• blaza84

    Zdarec, chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na jednoho výrobce kol, a to na Acer :-p Konkrétně mě zajímá tento model http://www.alfacomp.cz/php/product.php… :-p I mezi bikery jsou jistě znalci IT, tak co bych chodil někam jinam, ne? :) Na Acer jsem slyšel spoustu nepodložených pomluv, je to podobné jak s komponenty na kolo, člověk o něčem často zaslechne fundovaný názor, že je to na ho*no :) Tenhle mě zaujal, protože je to nejlevnější ntb, na který jsem narazil, který má 17palcový displej a je s Win 7. A taky prosím poraďte, jestli ho mám vzít s rovnýma řidítkama, nebo s vlajdama :)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ta na plose vypada, ze by si dala poradne dlouhe rovne riditka…

      Zvaz jak moc budes ten notebook prenaset, protze je to velika tezka kdava, ktera nema prilis pevne sasi, tkaze se v batohu bude kroutit, obsiskne se ti klavesnice na displey. Vykonove se to da, ale zadna hitparada to teda neni…

      Ja bych ho nechtel:)

      0 0
      • blaza84  

        Však jasně že za ty prachy to nebude nějaký žihadlo na nejnovější herní pecky. Sloužit bude na kancelářskou práci a nějaký běžný činnosti, jako prohlížení a úprava fotek apod. Přenášet se bude občas, určitě ne každý den.

        Jj, taky bych to videl na rovný dlóhý ródla

        0 0
        • pepino  

          No já mam 15,6 a zrovna si říkám, že by mi stačil nějakej 12", zvlášť, když mám doma CRT monitor (na ty fotky).

          0 0
    • marapara  

      Musíš si uvědomit, že eMachines je lowend od Aceru. Výrobc je Acer a eMachines označuje své druhořadé výrobky. Tudíž to bude asi pěkné šméčko.

      0 0
    • blaza84  

      No pak by tu byla ještě jedna varianta http://www.alfacomp.cz/php/product.php…

      0 0
    • maajkee  

      Já měl první notebook Acer, je to asi 6 let, měl jsem ho 4 roky bez problému.

      Notebook se 17" monitorem máme jeden v práci a na přenášení to fakt moc není, nevím jak bych s tím třeba jezdil do práce na kole, pokud chceš velkej obraz radši bych to řešil 14" nebo 15" notebookem plus na doma nějakej 19" nebo 21" lcd monitor, ten se dá dneska taky sehnat už od 2,5 tisíce, takže tě to výjde cennově skoro na stejno, ale doma budeš mít větší obraz a menší notebook na přenášení.

      0 0
      • alinceb  

        Přesně tak. Mám výkonný 14.1 ntb přes HDMI připojený na 21.5" LCD – nejlepší kombinace. Navíc mám na práci 2 plochy (třeba když dělám do školy a jako podkres mi jede na malém monitoru nasreamovaný fotbal…) Vřele doporučuju;)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ja mam (uz docela dlouho) malicky 12" notebook FSC amilo pro 3250 a k nemu pres DVI pichly 24" monitor a uplne si chrochtam…notes je maly a lehky a prenesu ho vsude-i pracovat se na nem da…a doma nebo v kanclu pichnu monitor a makam vesele dal:)

          Ted uvazuju o koupi novehop stroje, lenovo X201 tablet, ktery by mel zvladat pres rozdelovaci krabicku dva monitory(24")…pra­covniho mista neni pri programovani a sezeni na BF nikdy dost;)

          0 0
          • alinceb  

            No já mám 14.1 – kdybych na 12" otevřel ACAD, tak mi zbyde na rýsování čtvereček asi 6×6cm…:D Já můžu teoreticky připíchnout jeden monitor přes HDMI a druhý přes DVI…:)

            Na těch 21.5" je taky B-F dobře vidět…:D

            0 0
            • Smazaný účet  

              No na grafiuku to neni, ale programovat se na tom docela da:) Ale zase ma ten notes rozmery jako papir A4;) (nemyslim tim tloustku)

              0 0
    • alinceb  

      Momentálně mám 3. ntb. Šly v pořadí: Acer Aspire, HP Pavilion a teď Sony Vaio.

      Acer sem měl 2 roky a vyměnil jsem ho v rámci „modernizace“. Je pravda, že pořád funguje – používá ho ségra, ale žádná hitparáda to nebyla. Kupoval jsem ho v r.2004 za 35k, takže to nebyl žádný lowend (samostatná grafika 128mb, 512mb ram, AMD Thurion 3000 – 1,5GHz). První odešla baterka (v základu 2,5hod – po 2 letech sotva půl). AMD se strašně hřálo a topilo pod dlaně. Vrchní plast se hned podřel a pod dlaněmi se mi po pul roce objevily otisky. Po roce a půl mi popraskal horní kryt a samozřejmě se mi otiskla klávesnice na monitor. Po nějaké době se taky objevily barevné skvrny na LCD, které místy jakoby vybledlo. Bohužel musím říct, že po stránce kvality zpracování a designu nic moc.

      Paviliona nebudu ani komentovat, co to bylo za špínu. 1450USD sem vyhodil oknem a NTB fungoval jen rok:(

      Teď mám Vaio a chrochtám si blahem. Nepadá, nehučí, baterka vydrží, aplikace běhají perfektně a design je prostě super…

      Zařekl jsem se, že jediné značky, které si kdy ještě koupím budou Vaio, Dell, Lenovo (možná) nebo Mac…cokoliv levnějšího neberu…:(

      0 0
      • alinceb  

        Málem bych zapomněl, že krom Vaia mi tu na stole běží ještě „televize“ Acer TravelMate 2423WXMi (ntb přítulky). Je mu asi 5 roků a pořád celkem běhá. Dostal jen dalších 256mb ramky a před koncem záruky nový kryt (byl obligátně popraskaný u pantů). Na net je použitelný a když mi odešlo HP, tak běhal i CAD. Baterka držela celkem dlouho (je to centrino). Jinak dneska jede výhradně na aktivní chladící podložce, jinak by se asi uvařil. Jak ji vypnu, tak se začne hřát a TV se seká…:D

        0 0
        • Splinter  

          mozna vycistit od prachu??

          0 0
          • alinceb  

            Asi by to chtělo, ale ono to chlazení nestíhalo, ani když se čerstvě vrátil vyčištěný ze servisu…:(

            0 0
    • Excel  

      u mě Acer špatný, jeden pracovní dvakrát musel na reklamaci, ale uznali to, po záruce odpadl (už novej ale byl lowend model) Druhej byl před třema (nebo čtyřma nevím) rokama nějakej model aspire nadupanej, po domácím použití cca po roce odpadla klávesnice (výměna) a po dalším roce se postupně poroučely úchyty displeje, popraskaly a konec. Ten plast byl asi šitka. fakt je, že se furt přenášel z místa na místo

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jinak ja mel Acer TM2350, vydrzel i pad ze stolu hranou na zem, ale uz tenkrat to byl lacny notebook a bylo to na nem videt-prohybal se, snadno se poskrabal, odesly klouby-opraveno svepomoci. Ale i po peti letech porad funguje-dva roky jsme ho nosil na zadech do skoly a nijak ho nesetril.

      0 0
    • jIrI___  

      Levnějším modelům od Aceru bych se vyhnul. V podstatě neznám nikoho, kdo by s nimi neměl nějaké větší nebo menší problémy. Já teď mám už 3 roky Toshibu (ve své době stála necelých 25k, takže taky lowend) a ta až na jednu reklamaci během záruční doby (vadná základovka, vyřízeno během necelého týdne a od servisu na tu dobu nabídnut náhradní notebook) slouží perfektně, nemám s ním žádné problémy. Po dvou letech odešla baterka (vydržela 10 min), ale to bude problém asi u všech levných noťasů. Pokud bych v současné době kupoval noťas, tak vybírám z Toshiby, Lenova, HP („business“ modely, ne Pavilion apod.) a případně Sony.

      A ještě k tomu 17" disleji. Rozmysli si, jestli ho skutečně potřebuješ, protože to už není notebook :). Já bych do většího displeje než 14" nešel, holt když teď jsou velké (21–24") externí monitory otázkou pár tisícikorun.

      0 0
      • alinceb  

        Toshibu jsem zapomněl…o té bych byl taky ochotný uvažovat…:)

        0 0
    • martin_bakov  

      acery sme doma meli dva ruzny typy notebooku, byly 4 reklamace do pulroku, segre odesla grafarna a mame zakladni deska takze muj dojem je ten ze acer = sracka. Ja mam NB DELLa a nemuzu si za ty 3 roky stezovat.

      0 0
    • hribik A1  

      acer aspire – po roku alebo roku a pol tomu trikrát posebe odišla grafická karta, v intervaloch asi týždeň a mesiac po návrate zo servisu, potom radšej poslali druhý.. tomu po roku odišiel display, brat technik tam po čase nabastlil nejaký druhý, odvtedy sa nepremiestňoval z môjho stolíka, ináč funkčný

      0 0
    • Hutch  

      Acer nebrat, záruka žádná, servis a ochota hrozná. Notebook mi praskl v kloubech. Poslal jsem ho na reklamaci a po měsíci mi oznámili, že záruka nebyla uznána a ještě chtěli zaplatit poplatek 800kč. Na ČOI jsem byl informován, že v žádném případě nemůžou tuto částku požadovat. Tak jsem to zkusil ještě jednou po dobrým, nakonec to skončilo bez poplatku, ale notebook je stále rozbitý. Podle mě tohle není fér jednání. Příště si raději připlatím a dostanu alespoň nějakou záruku.

      0 0
      • marapara  

        U Aceru opravdu servis stál za ho*no a docela dost praskaly panty. Ono to nebylo konstrukčně moc šťastné řešení, zašroubovat kousek plechu do plastu a uchytit to třeba jen jed ním šroubem. Ale třeba tímhle dost trpěly i Asusy.

        Na druhou stranu musím říct, že se Acer doceal výrazně polepšil se servisem. Ale eMachnies bych asi nebral. Jak jsem psal výše, je to druhořadý výrobek od Aceru. Zjednodušeně něco jako druhá jakost, tomu odpovídá i kvalita zpracování.

        0 0
        • Hutch  

          To s tím servisem tedy nevím, mám Acer Aspire 5920G, v červnu jsem ho reklamoval a stalo se mi výše popsané. Nehledě na to, že to s těmi osmi sty zkoušeli i na švagra. Podle mě tohle není seriózní chování firmy…

          0 0
    • miki  

      tmaky vybírám něco co se dá doma připojit k monitoru a občas někam odnesu.Co byste řekli na tenhle??.

      http://www.alza.cz/…-d176217.htm

      0 0
      • alinceb  

        Proč 16ku, když máš monitor? Kup si 14ku nebo menší…;)

        0 0
        • alinceb  

          Mám staršího bráchu tohohle Vaia (C2D 7k, menší disk a jiný design) a jsem nadšený…prostě super stroj. Všechny tajvanské pseudoznačky typu Acer, Asus, Pacard Bell, MSi apod. *****. Nestojí mi za to ušetřit a pak mít jen starosti. Hledal sem poměr cena/výkon/kvalita – Vaio splňuje všechno. Konkurovala jen Toshiba, ale byla dražší (NTB sem koupil za 17k místo 23k)…:)

          0 0
    • nooski  

      Acery kolem mě šlapou všechny naprosto v pořádku. Já preferuju Asus a ty kolem mě fungují taky naprosto v pohodě. Sám používám jeden z nejlevnějších Asusů (před 2 roky stál necelých 10 000Kč) a šlape jak hodinky. Jednoduchá konstrukce, všechno se dá rozebrat a vyčistit doma.

      Největší mrchy jsou HP. Všechny v okolí se pos…y. Shořelé trafo, shořelá základovka, rozpadlý větrák, vypadávající tlačítka klávesnice, samy se vypínají, problémy s hlučností a přehříváním… Lidi, kteří je vymýšleli si s přemýšlením netykali. Co se dalo oje..t, to se oje…o. Noťas od HP mi do domu nesmí. Je to počítačový ekvivalent Rubeny :-)

      0 0
      • alinceb  

        To podepíšu…:)

        0 0
        • hrajem  

          Tak to pozor, neni HP jako HP… HP Compaq (jsem stastnym vlastnikem uz druheho kusu, momentalne 6910p) je uplne neco jineho nez HP Pavilion. Je to jako srovnavat Lenovo s Asusem…

          Takze nehazejte HP do jednoho pytle…

          0 0
          • alinceb  

            HP Compaq neni HP ale Compaq…:D Je to business řada a ty jsou dělané trošku jinak. Každopádně pokud nějaká řada „renomovaného výrobce“, jakým HP v mých očích byl (kamarádi je měli a OK), je vyloženě poruchová, jako třeba Pavilion, tak to leccos vypovídá o výrobci jako takovém. U mě se tím HP hodně shodilo a domu už mi nesmí…v tomhle směru, když mě nějaký výrobce zklame, tak u mě skončil (Acer, Asus, HP, FS)…

            0 0
            • Ruprt2  

              no on i ten Acer není špatný.

              Ale nesmíš porovnávat lowendové řady od Aceru, s Vaiem, který lowendovou řadu ani nemá.

              0 0
              • alinceb  

                No ono 35k není zas tak málo a ten můj Aspire nebyl tenkrát zrovna lowend. Potřebuju na Acad dobrý grafický výkon a výkon procesoru, tak sem si podle toho vybral, ale některé věci mě prostě zklamaly. Ale je pravda, že už je to pár let.

                Přesně jak píšeš – Vaio lowendovou řadu ani nemá a poslední dobou je i cenově hodně příznivé, takže volba byla jasná. Nejen že designově není daleko od Macu, ale i výkonově, vyvážeností a stabilitou systému je na perfektní úrovni za zhruba dvoutřetinovou cenu a já ho navíc sehnat superlevně…:)

                Už sem byl skoro rozhodnutý pro 13" Toshibu a pak sem ho na Aukru našel a Toshiba šla stranou. Jedním z mých požadavků taky bylo HDMI a to má jen fakt málo modelů (nebo před rokem aspoň mělo)…

                0 0
                • přišlapávač  

                  Vaio se ale od Maců liší hlavně jednou naprosto podstatnou věcí ;-)

                  0 0
                • jIrI___  

                  K tomu Acadu. Mně připadá, že požadavek dobrého grafického výkonu je taková urban legend :). Sám mám integrovanou grafiku Intel GMA 950, asi to nejslabší, co kdy existovalo, a v AutoCadu mě nijak neomezuje ani ve složitějších sestavách. Ale je pravda, že se ta sestava při otevírání poměrně dlouho načítá.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Jo zapomněl jsem napsat celkem podstatnou věc, měl jsem na mysli AutoCad ve 2D :)

                    0 0
                  • Ruprt2  

                    ale tak při otevírání to grafikou asi nebude :-)

                    Na Acad v dnešní době potřebuješ grafiku akorát dedikovanou. V druhé řadě spoustu paměti. řešit cokoliv jiného pro ntb je mimo mísu.

                    0 0
                • Ruprt2  

                  Vaio jsem taky koupil domů ženě.

                  A příjemně mě překvapilo a překvapuje. Až na displey, který je shit, ale odpovídá ceně.

                  jenom s tím Acerem je to jako třeba s Meridou.

                  Každopádně, Mac není počítač. :-)

                  Jak to můžeš srovnávat ;-)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Co si vzpomínám, tak před třemi lety, kdy jsem vybíral svůj noťas, byly Sony chváleny hlavně za dobré displeje. Že by takový úpadek?

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      ne určitě ne.

                      při stejné cenovce nemá žádný ntb lepší display. To ale neznamená, že je dobrý :-)

                      před třemi lety jsi taky na Vaio platil jiné peníze.

                      0 0
    • Smazaný účet  

      Jak to tak tady čtu, tak je vidět, že se sere každá značka. Já osobně mám zkušenost s Asusem F3Jr, drží bez problémů už 3 roky. Ale je strašně hlučenej a topí.

      Teď mám od září na do školy Acer Aspire One 532h (na školní použití stačí, výdrž je neskutečná) a na doma asi týden dva Acer TravelMate 7740G. Je tichej, netopí, je výkonnej.

      Tomu co zde lidi píšou o Aceru moc nevěřím, většinou to vypadá na zkušenost pár let zpět. Spíš si myslím, že tenkrát to pravda byla, ale dnes šel Acer dost nahoru. Naopak s novodobými Asusy vidím problémy kudy chodím – vím o jednom co se nenabíjí a nezapíná, další se přehřívá (teploty přes 100 nejsou vyjímkou (vše levnější modely 10–25 tis.), vrchol byl u modelu za asi 35 tis. že vyhořel celkem 2× a 3. kus přišel už novej vyboulenej, další s vadným displejem. Už z toho mi přijde, že s Asusem to jde z kopce.

      0 0
    • ZuzicK  

      Já mám k těm acerům nějakej blbej vztah, jediný ntb na který neslyším vlídného slova je totiž on.

      Nejhorší je asi zážitek spolubydlící, před dokončením bakalářky se jí zasek (vypnout to šlo pouze vyndáním baterky), z ničeho nic, předtím žádný problém, ještěže zálohovala :-). Za opravu chtěli přes 8t.+ měsíční lhůta na opravu, tak si raděj rovnou koupila nový.

      0 0
    • Pavel  

      Nejsem si nějak jistý, jestli ta bílá sedlovka ladí ke zbytku…

      0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Osobne mam s ntb Acer dobrou zkusenost – Acer Aspire Timeline 14". Kvalitni provedeni. Dlooooouha vydrz na baterku. Jedine co stoji za ho.no je klavesnice.

      0 0
      • jonti  

        Mam taky timeline, ten se jeste da, ale kvalita plastu, dipleje, pantu a klavesnice je stejne o dost nizsi nez u Lenovo, Dell nebo HP Elitebook.

        0 0
    • hrajem  

      Na co ten notes chces pouzivat? Kupovat 17 palcu je podle mne prasarna… Nemas ani slusny obraz, a notes je utrpeni prevazet.

      Zvaz jestli by nebylo lepsi koupit nejakou 14, nebo 13 palcovou masinu a k tomu externi monitor. Popripade desktop + laciny notebook na cesty…

      A co se Aceru tyka – spis nez na znacku se ptej na konkretni modelovou radu a jeji neduhy. Obecne, pokud nelpis na vykonu grafiky, bych se vyhnul multimedialnim modelum a sel bych do nejakeho manazerskeho notebooku :)…

      0 0
    • kesu  

      měl jsem acer nějakej TM jako první notebook a fungoval mi dobře,kvalita zpracování ale nebyla nicmoc. Následně jsem měl toshibu a ta nebyla o moc lepší (cenově šlo o řekněme vyšší střední třídu). Teď mám Mac a HP (s win 7) a kdybych nemusel mít PC firemní nechtěl bych už o něm ani slyšet. Pokud můžeš,kup si jablko,pokud ne tak je to podle mýho jedno jen se mrkni aby to mělo kvalitně udělaný pantíky aby se to hned nerozpadlo, to je asi největší slabina levnejch notebooků

      0 0
      • Ruprt2  

        tak tak, pokud nepotřebuješ počítač, tak si kup jablko. Něbo nějaký jiný mobil, či playstation. Službu to udělá taky.

        0 0
        • kesu  

          pokud chceš aby to fungovalo tak jak má tak si kup jablko,pokud se s tim chceš pořád s**t tak si kup pc

          0 0
          • jIrI___  

            Bych to upravil. Pokud chceš imidžovku, na které některé programy jen tak jednoduše nerozjedeš, kup si jabko. Pokud chceš přívětivé ovládaní a abys rozjel 99% všech různých programů bez problémů, tak si kup pc s windows. Pokud se s tím chceš pořád *****, kup si pc s linuxem :-))

            0 0
            • martin_bakov  

              jj, inzenyri z googlu sou vsichni pozeri s tema macbookama :D

              v USA a Francii sou macbooky proste rozsirenejsi nez tady, nejsou to praveke pazourky – sou proste jine ;)

              0 0
              • Smazaný účet  

                No ja ti nevim, ale co jsem ve FR, videl jsem jenom jedno jablo a to dneska a poustela se z nej nejaka prezoska.

                Ne, ted vazne. Protoze jsou PC a win nejvice rozsirene, jsou vsechna mozna reseni ruznych problemu snaze dohledatelne. A argumentovat tim, ze na jabkach zadne problemy nejsou, tak te poslu k sipku, protoze rozjet volani a kompilaci fortranu z matlabu na jabkach byl porod(a to sem chlap a mam o porodu jenom neurcite predstavy)…

                0 0
              • přišlapávač  

                jo, v googlu, IBM a dalsich jsou vylozeni pozeri, kterym jde hlavne o image :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak ono jde spise o to, ze pokud presne vis, co chces a na co notes potrebujes, tak pro tebe muzou byt jablka dobrou volbou..ale pro Bezneho Frantu Uzivatele (BFU), ktery se v tom porad vrta a neco nekam rpipojeju jsou lepsi win, se kterimi tak trochu pocitaji i vyrobci pripojovanych veci. Treba spousta specializovanyho HW od Natioanal Instruments ma ovladase napsane v LabView ci LabWindows…a to jsi s jabkem s riti…

                  0 0
                  • přišlapávač  

                    ok, mel jsem jinou predstavu o uzivatelich- ja jsem si myslel, ze drtiva vetsina se v pocitacich nehrabe, ale potrebuje aby fungovali bez jakychkoliv zasahu…co se tyce pripojeni, je to paradox, ale nikdy jsem nemel s pripojenim zadny problem, narozdil od windows a jejich ovladacu, mac si to vsechno najde sam, pokud uz to nema v sobe, coz vetsinou ma. Jenom blby priojeni na eduroam je otazka dvou kliku, kdezto u windows prenastavovani a vyplnovani vseho moznyho nastaveni, ziskavani certifikatu atd… jak rikam, ja mam rad jednoduchost a rychlost. Ale je to jako se vsim, nekdo tad tohle, druhy zase tamto ;-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jeidne co eduroam potrebuje je certifikat, ktery si musis stahnout a instalovat tak jako tak a je to otazka poklikani na soubor co rpijde mailem nebo co si stahnes. Pka staci poklikat na ikonku eduroamu, login, heslo a tadaa…no problem…delal jsme to pred mesicem, tka snad se od te doby nic nezmenilo(btw win7).

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        Když jsem dával komplet nově notebook na XP z původních instalaček, tak to byl neskutečný prorod. 2 dny trápení čistého času jistě 20hod.

                        než se všechno nainstalovalo a pak aktualizace, a patche a aktualizace na aktualizace pak SP, pak další aktualizace pak aktualizace na aktualizace a nakonec aktualizace na aktualizace aktualizací.

                        Fakt drbačka, drivery a certifikáty a všechny mnou požadované programy a pak jejich aktualizace.

                        Ale to je proto, že jsem instaloval tak starý systém jako jsou XPéčka. co mám jinde sedmičky, tak samozřemě nic takového se dělat nemusí. Ale za 4roky už možná jo :-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          No, ono instalaci systemu to prave instalovani teprve zacina ze:( Kor u XP, kterym porste este nefungovaly repozitare.

                          Ja mam stesti, ze pro XP mam od vyrobce cely balik ovladacu, ktery se pusti jendom dvojklikem a pak staci jenom pri kafi klikat na „OK“ a „souhlasim s licencnimi podminkami“ a za chvili jsou drivery v notesu…restart, aktualizace..grr..a pak LaTex (dalsi kafe az dve), Matlab, sitove disky a vsechno nastavit at to pracuje dokupy..

                          0 0
              • Ruprt2  

                na poslední konferenci co jsem byl měl ntb každý a jabko tam bylo jedno. Mělo nainstalované Windowsy a nešlo připojit na projektor :-D

                0 0
            • nooski  

              Chlapisko, jak jsme byli názorově naprosto rozdílní, tak teď s tebou naprosto souhlasím!

              0 0
            • přišlapávač  

              přívětivé ovládání opravdu ve windowsech nenajdu ani kdybych se rozkrájel.

              0 0
            • kesu  

              o tom to právě není,apple hlavně funguje aniž by ses v tom musel hrabat. Problemem je, když chceš něco naprosto nestandartního jako je třeba usb tv. Macbook rozevres a rovnou funguje sit,zadny pripojovaní,doba zapínání trvá mín jak polovinu co u stejne vybavenýho HP. Zádná preferovaná sít,vezme to tu s nejlepsím signálem a hned. Totéž s jakoukoli flashkou,hned funguje aniz by ji to zdlouhave instalovalo.

              Prehrávání videa-proste tam vlozís DVD a ono ho to prehraje,zádný kodeky a zádný stahování přehrávačů.

              Zase na druhou stranu:

              1. rozchodit titulky aby v nich šlo „ř“ je skoro nemožný
              2. sehnat neofiko programy ve verzi pro mac je boj
              3. přádný mac os oficy který vypadaj jako ty win jsou až ted
              4. cena odpovídá dvojnásobku stejnýho buka od konkurence
              5. systém má integrovaný všechy normální programy(klien­t,přehrávač

              atd),pokud chceš používat jiný,musíš je ve všem přednastavit

              Obecně má každý svoje ale v meku nevíš co je to chybová hláška,ten systém nikdy nepadá,funguje výrazně spolehlivěji a rychleji,na baterky vydrží daleko déle,display ikdyž má průměrný rozlišení vypadá daleko lépe atd

              a to nemluvim o celokovovým zpracování..

              0 0
          • Ruprt2  

            tak na jabku to buď máš nebo nemáš, buď to funguje nebo nefunguje. A hotovo.

            Na PC jsou možnosti téměř neomezené :-)

            Ale jestli je to třeba na na bf, na psaní, brouzdání a film či písničku, tak bude fungovat i notebook s Linuxem, natož pak jabko :-)

            0 0
            • alinceb  

              Kámoška má Mac s dualbootem a neslyšel sem od ní, že by jí nějaký program nejel. Dělá v Acadu, ArchiCadu, Nexisu, Matlabu, 3D grafické modely konstrukcí apod…pěje jen chválu…;)

              0 0
          • Smazaný účet  

            Kdo s jabkem nikdy nepracoval tak neví o čem je řeč. Já ho zkusil a vím, že můj další počítač bude apple macbook… teď mám notes FS, vše funguje ale už jen ten design a zpracování je u Apple úplně někde jinde než u jakéhokoliv notesu s win.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Co Lenovo?

              0 0
              • přišlapávač  

                co je na lenovu za design? hranata cerna piksla :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  desing je strohy, funkcni, nepodlehajici modnim vlivum..zpracovani je snad jasne(ale stejne jako u jablek jsou na tom ruzne rady ruzne)

                  0 0
                  • přišlapávač  

                    ale zpracování IBM, potazmo lenovu neberu i kdyz posledni dobou podle me polevuji. Kdyz v praci vidim, co vsechno se s temi notebooky deje, tak musim uznat, ze vydrzi fakt hodne (hodne ostre noseni jen za obrazovku atd. :-) ale me se uz podruhe u Tckove rady zlomil pant…to se Ti proste u jabka nestane

                    0 0
    • M13  

      Sice zatím moc zkušeností s notebooky nemám, hlavně pro různá porovnávání, ale necelý rok mám Acer Aspire Timeline 3810T a zatím bez problémů. Notebook denně nosím do školy, není to jenom „ležák“ a na konstrukci se to nijak neprojevilo, stejně tak na výdrži baterie (používám W7 a vydrží necelých 6 hodin).

      Denně běží tak 6–7 hodin. Není Acer jako Acer.

      0 0
    • mates555  

      omlouvám se za OT .. ale neměl by někdo náhodou doma nefunkční fujitsu siemens esprimo mobile v6545 … potřebuju z něj LCD … mám popraskaný i kryt u pantů , ale s tím bych se nějak naučil žít , ale potřeboval bych hlavně náhradu za to rozmáčklý LCD-čko …

      jen na okraj … asi po roce začak mizet obraz … reklamace a prý tam byli špatný nějaký propojovací kabely … po záruce opět , popraskaný kryt neuznán , vůle v pantech jak sviňa , a teď (jak jsem to pořád šteloval , (abych tam ten obraz nějak nahmát :-)) se mně podařilo rozmáčknout LCD (šasí jako bláto) … jinak ten vnitřek fungoval po celou dobu OK … žádný vyhoření , přehřívání se nekonalo , ale to LCD je celý nějaký špatně udělaný … proto do toho nechci cpát moc peněz … to jen tak na okraj moje zkušenostiu s tímhle ntb …

      kdyžtak email v profilu … dík

      0 0
      • jIrI___  

        Zkus to LCD pohledat na ebayi, tam mívají náhradní díly na notebooky celkem za levno.

        0 0
    • Deus  

      Já mám necelé čtyři roky Asus A6M, tenkrát za 20 tisíc, a vzhledem k tomu, jak jsem se k němu šetrně choval, nic moc. Výčet závad:

      Prasklý pant

      Špatný spoj v kloubu (občas se displej nechce zapnout)

      Nefunkční jeden USB konektor

      Občas stávkující vypalovačka

      Baterie KO (s vloženou baterií nelze notebook ani zapnout)

      Všechny závady se objevily až po uplynutí záruční doby. Čekám, až to klekne úplně, a pak koupím něco jiného.

      0 0
    • siafu  

      Mám dva roky Acer Extensa 5630G – tehdy v listopadu 08 stál necelých 16 tisíc. V porovnání s jinými nb měl nejlepší poměr cena/výkon (Core2 T5800 2 GHz, ATI HD 3470) – proto Acer. V záruční době provedena jedna reklamace: 23.11.2010 nah­lášeno, opraveno a 02.12.2010 byl notebook doma. Problém WHITE SCREEN – vadný lcd panel z dané série nb Acer. Jinak OK, kromě baterie a poškozeného zvukového konektoru (moje chyba). Na přenášení vel. 15.4" není, samotný nb má pomalu 3 kg plus zdroj, takže to se mi nikam tahat nechce.

      Koncem února se mi snad podaří dát dohromady standardní PC (middle tower) a pokud další nb, tak jedině něco víc mobilního – už by to byl jen doplněk k PC, klidně si dovedu představit i repasi typu IBM ThinkPad s diskem 40 GB apod. Bohužel, co mi vadí, je lesklý displej, nemluvě dokonce o lesklém šasi – to je zlo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.