• tatrac

    Ahoj, mám problém s novou kazetou (SunRace), řetěz taktéž nový (SRAM 830) a na nejmenším pastorku to brutálně střílí. Na ostatních pastorcích to funguje úplně parádně, tak nevím kde je problém.. Nějaký nápad čím to?

    0 0
    • Smazaný účet  

      To chce čas, po pár kilometrech by si měl řetěz sednout. Problém bude v rozměrových tolerancích jednotlivých komponent.

      0 0
    • JARDA0011  

      asi to tim nebude ale stejně se zeptám…máš dobře seštelovaný dorazy?

      0 0
      • tatrac  

        jo.. to je první co jsem kontroloval.. na to kolečko to skočí s přehledem.. i když mám kolo na stojanu a tožím lehce rukou klikami, tak se z toho ozývají podivné zvuky.. jakoby mi ten řetěz říkal: přehoď mě na jiný pastorek, tenhle se mi nelíbí.. a když malinko zaberu tou rukou, tak to začne střílet s frekvencí asi 3× za sekundu a je to pravidelný jak hodinky.. Celá kazeta je OK krom tohodle nejmenšího kolečka, které není se zbytkem kazety spojeno..

        0 0
    • Michell  

      Zakopaný pes může být v řetězové lince. Jestli máš kliky víc u rámu, tak u nejmenšího pastorku nabíhá řetěz šikmo a jakoby ho to nutí falešně zařadit nahoru.

      Jiné možné vysvětlení mi napadá z výroby podělaná kazeta. Zkus si od někoho půjčit samotné to nejmenší kolečko a vyzkoušej to s ním. Dost lidí ho třeba na MTB bůbec nesjede a pak jim po výměně kazety zbyde.

      Já měl takhle problémy s kazetou Sram 5.0 a řetězem C9. Ale bylo to obráceně. Po nějakých 200 km začalo nejmenší kolečko střílet jako ďas a nebylo pomoci. Prý sjeté. Po 200 km!!!

      0 0
    • Joseph de Sax  

      a vo tom to je…každá ves, jiný pes…pastorek má takové osazení a výška článku řetězu je vyšší než tam má být. To můžeš zajíždět pak jak dlouho chceš. Jinak… kružnice na které je  spodek zubu na pastorku je níž, než by měla na ten řetěz být a místo na válečku řetězu sedí bokem článku řetězu na osazení pastorku. Když si koupíš Campa record a na to řetěz 10. na record, tak to zaručeně dělat nebude.

      0 0
      • tatrac  

        takže to vypadá na zmetek kolečko? taky mě to napadlo, ale pěkně mě to se.e když si koupím novou kazetu protože stará je ojetá  a  ta nová je ještě v horším stavu :(   Zkusím změřit průměry té vnitřní kružnice u nového a starého kolečka abych to ověřil.. Ale chtělo by to porovnat s nějakým novým kolečkem..   Tak nevím, mám to zkusit reklamovat?

        0 0
        • Michell  

          zkus jim to hodit na hlavu a reklamuj to.. ta kazeta přeci můsí bejt normálně

          kompatibilní se sramem

          0 0
    • juli  

      Zkus použít závěrnou matici ze staré kazety. Některé tyhle kazety mají o chlup větší průměr matice a větší tloušťku osazení, které nedovolí řetězu si na nejmenším pastorku sednout do zubu.

      0 0
    • MirkoCarver  

      Totéž se mi stalo při koupi nového kola, prodavač vyměnil nejmenší pastorek a byl klid…

      0 0
    • deyv  

      nýtoval jsi, nebo máš sponu??

      0 0
    • tatrac  

      Tákže pánové.. a dámy.. dík za rady, problém je vyřešen.. skutečně se jednalo o velkou dotahovací matici kazety, na které řetěz seděl.. je to opravdu viditelné, divím se že mě to hned nepraštilo do očí.. Dal jsem starou ze shimana a cajk.. Ale nechápu že souzdruzi se SunRace vyrabí takto marnou matici, podle mně to nemůže fajčit s žádným řetězem..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.