Objímky na řidítka pro řazení SRAM X.9 Trigger Shifter

14 nepřečtených
  • NooN

    Zdravím všechny a prosím touto cestou o pomoc. Koupil jsem kolo s výše zmiňovaným řazením, které bylo imtegrované na brzdové páce (Formula Oro K24) a mě to vůbec nevyhovuje. Proto bych touto cestou rád požádal o radu kde sehnat standartní Sramácké objímky (Žitný je schopen je dodat v říjnu :-((( ), nebo jestli se někomu doma neválí a nebyl je ochoten střelit nebo vyměnit za tyto Formulácké. Předem moc díky za odpovědi.

    0 0
    • MlokCZ  

      To máš docela smůlu, nesehnatelné (také už jsem je sháněl, ale pak jsem naopak zůstal u těch společných objímek).

      Dobře si ale rozmysli, jestli ty jednotlivé budou lepší a u někoho vyzkoušej. Ono to má několik háčků. To řazení si pak s brzdovou pákou trošku překáží a tím musí být nastavené poměrně ve velkém úhlu od sebe (oproti společné objímce o hodně). Tedy pak to lze regulovat od toho většího úhlu od sebe po ještě větší, ale tomu menšímu společné objímce se nedá ani přiblížit. A prohodit páky s řazením nejdou už vůbec, protože pak si to vadí ještě mnohem více. A nelze ani dosáhnout některých nastavení jako se společnou (tím myslím vzdálenosti pák a řazení od gripů), i když lze řazení do určité míry posouvat oproti objímce.

      Tedy pokud ti vadí ten fixní úhel řazení a brzdové páky a chceš to výrazně natočit od sebe, tak si pomůžeš, ale zase si přiděláš ty problémy se vzdáleností od gripů.

      A co ti na té společné vlastně vadí?

      0 0
      • NooN  

        Ahoj Mloku, jsem na jednu stranu strašně rád, že jsi na můj dotaz reagoval právě Ty a na druhou stranu to pro mě znamená, že jsem asi v p…i, protože jestli jsi to nesehnal Ty, tak už asi nikdo, protože co se týče komponentů a vůbec veškerého hardwaru okolo biků, Tě zde považuju jako jednoho z lidí kteří o tom opravdu něco vědí a má přehled, takže asi nemá cenu vynakládat moc dalšího úsilí na shánění této „prkotiny“ a asi skončím na ebayi a budu kupovat celé nové řazení. Na spojené brzdové páce s řazením mě nejvíc vadí právě ten úhel jaký to má pevně daný a ani to že nemůžu zvlášť nastavovat vzdálenost od gripů mi moc nejde pod fousy. Ono je to teda stejně už pase, protože jsem brzdy stejně vyměnil za Magury Marta sl, ale štve mě, že nemůžu použít původní řazení a tohle je v tomhle stavu vlastně bezcené..:-(.

        0 0
        • MlokCZ  

          Vzdálenost od gripů právě nastavovat na společné jde dobře, jednak máš dvě díry na řazení (jeden posun), pak pár mm po té objímce a do třetice můžeš prohodit levou objímku za pravou čímž získáš trošku větší skok. Tedy zcela ideální a mnohem lepší než u dělených.

          No možná bych za nějaký peníz tu objímku samotnou prodal, na jedno řazení tu mám (měl jsem na jednom kole dělené, na jednom společné a nejdřív chtěl dát obě dělené, ale nakonec zkončil u obou společných). Vůbec mi nejde tedy ani tak o ty peníze, jako, že se mi až tak moc nechce se jí zbavovat, když vim, jak se blbě dá sehnat. Ale zase je už u mě téměř vyloučené přejít na dělené, protože bych musel měnit zase řídítka, která jsem tak dlouho pracně hledal (dělané objímky se mi na ně nevejdou).

          A budu muset najít ty správné šroubky k tomu, což bude trošku problém v tom mojem bordelu, jsou jinak dlouhé než u společné objímky.

          Tak se mi ozvi na mail, nějak se domluvíme.

          0 0
          • MlokCZ  

            Na jedno řazení myslím samozřejmě dva kusy objímek.

            0 0
          • kubad  

            šrouby sou M5×25 :-)

             
            0 0
            • NooN  

              Moc děkuju Vám oběma a Tobě Mloku jdu hned psát na mail.

              0 0
              • 666biker  

                Caute,otvorim tuto starsiu temu :-) Nemate niekto doma nevyuzitu objimku pre Sram X0 trigger?

                0 0
    • siskin  

      Tak to zkusím i já ,neváli se někomu doma objímky na řazení x7/X9? Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.