• HELLBOY22

    čo si myslíte o netbookoch? mohli by ste mi aj niaky poradiť? do cca 8000kč.ich životnosť, vaše skúsenosti s nimi? diki za rady, linky, skúsenosti

    0 0
    • mik.miky  

      co je to net book, to je nějakej notebook s připojením na net? či co. od kolika palců je net a note. pro mě je ideální třeba něco kolem 14 palců. Ale i 13,3 bych si pořídil.

      0 0
      • lynxx  

        Netbook je do 12ti palců.

        0 0
      • Smazaný účet  

        http://en.wikipedia.org/wiki/Netbook

        obecně řečeno – plečka s Atomem ;-)

        0 0
        • Toutou  

          Skvěle řečeno :) „Netbook“ je jen marketingová pitomost. Vlastně jde o notebook výpočetně tak nedostačující, že na něm nejede nic jiného než [net]browser :).

          0 0
          • kyl  

            A to ještě pomalu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              a pouze s jednou záložkou

              0 0
              • kyl  

                jj,mám Acer Aspire ONE a je vhodnej akorát tak na nějaké stahování z netu protože moc nežere a je absolutně tichej.Nemám rychlej net(6Mb),tak mi šetří elektriku.

                0 0
              • JSt  

                jste nejak moc zmlsani. ted mam pred sebou 10 let staryho acera. p3 600mhz, 320mb, 8mb ati mobility. pod xp se da fungovat. nekolikanasobne vykonnejsi netbooky jsou uplna pohodicka. jestli na tom nekdo planuje resit soustavy dif rovnic, rendrovat 3d sceny, tak sahl vedle, to je jasny ;-).

                0 0
                • Smazaný účet  

                  nevim no, kamos ma netbook MSI, kopii apple macbook air, je takovej tenkej a kdyz prohlizi treba fotky z kompaktu tak trva posuniti na dalsi fotku par vterin.

                  0 0
                  • alinceb  

                    To mi u velkých fotek občas seká i na mém T7450/2,2GHz se 4gb RAM…;) Ale je pravda, že mám obvykle otevřených asi 10–15 programů nebo dokumentů…:D

                    0 0
                • alinceb  

                  offtopic: dal sem Honzovi tvůj telefon…;)

                  0 0
          • alinceb  

            Sou lidi, pro které je ta mobilita a výdrž baterie nejdůležitější. Ve škole máme holčinu, co si na něm píše přednášky a třeba můj bratranec, který závodně lyžuje a pořád někde cestuje, ho má na ten net a filmy do auta…

            0 0
            • dancing dog  

              jo, přednášky, to by mě nenapdalo a přitom super nápad. Za mě to ještě nebylo, ale protože tehdy jsem psal pomalu, tak jsem o přednáškách nestihal, takže jsem strašně mazal a proto psal tenkou propiskou a večer to za dobré paměti přímo do textu přepisoval černým kuličkovým fixem, abych to pak při učení po sobě přečetl..

              a tak jsem si zkazil písmo- to já jen, že se říká, že doktoři strašně škrabou- tak proč to tak je :-)

              0 0
          • Smazaný účet  

            No nevim, pritelkyne ma Eee1000 a opera na nem jede svizne, stejne tak i nejaka zakladni prace v Matlabu(Simu­link). Navic 8h vydrz se proste pocita:)

            ..kazdy notebook stejne 90% casu jede jenom na min. vykon..

            0 0
          • dancing dog  

            No, úplně bych nesouhlasil. Netbook na skromné sledování filmů, stahování a komunikaci, to vše v bojových podmínkách, není špatnej. Pravdou ale je, že to vše zvládnou stále výkonější tablety, kt. mají rozměrově a váhově výhodnější parametry a netbookům asi brzy zlomí vaz.

            Netbooky jsou ale naprosto super věc pro lidi, co mají spisovatelské sklony nebo novinaří či publistikujou do tiskovin, což je třeba zdůraznit…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Myslím že netbook je na sledování filmů v posteli ta nejlepší varianta – vejde se do postele moc pěkně, nehřeje se, nehučí, malý displej se kompenzuje přitažením blíž k sobě. Jednou jsem zkoušel film do postele na 17tce notebooku a ten zabírá moc místa. A jestliže nové netbooky zvládnou díky dvoujádru i HD filmy… Moc se v tabletech neorientuju, ale zvládnou filmy v HD?

              0 0
            • madcat  

              Když člověk umí psát všema desetima, a potřebuje sem tam nějakej trochu delší text napsat (tzn. delší než dvě tři slova), tak se nějakej tablet může jít bodnout, na tohle potřebuje klávesnici.

              0 0
    • zipoman  

      Právě píšu z netbooku Lenovo S10–2 baterie drží cca 3:20 s 33% opotřebení baterie, nemam s nim žádnej problém. Na trhu je jich hodně a všechny jsou ± stejný teda až na IOn technologii, ale ty jsou drahý. Standart je Atom 450, 1Gb ram, 160 disk a grafika integrovaná. Pak jsou jenon trošku změny ve velikosti disku a někdy 2 gb ram. Největší slabina je grafika, nejsou stavěný na velkej graf výkon, zoom fotky trochu trvá, pokud neni HD akcelerace tak se video HD seká. NETbook je myslim od 7–12" pak už jsou normal NOTE. Za tu cenu dobrej společník na cesty, do školy na chatu váží to 1,3kg žere ani ne 8W.

      0 0
    • lynxx  

      Hmm. Já bych už raději, stejně jako kolega níže, koupil nějaký malý notebook než netbook. Ale pokud bych si musel koupit netbook, tak bych si vybíral mezi verzemi Asus EE PC.

      0 0
    • Smazaný účet  

      za cenu kolem 10000 už se dá sehnat malej notebook s plnotučnym CPU a to je rozhodně lepší, než netbook ;-)

      0 0
      • JSt  

        cos napsal je blbost, ze ;-).

        0 0
        • maajkee  

          No já bych čekal nějakej příklad, jakej třeba malej notebook s plnotučným CPU se dá za těch 10 koupit :)

          0 0
          • vsn  

            acer dela cca za kolem 12k 11,6 NTB … je tam dvoujadrovej AMD, 4G RAM, 320GB disk, HDMI a hlavne rozliseni 1366×768 a vydrz 8h

            0 0
            • alinceb  

              A ty té výdrži věříš? Můj první Acer měl papírově vydržet 3,5hodiny a jako nový držel sotva 2…;)

              0 0
              • M13  

                Já ji věřím. Mám přes sebou Acer Timeline 3810T, ten má s prospektech myslím 8 hodin a při normálním provozu (wifi, psaní, browser) není problém se dostat na 7 hodin.

                0 0
                • alinceb  

                  Já Aceru všeobecně nevěřím, tak nebudu ani teď…:D Ale jestli si spokojený, tak je to je dobře. Říká se, že Acer má nejlepší servis v ČR… …protože ho taky nejvíc potřebuje…:D

                  0 0
                  • M13  

                    Já jim docela věřím.

                    V rodině i okolí jich pár mám a zatím vše funguje bez problémů. U jednoho po roce a půl odešla mechanika, odeslali jsme ho do servisu a za dva dny byl zpět opravenej a ještě nám proplatili poštovný.

                    Ten můj Timeline už rok jede, denně ho někam nosím a taky v pohodě.

                    Dokonce mám screen obrazovky po přeinstalování, kde mi baterka ukazuje přes 11 hodin, a jen dodám, že nepoužívám ten generátor náhodných čísel co je součástí Windows ale BaterryBar, kterému už se docela dá věřit.

                    0 0
                • jonti  

                  Mam pred sebou Acer Timeline 3820TG a ta vydrz prekvapive vice mene sedi. Podle me taky nema cenu kupovat netbook, kdyz za rozumne penize jde poridit normalni pocitac.

                  0 0
        • Bomba+  

          On nic jineho nez blbosti nepise, to uz se tu vi…:)

          0 0
      • alinceb  

        Notebook za 10k bude IMHO kancelářská šunka s baterií k ničemu, okuchaným procákem (T4k apod.) a integrovanou grafikou…něco takového sháním pro maminu na účetnictví…:)

        0 0
    • nooski  

      Pokud je to jako doplněk k většímu komplu nebo jako osobní počítač, když holt nejsou peníze, tak je to parádní. Všude se to vejde, díky tomu, že je malý je krásně pevný a fungovat se na tom dá. Asusy EEE seashell stály ještě nedávno kolem 5000Kč jedou na XP, vydrží kolem 5hod s přehledem, jsou tiché s krásným displejem a pěkným zpracováním. Co jsem měl v prackách ještě nějaké Acery a Lenova, tak Acery působily fakt levně a Lenovo řve jak střelené.

      0 0
    • bratr_01  

      Je potřeba to tak brát: Netbook je malý, skladný, tudíž krásně mobilní a má obvykle nižší spotřebu a delší výdrž. Ale za cenu nižšího výkonu, výpočetního i grafického, dobrý tak na běžnou kanc. práci, prohlížení netu, maily, rozhodně žádné náročnější hry apod.

      0 0
      • Bysto  

        ako povedal Steve : " Netbook are better at nothing" a je to pravda, frajerke kupili fotrovci nejaky asus, cely ruzovy, ale je to cele picovina, procak nema vykon, ma to len 1 gb ramky a na 7-cku Widle to fakt nestaci, displej je total nahovno, film na tom moze pozerat akurat jeden, pretoze druhy tam nic neuvidi, proste tam kde ma byt cierna farba je sivo-modra a podobe.

        Sice pisu, ze vydrzi 6 hodin, ale co z toho, ked s tym clovek nic nemoze robit :D

        Takze, treba ist do predajne a odskusat, mozno sa najde nieco rozumne, aj ked tomu teda neverim.

        Preto by som radsej siahol po iPade, ktory dokaze z 90%ten netbook nahradit(samoz­rejme, ak ten netbook planujete pouzivat len na net, hudbu a maily, tak ho nahradi 100% ) displey ma uzasny atd.

        Pripadne lacnejsia varianty nejaky tablet s Androidom, ale to by som si radsej pockal ake tablety prídu po predstavení nového Androidu, prípadne další Ipad 2 Killeri.

        Toto moj skromny názor na NetBooky

        0 0
        • alinceb  

          Tvůj skromný názor je poněkud mimo. Netbooky jsou pro některé lidi to nejoptimálnější řešení. Malý stroj s velkou výdrží pro kancelářskou práci, webbrowsing a sem tam nějaká film. Ideální pro lidi, co pracovně hodně cestují, pro ženské do kabelky, do školy na psaní přednášek…

          Že ty hraješ hry, koukáš na filmy nebo třeba děláš v CADu (jako třeba já) nebo renderuješ 3D grafiku, je vedlejší…objektivně má netbook spoustu potencionálních zákazníků a je to naprosto logické…

          0 0
        • jonti  

          IPad a tablety obecne jsou fajn na pasivni praci, kdyz potrebujes neco psat, treba prednasky nebo schuzky, tak jsou k nicemu a i blby EEE je 100× lepsi.

          0 0
    • bratr_01  

      Je potřeba to tak brát: Netbook je malý, skladný, tudíž krásně mobilní a má obvykle nižší spotřebu a delší výdrž. Ale za cenu nižšího výkonu, výpočetního i grafického, dobrý tak na běžnou kanc. práci, prohlížení netu, maily, rozhodně žádné náročnější hry apod.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mám netbook Acer Aspier One 532h. Stál přesně 6 666 Kč bez DPH, na psaní poznámek ve škole, prohlížení netu, stahování, koukání na filmy je naprosto v pohodě. Výdrž kolem 6–8h.

      0 0
      • alinceb  

        To je asi přesně to, co se od takového počítače má očekávat. Nemá cenu odsuzovat nízký výkon, když ho někteří lidé opravdu k ničemu nepotřebují…;)

        0 0
    • jIrI___  

      Netbook nebrat! Snad jen že bys ho chtěl pouze na surfování po netu, ale to už mi příjde lepší tablet, holt až budou na trhu tabletové novinky od Asusu http://notebooky.idnes.cz/…rendy-nb.asp?… .

      0 0
      • alinceb  

        A jak by sis na tabletu psal třeba poznámky na přednášce ty chytráku…?;)

        0 0
        • jIrI___  

          Diktafon woe, proč bych si to psal? :-D

          0 0
          • Smazaný účet  

            Aha a jak se to pak učíš?

            0 0
            • alinceb  

              Pustí si to, zavře oči a všechny spojitosti, obrázky a definice si představuje…:D

              0 0
            • jIrI___  

              Já na většinu přednášek nechodím a když už, tak píšu ručně (na PC píšu totiž plynule všemi dvěma) nebo když se mi nechce, tak nahrávám právě na diktafon a doma si z toho ve chvilkách nudy vypíchnu jen to důležité. Samozřejmě tenhle přístup jde praktikovat jen na velmi málo typu přednášek, stejně jako zapisování na PC.

              0 0
              • alinceb  

                U nás je (spíš už byl) jeden pár – chodili na všechny přednášky, holka mlátila výpisky do netbooku a klučina kreslil obrázky…;) Celkem efektivní:)

                0 0
                • jIrI___  

                  Jo, taková kooperace může být fajn.

                  0 0
                • t29  

                  FAST Brno, deskriptivní geometrie s docentem Talandou – kdo zažil, ví, že jinak než ve skupině to stíhat nešlo :)

                  0 0
                  • alinceb  

                    Za nás už tady Doc. Talanda nefiguroval…Ale taková matematika s docentem (dnes už profesorem) Valou, to byla taky chuťovka…:D

                    0 0
                    • t29  

                      Za nás bylo postrachem hnojivo DDT – Dalík (tohle jméno už si nevybavuju), Dlouhý, Talanda :)

                      skripta od Valy bych někde v krabici ještě našel :)

                      trocha studentských povídaček – Talanda pak musel jít pryč, protože se prý vsadil s kolegou, kdo vyháže u zkoušky víc lidí :)

                      0 0
                      • alinceb  

                        To sem slyšel právě o Dalíkovi…to byl asi ten kolega. Pepa Dalík mě vyhodil z magisterské matiky (jedna asi z 5 zkoušek, co sem opakoval – Fyzika, Pružnost, Matika III, Stavební právo a Kovy I)…:D

                        0 0
                  • vili  

                    týýýý voe koukám jak puk…málem sem na něho zapomněl. Hroznej vocas, ale je fakt že rýsovat oběma rukama zaráz bez pravítek a do toho vykládat látku, přičemž celou tabuli zakrýval svým pláštěm a pak to hned smazal jsem viděl jen u něj.

                    0 0
                    • alinceb  

                      Takhle stejně vykládal Vala matiku…Jen s tím rozdílem, že sice hned nemazal, ale „triviální“ úpravy (třeba u matic 3–4 kroky úpravy řádků apod.) vůbec nepsal…:D Stál u toho zásadně zády k publiku a mluvil potichu (v největší přednáškovce na Zku). Tuhle show sem absolvoval pouze jednou…:)

                      0 0
          • alinceb  

            No to nevim…kor na technických přednáškách to bez psaní moc nejde (vlasní zkušenost moc nemám)…;)

            0 0
          • alinceb  

            No tak to je fakt cool řešení…:D To si radši koupim ten netbook a 10k ušetřim…:D

            0 0
            • JSt  

              netbook, myslim, neni tablet pc ;-). stejne liche, jako rict vem normal ntb misto netbooku.

              0 0
              • alinceb  

                Já to ale vztahuju k tomu psaní přednášek…;) Tablet je IMHO spíš o designu a image. Reálné využití vidim tak pro řidiče DPD, UPC apod., když bude v kombinaci s GPS. Jinak je to spíš jen pro zábavu…ale je to pěkné…:)

                0 0
      • Bysto  

        tiez si myslim, ze tablet je vhodnejsí, mesiac pouzity iPd sa da zohnat za 10 tyček, k tomu s kupis na DX obal aj s klavesnicou a pre študenta je to asi vhodnejšie ako Netbook, samozrejme ak nepotrebujes pouzivat nejake speci programy, ktore by si aj tak na tom netbooku nerozbehal, pripadne by boli nepouzitelne koli moc nizkemu vykonu

        0 0
    • oldaka  

      mam tento :

      http://www.mall.cz/…5103-wt211es

      a uplna pohoda, chtel jsem neco na cestovani, jelikoz studuji jinde nez bydlim. 4 roky jsem takto tahal notebook a vadila mi velikost a vaha. Ted jsem spokojenejsi. Upresnuji, ze netbook mam na net a psani dokumentu do skoly.

      0 0
      • alinceb  

        To ucho je mazec…:D

        0 0
      • madcat  

        Není to rozlišení displeje na tu úhlopříčku už trochu moc? S tímhle rozlišením už bych se asi díval radši po nějakým 11,6" dipleji, i za cenu o trochu vyšších rozměrů a hmotnosti…

        0 0
    • Tomcat  

      Zkušenost jdou používat jako MID ( mobile internet device), ale jako notebook dost omezeně.

      • hodně jich nemá solidní grafiku = problémy s akcelerací videai s pitomého Youtube
      • většina programů a internetových stránek je dělaná na rozlišení1024×768 a vyšší ( tedy LCD nudle jen s 600 řádky jsou na pytel)
      • každý ma jinak velkou ruku takže klávesnice je dost sporná.

      Životnost? Je to spotřebák! Dva roky a dost, má to sice 2roky záruku, ale k čemu?

      0 0
    • Indus  

      Mel jsem Aspire 1 s Atomem. Vyuziti v pohode na intrenet, kancelar (pouzival jsem open office), multimedia (nevim jak HD filmy, to bude mozna uz problem), komunikace (Skype). Vyhody samozrejme rozmery a velikost, na cestovani OK. Nevyhody predevsim maly displej, nic moc vydrz baterie, mala klavesnice, na nektere cinnosti pomaly procesor.

      Kdyz mi ho ukradli, uz jsem do netboooku nesel a koupil jsem ASUS 13,3 s ULV procesorem (vydrz na baterie cca 8 hodin!) a jsem naprosto spokojenej.

      0 0
    • Flegmatik  

      Záleží co od toho čekáš a na co to potřebuješ. Nicméně nedávno se mi dostal do ruky snad úplně nejlevnější 10" netbook ( odkaz ) a jako na prohlížení netu mi přijde mnohem rychlejší, než můj papírově výkonnější desktop (načítání videí, samotné načítání stránek atd.), práce s Windows XP taky naprosto bezproblémová a rychlá (možná to je tím, že není zasekaný toliko programy). Displej slušný, sice lesklý, ale to mají asi všechny. Baterie možná trochu slabší, než ostatní (4 hodiny), ale to dotyčného uživatele není tak důležité (bude to používat tam, kde je proud). Takže jako za 5 tisíc není co řešit. Když se to posere, nebo někde škrábne, tak to není takový škody. Je to lehké, přenosné a docela slušně zpracované (zatím nic nevrže, povrch je matný, nejsou tam vidět tolik otisky prstů). Za dva roky si může koupit zase něco novějšího…

      0 0
    • oddie  

      Mám EEE901, na netu jsem většinou jen na něm, jen s externím monitorem. A co se týče práce, občas musím být v dosahu netu i o víkendu a v tom případě je to k nezaplacení, kilové eee do báglu, mobil s datovým tarifem a můžu směle vyrazit. Už jsem takhle párkrát něco řešil v lese na pařezu :) A co se týče výkonu, při připojení přes vzdálenou plochu na stroj v práci je to putna.

      0 0
    • t29  

      Jako jediné PC je lepší mít notebook, kvůli většímu výkonu, většímu displeji a někdo uživí i CD mechaniku, Picmic karty a podobné vymoženosti.

      Netbook (EEE 901) jsem si pořizoval jako mobilní doplněk ke stolnímu PC. Výhoda je, že mám na obou stejný systém a můžu používat stejné programy. Časem jsem ale zjistil, že místo netbooku by byl lepší tablet, protože touchpad není můj kamarád a vestoje se špatně používá myš.

      Takže – jestli máš PC na stole, vybírej netbook podle rozměrů, váhy, výdrže a neřeš výkon. Jestli PC na stole nemáš, tak na netbook radši zapomeň.

      0 0
    • nooski  

      Kurnik to hledím, jak všichni potřebujou mít výkon jak prase :-) Netbook je super řešení pro studenty, kteří ten počítač pořád musí brát s sebou a nepotřebujou pracovat s grafikou. Naprostá většina lidí v mém okolí využívá tyhle prcky i normální levné noťasy k prohlížení webu, PDF, poznámky v hodinách, komunikaci přes icq, skype, xichtoknihu, sem tam video na youtube (které zvládnou), pouští si z toho hudbu a dokonce i filmy to pro jednoho zvládne. Holt ne všichni prachy se..u a nechtějí je vrážet do něčeho, co plně nevyužijou. Já osobně bych si NTB přes 12 000Kč nekoupil, sic jej využívám často.

      0 0
      • Tomcat  

        Ane ani to nezvladnou. Dnes má Adobe Acrobat Reader urychlovaný render přes grafiku . Na to u Intelovký grafiky zapoměň. Videa na jo tube tomu dají taky záhul atd… HD video pokud to nemá NV Tegra či AMd Fusion to taky nezvládá.

        Net booky jsou super hype jak protlačit skladové zásoby zastaralých věcí. Protože jsou spíš určeny lidem který to mají jako x tý počítač, nebo tomu nerozuměj.

        0 0
        • nooski  

          Jeden máme doma, druhý ma moja na obou dělám, tak vím ;-) HD video je na tak malém displeji stejně zbytečné a obyčejný uživatel ho nevyužije.

          0 0
        • t29  

          Na slušně udělané pdf stačí Acrobat 4, který jel ještě pod pětadevadesátkama a o nějaké akceleraci nevěděl.

          HD video má větší rozlišení než displej netbooku, a videa na youtube se dají přepnout do nižší kvality.

          Netbooky používají například úplně jiné procesory než velké notebooky a pc, žádné staré věci ze skladu.

          Souhlasím s tím, že se hodí jako záložní nouzovka, případně dětem.

          0 0
          • Smazaný účet  

            dětem? děti právě potřebujou nabušenou mašinu s dedikovanou grafikou a rychlej inet, aby mohly pařit CoD, voe :-)

            0 0
            • alinceb  

              Mluv o dětech a ne o sobě…:D

              0 0
            • t29  

              dětem do deseti let stačí EEE… od deseti let jsou to vyžírky a ne děti ;)

              0 0
              • jIrI___  

                Děti do deseti let nemají na počítači co dělat :)

                0 0
                • t29  

                  zkus jim to vysvětlit :)

                  0 0
                • hribik A1  

                  na počítači nie, sú príliš ťažké a rozlámali by ho, zvlášť keby na ňom skákali alebo tak.. radšej by som ich videl pri ňom

                  0 0
        • JSt  

          tak ti nevim. p166 mmx, 48mb pameti, 2mb grafiky a pdf to vpohode zobrazi :-)).

          napred tem pocalum vyctes, ze maji maly rozliseni na web a nasledne je zdrbnes, ze nedaji hd video :-)).

          zkus porad nehledat problemy, kde vubec nejsou.

          0 0
          • madcat  

            Takováhle konfigurace už asi nebude dneska na nic moc využitelná, leda tak na nějakej printserver nebo psaní dokumentů ve Wordu 97. Před asi čtyřma rokama jsem podobnou konfiguraci (P200 MMX, 96 MB RAM, 2 MB na grafice, 80 GB disk) vyhodil, protože už ani na ten web se s tím nedalo – každá stránka dneska obsahuje tuny flashe, který šíleným způsobem žerou paměť a výkon, když se všude něco hýbe a animuje atd… Jsem si otevřel víc záložek ve Firefoxu a PC bylo tuhý jak voprať, prostě se to nedalo :)

            0 0
    • petrun  

      Netbook je naprosto ideální věc na různá školení, cestování, přespávání na ubytovnách, do vlaku, do autobusu, na letní byt, atd … Přítelkyně má e-shop + obchoduje na Aukru, bez počítače se neobejde. Máme ASUS EEE s výdrží 7 hod + dobíjecí internet ve fešce od O2 a spokojenost maximální. Doma máme herní PC + 15,6' notebook + 17' notebook. S notebooky jsme také zkusili cestovat ale je to pitomost největšího kalibru. V autobusu ho člověk ani neotevře a o výdrži baterií nemá ani cenu mluvit. Na druhou stranu zkuste odepisovat na obchodní korespondenci na tabletu, jeden jsem měl a šel přes Aukro zpátky do světa. Na cestování jedině netbook. Používáme stejně pouze Mozillu, OpenOffice, Kompozer a Gimp + Picasu. Na to Atom bohatě stačí. Tím spíš, že jsem xpéčka ořezal v XP lite na minimum. Stejně je časem nahradím Ubuntu.

      0 0
    • petrun  

      Netbook je naprosto ideální věc na různá školení, cestování, přespávání na ubytovnách, do vlaku, do autobusu, na letní byt, atd … Přítelkyně má e-shop + obchoduje na Aukru, bez počítače se neobejde. Máme ASUS EEE s výdrží 7 hod + dobíjecí internet ve fešce od O2 a spokojenost maximální. Doma máme herní PC, 15,6' notebook, 17' notebook. S notebooky jsme také zkusili cestovat ale je to pitomost největšího kalibru. V autobusu ho člověk ani neotevře a o výdrži baterií nemá ani cenu mluvit. Na druhou stranu zkuste odepisovat na obchodní korespondenci na tabletu, jeden jsem měl a šel přes Aukro zpátky do světa. Na cestování jedině netbook. Používáme stejně pouze Mozillu, OpenOffice, Kompozer, Gimp, Picasu. Na to Atom bohatě stačí. Tím spíš, že jsem xpéčka ořezal v XP lite na minimum. Stejně je časem nahradím Ubuntu.

      0 0
    • smith22  

      Spousta lidi by si tu měla hlavně uvědomit, že netbook je zařízení pro jednu cílovou skupinu lidí kterým poskytne jen ty funkce, které přesně potřebují.Takové ty názory ,,plečka s Atomem,, apod. sou docela úsměvné.Netbook nebyl stavěn na hry ani žádné složité operace a nikdo to od něj nemůže ani očekávat.Tohle spousta lidí neumí rozlišit a očekává od netbooku plnohodnotného zastánce klasického PC či notebooku.Netbook byl přece od začátku primárně stavěn jako přístroj upřednostňující nízkou spotřebu, na prohlížení internetu, mailu a jednoduchých kancelářských operací.Ikdyž poslední dobou se tato koncepce trochu mění.Začínalo se na 10" obrazovkách, dnes už jsem až na 12".Také veškerý hardware zaznamenal postup – jednojádrovým atomům už šlapou na paty dvoujádrové procesory.Je zde také HD akcelerace díky ní spustíte i na netbooku HD video.

      Tímto a hlavně zvětšením 10" na 12" se ale dle mého názoru naprosto vytratil prvotní záměr malých úsporných netbooků a spěje to bůhvíkam.

      Osobně upřednostňuji PC.Ale ještě chvíli počkám až se netbooky kapánek zdokonalí a pořídím si jej.Bude sloužit především na prohlížení netu, stahování(nízká hlučnost),na cestách.Ideální do postele když už třeba máte vyplé hlavní PC a nechce se Vám po dlouhém dni krpatit na židli.

      0 0
      • petrun  

        Přesně tak. V mém éčku přede nový atom se spotřebou pouhých 5,5 W a v kombinaci s 6-ti článkovou baterií se mi ještě nikdy nestalo, že by mi někde došla šťáva. Na editaci e-shopu, obchodní korespondenci a ukládání fotek ze zrdcadlovky není třeba žádné nadupané čtyřjádrové dělo :-))

        0 0
      • Flegmatik  

        Souhlas. Kolikrát už mi někdo chtěl ukázat v hospodě fotky, ale nechtěla se mu tahat brašna s notebookem 15,6" (+zdroj), takže jsem viděl kulový :-) Kdežto netbook je velký jako kniha, váží kilo, takže ho může nosit i holka ve větší kabelce. A přesně jak si psal, v buse ho může mít na klíně a ohneš displej tak, že na něj vidíš. Když někdo hodně cestuje, lítá letadlem, tak každé ušetřené kilo je super a pak i v cizině člověk ocení, že může být v kontaktu s domovem nebo se podívat na české TV zprávy. Podle mě to není až tak špatná věc :o)

        0 0
    • smith22  

      Jen taková zajimavost týkajíci se právě netbooku:

      Zkopírováno z extrawindow­s.cnews.cz

      Microsoft se netají tím, že mu minibooky leží v žaludku. Operační systém Windows XP měl už dávno odejít na odpočinek, místo toho jej naživu drží právě minibooky. Aby tento systém Microsoft vytlačil, připravil pro tyto malé počítače ořezanou verzi Windows 7, kterou nazval Starter.

      Tady odkaz na celý článek.

      Sám XP dlouhou dobu používám a zatím nemám důvod měnit.A tak zvané udržení naživu si XP ještě aspoň chviličku podle mě zaslouží.Taková Vista byl proti tomu jeden Velký OMYL

      0 0
      • HELLBOY22  

        vistu mi ani nespominaj… mal som ju 2 rokz teraz ked je notebook uy 2 krat v oprave kvoli tomu ze vista padla som rozhodnuti ze pojdem do 7

        0 0
        • Toutou  

          Jak se proboha operáku povedlo odstavit hardware??

          0 0
          • Duppy123456789  

            Přidávám se k dotazu :-)

            0 0
          • HELLBOY22  

            neviem ale ten môj notebook je velký omyl od začiatku. 2 krát menení hard disk (že vraj bol chybný) ale že ľ krát hmm… a compom sa moc nechápem čiže odo mňa vysvetlenie nedostaneš toto mi len povedali v NAY keď som ho reklamoval

            0 0
            • Smazaný účet  

              nojo, to je častej problém právě na malých noteboocích/net­boocích – jak je to malý, svádí to k manipulaci a jak s tím hýbeš v momentě, kdy disk čte nebo zapisuje (což je ve Windows prakticky furt), hrozí jeho poškození.

              řešení je SSD disk, což je zas drahý a má to jiný limity (počet přepisů)

              0 0
      • petrun  

        Pokud Vista běží na notebooku je tam ještě jeden problém a to v crapware dodávaném výrobcem. V takovém Aceru je tolik sraček, že je lepší okamžitě po rozbalení stáhnout co potřebuješ, upravit k obrazu svému, přidat ovladače od výrobce, celé to vypálit a zformátovat disk. Po nové, čisté instalaci to běží i pod Vistou bez problémů. Navíc pokud jí rozumně ořežeš ve V-lite, je na dvoujádru s 4GB paměti stejně rychlá jako sedma. Další výhoda takového instalačního DVD je, že si vytvoříš bezobslužnou instalačku. Zálohu dat mám vždy na externím disku, proto nemám problém kdykoli systém přeinstalovat.

        0 0
    • madcat  

      Měl jsem jednu chvíli zálusk na Acer Timeline 1810TZG, kterej vypadal papírově i v praxi velmi zajímavě – Intel CULV procesor, slušnej (na netbook) výkon, dodával se i s ATI grafikou, HDMI výstup, myslím dokonce 2 nebo 3 GB RAM, disk 500 GB, výdrž cca 8 hodin, podle zatížení samozřejmě i míň… Bohužel než jsem se rozkejval, tak ho nahradili modelem 1830T, kterej je dražší, pomalejší a s menší výdrží, takže z nákupu sešlo… Možná naštěstí, netbook stejně nepotřebuju, když už teď necestuju po ČR jak dřív, kdy by se mi takový zařízení po večerech na služebkách docela hodilo na zahnání nudy… No a taky to nebylo do 8000,– Kč, takže nevím proč to vlastně píšu :)

      0 0
    • kali222  

      taky si tady pricmrdnu, ale musim trosku s elaboratkem, abych byl dobre pochopen…

      pred dvema lety a nejaky mesic jsem si koupil „mda“ od asusu s wifi. kupoval jsem ho predevsim proto, ze jsem novy telefon potreboval a kdyz uz, tak me lakalo wifi (potrebuju kontrolovat mail vsude kam se hnu :)). k nicemu dalsimu bych funkcnejsi telefon nepotreboval- mimo navigace (co to tady placa o telefonech, kdyz jde o netbooky,co? :P) a dost me zklamal. jednak desne pomaly cokoli v tom telefonu delat (ale s tim se pocitalo), ale co me desne vadilo bylo prave wifi. strasne spatne prijimal signal, nebo jak to napsat. ikdyz jsem byl relativne blizko zdroji, tak hrozne. venku na namestich – nic. jedine doma mi fungoval poradne a ne na moc velkou vzdalenost. telefonu presne 3 dny po zaruce krupla klavesnice :D a pro me to znamena, ze stale potrebuju neco co muze prijimat wifi a neni extra velke jako klasicky NTB 15,6". ty zakladni netbooky jsou levnejsi nez ten telefon, takze jestli vydrzi 2 roky, tak to nebude zadna zmena a jsem s tim plne smiren. naopak by mi to mohlo byt i prinosne na dovolenou, nejaky ten zapisek ve skole atd. jen bych skutecne potreboval neco s tim wifi. takze ma otazka …zda u tech levnejsich netbooku je nejaky zasadni rozdil ve wifi kartach? osazenim se mi zdaji temer stejne, ale ja tomu prd rozumim a proto se taky ptam jak jouda!! :)

      dik

      0 0
      • alinceb  

        Mě taky odešel telefon, tak sem si pořídil HTC G1 se studentským netem od Vodafone a jsem spokojený. Mám net kdekoliv i bez wifi a když je k dispozici wifi(třeba večer v posteli), tak se přepnu na ní. Přitom mám plnohodnotnou QWERTY klávesnici a trackball, což mi vyhovuje. Sice to není žádný rychlík, ale aplikace, které potřebuju chodí celkem slušně (GPS, PDF reader, MobileOffice, Opera)…Oproti netbooku je mnohem mobilnější;)

        0 0
        • jIrI___  

          G1 měl zhruba před měsícem T-Mobile v outletu snad za 3,9k. Dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec nepodlehl :)

          0 0
          • M13  

            A udělal chybu :)

            0 0
            • jIrI___  

              Ale houby chybu. Když se na to podívám racionálně, tak já telefonem jen volám a občas pošlu zprávu. Na PDA mám wifi a nepoužil jsem ho jak je rok dlouhý, nakonec mi stejně přestalo fungovat :-D. To mi nestojí za to, abych musel nějaký chytřejší telefon co den, dva nabíjet. Radši pěkně jednoduchý telefon, co vydrží na nabití týden, a mám klid :)

              0 0
              • alinceb  

                Když máš MDA s mobilním netem, tak brzo změníš názor a přehodnotíš priority…:)

                0 0
                • jIrI___  

                  Nejspíš jo. Ale to bych si musel zařídit paušál a navíc ještě platit měsíčně těch 150,– nebo kolik za net a to bych nebyl moc rád :-D

                  0 0
                  • alinceb  

                    No paušál je dobrá věc. Já sem se mu strašně dlouho bránil, až sem si ho předloni na podzim pořídil a je to celkem ok. Platim cca. 500K měsíčně (co sem platil i na kreditu a bez netu). Je pravda, že když sem byl v Praze na praxi a volal z mobilu pracovně, tak 1000K nebyl problém, ale to sem dostal od stavoše proplacené z „černých fondů“, takže mě to ani nebolelo…:) Za net platim u Vodafonu asi 90K – žádný rychlík, ale na mail nebo hledání autobusu to bohatě stačí. Wifi skoro nezapínám…:)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      500K měsíčně je teda slušná útrata (myslel jsi asi 500 Kč) :-)). U mě je ten problém, že 250 Kč kreditu mi vydrží ± 2 měsíce a tak nízký tarif, aby se mi to vyplatilo, nikdo nenabízí. Holt doba icq a skypu, na telefon se mi čím dál víc práší.

                      0 0
                      • alinceb  

                        To máš z toho, že sedíš doma na prdeli a čumíš do compu…:P

                        0 0
                  • pepino  

                    Paušál si zařídit nemusíš, platit ano.

                    0 0
              • M13  

                Jasně, záleží na tom jak ho používáš, pokud bys ho nevyužil tak to asi taková chyba nebyla…

                0 0
              • pepino  

                Sakra, co máte všichni s tím nabíjením?:) Přijdu domu, píchnui do mobilu mini USB a je to. Čištění zubů je otravnější, jak píšu jinde:)

                0 0
                • alinceb  

                  No je to trošku otravnější. Když jedeš pryč na delší dobu (týden), tak musíš mít nabíječku. Na kole na GPS mi to taky moc dlouho nevydrží…:(

                  0 0
          • alinceb  

            Mě moc vyhovuje. Doufám, že až budu shánět nové HTC, tak bude na trhu nějaký jiný side-kick, jinak bych byl moc zklamaný. Dotykovku nechci ani omylem…:)

            0 0
          • alinceb  

            Jinak já ten svůj koupil v březnu přes Aukro jako 4 měsíce jetý (bez škrábanečku) za 3,5K…:) Pak mi na vyjížďce při bunnyhopu padl z kapsy na asfalt a mladá, co jela za mnou, mi ho málem přejela. Od té doby to s nim jde z kopce…:D

            0 0
            • pepino  

              Já jsem na dotykovky zvyklej léta, ale nechci kapacitní. Jinak na kolo ma SE P910i za 300 z aukra, ten můžu přejet.

              0 0
      • Smazaný účet  

        určitě by ti stačil i nějaký tablet, ale to je potřeba ještě chvíli počkat až spadne cena.

        0 0
    • smith22  

      Co takhle toto :-)

      0 0
    • AsiJura  

      Zrovna včera mi došel Asus Aspire one D255 od T-mobilu, a první dojmy jsou kladné, co se zpracování a lcd panelu týče tam nemám co vytknout, moc mě nenadchl ten Android co je tam alternativou k winXP, podle mě by měl zůstat v mobilech a tabletech s dotykovým ovládáním, na netbooku ztrácí smysl. Jinak rychlost mi stačí, mám to v podstatě jako pracovní nástroj, na počítání pojistek, práci v officech a podobné, takže pro tenhle účel to stačí.

      0 0
    • smith22  

      O netbooku uvažuji už dlouho ale ještě chvíli počkám až se to trošku parametrově zvedne.čekám až bude dvoujádro + solidní grafika, která zvládne akcelerovat HD a to vše za nízkou cenu!Momentálně přichází v úvahu Asus Eee PC 1015PN s dvoujádrovým procesorem Intel Atom N550 s frekvencí 1.5Ghz a přídavnou ION grafikou, paměť 1 GB DDR3 rozšířitelnou na 2GB, potěší i HDMI které u podobných malých křápů nenajdete.Vyhodou tohoto modelu je matný displej což já ocením – většina podobných má lesklý displej – kterej je dobrej tak akorát k tomu když se vaše stará potřebuje namalovat.

      Dalším adeptem je Brazos od AMD.Ale víc jak 5–7tis. za to nedám!Netbooky totiž pomalu začínají postrádat svojí základní koncepci pro co byly navrženy a tj. malé, přenosné s dlouhou výdrží na baterii a hlavně LEVNÉ – momentálně jde totiž spoustu lepších Netbooků přes hranici 10tis. – to si mohu rovnou koupit plnohodnotný Notebook – ten ale nechci!Spousta lidí porovnává klasický NTB s Netbookem což je samozřejmě absolutní nesmysl.Netbook je pro lidi, kteří požadují určitá specifika!Nejvíc mě baví takové ty názory, že atom je křáp apod. :-) tito lidé vůbec nepochopili k čemu jsou Netbooky určeny!

      Já třeba klasický PC mám a tomu dám při výběru PC vždy přednost před Notebookem.Netbook bych bral na odpočinkové prohlížení webu v posteli(pořád se nechce člověku krpatit na židli)kvůli výdrži na baterii, nočnímu stahování(tichý provoz oproti PC), je ho váze a velikosti – nic víc od něj nechci a tydle požadavky mi splní.

      0 0
      • pepino  

        Já se s notebookem krpatim v posteli:)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Právě testuju nový Acer Aspire One 722 s AMD C-60 procesorem, 4GB RAM DDR3, 500GB disk a radeon HD 6290 a Win7HP64. Proti starému Aspire s 1.67 Atomem, 1GB ram a Win7Starter je to jako z jiného vesmíru. HD film v mkv to vezme naprosto bez problémů, na Atomu nereálné. Výdrž sice horší, píše to s vypnutou wifi asi 5 hodin (atom 8–10), ale mám zapnuté Aero. Možná kdybych to všechno povypínal, tak se dostanu taky někam jinam. Nevýhoda je lesklý displej, výhoda naopak naprosto tichoučká klávesnice. Zatím to vypadá, že budu velmi spokojenej :0)

        0 0
    • Kamikaze 591  

      Co říkáte na tohle ?

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Co říkáte na tohle ?

      0 0
      • jIrI___  

        To bych vzal raději toto http://www.mobilmania.cz/…default.aspx

        0 0
        • smith22  

          tohle je taky zajímavý…ale je super jak se stále technologie posouvají vpřed…ty founy mají víc jader jak moje PC :-))…kdo by to byl řek tak před 10 rokama co telefon vše bude zvládat a čím bude disponovat…já si přesně pamatuju jak sem kámošovi říkal že v mobilech budou jednou normálně foťáky a bude nátačet i video(on se mi tehdá smál :-))

          0 0
          • Kamikaze 591  

            To jo, super to rozhodně je že to jde vpřed. Ale já má foun se kterým jsem docela spokojen (lg optimus one). Jediné co mi malinko vadí je „malý displej“. Na telefon je ten displej dobrý, ale na internet nic moc.

            Mě by právě zajímalo jestli by mi nějaký tablet vystačil na domácí používání – internet, filmy, hudba. Psaní spoře, jen na BF, občas email :-)

            No a další level by byl tablet na zápisy do školy. To by byl ideální ten asus transformer, jenže ten je velký a těžký. Dotykový displej se mi na founu zalíbil, a to jsem si myslel že to bude špatné. Není, a teď když chytnu do ruky telefon bez dotykáče je to při nejmneším nezvyk.

            Jediné co se mi na té toshibě moc nezdá je tloušťka a váha. Nevím teda přesné čísla, ale oproti ipadu mi přijde 2× tlustší a vypadá o dost těžší. Nechtěl bych aby mě z toho po 10 minutách bolela ruka.

            A zase co se mi líbí je cena. 7200kč 8gb varianta.

            0 0
            • alinceb  

              Nevím, co chceš dělat za školu, ale tablet na „zápisky“ je fakt pěkná blbost…ani netbook není tak rychlý jako tužka a blok. Kor jestli se chystáš na techniku, kde každou chvíli něco maluješ nebo píšeš nějaké vzorce…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Pokud bych měl něco kreslit, tak bych asi nestíhal, ale takhle můžu psát i na netbooku :0) Navíc jsem někde viděl nějaký BT Scanner pero, kterým můžeš naskenovat to co napíšeš nebo nakreslíš..

                EDIT: Tak jsem ho našel tady

                0 0
            • Smazaný účet  

              Psani si poznamek na notebooku, byt tabletu, je hovadina. Nestihas. Uvazoval jsi jak se z toho budes ucit, zirat hodiny a hodiny jenom do monitoru?? Tisknout to?? Vystridal jsem ruzne zpusoby delani poznamek na prednaskach a jako nejlepsi mi rpislo psani na ciste papiry(komu vadi krive radky muze vzit ctvrecky) a ty jsem nasledne zahladal do euroobalu a nejake slozky.

              Vyhody: kdyz chybis a chces si to doplnit, jenom vlozis papiry. Muzes si kdykoli cokoli pricmarat. Poskrtat, roztrhat a napsat znova.

              Nevyhody: par korun za olacky, trochu tezsi-za pet let studia moje poznamky ze skoly vazi asi 48Kg(zaveno pri nedavnem stehovani, byl toho plny veliky kufr):))

              0 0
              • Smazaný účet  

                U nás je to tak, že přednášky bývají podobné z minulých let, takže jenom doplňuju co chybí a přebývá. A pak si to na učení tisknu. Já bych si psát nemohl, protože bych to po sobě za půl roku nepřečetl..

                Ale chápu, že některým to vyhovovat nemusí..

                Ale na tabletu bych fakt psát nemohl..

                0 0
                • Smazaný účet  

                  to cteni po sobe casem zpelsis. Sam pisu jako hovadu-rikam ze mam vlastni kodovanou znakovou sadu:)

                  Doplnovani jsme zkousel taky, ale samotnym psanim jsem si to lepe zapamatoval.

                  0 0
      • smith22  

        že to není netbook :-)

        0 0
    • zichis  

      mám dotaz… jaká je doba náběhu těch vašich miniatur? A má to režim „sleep“?

      U mobilního zařízení bych rád aby to bylo maximálně pohotový a né že budu muset pět minut stát na křižovatce a čekat než se obluda Windows uráčí rozhejbat, abych se moh podívat na mapu a udělat si poznámku. I jedna minuta nabíhání je leckdy nesnesitelně příliš. Představoval bych si netbook co vydrží v sleep modu měsíc, třebas by to moh být i režim hybernace, ale hlavně musí být po stisknutí čudlu do 3 sekund ready. Jsem moc naivní?

      0 0
      • alinceb  

        Podobnou funkci má na sestra na NTB Vaio, ale jen na prohlížení webu: Po stisknutí tlačítka WEB (při vypnutém NTB) nabootuje linuxový prohlížeč (bez Widlí) a zhruba do 20 vteřin jsi na webu…takový StandBy režim, jaký by sis představoval, asi jen tak dostupný nebude…:)

        0 0
        • zichis  

          Proč by to nešlo? Na autonavigaci to takhle mám a díky tomu ji používám i na turistiku. Než vyrazím, nabootuju systém, spustím navigační soft, aktualizuju družicovej almanach. Pak to dám uspaný do kapsy a jdu. Probuzení je okamžitý, mapu teda vidím hned, akorát GPS přijímač se musí znova fixnout, což v lese trvá průměrně 10s.

          0 0
          • alinceb  

            To jo, to půjde, ale ta výdrž měsíc ve sleep módu bude celkem sci-fi…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Podle mě to ve sleepu měsíc vydrží, ale pak zapne a KO :0)

              0 0
              • alinceb  

                NTB mi ve sleep módu vydrží tak 2 dny…pochybuju, že netbook na tom bude nějak výrazně lépe…

                0 0
      • Smazaný účet  

        Z režimu hibernace do přihlašovací obrazovky (pokud nemáš heslo, tak na plochu) = 42,79 vteřiny. Z reřimu spánku 2,99 veřiny.

        0 0
      • folty.hans  

        na tohle je asi nejlepší MacBook/Ipad, ale to už jsme asi jinde :-))

        0 0
        • Marty9  

          Zdravim,potřeboval bych nějakej netbook do školy,ale vůbec se v tom nevyznám :-D Poraďte prosím vás,nějakej co nejlepší do 9tis,kolik bude vážit to je mi vcelku jedno,jen aby byl co nejvýkonější.

          0 0
    • petrun  

      Mám na cesty ASUS EEE a jsem maximálně spokojen. Bez sítě vydrží 7 hodin. V praxi lze shlédnout 3 filmy než klekne. Měl jsem i tablet ale psaní mailů bylo utrpení, klávesnice je pro mně nenahraditelná. Problém netbooků je to, že je lidi považují za zmenšený notebook. To je ale nesmysl který vznik z neznalosti. Netbook je na net a ne na grabování videa, hry a podobné věci. Na to mám jednak výkonný notebook ale hlavně nabušené stolní PC.

      0 0
    • smith22  

      Nemá náhodou někdo tento netbook: ASUS Eee PC X101CH ?

      Rok nazpět jsem měl netbook Asus Eee PC 1015PN s Nvidia Ion grafikou a dvoujádrovým procesorem.Byl to poměrně výkoný netbook s dlouhou výdrží na baterii – baterie měla 6 článků.Jediné co mě na něm vadilo byla jeho tloušťka a váha.Mám rád tenké a lehké zařízení.

      Nejprve jsem si vyhlídnul Acer Aspire One D270 který mě zaujal svým designem ale i poměrem: Parametry/Cena – a uvádí se i velmi dobrá výdrž na baterii díky 6 článkové baterii a úspornějším Atomem N2600(1.6GHz).

      Náhle jsem ale narazil na tento ASUS Eee PC X101CH který má bezkonkurenční tloušťku a kvůli tomu jsem i ochoten akceptovat jen 3 článkovou baterii.Vybaven je téměř totožným hardwarem jako ten Acer.Co se mi ale hodně líbí je: Tenký, Tichý(nemá větráček), Lehký( váha pod 1Kg).Má vše co požaduji.Až těsně nakonec sem ale zjistil, že nemá možnost rozšíření paměti Ram.Není tam slot – je osazen 1GB pamětí přímo na desce.To mě vyloženě nasralo protože po stížnostech uživatelů ohledně pomalosti jsem přímo spolehál na to, že ji ihned po koupi vyměním za 2GB tak jak jsem to udělal u předchozího netbooku.Po tomto zjiště sem na chvíli od tohoto netbooku upustil ale teď sem se k němu vrátil a chci zjistit jestli tento netbook opravdu hardwarově nestíhá nebo je to jen chyba uživatelů.Nechci ho hned odepsta a chci konečně tenké, lehké a tiché zařízení.

      Takže zajímalo by mne jestli je to s tou pomalostí a sekáním skutečnost nebo jestli je to jen negramotnost uživatelů.Na Heurece v hodnocení sem četl komentáře typu: Pomalý, Seká se, pomalý internet apod. amaterské obraty – většinou to komentovaly ženské – nic proti ženským ale víte co :-).Potřebuji zkušenost od uživatele, který se alespoň trochu orientuje a nemá v netbooku brajgl zbytečných reklamních programů od výrobce, které by ten netbook brzdily či nějak zpomalovaly.

      Co si mám třeba představit pod pojmem pomalý internet?Jak mám vědět jestli to nesouvisí spíš s připojením než se samotným netbookem.To tam je snad horší wifi než jsem měl v předchozím netbooku Asus?Dvoujádrovej Atom a 1GB Ram musí přece na plynulé procházení netu stačit ne?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Moje zkušenost je taková, že netbooky dneska prostě nestíhají – málo ram, pomalý procesor. Procházení webových stránek s větším množstvím reklam a jiných fíčur je neskutečný opruz. Když mám nastavený úsporný režim na dvoujádrovém i5, tedy běží jen na 1,2 Ghz, tak oproti nejvýkonnějšímu režimu (2,4 Ghz) je tam znatelný rozdíl v plynulosti prohlížení. Tedy ony stesky na pomalý internet budou určitě oprávněné. Mám možnost porovnávat několik notebooků a netbooků a možná jsem zmlsaný, ale dneska bych cokoliv slabšího než dejme tomu i3 a 4GB ram rozhodně nechtěl.

        0 0
        • smith22  

          Jediné co od netbooku požaduji je ten internet a sem tam nějaký filmek na cestě.A to musí netbook hravě zvládnout.Jak jsem psal – před tím jsem netbook měl a žádný problém.Jen mi neseděla hmotnost a přílišná tloušťka.

          0 0
      • Tomcat  

        Dvoujádrovej Atom a 1GB Ram musí přece na plynulé procházení netu stačit ne?… …Opravdu ne. Problém je obsah.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Atom je ZLO! radši jakejkoliv ULV CPU, ale NE Atom!

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ten ale v netbooku s cenou pod 7 tisíc rozhodně nenajdeš.

            Atom je zlo, v tom souhlas. Teď je začli dávat do telefonů – Lenovo uvedlo (zatím v Číně) telefon Ideaphone K900 s dvoujádrovým Atomem na frekvenci 2,1 Ghz, 2GB ram 5,5 IPS FullHD displejem a pro začátek 16GB pamětí. A hlavně kompletní nerezový kabátek. Netrpělivě očekávám až se dostane do ČR, jaká bude cena atd. :0)

            0 0
            • pepino  

              A až do toho xda-dev narvou winy.

              0 0
              • Smazaný účet  

                No parametrově to podle mě může roznést i starší netbook s Atomem :-D

                0 0
                • pepino  

                  Jj, pošilhával jsem kdysi po mobilu s XP, co se dělal, zatím staromilsky jedu furt na WM6.5, nějak mě nelákaj smartfony, co si bez připojení k netu ani neprdnou:)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nemám při pojení k netu a telefon s Androidem prdí bez problémů :)

                    0 0
                    • pepino  

                      A nemusí se přihlašovat a vytvářet uživatelskej účet při prvním zapnutí? Programy, co mam, zatim stačej, tak se bez „marketů“ obejdu, ale jestli to umí synchro s PC rovnou kabelem nebo BT, má microSD kartu, tak proč ten Android ne, uznávam.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Pravda, to s tím přihlášením jsem si neuvědomil, protože mail na google mám už nějaký ten pátek. Synchro s PC přes kabel umí snad všechny Androidy. Já častěji používám synchro přes wifi.

                        0 0
          • JSt  

            co je na atomu zlo konkretne?

            0 0
            • Smazaný účet  

              výkon

              0 0
              • JSt  

                ten je podle me prave zcela dostatecny na to, na co jsou pocitace s nim urceny.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no nevim, po každym kliknutí čekat xxx vteřin, než se něco stane…

                  0 0
                  • JSt  

                    to bude chyba jinde nez v prociku. ;-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      prošly mi rukama desítky takovejch strojů (dělám u výrobce) a Atom prostě ne, ten výkon je nedostatečnej i na prohlížení webu

                      0 0
                      • JSt  

                        taky mne toho par proslo rukama.

                        mozna bude problem v tom, ze delas u vyrobce, ktery ti da kompic s predinstalovanyma winkama obohacenych tisici zbytecnyma picovinama. hodit na to zcista nejaky distro linuxu a fungujes jak z praku. ;-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          bavme se o operačním systému, ne o prakticky náhodně vzniklém shluku kódu od nezávislých vývojářů ;-)

                          0 0
                          • JSt  

                            ty si stezujes, ze ti neco nefunguje, jak bys cekal. ;-)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              si nestěžuju, jen říkám, že bych si sračku Atom nikdy nekoupil :-)

                              já mám tenhle notebook (jako soukromej)

                              http://notebook.cz/…febook-P1610 s WinXp

                              (oproti originálu 128GB SSD disk, 1GB RAM)

                              Atomy to bezpečně strčí do kapsy…

                              0 0
                              • JSt  

                                mas nejak extra poreseny ssd pod ykspeckama?

                                pokud ma pocal jen giga pameti, je to jasny adept na linux. ;-)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  nemám, jen byla trochu honička sehnat SSD na to rozhraní (microPATA)

                                  pak jsem normálně Ghostem přesypal instalaci z původního disku na to SSD a je to :-) zrychlení neskutečný (což je pochopitelný, ty 1,8" PATA disky co se tam dávaly byly strašně líný)

                                  1GB RAM na XP úplně v klidu

                                  0 0
                                  • JSt  

                                    pokud ti staci giga pameti pod winkama, pak nechapu, ze ti prijde nedostatecny vykon atomu. ;-)

                                    0 0
                                  • smith22  

                                    minimální konfigurace pro XP je 256MB RAM.Byly doby kdy sem v PC těch 256MB Ram měl a WinXP fungoval – pamatuji si jak sem potom upgradoval na 512MB RAM.Takže 1GB musí stačit.

                                    A co se týče Atomu – není Atom jako Atom!Jak jistě mnozí ví tak s postupným vývojem netbooků se měnily i verze Atomů.Já měl v tom Asusu dvoujádrový Atom N550 k tomu 2GB Ram a netbook běhal naprosto svižně.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      já vim že 1 GB stačí, však to píšu

                                      to JSt má pochybnosti ;-)

                                      0 0
                                      • JSt  

                                        nemam pochybnosti. zrovna ted sedim u stare r40 1.4ghz centrinem a gigem pameti. na linuchu samo ;-), pac to je oproti winkam znatelne sviznejsi. :-P

                                        jen jsem se pozastavil nad tim, ze kdyz ti vykonove nestaci atom, ktery ma dneska dve jadra, vystacis si s gigem pameti, coz by u tohoto procesoru bylo uzky hrdlo. ;-)

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          je tam jen jeden slot – microDIMM, kdyby tam šly dát 2GB, dám je tam

                                          ale to jedno fakt stačí

                                          0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      BTW, když se WinXP uváděly na trh, tak jsem u MS dělal ;-)

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Pak jsi odešel a uvedli ten propadák visty :-D

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          tak to se ví, že MS vydává dobrý OS ob jeden…takže XP dobrý, Visty šit, 7 dobrý, 8…

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            8 se mi taky nijak moc nelíbí. Ale pro pomalé počítače jsou podle mě lepší. Jsem zvědavý na 9tku, ta by měla snad být zase opět pro náročnější enterprise využití, narozdíl od 8ek.

                                            0 0
                                    • JSt  

                                      jo, jen jsi opomnel jeden detail… ykspecka jsou zalezitost z roku 2001. naroky softu krapet vzrostly, kdyz jen brousr si ukousne 300 megu, jen to hvizdne. ;-)

                                      0 0
                              • xshreck  

                                na psaní ve wordu mi to uplně stačííí :D

                                0 0
                              • smith22  

                                To je ale škaredá věc :-D

                                0 0
              • Smazaný účet  

                Souhlas, měl jsem na prvním netbooku ještě jednojádrovej Atom, a to byl děs. Pak výměna za dvoujádrovej AMD C-60 a to bylo trochu lepší a teď skok na i5 a to je teprve mašina, konečně jsem spokojenej :0) I když, ještě možná SSD do mSATA? :-/

                0 0
                • Smazaný účet  

                  mSATA není jen tak – i když je tam miniPCIe slot, tak tam nemusí chodit

                  ten slot musí bejt v jiném režimu pro mSATA a když to ten notebook neumí přepnout, tak smůla…

                  0 0
      • Tomcat  

        Dvoujádrovej Atom a 1GB Ram musí přece na plynulé procházení netu stačit ne?.. …Opravdu ne, problém je obsah. A text to stačí problémem je Flash a video . A těch 1GB je málo.

        0 0
        • smith22  

          Tak na nějakých složitějších stránkách ve Flashi to asi znát bude, to občas pocítím i na stolním PC ale na takové stránky narazím opravdu zřídka.

          Další problém je taky, že dost operační paměti si ukousne sám systém.

          0 0
          • Kubas.1  

            a máte někdo zkušenost u těch netbooků jak je na tom s náročností (co poběží svižněji) win 7 / linux ubuntu? ten linux je právě napřiklad na tom EEE 1015, ale nikdy sem linux neměl tak nevím co od toho čekat…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Nevím jak linux, ale mezi Win 7 Starter a Win 8 Pro je na netbooku Acer Aspire One 722 s AMD C-60 obrovský rozdíl!

              0 0
              • Kubas.1  

                rozdíl ve prospěch čeho? 7?

                Vybírám nějakej levnej netbook, čistě do školy (přednášky, filmy, net), a požadavky sou nízká cena a dlouhá výdrž, pak až výkon, na druhou stranu přece nekoupím něco co bude věčně zasekaný

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Win 8 tomu netbooku nalil novou šťávu do žil. Mnohem lepší. Na netbcích jsem fungoval 3 roky, napsal jsem na něm i bakalářku. Jde to. Jenže jak zkusíš něco silnějšího, tak nechceš zpět. Momentálně i5 2,4Ghz, 16GB ram, 7200ot. disk a výdrž se šestičlánkovou baterkou min. 6 hodin. Hlavní uživatelský rozdíl ale není výkon, ale naprosto úžasná klávesnice, se kterou se nemůže rovnat ani jeden netbook, který jsem zatím měl možnost dlouhodobě zkusit.

                  0 0
                  • smith22  

                    To mě zajímá.To chceš říct, že Win 8 má menší hardwarové nároky a netbook je s ním svižnější?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ano, minimálně pocitově čistá intstalace W7 HP 64bit vs. čistá instalace W8 Pro 64bit, testy podloženo nemám. Ale dovedu si to vysvětlit i logicky – zmizela průhlednost oken, tedy zbytečnost, která určitě nějaké procento výkonu užírá. A to je u tak slabého HW poznat prostě víc.

                      0 0
                      • Frostty  

                        Nu dobrá a co uživatelské hledisko? Teď dostanu k novému HW win 8 a zatím su na rozpacích…

                        0 0
                        • JSt  

                          pokud jsi nikdy driv s pocalem nedelal, nebudes mit problem. pokud jsi zvykly na stary winky budes si muset zvykat, ze uz se pocitac nevypina pres start :-)) a plno dalsich veci.

                          ale da se to castecne poresit instalem classic startu . ;-)

                          0 0
                          • Frostty  

                            Nj, víš co, hanácká konzerva :D. Ale ono to nějak půjde..

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            vypínání ALT+F4

                            0 0
                            • JSt  

                              nebo zmacnout power na kastli, nebo shutdown -s, nebo… je plno zpusobu, ale ten nejkurioznejsi a nejpouzivanejsi uz neni. :-(

                              0 0
    • Maja13  

      cauky,

      notebook je velmi užitečná věc

      ja mám notebook hp a jsem velmi spojená, takže doporučuji firmy hp a acer

      [url=http://mfir­ma.cz]příprava webů[/url] – doporučuji !

      0 0
    • Maja13  

      Ano :)

      tvorba webových stránek

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.