• bikersrs

    čaute lidi prosim potřeboval bych poradit na vanoce sem dostal notebook.Zajma mě jestli to musim vždycky nabit a vytahnout s baviječky a pracovat i když sem doma a mam pristup k elektrině …nebo spiš takhle prostě mě jen zajma jestli mu nevadi když bude v nabijecce nonstop i když ho treba na noc vypnu diky moc za radu vim trapna otazka ale ja sem lama na tyhle věci

    0 0
    • roud  

      nevadí a časem se ti stejnak vydundá baterka na tolik že to tak budeš muset mít skoro furt…

      0 0
    • maxtor  

      Doporučuji, pokud tu baterku nepotřebuješ, nabít na 100% a při nejbližším vypnutí notebooku vytáhnout. Všude píšou, že to není potřeba, ale z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že takhle baterka vydrží věčnost – já sám jsem měl jednu 3 roky bez ztráty výdrže a momentálně mám baterku 2 roky taky zatím v pohodě. Obojí byly Li-Ion.

      0 0
      • dieegoo  

        3 roky bez ztráty výdrže? No to bych teda rád viděl :)

        0 0
        • maxtor  

          Kamaráde, klidně se stav!!! Nicméně podotýkám, že co už nejsem na výšce, tak ji skoro nepoužívám – jen ji jednou do měsíce zkusím. Fakt nekecám. Rozdíl bude možná v pár desítkách minut, ale své 2 hodiny vydrží pořád (mám Centrino).

          0 0
          • dieegoo  

            No pokud ji nepoužíváš, tak pak se nedivim… Dřív jsem měl taky centrinovskou sadu, ale bylo to jako školní notebook, takže permanetně nabít, vybít nabít vybít… A po dvou a půl roce z původních 4 hodin dá půlhodinu, možná 3/4.

            0 0
          • MlokCZ  

            2 hodiny + centrino? Tak to je někde chyba, buď je baterka dávno úplně v pr..li nebo ten notebook byl už divný od začátku.

            Centrino s jednojádrovými cpu má vydržet 4–5 hodin (tedy běžného provozu, při filmu třeba jen 3–3,5).

            0 0
            • maxtor  

              Jo, ale to bych nesměl mít 15,1 display 1400 × 1050 a musel zapínat úsporný mode, který ale jede na nějakých 600 MHz. To stačí tak na texťák. Jinak nevím, kdes ten údaj vzal. Já čtu přímo na nálepce na krabici o výdrří až 4 hodiny. To je ale maximum při omezení všeho…

              0 0
              • dieegoo  

                15,4 displej, 1.6 Centrino s Radeonem X600 a se zaplou Wifi ty 4 hodiny v úsporném režimu dával naprosto bez problému, takže zas taková fikce to není.

                0 0
                • maxtor  

                  15,4 podlouhlý display je proti 15,1 klasického formátu fakt miminko…

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Ale to snad ne :) 15,4" je sice nižší než 15", ale zase o něco širší, takže nějakej velkej rozdíl v ploše displeje není.

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak jsem to spočítal přesně. 15ka (přesná 15ka, ne 15,1) má plochu 108 a širokoúhlá 15,4ka má plochu 108,8. A 15,1 má plochu 109,4. Vše ve čtverečních palcích (palcích na druhou). Takže je to ± stejné, pokud je to 15,1ka tak je o chlup největší.

                    0 0
              • MlokCZ  

                Vzal jsem to z praxe ze dvou notebooků, které jsem používal a z mnoha dalších, které v práci máme. Teď mám výdrž už menší, protože mám Core duo (a to ještě ne dvojku, takže je to žravé opravdu dost) se 2GB Ram a vydrží mi cca 5hodin, ale mám tam místo cd mechaniky druhou baterku.

                Úsporný mód je u notebooku samozřejmostí, jakmile je potřeba výkon, tak se frekvence hned zvedne, takže není důvod ho nepoužívat trvale.

                0 0
                • MlokCZ  

                  5h vydrželi většinou ty s 1024×768, ale kolem 4,5 hodiny s 1400×1050 tu několik kusů také máme.

                  0 0
                • MlokCZ  

                  A ještě dodatek, až na pár vyjímek jsou všechny ty notebooky s inteláckou integrovanou grafikou, která je na delší výdrž ideální.

                  0 0
          • Smazaný účet  

            voe, ve skrini mam boty ktery nepouzivam, a sou 5 let uplne jak novy !!!

            0 0
      • JSt  

        delam to stejne, ale zalezi i na baterce. u acera byla po dvou letech mrtva. toshiba da i po skoro sesti letech furt hodku a pul…

        0 0
    • dieegoo  

      Pokud ho můžeš mít v elektrice, tak měj. To že je na nabíječce mu vadit nebude, baterka se dobije a pak se nabíjecí obvod jednoduše odpojí. Pokud máš o baterku fakt strach, tak některý notebooky je možný mít puštěný při vytáhnutý baterce, ale to si radši zjisti v návodu. Když ho budeš pořád nabíjet a vybíjet, tak baterku brzo zničíš. Každá má určitej počet nabíjecích cyklů a kapacita poměrně rychle klesá. Po dvou letech se dostaneš tak na 1/3 výdrž, možná i míň.

      0 0
      • maxtor  

        Přesně tak – to je i můj případ. Při vypínání noťasu jej vytahuji ze zásuvky. Takhle bych baterku odrovnal za půl roku.

        0 0
        • MlokCZ  

          To je také zbytečné. Baterka když je nabitá, tak se dále nenabíjí a odpojení od sítě tedy nemá žádný smysl.

          Jak píšu níže, bez odpojování ze sítě a vyndavání baterky a 2–3× týdně použití na baterku mi vždy vydrží minimálně 2 roky ještě se slušnou kapacitou (kolem těch 80% původní).

          Horší je to od dvou let výše, to jde pak baterka do kytek už výrazně rychleji zcela nezávisle na používání. Li-Ionka odejde po třech letech i když bude celé tři roky jen ležet v šuplíku (tím nemyslím, že bude úplně ko, ale tak max 50% kapacity určitě).

          0 0
          • maxtor  

            Já neodpojuji noťas kvůli baterce. Prostě je takhle mimo síť v naprostém bezpečí. A hlavně proto, že zdroj při vyplém NB divně vrčí, což se mi taky nelíbí.

            0 0
      • MlokCZ  

        Záleží jak se k baterce chováš a jestli děláš jen celé cykly nebo ne (tzn. jestli po vybití když se nabíjí ho necháš nabít nebo znovu ještě nenabitý opět používáš na baterku). Už mám několikátý notebook a nikdy jsem po 2 letech neměl 1/3 kapacity, vždy tak kolem 80%. Na baterku používám tak 2–3× týdně pravidelně, vždy pouze celé cykly.

        0 0
        • dieegoo  

          Ano, je to o použití. Pokud ji vybiješ 2× týdně, tak se není čemu divit. Ale díky škole ji vybiju třeba 2× za den, takže pak se tý výdrži nemůžeš divit.

          0 0
          • MlokCZ  

            No jasně, pokud vybíjíš několikrát denně, tak se pak o ni můžeš starat jak chceš, ale stejně časem odejde. Přes 1000 cyklů mít životnost určitě nebude.

            0 0
            • dieegoo  

              Však ano, já se nechtěl hádat, jen že spousta lidí neuvede, jak baterku často využívá a pak se můžem divit, že někomu vydrží rok a půl a někomu 4 roky…

              0 0
      • dieegoo  

        A ještě jedna věc. Baterce taky rozhodně neprospívá když notebook plně nabiješ, pak chceš přeběhnout třeba do vedlejší místnosti, tak vytáhneš nabíječku a hned zas zapojíš. Kus baterky to sežere, ale notebook se nezačne dobíjet. Moje HP nabíjí až když kapacita klesne pod 96%, u jiných to může být až pod 90%…

        0 0
      • JSt  

        to neni uplne dobry, mit to furt s baterkou v siti. baterka sama o sobe ztraci. je sice pekny, ze kdyz je nabita, odpoji se nabijeni, ale jak trosku ztrati, tak se nabiji znova. tzn. osciluje furt nekde 99–100%. rychla cesta do pekel…

        0 0
        • sway  

          Ted uz ne…vetsina systemu je uz postavena tak, ze baterku nabiji, az kdyz je cca na 95%…takze nedochazi k takove oscilaci…

          0 0
    • Pekáček  

      Já baterii nechávám v noťasu pořád, při výpadku elektriky ti nespadne systém. Po roce a cca 30–40ti cyklech kapacita baterie klesla z původních 65Wh na 39Wh (Asus), ale byla mi vyměněna za trošku silnější 70Wh, tak ta snad vydrží déle.

      Spíš by mě zajímalo, jak je to s chybou ohledně USB 2 ve Win XP SP2 -nemáte někdo hlubší znalosti? Prý při připojení čehokoliv na USB procesor nepřejde zcela do úsporného režimu (mám vestavěný webcam USB) a notebook s povypínaným vším možným vydrží max. 3 hodiny, v reálu 2,5h a spotřeba nejde pod 25W (Turion ML 37 je podtaktovaný na 800MHz). Používám nejnovější NHC na řízení spotřeby.

      0 0
      • dieegoo  

        Tak ta spotřeba je moc vysoká. Já mám žravější ML40 a se zaplou wifinou se pohybuju mezi 14–17W…

        0 0
        • Pekáček  

          Ještě dodám, že grafika je Go7300 a je nastavená na nejnižší výkon při běhu na baterku. Jaký máš noťas? Já Asus A6Km-Q072 -to je starší řada s vrčícím větráčkem a při plném nasazení má i 80st.C na procesoru. Grafiku jsem taktnul z 350/700MHz na 500/800MHz bez nestability či vysoké teploty na GPU. Výkon v 3DMarku06 se zvedl z 583b na 724b (jasně, i tak je to slabota).

          0 0
          • dieegoo  

            Mám HP NX6125, s 2.2 Turionem 64 a integrovanou grafikou. Těch 80°C co píšeš je skutečně poměrně hodně, já se vyjímečně dostanu přes 60…

            0 0
            • sway  

              80°C je sice vic, ale ne zas nejak extremne hodne. Ntb je na to staveny. U desktopu to je uz celkem alarmujici, ale ntb verze procesoru maji teplotni strop treba na 120°C. Ja se napr. pri kompilaci snadno dostanu na 65°C…

              0 0
              • dieegoo  

                120? To už im přjde jako docela velkej extrém. Já mám jako bezpečnostní strop v biosu defaultně nastaveno tuším 90°C, pak se ntb vypne.

                0 0
                • sway  

                  Jasny, tohle je technologicky strop. Tech 90 je tam treba i kvuli ostatnim komponentum…pri 90 uz bude rozzhavene uplne vsechno…

                  0 0
              • Pekáček  

                Je jasné, že 80st.C dělá po nějaké době když např. renderuje video a běží na plný pecky, jinak při nenáročné práci a podtaktovaném CPU teplota kolísá od 50ti do 55ti st.C jak se spouští a vypíná ventilátor. Ale je fakt, že chlazení není zrovna dobře vyřešené, jediné místo kudy se nasává vzduch jsou dva malé průduchy u HDD a pak to chudák větráček tahá přes celej NTB až k sobě. Nad samotným ventilátorem není průduch, tohle řešení se snaží chladit HDD na úkor vyšších teplot CPU při maximálním výkonu (to ventilátor prostě nestíhá). Pokud odmontuju krytku na ventilátoru a pustím na něj vzdoušek+zlepším průtok vzduchu, teplota při maximální zátěži spadne o 10–15st.C, ale na HDD mírně vzroste.

                0 0
            • MlokCZ  

              Integrovaná grafika dělá hodně. Pokud není třeba grafický výkon na konkrétní aplikace, tak je ideální, má výrazně menší spotřebu. Navíc ta intelácká integrovaná má i velmi slušný video výstup, lepší než mají třeba notebookové nvidie.

              0 0
              • dieegoo  

                Intel ani NVidii jsem neměl, v každým noťasu byla vždycky ATIna, ale taky ujdou. Ten současný jsem taky vybíral tak, aby grafika byla integrovaná, protože hry na tom nehraju a je teda zbytečný, abych krmil nějakýho baterkožrouta.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já mám doma trošku problém s rušením při používání notebooku připojeného k TV. Klasický problém různých potenciálů, kdy mám do TV připojený antení vstup z kabelovky, který má jiný potenciál. A jakmile se připojí vstup z notebooku, tak se tam projeví rušení. U zvuku to samé, ale tam už pár let problém nemám, protože zvuk má přivedený optikou do receiveru (a tou se to nepřenese). S inteláckou grafikou se to rušení při připojení notebooku do sítě projevuje zcela minimálně (v podstatě je nepatrně registrovatelné jen na jednobarevné ploše), s atinou i nvidií se na to nedalo dívat vůbec (a muselo se koukat s odpojeným napájením, pak rušení hned zmizí, protože notebook není přijen do sítě s jiným potenciálem).

                  A pak se na intelácké lépe nastavuje v ovladačích velikost obrazu.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Pomohl by tedy ještě filtr na přívod signálu kabelovky, ale ten se zase prodává jen na jiný konektor a musel bych to doma bastlit. A když teď už nemám důvod…

                    0 0
              • Pekáček  

                Jo, GMA grafiky jsou dost šetrné k baterii, ale zas nemaj výkon na novější hry. Je jasné, že když lepší GPU má třeba 2× tolik tranzstorů jak CPU, tak si taky něco vezme i když je „podtaktovaná“. Tenhle oříšek chce konečně rozlousknout ATI/AMD tak, že NTB bude mít integrovanou i „lepší“ grafiku a budou se přepínat mezi sebou. Zajímavé řešení, což?

                0 0
                • dieegoo  

                  S tímhle řešením už před nějakou dobou(rok dva zpátky) přišlo Prestigio a tuším, že i některá MSI mají tuto možnost.

                  0 0
                  • Pekáček  

                    Tak možná ATI/AMD dělají kolem toho takový humbuk proto, že toto dřív nabízel jen Intel/nVidia?

                    0 0
                    • dieegoo  

                      V tom Prestigiu byla kombinace integrované Intel grafiky a samostatné ATI X700.

                      0 0
                      • Pekáček  

                        Ty nedáš pokoj :o) Tak zřejmě ATI vyrobí svojí první integrovanou grafiku, nó :o)

                        0 0
                • sway  

                  Taky jsem puvodne chtel koupit ntb s nadupanou grafikou, ale nakonec jsem skoncil u GM965, protoze to tolik nehreje, nezere a par her to utahne, tak co:)

                  0 0
                  • Pekáček  

                    No to je sice fakt, ale CoD4 si na to nezahraješ (já vím, Go7300 není žádný zázrak, ale rozchodil jsem na tom zatím vše, i Crysis, ale hrát se to nedalo).

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Na hraní to chce přece jen něco jinýho než notebook. A za cenu skutečně herního notebooku budeš mít jak pracovní ntb, tak slušnej desktop.

                      0 0
                      • Pekáček  

                        Herní ntb bych nekupoval, vyhozený prachy, navíc v 3DMarku06 dávají často kousky s mobilní nVidií8600 i méně než můj čtyřletý stolní PC s nVidií7600GS. Notebook jsem pořizoval, protože se mi rozložil stařičký Digital s Pentiem 166MHz MMX a 48MB RAM plus 1,4GB HDD :o) A chtěl jsem na služebkách a na cestách taky něco zapařit :o) Takže kompromis.

                        0 0
                • MlokCZ  

                  Na notebooku nehraju vůbec, takže výkon grafiky mi je ukradený. Ani Visty si zatím na notebook dávat nehodlám.

                  0 0
    • cagalam  

      Já taky noťas používám převážně doma samozřejmě v el. síti a po dvou letech takového provozu baterka komplet v hajzlu…!

      0 0
      • bikersrs  

        ok chlapi moc diky tedka v tom mam trošku jasno …no ja ho mam doma projeny na elektriněco skoro furt a jede mi od rana do večera doufam že to nevadí ?? diky klucii

        0 0
    • Karlos009  

      Já bych to tak nedramatizoval, tomu naťasu to určitě neuškodí, trochu se sníží životnost baterie, ale i noťasy a baterky do nich se stávají spotřebním zbožím. I když ti to dneska asi tak nepřijde, určitě ten notebook nemáš na 10let, nejpozději za 5 bude totálně zastaralý a budeš kupovat něco jiného. Navíc se i v bateriích zřejmě schyluje k malé revoluci, takže s nějakou její životností bych s nedělal vůbec starosti.

      0 0
    • MITY  

      Já těm notebookum taky moc nerozumim, jen by mě zajímalo, kolik stojí nová baterka…jen tak pro zajímavost

      0 0
      • dieegoo  

        Celkem dost. Záleží na tom, jesil koupíš originál a jakou si vybereš kapacitu. Ceny jsou od 2500 vejš.

        0 0
      • Pekáček  

        Podle typu, pro můj noťas dle výrobce cca 1700–3000kč.

        0 0
        • MITY  

          ok, díky

          0 0
          • HLAVA  

            zdarte když už se tu mluvi o tech baterkach chtěl sem se zeptat mam acer nebo spiš tohle www.megaobchod.cz/…-302g16.html nove a taky to mam asi už 2 dny v nabiječce a asi 3× nabito a zrovna tedka dole jak je to schema v tech %centech tak to nechce dobit do 100% mam tam asi už 2h. poraD 97% diky za radu

            0 0
          • HLAVA  

            zdarte když už se tu mluvi o tech baterkach chtěl sem se zeptat mam acer nebo spiš tohle www.megaobchod.cz/…-302g16.html nove a taky to mam asi už 2 dny v nabiječce a asi 3× nabito a zrovna tedka dole jak je to schema v tech %centech tak to nechce dobit do 100% mam tam asi už 2h. poraD 97% diky za radu

            0 0
          • HLAVA  

            zdarte když už se tu mluvi o tech baterkach chtěl sem se zeptat mam acer nebo spiš tohle www.megaobchod.cz/…-302g16.html nove a taky to mam asi už 2 dny v nabiječce a asi 3× nabito a zrovna tedka dole jak je to schema v tech %centech tak to nechce dobit do 100% mam tam asi už 2h. poraD 97% diky za radu

            0 0
          • HLAVA  

            zdarte když už se tu mluvi o tech baterkach chtěl sem se zeptat mam acer nebo spiš tohle www.megaobchod.cz/…-302g16.html nove a taky to mam asi už 2 dny v nabiječce a asi 3× nabito a zrovna tedka dole jak je to schema v tech %centech tak to nechce dobit do 100% mam tam asi už 2h. poraD 97% diky za radu

            0 0
          • HLAVA  

            zdarte když už se tu mluvi o tech baterkach chtěl sem se zeptat mam acer nebo spiš tohle www.megaobchod.cz/…-302g16.html nove a taky to mam asi už 2 dny v nabiječce a asi 3× nabito a zrovna tedka dole jak je to schema v tech %centech tak to nechce dobit do 100% mam tam asi už 2h. poraD 97% diky za radu

            0 0
            • dieegoo  

              To se občas stane, až ho zas vybiješ a nabiješ, tak se to srovná.

              0 0
            • Pekáček  

              Nemáš v biosu utilitku kalibrace baterie?

              0 0
            • sway  

              Protoze system nezacne nabijet, dokud uroven neklesne treba pod 95%…aby se tolik nenicila baterka..

              0 0
    • Oakey  

      Jo nechávat ho furt plně nabitej na štávě by mu nemělo ublížit, ale občas to chce ho domlátit do mrtva na baterku, aby nevyšel ze cviku. Nejvíc zameteš s výdrží baterky, když budeš nevybitej notebook strkat do elektriky, nebo když ho z tý elektriky budeš vytahovat úplně nenabitej, to se pak s nějakou výdrží rozluč. Já praktikuju u svýho vybít do mrtva, naplno nabít a docela častej provoz na baterku a správce baterky mi hlásí že má 108% původní kapacity, takže to asi k něčemu je dobrý.

      0 0
      • kudlanka32  

        cim mensi kapacitu baterie budes vyuzivat tim vic cyklu vydrzi…a nelinearne takze kdyz baterku budes vybijet do pulky znamena to prodlouzeni zivotnosti mnohem vic nez dvakrat…

        proto nabijet, nabijet, nabijet......:)

        0 0
    • WASP  

      když ho budeš používat doma, tak nevadí když je většinou v zásuvce. ale je dobrý ho nechat občas vyšťavit a nabít.sám to mam píchlý v zásuvce, když to pak skusim vybít tak dá ty dvě hodky jak píšou a konec.

      0 0
      • onuce  

        Využiji vlákna. Když nový notebook má zcela vybitou baterii, nelze ani zapnout, je to hodně špatné? Všude se píše, že baterie se nesmí skladovat vybité. Ostatně zatím každý mobil, co jsem koupil, byl po vybalení nabitý kolem 50%. Tak přemýšlím, zda NB vrátit, ceny nových aku jsou kolem tří tisíc.

        Děkuji

        0 0
        • Smazaný účet  

          znamená to, že je to nějaká jebka co ležela dlouho ve skladu a vybila se úplně

          pokud nepomůže nechat to delší dobu na nabíječce a vůbec se to nechytí, tak reklamace, dodavatel ti musí baterku vyměnit

          0 0
          • t100-CZ  

            Ještě bych dal pozor na to, že na baterku bývá záruka jen 6 měsíců !

            0 0
        • Kouba_2005  

          Záleží, co je v tom za baterku. Hluboké vybití každopádně nedělá dobře žádnému typu, pro některé typy je to dokonce

          konečná. Jak píše serža – dát na nabíječku a uvidíš.

          0 0
          • onuce  

            Vyrobeno 04 2020. Jak nejlépe otestuji stav baterie? Děkuji.

            0 0
            • Smazaný účet  

              nabij doplna, vypni usínání notebooku a pusť nějaké video z YT ve smyčce

              uvidíš, po jaké době se to vybije

              0 0
              • onuce  

                Dobře, děkuji. Ale je to divné, že od dubna se to vybilo úplně.

                0 0
                • t100-CZ  

                  Mohl ho někdo vrátit ve 14 denní ochranné lhůtě a při tom vybít…

                  0 0
                  • onuce  

                    Vypadal originál, včetně Asus plomby

                    0 0
                    • onuce  

                      Tohle píše stažený test. Škoda, že nepoznal datum výroby…

                      0 0
                      • Kouba_2005  

                        Ha, Li-Ionka :-) Jestli ti to půjde nabít, tak v pohodě. Baterie by měla zvládnout tak 20000 cyklů, to tě přežije.

                        0 0
                        • onuce  

                          No ale co to skladování s vybitou baterií před prodejem? To životnost neukrátí? Děkuji.

                          0 0
                            • onuce  

                              Jak to? Vždyť výše jste psal… A děkuji.

                              0 0
                            • Kouba_2005  

                              Ano :-) Skladovat jakoukoliv baterii ve stavu hlubokého vybití má nenávratné účinky na její životnost.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                dobře…ale my stále nevíme, jak moc byla vybitá, pan onuce jen klade jednu otázku za druhou, místo aby dělal testy a poskytoval výsledky – už na začátku jsem mu psal, aby to dal na delší dobu na nabíječku…kdyby to UDĚLAL, už jsme mohli vědět, jestli je baterka živá či ne…

                                0 0
                                • Kouba_2005  

                                  Přesně tak! Od doby založení dotazu by už byla nabitá naplno :-)

                                  Každopádně několik měsíců ve vybitém stavu na ní zanechalo jistě „šrámy“ a už nikdy nebude jak nová. Spíš ale umře dřív ten noťas než baterie dojde do nepoužitelného sta­vu.

                                  0 0
                • Kouba_2005  

                  Jestli je to Li-Ionka, tak to divné není. Baterie potřebuje pro vlastní vnitřní elektroniku nějakou šťávu a tím se vybíjí. Necháš jí vybít úplně a elektronika v ní ti dobíjení dokonce někdy i zakáže a musí se to obejít – to ale sám doma neuděláš.

                  0 0
                  • onuce  

                    Tedy je běžné, že nový notebook nejde ani zapnout, než se dá na nabíječku? Děkuji

                    0 0
                    • Kouba_2005  

                      Nemělo by se to stát, ale jestli to někde dlouho leželo, tak to není divný. Nikdo si asi nedává práci s tím, že by rozbaloval čas od času všechny noťasy na prodejně a preventivně je dobíjel.

                      0 0
                      • onuce  

                        Notebook je vyroben v dubnu 2020…

                        0 0
                        • Kouba_2005  

                          Samozřejmě záleží na kapacitě baterie jak dlouho se vydrží tím pidiodběrem vybíjet než umře – logický.

                          0 0
                        • from hell  

                          Pokud jsi koupil Asus podle me rady, tak mi věř i to, ze kdyz ji pořádně nabijes, uvidíš, že bude v pohodě…

                          0 0
                            • onuce  

                              A moc děkuji, jinak je naprosto skvělý a moc se mi líbí. Jen při wot ukazuje výdrž na aku hodinu. Je to prosím přiměřené?

                              0 0
                              • onuce  

                                Asi to je přiměřené, viz screenshot. Když tedy teď se jeví baterie dobře, je přesto možné, že by nějak byla životnost do budoucna tím skladováním s vybitou snížena? Nebo by to bylo poznat hned? Děkuji.

                                0 0
                                • from hell  

                                  Stando, stáhni si Far Cry 1, vzij se do atmosféry, a vykasli se na detaily. Baterka bude v pohodě, kdyby ne, tak ji vyreklamujes. Stejne ti to všechno pojede lepe, pokud budeš zapojen v síti.

                                  0 0
                                  • onuce  

                                    Dobře :) Děkuji

                                    0 0
                                  • onuce  

                                    Ten notebook je naprosto dokonalý. W.O.T., FarCry, vše na max a naprosto plynule. FarCry na notebooku! Když začínalo musel na to být stroj chlazený dusíkem! A vůbec celkově je NB velice praktický, ergonomický a hezký. Je vidět, že jsem nevybíral já. A právě proto, že mám z něj takovou radost, mě mrzí ta baterie. I sám Asus testovací program nad ní láme hůl, viz foto. Jenže když NB vrátím, tento je na Alze vyprodán. Přitom bez něj již nechci nikdy být.

                                    0 0
                                    • Kouba_2005  

                                      Reklamuj a třeba ti dodají jen novou baterii. Všemocné BF ti s tímhle těžko pomůže.

                                      0 0
                                      • onuce  

                                        Podle podmínek Asusu reklamovat nelze. Musí být úplně špatná, nelze vůbec zapnout NB, nebo systém hlásí „vyměnit baterii“.

                                        0 0
                                        • Kouba_2005  

                                          Tak vrátit bez udání důvodu a odnese to další nešťastník :-) Akorát si musíš vybrat jinej stroj, no.

                                          0 0
                                          • onuce  

                                            Jen kolik mi asi odečtou za rozbalený a použitý stroj..

                                            0 0
                                            • Kouba_2005  

                                              Tak jestlis to nepolil kafem … :-)

                                              0 0
                                              • onuce  

                                                Zatím ne :)

                                                0 0
                                                • Kouba_2005  

                                                  Tak to zabal jak nejlíp umíš a hybaj s tím do shopu.

                                                  0 0
                                                  • onuce  

                                                    Nejprve musím mít objednaný podobný, abych neměl absťák.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Když již zde beru rady a informace, mohu konečně i jednou zásadní oplatit. Přímo z thajvanského zdroje jsem se dozvěděl, že články notebooků přepravované v úložném prostoru letadla MUSÍ být ve vybitém stavu. Typicky tedy nové přístroje zasílané do Evropy. Všechny notebooky jsou teď, pokud nerozbalené, vybité na nulu.

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    Možná až na ty, co připlavou lodí. To mě hned nenapadlo.

                                                    0 0
                                    • onuce  

                                      A co tento s procesorem Intel? Děkuji

                                      https://m.alza.cz/…gaming-fx505?…

                                      0 0
                                • Smazaný účet  

                                  asi je na čase, aby sis nastudoval metodiky testů, na základě kterých výrobci uvádějí dobu výdrže na baterku…od reálného používání se to dost drasticky liší…

                                  0 0
    • AldaK  

      Dceřin HP – 15-ba078nc stávkuje. Poslední dobou neustále padal, dlouze načítal, někdy ani ne. Nejdřív jsem projel komletní test avastu po restartu – nic nenašel. Tak jsem dal včera návrat do továrního nastavení. Ráno chvíli fungoval, odpoledne ani nenaběhl. už si s tím nevím rady. Měl by někdo prosím radu, než s tím někam poběžím ? Díky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        zkus na tom nějaké HW testy

        pro začátek MEMTEST (vygoogluj si) na RAM a „HD Tune“ na disk

        0 0
      • Vilém  

        Taky bys mohl zkusit kouknout na teploty, bud v biosu, nebo treba pres hwinfo, jestli se to treba neprehriva.

        0 0
      • AldaK  

        Tak nakonec z dcery vylezlo, že se NTB restartoval a nechtělo se jí čekat, tak ho vypla. Od té doby nenaskočila ani plocha. Tak dávám podruhé obnovu OS z disku přes F11 hned po startu. Snad to vyjde. Díky za rady. (HW testy stejně nefungovaly)

        0 0
        • MatS  

          Pokud se nepovede obnova, vyzkousel bych kontrolu a opravu systemovych souboru. Asi jsou nakoply systemove soubory. https://support.microsoft.com/…upted-system

          0 0
          • Smazaný účet  

            vůbec bych to neřešil, spousta ztraceného času s nejistým výsledkem

            0 0
            • MatS  

              Tak to zalezi jak tam mas cenna data. Jestli na tom jen surfovala, facebookovala a instagramovala, tak reinstall systemu bude rychlejsi a jistejsi.

              0 0
              • Jakobo  

                Kdyz se to stalo mne, viz nize, sel jsem s notasem za nasema ITkama ve firme. Rekl jsem, ze bych rad ziskal data. Byli dost nestastni a snazili se me premluvit at na tom netrvam. Ale mel jsem tam fakt dulezite data. Nakonec jendomu se to asi po 3 dnech intenzivni prace podarilo. Ja tomu uz nerozumim, zamrzl jsem u XPcek, kdy jsem harddisk vytahl, pripojil pres propojku na jiny pocitac a data nasel. Proc to nejde stejne u win 7 netusim.

                Samozrejme jsem blb, protoze to byla moje chyba a neudelal jsem neco takoveo poprve. Oni s tim meli zbytecnou praci. Dnes mame v praci One Drive, data se prubezne zalohuji a obcas si hodim data i na externi HD.

                Takze data asi obnovit pujdou, otazka kolik srani s tim bude.

                Jeste me napada, v pripade neuspechu zkusit zapojit hadr na PC s Ubuntu. Kamarad mne kdysi takhle zachranil soubory na mem notasu s Vistama. Heslo neheslo Ubuntu normalne soubory videl a dovolil kpirovat.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  co je na tom složitýho? kuchnu disk, připojím si ho přes USB redukci jako externí do svýho kompu, když je to bitlockerem šifrovaný, zadám klíč (majitel ho jistě ví, u firemního je to obvykle v AD), jako local admin převezmu vlastnictví složek a kopíruju data…

                  0 0
                  • MatS  

                    Heslo se da najit pod svym microsoft uctem na strankach Microsoftu. Pochybuju ze si nekdo pamatuje to ukrutne dlouhy hausnumero :)

                    Problem dnesnich uzivatelu je, ze netusi, kde na disku maji ulozena sva data. :-P

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      pokud dotyčný používal MS účet…není to nutné

                      jinak záchranu dat dělám obvykle tak, že na flash disk překopíruju vše mimo složky Windows a Program Files…ať si to přebere dotyčný sám

                      0 0
                      • Jakobo  

                        Jezis. Ja jsem zachranu dat provest nemohl. Je to firemni notebook, bylo by to proti zasadam a mel bych pruser vetsi nez potencialni ztrata dat.

                        Doma jsem takhle zachranil data z win XP a Vist 3× pres externi USB kabel. Proc nesly jednoduse stahnout data z toho firemniho notebooku s win 7 nevim, ktery klekl pri restartu a cely system se rozesral netusim, ale asi to tak banalni nebylo.

                        0 0
                  • sodek  

                    Myslíš ten nový NVMe disk, který je mrtvý a na kterém měl uživatel bez zálohy VŚECHNA data? A na který si postarší ajťáci ještě nestihli pořídit rozhraní? :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      co to máte za ajťáky? já mám redukce na miniPCIe, m.2 a všechny typy SATA…

                      a v minulém jobu jsem měl i všechny starší varianty od IDE, včetně 1,8" IDE a ZIF…

                      0 0
                      • sodek  

                        Ale jo. Jen čistě hypoteticky, pro pobavení :) … ono taky někdy ty nové disky vypreparovat není úplnej med. Ale za to ajťák nemůže. Ani za ta rozhraní.

                        0 0
          • AldaK  

            Dík za odkaz… to bude maturita. :-(

            0 0
        • Smazaný účet  

          format c:

          čistá instalace

          až bude skuhrat, že přijde o data, tak si za to může sama

          až se to stane podruhé…potře­tí…třeba se ponaučí a naučí se s počítačem zacházet :-)

          0 0
        • Jakobo  

          Toto se stavalo u Win 7, win 10 uz to maji osefovane. Pokud po restartu po aktulizaci tvrdy reset tak konec, system ve vetsine pripadu uz nenabehne. Instalovat novy a data samozrejme v haji. Blbec jsem to udelal i ja u pracovniho notasu, potreboval jsem rychle makat a dlouha aktualizace me nas*ala, vytocil jsem se a bylo vymalovane. Obnova systemu nic nefungovalo.

          0 0
          • AldaK  

            Tak já zadal zachovat data, tak uvidím co zbyde.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Mají ošéfované kulové. WIN10 rodičů po jedné zdánlivě provedené (všechny restarty atd.) větší aktualizaci (May 2020 Update 2004) začal nabíhat v řádu hodin (2–3 dle nálady). Pokus o obnovu z disku, body obnovení, ze zálohy na USB, tovární nastavení se zachováním dat, bez zachování dat, oprava systému, nouzovej stav …no prostě všechno možný…všechno končilo hláškou, že se nezdařilo. Sobota v pr**li, všechno trvalo do zjištění, že se nezdařilo pokaždé x hodin. Až jsem se naštval a přeinstalace i s nastavením do původního stavu pomohla a od té doby není problém. Naštěstí měli zálohu dat jinde. Jediný co musím uznat jako plus, že po instalaci si systém sám zjistil, že je legální a natáhl si digi klíč původní instalace z Mrkvosoftu. Takže pořád platí, že nejlepší je záloha dat a místo zkoušení různých „osvědčených“ metod ala Microsoft volit přeinstalování. Je to bez ztráty nervů a hodin vlastního času.

            0 0
            • Smazaný účet  

              když jsi lognutej MS účtem, dá se nastavit sync dokumentů do OneDrive, favorites do Google (z Chrome), nevim jak fungují Favorites z Edge nebo FF

              když pak uživatel má data jen v těch dokumentech (nebo na úložišti mimo počítač), reinstall není problém a jsi zpět velmi rychle

              0 0
              • Smazaný účet  

                Záloha byla stejně jen složek dokumenty a fotky, což stejně OneDrive (free) velikostně nepojme a nastavit domovskou stránku, přidat tiskárnu a nainstalovat Libreoffice je v řádu minut. Dál u nich není potřeba nic moc řešit. A takový havárky systému jsme zatím vždycky vyřešili jednodušší cestou, tohle byl první reinstall po asi 6 letech. A to tam byly WIN 8, 8.1, 10 a všechny větší updaty vždycky nějak prošly. Ani nevím, proč mě napadlo se s tím drbat a nepřeinstalovat to rovnou, ale je to taková ta zvědavost „jestli už to teď projde“…no neprošlo. :-)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.