Ojetý kotouč - vliv na brždění

8 nepřečtených
  • eLGi

    Zdravím,

    zkoušel jsem hledat ale nikde jsem to nenašel..

    Dostal jsem staré hydraulické kotoučovky včetně kotoučů. Nechal jsem je odvzdušnit a dát tam nové destičky, odmastil a vyčistil jsem kotouče ale pořád to není ono.

     

    Ale když sundám destičky, všiml jsem si, že se šoupe jenom proužek dole a nahoře a prostředek destičky je netknutý – možná tedy bude vyšoupaný kotouč..

     

    Chci se zeptat jestli s tim někdo má zkušenosti, jestli se to třeba rozbrzdí až se desky sešoupou a budou brzdit celou prochou, a nebo jim mám trochu pomoct šmirglpaírem? :)

     

    Díky moc za odpověďi!

     
    0 0
    • marapara  

      A máš ty brzdy vůbec dobře seřízené?

      Měl jsem sjeté kotouče. Pokud máš už zajeté destičky podle toho probrzděného kotouče, tak to brzdit bude. Problém bude, když budeš vyndávat kolo, tak to půjde těžko a zpátky. To, jestli je probrzděný, si můžeš snadno změřit. Přilož si na kotouč něco rovného a vidíš, jestli je tam jamka. Při nasazení nových destiček to na sjetém kotouči asi bude brzdit hůře. Protože to bude brzdit jen na krajích a bude déle trvat, něž se to sjede tak, aby se dotýkaly destičky i dál ke středu.

      V tom případě bude asi nejlepší koupit ještě nový kotouč, což by snad neměl být problém.

      0 0
    • pepek  

      Jestli máš nový obložení, tak to zajetí urychlíš, když ta oleštěná místa přejedeš pilníkem, aby si to sedlo celou plochou. (Stačí si vzít pilník na cestu, sjet nějaký pořádný kopec, dojet do hospody, obložení rozdělat, opilovat a nasadit – max. 2 hospody a je to zajetý :-)

      0 0
      • eLGi  

        To sem právě myslel, ale nevěděl jsem jestli se ty destičky tim nezničí. Do nových kotoučů se mi právě jít nechce..  Ale hospoda myslim neuškodí :)

        0 0
        • pepek  

          Jenom lehce tím pilníkem, radší to dělat víckrát, jak sebrat zbytečně moc toho obložení. Prostě brzdit to nebude, dokud si to nesedne celou plochou.

          0 0
          • drtyc  

            pilnikem desky? bych radsi vzal pilnikem kotouc ty mista co delaji vlnku pokud je vyrazna

            0 0
            • marapara  

              No já nevím, ale raděj než pilovat a ku*vit desky nebo kotouč, bude jednodušší koupit nový kotouč za pát stovek. Kdyby stál přes 1000 neřeknu, ale kotouče se dají sehnat od 300 výš.

              0 0
              • eLGi  

                Takže díky všem za rady, nakonec vyhrál překvapivě… Marapara :) koupil sem novej kotouč a i když teď pro změnu brzdí jenom prostředek tak to brzdí super, po další vyjížďce počítám že si to sedne a bude to ok.

                  
                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.