• blue.sun

    Přemýšlím o novém hávu pro svůj poměrně barevný rám, rád bych ho trošku zjemnil. Rád bych zjistil, kolik taková operace může stát a zda je v Brně nějaká lakovna, se kterou máte již zkušenosti. Chtěl bych mít matně modrý rám a dvě malinký stříbrný samolepky na něm. Nic více… Poradíte mi někdo?

    0 0
    • Siddha  

      zajdi do nejakyho kramu a zeptej se, kdyz to bude slusnej clovek tak poradi. Ceny myslim muzou byt tak od 800 za dobrej lak…

      0 0
    • madcat  

      Oživíme to tady trochu: chcu si trochu dát do pucu starýho Schwinna a chtěl bych na to novej lak… ideálně způsobem opískovat, očistit, nalakovat, já na to dodám nálepky, a oni pak ještě průhlednej krycí lak. Máte někdo nějaký reference nebo radu, kam v Brně zajít, aby to bylo kvalitní, trvanlivý, měli slušnej výběr barev a udělali mi na to potom dodatečně i ten krycí lak… Rám je to CrMo, takže měknutí hliníku při vypalování snad nehrozí, ale nechám si poradit i v tomhle – jak správně odstranit barvu a pak nalakovat ocelovej rám, aby se nepoškodil a zůstaly mu jeho vlastnosti a trvanlivost (už slouží 10 let a zatím žádnej problém). Díky za náměty!

      0 0
    • Polka  

      Uz to tady nekde bylo – http://www.autolakovnaboss.cz

      0 0
      • RedAce  

        vis nejaky orientacni ceny? rekl bych, ze t bude ranec :-(

        0 0
        • Polka  

          Citace z Roadcycling:

          „Tak ze by se tady zacala loupat barva nehrozi, i kdyz tyto laky nevydrzi to samy co nekolika milimetrova vrstva praskovych laku Fortu, blahe pameti (jooo to byly casy)… zivotnost ma velmi slusnou. Levne to ale neni, jak vidno je to velmi casove i materialne narocne, ale zalezi prave na te pracnosti. Levnejsi = jednodussi. Zcela konkretne – Dusan tusim rikal, ze v pripade, ze by takovy ram zpracovaval kompletne – vcetne toho navrhu, tak by si rekl o castku kolem 5 tisic.“

          Neni nic jednodussiho nez tam napsat na mail.

          0 0
        • madcat  

          Zkusil jsem do té lakovny Boss jen tak zavolat, jestli by mně dali nějakej nástřel ceny, kdybych chtěl opískovat a následně nalakovat ocelovej rám, a řekl mně nějakej p. Sedláček (asi), že bych se měl vejít určitě do 1500,– Kč, což nezní tak hrozně… ono to možná bude nakonec trochu víc, protože po nálepkách bych jim to tam ještě vzal na bezbarvej lak, ale i tak to není nějak strašná cena, ze které by se mně podlamovaly kolena :-)

          0 0
    • Martula  

      Nazdárek Míšane!

       

      Vyráběla jsem sama a doma… ale to ty víš :) bo jsi už viděl.

      0 0
    • destr  

      Tak to zase vytáhnu na světlo světla…

      nějaký nový zkušenosti a informace co se týče lakování v Brně? Potřeboval bych nalakovat zadní stavbu fulla, tak kde by to udělali nějak slušně a hlavně za ruzumný peníze.

      0 0
      • madcat  

        Dělali mi celej rám v lakovně Boss na Vinohradech – opískování, plnič a lakování, včetně nalepení vlastních přinesenách nálepek – a stálo to 1300,– a kvalita výborná, přístup taky dobrej… výběr z milionu barev, až jsem nevěděl, kterou zvolit… a když jsem si pro rám přišel, tak ho ještě přelešťoval vrtačkou s leštícím kotoučem, že se svítil jak psovi kulky… Takže asi můžu doporučit.

        0 0
    • amnon  

      Mě dělali rám na bílo. Prášková lakovna DOBOS v troubsku. Super přístup cena cca 5OO, loni teda

      0 0
      • vili  

        a to bylo vcetne odstraneni puvodniho laku?

         

        btw jak je to s upravou stycnych ploch???  jakoze patky, hlava atd…je to nejak ofrezovany ty plochy? Predpokladam, ze do zavitu daji nejaky vlozky aby tam ta barva nelezla…diky

        0 0
    • Hombre85  

      Navazuju na stejné téma, ale chtěl bych poradit nějakou práškovou lakovnu v okolí Králova pole. Mám v úmyslu nechat nalakovat starýho favorita (na sinlgespeed) na bílo. Už jsem odstranil starou barvu, takže by to mohlo jít zrovna nastříkat. Hledám hlavně něco levného tak do 500,– jinak to stříknu sprejem.

      0 0
    • MUSA  

      Trochu to oživím a zeptám se, co bude kvalitnější na hliníkovej rám černou matnou a asi přes to i matný lak.

      Nechat to nasříkat komaxem nebo raději mokrou cestou v autolakovně akrylem?

      0 0
      • alinceb  

        Budeš to nějak polepovat nebo jen jednobarevně?

        0 0
        • MUSA  

          jednobarevně

          0 0
          • alinceb  

            Tak dej komax a hotovo. V Brně sem si nechával komax dělat v Medlánkách na letišti. Rám vč. opískování nebo odbarvení barvožroutem tam vyšel tak na 400–500 Kč. Když mrkneš ke mě do galerie, tak mi tam dělali skoro všechny kola. Matnou černou mi dělali rám na černo/růžové festce…

            0 0
            • alinceb  

              Jinak matný komax vypadá takhle , ale tenhle mi dělali už v LBC a není úplně hladký (povrch vypadá trošku jako pomerančová kůra). Hlavně je potřeba si rám připravit (ucpat střed a hlavu širokými podložkami, našroubovat šroubky do všech závitů zalepit nebo ucpat sedlovou trubku)…;)

              0 0
            • MUSA  

              komax bych dal do Medlánek nebo na Mlýnskou, ale nevím jak je to s odolností na rámu, jestli nebude lepší autolak a ještě pak bezbarvej mat.

              0 0
              • alinceb  

                Odolnost je imho dobrá. To černou festku sem používal loni v zimě po Brně jako zimáka a lak drží furt dobře. Jen na spojce mezi spodníma ramenama zadní stavby mi trošku začal reznout, ale to je hlavně kvůli soli. Mám teď odstrojené svoje bývalé MTB, které je v bílém matu a lak celkem drží. Vady jsou vidět jen v místech, kde byla upnutá hadice brzdy, pod přesmykem a na zadní stavbě, kde mi přidíral plášť… Jinak nevím, co si pod pojmem „odolnost“ představuješ…:)

                0 0
    • Le Corbusier  

      Oprašuji tohle téma:

      Chtěl bych udělat lak na rámu v Brně. Na komaxit jezdím do Opec – Medlánky a spokojenost. Tentokrát bych ale chtěl nějakou metalízu. Nemáte nějaký tip – zkušenost kde by to zvládli za rozumné peníze? díky

      0 0
    • polarka  

      Doporučuji lakovnu kousek od Brna http://www.turlak.cz , opískují, nalakují komaxitem nebo mokrým lakem, cena okolo 1000,–

      0 0
    • matuhsch  

      Ahoj,

      plánuju stavět městský kolo na rámu z favorita. Potřebuje novej lak, a nevím jestli ho nechat otryskat a komaxit nebo ho stříknout normálně autolakem. Dá se na komaxit nalepit nálepky a přestříknout to bezbarvým lakem? nebo je pouze nalepit? Barva bude modrá metalíza, komax by moh být RAL 5025. Nechci za to zase utratit tisíce, pistoli a nějaký zkušenosti s lakováním aut mám..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.