Jednopáčkové řazení, nebo objímka na řidítko ?

34 nepřečtených
  • bzuk

    Ahoj, nevíte někdo zda se dá sehnat jednopáčkové 9-kové řazení na mtb? Něco jako vyrábí Paul components, případně objímka na uchycení silniční jednopáčky na řidítko mtb ??
    bzuk

    0 0
    • mawerick  

      Vyrádí, ale neví kdo to dělá:( bylo to (myslím že tam byl i web) vyfocený v jednom uvodníku loňského Vela někdy kolem prázdnin… ale to byl titan s karbonem… to bude pekelně drahý…

      0 0
    • panacea1  

      tak to seš moje krevní skupina…já mám Suntour XC Expert na 8mi kolo, jednopáčky SIS.

      Pokud chceš na 9 kolo jde to takhle:

      objímky – thumbies PAUL COMPONENTS Ingeneering USA stojí cca 60 USD k tomu potřebuješ řadicí páčky SIS. Fungujou tyhle objímky s jakýmikoliv silničními páčkami shimano SIS.

      můžeš koupit tyto: Shimano Dura Ace SL BS77, jsou na 9 rychlostí s plnou indexací anebo i na 8 rychlostí, ale bez indexace, tzv. friction – tření. Tuhle variantu volí nejvíc lidí. Páčky Shimano Dura Ace stojí kolem 80 USD,

      u nás ti objímky seženou v Programcycle za cca 2500,–Kč, shimano si budeš muset objednat. Anebo to koupit na Ebay daleko levnějc…mi vyšel set za 3500 /Paul+shimano/

      jinak se můžeš mrknout na www.paulcomp.com, kde má svoje ofic. stránky, ale od něj tě to vyjde plus 40USD za poštovný…

      nebo by šlo sehnat páčky na 8 rychlostí a používat je bez SIS indexu na 9 kolo…Suntour XC pro, XC expert by tě vyšly kolem 1500 nový a je to s objímkama !!!

      jinou alternativu nevidím…

      0 0
      • Radek Broz  

        Ze jsem tak smely – v cem ma vyhodu SIS packa za 3500?

        0 0
        • panacea1  

          pokud jsi jezdil se SIS řazením páčkami, musiš uznat, že tak genialně jednoduchy a bezporuchovy system i co do ovládání ještě nikdo nevymyslel.

          To že PAUL objímky vyjdou na 2500,– no a co? je to retro a kult, oni stojej 65USD, ale poštovný je 40USD. Já mám na kole ještě dvojpáčky rapidfire, ale na novym kole co stavim už jedině SIS jednopáčky…žádný dualy…to mohl vymyslet jedině chorej mozek v shimanu !

          0 0
          • enjoy  

            pak vystav svuj bike,at vidim kdo ma chorej mozek:-)

            0 0
            • panacea1  

              ten teprve stavim…na současnym mam LX 8 stupňů řazení rapidfire…můžeš se mrknout do kol/komponentů na panacea1 – GT STS, lepší foto zatím nemám…nemam fotoaparát

              0 0
          • Radek Broz  

            Jasne, ze jezdil – zas tak mladej nejsem;-) Jednoduchy a bezporuchovy jo (i kdmyz s poruchovosti pacek jsem problemy nikdy nemel), ale prekonany uz rozhodne taky;-) Kamos treba jezdi 4X a DH se SIS packou, protoze proste jinou v garazi nemel a vyhovuje mu to, i kdyz k dokonalosti to ma podle me daleko.

            0 0
        • JSt  

          spatruji v tom jedinou vyhodu. pokud ohnes patku, muzes vypnout indexaci, tudiz jakz takz zaradit a dojet zavod/domu. jinak je to genialni system na hovno :)) kdyz radis do krajnich poloh, je to na vykloubeni prstu (ale mozna mam nejakou nestandardni ruku)

          0 0
          • panacea1  

            no ty krajní polohy jsou trochu dál…ale já to řešil tak, že jsem páčky přehodil z levé na pravou stranu a naopak a měl je pod řidítkama!!! super úchop i řazení!!! a lidi nevěřili co to mám za značku i řazení, furt jsem to musel vysvětlovat…to bylo na starym kole z r. 1995, už umřelo. osazeno bylo tenkrát 6 kolem.

            0 0
            • JSt  

              taky sem to u nekoho videl, ja to bral jako zoufalstvi napodobit stovkovy shimana z te doby :) proste sis urcite ne, kdyz si vzpomenu, jakou sem musel vynalozit silu abych hodil na velkou pilu… a jeste to tam ke vsemu nedrzelo, protoze pruzina ve smyku byla natolik silna, ze hybala i packou. kdyz se pritahla ta matica, co je na pacce, tak to sice drzelo, ale s packou neslo hybat. ale pred 15 lety, kdyz to rodice poridily, to bylo super

              0 0
              • panacea1  

                no, ale nemůžeš srovnávat komponenty co do funkčnosti ze spodku řady s TOP modely od shimana nebo Suntour. jasně že krám ze spodku řady bude fungovat jinak než vrcholnej model viz. Deore vs. XTR…

                0 0
          • Pá-dlista1  

            Kdyz bys dojel takhle, tak stejne tak dobre muzes stavecim sroubem na klasickem (RF treba) razeni vyladit na nejaky prevod a fungovat s urcitym poctem (asi ne se vsema, ze?:) prevodu normalne dal. Ale i tak by to byl nesmyslny argument pro SISku za 3500,–… a deti v africe nemaji co zrat :/

            0 0
            • panacea1  

              no já jen odpovídal na úvodní otázku, kde stálo SIS páčky…pokud tedy se ti to zdá moc nebo totální nesmysl..neberu ti to. Jen je potřeba rozlišovat a to i cenově…vyrábí se spousta levnejch a naopak strašně drahejch dílů..je jen otázkou co chceš a na co máš… nikomu to přece nenutím, ale já už jsem před lety dospěl k názoru, že nejsem tak bohatej abych si kupoval levný věci…to řazení SIS i PAUL thumbies ti vydrží navěky…a navíc ho můžeš upgradeovat na víc rychlostí v případě dalšího vývoje… je mi jasný, že ten kdo vozí dualy tady bude o nich básnit…ale jen jsem se snažil pomoct tomu v úvodu.

              0 0
              • Vilém  

                Osobne chapu proc,ale nevim nevim jak to bude s tim budoucim upgradem.Uz ted je problem sehnat silnicni packy na ram a pochybuju ze to bude Shimano delat do nekonecna.

                0 0
                • panacea1  

                  silniční páčky stejně jako páčky na triathlon jsou stále v nabídce Dura Ace SL BS 77, Ultegra SL BS 64, nebo páčky na rám SL7700 Dura Ace,…jestli je nemužeš sehnat u nás, tak v zahraničí storpo jo a vyjdou tě i levnějc. Když budeš mít ty PAUL thumbies, tak do nich můžeš dát jakýkoliv shimano páčky na silničku…jen vyměníš dosedací destičku se čtyřhranem a je to…a hlavně, sám si to příp. opravíš, nic na tom neni složitýho.

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                A ma to smysl? Urcite to neni pohodlnejsi nebo presnejsi nez packy … napriklad Alivio, kterych si za tu cenu koupim 10. Jako je to frajerina… to zase jo. Otazkou je jestli je to dobry na neco jinyho nez na chlubeni kamaradum cestou z hospody (cestou tam se ti vysmejou :).

                0 0
                • panacea1  

                  :-) jestli vysmějou, tak vůbec nechápou vo co go. já mám teda jen Suntour XC Expert na 8mičku, ale stály jen 1000,– funglovky a to jsou druhý nejvyšší co suntour dělal a jsem max. spokojenej. Uvažoval jsem taky o PAUL thumbies a dura ace páčkách, ale je to ranec… takhle jsem ušetřil.

                  0 0
        • Páník  

          na zimaku mam SIS 7 kolo (nejlevnejsi co jsem sehnal)…chod neni tak luxusni jako u RF,ale je to jednoduchy,fun­gujici a levny reseni

          0 0
      • lidumil  

        Mám starý XT SIS na 8 kolo a nedám na ně dopustit. Jen mě o ně teďkonc asi připraví synek :-(

        0 0
        • panacea1  

          tak to máš docela raritku, páš todle řazení na ebay letí dost vysoko v ceně, počítal bych cca 70USD za zachovalé řazení, možná někdy i víc…

          0 0
    • jecnak  

      www.moonheadmachine.com/ – nejak jim nejde web, ale myslim, ze neco takovyho delali.

      www.paulcomp.com/index.html – uz tu byl zminen

      0 0
    • Atilla  

      Zdravím, nebudu zakládat nové vlákno.

      Zase jsem urval řazení, tentokrát na přesmykač a už mě to nebaví a co si budeme povídat řazení přesmykače přes kladky, tak úplně nefunguje. Aspoň se mi nikdy nepodařilo ho seštelovat, tak aby řetěz chodil na malý pastorek a na velkém aby řetěz nepadal. To by se dalo vyřešit jednopáčkou, kterou bych schoval do konstrukce sedlové trubky na Dragstru. Poraďte prosím nějakou jednopáčku, která bezpečně udrží tah silničního přesmykače a bude mít objímku. Zatím jsem našel jen :

      http://www.obchod23.cz/…eve-frikcni/

      http://www.bike-eshop.cz/…mb_cmp=zbozi

      Díky moc

      0 0
      • Atilla  

        Up. potřebuju řadit. Díky

        0 0
      • Atilla  

        Up. potřebuju řadit. Díky

        0 0
        • Vilém  

          Nez tyto plastaky, to bych radsi obehl nejaky vykupny druhotnych surovin, prohrabal se tam ve vyhozenejch pleckach a to bych se divil, kdyz bys nenasel starou klasicko shimano packu.

          0 0
      • black.horse  

        Tak jednopáčkové co znám jsou levný SISky, což jsi našel, pak časovkářské řazení, což nemá objímku a jediné s objímkou mě napadá tohle a to bych tipnul Ti přijde zase zbytečně drahý… takže zkus jedině sehnat řazení na rám nebo na časovkářský řidla a objímku dobastlit (nebo Paul = zase drahý).

        0 0
        • Atilla  

          Jo, tak to jsi trefil. Prolezu krámy, třeba najdu nějakou poctivou vykopávku. Díky

          0 0
          • Vilém  

            A co grip? ten bys taky neukopl uplne lehce.

            0 0
            • Atilla  

              Nevím no, hlavně na DH tratích bych z toho neměl dobrý pocit. A navíc, teď jsem zničil SLX protočením řidítek při tlamě. Lanko vylágrovalo celý vnitřek řazení.

              0 0
      • fousac  

        nejaky stary SIS packy se mi urcite nekde vali.. muzu se mrknout esli mas zajem… ;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.