• peg

    Poprvé s novým kolem jsem jel v dešti. Pak jsem sundal zadní kolo a po opětovném nandání mi ty destičky dřou o kotouč. Nevím co s tím je. Myslíte, že je to zavzdušněný??? Nebo něco jinýho? Kdyby to bylo zavzdušněný tak by to asi nebrzdilo nebo brzdilo méně, ale tohle jako by se ty destičky stáhly. Jak je zase dát do původní polohy??? P.S. Možná vypadám jak blbec, ale kolech něco vím. Kotouče mám poprvé, takže ty se teprve učím.

    0 0
    • RomanH  

      Kotouce vetsinou obcas skrtnou. Jestli nemas vyrazne delsi krok, tak zavzdusnene urcite nejsou. Proste to nikdy nenasadis tak, jak to bylo puvodne. Obcas se Ti pri preprave take pohne trmen.

      0 0
      • peg  

        Tohle neškrtá. Tohle soustavně dře. Myslím, že je to tam rovně, vůbec to nejde vymezit. A ten třmen je co??? Že jsem tak smělý. (určitě si ?ukáš na čelo :))) )

        0 0
        • kovar  

          zkus natočit jinak osu

          0 0
        • pit  

          Mam tiez svoje prve kotucovky (Deore hydra 525) a ked som dal prvykrat dole zadne koleso a nasadil ho naspat, tak mi robilo presne to iste. Jednoducho uz to proste nikdy v takej polohe ako pred odmontovanim kolesa. Ja som sa pohral z nastavenim strmena, povolil som imbusom sruby, ktore spajaju strmen s adapterom, stisol som paku a utiahol sruby…pomohlo to a aspon som ziskla prax :-) Niekedy zase staci povolit tieto sruby a strmen vycentrovat rukou od oka, alebo aj pootocit naboj…alebo aj nastavenie sily akou je utahovany upinak niekedy urobi divy…proste treba skusat :-)))

          0 0
        • RomanH  

          Trme je bazmek, ktery je prisroubovan pres adapter k vidlici a do ktereho jsou uchyceny desticky – vlastne „srdce“ brzdy. Jinak se to tu uz probiralo nekolikrat, zkus vyhledavat. Muzes zkusit pootocit osu, jak Ti radi Kovar, nebo muzes opatrne zatlacit pres plochy sroubovak (klic) desticky, pak nasadit kolo a stisknout brzdu. Pokud Ti to dre jen na jednom miste, muzes mit taky ohly kotouc.

          0 0
        • MartinXC  

          Když jinak dotáhneš upínák, může to být o desetinku mimo původní polohu. Zkus buď víc dotáhnout nebo povolit, podle toho, na které straně to je. Nebo bylo původní nastavení na šišatě upnutou osu (viz kovář). Nebo je osa křivá – to se tu už taky řešilo – najdi polohu, kde je to OK, označ si ji a montuj pokaždé stejně.

          0 0
    • chemik  

      Podle toho co píšeš, je docela pravděpodobné, že sis lehce přibrzdil, když bylo kolo venku a tudíž se destičky dostaly blíž k sobě. Stačí zase vyndat kolo a destičky odtlačit třeba čistým plochým šroubovákem.

      0 0
      • peg  

        No to je asi nejpravděpodob­nější. Dával jsem ho totiž do auta a to se určitě mohlo stát. Moc díky za radu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.