• Tanabe

    Zdravim je tu nekdo na foru a je z Olmiku a sedla silnicku? Kazdej den kdyz jedu pravidelne zdravim na kole dost silnickaru treba je tu i nekdo reglej:-)

    0 0
    • Biker jak Pes  

      Jo.

      0 0
    • Polisek  

      Zdravím místní silničáře

      Rozhodl jsem se že bych si v další sezoně chtěl trošku i zazávodit, tak si začnu sebou do Olomouce vozit silničku a trénovat pravidelně. Tak bych byl rád, kdybyste mi mohli doporučit nějaké trasy od 50–100km. Např. doporučení kde se svézt po pěkné silnici, kde narazit blízko Olomouce i na nějaké kopce, naopak kam raději nejezdit(např. kvůli provozu, nekvalitní povrch).

      Vyjíždět budu od fotbalového stadionu, takže v plánu mám směr Uničov, Šternberk.

      Klidně bych se i k někomu přidal na švih, tak kdyby měl někdo zájem můžem se domluvit.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Můžu se zeptat, nechodíš na FTK UPOL?

        Buď se můžeš přidat každé úterý a čtvrtek k Lokotce v 16 hod. Ale to až na jaře, teďka už se asi nejezdí. Nicméně když už, tak se jezdí trasy kolem 100km průměry cca 33–36km/h. Většinou do 500m převýšení.

        Tras je spoustu, doporučuji na Šternberk jezdit po cyklostezce , je to mnohem bezpečnější a rychlejší než po cestách. Dál si můžeš vyjet na Ecce-Homo, sjet do Lipiny, pak pokračovat Těšíkov, Hraničné Petrovice, Domašov, Jívová, Dolany a přes Samotišky zpátky. Nebo opačně. :P Příjemná trasa.

        Ze Šternberka pak můžeš vyjet na Dalov, Dětřichov n. Bystřicí, Moravský Beroun, Domašov a zase do OL.

        Další pěkná je Šternberk, Huzová, Kněžpole, Stránské, Rýmařov, Tvrdkov, Šumvald, Uničov, Pňovice, Olomouc.

        Z Paseky nahoru na Huzovou je taky pěkný kopec, pak se dá sjet zpátky přes Mutkov dolů do Šternberku.

        Až toho budeš míst dost, tak to vem na druhou stranu na Konici, Bouzov, starý dobrý Hartinkov (ten silně doporučuji ze strany od Bouzova) Tady máš krásnou trasu, moje oblíbená Převýšení není tak divoké, jak udávají mapy, ale Hartinkov dá sám o sobě zabrat, ale údolí do Konice je pěkné a valí se tam dobře.

        Je toho spoustu, stačí objevovat…

        0 0
    • zderes  

      Dá se říct, při cestě Olomouc-Rýmařov přes Šternberk, která cesta je „nejlehčí“ a která kopcovitější? Ol.- Št.- Mutkov, Rýmařov nebo Ol.- Paseka, Rýmařov? Znám to jen z auta, v nohách to nemám. Díky.

      0 0
      • grafik  

        Paseka – Sovinec je kopcovitá.

        0 0
        • zderes  

          Jo to vím, hledám cestu nejlehčí. Díky.

          0 0
          • grafik  

            Pouvazoval bych na tímto: Ze Šternberka bych to vydupal nahoru na kopec přes Mutkov, pak kousek do kopce z Knezpole, jinak se jede stále z kopce dolu.

            Jet z Paseky přes Dlouhou loucku na Rio, sice asi nejlehčí cesta, ale žádná hitparáda se na cestu vejít s řidiči.

            0 0
            • zderes  

              Tak to asi dopadne na to Kněžpole. Pojede to kluk 12 let tam a zpět, pak ještě směr Tovačov, tak ať to v pohodě dá, navíc na to Kněžpole je ta cesta s menším provozem. Zpět možná přes Ondřejov a furt dolů za odměnu.

              0 0
          • Tom-T45  

            Vydrápat nahoru to musíš tak jako tak :-)

            Nejlehčí (s nejmenším převýšením) je přes Dlouhou loučku na Ondřejov, ale tama jet nechceš protože je to nepřehledná silnice se svodidlama, není tam kam uhnout a auta tam jezdí rychle.

            https://mapy.cz/s/celutuboma

            Přes Paseku a Sovinec je největší stoupák z Paseky do Křížova, pak už je to volnější a je tam relativně dobrý asfalt.

            https://mapy.cz/s/penanejoku

            Na cestě přes Mutkov je blbý, že na za Mutkovem je sjezd do Huzové, kde ztratíš 100 m výškových. Ale jinak výhledy pěkný, provoz mírný, kvalitu asfaltu netuším, naposledy jsem tam jel možná před dvěma lety na biku.

            https://mapy.cz/s/befeporuzo

            Alternativní trasy:

            Přes Řídeč po lesácké asfaltce vyšlapat na Vysokou Roudnou a pak se napojit na silnici před Mutkovem. Výhoda je, že ten největší výjezd jedeš mimo provoz, je tam pěkný asfalt a po řádění kůrovce a lesáků i výhled do kraje.

            https://mapy.cz/s/becagopalo

            Přes Paseku do Dlouhé Loučky, Rudu, Tvrdkov a Horní Město. O pár kilometrů delší, ale není tam tak ostrý stoupák jako z Paseky na Sovinec, nebo na Roudnou. Výhledy krásné a provoz mírný. A upřímně, není tohle silničářský sen ?

            https://mapy.cz/s/babarufove

            Gravel alternativa pak může být ještě přes Dlouhou Loučku po už trochu rozbité asfaltce na Rešáky, s pěším výšlapem do Rešova a odtud do Rýmařova.

            Nevýhoda je horší asfaltka z Valšova Dolu k Fialovu Mlýnu a nutnost část trasy kolo tlačit. Na druhou stranu, je to mimo provoz, údolí kolem Hutnavy je moc fajn a největší převýšení překonáš pěšky (cca 150 výškových na kilometru) a i z Rešova do Horního Města je naprosto minimální provoz.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.