• payus

    Ahojte vseci:)

    co nosite na kolo kdyz je dejme tomu kolem 10–15 stupnu? Myslel sem ze bych koupil nejake funkcni pradlo a dal to pod dres. Nemam s tim ale zadne zkusenosti… Poradite?:)

    Dik

    0 0
    • trew.x  

      Ja osobne beru navleky na nohy a pokud je fakt zima tak i na tretry.. a nahoru pod dres  dam dlouhej Craft kterej normalne nosim jako spodni triko na lyzovani… plus este celoprstovy rukavice a nekdy cepisku od craftu pod prilbu.. ale zalezi na vetru a pocasi

      0 0
    • Nimrod  

      při patnácti se sluníčkem kraťasy a tričko, když je pod mrakem, tak kraťasy a mikinu. kolem těch deseti už to je na mikinu a dlouhý kalhoty… kolem pěti stupňů beru tričko, mikinu ( někdy jenom dvě mikiny ), a pod kalhoty chrániče, aby mi nepromrzly kolena. když je kolem nuly, tak tričko a dvě mikiny a šátek … kolem mínus pěti už to chce víc triček a hlavně tílko… a beru ještě pletený rukavice pod obyčejný, minimálně než se mi zahřejou prstíky. ve větší zimě sem jel jenom párkrát a to si už fakt nepamatuju, co jsem měl na sobě

      0 0
      • TheIF  

        Milion triček na sobě je k ničemu… Vrchni vrstva musí ochránit před větrem, takže to chce vestu na leto, lehkou větrovku na podzim/jaro a na zimu pořádnou no-wind bundu.

        0 0
        • Nimrod  

          do jistý míry… víc vrstev umí líp potlačit ten studenej vítr, jinak s tebou souhlasim… ale žádná no-wind bunda se mi tady narozdíl od několika triček a pár mikin neválý

          0 0
        • drtyc  

          ach jo. zase akorat pred vetrem… kdyz uz, tak pred elementy… takze kdyz se vysekas, tak chrani pred zemi, kdyz brodis prsi nebo snezi tak chrani pred vodou a kdyz do toho slapnes nebo je orkan, tak chrani pred vetrem.

          ohen teda nastesti zatim na biku moc casto nepotkavam.

          0 0
    • siafu  

      Zdar

      kolem 10 až 15 stupňů (typicky podzim, jaro) obvykle letní oblečení (dres, funkční triko, kraťasy) kombinuju s návleky na ruce, nohy (materiál Superoubaix). Občas ráno, večer bývá chladněji, přes den je v poho sundáš a samozřejmě nesmí chybět vesta

      Při 5 st. už určitě jezdím v membránové bundě + NoWind kalhoty a dlouhé rukavice a návleky na tretry. Mám návleky Sidi – opt. teplota pro jejich použití je tak 0 až 10 stupňů.

      No a teď mám pocit, že mnou stanovená teplotní hranice pro použití membránové bundy je z loňska 7 st… Jinak funkční triko nosím Craft Pro Cool, které mohu jedině doporučit – tady se myslím vyplatí trochu připlatit. Používám ho i v zimě, kdy triko s dl. rukávem ani nějak nevozím – holt v Brně není až taková zima, nebo si na těch pár vyjížděk vemu návleky na ruce:))

      0 0
    • MlokCZ  

      Tak třeba dneska, když bylo 13–15st. (to je rozmezí teplot po dobud, co jsem byl dnes na kole, co jsem se zpětně díval dle záznamu z místní meteorologické stanic) jsem měl celou dobu mírně teplejší golfky (roubaix), progress micro dlouhý rukáv, dlouhý tenký dres a vestičku se síťovanými zády. Když bylo nejtepleji a jelo se místy po sluníčku, tak jsem měl vestu rozepnutou a chvíli jsem ji úplně sundal. A celý den mi bylo akorát. A jsem spíše zmrzlík.

      Kdyby bylo celou dobu 10st., tak to už bych si vzal dlouhé středně teplé čapáky (roubaix) bez membrány (s membránou až tak pod 6–7st.) a nahoře progres micro dlouhý rukáv a přes to bundu s NoWind membránou (ale ne moc teplou ještě). A už bych bral dlouhé rukavice, ale tenké a tenoučkou moirovou čepičku a případně sebou tenčí návleky na boty (většinou nepoužiju, ale sem tam ano). Ale musí to být v období, kdy to nepřeleze nějakých 12st., jinak bych se uvařil. Pokud by to mohlo přelézat těch 12st., tak bych volil tu první variantu s tím, že bych si bral k tomu ještě jeden dlouhý dres o něco teplejší a dle potřeby kombinoval.

      0 0
      • MlokCZ  

        A co bych v žádném případě nikdy nedělal, tak to pod cca 18st. nevozil holá kolena. Když teplota nemá za celý den přelést přes 20st., tak už vozím vždy golfky (když to je celou dobu nad 15st., tak ale tenké a ne jako dnes teplejší z roubaix). Návleky používám jen při teplotách nad těch 20st. sebou pro večerní ochlazení. Nemám moc rád návleky na kolena a nohy, takže co to jde tak raději golfky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.