• APEiRON

    Ahoj,

    Před nedávnem jsem koupil nový bajk, a to Cannondale Habit 5 . Chci přejít na bezduše a s tím asi koupím i nové pláště, protože především přední Minion DHF 2.5 je pro mě overkill. Vzadu High Roller II 2.3 je relativně ok, ale odlehčit by se dalo.

    Ve výběru jsou pouze pláště Maxxis, mám tam nějakou slevu, takže bych to měl nejraději i v plné palbě – 3C, EXO a samotřejmě TR.

    Díval jsem na Skinwally, protože se mi líbí a myslím si, že by k černém kolu hezky sedly. Tím se výběr samozřejmě zúží na Ardent a Ikon. Ikon bych bral, ale je dostupný pouze ve 2.2, což je na trail bike typu Habit možná málo (nebo není?).

    Od plášťů očekávám, že budou dobré tak nějak všude,a to především v suchu. Chci, aby se mi s nima dobře stoupalo, dobře klesalo a nebudou tak hučet na cyklostezkách při přesunech.

    Máte nějaké další kombinace plášťů, které by byly dobrá volba? Skinwall je výhodou, nikoliv podmínkou.

    Děkuji Vám

    0 0
    • novas752  

      Jestli ti HighRoller vzadu přijde ok tak je nesmysl uvažovat o Ikonu, to je úplně jinej plášť skoro na druhym konci spektra. Já teď půjdu cestou HighRoller II 2,4" 3C MaxxTerra EXO TR dopředu a Aggressor 2,3" EXO TR dozadu. Doposud sem vozil HRII i vzadu (verze 2,4" EXO) a chci něco trochu rychlejšího což by Aggr. měl splnit. Ještě lehčí možností by byl Ardent nebo Rekon.

      Jinak s HRII jsem vepředu maximálně spokojenej – taky se pohybuju hlavně v tvrdších suchých terénech (okolí Prahy) a je to pro mě super guma. Pěkně drží, slušně brzdí, je čitelná v zatáčkách a 3C Maxx Terra drží pro mě dostatečně i ve vlhku na kamenech.

      A hukot na cyklostezkách ti trochu klesne tak jako tak vyndánim duše a malym sníženim tlaku.

      0 0
      • APEiRON  

        Co se týče toho typu pláště, tak se v tom trochu plácám. Prostě bych ta kola rád odlehčil, při ne tak výrazné změny v trakci. 50 % les, 30 % šlapavé polňačky, 20 % asfalt všeho druhu.

        0 0
        • hrota  

          Zkus hodit HRii dopředu jak radí kolega, dozadu ještě připadá v úvahu Minion SS, na suché podklady super plášť.

          0 0
          • APEiRON  

            Jo, asi to vyzkouším

            0 0
            • Mereck  

              Minion SS je bezva plášť, ale Ardent bude trochu jezdivější. Co jsem vzadu přezul z Ardentu na SS, přijde mi trochu těžší na tom kole šlapat. Na tvůj Habit bych se na SS možná vykašlal a sáhl po Ardentu.

              0 0
          • Pain  

            Jojo tohle kombo jsem vozil na Trancovi a kulilo to dost dobře. Agresor vzadu mi prisel horsi než Minion SS co se odvalovani tyce. Ted mam vpředu DHF a vzdu stale Miniona SS a taky to vali dobře.

            0 0
      • puka  

        pokud koupím gravela, půjdu podobnou cestou – Dozadu HR II, dopředu nejspíš MK II nebo DHF (nevím jestli se mi válí ten nebo DHR). Momentálně mám bike nastavený na XC. :)

        Na HR II vepředu taky nemůžu říct špatného slova.

        0 0
    • Mildee  

      Na pluska je celkem populární kombinace Rekon/Ikon, tady by byl Ikon dozadu asi málo. Jak jede Rekon v užovce nevím, ale možná by stál za úvahu dozadu.

      0 0
    • APEiRON  

      Chlapi, nepodaří se vám vyguglit, jakou mám na tom Cannonu šířku ráfku? Bohužel do víkendu nebudu u něj a nemůžu to změřit. Potřebuju to vědět kvůli pásce. Link na kolo je v úvodním příspěvku…

      0 0
      • nitraq  

        Stačilo se podívat právě do toho odkazu, co jsi posílal:)

        WTB STX i23 TCS, 32h, tubeless ready. i23 – 23 mm vnitřní šířka.

        0 0
        • APEiRON  

          No číslo vidím, ale jasné to není :D

          0 0
          • Auditor  

            A kdyz vis ze sou to WTB rafky, zkusil pohledat na wtb strankach? :D

            popr. kdyz to hodis do googlu :)

            NIcmene uz to mas, tak dobry.

            0 0
    • petyn  

      i23 – 25 mm páska

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pořád dokola se to tu řeší. WTB má hlubší ráfky, takže doporučuje širší

        0 0
        • APEiRON  

          Vy to možná řešíte dokola, ale já to řeším porpvé :) Jen bych chtěl slyšet, zda mi páska v odkazu bude vyhovovat?

          0 0
        • maajkee  

          Nicméně když dá to 23ky pásku 25mm tak to funguje úplně v pohodě.

          0 0
          • Smazaný účet  

            maajkee:Kvůli ochraně ráfku před působením tmelu má být celý ráfek zakrytý páskou, což je od kraje ke kraji. Pak překryje kraje pásky i patka pláště a nikde nic neuniká, nepodfukuje pod pásku apod. Užší páska zakryje leda tak větší část žlábku a kolem niplů. Do svýho ráfku i19 dávám Notubes 25 mm (má být 24 mm, ale notubes tu šířku nedělá) a když se silně utahuje, je to akorát. Jinak, ať si každej dělá jak chce.

            ApeiRON: Caffelatex páska je prý dost tuhá a špatně se s ní pracuje a WTB moc dobře nelepí. Ještě tu lidi používají TESA, ale to si budeš muset zjistit jakou, neznám.

            0 0
            • APEiRON  

              Zkusím tu 25 mm caffelatex, snad to pujde

              0 0
            • Mildee  

              Co je to za pásku? Mám v ráfku z výroby podobnou, ale nikde nenacházím dostatečně širokou. Mám ráfek WTB Scrapper i45, to jest 45mm vnitřkem. Uvažoval jsem o přepletení na lepší náboje, ale mám trochu obavu z té pásky.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Asi tam máš WTB 50 mm dle WTB tabulky. Vypadá stejně jak Notubes, ale takovou šířku nevím jestli Stan's vyrábí. Pokud to máš z výroby, tak to bude ta WTB na kolech od té firmy.

                0 0
    • Doktor-Prase  

      Vepředu minion DHR2 a vzadu minion SS. Univerzálni až až, jene je třeba počítat, že SSák moc nebrzdí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.