Nový horší spec. nebo použitý lepší spec.

24 nepřečtených
  • Mates86

    Ahoj lidi,

    jsem tu úplně nový ale nějaký to ježdění na HD mám za sebou. Uvažuji o koupi fulla na trail ježdění + každodenní ježdění okolo „komína“ (vyhledávám off-route, ale i silnici se nevyhnu). Nejsem žádný profík,ale mám v plánu se do toho položit.

    No a k mojí otázce, mám možnost koupit následující kola a dovézt do ČR. Nevím však zda není lepší ty samý peníze dát do něčeho novýho. Co vy na to? Dali byste přednost staršímu nebo novýmu za stejnou cenu? Případně co v této cenový kategorii?

    http://sandiego.craigslist.org/…9810309.html

    http://tijuana.craigslist.com.mx/…3692047.html

    http://sandiego.craigslist.org/…9381119.html

    Díky! ;)

    0 0
    • Doomek  

      Nechápu proč chceš tahat kolo z U.S. ????

      0 0
    • Dorsiflex  

      Nevím sice co chceš jezdit, ale z těch tří bych šel do Treka, protože má z nich nejpokročilejší geometrii. Celkově byla tahle Remedyna hodně vychvalované kolo. Nicméně u všech platí, že jsou už zastaralá. 29er prošly, za posledních 6 let, opravdu velkým vývojovým progresem. Bohužel platí, že pokud budeš chtít moderní a pokročilou 29er (zvlášť na techniku), budeš muset rozbít prasátko.

      0 0
      • Mates86  

        Nehodlám jezdit nic čas, spíš koukám po pohodlným svezení všude (les, louky, trail a i ta silnice). Právě bojuji s tím, že v tomhle cenovým rozpětí se toho moc novýho rozumnýho nedá koupit. Téměř vždycky ti tu lidi ještě sleví, takže se bavíme o 30 000Kč. Co mě ovšem odrazuje je to stáří a servis, který bude asi neodvratný a tím se pak můžu přiblížit k 40 000Kč.

        Přemýšlel jsem i 27.5", ale mám 183cm a tak by to asi chtělo 29".

        0 0
        • Dorsiflex  

          Jestli 29er nebo 650b ti nikdo nemůže odpovědět. Všechny rady typu „vezmi tohle protože..“ jsou úplně nesmyslné. Jenom ty sám musíš přijít na to, co ti bude vyhovovat. Buď si jedno i druhé někde vyzkoušíš nebo to budeš muset risknout. Ale zase – jestliže nemáš žádné zkušenosti s celopérama, myslím, že tě bude bavit cokoliv, co vezmeš (minimálně nějakou dobu, než se trochu vyprofiluješ).

          0 0
    • Doomek  

      Dá se mu poradit, pokud píše že to chce mít jen pro hobby ježdění okolo baráku a na výlet tak bych bral 650b, 29r umí jezdit jen po rovině super na dlouhé cyklostezky, jinak musíš bejt našvihanej jak kulhavej, abys na tom brázdil lesní cesty typu vyšlap, sjezd , zastavit na nulu pak zas rozjíždět to prostě nechceš

      0 0
      • Dejv94  

        Nad tvym prispevkem sem se teda dost pobavil, takovej nesmysl jsem dlouho neslysel.

        0 0
        • Doomek  

          No tak sorry dejve, zapomněl jsem dopsat že jsem lenoch jezdím spíš na sjezďáku na xcčku málo ale když jsem kupoval to ktm co mám v profilu, tak jsem měl půl dne na 29r a druhou půlku na 650b a hned jsem věděl co budu brát, nechtěl jsem se tím dotknout žádného chrta na naopak respekt že na tom někdo jezdí: -D

          0 0
      • Petr L2  

        Jel jsi někdy na pořádné 29?

        0 0
        • LM  

          „Pořádná 29“ má lehké karbonové ráfky a na tom lehké šlupkoidní pláště bez duše aby ta větší rotační hmota nebyla tak znát? Nebo jak se pozná? :-)

          0 0
          • Doomek  

            Lm: přesně tak projel jsem jednu lajnu na turbo drahém Hightowerovy a nevím co na tom kdo vidí ,naopak chápu třeba lidi na cape epic tam to na mega dlouhé trati lidi ocení

            0 0
        • Doomek  

          Jop na vícero a jednoduše bych to nechtěl pro mě, jinak to nikomu neberu

          0 0
    • oddie  

      A nové se tam nějak výhodně koupit nedá?

      0 0
    • -b-n-x-  

      A na pinkbike bazar ses nekoukal? Já tam čumím furt a občas tam jsou v téhle ceně zajímavé kousky.

      0 0
    • capo  

      Pokud dokážeš na tom kole poznat jeho reálný stav, přičemž jde hlavně o rám, tak doporučuju rozhodně použitý lepší spec.

      0 0
    • Mates86  

      Díky všem za komenty;) !

      Vypadá to,že většina se přiklání k jetýmu kousku. Tak se na to zajedu mrknout a uvidim;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.