• P e t r5

    Asi to sem nepatří a mnozí mi to i dají sežrat, ale nemohl jsem si pomoct- tohle: http://neo2011.cz mně docela oslovilo.

    0 0
    • maajkee  

      mě taky

      0 0
    • martin_bakov  

      zmena v politice uz tu nedavno byla kdyz se nezvolilo cssd minuly leto a byly novy strany v parlamentu

      nemyslim si ze se cesi nechaji zase ‚vyburcovat‘ nebo presvedcit k cemukoli radikalnejsimu podruhy v tak kratky dobe… predpokladam ze v novych volbach pokud budou zas nabere ovecky akorat cssd a bude vse pri starym :)

      0 0
      • toram  

        né že bych se v tom patlal natož o tom něco věděl..ale moc lidí to nepodpořilo zatím..a taky pochybuju že nějaká většina lidí z ČR do toho bude hrrr…

        A k těm dětem že tu nebudou chtít žít..nojono sme ostuda Evropy..snad kromě památek ne…

        0 0
    • Tina  

      Ja by som chcela skôr nejaké „prízemnejšie“ zmeny. Napríklad mobilné telefonovanie je v ČR neskutočne drahé. Všetci operátori sú dohodnutí a veselo si v Čechách ryžujú.

      0 0
      • P e t r5  

        Stačí jim pohrozit odchodem k jinému operátorovi(sa­mozřejmě musíš mít vygenerovaný kód přenositelnosti) a hned voláš za polovic.

        0 0
        • Tina  

          To nie je vždy pravda. Nedávno som menila operátora a keď som nahlásila Vodafone, že odchádzam, lebo mám lepšie podmienky u konkurencie tak sa ani nesnažili spýtať aké, alebo niečo ponúknuť.

          Ako je možné, že všetci traja operátori zhodne účtuju sekundovú tarifikáciu až po prvej minúte? Alebo musíte mať vysoký mesačný paušál, aby ste mali aspoň prijateľnú cenu za minútu hovoru. O hovoroch do zahraničia ani radšej nehovorím. A mobilný internet? Na smiech. Stačí keď to porovnám iba s takou banánovou republikou akou je Slovensko. A pritom sa jedná o rovnakých operátorov (o2 a T-mobile).

          0 0
          • maajkee  

            No já jsem po x let u vodafonu řekl, že chci zrušit paušál, tak mi nabídli slevu 40% na tarif při stejných podmínkách, tak jsem zůstal :)

            0 0
            • Tina  

              A za koľko teraz voláš po X letech do sietí v ČR, koľko platíš za paušál a za koľko voláš do zahraničia? Maajkee, neber to prosím osobne, ani nechcem do teba rýpať. Ber to prosím iba ako obyčajnú otázku a ja potom napíšem pre porovnanie za koľko môže volať hocikto, teda aj nový zákazník na Slovensku a do zahraničia.

              0 0
    • karliner  

      No já nevím, možná by jeden ze zakladatelů mohl začít s tím požadovaným auditem u sebe a vysvětlit, jak to bylo s Lotynkou, kde se ztratilo (rozkradlo???) několik set milionů…

      Pak bych mu třeba i věřil, že to myslí upřímně :-)

      0 0
      • Karlos009  

        To jsou nehorázný kecy. :-( Nechtějí „Prázdné a populistické proklamace“,ale ten leták je superpopulistický a prázdný. Jak by to chtěli všechno udělat? Kdo jsou ti neúplatní odborníci na správu země? Nebo věta: „Důsledný výběr daní v ČR a ne v daňových rajích“. Ona ČR nějaké daně vybírá v daňových rájích? Nebo ten bod o osobních kvalitách kandidátů? Jak je poznám, nebo to bude někdo hodnotit? Aby to nedopadlo ja s VV a Johnem a spol.

        Blbě zařazeno, měla to být reakce na zakladatele.

        0 0
        • maajkee  

          Ono by stačilo aby to dělali opravdu nějaký odborníci se vzděláním a nesli za to plnou odpovědnost jako v jakýkoliv jiný firmě.

          Když ti ministra vnitra dělá pisálek kterýmu se za mlada povedla jedna knížka, ministra kultury doktor a podobný zvěrstva, tak pak to má k něčemu vypadat.

          Už by měli lidi pochopit, že je jedno jestli levo nebo pravo, hlavně aby byl rozum.

          0 0
          • Karlos009  

            Co to jsou ti odbroníci se vzděláním, kde je vzít, jak je poznat? Jaké vzdělání by měl mít ministr vnitra? Nebo kultury? A kdo je na to odborník? Nějaká bývalá guma a divadelní kritik?

            0 0
            • Volf  

              S tím co jsi napsal totiž oni počítají. Bohužel náš národ má jednu neuvěřitelně hnusnou vlastnost a tou jsou tyto řeči a myšlenky ve stylu ono je to stejně jedno, tak by se choval každý kdo se tam dostane, oni jsou všichni stejní a podobně. A když si k tomu připočítáš mediální masáže médií, která jsou ovládána nebo přímo vlastněna skupinami, které sponzorují a jinak ovládají své loutky / pardon ,, námi ,, volené politiky / tak jsme tam kde jsme. Dnešní systém výkonu politické moci přitahuje pouze určitou skupinu mocichtivých a tím i všehoschopných. Kdyby se dalo udělat to, že by se na jeden den stát dostal do situace, že by nebyl ten trapný samet, tak většina těch ,, zásadově pravicových ,, by seděla v komunistických politických strukturách, protože nejde o ideologii ale o moc. Svět se prostě musí zbavit zkostnatěého názoru, že správu se státě musí vykonávat neodvolatelný a nepostižitelný politik. Spoustu let jsme si neuměli představit televizní vysílání bez hlasatelek, které ti tím správným způsobem vysvětlily, co za chvíli uvidíš. No a jak to jdem bez nich. A mohl bych dále pokračovat. Občanská společnost by měla fungovat na základě samosprávy a referenda. Prezident, premiér a ministři by měli být voleni přímo s tím, že by mohli být voliči i odvoláni a hlavně jako naši zaměstnanci by měli mít nastaveny měřitelné procesy jako v každém jiném zaměstnání a v případě jejich neplnění by měli být odejiti. Měla by se udělat analýza skutečného stavu věcí a upravit zákony a Ústavu tak aby nebyl možný dvojitý výklad a začít makat na likvidaci morálního a ekonomického marasmu v této společnosti. Nedávno jsem dokonce zaznamenal názor, který není úplně hloupý o tom, že kdy jsme měli ještě armádu a ne expediční sbor, který využívají američané k podpoře svých okupací, tak by možná nebylo špatné, kdyby armáda převzala moc a nějaké tři čtyři roky vedla tento stát a všechny ty gaunery odstřihla od penězovodů a hlavně sjednotila náš právní a ekonomický systém s civilizovanou Evropou. Pak teprve vyhlásit řádné volby a začít znovu.

              0 0
              • Karlos009  

                Já neříkám, že „oni jsou všichni stejní“. Když tak říkám: „My jsme všichni stejní.“ Protože když budeš ty (nebo já) v nějaké funkci(Ředitelství silnic a dálnic) a příjde za tebou někdo ze Skansky (příklad), že když jim podepíšeš 500mil. víceprací, dostaneš 50. mil do kapsy, jsi si opravdu jistý, že to neuděláš? Ty i celá tvoje rodina budete do konce života zajištěni. A i pokud to neuděláš ty, udělá to 75% jiných. Jak chceš vybrat ty poctivé? Nadáváš na pravici, myslíš, že je to mezi levicí lepší? Taky bych všechno nesváděl na právní systém a předpisy. Spíš není vůle. Dnes a denně poukazují média na lidi, kteří mají podezřele velký majetek. V poslední době třeba ředitelé nemocnic, běžně politici. Už na někoho přišel finančák? Nevím o tom. Ještě bych se pozastavil u přímé demokracie (referend) a armády. Nejsem si vůbec jistý, že by měli v zemi, kde je nejčtenějším deníkem Blesk o něčem rozhodovat občané v referendu. A na řízení státu naší armádu raději ani nemyslím, to bych mohl přijít o spánek.

                Ale abych jenom nenegoval. Myslím si, že řešení je hrozně jednoduché. Prostě minimalizovat stát (objem přerozdělených peněz) na absolutní minimum.

                0 0
                • Volf  

                  Souhlasím s tebou a na otázku jestli bych se nezachoval stejně neumím odpovědět jinak než alibisticky, že nevím. Je fakt, že 50 mega je 50 mega :-) Přitom by stačilo všechny rozpočty a investice vyvěšvat na internetu a podle nich by mohli Finnčn úřady kontrolovat daňová přiznání dodavtelských subjektů. Já nenadávám na pravici. Já nadávám na ty naše darebáky, kteří byli ještě v roce 1989 horlivými svazáky a komoušema se nestali jen proto, že přišel převrat a oni to už nestihli. Jinak s tím minimalistickým státem souhlasím. Podívej se na Švýcarsko. V podobném státním uspořádání si dovedu představit žít. já kašlu na nějaké výrazné sociální jistoty, ale i to je otázkou toho jak si to chce národ nastavit a ne otázkou pár neodvolatelných čašků, ale co mně zde u nás totálně deptá je to, že už nemám víru v náš soudní systm, který by měl dávat každému občanovi právo na spravedlivý nezávislý proces a hlavně by legislativa neměla umožnit nic jiného než systém padni komu padni. To je to největší zvěrstvo které se zde děje. Teď třeba ukazovali případ toho bývalého starosty Žabin, který byl usvědčený z přijetí úplatku 1 000 000 CZK. Původně dostal 7 let a půl mega pokuty, odvolací soud zvednul pokutu na mega :-) a snížil trest na 4 roky. Jsem skoro přesvědčený, že po dalším odvolání z toho bude podmínka. A na druhou stranu si vem člověka, kterému grázlové pravidelně vykrádali sběrnu a on po nich vystřelil a dostal 5 let natvrdo. Nebo katarského prince, nebo teďtoho vora v zákoně a tak bych mohl pokračovat. O armádě nechci mluvit, protože jsme ji měli v osmatřicátém k hovnu, v smašedesátém k hovnu a teď ji máme na dvě a na miliardové zlodějiny těch co nám des ukazují protikorupčnáí vládnutí rozpočtové zodpovědnosti :-)

                  0 0
              • snowflake  

                Jen jestli není slabina v demokratickém systému, kdy „nedokonalí volí nedokonalé“.

                Jak může dojít bez změny systému ke změně výsledku? Jak může většina poznat dopředu toho, kdo bude politiku dělat dobře?

                0 0
                • maajkee  

                  Jediný řešení je zkrátka asi nějakej diktátor…

                  0 0
                • Volf  

                  Na to je jednoduchá mast. Ti nedokonalí voliči musí mít možnost voleného politika odvolat ve chvíli kdy s ním nejsou spokojeni.

                  0 0
                  • martin_bakov  

                    „Nejlepším argumentem proti demokracii, je pětiminutový rozhovor s průměrným voličem“. Sir Winston Churchill

                    0 0
                    • Volf  

                      To jsou pouze kecy novodobé šlechty, která má urputnou potřebu zůstat u koryt i za cenu, že popře záklaní pilíř demokracie a tím je prostě vláda a vůle občanů. A další problém je ten, že takové citáty mají svůj význam pouze s pohledem na dobu ve které vznikly. Dnes se euroatlantická společnost posunula o více jak půl století dopředu, výrazně se zvýšila bazální vzdělanost lidí a takové citáty jsou dnes již jen jako folklorní ukázka skoro prehistorie. Dokud zde zůstane systém politických stran a dnes už je jasné, že jsou přímo ekonomicky ovládány podnikateskými ,, elitami ,, tak prostě nemůžeš čekat žádnou vládu práva a spravedlnosti a to už nemluvím o sociálně únosném státě.

                      0 0
                      • maajkee  

                        No zkrátka tady ten stát prostě musí logicky skončit v bankrotu, to už nejde zachránit, je to prostě všechno „rozbitý“. No a pak začít zase znova a doufat, že lépe…

                        0 0
                      • martin_bakov  

                        naznacujes ze je nejaka alternativa k systemu politickych stran ? nic lepsiho nemame a i kdyby ano tezko se to prosadi kdyz uz u moci je nekdo jiny :)

                        0 0
                        • maajkee  

                          Alternativa by byla vláda bez politických stran, prostě vláda vzdělaných lidí.

                          0 0
                          • martin_bakov  

                            to uz chtel platon ‚vladu rozumu‘ ‚vladu filozofu‘ zni to pekne ale prakticky … uskutecnilo se to vubec nekdy nekde v historii ?

                            http://www.denikreferendum.cz/…y-se-radoval

                            0 0
                          • karliner  

                            Projdi si politickou kariéru Havla a tý jeho pravdoláskařský bandy a pak mudruj, jak by to asi dopadlo :-)))

                            0 0
                            • maajkee  

                              Nevim, co to má s tím co společnýho, nějak mi uniká spojitost vzdělaných lidí s Vaškem :)

                              Ani nemluvím, že by měla vládnout pravda a láska, ale prostě jen rozum a vzdělanost.

                              0 0
                              • karliner  

                                No, třeba to, že prosazoval „nepolitickou“ politiku…

                                0 0
                                • maajkee  

                                  Ale tak havel byl specifikum, spíš takovej symbol, jeho snad nikdo nemůže brát jako politika uplně vážně. Byť ho mám rád, tak byl zkrátka naivní.Ale alespoň to není svině.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Kéž by to tak bylo. Ale tenhle slon v porcelánu ovlivnil a pořád se snaží ovlivňovat dění, naposledy třeba ta jeho šaškárna na pražském magistrátu…

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      Tak druhej jeho souputník se to dění snaží ovlivňovat daleko víc z hradu :)

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        Na něm je jasně vidět, jak zhoubné může být pro stát to, že není možná jeho odvolatelnost. Když sociální demokracie vyhrála volby tak ze strachu, že by mohli dát na stůl nějakou vládu je raději ani nepověřil jejím sestavením se slovy, že už zde bylo hodně bezvládí a není možné se ani den zdržet a dnes porušuje Ústavu tím, že nepodepíše odvolání ministrů, protože najednou bezvládí nevadí. To jsou prostě všechno důsledky zastupitelné demokracie. Souhlasí naopak s jeho pohledem na ekoterorismus, ale co se týká zásahů do politiky ve prospěch ods, je to podle mého nepřípustné. Havla komentovat nebudu, protože tam souhlasím s Karlinerem a jen dodám, že nevěřím v Havlovu naivitu.

                                        0 0
                            • Volf  

                              Docela dost mě mrzí, že memám šanci se dozvědět jak bude třeba za 200 let hodnocena historiky celá ta naše šaškárna a mafiánské hody za těch posledních 21 let :-)

                              0 0
                              • karliner  

                                To ti řeknu klidně hned – jako výrazný posun od totalitní hrůzovlády, který byl provázený některými nešvary vzniklými kombinací z naráz nabyté svobody, nedokonalých zákonů a komunisty zničené morálky a elementární lidské slušnosti.

                                Než tady začneš vypisovat o mafiánech atd. tak si uvědom, že se to pokouším hodnotit s odstupem 200 let :-)

                                0 0
                                • Volf  

                                  Můžeš mně prosím tě říct jak třeba tebe postihla ta ,, hrůzovláda ,, ? Nebo používáš jen prázdná slova ze smlouvy s voliči a a dalších odeesáckých pamfletů ? Já si osobně myslím, že těch 70 % lidí v tomto státě, co nedosahují na průměrný plat jou právě ti slušní z předlitopadové éry, protože ti neměli žaludek a vychování na ty prasárny, co zde zavedli tvoji milí modří s rudým vnitřkem a původem.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Ano. Jen v bodech.

                                    Ukradla mi možnost svobodně cestovat.

                                    Ukradla mým rodičům tutéž možnost.

                                    Ukradla mým rodičům možnost vybrat si své povolání a vzdělání, což mne nepřímo také ovlivnilo.

                                    Ukradla mi možnost číst knížky, sledovat filmy, poslouchat hudbu, kterou jsem chtěl. Nebo možná úplně neukradla, ale hodně ztížila a kriminalizovala chování většiny mých vrstevníků.

                                    Ukradla mi možnost svobodného výběru střední a vysoké školy pro studium.

                                    Ukradla mi možnost svobodně se umělecky (a veřejně) vyjádřit, aniž bych riskoval kriminál.

                                    Ukradla mi možnost si i legálně koupit pořádné kecky na basket, který jsem miloval a donutila mne přestupovat zákon (a tím riskovat vyhazov ze školy) abych si je mohl koupit.

                                    A mohl bych pokračovat pořád dál a dál.

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      Vaši se mohli hned zkraje sbalit a odstěhovat se jako spousty jinejch lidí.

                                      Nicméně svině to byli, o tom žádná, bohužel jich tam spoustu zůstalo i po převratu.

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Ptal se, čím to postihlo mne, ne na to co naši teoreticky mohli udělat. Nehledě na to, že se nemohli sbalit legálně, čili riskovali, že bolševici rozkradou jejich majetek, povyhází příbuzné z práce a ze škol a pokud jejich třeba rodiče onemocní, tak jim nedovolí jim pomáhat…

                                        Prostě byla to hrůzovláda a kdo tvrdí opak, zaslouží si facku aby se probudil a pokud mu nepomůže, tak one-way ticket do Pchjongjangu nebo Havany..

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          Jasný, pokud byl člověk přizdisráč tak mohl mít život v poklidu, jinak ne. Teď to začíná bejt ale taky hrůzovláda, sice v jiným smyslu, ale to je jedno. Já začínám mít pocit, že mě můj stát prostě okrádá a to přece není dobře!

                                          0 0
                                        • Volf  

                                          Už to fakt nehul a zkus raději koláčky :-) moje zkušenost je taková, že dnes nejvíce vřeští ti, co se smočili. Dám ti k lepšímu jenen vtip o slovenském povstání : 3 000 Slováků bojovalo, 30 000 Slováků za to dostalo medaili a 300 000 Slováků za to dnes bere důchod. A tak to je i s našim bojem proti komunismu. dnes je tkových protikomunistických bojovníků, že jen žasnu jak zde ten reřim mohl tak dlouho udržet. A nedělej ze sebe trubku s těmi lístky na Kubu nebo do Severní Koreji. Jednak váme hvno jak to tam je ve skutečnosti, protože objektivní zpravodajství zde nemáš a hlavně chtít se mít slušně nezmanemá vládu komunistů, ale je otázkou zda to chceš vůbec pochopit.

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            OK, nechme toho. Jen bych ještě zareagoval na moje zkušenost je taková, že dnes nejvíce vřeští ti, co se smočili

                                            Kdo to tu pravidelně vypisuje, že se nechával bít pendreky, demonstroval, podepisoval různá prohlášení atd. ;-)

                                            PEACE…

                                            0 0
                                            • Volf  

                                              No zase to tak často nebylo :-) a to že s tebou nesouhlasím neznamená, že tě považuji za špatného člověka, takže taky doufám mír :-)

                                              0 0
                                          • Ruprt2  

                                            To zní jako doznání, ty Severní Koreo :-)

                                            0 0
                                    • Volf  

                                      No vidíš. A proč tedy blahořečíš všechny ty topolánky, nečase a další, kteří jen nestihli dál nést prapor socialistické revoluce, protože jen nedosáhli do roku 1989 požadovaného věku. to je to co mě vadí třeba na tobě. Absence zdravého rozumu v této otázce. Neber to tak, že tě považuji za hloupého. To rozhodně ne, ale co se týká české ,, pravice ,, tak jsi naprosto nesoudný. Na západ od našich hranic by většina z nich byla dávno ve vězení a bez majetku.

                                      0 0
                                • maajkee  

                                  Já upřímně pochybuju, že za 200let to tady na týhle planetě ještě bude fungovat :)

                                  0 0
                        • Volf  

                          Uměl bych si představit způsob kdyby se určil požadavek na vzdělání a věk a tito lidé se zařadili do slosování s tím, že by byl zřízena forma sněmovny, kde by se pravidelným losováním měnila v intervalu třeba dvou let část této sněmovny. Losováním by jsi zamezil tomu, že druhou polovinu volebního období se volený snaží zalíbit volícím a nebo těm co ho tam svými penězi drží. A na úrovni krajů a obcí zavést samosprávy formou jednoduchých volem osobností.

                          0 0
                          • maajkee  

                            Nějak podobně bych si to představoval i já.

                            0 0
                          • karliner  

                            Nezlob se, ale tohle je snad největší kravina, cos tu kdy na téma politiky napsal :-)))

                            Losovat politické zastoupení :-)))

                            0 0
                            • maajkee  

                              Proč?

                              0 0
                              • karliner  

                                Proto.

                                Protože dosažená nějaká úroveň vzdělání a hranice věku není patentem na rozum, není známkou inteligence, schopnosti vést lidi, strategicky uvažovat nebo mít vizi a tu dokázat prosazovat.

                                Asi bych tady vydržel i pár let Paroubka a tý oranžový bandy, ale kdyby se tady měli poslanci a ministři tahat z klobouku, vzal bych kramle okamžitě.

                                0 0
                                • maajkee  

                                  No a stranická příslušnost je snad patentem na rozum?

                                  Losování by bylo právě spravedlivý, z těch 200 vzdělaných lidí by stejně bylo dle gaussovy křivky tak 33% hloupějších, ale pořád 66% by bylo chytrých a nadprůměrně chytrých lidí a to by k vedení státu bohatě stačilo.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Já bych to ukončil tím, že já mám nějaký názor, ty trochu jiný a asi to tady nevyřešíme :-)

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      To nevyřešíme, ale jde jen o to, že jsme se jen snažili najít alternativu, když jak to je, tak to evidentně nefunguje.

                                      Ty jsi ten návrh jen odsoudil, ale nic vlastního jsi nenavrhl.

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        A musím?

                                        Jestli ano, tak tedy většinový volební systém místo poměrného.

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          Pokud by nic jiného nebylo, tak s většinovým volebním systémem také souhlasím, ale je otázkou jak by jsi potom chtěl zabránit třeba přepsání Ústavy tak, aby vládnoucí strana třeba nedala do Ústavy svoji vedoucí úlohu.

                                          0 0
                            • Volf  

                              Já nemluvím o politickém zastoupení, ale o systému, který nemá s politikou nic společného, protože systém politických stran je stejně přežilý jako ten butální kapilalismus 20 let minulého století, který se zde stále snaží implantovat tvoji oblíbení modří se svazáckou a velmi často i komunistickou minulostí. Prostě čím je strašili na vumlech to znají a považují to za to jediné správně.

                              0 0
                  • karliner  

                    Kravina.

                    Systém vypadá na papíře až skoro ideálně, ale v praxi by nevydržel ani rok. Paroubek (Franta nebo kdokoliv jinej) by voličům slíbil každej den pivo zadara a o víkendu půlku kachny a vyhrál by volby. Co by měl dělat Nečas (Pepa nebo kdokoliv jinej) kterej by viděl, že se akorát společné peníze prožírají a neinvestují, případně dokonce rozkrádají. Měl by šanci vysvětlit voličům, že Paroubkova politika je špatná, povede v dlouhodobém horizontu k zadlužení, státnímu krachu, nekonkurence schopnosti průmyslu atd. Vysvětlil by jim to a řekl by jim, že když odvolají Paroubka (Frantu nebo kdokoliv jiného), tak jim sebere pivo a kachnu zdarma a budou muset víc šetřit. Za to všechno se budou mít lépe jejich děti a možná za x let i oni. Jak myslíš, že volby dopadnou, zvláště když protistrana použije okřídlené „zdroje tu jsou“ a voličům slíbí dvě piva zdarma a celou kachnu…

                    Neotáčej se na Paroubkovi nebo Nečasovi, jen jsem personifikoval dva protichůdné politické názory, ber to třeba jako toho Frantu a Pepu.

                    0 0
                    • Volf  

                      to je celé hloupost, protože nás pořád zfanatizovaná ,, pravicová ,, média masírují Řeckem a já nevím čím vším. Stát je potřeba zredukovat pouze na výběr daní a na zdravotně sociální systém. Ani jeden z těch tebou jmenovaných nic zásadního neudělá, protože oba chtějí mít pod kontrolou lidi, jejich peníze a přerozdělovat. A otázku našich dětí už považuji za trapnou, protože pokud to nebudou takové trubky jako my, tak nás budou muset jednou proklet. Zde je potřeba prostě vytvořit systém kde budou týdení výplaty mzdy, kde zákoník práce bude mít paragraf 1 možnost okamžitého rozvázání pracovního poměru ze strany zaměstnavatele a paragraf 2 možnost okamžitého rozvázání pracovního poměru ze strany zaměstnance. Všem lidem dát daňovou povinnost ze svého příjmu a nezatěžovat tím zaměstnavatele. Zrušit akcie na doručitele, zavést daňová přiznání pro všechny státní zaměstnance a veřejná výběrová řízení na každou státní zakázku. A jako poslední zrušit všechny dotace a dávky jako takové.

                      0 0
                      • martin_bakov  

                        Zredukovat stat na minimum :

                        http://cs.wikipedia.org/…Minarchismus

                        0 0
                      • karliner  

                        Poslouchej, nepřipadá ti, že když zareaguju na nějakou tvoji tezi – tedy konkrétné přímá volba a odvolatelnost politiků na základě referenda tak že mi odpovídáš něčím, co s tou tvojí původní tezí vůbec, ale vůbec nesouvisí? Konkrétně jsi místo odpovědi začal splétat něco o masáži pravicovými médii, nutnosti redukce úlohy státu a skončil jsi u změny zákoníku práce a zrušení akcií na doručitele :-)))

                        0 0
                        • Volf  

                          Odpovídám na tvoje slova, kteá jsou sice sama o sobě správná a srozumitelná, ale jako celek často hluboce se mýlící. Jo a vše souvisí se vším. Například umožnit zaměstnanci dát okamžitou výpověď zaměstnavateli by velmi jednoduše odstranila šikanu na pracovišti ze strany zaměstnavatele. A můžu ti takto vysvětlit i to ostatní.

                          0 0
                          • karliner  

                            V čem konkrétně se mýlím? Předpokládám že pořád se držíme přímé volby a odvolatelnosti politiků.

                            0 0
                            • Volf  

                              Mýlíš se v tom, že tvrdíš, že musí být politický systém ppro řízení státu. Je to jeden velký omyl. Někde výše jsi zpochybnil moji představu vedení státu odborníky s daným věkem a vzděláním. Na druhou stranu je dnes parlament prolezlý doktory a právníky. Myslíš si, že to je ta nejlepší kvalifikace ? Nebo všichni ti bendové, vondorvé a spol, s víkendovými tituly z Plzně kteří tam humidují od listopadu 1989 a nai netuší jaký je svět venku, kde musejí ostatní žít ze svého a za tržní ceny ? To je pro tebe kvalifikace pro politickou funkci ? Očividně je důležitá pouze stranická legitimace a proto jsem stál proti policajtům nechával se řezat pendrekem za Palachova týdnu. Protože jsem věřil, že stranické legitimace a papalášství zmizí z našeho světa.

                              0 0
                              • maajkee  

                                Mně to tak taky připadá, že pro Karlinera ten kdo má průkazku ODS musí být přeci chytrej člověk :)

                                To fakt smrdí kádrováctvím.

                                0 0
                              • karliner  

                                Politický systém pro řízení státu být musí. V tom se nemýlím. Vždycky to tak bylo, je a bude. Mají ho i křováci ve formě náčelníka a šamana. Ostatní je otázkou pohledu na věc, můžu mít pravdu, ale nemusím ji mít.

                                Co se týče doktorů a právníků, asi to tak má být, nedělám si iluze o morálním profilu většiny z nich, ale furt lepší, než kdyby byl prolezlý posunovači nebo kuchařkami :-)

                                P.S.: jak se díváš na právnický titul pomocného strojvůdce, který po odchodu (nuceném)z politiky zázračně zbohatl při obchodování s akciemi ;-)

                                0 0
                                • Volf  

                                  víš co je na tom posunovači ale obdivuhodné , Žer mu celé langrovo vnitro nedokázalo nic přišít. Na rozdíl od johnova vyšetřování odeesáckých oblastních mafiánských kmotrů, kteří zde lecos financují. Myslím si, že causa drobil jasně ukázala jak se to dělá. Můžeš si prostě kecat co chceš, ale když sundáš modré brejle a vyndáš z hlavy modré nic, tak musíš potě vidět, že co *******, švindl nebo svi%nána, tak je za tím vždycky odeesák.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    A celé tahle diskuse vznikla kvůli tomu, že bejvalýmu ódéesákovi :-))), který rozkradl Lotynku asi došly peníze a potřebuje se nějak zviditelnit, tak zveřejnil nesmyslnou výzvu plnou populistických frází :-)))

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Asi tak. Na druhou stranu jsem ale rád, že existuje ším dál víc lidí, které to zde pěkně sere a možná díky tomu se blýskne na lepší časy. Jde jen o to, zda by se dnes už do lidí na ulici nenechalo i střílet.

                                      0 0
                                    • martin_bakov  

                                      presne tak

                                      0 0
                                    • maajkee  

                                      fráze to populistický bez diskuze jsou, o tom snad tady ani nikdo nepochybuje, nicméně kdyby se ty fráze vážně staly skutečností, tak to tady bude paráda :)

                                      0 0
                    • maajkee  

                      Tak on zas třeba Joska slíbí, že podnikatelé budou mít menší daně a taky na to hlupáci skočej. Hloupý lidi jsou napříč celým politickým spektrem i lidstvem, to je holt to smutný.

                      Bylo by prostě potřeba dát jednotlivýmu člověku větší zodpovědnost a nechtít na oplátku od něj tolik pěněz. Všichni stát platíme statisíce a nikdo pořádně nevíme na co to vlastně vůbec dáváme a jen pak vidíme jak se státní dluh pořád zvyšuje a zvyšuje ať vládne kdokoliv, to je prostě na mašli.

                      0 0
                      • karliner  

                        Tak ono jde docela dost dohledat (alespoň rámcově), kam ty peníze jdou, stačí se podívat na rozpočty jednotlivých ministerstev, třeba zdravotnictví, práce a sociálních věcí, vnitra, obrany…

                        Ale souhlasím s tím, že spousty peněz se vyplýtvají, rozhází a rozkradou. Otázka je jestli Česko v míře peněz rozházených, vyplýtvaných a rozkradených nějak vybočuje z průměru EU. Podle mne ani moc ne…

                        0 0
                        • maajkee  

                          To je mi ale třeba uplně jedno, jestli vybočuje z průměru, prostě to jde totálně do ****** a to že jde do ****** i někdo jinej mi náladu přece nezvedne :)

                          Stát by měl přeci fungovat jako jakákoliv firma, musí prostě vydělávat, jinak končí. Prostě neházet penězma ať se klidně pár lidí z toho posere.

                          Třeba okamžitej stop vyplácení opakovaných dávek lidem co nedělaj a ať si klidně cikáni řvou a ať na nás klidně řve unie a ať nás klidně vyloučí z EU.

                          Pak klidně bych byl zastáncem rovnýho důchodu třeba. Třeba 5, 6 tisíc pro každýho. Ten kdo si za života vydělá víc, tak ať si na důchod přispoří. Na tom by se dalo uspořit mraky peněz.

                          Situaci začíná bejt kritická, proto jsou potřeba zásadní změny, né pořad lehký úpravy a sem tam někde něco málo seškrtnout.

                          0 0
                          • Volf  

                            Nevím jestli by stát měl vydělávat, ale neměl by se nidy vzdát progresivního zdanění, kontroly nad energiemi, vodou a základními potravinami a hlavně by neměl sponzorovat politické strany a církve a další dobrovolné spolky. Ať si na sebe vyberou mezi svými členy. S nevyplácením dávek nesouhlasím, protože ti nepřispůsobiví si půjdou nakrást a postihne to jen ty slušné co měli jen smůlu. Dávky vyplácet pouze za odvedenou práci. Pokud nepřizpůsobivý nemá díky své nevzdělanosti šanci získat práci, tak mu ji musí dát stát nebo samspráva a pouze za 180 hodin měsícně odvedené práce dostávat dávku / nebo plat /. Zabili by se dvě mouchy jednou ranou. Pokud by nechtěli makat a tak do kriminálu, tam jim na dvůr navézt pár tater písku a budete písek převážet z jednoho rohu do druhého zase 180 hodin měcíčně. Pokud ne, tak jen záchytná dávka chleba a vody.

                            0 0
                            • maajkee  

                              No minimálně by neměl stát prodělávat. Věř tomu, že kdyby tady cikáni nic nedostali, tak potáhnou jinam.

                              Kontrolu nad energiema, vodou by měl mít, jelikož těhle surovin už není moc a dělá se z nich čím dál větší byznys. Je to jak když Trautnberg prodával vodu, vsadím se, že všichni když jsme byli malí jsem si říkali jakej to je hajzl :D

                              Církev to je kapitola sama pro sebe, okamžitě odříznout od státu, je to taková tasemnice státu.

                              0 0
                              • Volf  

                                Souhlas se vším co jsi napsal. Jen bych je ale místo odchodu prostě zapřáhnul, protože největším trestem pro ně je určitě pravidelná a těžká práce.

                                0 0
                                • maajkee  

                                  Jasný, jenže kde tu práci pro ně vzít :) A vymejšlet umělý místa jako se to dělávalo před 89tým, je nesmysl. Oni teda i dneska pořád někde ty z prstu vycucaný místa jsou bohužel.

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    To není vymýšlení umělých míst. Já budfu klidně ze svých daní přispívat na speciální fond umělé zaměstanosti pro toto etnikum, jen když budou muset začít pracovat. Podvej se na bordel kolem silnic, podívej se na bordel v lesích a mohu makat až do soudného dne. Úředník z Úřadu prce se nemá válet v obleku v klimastizované kanceláři a naše prachy, ale má fungovast jasko streeworker, který bude mít na starosti x těchto lidí a bude jim zadávat práci, práci po nich kontrolovat a potvrzovat pro výplatu mzdy. A pokud nebudou pracovat, tak bude nepodleně spolupracovat s policií a orgány činnými v trestním řízení tak, by ti co odpírají práci převáželi písek na vězeňském dvoře.

                                    0 0
          • mr.nikdo  

            Podle me mas v tomto pravdu. Ale problem je ten, ze kdyz si vezmes Bartaka, ten byl dlouho na ministerstvu obrany, takze tomu mohl rozumet aspon trochu. A co tam provadel za zverstva – verejne – tak to byl udes…

            Proto jsem mel v oblibe Fischera, ten aspon vedel o cem mluvi. Kdyz si vezmu predsedu Topola, tak toho vyvedla z miry kdejaka slepice (jen tim chci naznacit, ze to byl „odbornik“)…

            0 0
          • martin_bakov  

            problem koho nechat vladnout se resi od pocatku civilizace tezko neco novyho vymyslime :) I parta ‚odborniku‘ se casem necha zkorumpovat nebo obejit, osviceny vladce se ti zas muze promenit v tyrana :) …si nevyberes.

            0 0
          • karliner  

            Třeba s tím ministrem kultury jsi vedle jak ta jedle. Takhle schopného člověka na tom místě jsme snad ještě neměli. Kvalitního ministra kultury nedělá 60 vykouřených cigaret denně, šála místo kravaty nebo účinkování v totalitních filmech…

            0 0
            • maajkee  

              Kvalitního ministra kultury nedělá 60 vykouřených cigaret denně, šála místo kravaty nebo účinkování v totalitních filmech…

              To máš naprostou pravdu a není to v rozporu s tím co jsem napsal.

              0 0
    • StuntJ  

      další prasátka hledají korýtka …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.