• Frygida

    Máte někdo zkušennosti s nosičem na přední vidlici? Jelikož mám celopéro a plánuji v létě delší výjezd asi na 12 dní, tak uvažuji o koupi. Je to lepší než to tahat na zádech ne? Měmí se hodně jízdní vlastnoti? Popř. kterej by jste doporučili. Díky

    0 0
    • La Piér  

      Jízdní vlastnosti se změní podle toho, kolik toho tam naložíš a kde s tím budeš jezdit. Čím větší zátěž a čím horší terén, tím horší dopad bude.

      Je to neodpružená hmota, kterou tlačíš před sebou. Tzn. omezí to schopnost vidlice tlumit nerovnosti a bude tě to táhnout ven ze zatáček. Ale jak moc ti to bude vadit záleží na tom, kam a jak pojedeš.

      0 0
    • oddie  

      Měl jsem kdysi jednoduchý Sport Arzenal na přední vidlici, když jsem jezdil natěžko, jezdilo se s tím celkem bez problémů, kamarád dokonce na lehčí vyjížďky (víkend) jezdil v kombinaci bágly pouze vpředu a vzadu na nosiči jen spacák.

      0 0
      • Frygida  

        Na jinej nosič než na SPORT ARSENAL jsem ani nenarazil. Nj asi ho koupím, vyzkouším a popřípadě upravím :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Zkusenosti kamaradu pravu, ze nez mit vsechno navesena za prdlei, tka hodit i neco dopredu. Btw, kamos lonskou cyklodovzu odjek jenom s nosicem na sedlovku a malym batuzkem-ma lefty:D

      Kdyz das nejake lehci veci na sedlovkovy nosic, tak se ani nebudes muset tahat s tezkym baglem.

      0 0
    • jecnak  

      Pri velke zatezi kola bych ti doporucil pujcit si nejake celopevne kolo. Totiz tyhle nosice a pripadne nosic na sedlovku u fulla jsou hodne omezene nosnosti. Dalsi vec je, ze s fullem v kombinaci se zatezi na nosicich se ti dost spatne pojede a na tezsi teren pri narvanych brasnach rovnou zapomen. Daji se zvladnout polnacky a obcas nejaka stezka. Ze zkusenosti bych ti doporucil pri plne narvanym kole jezdit spis asfalt, cyklostezky a cyklotrasy. Pokud chces do terenu s vetsi bagazi, tak k fullu asi jedine jednostopy vozik s odpruzenim.

      http://www.bike-forum.cz/…ail-275.html

      0 0
    • jipík  

      Mám ten samý a bágle taky od SA a zatím spokojenost, je pravda že vidlice míň pruží když to osadím ale takhle ověšenej jezdím stejně jenom po zpevněných cestách a ještě je dobrý si váhy rozložit cca stejně na každou stranu jednou se mně to při sjíždění v Rakousku docela dobře rozvibrovalo ale to byl pořádný sjezd a dost velká rychlost myslím že jsem tam měl přes 50

      0 0
      • jipík  

        jsem zapomněl nějaký fotky

        0 0
        • Frygida  

          to vypadá na pořádnou tůru, pěkný :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hlavne ty gumove pytlovite brasny jsou super. Naplnis vecma a nestaras se,k esi to mas v pytlikach aby ti to v desti nezmoklo. Ostatni modely brasen od SA casem dycky promoknou, ale tohle ne.

            0 0
    • se-se  

      Mám to na HT ale zatím jsem to jen zběžně vyzkoušel. No když to naložíš tak to zhorší jízdní vlastnosti opravdu hodně. Na silnici nebo dobrý cestě to ještě ujde ale i v lehčím terénu je to špatně ovladatelný

      0 0
    • Jezevec70  

      Vytáhnu tohle vlákno nahoru, ať nemusím zakládat nové.

      Zkusmo jsem namontoval přední nosič od SA na přední odpruženou vidlici. a zjistil, že vidlice skoro přestala pružit. A to ještě nemám upevňovací objímky pořádně dotažené. Vidlice RS Tora.

      Je to normální? Nebo dělám něco špatně?

      0 0
      • Smazaný účet  

        myslím, že s tím nic nenaděláš…jak se vidlice odlehčují, zmenšuje se tloušťka stěny a k tomuhle musí zákonitě dojít

        pro použití s nosičem bych si být tebou nechal vyrobit nějakou pevnou ocelovou

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.