• jerry67

    Ahoj, chci pořídit Canyon Nerve, ale nějak mi vychází divná velikost podle jejich kalkulačky..Mám 184cm/75kg a moje běžná velikost byla 19/L..Máte někdo s nákupem u nich zkušenosti a jakou velikost bych měl zvolit (bohužel nejde vyzkoušet a nikoho neznám, kdo ho má – přesto vzhledem k ceně/výbava a testům ho určitě chci). Díky za radu!!

    0 0
    • madcat  

      Asi bych se orientoval podle efektivní délky horní rámovky – tzn. poměřil svoje kolo, případně kola, na kterých mám možnost se projet, a podle toho vybral vhodnou velikost u Canyona. Něco málo se pak dá doladit představcem, případně zahnutou sedlovkou.

      Toho jejich asistenta pro výběr velikosti na stránkách už jsi předpokládám zkoušel? Jinak jak už se tu vícekrát psalo – ten bere v potaz v podstatě jenom délku nohou a podle toho vybírá vhodnou velikost…

      0 0
    • valmar  

      Ahoj sa to tu už riešilo, skús pohladať. Ja som u nich tiež objednával, budúci týždeň by malo prísť, Nerve XC 8. Výšku mám 187cm, nohy 86cm. V ich konfigurátore je nadôležitejší rozmer dlžka noh. Mne podla nich vychádzalo M-ko, objednal som však L-ko. Zlomová dlžka noh je 87cm, od tej ti to už navrhuje L-ko.

      0 0
      • jerry67  

        Mě to taky spíš vychází na L-ko, ale u nich mi to vycházelo na M-ko..délku noh mám cca jako ty, tak možná spíš taky to L-ko..ještě se zkusím podívat na singltreku v Jindřichovicích p. Smrkem až ted zase pojedu..občas jsem tam na něm někoho viděl, ale v tý době mě to nezajímalo :))

        0 0
    • maajkee  

      eMko je krátký, na tvou výšku spíš L, i standover trochu snížili oproti minulým modelům, takže by neměl být nějaký problém.

      0 0
      • jerry67  

        Taky mi to tak přišlo, ale pro jistotu jsem to sem radši hodil..Díky !!

        0 0
        • ememem1  

          no, jako daval bych bacha, je fakt ze maju docela velky standover a ze ten kalkulator prakticky reaguje len na dlzku noh ale za by canyony boli kratke a M ti bolo nutne male jak pise maajkee tak to bych ani nepovedal ani nahodou. vo vseobecnosti bych povedal ze ten ich kalkulator nejde extrapolovat na ine biky(bych povedal ze dava o cislo mensi bike) ale pre ich vlastne to docela sedi tak aby si sa neodrbal hlavne ak sa pohybujes niekde tesne medzi dvoma velkostami.

          0 0
          • maajkee  

            V eMku 595 efektivní, to není nic dlouhýho, spíš kratší. Já jsem dneska na eMku seděl a na mě by bylo prostě krátký. Mám 185cm a nohy 85cm. Musel bych tam dát tak 120mm forbec, čímž bych to zabil.

            Standoveru bych se nebál, ta horní trubka je fakt dost prohnutá a ten jejich standover berou podle mě až někde z poloviny rámu.

            0 0
            • ememem1  

              extra dlohe ne ale dlshsie ja „standart“ tak cca o 1cm hej. canyony vseobecne rozhodne nepatria medzi kratsie.

              0 0
    • drhor  

      Ahoj, dnes mi dorazil XC 6, mám 178 cm na výšku a padne mi jako ulitý (předchozí velikost kola vždy 19 palců) . Nechal jsem si poradit taky tady na foru a byla to 100% trefa . nevím jestli na Tvoji výšku ba to M už nebylo malé . Jo, taky mi ten jejich kalkulátor hodil velikost S, ale to by bylo určitě malé na délku ! ten standover nevím, jám to mám těsně pod koule, ale když sedím na kole, tak je velikost ideální :-)

      0 0
      • valmar  

        Ahoj, prosím a, mal by som dotaz. Aký si mal termín dodania na faktúre. Ja tam mám KW 31, což je budúci týždeň. Chcel by som mať predstavu, aký sú presný. Díky

        0 0
        • grim334  

          Pokud mas na fakture 31 tyden tak to bude presne podle faktury. Jedine orientacni dodaci terminy jsou ty na webu, na objednavce a fakture uz mas pevny termin dodani. Alespon ja to tak mel. Web v prubehu objednani lital nahoru dolu 2 tydny, ale kolo prislo presne v predpokladanem terminu.

          0 0
        • drhor  

          Já měl na objednávce dodací týden 31, kolo přišlo již 29 týden, tedy o 14 dní dříve, kdy jsem byl ještě na dovolené . Kolo odeslané z Německa 16.7. a doma 19.7.2012 , což jsem ani nečekal :-)

          0 0
    • Milwa  

      Efektivní délka horní rámové trubky není všespásná. Protože předozadní pozice sedla vůči středu je daná délkou stehení kosti a vzdálenost sedla a řidítek je daná délkou trupu a rukou. Proto Canyon začal jako jeden z mála udávat i vzdálenost středu a řízení (I – reach). Tuto vzdálenost ovlivňuje úhel sedlové trubky E.

      Pro posouzení, jak je kolo dlouhé je tedy potřeba uvažovat jak efektivní délku horní rámové trubky (B), tak vzdálenost středu od řidítek (I).

      Pak je taky otázka, jak moc přesně to Canyon uvádí. Dopočítával jsem si nějaké rozměry pro XL a moc to nesedělo. Ale já hledám extrémně dlouhé kolo, tak to moc řeším. Každopádně Canyon XC mám pro tyto záměry v hledáčku.

      0 0
    • jerry67  

      Díky všem za rady !! Vychází mi to na to L-ko, tak potom dám vědět..

      Ještě jsem přemýšlel nad Haibike Hai Sleek Marathon SL 30 2011..zkoušel jsem, bylo v pohodě a můžu ho mít nové za 29.000,– což mi přijde zajímavá cena..do zítra se rozhodnu :))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.