• Luke_MTB

    Ahoj lidi, vím že je hodně z vás dobrej v odbornejch věcech, a tak prosím o radu. V říjnu nastupuju na vejšku- ČVUT (stavební) a tak bych potřeboval pořídit nějakej ten notebook.. Jde mi taky o to, abych tam rozchodil AutoCAD, páč s tim se budu na vejše setkávat docela často.. Od věci by nebyla ani WiFi. Ale mám na to jen zhruba 15 000. je reálný za ten obnos něco, dostačujícího pro mě, sehnat?

    Díky za všechny vaše rady, kdyžtak pište jaký přesně typy, nebo aspon značky máte na mysli..

    THX

    0 0
    • Tomcat  
      1. hele jednak se diskuze a to velice peprná na tohle téma tady válí v histori.
      2. v cenách notebooků se nic tak nového neudálo, tedy za 15 seženeš , wifi mít bude, a pokud mislíš Autodesk AutoCAD 200× tak ten na tom fungovat asi bude. Jesli to chceš na Catia a spol. tak na to zapomň to by bylo trapeni malych zviřat.
      3. osobně než nový NTB za 15 tak raděni nějaký repasovaný značkový za deset nebo ještě míň.
      0 0
    • cevapcici  

      Já bych si nebyl tak jistej, že nutně potřebuješ notebook. Na stavebku jsem ale nechodil. Za ty peníze pořídíš/upgraduješ na lepší desktop. (Lepší než ntb za stejný peníze). Na koleji budeš mít prostě comp a tu a tam ho přestěhuješ.

      0 0
    • mkkw  

      hlavne ne Acer proboha, to radsi si porid poradne velkej blok a batoh plnej tuzek a gum, protoze je to spolehlivejsi :))

      koukej na znacky ASUS, Toshiba v tehle cenovejch relaci, jinak vejs pak IBM, Dell a HP (i kdyz k nim taky nemam tolik duvery)

      nekdy neni spatny koupit uz neco pouzityho, repas z nejake firmy, ktera se zabyva repasem notasu, neco se na vebu najde, IBMka docela slusny za podobnej peniz, asi ta nej volba

      0 0
      • skillzthatkillz  

        Čoveče a vidíš. Já měl Asus a tragédie. Teď mám už 4tym rokem Acer Nitro a zatím na pohodu. Všechno šlape jak má. Ale je pravda , že byvalka měla Acer a to byla tragédie, ale to už je 13 let zpět.

        0 0
      • KoudakT  

        Popravdě, radši TravelMate od Aceru než nějakou multimediální drbku od HP nebo Asusu. Jde spíš o budget a jednotlivé řady, než o značku jako takovou.

        0 0
    • Biohazard  

      3 roky sem na koleji mel spolubydlice kterej delal CVUT. S CADem pracoval skoro denne. Proto z osobni zkusenosti radim, koupit desktop s alespon 19´´ lépe 21´´ LCD. Jinak ti garantuju, ze budes po par tydnech nadseni z notebooku dost brecet. Jinak za 15 000 sezenes akorat tak shit… Pokud notebook na CAD tak nejaky desktop replacement s 17´´ poradnym procesorem, ramkou a rychlym diskem. Ver mi ze dokud spolubydlic nemel co ti rikam tak jen nadaval. Jo a chce to i kvalitni laserovou mys.

      Ja osobne mam Dell Inspiron 9300, PM 2,2GHz, Geforce 7900 GT, 2 GB RAM, 100 GB disk 7200 otacek. A rozhodne si nestezuju. Jelikoz sem tohle vsechno koupil na eBay za cca 25 000. Takze pokud umis anglicky a chces opravdu notebook, tak je to tvoje myslim jedina sance jak kolem 15 000 koupit neco slusnejsiho.

      0 0
      • fousek  

        Hmm na hry docela sluny, na CAD zbytecny a kdyz to tak vemu taK PS3 za 16t. by asi udelala lepsi sluzbu:-)

        0 0
    • vlk  

      Hele došetři si něco více na pořádnej Noťas. Hlavně neber už použitý, ony ty firmy vědí, proč se jich zbavují. Nejčastěji špatné baterky či display.

      U Aceru mají ostatní pravdu, jsou dobré jen ty vyšší a nejvyšší modely. Vím o čem mluvím. Mám sice starší notebook acer, ale tehdá jejich nejvyšší model a je to nezkutečný rozdíl proti těm ostatním levnějším ze stejného roku výroby co mají někteří kolegové. Jinak už jsem zaslech hlasy že i Asus se horší.

      Osobně mám jinak dobré zkušenosti s Toshibou.I ceny nemají špatné.

      0 0
      • lenochod  

        souhlas, pouze uvedená slova podtrhnout :o) Acer tak na 2 roky.Často jde pryč deska. Bohužel vím o čem mluvím. Nyní již jen HP.

        0 0
        • fousek  

          No mel sem tu cest s 2 HP a u jednoho odesla 2× deska a u 2. display, ted sme do prace koupili levny Acery tak sem zvedav:-)

          0 0
        • skillzthatkillz  

          Jj já to stejné Asus. 1× grafický čip a 1× deska a to už letěl z domu.

          0 0
    • weekend warrior  

      Notes tyhle cenovky a autocad, 3dsmax, maya, photoshop, ilustrator, after e(a)fect atd.. proste od prirody(tistaku) dohromady nejdou. Hlavne rozliseni me sere, nic neni videt.

      Jenze ve finale si na to zvyknes, co ti jinyho zbyde, no ne. Vsechno jde kdyz se chce. Jen to dele trva a neni to ultra pohodlne.

      Zamer se na neintegrovanou grafiku, rozsiritelnost pameti, zda to ma satu disk, usb2 a wifi. Nic dalsiho nepotrebujes.

      Neber Acer, Asus je na tyden(kdyz jim funguje formular), Hp, Dell, IBM jsou pri priplaceni za servis 2–4t do 24h v urcenym miste opraveny(bez priplaceni neznam). Data samosebou neresi.

      Ja sam momentalne mastim plecku?(asus, 1,6turion, 500pamet, 256grafika), ale jedu na tom jenom skripty webů, občas ladim a řežu grafiku. Hry nehraju, nikde, vubec, kdysi elastomanii. Divko to přemasti i při všech drive vyjmenovanejch a zaplejch vecech.

      hihi, uzi si tvuj novy ntb:-)

      0 0
      • weekend warrior  

        Ale kdyz tak nad tim premyslim tak jsem napsal hovno a za to se omlouvam.

        Pocitej proste a jednoduse s tim, ze se ti notes rozbije. Jakykoli, driv, pozdejc. Jediny co muzes resit je kvalita servisu. Ja mel HP(2×), Acer(1×), Asus(1×-now), Toshibu(1×) a kazdy se posral behem prvniho roku, tak zhruba vim o cem to je.

        Acer je poruchovy, protoze je nejcastejsi a je tak nejvic na ocich a servis ma oproti drazsim znackam nulovy. Asus, jak se nekdo zminil se cim dal tim vic horsi, ale je to pouze tim, ze ziskava vetsi podil na trhu(ovsem servis na to neni pripraven).

        Toshiba, pekny, nikdo nema, ten kdo jo, zaplace ve finale nad servisem, des. Resil jserm pres znameho, „mimo“ zarucku.

        HP, Compag, dobry, myslim ze bez service packu(nezazil jsem) nebo corporate koupe vo nicem, stejny jak asus. Ale maj alespon telefonni linky a je to kousek ode me.

        Dell, pomalu ani nekoupis jako private, ale corporate akce je nej ze vsech, total mazec. Neresi, meni pak se ptaji. Nezazil jsem osobne, pouze slysel od kolegy, klientu.

        0 0
      • enjoy  

        hlavne ze ja delal na skole autoCAD na necem podobnym nintendu a nejlepsi komp v mistnosti byl celeron 466MHz(uctivanej a skoro nikdo na nej nesmel sahat).byl to AutoCAD 14 a 15. vsechno fungovalo a jak to pekne slo. ps:video jsme na tom opravdu nestrihali…

        0 0
        • vlk  

          Též jsem znal firmu co dělala stavby domů a dělali veškeré projekty na Atocadu 14 na strojích okolo 500Mhz a 256MB některé 512 ram a vše jim šlapalo-pod win 98. Ale kdo ví co tam budete používat za nástavby a co na tom budete dělat.

          0 0
    • lenochod  

      Kup si novej na splátky. Třeba něco z řady HP nx9420. Myslim že na ČVUT budeš asi psát i čísla. Při troše snahy najdeš někoho komu zaparkuješ doklad na pořízení NTB výměnou za DPH.

      0 0
    • gouryella  

      Uz jsem to psal v minulym dredu… Ja bych volil T40 a pridal pamet. Tot vse ;)

      0 0
    • blue  

      ted mi prislo do mailu

      www.kasa.cz/product.php?…

      (kvaitu nehodnotim, v NTB se nevyznam, jen informuju)

      0 0
      • Tom New  

        Taky jsem tohle chtel doporučit. Mám Amilo Pro 2030, tedy nižší a spokojenost. Byl asi o 6kkč dražší :) Vloni.

        0 0
    • Frankenstein...1  

      Tata pracuje na pocitaci celeron 533MHz, 384MB ram s Autodesk Autocad 2007 LT, nevim jak narocnejsi je ta 3D verze, ale obcas si pocka, ale chodi mu to. Nejvetsi problem je ve velikosti dipleje a jeho rozliseni, ale kdyz sezenes NB s nejakou lepsi grafikou, tak muzes casem dokoupit externi LCD panel a je to.

      Oni to vsichni precenujou, ja studuju informatiku s Celeron M 1,5 HMz, 512MB ram, integrovanou grafikou, 40GB disk, znacka ASUS, uz jsem reklamoval a do tydne prislo opravene. Nemuzu si stezovat, i presto, ze je to slaby stroj a casto musim cekat, nez se neco prelozi, ci tak neco, tak sem chudej student :-) a na uceni nepotrebuju to nejlepsi co je na trhu… A desktop nepripadal v uvahu, protoze jsem kazdej druhej den na jinym miste

      0 0
      • Frankenstein...1  

        Jedna moznost:

        www.alza.cz/…a-d76755.htm

        Dokoupeni pameti na min. 1GB je samozrejmosti!!!

        Ovsem je v tom i Win Vista, takze mas i originalni OS, coz je velka vyhoda.

        Grafika taky neco utahne, ale je jasny, ze asfalt trhat nebude;-)

        Ale je to celkem slusny i za ty penize, sam uz se musis rozmyslet jestli pro tebe neni lepsi obycejne PC.

        0 0
        • mosquito  

          Celeron bych dnes uz urcite nebral .. pred 2ma lety to byl vyhodny pomer vykon cena, dnes uz to pravda neni a absence speedstepingnu (regulace spotreby) dost limituje vydrz na baterku

          0 0
    • rasputin  

      Hoši nechci prudit, ale jediný co uznávám jsou stroje od Apple! Je sice pravda, že je to tak trochu jiná cenová kategorie, ale je to kvalita!! Já osobně je používám už 6let a no problem. Teď pužívám iMac G5 a MacBook s Intel Core2Duo a nemůžu si na nic stěžovat, úplnej kuxus!! Super výkon, ovládání…prostě všechno. Vše co potřebuju na tom udělám bez problémů.

      0 0
      • mosquito  

        ale jablicka v cesku moc nefrci a Luke bude bojovat na skole s mnoha problemama jinyma nez navic resit proc mu nejede AutoCad kdyz tam bude jedinej s Applem

        0 0
        • rasputin  

          Jj to je pravda! Ale teď na nich už rozjedeš i ten „zázračný“ Windows!! A je možná škoa, že u nás moc nefrčí!

          0 0
        • Frankenstein...1  

          Jo jo, jablicka jsou fajn, ale na skole opravdu bude zapasit s jinyma vecma, nez jako jediny zapasit jeste s technikou. Bohuzel nejlepsi je jit s davem :-(

          0 0
          • mosquito  

            ono to neni tak tragicky .. a jako student na CVUT ma tusim moznost pouzivat akademickou licenci mikrosoftich produktu, takze ma navic takove sperky jako Widle a Office gratis

            0 0
    • Miira  

      Stavebka se dá zvladnout s blokem, tužkou a prstem v nose :) Vím, o čem mluvim. A vlastně teď mě tak napadá, že sem většinou nepotřeboval ani ten blok a tužku :)

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Podle mě by stačil notebook do 15000 v klidu. Hlavně aby měl procesor Centrino (vydrží pak dýl na baterku) a displej s větším rozlišením (aspoň 1400*1050) aby se na něm dal provozovat CAD. Úplně novej podle mě nemá smysl kupovat. Třeba tenhle by měl stačit: www.gigacomputer.cz/…de-d600.html Stačí jenom přidat paměť na 1GB a je to.

      0 0
      • Miira  

        Na kresleni v Cadu malej display. Na kresleni to chce aspon 19', takze notebook ne e. I když zvyknout se dá asi na všechno :)

        0 0
      • Frankenstein...1  

        No nevim, kupovat starej notebook si muze dovolit asi jenom nekdo bohaty dle meho nazoru. Kdykoliv se muze odporoucet predevsim baterie, disk(nevis jak s notebookem zachazel predchudce), bal bych si o optickou mechaniku a vytlaceny klavesy na displeji taky nejsou prijemny :-)

        0 0
    • Habib  

      Ja bych se s dovolenim prizivil :) ceka me nakup neceho podobneho, jen litim mame vetsi – 25000. tak nejak asi vim co bych chtel, ale nevim jakou zvolit znacku. Vim ze nechci acer, ale co treba Asus, Fujitsu a nebo MSI…?

      0 0
      • rasto  

        v praci hromadne fasujeme fujitsu. o zadnych problemech s nima jsem neslysel.

        0 0
        • kolombo  

          Taky právě sedím u Fujitsu Siemens NB :-) Ale v pondělí si ho bere zákazník, začal jsem je dávat místo HP, lepší záruka a servis a je to držák.

          0 0
          • Habib  

            hehe a nemohl by jsi nam taky jeden dat? :DDD Diky za radu, FS se mi libi hodne, jen ta svetla klavesnice je trochu divna :)

            0 0
            • xetron  

              Mam taky jeden FS a 100% spokojenost. S mým rychlym psanim 10 prsty ale z některych kláves (hlavně space) se vyleštila takova jakoby drsnějši vrstvička a jsou krásně leskle :D Ale to je detail ktery ničemu nevadí…

              0 0
        • fousek  

          Fujitsu maj ty levnejsi modely docela pekelny chipsety a grafiky:-)

          0 0
      • mosquito  

        bral sem 2 Asusy znamym a no problema (teda jeden trosku valci v jedne hre s ATI grafikou ale mame podezreni na chybu v ovladacich a pouziti v te hre) .. Asusy delaji uz 3 roky nektere vyborne modely s vynikajicim pomerem znacka/vykon/cena .. poznas je tak ze jsou minimalne dostupne a kdyz dovezou tak se hned rozeberou

        pred mesicem sem bral Fujitsu pro sousedku a docela sem se bal (jsou o dost levnejsi nez Asus navic s Widlema) .. provedeni je nepatrne horsi nez Asus, ale cenou je dost valcuje – takze bych ho klidne doporucil

        doma mam 2 roky HPcko a provedeni je taky dobry, zvlaste dobra je klavesnice ktera ma i klavesy Ins/Home/End… tak jak na klasicke klavesnici

        MSI booky neznam vubec, a asi bych je nebral pac je to exotika a pripadny servis bude nejspis problemovejsi

        0 0
        • Pekáček  

          Mám Aušusa s grafikou Go7300 a s origoš driverem mi nešel HL2 Episode one, vždy nastala modrá smrt. Klasická verze HL2 fungovala nez problémů. Nakonec jsem si stáhl driver pro Go7300 pro úplně jiný ntb Asus a hra bez problémů jede, ovšem zas se mažou textury na obloze u Stalkera v jakémkoliv nastavení :o)

          0 0
    • Siddha  

      Grafiku delam na desktopu (nejakej Acer, giga pameti, amd 3500+ procesor…) s 21" Sonkou monitorem. Dneska jsem na doma – internet, maily, vyrizovani pro mamku a tak prinesl HPcko za 12600 bez dane (nx7300 giga ram, 80 hadr, wifi, visty basic) kvalitu zatim nemuzu hodnotit, jeste jsem to ani nespustil, ale nevypada to zle… myslim, ze netreba honit gigahertzy. tak s gigou ram a nejakym 5400 diskem uz se i ty notesy daji… ve srovnani na cem se delala opravdova grafika jeste pred par lety… proste AutoCAD nebude vubec problem…

      0 0
    • Jarry  

      Má někdo zkušenost s nainstalovaným OS Linux. Docela mě zaujal Acer Aspire 5102ANWLMi s AMD Turion 64, ATI Mobility Radeon X300 (Xpress 1100), 1GB, 120GB za 16309,– www.czechcomputer.cz/product.jsp?…

      0 0
      • Habib  

        Jo, uspesne pouzivam linuxovou distribuci Suse 10.2…je to prakticky stejny jako wokna, teda z pohledu ovladani. Sprava systemu, instalace programu je trochu jina, ale nerikam ze horsi. Rozchodil jsem v nem vsechno co jsem potreboval, jediny co nejde, je pripojeny siemens m65 pres usb kabel…spousta windows programu se da pomoci emulace spustit i pod linuxem, ale nemam osobne odzkouseno…jinak ale neni problem provozovat na jednom stroji jak linux, tak windows. Takze tak :))

        0 0
        • petebike  

          s M65 jsem měl kdysi problem i na Woknech, nakonec sem to rozchodil ale dalo to zabrat,

          jinak ja už mam za ty leta 3× notas, ted opet HP (predtim taky HP,Acer) snazim se je tocit, proste po roce jde z domu…dalsi koupim bez DPH /docela se usetri/ a je to…

          ted mam tohle

          www.alza.cz/…0-d72473.htm

          0 0
      • mosquito  

        s linuxem problem teoreticky neni, ale radeji bych kupoval book s intelackym centrinem pac tam bude aspon jistota ze ti pujde WiFi atd (na HPcku centrino nemam a Wifku sem v SUSE 10 proste nerozjel pac je tam nejaky Broadcom shit a ten se proste „neovlada“) a Turion 64 neni nejnovejsi vydobytek a je to Acer, kterych sme doma uz meli 3 kousky a dekuji pekne (patrim k tem mene spokojenym uzivatelum, pac na kazdym se neco pohnojilo), jinak sem zjistil ze koupit nejlevnejsi book lehce zastaraly model se moc nevyplaci, pac jak ti to bude za dalsi rok malo tak zacnes vymyslet upgrade a zjistis ze to moc nejde nebo si moc nepomuzes a kdyz si pomuzes tak to bude stat jak doplatek kdyz ho prodas a koupis lepsi

        0 0
      • vlk  

        Na Turion se vykašli, už jsem zažil, že se při plné zátěži po nějaké době začala tavit umělá hmota krytu nad tím procákem.U NB mám jasno-jedině kompletný systém od Intelu-sběrnice+procák.Jak psal mosquito, máš jistotu, že ti to pojede ok.Jinak omecně na grafiky pokud má někdo nějaké problémy, tak bych zkusil některé neoficiální ovladače třeba omegy apod.

        0 0
        • Pekáček  

          U jakého notebooku se toto stalo? Docela mě to zajímá, protože mám takový kamna v noťasu taky :oP

          0 0
          • vlk  

            Kolegovi u nějakéco aceru.Normálně rozjel na tom nějaké výpočty a po 7 hodinách byl ten plast okolo měkej.Typ ti bohužel nepovím-byl už trochu starší a na poslední služebce v Praze mu ho ukradli.Tak teď má Toshibu s 2 jádrovým Intelem.

            0 0
            • Pekáček  

              Tak to se mi ulevilo :o) Mému Aušusu neměkne skořáka ani po celonočním renderování videa, ale i tak je 84st. na procesoru dost v plné zátěži dost :o)

              0 0
              • mosquito  

                tak to mu muzes smele taky „pekacek“ :-P .. 84stupnu u novych CPU je opravdu kousicek od rozluckove hranice tusim 90–95st

                0 0
                • Pekáček  

                  Já myslím, že limity jsou výš, někdo nadával, že má na procíku 99st při zátěži a nezpomaloval, grafika má práh zpomalení na 105st, u stolního PC ještě výš. Ale rozhodně to teplo ničemu neprospívá.

                  0 0
                  • mosquito  

                    tak sem na to koukal

                    users.erols.com/cha­re/elec.htm www.amdboard.com/amdid.html www.pantherproducts.co.uk/…atures.shtml www.gen-x-pc.com/cputemps.htm

                    a mobilni vydrzi trosku vic, ale ne o moc, kazdopadne neni podstatne ze se zpomali (on bezi stale stejne ale vznikaji chyby coz se mozna projevuje zpomalenim) nicmene je proste mez kde procak rekne sbohem ;-)

                    0 0
                    • Pekáček  

                      Jinak u toho mojeho Asusa pomáhá udělat do neprodyšného krytu pod kterým je ventilátor pár dírek, větráček totiž pak dostane osvěžení ve formě čerstvého vzduchu a nemusí si vzduch tahat jinak neprodyšně uzavřeným notebookem co má pár dírek jen u HDD, kde se vzduch nasává. Kvůli záruce je lepší sehnat druhou krytku ventilátoru. Jinak ten větráček má kolem sebe chladič grafiky, tu chladí nasávaný vzduch a teprv pak to lítá na „radiátor“ co chladí procík.

                      0 0
            • fousek  

              Jo a to nechtej vedet co delaj desktop replacement s P4 HT:-)

              0 0
      • fousac  

        stejne jako Habib jedu na notasu (Asus se sempronem) Suse 10.2 a i kdyz tomu vubec nerozumim, tak vsechno slape… akurat wifi od broadcomu je trochu problem.. ale i to by melo jit rozbehat… pomalu se na to chystam…

        a neni problem mit jak linuxy tak widle zaroven… linuxum staci par giga a ostatni diskovej prostor mam spolecenej pro oba systemy…

        0 0
        • mosquito  

          me ta Wifka sice moc nepali – 95% prace delam ve Win, ale jestli rozchodis tu broadcomku tak pls popis postup… diky

          (jinak mam taky disk rozdelenej 4GB linux, 10+20GB NTFS s WinXP a 6GB FAT – tu pouzivam pro oba systemy) a pouzivam SUSE-ackej boot

          0 0
          • fousac  

            jestli se nekdy hecnu, tak napisu…

            jo a linuxy sem naucil rwx na NTFS… docela dobre se tak likvidujou „potvory“ co nalezou do woken..

            0 0
            • Habib  

              Fousi, posli postup na to ntfs…:)

              0 0
              • fousac  

                ja to sjel podle tohohle navodu…

                www.suseportal.cz/…p_do_windows

                akorat je potreba mit naprosto presne stejny verze toho FUSE, jinak to nende…

                0 0
                • Frankenstein...1  

                  Nezapominejte na to, ze oficialni dokumentace k NTFS neexistuje,takze to muzu za urcitych okolnosti udelat solidni paseku,proto bych se bal to pouzit na disk, kde mam dulezita data…

                  0 0
                  • fousac  

                    Windowsy nejsou dulezity… :-P

                    dulezity data schovavam na DVD-RAM a na rapidshare.com… ;)

                    0 0
                • Frankenstein...1  

                  Nezapominejte na to, ze oficialni dokumentace k NTFS neexistuje,takze to muzu za urcitych okolnosti udelat solidni paseku,proto bych se bal to pouzit na disk, kde mam dulezita data…

                  0 0
                  • Habib  

                    jasne, taky se toho bojim Takze uloziste pro oba systemy mam na fat32 :)

                    0 0
    • cabbage  

      Přidám se s dotazem: máte někdo zkušenosti s notebooky od Microstaru? zájímá mě konkrétně tenhle: www.czechcomputer.cz/product.jsp?…

      hlavní použití: přednášky(b-f;) word, excel, CAD jen velmi omezeně z her leda hledání min.. takže se musí vejít do batohu, vážit co nejméně a baterka by mohla taky chvíli vydržet.

      0 0
      • dieegoo  

        Hele, nevim jak notebooky od MSI, ale zkusim ti dat tip kde by sis třeba vybral… Kámoš si teď pořídil repasovanýho Della (vyměněný plasty, klávesnice, touchpad) takže je jak novej, má to 12" displej, Centrino 1.4, 640MB Ram, disk sice jen 30GB, ale pokud máš doma desktop, tak to není problém. Dostal k tomu 8článkovou baterku – vydrží 6–7 hodin, v ceně byla dokovací stanice atd…Ještě na to běží celej rok záruka DellComplete care- něco se rozbije, nakluše k tobě technik a na místě opraví. Cena 13500Kč.

        usanotebook.cz/

        0 0
      • jecnak  

        jety topmodely:

        • IBM T42(3)
        • pokud ti nevadi absence CD/DVD X60(1)
        • SONY Vaio apod.
        • nejaky z lepsich HP
        • DELL me popravde nezaujal – cely plastovy, co jsme meli ve firme,tak 2/3 sli do opravy (vadne MB)

        vejdes se do ceny toho Microstaru

        0 0
        • marek2000  

          DELL ma ale Next bussines day repair, cize ta to nemusi trapit. Ked si das take HP do servisu tak si pockas aj dva tri tyzdne

          0 0
          • jecnak  

            Zvlast kdyz si ho koupis z bazaru.

            0 0
          • jecnak  

            Jinac HP a Lenovo nabizi taktez vymenu na miste do 24h. Jinac proti desktopovejm Dellum nejsem, ale ty notesy jsou bida. Asi stejne zly jako Rkova rada Lenovo\IBM

            0 0
        • cabbage  

          pak tě budu spamovat to icq..

          0 0
    • Jano86  

      Priatelia chchel by som kúpiť notebook do 15 tisíc… Odporúčili by ste niečo? Už ma to serie plánovať si trasu cez mobil tak by som to chcel normálne cez notbuk at mam väčší rozhľad a následne nahrať do garmina.. Dik

      0 0
      • Tomcat  

        Na Garmina stačí „repasovaný NTB za 3000,–“

        0 0
        • Jano86  

          Aj na to som koukal.. Ale povedal som si ze to využijem aj na iné veci tak to kúpim už rovno nové

          0 0
        • Hadato  

          Na tyhle potřeby bych taky šel do repasovaného noťasu.

          Klidně i za trochu více peněz než 3 kKč.

          Ideální je mít FullHD (nebo alespoň 1600×900) rozlišení, SSD a alespoň 6+ GB ram a máš to v pohodě i na nějakou tu práci.

          0 0
    • skillzthatkillz  

      Zkus klidně něco i z bazaru. Já koupil 5 měsíců starý notebook, kdy původní cena byla 27tis za 15tis. se zárukou u Alzy. Prodávala ho holka, která ráda fotí a nelíbilo se jí jen barevné podání displaye. Třeba na něco narazis.

      0 0
    • Radez  

      Símvas, děcka asi už nikdy nebudou chodit do školy, tak pro synovce sháním nějaký notes.

      Vím, že na to stačí cokoliv na čem poběží bruska a bude tam kamera.

      Strop mám 10 litrů a tak nějak bych chtěl, kdyby náhodou šly děcka za měsíc do školy, tak aby ten notes byl ještě nějaký čas použitelnej.

      Nesledujete aktuální HW někdo?

      Předloni jsem pořizoval neteři nějaký ASUS Zenbook – ten byl asi za 15. ASUS jsem vlastně pořizoval i sobě asi tři roky zpět akorát tedy na jiné cenovce.

      Kdybyste měli nějaký doporučení – cena/výkon tak sem s ním.

      Požadavky – jsou hlavně ta cena do desítky, aby to byl notes – ne žádný Raspbery, ani pevnej komp, ani jen tablet.

      Funkce tabletu/dotykáče je tak nějak vítaná – to já sice na svým moc nepoužívám, ale děcka už na tom jednom, co mají to dosti používají, když si můžou jen prstama na obrazovce zvětšit nějakou fotku příkladu, co jim poslal učitel.

      Kuju za jakoukoliv radu.

      0 0
      • Tomcat  

        A domácí výuku není třeba novej a ani s touch screenem. Neteř na tohle dostala C2D s Linuxem který se dává mezi ajtaky i zadarmo. Samo hejlové na bazarech vám ho prodají i za desítku…

        Na Teams, Classroom, Skype , LibreOffice stačí víc než deset let starej notebook, bez mechaniky EU SSD, i s jen 4GB RAM…

        • strop napište do eshopu ne sem
        • i deset let starej počítač je použitelný
        • Zenbook je řada ne konkrétní typ
        • za 10 nehledejte cenu/výkon
        • je rozdíl tablet a tablet PC
        0 0
    • onuce  

      Koupil jsem nový, a ryze český, notebook. Překvapilo mě, že nemá síťový konektor, nutno tedy čistě přes WiFi… Ještě více mě ale překvapil USB-C konektor. Nevygooglil jsem žádnou praktickou možnost využití. K čemu je, prosím, v praxi u notebooku vhodný? Děkuji.

      0 0
      • martello  

        USB-C na vobuku je třeba pro připojení USB Hubu na kterým máš i síťový konektor.

        0 0
      • kubad  

        Super nezklamals fakt pobavilo

        0 0
        • onuce  

          To jsem moc rád. Jen tedy, čím jsem Vás tak pobavil? Děkuji.

          0 0
          • kubad  

            Svým dokonalým přístupem k nákupu. Jako vždy

            1 0
            • onuce  

              Tomu nerozumím. Notebook nám již delší dobu, ale herní, velký, těžký. A má samozřejmě síťový konektor. Pak nekupte menší praktický za 3.9k, na takové to patlání u jídla …

              0 0
              • onuce  

                Jo a rozumějte, za tuto cenu nejhoršího mobilu máte krásný petrolejový 13.5" notebook s Windows 10 Pro, upgradovatelný na Windows 11. To nemůže nikdo nekoupit.

                Pařím na tom DOOM.

                A hned jsem k notebůčku dokoupil hdmi kablík a krásný Samsung 24" monitor.

                0 0
                • kubad  

                  Nerozporuju nákup :) jen mě baví přístup a ty zjištění po obdržení.

                  Jinak i síť jde připojit přes USB C

                  0 0
      • xtonda  

        ryze český, to asi sotva.

        0 0
        • onuce  

          Česká firma Umax

          0 0
          • xtonda  

            Vyrobeno v Číně s procesorem od USA společnosti. Tak si nepředstavuju ryze český. Ale co sem kouknul na specku, tak je to menší sr‌ačka než sem čekal.

            1 0
            • kubad  

              taky sem to čekal horší :D

              0 0
              • onuce  

                Hlavně bezventilátorové, tedy ideální k monitoru jako internetové kino. A krásně rychlý systém. Jedenáctky ale dávat nebudu, mám je na tom hlavním nb a žádnou výhodu nepozoruji.

                0 0
                • onuce  

                  Vlastně bych jedenáctky instaloval, pokud by byly nějak výhodnější pro takto slabší počítač, než stávající desítky. U toho herního nb samozřejmě nepoznám rozdíl. Tak nevím, kolik zaberou místa na disku a v RAM.

                  0 0
                  • tomxxx  

                    Budou náročnější než w10, i sám microsoft ti s aktualizací w10 vyhodí hlášku, jestli je hardware dostatečný pro upgrade na w11

                    0 0
                    • onuce  

                      V aktualizacích mi stále skáče okno s upgradem na jedenáctky. Ověření jsem dělal a vše vyhovuje, vše zelené.

                      Jde o to, zda nejsou třeba ty jedenáctky zrovna lépe optimalizované. Píší, že jsou rychlejší. Tak opravdu nevím. Jak říkám, na herním notebooku jsem rozdíl nepoznal, samozřejmě.

                      0 0
      • Krov  

        Taky se dá NB přes usb-c v omezené míře nabít, když si člověk zapomene adaptér

        0 0
        • onuce  

          Opravdu? I ten můj? To by byla výhoda, obrovská výhoda, na kriplkáře.

          0 0
        • kubad  

          jj přesně tak

          0 0
          • onuce  

            A co to znamená nouzově? Neodpálím to nějak? Děkuji.

            0 0
            • kubad  

              USB C slouží i k připojení dokovací stanice a přes něj jde vše (video, audio, sit, napájení) nepotřebuješ žádný další kabel myslím že až 90W přes něj jde což pro nabíjení tvého musí plnohodnotně stačit

              ale nejde použít každý adapter :D na to bacha možná 30W (ale asi bude NTB psát že je to slabé) spíš bude chtít minimálně 50W

              zaleží jak výkonná je dobíječka k NTB co máš

              0 0
              • onuce  

                Jedná se mi o powerbanku.

                https://m.alza.cz/…d5519489.htm

                0 0
                • kubad  

                  Max. výkon drátového nabíjení 18 W

                  mám obavu že to bude málo

                  0 0
                  • onuce  

                    No, originál nabíjecka dává při 12V 2A, powerbanka 1,5A. Tak nevím.

                    0 0
                    • kubad  

                      kolik dává originál nabíječka W? pokud není dost výkonu nabíjení se nezpustí

                      0 0
                      • Vilém  

                        24W

                        0 0
                        • kubad  

                          tak to by možná mohlo těch 18W stačit :D

                          já jsem mírně deformovaný mě u pracovního NTB křičí že 90W co dává dokovačka před jeden USB C je málo :D ale nabíjí

                          0 0
                  • kesu  

                    pockej ale to si musi spolu nejak povidat. Nejde preci usb c v aute nabit notebook. Nabijecka musi vedet ze tam ma poslat 19 a ne 5V

                    0 0
                    • kubad  

                      Nevím ale z USB C nabíječky k NTB nabízím telefon tablet a další věci funguje to

                      Asi to nějak komunikovat bude.

                      0 0
                      • MatS  

                        Musi podporovat power delivery, oznaceno PD. Dulezite je, jaky mod PD vyzaduje notebook a jake podporuje nabijecka nebo powerbanka. Jsou to ruzne kombinace napeti a proudu.

                        Ale ne kazdy notebook s USB-C podporuje nabijeni skrze nej. Stejne tak ne kazdy umi pres nej posilat video. Nutno overit ve specifikaci.

                        0 0
                    • Krutas  

                      Je to tak, zkousel jsem nekolikrat a to mam notebooky co maji nabijeni pres USB-C jako hlavni (Lenovo), powerbanka co dodava (65w Baseus Amblight 65W), autonabijecka to same, nic. Jak si proste mezi sebou nedokazi dve zarizeni dohodnout protokol, tak konec. Vyrobce chce, aby jsi platil. Je u jednoho Lenova T14, to dokazalo na powerbanku bezet, ale nabijeni to odmitlo a hezky to zahlasilo. Ale treba, kdyz pripojim externi monitor pres USB-C, tak to vsechno hezky nabiji. Myslim, ze najit spravnou kombinaci pujde, ale nez tohle resit, tak radeji koupit nejaky origo doplnek co to umozni.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.