• DreamMaster

    Ahoj,

    omlouvám se, jestli je to duplicitní dotaz, ale předpokládám, že ne. Nemáte někdo problém s odděláváním kotouče? Já, když chci odšroubovat tech 6 šroubků, na kterých to drží, tak nevím proč, ale vůbec mi to nejde, nemá s tím někdo zkušenost, nebo je to ve mě a mám víc zabrat? Já se ale bojím, že ten závist na šroubku strhám a budou mi to muset odřezávat. Omlouvám se, jestli dělám naprosto primitivní chybu a budu za blbce, ale odmontovávání kotouče, to je asi tak jediná věc, kterou jsem na kole nedělal ;) Díky

    0 0
    • Nimrod  

      závit se většinou strhává při dotahování, ale zkus tam dát olej a dej tomu chvilku, možná jsou zarostlý šrouby a bude to chtít tu sílu…

      0 0
      • DreamMaster  

        Olej na kotouč? Kolo není ani měsíc nový, zarostlý by to být nemělo. Každopádně, mám si zkusit dát ten imbus (násadkovej) dát do vrtačky, přitlačit, a zkusit to? Buďto se to totálně strhá a nebo se to pěkně odšroubuje.. :

        0 0
        • Nimrod  

          olej co nejbliž k závitu, aby to prolínalo…

          většinou mám teda víc citu v ruce, ale třeba to máš jinak

          jen taková drobnost… povoluješ to doufám torxem, pokud tam máš torx, který tam ale většinou bývá?

          0 0
        • Soreno  

          Jak píše Nimrod bývá tam torx a určo ne do vrtačky – pokud strhneš tak pak už je to jedno :-)) a hlavně kvalitní nářadí ne nějakej multiklíč s nápisem author apod.

          0 0
          • Soreno  

            S tím strhnutím jsem nemyslel závit (jak to někteří chybně pochopili), ale drážkování pro torx klíč.

            0 0
        • rbcrx9  

          TORX 25 kvalitní a s citem.

          0 0
        • Vilém  

          A proc chces sundavat kotouc u mesic staryho kola?

          0 0
          • hovanec  

            A tak najde se dost důvodů…zkus se nad tím zamyslet. ;)

            0 0
            • Vilém  

              No nevim, na ladice, ktery to chce vymenit moc nevypada, kdyz ctu jeho problemy.

              0 0
              • zdenek  

                Taky mi úplně nedochází, proč sahat na kotouč u nového kola. Zvlášť jestli je ještě v záruce, tak je to dobrý způsob, jak si zadělat na problém…

                0 0
        • Tomáš  

          U nového kola to musí jít – když to nejde silou, půjde to ještě větší silou a závit při povolování nestrhneš, to je blbost. Ale fakt to povoluj rukou, klidně si nastav to na čem máš torx nějakou trubkou. Je tam pravý závit! To jenom kdyby Tě napadlo, že je tam levý a povoloval bys doprava :D. Když kámoš koupil kolo, měl tam 3 šrouby ze 6ti na křížový šroubovák s vyžvejkanými drážkami už od předchozího majitele a to teda bylo hodně zajímavý. Dva jsem povolil asi po půl hodině zápasu přerušovaného přemýšlením co s tím dál. Mlátil jsem do hlav šroubů kladivem. Povoloval a nakonec jsem to povolil bitem na plochou drážku strčeným v Téčku. Třetí šroub už potom na pohodu pootočením celého kotouče. Takže jít to musí, navíc když tam máš origo šrouby!

          0 0
          • Smazaný účet  

            priste vyrizdi dremlem drazku do hlavy sroubu a ten povol plochym sroubovakem…prace na par minut a vysledek zarucen;)

            0 0
            • Tomáš  

              Ani jeden z nás nemá doma dreml :(. Takže i přes nedostatek nářadí to naštěstí šlo a šrouby byly taky ještě pojištěný modrým loctitem, asi pro jistotu aby je nikdo nepovolil :D. Teoreticky bych věděl co je potřeba za nářadí, ale většinou narazím na to, že to co bych potřeboval nemám :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                jehlovy pilnicek…nebo duvod utratit nejake prachy za hezky kousek naradi:)

                0 0
                • Tomáš  

                  Jehlový pilníčky mám, ale než abych to kdovíjak dlouho piloval, tak jsem rovnou použil bit s plochou drážkou, ale i tím to byl boj a drážka by bývala protáhnout chtěla… Kdyby to ale nešlo, vzal bych to do školní dílny kde máme víc nářadí, ale bylo to o víkendu a byli jsme domluvený, že pojedem na švih a ani jsem o tom nevěděl že kotouč oddělal. Řikal, že při pádu kotouč spadl na šutr a při pokusu dalšího kamaráda ho objet v pomalé rychlosti mu na to kolo přistál prdelí přímo na vidli ( tý se naštěstí nic nestalo ) a všechnu energii pádu požral kotouč, který potom neprošel v jednom místě ani třmenem bez destiček :)

                  0 0
    • hovanec  

      Šmárja, hlavně žádná vrtačka! Když tam dáš trochu oleje, počkáš, pak nasadíš bit na hlavu šroubu a párkrát po tom klepneš, tak se to uvolní. Pod nábu si běco podlož, ideálně kus dřevěné desky.

      S tím povolováním šroubů je to pořád dokola a princip stejný…

      U závitu pojištěného závitovým lepidlem to jde prostě ztuha.

      0 0
    • Georrge  

      asi to bude kombinace hodně utažené a ještě zalepené, tyhle šrouby se velmi často lepí, pak je potřeba to lepidlo utrhnout při povolování :) Vem kvalitní klíč, pořádně ho přidržuj v hlavě šroubu, a klidně si pomož nějakou trubkou. Pro jistotu to můžeš zkusit podkápnout olejem, ale jestli to máš nové, tak to asi stejně nepomůže, a lepidlo to nerozpustí.

      0 0
    • Pajas04  

      Stříknout WD40 kolem hlavy – pozor ať se to nedostane na kotouč – a nechat přes noc působit. Poté vem kvalitní klíč (píšeš imbus, ale měl by tam být torx T25) a šroub by snad při povolování ani neměl jít strhnout ;).

      0 0
      • kravjec  

        to Wd je zbytečné šrouby jsou lepené chce to kvalitní klíč a trochu síly

        0 0
    • mais  

      olej…WD… to jsou mi panečku rady k brzdám…to zavání za týden dotazem pískají mi a blbě brzdí brzdy – co s tím?

      viděl bych to na loctite zajištění závitu a použitou silnější řadu – použít kvalitní imbus, který má trochu páku a je po problému..

      0 0
      • kyl  

        Minimálně u zadní brzdy to zamaštění vadit nebude.

        0 0
        • mais  

          pokud ti nevadí prodloužení brzdné dráhy, tak to nevadí nikde…pokud používáš správnou techniku při brzdění jednostopého vozidla potom to samozřejmě vadí..

          0 0
          • kyl  

            Na mím přibližovadle s motorem mám výfuk blízko zadní brzdy.Třmen,kotouč a rám okolo je poprskanej od oleje ale brzdí to furt stejně.

            0 0
      • Kisch  

        To je videt,kdo ma ruce volsovy. Kydnout WDcko na torx neznamena zamastit brzdnou plochu kotouce. (-:

        0 0
    • Vilém  

      Tak co povolils to, kdyz uz objednavas ty novy dvoustovky kotouce?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.