• nox159

    Zdravim,

    odešel mi muj stavajici notebook a vybiram nahradu. Resi se tu ruzne kraviny tak bych se chtel zeptat jestli nemate nekdo nejaky tip jaky si poridit. Nechci do toho moc vrazet a nemam temeř zadne naroky. Chci se mrknout na film rozjet par programku a byt na netu ( zadne hry,strihani filmu…) Beru cim levnejsi tim pro me vyhodnejsi – beru to jako spotrebak bezne ho mivam v dilne misto radia…

    O elekroniku uz se vubec nezajimam takze to jde dost mimo me…

    stavajici notas mi stacil: procesor 1,7GHz, ram 2G, grafika 256MB.

    Predstavu mam 15,6" s winama a slusnou vydrzi s cenou nejlip kolem 8k

    uz jsem se dival samozrejme na net a vsechno to vypada stejne muzu jit do obchodu nechat si vnutit nejaky ktery cenove vyhovuje ale kdyz je moznost rad bych se poradil se zkusenejsima:)

    dik za tipy :)

    Anketa: Jaky procesor?

    AMD
    3x
    18%
    14x
    82%
    0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud by nevadil repasovaný, tak se koukni na device.cz

      Brali jsme od nich už jednoho Thinkpada T61 a kromě poškrábaného víka (což vyřešila custom samolepka) v naprostém pořádku. Baterka jako nová, displej bez problémů. Za ten rok co je doma se nezasekl ani jednou. Za 4 tisíce paráda. Narozdíl od bazaru jsou ty notebooky vyzkoušené, dostaneš rok záruku a originální WIN.

      Mě teď utekl Thinkpad X200 Tablet. Byl za 7 (nový za 50), měl dokonce v ceně i dokovací stanici (která nová stojí 7 a půl) :0(

      0 0
      • nox159  

        jak si mam presne predstavit repasovany notas? jako ze vezmou stary daji do toho par novych veci a prodaji?

        uprimne jak se tak na to divam tak mi to teda moc vyhodne neprijde aspon co se divam na na ty parametry… a vzhled je na bliti pro me teda… pritelkyne ma myslim T43 pres nekoho za par korun ( tezko rict jesti nene i te stranky co si sem daval..) problemy s tim nejsou ale ja bych do toho asi nesel… hranaty (ctvercovy) display a obecne co se divam tak maly disk u vsech ktere tam jsou…

        ale dik

        0 0
        • Smazaný účet  

          Repasované – nakoupí notebooky z firem od manažerů atd., otestují funkčnost, co nefunguje nebo je příliš opotřebené vymění, opraví a prodají s novou zárukou. Prostě to musíš brát jako bazar s tím, že máš záruku.

          Vzhled je diskutabilní, mě se hranatá krabice s hořčíku s titanem líbí, mám na stole hranatý matný Travelmate a do školy nosím hezký lesklý Aspire One a neskutečně mi pije krev. Z toho už jsem vyrostl.

          BTW koukni se na to co dávají do nových ntb do 10 tisíc a srovnej třeba tady

          Kdybych například vzal tu X200, tak se v žebříčku posunu ve srovnání s 11,6 Aspire One z 524. místa na 150. místo jen ve výkonu procesoru. Zpracování atd bude taky lepší.

          0 0
          • nox159  

            tezko rict ta tabulka je pto me jako spanelska vesnice :D

            tak ale dejme tomu ja nahodim tohle

            http://www.alza.cz/…-d257970.htm

            proti tomu nejaky z tveho odkazu

            http://www.device.cz/…ad_r500.html

            vidis vyraznou prevahu u toho lenova? ja teda ne… ale jak rikam nevyznam se v tom…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Lenovo – lepší procesor (bohužel nevím přesnou specifikaci toho Core 2 Duo, ale i nejslabší model s tímhle taktem je ve všech testech lepší než procesor Aceru), displej s nižším rozlišením ale matný! což by mě u mě naprosto převážilo to rozlišení, menší disk (což je v době externích disků skoro jedno), zpracování – titanové panty, hořčíkový rám – to bude někde jinde proti plasťáku od Aceru (a to mám acer rád).

              Plus pro Acer je velikost ramky (i když podle mě rozdíl 3 vs. 4GB nebude příliš výrazný), dalším plusem bude novotou vonící notebook, rok záruky navíc.

              Zde bych já osobně měl jasno, ty si to musíš přebrat sám.

              0 0
              • nox159  

                nerikam ze nemas pravdu a nehadam se ale vykon procesoru nepoznam stejne tak jak nepoznam rozdil v ramkach, externi disk nemam takze by to byly dalsi 2k navic…

                zpracovani beru asi bude lepsi ale mam tedka plaskak od fujitsu a drzi, jen mi odesla baterka pak nabijecka ( tedka mam napajeny kabel od nabijecky primo na zakladce a uz se to trha a znova to tam napajet je reseni zas na mesic.. :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No, v tom případě neumím poradit. A ohledně toho pájení – pokud dokážeš žít s takovým ntb, tak by tě nějaký škrábanec na víku repasovaného booku naprosto neměl rozhodit. Navíc to zpracování – tady píšou, že se po něm můžeš projít :0) Jasně, nadsázka, ale pokud ho uvažuješ na dílnu, tak by se vyšší odolnost mohla hodit. Zkus to s tím plastovým Acerem ;0)

                  Ale jak už jsem psal, je to tvá volba, já ti nic nutit nebudu. Jen jsem chtěl ukázat, že i 4 roky starý profi ntb je výkonnější než nový za 10 tisíc. A může být tedy dobrou volbou.

                  0 0
                  • nox159  

                    dik za radu ja to beru a jsem rad, o repasovanych ntb jsem skoro nevedel a ani me to nenapadlo nad tim uvazovat…

                    obecne kdyz to vstahnu ke kolu tak 4 roky starou bazarovou foxku bych asi taky nekoupil vzal bych radeji epikona za stejne penize…

                    kdyby byly repasovane ntb cenove vyhodnejsi asi bych do nich sel.. takhle se mi ale pomer cena/ (muj vyuzitelny) vykon zda ne moc vyhodna

                    kdybych mel na vyber dva oba se stejnyma parametrama ale novy za 8 a repasovany za 5–6 tak bych neresil a vzal bych repasovany ale tak jak se na to srovnani tedka divam, tak mam za stejne prachy jak novy tak repasovany jen repasovany ma obecne maly disk a silny procesor a novy naopak a repasovany je odolnejsi ale hnusnejsi u noveho zas naopak… :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ano, to už je podle chuti každého soudruha. :0) Jak už jsem ti psal, velikost disku pro mě není důležitá (diskovou kapacitu mám zajištěnou třemi 2.5 a dvěma 3.5" disky). Pro mě je důležité zpracování (kvůli přenášení), výkon a matný displej i VŠECHNY povrchy. A jelikož tohle všechno dohromady se dnes pohybuje v cenových relacích kolem 20 tisíc, záruku budu mít i u nového vždy 1 rok, tak je jasné, že můj příští ntb bude nejspíše repasovaný.

                      A ještě něco – dříve jsem o repasovaných ntb taky nevěděl a navíc jsem na ně koukal docela s despektem, ale po zkušenosti to dnes vidím jinak :0)

                      0 0
                    • piskot  

                      nic proti, ale u velikosti disku je rozdíl mezi 320GB a 500GB naprostý detail…

                      0 0
            • pepino  

              Taky nechápu, proč jsou hodinky z titanu oproti plastovejm tak drahý, oboje ukazujou stejnej čas (většinou).

              0 0
          • jecnak  

            Tak tak. Proti tem plastovejm sragoram za desitku se tyhle daj v klidu prenaset, vozit na zadech na kole, vzit do dilny, nevadi jim politi vodou, maj odolny sasi a panty. Nemluve o tissim chlazeni, matnem display, modularni koncepci vnitrku atd atd.

            0 0
        • Smazaný účet  

          nejake repasy jsme domu kupovali uz tri a tazim zadny problem:)

          0 0
    • Kosta  

      HP Pavilion, Compaq. Mám přes rok Pavilion, plno lidí na ně nadává, ale já nemám nejmenší problém, za 10 000. AutoCAD, Inventor na 22" monitoru bez problému, hry si taky dává (Mafia II :-)), je celkem tenký, a HLAVNĚ, chladí bez problémů, narozdíl od ACERů :D

      Jediná nevýhoda je subjektivně menší odolnost, ale po roce a čtvrt tahání na kolej a všude možně žádné větší vůle nepozoruju.

      0 0
      • Charles2k  

        S Pavilionama mám špatné zkušenosti. Zrovna teď se mi tu válí dva kusy těsně po záruce co jim odešla základní deska. Byly to ale verze s AMD (plus strašně se od počátku přehřívali a ani akumulátor nevydržel nic moc). S Intelem snad…

        0 0
      • jIrI___  

        V kolika počtech jednotlivých dílů sestavy se v tom Inventoru tak zhruba pohybuješ?

        0 0
        • Kosta  

          V počtech odpovídajících studiu na VŠB, zatím mám limity v sobě, ne v ntb ;) až budu cca za 4 roky shánět práci, pochybuju, že budu mít pro pracovní nasazení svůj nynější notebook..

          0 0
          • jIrI___  

            Takže dejme tomu maximálně desítky, to utáhne pomalu i stará 486, o AutoCadu už vůbec nemluvě. Není tedy moc na místě mluvit o tom, že ten a ten noťas utáhne Inventor bez problémů, když by ve skutečnosti měl v praxi problém orotovat i tu nejzákladnější sestavičku složenou z více dílů :D. Na školní použití jsem ale neměl problém s Inventorem ani na 5 let staré Toshibě s integrovanou grafikou GMA950.

            0 0
            • George.999  

              Inventor na 486? :-D Jinak používám Inventor na AMD 1,8 GHz s integrovanou grafikou na asi sedm let starém noťasu a bez nějakých větších problémů…

              0 0
    • toram  

      http://www.gigacomputer.cz/ též repasované..koupil jsem tam stolní PC naprosto bez problému. Budu tam taky kupovat noťas..

      0 0
    • Charles2k  

      Co se týče nových, pod 10 tisíc i s Win7 seženeš, akorát většinou budou mít jen integrovanou grafiku. Jestli ale nebudeš hrát náročnější hry, tak Ti nemusí vadit. Stačí si vyhledat třeba na Alze od nejlevnějšího (a obvykle se tam vyhledaný notebook dá koupit jinde i o cca pětistovku levněji). Určitě ale brát s Intel CPU a volil bych raději vícečlánkový akumulátor. Ty nejlevnější akku, co mají psanou výdrž jen 2h (třeba u levných Asusů) vydrží prd.

      Osobně bych ale volil už CPU Intel Core i3. S tím se ale dostaneš lehce přes 10.

      0 0
      • heerer  

        nechapu, bra repas kdyz tak velky fin rozdil neni a hlavne vubec netusis o jakej repas a jakou minulost maji dily a to u notesu co topej je dos dulezity…

        A uz vubec nepobiram kupovat z druhe ruky stolni, je to skladacka jako lego=to si to rovnou muzes udelat sam a usetris na marzi:)

        Hp ckp dela probooky ty zakladni sou vpohode…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Proč repasovaný? Protože mě osobně je to jedno – sice nevoní novotou, ale zpracování těhle profi booků je někde jinde i po pár letech provozu někde ve firmě, než u nové plastové mrdky za stejnou cenu.

          Jakou minulost mají díly netušíš jenom u čistě bazarových kousků a když tady dají záruku 1 rok, tak osobně to je stejná doba jakou dostanu u CZC na nový. Chápu že někomu to může být proti srsti, ale diskuze tu je o ntb do 10ti a tam je dle mě koupit starší repasovaný pořádný ntb než nový plastový střep.

          0 0
          • PitrisN  

            Presne tohle podepisuju. Nove NB v cenach kolem 10–15k maji sice vykonu na rozdavani, ale vpodstate to vetsina ani nevyuzije(nerikam ze vsichni). Co je ale u drtive vetsiny tehle NB obrovsky problem je konstrukce a chlazeni. Takze za me vzit repasovany starsi NB(samozrejme neco z profi tridy zadne plastove mrdky) je rozhodne vyhodnejsi nez sice novy nabuseny plastak ktery zacne po chvilce vrzat a po zaruce mu odejdou panty(uz sem ji docela dost zazil). Nehlede na to ze vetsina soucasnych NB ma rozliseni 1366×768.

            Pokud ale trvas na novem coz chapu tak se zkus mrknout na Lenovo thinkpad edge 520. V mojem okoli sou dva a behaji bez problemu a maji i docela solidni provedeni. Dalsi zkusenosti mam uz jen z thinkpady profi rady T ale taky nemuzu rict kriveho slova.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Navíc výkon – například nahoře řešený repasovaný R500 vs. nový Acer za podobnou cenu – R500 je nejspíše z roku 2008 a pořád je výkonnější než nový Acer. To je docela zajímavé, nečekal jsem to.

              0 0
    • felix.org  

      Přiživím se, moc se v nabídce neorientuju. Základní požadavky: pro manželku :-), 13.3" displej, na kancelářskou práci, žádný těžítko a aby se to líbilo (ne vzhled typu Thinkpad) a cena do 15k (fakt strop, ani o korunu víc). 15.6" nedoporučujte, to už má, 10" máme iPad, tak teď potřebuje něco mezi, co jí neutrhne rameno, když si to ponese mimo kancl.

      Díky moc ;-)

      0 0
      • felix.org  

        Zaujalo mě toto lenovo

        0 0
      • felix.org  

        No tak, pánové :-)

        0 0
        • jachymk  

          Za ty prachy je to moc pěknej notebook. Upřímně do dneška jsem netušil, že se dá pod 20 000 sehnat ultrabook.

          Z procesoru a grafiky toho moc nevytáhneš, ale nadruhou stranu tvoje žena asi do kanclu nechodí smažit náročný PC hry :). Má to SSD disk, který ti zaručí super rychlý chod systému, ale to asi víš :). Levnější ultrabook s i3 jsem nenašel. S Lenovo bys chybu udělat neměl. Já myslím, že očekávání splní.

          0 0
          • felix.org  

            Úplně definici ultrabooku asi neodpovídá, ale zaujal mě design, tloušťka a váha. Na zamýšlený použití si myslím, že bude víc než dostačující.

            0 0
            • jachymk  

              Jo 14" už není 100% ultrabook, ale jestli 13,3 nebo 14 je asi opravdu jedno. Rozměry se ultrabooku více než podobá. Má USB 3,0 což je teď ještě celkem jedno, ale bude se hodit. Dostačující určitě bude a vzhledově je na tom moc pěkně!

              Nejlepší je se jít na notebook mrknout. Kupoval jsem před rokem noťas do 17 000 a po návštěvě Alzy, kde jsem si ošahal třeba Acer jsem měl jasno. Co se mi u těch plastovejch Acerů nelíbilo bylo třeba to klepání obrazovky při psaní. Nemluvě o prohýbání klávesnice. To by mě při psaní v kanclu asi vytáčelo do ruda. Nakonec jsem skončil u kovovýho HP 4530s a nemůžu si stěžovat, ale to je pořádně macatejch 15,6" ! :)

              0 0
      • felix.org  

        Tak jo, dám na vaše rady a koupím to Lenovo :-D

        0 0
        • Bafoon  

          A jen co ho koupíš tu bude xx příspěvků o tom, že tady a tady, tohle a tohle je lepší :-D

          0 0
          • felix.org  

            Dám do blokovaných :-)

            0 0
            • michalxo  

              Tak tento ultrabook by som teda netahal do dielne, kde sa prasi.. osobne ziadny notas. :)

              Ale ak ti stacila tato plecka, co si hore popisal, tak sa na to vykasli a kup uplne najlacnejsi, co sa ti zapaci. Zbytocne vyhodene peniaze aj tak, ked sa o to clovek nebude starat a nema specialne poziadavky ;)

              0 0
              • felix.org  

                Díky za prvni „radu“, ale nejsem zakladatel vlákna. Já chci menší notebook pro manželku do kanclu s tím, že když ho vezme na jednání mimo kancl, tak jí neupadne ruka ;-)

                0 0
            • Bafoon  

              máš mail v profilu, některý lidi můžou být škodolibý… :-)

              0 0
    • nox159  

      tak kaslu na vybirani, vybiram a furt nevim jaky bo tomu nerozumim zitra jedu do nemocnice a pri ceste je OK elektro a v akci maji tohle

      http://www.okay.cz/…x-c1fes-006/

      tak to asi vezmu a mam klid

      pokud by nekdo mel vyrazne lepsi tip na novy ntb nebo by mel nejaky duvod proc tenhle ne rad si necham poradit :)

      0 0
      • michalxo  

        To uz radsej ten repasovany, ktori ti ponukali na zaciatku.

        Packard Bell je vlastne low end Acer (rovnaka firma – acer jej prenechal lacne notasi).

        Skus porozmyslat nad tym repasovanym notasom ako ojazdene ferrari/lambo vs sucasna lada :)

        Thinkpady maju naozaj super konstrukciu a ked nechces do ntb tlacit prachy, tak ber repasovany ;)

        Thinkpady su (boli) super. A tu konstrukciu casom ocenis. Ohladom rozdielu medzi RAM, 2GB vs 4GB je dost citit a je to rozdiel 350kc, ked ti ozije notas a vsetko je sviznejsie (ako cerstve xp vs stare xp).

        0 0
        • nox159  

          Skus porozmyslat nad tym repasovanym notasom ako ojazdene ferrari/lambo vs sucasna lada :)

          nestastne prirovnapi pokud nevidis ferari jako nehnusnejsi auto ze vsech… :)

          Thinkpad si nekoupim vcera jsem ho mel znova v rukach dival se na nej a je to strasny hnus.

          a je tam rozdil v ramkach ale stejny rozdil je naopak v disku… :)

          0 0
          • michalxo  

            Mas pravdu, je to hnus… Je urceny na pracu a aby vydrzal vsetko mozne, nie aby zomrel po paru mesiacoch ;)

            Rozhodnutie je na tebe, vsetko ti tu uz poradili ti predomnou. ;)

            (PS: Ja mam thinkpad edge 13 u5600, stal ma necelych 9500kc a som s nim namieru spokojny (chcelo by to 14" matny monitor).. a to som IT ;) )

            Vela stastia vo vybere ;)

            0 0
          • jIrI___  

            Souhlas, ThinkPady jsou vrchol hnusu, ale i přesto jeden mám :D. Nicméně pokud se má notebook člověku i líbit, tak snad všechno ostatní je lepší. Ale do Packard Bellu bych nešel, to je jak Olpran mezi koly :)

            0 0
            • nox159  

              a kolik lidi jezdi spokojene na olpranu? :)

              si mi mel rict ze je to jak littevile a zil bych s tim stastne dalsi 3 roky nez se to rozpadne :D

              0 0
            • Smazaný účet  

              líbit se může, ale nesmí mít lesklé plasty a displej!

              0 0
              • Smazaný účet  

                k lesklemu displeji…soucasna X220 a i predchozi FSC melo leskly displey a zadny problem nebyl..nikdy…(pred upatlanim od zradla povrch neuchrani)…chci tim rict ze zalezi jestli displej ma nejaky antireflex nebo ne…

                0 0
          • jachymk  

            Thinkpad je oproti notebooku za 8000 naprostý designový skost. Za 8000 nikdy nemůžeš počítat s dobrým vzhledem. Jedna věc je fotka v katalogu a druhá je reál!

            0 0
      • Smazaný účet  

        Ses snad buzik nebo proc chces libivej notebucek, ktery je mekky jak pero teplovoda pri pohledu na krasnou zenskou?

        Ber to repasnuty lenovo, bo to muzes ******* do batohu a nestarat se, ze e ti zlomi na dva kusy kdyz se ohnes pri zavazovani thanicek…

        0 0
    • Smazaný účet  

      kdybych kupoval notes tak jedině IBM nebo Apple

      0 0
    • Lenka.05  

      Ahoj, když už se tu probírají notebooky… Sháním nějaký malý notebook do postele, na dovolenou, semtam ho budu muset vzít s sebou na bika, když budu jako v práci :) Mám 10" Lenovo za 6tis, pořádně nevím co tam je za procesor a jak s grafikou, ram je tam 2GB, ale není to žádný rychlík, na net docela dobrý ještě, ale některé filmy už se sekají.

      Na ntb nebudu hrát hry, jde mi o brouzdání na netu, prohlížení fotek, filmy, semtam nějaká ta práce s office.

      V podstatě jsem si už vybrala – opět Lenovo, 11" ale nevyznám se moc v procesorech, mohl by někdo kouknout na můj výběr a poradit, jestli má cenu si připlatit nebo to při zmíněném používání ani nepoznám. A co dotykový displej? Má to smysl? U ntb nepoužívám myš a někdy je to opruz, fungující dotykáč by ledacos řešil. Díky předem.

      Vybírám ten IdeaPad S210 od těch 9999tis do těch skoro čtrnácti.

      http://www.czc.cz/…oky/produkty#…

      0 0
    • petrK92  

      A o obchodě http://www.importpc.cz jsi slyšel? Já mám od nich svůj notebook Dell a nemám s ním problém. Mám ho se zárukou 24 měsíců, takže si nemám na co stěžovat.

      Já bych do repasovaného notebooku určitě znovu šel. Pokud k tomu máš nějaký dotazy, tak se mi klidně zeptej. Rád poradím.

      0 0
      • l.smetana  

        Jdi s tou reklamou do ******.

        0 0
        • Dave-geo  

          On ať k čertu táhne a už se sem nevrací, ale repasovaný notebook není špatný nápad.

          Z principu samozřejmě určitě ne od tohodle blbečka, který si tu dělá reklamu.

          Ale já mám cca za 7 tisíc Thinkpad T60p.

          Kdo do toho vidí, tak pro srovnání:

          Intel Core2 Duo 2.3 GHz

          4 GB RAM

          256 MB grafické paměti na ATI FireGL V5200

          A hlavně 15" UXGA displej s IPS panelem (1600×1200 px)

          To celý v prakticky nezničitelným horčíkovým šasi s devítičlánkovou baterkou (=klidně i šest hodin :))

          Joo ale neni to lesklej plastovej křáp, ale business notebook – to dost lidem vadí, ty lesklý krámy se jim z nepochopitelného důvodu líbí víc.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kupovali jsme T61 14", Core 2 Duo, 80GB disk… Za 4 tisíce + samolepka na víko za 300 a je to super notebook, který chodí líp než 3 roky starý Acer i po takové době.

            0 0
          • Tomcat  

            Jenže čas a posun technologií je neúprosný a na HD videa se kterými přijde běžný uživatel do styku nejčastěji nejsou grafiky v T60 , T61 ani T400/410 už moc vhodný.

            Ano je to ještě staré kompozitové „IBM“ jenže rychlejší už je i ten lowend ze supermarketu za 8900,– s daní…

            0 0
    • lauramala  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • jIrI___  

      Vytáhnu mrtvolu. Sháním notebook do 10 tis Kč, 15,6", použití jen internet a občas office. Nějaké tipy na dobrý poměr cena/výkon nebo je to v téhle cenové kategorii úplně jedno a vybírat jen dle vzhledu, jako u levných kol? :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      hodím to sem

      dělám domácí čistku HW a „přebývají“ mi dva starší notebooky:


      Lifebook P1610 (sn. YK6V005239, r.výr.2007)

      • Screen: 8.9" WXGA 1280×768 (resistive-touch screen), otočný/překlopný

      • CPU: Intel® Core™ Solo CPU U1400 @ 1.20GHz

      • RAM: 512 MB (microDIMM)

      • Battery: 2600mAh

      • HDD: TOSHIBA MK6006GAH 60GB 4,2K (1,8“ microPATA)

      • SD Card slot (nepodporuje SDHC a SDXC)

      • WiFi Intel Wireless 3945ABG, Bluetooth

      • 2×USB 2.0, VGA, PCMCIA, LAN, audio in/out, analogový modem

      • Žádná kamera

      • Klávesnice CZ/SK, Touchstick, funkční tlačítka na LCD (pro práci v režimu tabletu)

      • TPM chip, fingerprint sensor

      • Docking station (LAN, 2× USB 2.0, VGA), 2× napájecí adaptér

      • OS: WinXP PRO TabletPC Edition (nenainstalované – nutno instalovat z externí USB-DVD mechaniky)

      • Notebook používaný, ale nepoškozený a ve velmi dobrém stavu

      Lifebook P1610 (sn. YK6V005236, r.výr.2007)

      • Screen: 8.9" WXGA 1280×768 (resistive-touch screen), otočný/překlopný

      • CPU: Intel® Core™ Solo CPU U1400 @ 1.20GHz

      • RAM: 1 GB (microDIMM)

      • Battery: Rozšířená baterie 5200mAh

      • HDD: TOSHIBA MK8007GAH 80GB 4,2K (1,8“ microPATA)

      • SD Card slot (nepodporuje SDHC a SDXC)

      • WiFi Intel Wireless 3945ABG, Bluetooth, UMTS Sierra Wireless MC8755

      • 2×USB 2.0, VGA, PCMCIA, LAN, audio in/out, analogový modem

      • Žádná kamera

      • Klávesnice CZ/SK, Touchstick, funkční tlačítka na LCD (pro práci v režimu tabletu)

      • TPM chip, fingerprint sensor

      • Docking station (LAN, 2× USB 2.0, VGA), 2× napájecí adaptér

      • OS: Windows Vista (nenainstalované – nutno instalovat z externí USB-DVD mechaniky), chybí instalační DVD

      • Notebook nový, nikdy nepoužívaný – ležel v servisu jako referenční kus

      Bonusy:

      • 2× 1GB microDIMM modul (jeden modul aktuálně v noteboku YK6V005239)

      • SSD HDD 120GB 1,8“ MX-NANO

      • GPRS/EDGE modem do PCMCIA (T-Mobile)

      • Redukce 1,8“ microPATA na CF card (otestovaná a v notebooku funkční)

      • Battery: 2600mAh (dokoupena nová 09/2013)

      • Neoprenové pouzdro Case Logic


      Cenové možnosti:

      • oba notebooky + bonusy bez SSD disku za 1000,– Kč
      • oba notebooky + bonusy včetně SSD disku za 1500,– Kč

      výkonostně je to s 1GB RAM a SSD diskem v pohodě pod WinXp jako internetový brousítko, zvládne to v pohodě i starej Office (měl jsem tam Office XP)

      na menší baterku dá cca 2 hodiny provozu, záleží na zapnutých HW funkcích a zatížení OS/CPU

      původně to byly business notebooky cca 40000,– za kus

      další vlastnosti si můžete vyčíst z datasheetů:

      http://solutions.us.fujitsu.com/…DS_p1610.pdf

      http://www.fujitsu.com/…p1610_3g.pdf

      jen zdůrazňuju, že je to spíš pro hračičky a odborníky, není to instantní řešení typu kup a používej, kdo to koupí si to musí nejdřív nainstalovat, rozchodit drivery a tak…

      notebooky jsou v kombu dva, protože náhradní díly se už koupit nedají…tak jsem počítal s kanibalizací…

      0 0
      • Smazaný účet  

        fotky

        0 0
        • Ricci  

          odporucam darovat detskemu domovu

          0 0
          • scalar  

            Dětské domovy hospodaří s částkou necelých 50 tis. Kč na jedno dítě měsíčně…

            0 0
      • Smazaný účet  

        edit ceny

        oba notebooky + bonusy bez SSD disku za 800,– Kč

        oba notebooky + bonusy včetně SSD disku za 1200,– Kč

        imho fajn hračka pro děti, pokud je chcete donutit naučit se něco o počítačích bez toho, že rozbijou něco drahýho…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.