Nové hodinky/sportester Garmin/Polar

100 nepřečtených
  • JudyN15

    Dosloužil mě Polar 725 a přemýšlím o nových hodinkách / sportesteru, který by ho nahradil…

    Hýbu se víceméně dle vlastního pocitu a čísla a data jsou pro mě spíš zpestřením, nikoliv zásadní požadavek. V poslední době jsem byl líný na sebe dávat i pás na tepy a prakticky jsem přešel na STRAVA v telefonu, kde si řeším KOMy a trasy,…

    Nicméně stejně nějaké hodinky potřebuji a řeším tedy několik variat :

    1. nejlevnější varianta – Polar RCX5 – bez GPS, tepy opět z hrudního pásu – ovšem nejlevnější varianta a to za 1/3 ceny Garmin.

    http://www.iqdomacnost.cz/…_d39203.aspx

    2. téměř základní verze Garmin Forerunner 235 – GPS, tepy měří na ruce, velký, přehledný displej, – nemusím na biku vozit telefon pro data na STRAVA, ale za cenu cca 7tis.

    Používáte Garmin 235 někdo na bika – dle popisu je to hlavně na běhání,…

    https://www.garmin.cz/…ic-blue.html

    3. Garmin Forerunner 735×t – je přizpůsobivější na bike,… – máte s ním někdo zkušeonost?

    https://www.garmin.cz/…xt-blue.html

    Díky za konstruktivní rady a reakce…

    Anketa: Polar - klasika bez GPS, nebo rovnou Garmin - víceúčelové zařízení...?

    2x
    13%
    0 0
    • plzakj  

      Ja jsem byl spokojenej s polarem m400… do te doby, nez jsem zacal uvazovat o dalsim prislusenstvi (varia radar) od garminu. Nejvetsi nevyhoda polaru je absence ANT+, coz dneska skoro vsichni pouzivaji pro pridavny senzory. Data hrnout automaticky do stravy. V mobilu to zere zbytecne baterku.

      0 0
    • RomanF  

      Za me Polar M400. Se stravou jsou plne kompatibilni. Zatim bez problemu. Synchronizace probiha uplne automaticky.

      0 0
      • Joohn  

        Polar m400 na kolo moc fajn nejsou. Baterka moc nevydrží. Na běhání super.

        0 0
        • RomanF  

          To je pravda ale 4–5 hodin vydrzi v pohode a delsi treninky stejne nejezdim. Na celodenni vyjizdky to neni s tim souhlasim.

          0 0
          • Barak  

            Tady ale ani tak nejde o tebe, ale spis o zakladatele vlakna.:)

            0 0
            • Joohn  

              4–5 hodin je max (čistý záznam) pak se někde zastavíš a konečná. Kvůli baterce jsem přecházel na V800. A tu doporučuji, pokud vyhovuje Polarflow.

              0 0
            • RomanF  

              To byl jen priklad pouziti vzhledem k vydrzi baterie. ;-)

              0 0
      • jIrI___  

        Polar M400 je fajn za předpokladu, že člověku nevadí ta tristní výdrž baterie. Pro mě to byl asi jediný důvod, proč jsem ho po dvou měsících od koupě prodával. Ne že bych jezdil takové štreky na kole, ale vadilo mi to spíš při turistice.

        0 0
    • Barak  

      Kdyz uz tam mas garmina za 8 tis., co Polar V800?

      0 0
    • JudyN15  

      Mě právě vyhovuje u Garminu ta jednoduchost pro použití bez pásu – to je pro mě docela problém, protože na něj pravidelně zapomínám… Nicméně V800 je jinak zajímavá varianta, ale jenom ten hrudní pás…

      0 0
      • Barak  

        Snímání tepu ze zápěstí osobně vidím právě jako hlavní nevýhodu při použití na kolo. Pomiňme fakt, že snímání ze zápěstí není údajně tak přesné. Hlavní nevýhodu vidím v tom, že hodinky máš na ruce při jízdě na ně dobře nevidíš. A měl jsem za to, že vidět aktuální jízdní data je hlavní důvod, proč lidé vozí cyklocomputer.:-) Také překlikávání během jízdy mezi jednotlivými obrazovkami je o dost komplikovanější a nebezpečnější oproti computeru na řídítkách.

        0 0
        • JudyN15  

          To je pravda, Polar jsem vozil na řidítkách často, ale v finále k tomu Garminu jde použít i hrudní pás… když by mě pak vadilo je mít na ruce. Nicméně výhoda že ten pás prostě nemusím pořád řešit mě neustále stahuje ke Garminu i když jsem vždycky řešil jen Polar.

          Co se týče přesnosti měření, tak na stránkách Rungo je graf záznamu z hodinek a pásu zároveň a liší se jen v nepatrných detailech, což pro mě není překážkou.

          0 0
          • Barak  

            Tak si kup toho Garmina, vypadá to, že ho vnitřně dost chceš.:-) Mě by tam asi vadila absence barometrického výškoměru, ale i bez toho se dá žit.

            0 0
            • JudyN15  

              Jsem mu přikloněný, ale vyloženě zaujatý nejsem, proto kdyby se jevila jiná varianta i od úplně jiného výrobce, tak budu rád. Barometrické snímání výšky bylo u Polaru fajn, ale pak jsem ho často musel kalibrovat a docela mě to otravovalo, takže pro základní představu mi asi měření výšky z GPS bude stačit.

              0 0
          • atty  

            Trošku problém je zpoždění při snímání HR LEDkou – třeba na nějaké specifické segmenty nebo intervaly vidíš tepovku řádově 10–15 vteřin zpožděnou. To samozřejmě není problém pro někoho, kdo tohle neprovozuje a chce mít jen dostatečně kvalitní záznam z cesty. Taky nevím, jaká je reálná výdrž kvality snímání LEDkou – já se po roce vrátil zase k pásu, protože mi Garmin F3HR začal měřit silně blbě (záznamy i s průměrem o cca 30 tepů nižším, než podle pásu ve stejném tempu, rychlosti, čase. A tak dobře natrénováno fakt nemám :)

            Snímání dat hodinkama má své výhody i nevýhody – především je běžně nosím a sleduju, aby byly furt nabité tak, aby vydržely, to co zamýšlím dělat, k tomu sledují další veličiny (koho to zajímá a má je celej den na ruce), zatímco komjutr na řídítka k tomu určený je specializovaný jen na to (ano, dá se vzít třeba do kapsy na běh a zaznamenat si trasu a další veličiny, ale málokdo se na něj bude koukat třeba při běhu).

            Ultimativní řešení je třeba Garmin Fenix 5 nebo dokonce 5X s možností i mapové navigace. Ale to už je cenová raketa :)

            Nicméně barometr, kompas, teploměr (ten samozřejmě měří spíš zápěstí, pokud hodinky nesundáš nebo nepřipojíš externí čidlo, což se taky dá, GPS s výdrží cca 15 hodin po vteřině nebo cca 50 v režimu Ultratrack po jedné minutě, připojitelnost všech čidel ANT+ i nově BT atd, atd.)

            0 0
    • jIrI___  

      Garminy 230/235 mají obrovskou výhodu v tom, že si do nich můžeš stáhnout aplikaci, kterou potřebuješ. Včetně cyklistické :)

      0 0
    • jIrI___  

      Garminy 230/235 mají obrovskou výhodu v tom, že si do nich můžeš stáhnout aplikaci, kterou potřebuješ. Včetně cyklistické :)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Vzhledem k tomu, že u Polaru 710i mi, po mnoha letech spokojeného užívání, pošlo zobrazování nastoupených metrů na hodinkách, pořídil jsem jetý Polar 725, který mi však tuto schválnost za půl roku udělal taky. A protože mi před pár dny došel dotaz, co s tím, protože tazateli se stalo totéž, mám za to za to, že se jedná o vrozenou vadu Polaru. Z tohoto důvodu už Polar nechci.

      Tak bych prosil o tip na měřák, který by byl bezdrátový, měl barometrický výškoměr, teploměr a byl bez tepáku, protože průměry už nehoním. Prostě co nejjednodušší, bez (pro mě už) zbytečných funkcí. Možná bych i ten drát překousnul, kdyby to jinak nešlo :-)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Co to vidí moje oko? Živoucí fosilie?

        Jestli můžu doporučit, kup si jakýkoliv „lepší“ Garmin a nastav si obrazovky podle sebe, pro podobné účely mi výborně slouží MiO 105 (ve Tvém případě by stačilo MiO100 bez HR) – dobrá výdrž, dobrá spolehlivost, malý strojek, poslední cca rok i bez potíží chodí jejich server, ze kterého to stejně uplouduji automaticky na Stravu. Nebo totožný stroj od Timexu (Cycle Trainer 2.0; originál vývoj je stejně od třetí firmy GlobalSat), EDIT nebo Garmin 500.

        0 0
      • Cryzyy  

        Drat muzes klidne překousnout :-D u Polaru 725 mi vejska odesla uz na 2ks, pokazde to bylo jeho „utopenim“.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Když na ruku, tak to asi řeší Garmin 910XT – nesmrtelný stroj.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Potřebuji něco na řídítkách a s velkými číslicemi, bo zrak je hin :-)

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Pak platí to výše o MiO100 / 105 – zvolíš zobrazení méně údajů na monochromatickém displeji (3,5 × 3 cm) a tím pádem máš pro dva údaje font 8mm tučný, pro tři řádky je 6 mm. Záleží, jak moc máš zkrácené ruce :-). Pro zobrazení dalších údajů si přelistuješ na další nastavitelné obrazovky.

              Možná mylně pořád přemýšlím v intencích GPS strojů a přitom by stačil nějaký ne-GPS (když si navíc nestahuješ cesty do počítače).

              0 0
              • Rychlej turista  

                No právě, rád bych barometrický měřák.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  105 , pokud se bude ještě dát koupit, má barometrický výškoměr a normálně fungující. Ale barometrický výškoměr mají určitě i třeba nejvyšší Sigmy a podobně, otázka jsou peníze a možnost či nemožnost ovlivnit množství (a tím i velikost fontů) zobrazovaných údajů. A kompatibilitu s dalšími snímači.

                  Na druhou stranu stroje bez GPS logicky vydrží bez nabíjení podstatně déle.

                  Že by třeba takto?

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Výdrž baterky až 18 hodin, tak to je teda trága. Co to zase vymysleli za hovadinu? Svoje požadavky tedy rozšiřuji na výdrž baterky z 18 hodin a alespoň 18 měsíců, jako to mám doposud :-)

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Já to věděl, já to tušil. Sibrja balšaja, električestva nětu.

                      0 0
                    • Cryzyy  

                      To jsi v pasti, bych rekl :-) taky bych chtěl něco, o co se nebudu muset starat a bude to umět to co S725×, ale doba tomu nepřeje :o)

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        A co totok?

                        Děsí mě ale ten magnetový držák. Co je to STS?

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Tak tady je to STS vysvětleno. V 18 recenzích tam o megnetovém držáku nic nepíšou a ani, že by ho někdo ztratil. Jeden tam píše o otočném systému uchycení. Ale je to model Sigma BC 14.12 STS.

                          Zatím to vypadá to dobře. I ta osmnáctiměsíční výdrž :-)

                          0 0
                          • Rychlej turista  

                            Tak mám už nějaký pátek Sigmu BC 14.16 STS a je to přesně to, co jsem hledal. Jediná nevýhoda je, že při výměně baterky se smažou veškerá uložená 12měsíční statistická data. To ale lze jednoduše vyřešit opsáním uložené historie a po výměně baterky opětovným ručním zadáním :-)

                            0 0
        • Rychlej turista  

          Mi to udělal vždy po výměně baterky. Prostě funkce zobtazování nastoupaných metrů zmizela. Zobrazí se jen v grafu na počítači. Ale to už nepoužívám. Vlastně jsem i líný vysosávat paměť, takže už jedu furt jen full :-D

          0 0
      • Mikikuba  

        Ahoj já mám Polar S725 10 let a funguje bezchybně.Pouze měním baterie jednou ročně a řemínky jednou za 4 roky. A jednu velkou výhodu má baterka, schopnost záznamu 6 dní nonstop což chápu, že se šikne tak mě. kromě toho velice přesný měření převýšení vztažený jednak k teplotě a jednak k tlaku.

        0 0
      • Hrubiduk  

        Ahoj,

        nechci Polaru dělat obhájce, ale hodinky 725 používám už cca 10 let a výškoměr měří pořád dobře. Takže tvrdit, že je to vrozená vada mi přijde zbytečně vyhraněný. Navíc byl Polar jetý jak píšeš a kdo ví, jak s ním předchozí majitel zacházel…

        Na druhou stranu očekávám, že už časem doslouží a při pohledu na aktuální nabídku Garminu si to občas i přeju :)

        0 0
    • JudyN15  

      Tak asi vyřešeno, Garmin 235.

      0 0
    • danis7  

      Přemýšlím nad hodinkami – sporttesteru. Líbí se mi Fenix 5 nebo vivoactive3. Zatím používám mobil (Android s aplikací Locus) a hrudní pás. Mobilem trackuji všechny aktivity (cyklo + posilovna) a exportuji na Stravu.

      Chci se zeptat na pár věcí k hodinkám.

      • Váha hodinek – např Fenix5 nebo 5X jsou dost těžké. Jak se takové hodinky chovají na zápěstí na kole v rozbitém terénu? Někde tady jsem četl, že 5X dělaly modřiny na zápěstí v těžším terénu.
      • Jakým způsobem spouštíte start a konec aktivity mimo letní období? Vysvětlím … mám na sobě dlouhý dres, bundu, kdy všechny tyto cyklo oblečení mají upnutou manžetu kolem zápěstí a nejde ji přetáhnout přes hodinky. Zapínáte start aktivity už doma?
      • Mimo letní období, tj krátký rukáv, na hodinky nevidím. Jak tohle řešíte? Hrudním pásem a hodinkami na řidítkách?
      0 0
      • vpa007  

        Čau, mám f5 včetně kovového řemínku, takže jeden by řekl, že těžký jsou dost, ale mě to nevadí. A to ani po přechodu z Vivoactive 1. Na ruce to necítím a modřiny rozhodně nemám, hodinky sundávám jen na noc. Na sportovní aktivity nasazuju řemínek gumový a dávám zásadně na řídítka, takže v ničem není problém. Za sebe doporučím f5, protože proti vivoactive maj mnooohem delší výdrž a jsou to už pořádný chlapský hodinky. Návykový ;-)

        0 0
        • danis7  

          F5 se mi hrozně líbí, ale nemám moc rád těžké hodinky a F5 jsou težké dost :(

          0 0
          • bagr84  

            Forerunner 935? F5 v lehčím těle…

            0 0
          • maros.77  

            Ještě je tady varianta v podobě Suunto Spartan, jsou fakt lehoučké a nabité funkcemi.

            Mám je asi půl roku a naprostá spokojenost.

            0 0
        • danis7  

          Ještě se tě zeptám.

          Jak funguje u F5 počítání stres skóre a výpočet potřebného odpočinku (nebo jak se to jmenuje), když sundáváš hodinky na noc?

          Týdenní a dvoutýdenní vyhodnocení klidového tepu (takový pěkný denní graf v GC) je z průběžného měření během dne nebo v noci?

          Spánek nevyhodnocuješ?

          Díky.

          0 0
          • vpa007  

            Hele… to ti neřeknu, páč teď mám období lenosti, takže vyhodnocování času odpočinku je fakt irelevantní ;-)

            0 0
      •  

        je to těžkej orloj měl jsem ve výhledu i vivoactive 3 ale na ruce mi to připadalo jako dětská hračka, skončil jsem ke spokojenosti u samsung gear sport

        0 0
        • danis7  

          Gear sport se mi taky líbí, ale mají tragickou výdrž :(

          0 0
          •  

            není to úplně ideální, když nepoužívám gps tak tři dny dám, navíc dobíjení je komfortní, to telefon dobíjím častěji, druhou nabíječku mám pro jistotu v práci z ali za 6 usd

            0 0
      • hasbro  

        A nestačily by GARMIN Fenix 3 ?? Jsou jako starší model za hodně dobrou cenu cca 8.000 tedy o cca 40% levnější ??

        0 0
        • danis7  

          A kde jsou za 8.000 kč? Verze optic

          0 0
          • hasbro  

            Tak nikde jsi nezmiňoval, že požaduješ verzi Optic, ale i ta je například na ALZE za 8.490,–, verze bez Optic za 7.990,–. Ale je to momentální cena i přímo od GARMINU, tak se to dá určitě sehnat i jinde. Hrudní pás pravděpodobně není obsahem balení.

            0 0
      • Sugar67  

        Taky doporučuji jako lehčí a nižší variantu Forerunner 935. Je to vto stejné, pouze F5X má ještě mapy. Forerunnera jsem pořizoval před měsícem po 2letech používání Samsung Gear2 a překvapilo mě, jak jsou příjemné na ruce. Vůbec je necítím a nesundávám ani v noci. Na druhou stranu SG2 má výraznější displej, ale výdrž 2dny vs 2týdny je dost zásadní.

        0 0
    • Doktorzet  

      Ahoj přihodím to sem,

      Přešel jsem od polaru v650 ke garminu 520. K V650 jsem ještě používal M200. A chtěl bych i nějaké hodinky od Garminu.

      Moje požadavky jsou gps, snimač tepu (možnost i připojení pásu ale není to nutný) Hodinky chci používat jako záznam aktivity při běhu, v posilovně a na spinningu + snímaní denní aktivity.

      Rozpočet je tak cca 5000 kč

      Jako dva největší kandidáti jsou foreruner 35 a 235

      Pokud vím tak u 35 nelze upravovat sportovní profily a tak bych musel každou aktivitu přepsat až v conetcu. 235 je v tomto ohledu mnohem lepší.

      Oboje hodinky se mi líbí, jen nevím jestli nebudou 235 moc velké, mám menší zápěsti.

      Nemá nekdo nějaké postřehy, které mi toto dilema pomůžou rozlousknout ? .) Díky

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        FR 235 nejsou rozhodně velké hodinky, zvykneš si rychle, na hubeném zápěstí nedělají problémy. Nejsou ani těžké, jen 54g (přestože u stejně velkých 735XT je to jen 40,2g, ale zaplacených). FR235 je pravověrný sporttester, podle toho i vypadá.

        FR 35 váží 37,3g, ale má samozřejmě jen základní funkce a nastavení, takový ‚lepší‘ fitnessnáramek.

        GPS a možnost externího snímání tepu jsou u obou samozřejmostí.

        Pokud bys snad běhal intenzivněji, tak určitě 235 & k nim pás HR RUN, odhad VO2max je celkem použitelný a jako ukazatel vzrůstu běžecké kondice má jakousi vypovídací hodnotu.

        0 0
        • Doktorzet  

          Běhání mám jako doplněk ke kolu a spíš v zimě, ve dny kdy se nedá vyjet. U té 235 se mi líbí, že si tam můžu dát i fitness aplikace,ale to pro mě není zase tak důležité… Díky to jsem chtěl slyšet, že nejsou tak velké :)

          0 0
          • Volovec  

            235 jsem před měsícem pořizoval bazarové dceři za vysvědčení. 12 let, spíše drobnější postava, trochu jsme měli z té velikosti taky strach, ale bez problému.

            0 0
      • MaPa  

        Existuje i náramek který vyhovuje tvým požadavkům → Vivosport Optic

        0 0
        • Doktorzet  

          Na ten jsem koukal a chtěl bych spíše hodinky než náramek. A navíc se mi nelíbí dotykový displej.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravím,můžu prodat velmi málo používaný Polar S725× se vším co mi tenkrát v obchodě dali.Cena 3000.-Kč.H.Č.

      0 0
      • Cryzyy  

        Za tuhle cenu prodam svůj taky, sice je hodně používaný, ale zase k němu pridam cidel na dvě až tři kola a na dvě boty :) jako bonus pridam druhý, který je mimo výškoměru plně funkční :o) 3 originální krabičky a jako extra super bonus, usb ir port zdarma :)

        0 0
    • kuba.stefka1984  

      Ahoj,

      myslim, ze je treba si rict, k cemu primarne sport tester mas. Pokud na mereni rychlosti, trasy a dat pro Stravu, pak bych sel do Garminu, ktery je designove hezci, tepy ti neprimou metodou zmeri z ruky ( zimni hadry? a pak pod nimi nevidis budik) a ma solidni vydrz.

      Pokud resis vic sportestrove funkce ( mereni recovery status, VO2 max a pod), je cislo jedna Polar, mam V800 a pecka. Vydrz dostatecna i v mrazu, jeden den vpohode. Data do Stravy prenasi bez problemu po synchronizaci, funguje na behani, bezky, …

      Pointa je, ze mereni na zapesti je mereni neprime, kdy IR senzor snima prokrveni kuze a odvozuje z nej HR. Je to kupodivu celkem presne, ale jedine co zmeri, je tep. Veskere fitness testy jsou nicmene zalozene na snimani presnejsich udaju jako je variabilita tepu, casove prodlevy atd, coz bez hrudniho pasu nezmeris.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        VO2 max, recovery a podobné vyfikundace dávají dnes i Garminy vyšší střední třídy. A všechny s IR senzorem podporují připárování hrudního pásu. Takže je to o osobních preferencích.

        0 0
        • Doktorzet  

          Od polaru odcházim, primáreně mám 520( teda oficialně je na cestě :D ) Hodinky chci jako doplněk k 520 na jíne sporty, které zase až tak uplně neřeším.

          0 0
    • Pajasob  

      Prosakují nepotvrzené informace, že Polar brzo vyjde s novými hodinkami Polar Vantage. Vypadá to, že budou dvě verze, jedna jako nástupce V800 a druhá jako nástupce M430.

      http://gpsrumors.com/…nd-vantage-v

      https://andys-tech.blog/…sip-factory/

      https://www.trademarkia.com/…17916565.htm

      https://the5krunner.com/…fitbit-more/#…

      0 0
      • plzakj  

        Hm, pokud neprihodi podporu pro radar a ant+ senzory tak prcham ke garminu.

        0 0
        • Pajasob  

          Uvidíme, co tam bude za zajímavé funkce. Ale proslýchá se, že (viz ty odkazy), že se bude měřit tep na „medical level“ ze zápěstí včetně okysličení apod. Ale s Ant+ bych asi moc nepočítal u Polaru.

          0 0
      • Doktorzet  

        Bohužel doteď nemají vychytaný starší modely (softwarove), podpora téměř neexistuje a jdou na trh s dalšími nedodělanými produkty.

        0 0
        • Barak  

          Co přesně ti nefunguje u starších produktů?

          Co vidím kolem sebe a ctu zde, tak mi přijde, že nové nevyžádané věci seká, jak na běžícím pásu, právě Garmin.

          0 0
          • Doktorzet  

            Tak třeba na m200, si nastavím sportovní profily-běh, cvičení, jízda na válcích. Nastavím gps jen u běhu. Vše funguje jak má. A třeba za týden mi to vyhledává gps u všech profilů. Tak je musím všechny smazat a nastavit znova. Synchronizace V650 přes telefon jde třeba měsíc v klidu a pak se ti to nepodaří třeba týden, dokud v telefonu neodinstaluješ aplikaci, nesmažeš všechny její pozůstatky a naistaluješ znovu. Většinou to je vždy po aktualizaci.

            0 0
            • Barak  

              Aha, tak to s těmi profily se mi u V800 nestává.

              S tou synchronizaci je to podle mě hlavně problém s OS v telefonu. U Applu je to celkem v pohodě, ale Android ma tolik různých verzí, že ta synchronizace je někdy *******. Přítelkyně ma Suunto. Od začátku problém se synchronizaci. Hodinky vyměněny v rámci reklamace, protože se se mnou nechtěli spíš pořád dohadovat, než že by byl problém v hodinách. U nobeho kusu opět ten samy problem. Naštěstí se to sešlo i po pár tydnech i s obměnou telefonu a najednou po problému.

              0 0
              • Doktorzet  

                No telefony jsem vystřídal 3 a vždy stejný. Takže v telefonu bych problém neviděl. Teď musím mít nastavený V650 na synchronizaci s ios. Jinak nemám šanci synchronizovat.

                0 0
                • Barak  

                  Tak proč jsi Polar nereklamoval?

                  0 0
                  • Doktorzet  

                    Ptž jsem to že začátku přisuzuval telefonu. A další výměny telefonů proběhly až po skončení záruky :)

                    0 0
                    • Barak  

                      To je pech… Škoda, že sis třeba nějaký tel nepujcil na zkoušku.

                      Ja na Polar nějak extra vysazeny nejsem. Vse mi funguje v pohode, ackoliv vim, soucasny trend už je trochu jinde a frcej barevne displeje, velka variabilita v nastaveni zobrazovany udaju, moznost stahovani ruznych aplikaci apod. Ale zatim necitim, ze bych neco z toho vyrazne potreboval. Stejne jde o to hlavně rubat a ne se pořád hrabat v hodinkach. A menit značku bych neradi uz kvuli tem datům v Polar Flow…

                      0 0
                      • Doktorzet  

                        Deník mě zůstane, jen budu pokračovat v jiném. Stejně mě většinou zajímá jenom stávající rok. Doba jde dopředu ale kopce jsou pořád stejný :D Tak jsem nakonec objednal 235, v decathlonu měli ve výprodeji 630, ale s dotykovým displejem takže nakonec zvítězila ta 235.

                        0 0
      • cubas  

        Polar Vantage

        cena V modelu bude přibližná Fenixům od Garminu

        0 0
        • cubas  

          ještě dodatek…

          https://www.dcrainmaker.com/…to-know.html

          0 0
            • Maska1  

              Ant+ nemají a vodotěsnost jen WR 30 je dost málo. To je s bídou tak na mytí rukou. Na plavání min. WR 50, ideálně WR 100, s tím už se dá i šnorchlovat a s klidnou duší i skákat a plavat v moři. Za mně raději Garmin Fenix 5, nebo 5 plus.

              0 0
        • Barak  

          Na cenovku jsem vážně zvědavej. Jestli bude rozumná, celkem bych do toho šel. Ačkoliv u Polaru jde o dost zásadní změnu, takže se mi nechce být úplně testovací králík jako třeba uživatelé Garminu.

          0 0
          • cubas  

            U „V“ modelu cena 499 USD a u „M“ 279.

            Je fakt, že je lepší počkat, vyladdit firmware u předchozího modelu V800 trvalo dva roky

            0 0
            • Cryzyy  

              tímhle způsobem čekám už docela dlouho, chvilku už to vypadalo, že s Polarem X725 dojedu za zrušení podpory IrDA na Win10 :o)

              Tady se mi úplně nelíbí, že není podpora ANT+, ale je otázkou zda se dělá něco co má jenom ANT+ a nemá BL

              0 0
              • cubas  

                No, jájsem byl tak y konzervativní, a spokojený se 725. Právě kvůli historii a přenesení do flow jsem koupil V800 místo Garminu. Po dvou letech používání jsem spokojený a neměnil bych. Jediné co mě trochu trápí je snížení kapacity baterky, ale ta se dá za pr stovek nechat vyměnit.

                Jinak ANT+ je podle mého nativní protokol Garminu (původně Dynastream), takže podporu a integraci do zařízení Polar nečekej. Nicméně jak píše – zařízení jenom na ANT+ pomalu mizí.

                Můžete mi prosím někdo objasnit výhody ANT+ oproti BTLE? Já jsem zatím na žádné plus nepřišel.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  ANT+ je sice nativní, ale nikoliv uzavřené, takže integrovat by ho teoreticky mohli. Výhodou, díky které přežívá, je stále ještě nižší energetická náročnost, tedy podle testů.

                  0 0
                • atty  

                  ANT+ je dnes už pod licencí provozovanej protokol, takže kdo si něco zaplatí, může to implementovat, do čeho chce (asi to tak drahý není).

                  Spárovat „něco s něčím“ přes BT (ať už jakékoliv verze) je občas porod, někdy nutnost restartu zařízení (ne z principu, ale jinak to prostě nejde), rozpojování spojení (hlavně u mobilů s agresivní politikou vypínání „nepotřebných“ aplikací) a vyšší proudová spotřeba. Výhody (mnohonásobně rychlejší přenos, více zařízení-kompatibilita, delší dosah…) jsou pro připojení klasických čidel (HR, kadence, rychlost, výkon…) podružné a moc nevyužitelné – klasická čidla dávají poměrně malý objem dat, na který ANT+ bohatě stačí, dosah několik metrů taky, jedinou slabinou je pak třeba portace komplexních dat jako několikahodinový záznam jízdy s GPS a dalšími údaji z čidel – tam už je to hodně pomalé. Navíc ANT+ jsou de facto jen vysílače/přijímače, které stačí spárovat a můžeš „číst“ data z jednoho senzoru ve vícero zařízení (což u BT jde jen u některých zařízení, které jsou na to stavěné).

                  Možná mám štěstí, ale ANT+ používám mnoho let, od doby prvních Garminů ještě přes USB tyčinky a v rámci spárování a provozu čidel je to naprosto bezproblémové, na rozdíl od BT. Ideální kombinace je pro mne ANT+ na čidla a následně přenos celku aktivity přes BT nebo Wifi.

                  Já bych si hodinky/počítač bez ANT+ prostě nekoupil, absence ANT+ je pro mne hodně závažná chyba (lidí s čidly na ANT+ je myslím stále ještě daleko více, než s BT čidly)

                  0 0
                  • cubas  

                    Díky za vysvětlení. Hezky sepsáno.

                    Nicméně nevím, jak je to s vyšší spotřebou. Používám wattmetr a i pás přes BT. Výdrž baterií v obou zařízení je dostatečná – víceméně je měním jednou za rok – tj kolem 250 hodin.

                    Ve vlákně o waťáku Stages se objevilo několik povzdechnutí nad vypadávajícím signálem mezi měřičem a hlavní jednotkou. Přenos je údajně ovlivněn i materiálem ze kterého je držák HU. Vzdálenost kolem metru.

                    Obecně se mi spárování čidel dařilo na první pokus. Trošku jsem laboroval se spojením hodinek a telefonu – ale s novým FW to jde také bez problémů. Nicméně vím, že se objevují právě tyhle chyby zejména u čínských telefonů.

                    0 0
                    • atty  

                      Spotřeba je u BT asi podobná – jde o množství dat, co tím vzduchem lezou a podle toho to žere. Takže BT čidla, co každou vteřinu pošlou v podstatě jen nějaké číslo a umí se při nečinnosti uspat asi nebudou „žrát“ o mnoho více, než ANT+ ve stejném režimu.

                      Vím, že některé kombinace waťáků mají problém s některými compjutry (asi kvůli nízkému „výkonu“ vysílací části wattmetrů) a řeší se upevnění, aby to fungovalo atd., ale to bych spíš viděl opravdu na chybu konkrétního typu wattmetru (slabý výkon, silné odstínění). Já chytám ANT+ čidla na hodinkách i na telefonu ještě 5 metrů od kola úplně v pohodě.

                      Aby to nevypadalo, že mám něco proti BT (to opravdu ne, naopak BT používám často, na mnoho věcí a od nepaměti, kdy to ještě vůbec nefungovalo, tak jak by mělo a standardy nějak neexistovaly a bylo to spíš trápení to rozchodit – měl jsem první telefony Ericsson a Nokia s BT). Jen prostě na přenos jednoduchých a málo objemných dat (jako jsou právě specifická čidla a senzory na kole) je princip ANT+ dostačující a v podstatě ideální. A jak se mnohokrát opakuje – proč měnit něco, co dokonale funguje a dostačuje. Samozřejmě se budou objevovat nová a složitější čidla, kombinovaná s různými telemetrickými údaji, kde ANT+ a datová propustnost může přestat stačit, nicméně zatím to prostě (mne a mnoha dalším spokojeným) funguje ideálně. K tomu když máš třeba na více kolech všechny čidla v ANT+, nechceš si koupit nové hodinky a řešit nákup třeba 6 a více nových čidel/hardware pro BT (jen proto, že to nové hodinky neumí)

                      0 0
            • Barak  

              Tak 500 dolarů bych za to i dal. Otázka je, jestli to bude natolik spolehlivé, jako právě V800.

              0 0
            • Barak  

              Bohužel to vypadá, že chybí navigace přes stažené trasy, což je u me požadavek, ze kterého asi nebudu ochoten ustoupit. To je fakt škoda…

              0 0
              • cubas  

                Přesně. Toho jsem si také všimnul. Tahle funkce je pro mne jedna z klíčových. Nicméně očekávám, že s postupujícím časem se v některém z updatů firmwareu objeví.

                0 0
                • Barak  

                  No, zatímco u jiných funkcí, které v základu nejsou, je napsáno, že budou k dispozici v updatu na jaře 2019, u navigace je, že se zatím neplánuje. Ale absence navigace musí od nakupu odradit dost lidí, tak mi přijde nelogické, že by na tom nedělali.

                  0 0
                  • Pajasob  

                    Zde https://www.dcrainmaker.com/…to-know.html

                    dokonce píše, že to tam nejdřív bylo a pak to dali pryč. Ale na Facebooku to Polar docela schytává, že to tam není. A lidi píšou často, že dokud to tam nebude, tak si to nekoupí nebo dřív koupí něco jiného. Chce to na ně tlačit a ono to tam snad bude.

                    0 0
                    • Barak  

                      Já jsem to tedy pochopil tak, že dřív bylo u starších produktů (třeba V800), ale ve Vantages tato funkce chybí (oproti předchozím byla odebrána). Důvod je zcela nový kód pro toto zařízení a, zřejmě kvůli tomu, že nestíhali, bylo potřeba nějaké funkce oželet.

                      0 0
        • plzakj  

          Bohuzel, porad neumi radar. Takze po m400 pristi hodinky garmin 935

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.