Nohy do X a trenie vnutornej strany stehien o sedlo

20 nepřečtených
  • tele

    Ahojte, mam problem.

    Mam nohy do pismena X, t.j. kolena mi idu dovnutra. Toto mi sposobuje problem pretoze sa mi z tohto dovodu trie vnutorna strana stehna o sedlo. Testoval som uz viacero sediel. U vsetkych mam tento problem.

    Pouzivam cestne pedale Shimano a tretry mam Diadorra. Neexistuje nejaky sposob ako by sa mi chodidlo mierne nahlo do vonkajska (toto jedine ma napadlo ako vyriesit moj problem). Akoby ste to vy riesili?

    Ake sedlo by ste mi doporucili. Nemate niekto skusenosti so sedlom Selle Italia Monolink. Alebo ktore sedlo ma velke vykrojenie.

    Velmi pekne dakujem za vsetky Vase odpovede.

    0 0
    • Tomáš  

      Možná by ti sedlo sedlo Tune speedneedle :)). To má velké vykrojení.

      0 0
    • trembi  

      Musíš si nastavit kufty tak aby ti šly paty víc ke klikám. Pak budeš mít kolena v takové poloze že ti kolena půjdou více rovnoběžně.

      0 0
      • Vilém  

        Aha, takze dat kufry do neprirozene polohy a diky tomu si ****** kolena?

        To uz by bylo lepsi zacit jezdit na koni, nebo si aspon poridit nejaky stary sud, na kterem by mohl doma obkrocmo sedavat.

        0 0
      • Biker jak Pes  

        To bych nedoporučoval, mám to tak a akorát z toho bude mít sedřené kliky.

        0 0
        • blaf  

          myslim, ze tenhle problem by ho az tak trapit nemusel, vic by ho trapila kolena, viz Vilem nad tebou

          0 0
    • pstasek  

      BGfit vložky do treter by mohly pomoct

      0 0
      • Breakpain  

        Jak radí kolega, jen bych to doplnil …

        1. zajdi k ortopedovi pro vložky
        2. zajdi na BG Fit (či podobná měření), ať Ti naství

        správný posed

        1. pokud toto „sleže“ (ty dva body bys měl udělat tak jako tak)

        najdi si správně vykrojený sedlo … je to věda ;) … já měl z Romina nebo co to bylo za sedlo do krve rozedřený stehna také … co nato říct … hloupé zkoušení a laborace

        0 0
    • Smazaný účet  

      0 0
    • pelhrimov  

      Dřou Ti obě stehna o sedlo nebo máš kalhoty a sedlo rozedřené jen z jedné strany? Toto řeší častěji holky, protože kluci mají spíše nohy do O a při běhu a chůzi si odírají zase kotníky. Parťačka se na kole odírá jen jedné straně, tak to teď řešila tak, že si prostě špičku sedla trošku natočila do strany. Jdou také trošku šoupnout kufry do strany.

      0 0
      • Pi†el  

        Pokud o sebe nekdo kope kotnikama tak neumi chodit. Na nohy do O bych to nesvadel..

        0 0
    • biker jura  

      mužeš mít také vysoko sedlo, nahámáš tak více vnitřní stranu stehna a šlachy pod kolenem a tím se zkracují ⇒ nohy do X

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Mám podobný problém. Nohy do X teda nemám, protože při stoji mám mezi koleny mezeru. Ale na kole dřu stehny o sedlo a koleny občas bouchnu o středovou trubku. Při jízdě ze sedla si docela často klepnu kolenem do představce a pak je mám sedřené z těch šroubů, co tam jsou. :)

      Když je sezóna, mívám kolena permanentně zevnitř zbarvené do hněda od modřin. Teďka mám akorát rozedřené kraťasy skrz a na stehnech strupy. :)

      Další věc je, že na starém kole jsem měl sedřené kliky, jak jsem je neustále obrušoval tretrami. Teď tam je cca 1mm díra na obou klikách. Přes zimu jsem se musel hodně snažit, abych se to odnaučil, protože jsem si nechtěl omlátit kliky na novém kole. A docela to šlo. Možná, když se na to budeš soustředit, pomůže to.

      Mám za sebou BG Fit, Duratec FOG a vložky v tretrách taky mám (ty mi mimochodem hodně pomohly i s jinými problémy). Sedlo vozím Selle Italia SLR, ale to se mi nechce měnit, protože zatím lepší sedlo pro mou prdel, jsem nenašel.

      Ještě budu měnit pedály. Vozím obyčejné silniční Time a tam není žádné nastavení, tím pádem si nohy dělá co chce. Zkoušel jsem Ultegry a ty se mi zdály v tomhle ohledu lepší.

      0 0
      • biker jura  

        nemáš náhodou pronací kotníků?

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Těžko říct, žádný doktor mi nikdy nic neřekl. Je pravda, že nohy mám ploché pořádně a může to na to mít vliv. Ale právě s tímhle mi hodně pomohly ty vložky do treter.

          Při chůzi mám zas tendenci dávat špičky k sobě, než od sebe. Ale nevím, jestli právě tohle není způsobené kolem. :)

          0 0
          • biker jura  

            jo tak to plochonoží je ten hlavní duvod. Pronaci máš tím pádem asi trochu taky (jsou to trochu vbočené kotníky dovnitř). Podobný problém poslední půlrok řeším taky, ikdyž já už to cvičením a protahováním téměř odstranil

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Když se dívám v zrcadle, nevím, jestli to pronaci vypadá. Navíc, když jsem na kole začínal, měl jsem místo klenby jenom placku. Potřeboval jsem strašně široké boty, aby mě v tom nebolely nohy. Postupem času se to zlepšilo a dneska už můžu vozit i uzoučké S-Worksy. Zase na druhou stranu, to šlapání stehny dovnitř se zhoršilo. Ještě mě napadlo, že to je prostě špatný zvyk, který jsem se někde naučil. :)

              0 0
              • biker jura  

                to je taky možný, ale muže to být tím že dřív jsi měl klenbu horší, tím ses naučil šlapat takhle a ten se to pomalu zlepšuje, těžko soudit, hlavně že tě nic nebolí:)

                0 0
    • iron.hide  

      musis si stehna poriadne namazat indulonou

      0 0
    • kralovek  

      tvoje starosti bych chtel mit … ja ma Ocka :o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.