• Jerrybiker1

    Chci si na zimu koupit nějaké oblečení na kolo a jsem začátečník a tak zatím nemám nic vyzkoušeného. Je to tzv. „funkční“ oblečení opravdu funkční ? A co by jste doporučili za nějakou dobrou cenu v dobré kvalitě. Nic zatím nemám a tak bych chtěl kompletní výbavu. V Lídlu jsem si nedávno zkoušel funkční bundu, ale ten materiál mi neseděl a střih taky ne, ale chtěl bych něco v této cenové kategorii, nebo jen o trochu dražší. Kdo má nějaký dobrý tip ? :)

    0 0
    • Breakpain  

      Věci z lídlu mám. Oproti věcem, co funkční nejsou, to je opravdu o něco lepší. Ale kdykoliv jsem si vzal věci od renomovanějšího výrobce, bylo to nebe a dudy.

      Například jejich prádlo – je fajn, na motorku, na lyže mi to stačilo … Ale na kole, kde se více potím už to očividně není to pravé ořechové. Věci od Alpine Pro, Under Armour, X-Bionic … vše zcela někde jinde … bohužel i cena.

      0 0
    • scota  

      Spodní prádlo je podle mne základ. Používám univerzální Sensor double face.

      http://www.kupkolo.cz/…lena_z95238/?…

      0 0
    • mr.antik  

      spíš bych se podíval po výprodejích značkových věcí, čím blíž k tělu, tím kvalitnější…

      0 0
    • Jerrybiker1  

      Teď jsem se vrátil předčasně z projížďky, protože se mi zdálo že mi utíká přední kolo a ta nemehla u těch dvou benzínek u Lihovaru v Praze 5 neměli funkční vzduch a tak mi ještě utekl vzduch při 2× nasazování hadice na ventil :(

      A přišel jsem propocený jako myš :)

      Oblečení: Tílko, flanelová košile, mikina a bunda :)

      Tak tohle asi nebude v zimě ono. Chtělo by to něco jednoduššího, teplého i na začátku jízdy a prodyšného při pocení v průběhu jízdy.

      Ta sendvičová konstrukce vypadá zajímave a 4 st. C teplotní gradient snad bude stačit, hlavně když by to dýchalo směrem ven.

      0 0
    • blaf  

      znacek je spousta

      z levnejsich mi prijde, ze funguje slusne Klimatex, Sensor, napr. Moira se mi uplne nezda (ale mam neco starsiho)

      z drazsich treba Craft, Under Armour taky nevypada spatne

      no a jeste drazsi uz jsou asi moc drahe

      0 0
      • Delkim  

        btw ten Under Armour je např. partnerem světové asociace ragby a co jsem četl, tak to nezískal díky sponzorství, ale ve veřejné soutěži co se kvality týče

        0 0
      • nitraq  

        Na Moiru mám stejnej názor. Mám pár starších věcí a když to porovnám se stejně starým trikem Sensor, tak Moira třeba dřív a víc smrdí.

        0 0
        • blaf  

          tak mi prijde, ze Moira moc nefunguje, to ze smrdi je spis nepodstatny…

          0 0
          • nitraq  

            Říkal jsem třeba. Ve funkci ten rozdíl je, ale ve smradu je dvojnásobnej. A ta nesmradovost se hodí na vícedenních akcích, aby si nebyl vyloučen ze skupiny jak TJK na srazu lajtvíl.

            0 0
          • Atilla  

            Taky mám jen starší kousky a nic moc- smrad velký a to s tím jinak nemám problém

            0 0
            • nitraq  

              Teď ještě aby se ozval nějakej majitel aktuální Moiry, jestli to je furt stejně napytel, nebo se zlepšili.

              0 0
              • kámen úrazu1  

                S tím „napytlem“ si mně připomněl, že starší Moira se ještě nechutně vytahává, nedrží tvar. Když už ji tu kritizujeme. :-)

                S novou nemám zkušenosti. Možná ještě tak Duo, Trio, ty vypadají na omak velmi slušně. Ale takhle teplé vrstvy nemůžu mít při vytrvalostních sportech přímo na těle (respektivě trupu, na nohou by to asi nevadilo). A odpocovací triko od Moiry, na to si už netroufám.

                0 0
                • erne100  

                  Mám nejlepší zkušenosti s vlnou Endura, na intezívní jízdu (trénink závod) je bezkonkurenční X-Bionic, ale stojí ranec a univerzál polyproppylen od Sportfulu. Moiru už jsem vyházel všechnu, funkce spíš symbolická a vyprat už to taky nejde.

                  0 0
      • skorpion  

        Pouzivam Moiru Ultrilight New a je to super. Jazdim v nej kazdy den do prace. Mam este Klimatex a ten je 0 bodov. Dizajnovo a na dotyk super, ale nefunguje.

        0 0
        • blaf  

          co mas za klimatex? mam neco z fenixe a prijde mi, ze to celkem funguje

          0 0
          • skorpion  

            takisto fenix. Mal som to na biku asi 3× a neosvedcilo sa. Dlhy rukav, skampolo a dlhe spodky. Nic z toho uz na bike nenosim. Bol som pod tym cely spoteny. Okrem toho mam pocit, ze to chladi (aj suche). Namiesto toho mam moiru ultralight new a do zimy na to moiru duo. Ine znacky som neskusal, zatial nebol dovod.

            0 0
            • obda  

              Divna to vec. Ja fenixe mam triko s dlouhym rukavem a podvlikacky, a funguje uplne normalne. Jine znacky jsem zkousel, zasadniho rozdilu tam nevidim. Teda oproti stare moire min smrdi a zatim se nevytahuje. Mam nejaky hodne stary veci z klimatexu (tehdy snad jen cistej PAD), a vek snasi lip nez moira.

              0 0
              • Paja  

                Z fenixu mám to samý, z moiry duo triko s dlouhým rukávem a příjemnější je určitě klimatex. Nějaký zásadní rozdíl ve funkčnosti nevidím, rozhodně ne ve prospěch moiry.

                0 0
              • Paja  

                Ten starej klimatex snad čistej POP, ne?

                Fenix podle mě VUP ani neviděl, podle mě to kompletně dělají v Číně, je to na tom i napsaný…

                0 0
                • obda  

                  Jo, nějak jsem to popletl. Jak Moira, tak Klimatex byly původně PP (polypropylén). S tou Čínou souhlas. Nicméně za půlku v pravidelné akci to není vůbec špatné,

                  0 0
      • jesperx  

        S Klimatexem jsem velmi spokojen – pokud vychytáš nějakou akci (každý tuším čtvrt rok 50% slevy), pořídí se tam dobré věci za velmi slušné peníze. Naopak Moiru už tak kladně nehodnotím – oproti ní nosím raději i funkční věci z Lidlu – poměr cena x kvalita jednoznačně lepší.

        0 0
    • wanman  

      podívej se na http://www.termopradlo.com

      snad si vybereš .

      0 0
    • Atilla  

      záleží kolik chceš investovat- třeba 1. vrstvu můžu s klidem doporučit z tchiba za 350kč set triko + funkční spodky což je zadarmo(mám asi 8 sad) a funguje to hodně podobně jako fusion za který jsem dal 4× tolik. Direct alpine dělá slušný hadry – mám od nich 2 softky(jedna kombinovaná super na bike) a hard kalhoty devile + mountainer + pulover flak . Mám i něco od arcteryxu, ale nemám to tak dlouho abych si za tím stál.

      Ale pokud chceš opravdu kvalitu tak montura- cena sice vražedná, ale ty hadry unosíš dalších 10let.

      0 0
    • Orfi  

      Zdravim .Z touhle moirou nemate nekdo zkusenosti http://www.moira.cz/…fighter.html

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Priorita pro zimní oblečení:

      1)na čem nešetřit

      teplé boty

      rukavice, většinou výborné bývají běžkařské tříprsťáky

      2)

      čepice – teplá a pro tyto teploty už s neprofukem

      3)

      Pro mě kvalitní odpocovací triko. Někteří mohou mít zateplené triko přímo na těle. Já musím mít spodní nějaké letní, halové.

      4)

      Pak už je důležité jen aby další vrstvy umožnily transport potu ven. Ale na těchto vrchních vrstvách se dá nejvíce ušetřit. Tenká větrovka s teplým trikem navíc udělá stejnou službu jako zimní bunda. Nebo ještě lepší.

      Do loňské zimy jsem jezdila jen ve větrovkách, zimní neprofuk bundu si pořídila až loni. Ta zimní má mnohem menší využití a hlavně, když mi začne být tepleji než je příjemno, nemohu si ji u krku odepnout, protože mám pod ní méně vrstev než pod „šusťákovkou“. A to mám jen zateplený neprofuk. Nechápu, jak někteří mohou vozit zateplený nepromokavý bundy.

      No, a pro začátek dobrá náhrada jednoho z teplých funkčních trik může být klidně i fleecová mikina nebo lépe vlněný svetr.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        A na nohy pro začátek klidně teplejší tepláky. Pokud peníze ještě zbydou, tak čapáky – pokud chceš i do teplot nad 5°C tak pro začátek radši bez neprofuku. Neprofuk můžeš částečně nahradit silonkami (chlapi je nemají zakázané nosit :-)) a volnými kraťasy. Stejně časem skončíš u několika zimních kalhot, spodků, bund, čepic atd.

        0 0
        • zdenek  

          Mám dost podobné zkušenosti, tak jen doplním:

          1. Rukavice 0–10° cyklistické No-Wind, pod 0 už nějaké zateplené

          lyžařské nebo běžkařské

          1. Klidně dvě čepice Mono nebo Ultralight + PowerStretch. Často beru

          další do kapsy, kdyby mi začala být zima.

          1. Blbě zvolená poslední vrstva dokáže zabít funkčnost těch spodních

          vrstev…

          Silonky vyzkoušené nemám. Asi je půjdu shánět. :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.