• Assphalt_lover

    Zdar, kdyz mam silnicku se stredem ctyrhran 110mm na délku a chci tam hodit nový kliky s integrovanou osou s miskami BSA, resi se nejak délka toho závitu v rámu? Pujde to tam normalne dat misto puvodniho stredu?

    0 0
    • Vilém  

      Pujde, zavit se neresi. Jen zvolit spravny, bud BSA nebo Ita.

      0 0
    • Assphalt_lover  

      No byly tam Shimana, takze predpokladam BSA? A chce to nejaky naradi navic krom stahovaku? Predtim jsem mel ctyrhran na srouby…

      0 0
      • novas752  

        Stahovak klik, orech na ctyrhran misky a pak klic na novej stred.

        0 0
        • kubad  

          a muže mít problém se smykem ještě, HT2 budou mít asi jinou řetězovou linku

          0 0
    • Assphalt_lover  

      Díky. Co je HT2? :D Proč problém se smykem?

      0 0
    • Assphalt_lover  

      Kliky stare i nove maji retez. linku 45 mm, takze ok predpokladam? A ta délka stredoveho slozeni je u ht2 nastavitelná?

      Dík :))

      0 0
      • Vilém  

        Temi 45mm u starych jsi si jist? Pokud ano, tak by se smykem problem nemel byt.Delka stavitelna neni, proc by mela?

        0 0
    • Assphalt_lover  

      No jako nemam to z katalogu ale typek to psal na jinem zahranicnim foru… na strankach shimana uz nejsou k dohledani , jsou to fc-2303. Ja si jen nedokazal predstavit, jak se HT2 montuje, ale jestli je to jedno tak no problem :))

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nastavitelné jsou podložkami podle šířky středového domku, ale to platí pro MTB, silnice jsou snad všechny stejné, co jsem se zatím potkal. Je to celkem trotlfest-idiotenfraj řešení, zvládli by to nejspíš onuce (střízlivý) i venkovan, kdyby si pozval souseda.

        0 0
      • Espen  

        https://youtu.be/lNoJJOvLqjw

        Tady máš video. Jestli na to nemáš nářadí, kup si nový kliky, misky a skoč s tím do servisu, ať ti to vymění. Bude to stát míň než všechno nářadí a za 20 min je hotovo. Starej střed bude asi zarostlej a to se vyvstekáš než ho sundáš. Taky sem to tak udělal.

        0 0
        • novas752  

          Jo jo, na vyndání starýho bych to určitě zanesl do servisu. Zbytečný kupovat nářadí když bude použitý jednou a případně se ***** s povolovánim (navíc když to bude hodně zarostlý a případně zarezlý tak to pak protáhnou závitníkama což je úplná blbost kupovat. Novej bych si tam ale namontoval sám protože su hračička. :)

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Hlavně klíč na nový střed to chce mít doma, když by jezdil v dešti a podobně, aby mohl čistit a domazávat závity, dovedou odporně chřoustat.

            0 0
    • jannk  

      jen zneuziji tema: klasicky kompakt 50×34 (Tiagra) na fitness kole … ale majitel by potreboval bych tam neco pomalejsiho do hor. Neco jako 46×30 nebo tam neco a pochopitelne to neni jeho hlavni hobby, takze idealne neco cenove prijatelne. Nejak nemuzu nic najit, nemate prosim nejaky tip? (vzadu ma Tiagra desitkovou silnicni kazetu max tusim 32 zubu – tam uz toho moc nevyresi, a nevim jaky tam ma orech, tj jakou jinou kazetu tam vubec bude moc dat)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Na silniční kliky BCD 110 dostane nejmenší převodník „custom“ (třeba Gebhardt) 33 zubů, menší ne. Což nic neřeší. Takže budeš muset jít cestou jiné přehazovačky a jiné kazety. Jestli je to desetirychlostní sada (4600), tak s ní jsou kompatibilní 9sp Shimano MTB přehazovačky. Ale stejně to asi moc nepomůže, odstupňování pak bude velmi hrubé.

        Další možností je přechod na silniční trojtác, tam by se dostal na pěknou kombinaci 30/39/50, třeba. Ale to znamená vyměnit minimálně kliky a přesmykač.

        Je-li to levné kolo, tak tam zkusit naprasit nějaké bazarové MTB kliky a zkusit doladit linku, aby to fungovalo alespoň uspokojivě. Nebo zásadně potrénovat, tam je úspěch zaručený.

        0 0
        • jannk  

          dik moc, toho jsem se bal …

          Je tam bud Tiagra 4600 nebo 4700 (2 roky stare kolo, tusim Speeder 300 od Meridy) + vzadu uz je dlouhe raminko. Coz me vede k tomu, ze by tam asi prece jenom sla dat kazeta s 42 zuby jako https://www.kupkolo.cz/…rom_z102025/ ne?? Ted tam asi bude neco jako CS-HG50.

          O trojtacu vim, ale to je az uplne posledni moznost.

          0 0
          • novas752  

            Nejde. Silnicni prehazovacky vic nez 32 –36 nepoberou. Jde o konstrukci tela prehazovacky, raminko je spis o celkovym rozsahu.

            Ani starsi mtb prehazovacky delane na 36z max tak velke kazety moc nepoberou.

            0 0
    • Assphalt_lover  

      Zdar, tak jsem na sve silnici hodil misto 52/x/x nove 50/x/x kliky. Je to Sora 3030. Zda se, ze se razeni zlepsilo, ale jelikoz jsem kupoval i jiny presmyk (s nim byl problem taky, viz jine moje vlakno) tak se mi tu trochu zkomplikovala situace. Stredni a velka pila jedou obstojne, berou celou kazetu, ale u male pily mi to bere jen nejvetsi 3 kolecka. Problem je v tom, ze ten smyk je delany na razeni na rovnych riditkach (cca takhle to psali na eshopu). Ja mam samozrejme berany. Je mozny, ze to funkci razeni ovlivnilo? A pokud je smyk delany na 52 zubu na nejvetsi pile a ja tam vrznu kliky s 50 zuby, samozrejme s tim, ze smyk posunu nize, je to v cajku? ¨

      Díky :))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.