• Kerthwood

    Potreboval bych poradit s kotoucovkou a sice: Skroutil se me kotouc (jestli vlivem teploty? nebo cim?) a jedu-li rychleji vydava hlasite skrtani… Chtel bych se tedy zeptat, zda je mozne tuto zavadu reklamovat (kolo bylo koupeno jako komplet…) ?? A popripade jestli nemate nejaky typ kotouce (160mm) ktery se zarucene nezkrivi a nebude nejak extreme drahy…(aspon vyrobce) Diky moc

    0 0
    • Radek Broz  

      Normalne ho narovnej.

      0 0
    • enjoy  

      no a co to je zac?? jinak si to bud srovnej sam,nebo to dej nekomu srovnat.at pak muzes nadavat ze to udelal blbe:-)

      0 0
      • Kerthwood  

        No, je to docela obycejnej kotouc od Tektra… :( Ale nechce se mi davat prachy zbytecne za novej…

        0 0
        • enjoy  

          no tak to nebude drahy.ale kdyz nechces,tak vem dvoje kombinacky,nebo lip asi sverak a pres hadr nebo cokoliv abys ho neposkodil,to rovnej.mozna si s tim uzijes,ale pujde to.

          0 0
          • Kerthwood  

            Diky! Ale precijenom – kdyz to znovu narovnam, tak myslis, ze se to zase nekrouti? (nebo cim se stane ze se zkrivi?) Kolik tak stoji slusnej kotouc a od jakeho vyrobce ?

            0 0
            • dieegoo  

              vis kolik bys usetril casu, kdyby si se mrknul po obchodech na netu, misto toho aby si o cenach hledal info tady? :)

              0 0
              • Kerthwood  

                jj, ja vim, ale jen tezko tam najdu zkusenosti lidi prave s tema a tema…

                0 0
            • Radek Broz  

              Nezkrouti. Skrivi se narazem, teplem tezko. Narovnej to, jak rika enjoy (ten kluk ma sice pravdu malokdy, ale tohle je svetla vyjimka;-) ) Kotouc treba od A2Z nebo ALigator tak 500, Hayes atd. 1000. BTW: je to urcite kotoucem? Zkusi bymch to napred vystelovat brzdou – pokud jde pri toceni videt, ze je krivej, tak ho narovnej.

              0 0
              • Kerthwood  

                Jo diky, zkusil jsem ho vymontovat a je fakt, ze pak to nedelalo… Zretelne je videt, ze ma „osmu“ a pri vetsich rychlostech se to tak rozkmita, ze to je jak kdyz ostris noze… :) PS: upnout do sveraku jednou pulkou a rukou to ohybat dokud se to nesrovna… ??

                0 0
              • PePu  

                Nevím, proč by se kotouč nemohl zkřivit vlivem zvýšené teploty, resp. za současného působení nestejnoměrného zatížení? Samotná teplota, na kterou ho zahřeje „běžným“ XC ježděním (usuzuji tak, možná nesprávně, z jeho typu brzd), by na to asi nestačila. Ale když se k teplotě přidá i nějaká ta síla mířící „správným“ směrem, může i 0,1mm být hodně. Zvlášť pokud měl mezi deskami a kotoučem velmi malou mezeru.

                0 0
    • PePu  

      Pokud jsi už vyčerpal možnost vyrovnání třmenu, někdy stačí jen pootočit nábu v patkách. Mé zkušenosti s rovnáním kotouče jsou spíše negativní – stačí první sjezdík a kotouč opět škrtá (rovnal jsem kotouče Hope 185 a 180mm, stranová házivost do cca 0,5mm).

      0 0
    • kafac  

      pokud je ten kotouc ohlej hodne , tak ho narovnas, pokud ma rozptyl cca nejakou desetinu mm, tak ho tim rovnanim akorat zkur..s. Vetsinou pomuze postelovat trmen, anebo jak tady nekdo pise, pootocit kolo ve vidli...... Jinak slusnej 160mm kotouc koupis zhruba za 365,–kc www.cykloprofi.cz/katalog.php?… www.cykloprofi.cz/katalog.php?…

      0 0
    • Chlebovnik  

      Chtěl bych se zeptat na tenhle kotouč od A2Z… Máte s ním někdo nějaké zkušenosti? Ten tvar je zajímavý a pěkný, ale nemohou vzniknou nějaké problémy? Cukání při brždění atd.

      0 0
    • Mike 21  

      Já jsem kotouč vůbec nesundával normálně ho natáhni v kole tak jak je, jde to krásně rukou, jen to nesmíš přetáhnout – na drobnou házivost to stačí.Jo a hlavně nestrkej kolo do stojanů na kola u hospod to mají kotouče ze fšeho nejradši:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.