• Smazaný účet  

      Co nevis? Ridic dostal prekroceni rychlosti a nebrzdeni jako pritezujici okolnost..pre­cejenom cyklista z toho vysel mnohem hur (asi po pravu bo to zavinil)

      0 0
    • BFG  

      A co na tom nevíš? Pokud jel prokazatelně nad stanovený limit, tak bych mu ještě přidal. Někdy se těžko dává přednost, když ten na hlavní jede místo 19 m/s 30 m/s.

      0 0
      • Vilém  

        Ty vis o jake konkretni misto se jednalo? Jen ze tu uvadis nejake m/s. Jinak 19m/s je 68,4 km/h, to je co za limit?

        0 0
        • BFG  

          Nevím, nevím nic, jen co je psáno na novinky.cz :-) Ale jak jsem to tak pochopil, asi vůbec nešlo o rychlost, nýbrž o to, že řidič vůbec nebrzdil. S metrama a sekundama jsem si trénoval přepočítávání ;) Co tak vím, většina křižovatek (mimo obec) hlavní, vedlejší, kde je větší provoz, má snížený limit (na hlavní) na 70 km/hod. Pokud z takové vedleší potom vyjíždíš, blbě se dává přednost vozidlu jedoucímu po hlavní, pokud letí 110 km/hod. Tím jsem chtěl trochu obhájit cyklistu, že pokud jel řidič značně nadlimit, mohl tu vzdálenost prostě jen špatně odhadnout a nemusel jít tak zcela o nedání přednosti v jízdě. Ale těžko říct, třeba v tom úseku byla povolené stodesítka ;)

          0 0
          • Vilém  

            No prave ja taky netusim kde se to stalo. Zda to bylo na ve meste, nebo mimo mesto a o kolik tedy prekrocil, kdyz jel kolem 100km/h.

            To ze nereagoval, ac ho asi videl, to je dalsi vec a nedivim se, ze nese svuj dil viny.

            0 0
    • KubaBajk  

      Ani tak nepřemýšlím o tom, jestli soud rozhodnul správně nebo špatně, spíš si pokládám otázku, jaký důsledek bude v praxi jeho rozhodnutí mít co se posuzování zavinění dopravních nehod týká.

      0 0
      • Mastr  

        Přesně tak, a pokud píšou, že řidič viděl cyklistu jak tam STOJÍ, tak nevím proč by měl brzdit tak, aby byla vidět brzdná dráha. Pokud ti vletí před auto tak toho asi již moc nenaděláš.

        0 0
        • mr.antik  

          tak jako stojící cyklista asi nevystřelil rychlostí světla před to auto, aby ho navíc nabral zezadu, a až potom začal brzdit, o to tady asi šlo.

          0 0
          • BFG  

            Já tam čtu, že cyklista přejížděl hlavní, z pohledu řidiče vozidla, zleva doprava a až v pravém pruhu byl sražen. Píšou „zezadu“, což příliš nedává smysl. Asi jel klasicky cyklisticky „zešikma“. Ale řidič ho pravděpodboně měl vidět už v levém pruhu a okamžitě začít brzdit.

            0 0
            • mr.antik  

              jj, tak nějak jsem to pochopil. Prostě před sebou už musel třeba 3–4 vteřiny registrovat pohyb toho cyklisty.

              0 0
    • iron.hide  

      neskutocne, zabije cloveka a aj tak sa chcel odvolavat proti takemu smiesnemu trestu, navyse amnestia :/

      odstrelil by som ho, alebo aspon kolena

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.