• Strejda Jejda

    Ahoj, canyony uz tu byly rozebirany dost, ale me by zajimalo co rikate na porovnani techto dvou modelu. Horecne ted premyslim do ktery objednat. Jedna se o me prvni mtb. Az trochu potrenuju, rad bych prilezitostne zazavodil, jinak vyjizdky terenem.. Zadnej velkej extrem v podobe sjezdu a skoku..Ale setrit ho urcite taky nebudu.

    Nerve XC 4:  http://www.canyon.com/…uipment.html?b=46

    Nerve XC 6:  http://www.canyon.com/…uipment.html?b=42

    Zvazuju predevsim rozdil v tech vidlich (i kdyz asi i jine rozdily hraji roli, ovsem jako mtb novacka me zatim nechavaji chladnym). Uz jsem tu toho precetl dost o te Rebe a neco malo i o tom Foxu, ale nejsem z toho moc moudrej. Nekdo Rebu hodne chvali, Mlok vsude pise o prilisne progresivite (resil bych asi tuningem). Chapu ze kazdy ma jine pozadavky. Co by teda vice sedlo mne? Jak si proti ni stoji ten Fox? I treba z pohledu zivotnosti. O vymene vidle bych asi zatim neuvazoval, takze to co koupim tam urcite nejakou dobu zustane. Rozdil v poplocku neresim, neni pro me dulezity. Na kolik prijde servis a udrzba tech vidli, je v tom velkej cenovej rozdil?

    Prosim tedy o radu co by pro me bylo dostacujici, co nabidne odpruzenejsi (komfortnejsi) jizdu, co pro me bude best ;-) ? Ale jeste vic me zajima celkovy pohled na obe kola. Tech 400 euro rozdil mi zas tak silenej problem nedela (i kdyz samozrejme neni zanedbatelny), ani to ze 4ka neni v express.  Moc dik, snad to neni uplne trapny a odsouzenihodny vlakno ;-)

    0 0
    • TheIF  

      Já bych byl pro 6tku za těch 400 eur získáš mnoho lepších komponent, ktere zvýší hodnotu kola až jej za rok budeš prodávat, protože ti těch 115mm přijde už málo :-) 

      Jinak servis u FOXu bude o něco dražší, ale to je drobnost to pětikilo ročně snad není taková hrůza…

      0 0
    • MlokCZ  

      U těch vidlic to máš těžký, ideální není ani jedna. U Reby vysoká progresivita, která ale u Foxky není zas o moc menší. U Foxky pak vysoká komprese, upravit tedy chtějí obě dvě, aby chodily parádně.

      U Reby je jedna výhoda, bez problémů ji hodíš na 115mm, což se podle mě hodí k XCčku Canyonu více (projížděl jsem obě varianty) a to by mě na té Foxce vadilo nejvíc, že nepůjde na 115mm.

      Foxka má navíc high speed expanzi, což ale u tohoto zdvihu ještě není až tak podstatné.

      Já bych z těch vidlic volil raději Rebu a nechal upravit, upravená Reba díky provedení negativky je podle mě o malinko lepší než upravená Foxka i přes high speed expanzi Foxky. U vyššího zdvihu už by to bylo složitější.

      Osobně bych volil XC4 a za ušetřené peníze koupil nějaké super kola (za ty prachy se už pomalu dají v zahraničí koupit DTčka 240ky + 4,2d ráfky + supercompy).

      0 0
      • Strejda Jejda  

        Diky za reakci, ok, kdyz pises ze ani Foxka neni zrovna idealni, pujdu do te Reby a necham ji poladit. A az ji trochu pojezdim tak bych presel na tech 115 zdvihu. Prosim tedy o radu, kdo mi pomuze s tim vyladenim. Cetl jsem tu o Milanovi, ale umi to nekdo treba i z Brna, abych to neposilal tak daleko, pripadne abych to posilat nemusel vubec a jen tam treba zajel, Milan je myslim z Kladna?

        Jj, za usetreny penize neco vymyslim. Kola asi nejsou spatnej napad, ale nejdriv zrasuju ty co tam budou ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.