• dieegoo

    V nejbližší době už musim jednoho z nich objednat, abych na něj pak zbytečně dlouho nečekal, ale pořád nemám jasno, jestli jít do „chrtího“ XC nebo rovnou do ES řady… Hledám pohodlný kolo na rychlý projížďky, vesměs žádný ultra terény.. Je fakt, že XC5 je za stejné peníze jako ES5 lépe osazené, ale jaký bude rozdíl v jízdě už nepoznám. Tak jestli dáte nějakou radu :)

    Anketa: Táákže

    17x
    31%
    24x
    44%
    14x
    25%
    0 0
    • TheIF  

      na pohodový ježdění určitě ESko 100mm je jen pro chrty

      ES5 www.canyon.com/…tattung.html?b=86 XC5 www.canyon.com/…tattung.html?b=47 XC4 www.canyon.com/…tattung.html?b=46

      0 0
      • vojta  

        to Theif …to jako ze ja jsem chrt? Jo? :-) to dieegoo …ale zpet k tematu … Nevim, jake mate v okoli Hradce tereny, ale pises „rychle projizdky, zadny ultra teren“ – v tom pripade bych asi bral XC. Jako dvosezonni majitel XC6 muzu rict, ze na to bude XC dobre ( navic je tam Fox23, ktery ma vypinani ProPedalu – pro pohodlnou jizdu terenem urcte velke plus ). Je ovsem otazka, jestli se ti teren nazalibi natolik, ze jej zacnes vic vyhledavat a potom se ti muze stat, to co me malickosti. Ze se budes bit do hlavy, ze jsi nevzal rovnou ES-ko. Ne, ze bych jezdil neco „drsneho“, na to nemam ani techniku, ani odvahu, jde mi jen a pouze o pohodli (jsem prece jen uz starsi clovek :-) ). Tam kde TheiF na svem ES ve sjezdu lehce proplouval (alespon se to tak ze zadu zdalo :-) ), XC uz bylo ponekud kostitrasoidni. A tak take resim co dal. Puvodni uvaha byla vymenit tlumic. Mam Manitou Swinger – je to dobry tlumic, se sirokou moznosti nastaveni, ale chybi mu jedna podstatna vec, a to vypinani „inteligence“. Takze aby byl v terenu alespon castecne komfortni dle mych predstav, jezdim s min. tlakem v SPV komore, ale neni to ono – na asfaltu houpe, v terenu prece jen mala hranka zustava. Jako o nahrade jsem uvazoval o Foxu RP23. Potom jsem si taky rikal, ze bych vymenil Blacka za Revelation U-Turn Air. No a kdyz sectu cenu noveho tlumice a vidlice, zacina mi vrtat hlavou, jestli naprodat XC a nekoupit nove ES. Ale porad si nejsem jisty, jestli by to v mem pripade nebylo „s kanonem na vrabce“

        0 0
        • TheIF  

          Ne ty nejsi chrt, ty jsi bajkovaní umíš užít, a jak sám potvrzuješ – pro pohodový bajking je lepší Esko.

          0 0
          • dieegoo  

            No asi mě ukecáte :) tak asi oželim lepší osazení a půjdu do ES… myslim, že i tak bude kvalitativně bohatě stačit.. co ty Juicy, asi nebudou tak dobrý jak se říká o Oro co?

            0 0
            • TheIF  

              z 203 a 180 kotoučema to určitě špatně brzdit nebude, ja mám sice juicy 7 ale jsem spokojenej, brzdí paradně a to mám skoro 100kg

              0 0
              • cabbage  

                asi ty oro budu muset taky někde vyzkoušet, nějak nemůžu uvěřit že by formula začala dělat použitelný brzdy:-)

                btw: to je z německýho bike co? já jen že tam to je občas trochu podivný…

                0 0
                • TheIF  

                  jj ten test co jsem hodil MlokCZ www.theif.nextradsl.cz/…sen_0106.pdf

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Jeden test není nijak směrodatný a klidně může dávat podivné výsledky, ale chválí je všichni všude, co jsem zatim četl. Už jen průměrná známka na mtbr 5 z 5 je dost udivující (tzn. ani jeden z 15 hodnotících lidí (to je pro K24) jim nestrhl ani bod). Oproti tomu J7 nemaj průměrné hodnocení ani celé 4 body (tam je to ale více vypovýdající, hodnotilo 152 lidí). Žádná jiná brzda, která by měla hodnocení celých 5 a přitom aspoň 10 hodnotících tam není.

                  Ale to samozřejmě ještě neznamená, že budou zázračné, ale určitě nebudou špatné.

                  Sám jsem na ně velmi zvědav, až je testnu na novém kole.

                  0 0
                  • TheIF  

                    A já se těším na čtyřpístky Avid Code, ale nevím jaký rozdíl můžu čekat i j7 z 203mm brzdily hodně ostře

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tak s 203 kotoučem budou výborně brzdit všechny aspoň trošku slušné brzdy.

                      0 0
                  • MlokCZ  

                    Ještě pak ORO Puro, ty maj taky hodnocení 5, ale pouze 6 hodnotících. K18 pak mají 4,83 (ale také pouze 6 hodnotících).

                    Další ještě pro srovnání, XT mají 3,98 (o malý chloupek víc než J7).

                    A ještě pak Magury Loisy FR mají taky 5 bodů (ale opět málo hodnotících, jen 5).

                    0 0
                  • cabbage  

                    mě docela zaráží srovnání výkonu brzd- při 1602mm kotouči v je juicy podle srovnávacího grafu lepší než obě oro, ale má méně hvězdiček v tom samém(brzdná síla)? co to tedy znamená?!

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      V tom sloupcovém grafu, kde jsou všechny brzdy je jen jedna hodnota pro každou brzdu a to ještě netušim jaká hodnota (když to srovnám s grafy průběhu brzdné síly, tak netušim, co by to mohlo být). A německy umim bídně, takže celý text jsem nečet. Kdežto v těch grafech je to jasné, tam je závislost brzdné síly na síle na páce brzdy a to pro sucho (červená křivka) a pro mokro (modrá křivka). A tam když koukneš na ORO, tak mají skvělý průběh grafu (pro malou sílu na páce velkou brzdnou sílu a ještě za mokra u Puro stejně jako za sucha, u K18 jen o chlup hůře). Juicy Carbon mají ten graf horší.

                      A za co dávali přesně hvězdičky za brzdnou sílu netušim, ale myslim, že brali do úvahy brzdnou sílu za mokra i sucha (kdežto v tom sloupcovém grafu je jen jedna hodnota).

                      Můžete ten článek někdo přeložit celý a důkladně pročíst, třeba to tam je ještě někde vysvětlené lépe.

                      0 0
            • kesu  

              urcite ES:)

              0 0
              • dieegoo  

                Už jsem jim napsal, kdy bude dostupné.. jestli bude odpověď v červnu, tak to nebude moc dobrý

                0 0
    • kesu  

      ani bych neresil a sel do ty enduro rady.Canyon na to ze ma 135mm jede velice slusne..

      0 0
      • MlokCZ  

        O7 modely maj už 140/140. Ne že by to byl oproti 135 nějaký významně znatelný rozdíl, to není, jen upřesňuji pro rozhodování.

        0 0
    • MlokCZ  

      Já bych to tak jednoduše neviděl a rozhodnutí mezi XC a ES bych viděl jako dost těžký. Hodně záleží jaký jezdíš terén a jakým stylem.

      Canyon XC modely mají vzadu 115, takže je to o něco více než konkureční chrtí 100-ky. Na XC5 mě přijde málo 100mm na vidlici. U ES už je vzadu 140, což je sice na pohodovou jízdu po rovině a z kopce super, ale do dlouhých výjezdů už to začíná být docela dost (+ vyšší váha kola). Zase možná u toho Talasu bude použitelná změna zdvihu (to se teprve uvidí). Pokud ano, tak těch 140 vzadu problém ve výjezdech nebude.

      Já to třeba tak radikálně do vyšších zdvihů jako TheIF nevidim. Taky podle něj je jeho současný ES-ko málo zdvihové.

      Teď mám 115/100 (předek/zadek) a někdy mi to přijde málo, ale zase při některých vyjížďkách bohatě dost (občas vim předem, že vyjížďka bude i více po asfaltu, třeba když vyjíždím těsně po dlouhém dešti, tak se mi do bahna do lesa nikdy moc nechce) a naopak jsem rád, že to pěkně jede. Na příští sezonu jsem proto objednal 140/125 (a větší zdvih už bych nechtěl, to jsem si zkoušel). Ale současný kolo si nechávám a předělám ho ještě více na svižnou jízdu – dám rychlejší pláště (místo RR/NN to zrychlím ještě na RR/RR) a na novém bude NN/NN. Ale to nové je i váhově ještě stále hodně do XC (taky bude mít 12,5 jako to současné). ES už mě třeba na moje použití přijde zbytečně těžký. Jsem lehký, neskáču, neprasím a sjezdy bych měl (po tom pádu) raději jezdit ještě pomaleji než jsem jezdil. Takže s odolností kola nemám problém ani se současným kolem a bytelnější kolo třeba vůbec nepotřebuju (takže ty vyšší váhy a vyšší odolnost u modelů s vyšším zdvihy vůbec nevyužiju a jen mě by štvalo že je těžší).

      Já bych tedy osobně volil XC5 v případě, kdyby mělo vidlici s vyšším zdvihem.

      Takhle bych možná šel už taky do ES-ka.

      Kdybys objednával před 2 měsíci, tak ti doporučim www.cube-bikes.de/…d_10761_.htm S osazením Revelation + K18 se dal v tu dobu na předobjednávku vzít za 50k a u nás. A bylo by to něco mezi SC a ES, zdvihově blíž k ES, ale váhově k XC. Bohužel teď už stojí více, oficiálně doporučená cena 1900euro (nebo u nás myslim že 57k), někde v Německu ho maj o chlup levněji, ale ne o moc. Takže teď je Canyon levnější.

      Celé moje hodnocení těch zdvihů je z mojeho čistě subjektivního pohledu, který bere do úvahy jak, kam, s kým jezdím a někdo to z jeho pohledu uvidí úplně jinak.

      0 0
      • MlokCZ  

        A ještě dodávám, že nejsem žádný chrt a jsem výkonostní lemra a na závody se nejezdím ani podívat :-) A přesto ocením i výhody těch menších zdvihů, nejen těch větších.

        0 0
      • dieegoo  

        Ten Cube vypadá pěkně, ale 50 už je moc peněz… Už i to XC5 je na mě dost drahý, proto pořád přemejšlim, jeslti by byl takovej rozdíl mezi XC4 a XC5 nebo jestli je fakt ten příplatek akorát za samolepku FOX…k XC4 by mi zbylo třeba i na Crossridy, který by tomu myslim docela slušeli :)

        0 0
        • MlokCZ  

          No možná ta XC4 nebude tak úplně špatný nápad, i když mě se víc líbila XC5. Teď když tu řešíš ty zdvihy, tak když vemeš XC4, tak tam můžeš Rebu nechat předělat na 115mm (+ kdyby se ti zdála moc progresivní, tak ji nechat vytunit u Milana, ten ti z ní vyčaruje méně progresivní jako cca U-Turn 115mm verzi). A tím bys měl 115/115, což už by bylo rozumný.

          0 0
          • dieegoo  

            Takhle nějak sem to myslel.. právě že Reba jde předělat, u Foxe nevim.. pak bych dostal, jak píšeš, stejný zdvih nad oběma koly. A cenový rozdíl taky není k zahození… ale matná černá je hezčí, to je fakt.

            0 0
      • kesu  

        ja bych se toho nebal,podle meho je to v klidu.Navic u toho tlumice se da snizit citlivost a pak se to na vyjezdy zlepsi.Krom toho ze prejit na vyssi zdvih znamena vymenu ramu,zatimco prefouknout tlumic muzes vzdycky:D

        0 0
        • MlokCZ  

          S tim tlumičem to já vim, ale to už dělám na svojem kole při 100mm vzadu taky a tam to právě tak akorát stačí, aby nebylo třeba při výjezdech snižovat zdvih na vidlici. Ale jak už jsem psal, třeba na tom Talasu to půjde snižovat dobře (v což pevně doufám) a pak ten problém nebude.

          0 0
          • kesu  

            ono kamen urazu je podle meho skupina lidi se kterou jezdis.Pokud to chces mezi chrty tak je i 100/100moc,pokud jezdis sam nebo s podobnejma naturama muzes mit klido 140/140 a vic a neni problem.Ono si na to houpani clovek zvykne a pak uz to ani nevam naopak je to divny bez toho.A na svym speslu(125/132) dam kilo po silnici v klidu a je o dost aktivnejsi a pro silnicni projev geometrii o dost nevhodnejsi nez canyon ES.moje volba by byla jasne ta s vyssim zdvihem

            0 0
            • cabbage  

              ono i 145/145 nemusí být překážka pro chrtění, třeba takovej darkson…;)

              0 0
            • MlokCZ  

              Já s moc chrtama nejezdím. Pár lidí je lepších než já a pak když se to sejde, že nejedou pomalejší, tak sem tam musím víc makat, ale to není častý (a stejně jedu většinou podle sebe).

              Spíš ale někdy se jezdím fakt terén, co skoro terén není (široké pěkné lesní cesty, které by se pomalu daly jet na silničce) nebo někdy i asfalt. A pak taky téměř všichni mají HT a sem tam někdo jede na trekingu, takže občas nechtějí do rozbitějšího terénu. A v takových případech se to víc užiju, když to kolo sviští, i když se nikam neženem a nechrtíme.

              Všechny ty vyjížďky bych projel i na 140/140, v tom problém není, ale jde o to, co si na čem víc užiju.

              No a pak zase někdy jedem do opravdu terénu a tam je těch 100/115 + chrtí pláště málo.

              0 0
              • pitos  

                Nemyslím si že 100/115 je málo.Spíše je u tebe problém v těch chrtích pláštích.Na zdvizích třeba 100/100 se dá sjet uplně vše a jsou lidi(a pár jich znám)co dokáží jet daleko plynuleji a rychleji(z kop­ce)než někdo na 150/150.Tím nechci říct že vyšší zdvih je k ničemu-to rozhodně ne,jen to nemusí být nějaké omezení v těžkém terénu.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Ne, ne, v pláštích není vůbec problém. Teď si trošku nerozumíme. Já si nestěžuju, že na 100/115 něco nesjedu. Co sjedeš není o zdvihu, já na fullu nedám téměř nic navíc, co jsem dřív nedal na HT, jen na fullu můžu jen někde rychleji. A na novém kole s vyšším zdvihem, co bude na příští sezonu nesjedu nic navíc, co nedám teď, to je jasný.

                  Tím, že je to někdy malý zdvih myslím jediné a to pohodlí. U mě je full celý o pohodlí a ne o tom, že bych toho potřeboval sjet více.

                  Pláště mám úplně akorát k mému stylu jízdy a jsem s nimi naprosto spokojen. Pohodlné jsou dost – 2,25 se pro mě akorát. A jízdní vlastnosti jsou pro mě u NN/RR akorát vyvážené.

                  0 0
                  • pitos  

                    Dobrá:-)To že je vyšší zdvich pohodlnější samozdřejmě souhlasím.Možná jsem ani nechtěl napsat kdo co sjede ale že dokažu jet plynuleji než někdo na 150/150 a ten nišší zdvih mě nijak zvlášť nebude omezovat a bude mi přinášet dostatečný komfort.A vyšši zdvihy stejně podle mě využiješ hlavně při jízde z kopce dolů takže pokud nejezdíš a nechceš jezdit rychleji či něco brutálnějšího tak to takovej přínos zase nemusí být. Jinak nevím co je a není moc chrtí ale plášť 2,25 si myslím že nebude:-)Jinak ja používám 2,35.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Nesouhlasím pouze s jednou věcí a to, že využiješ vyšší zdvihy hlavně při jízdě z kopce. Já naopak větší zdvih ocením hlavně při těch nižších rychlostech (samozřejmě z kopce taky, ale tam to není takový problém, když je využit téměř celý zdvih), protože tam můžeš využít pouze část zdvihu, takže rozdíl jestli propružíš 3cm nebo 5cm je pak sakra znát. A mít o hodně méně progresivní tu první část zdvihu (aby i menší celkový zdvih šel při malých rychlostech více do zdvihu) není řešení, protože to by mě pak nevyhovovalo při větších rychlostech.

                      0 0
                      • TheIF  

                        Na silnici ten rozdíl poznáš jen na váze (ES + 2kg) ale jinak díky lockaoutum to bude nastejno. Hlavní rozdil bude bytelnosti toho kola (on ten ES má mnohem větší průměry trubek + zpěvňující návarek) pokud jej nechceš šetřit ve sjezdech což ke třeba důvod proč jdu do Torqua že se ve sjezdech nemusím ohlížet na kolo a pěkně to pustit dolu (pravda že to ovlivňuje i váha jezdce mít 60Kg tak si klidně pěkně jumpnu i na ESku jako týpek na fotce :-)

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Když se vše zamkne, tak to taky pojede, to je jasný. Ale právě já jezdím většinou i po silnici v plně aktivním režimu (ty silnice jsou místy taky pěkný terén) a lockout používám čím dál míň. A při 100mm vzadu je to i při plně aktivním režimu i na silnici přijatelný.

                          A se šetřením ve sjezdech problém právě nemám. S mojí váhou přežilo moje kolo v profilu (který má taky pěkně tetounký trubky, bude to jako cca Canyon XC) v pohodě i můj pád v srpnu (narozdíl ode mě). Takže mě nelimituje odolnost ani trošku (vážím kolem 66–70kg) a kvůli kolu určitě sjezdy nešetřim (já jsem dostatečně limitovaný mojí pilotáží). Pak je jakákoliv váha navíc, co má ES-ko pro mě zbytečná. Proto, když jsem vybíral kolo nové, tak jsem ES-ko vyloučil, že je zbytečně těžký a šel zase do Cubu, který bude opět 12,5kg včetně pedálů (při zdvihzích 140/125).

                          Je mi jasný, že pro tebe by XC nebylo vhodný ani trošku a že i ES-ko tě může limitovat.

                          0 0
                        • MlokCZ  

                          Jinak takový věci jako na obrázku, to už já neprovádim, proto není třeba odolnější kolo.

                          0 0
                          • TheIF  

                            Trocho off topic, ale nemáš nějaký info o FOX 36 VAN RC2 07. Sice už jsem na 99% rozhodnut pro lišku, ale přesto… je to správná volba oproti RockShox Lyric U-Turn 115–160 ? Jasně u RS by se možná občas šiklo to sundání na 115 při cestě po asfaltu, ale liška je liška ne ?

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              O 07 jakýchkoliv modelech toho moc nikde není zatím (nejvíc jsem zatím viděl pouze na Talase 32). Ale co jsem občas někde zahlédnul o VAN, tak snad není na začátku zdvihu tak málo citlivá jako Talas 32, tak snad bude v pohodě (ale vidlicema od 150mm výš jsem se moc nezabíval – ani sháněním informací, takže moc netušim). A Lyric to je zatím dost neznámá, ani na mtbr zatím téměř nikdo nedával hodnocení na něj.

                              0 0
                            • MlokCZ  

                              Na VAN RC2 aspoň něco málo www.mtbr.com/…128189.shtml Lyrika tam pak zatím hodnotili 2 lidi, každý jiný model.

                              0 0
                              • TheIF  

                                Jasný že na recenze je jeětě brzy. No já jsem stejně už rozhodnut (líbí se mi hadry od FOXe tak aby to ladilo.. :-)) a příští týden ho asi objednám než je vyprodají i když montage termín v dubnu by se mé peněžence šikl (jsem asi jediný kdo by byl za pár měsícu čekání rad)

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Nejsi jediný, mě se to šikne taky a mám to i super domluvený. Objednaný kolo bude koncem ledna, ale vyzvednout (tedy i zaplatit) si ho můžu kdykoliv budu chtít do dubna (ale už mám zaplacenou 6000 zálohu, takže už není riziko, že bych si kolo třeba nevzal vůbec). Já prachy asi budu mít už v lednu, ale jednak jako pojistka, kdyby prachy náhodou ještě nebyly je to dobrý. A taky i když budou, tak se mi to hodí platit raději déle. A jezdit stejně dřív jak v březnu nebudu. A i kdyby jo, tak kolo mám, takže nikam nespěchám.

                                  0 0
                        • kesu  

                          souhlasim s mlokem,vyssi zdvih se mi hodi daleko casteji rpi normalni jizde terenem kde se diky odpruzeni muzu kochat:) a neresit kazdou diru.Zatimco stav kdy mi vyssi zdvihy zachranej kejhak nekde ve sjezdu nastane parkrat za sezonu.Ale jak si vyzdvihl ty,ten ES je pevnejsi a vzhedem k chovani toho kola bych se toho zdvihu nebal.Krom toho navic jeste po presednuti na FS je klidne muze stat ze zacnes jezdit narocnejc..Ale proc to radim sem.Na toho torqua sem taky koukal,je to za super cenu.Je to jeden ze tri kandidatu na dalsi bike.Kteryho chces a jak se na to asi dlouho ceka?a jeste poku jde o vidli sel bych radsi do lyrika nez do 36.U letosni 36tky mi prijde ze nechodi na celej zdvih a navic mi neprijde citliva.

                          0 0
                          • TheIF  

                            Nj pořád váhám a asi vyhraje FR 9.0 zase ten model z lyrikem FR 8.0 má horší kola – ráfky (na freeride)… No jak dlouho budu čekat to netuším, přiští týden to objednám cca za 1–2 týdny přijde dopis a vněm bude napsaný montage termin, určitě dam vedět ale tipuji 2–3 měsíce

                            0 0
                            • kesu  

                              aha no todle je na me uz moc tezky koukal sem po tom 8.0.Tak pak dej vedet…

                              0 0
                  • McBlacky  

                    NN a RR jsou na fula málo – zvlášť ten RR zkus dát alberty nebo verticaly a teprve uvidíš. sice mám jenom 105/90 ale rozhodně větší nárust rychlosti hlavně v zatáčkách pozoruju při přezutí pláštu, než když změním HT za FS… nemluvě o brždění

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tohle je jasný, s tím souhlasím. Ale mojím cílem není tu rychlost ve sjezdech zvyšovat. Teď naopak po pádu v srpnu bych měl jezdit pomaleji a opatrněji (a ten pád opravdu nesouvisel s plášti), takže v tomhle mi ty pláště stačí. Mě už jen NN/NN sedělo méně (a i alberty jsem krátce testoval). Mám prostě malé procento situací, kde ocením lepší vlastnosti terénějších plášťů a velké procento situací, kde ocením, že RR jede lépe (převažuje u mě lehčí terén a hlavně téměř vždy za sucha).

                      0 0
                      • TheIF  

                        To se chce správně oháknout :-))) www.bikepark.cz/index.php?…

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          No trošku by mě to pomohlo při tom pádu, ale asi ne moc. Ale hlavně já jezdím celodenní pohodový XC a rád i kopce nahoru, takže bych v tom fakt jezdit nemoh. Ale hlavně při tom pádu jsem letěl v téměř 50 na hlavu, helmu jsem naštěstí měl, byla na kaši a já zkončil z těžkým otřesem mozku v nemocnici. Odřeniny jsem měl úplně všude a ošklivý, ale ty byly nejmenší problém, po 3 týdnech už byly celkem ok. Zlomená čelist od helmy (ten náraz byl hodně ze strany a jak se mě to pokoušelo helmu strhnout dokola z hlavy, tak mě pásek zlomil čelist, ale helma na hlavě zůstala, takže lepší zlomená čelist než být mrtvej). Tady by pomohla integrála, ale v té se fakt jezdit na takové výlety nedá. No a pak to odnesly nejvíc záda, které zlobí ještě teď po 4 měsících. Páteř našteští ok. A nevim jestli by na tohle pomoh páteřák nebo celý krunýř, možná, že jo. Ale v tom bych taky jezdit nemoh.

                          0 0
                          • TheIF  

                            Takže Cambel nepomoh ? Já myslel že je to takovej lehčí pateřák…

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              To těžko říct, možná že pomoh a odnesla by to i páteř bez něj. To bych musel vyzkoušet ještě jednou bez něj :-) Měl jsem největší hlavní náraz přes rameno. Nejvíc to odneslo jedno místo těsně pod lopatkou na druhé straně než byl náraz do ramene, pak celý hrudní koš (žebra jsem cítil při nádechu ještě po 3 měsících, ty jsou už teď téměř ok). A teď mi ještě trochu po zátěži zlobí spodní záda, který vůbec první dva měsíce po úrazu nebolely (ale to záda byly v klidu, jen rehabilitační cviky).

                              0 0
                            • Darkson  

                              mě osobně už camel párkrát při pádu na záda pomoh. nepochybně chrání páteř při nárazu.

                              0 0
            • MlokCZ  

              A pak je tu ještě jeden faktor, proč nejezdíme celé vyjížďky pořádným terénem (i když některým občas by se to líbilo). A to výkonnost. Když je terén moc těžký, tak se zase nikam nedojede. A občas se u delších vyjížděk stává, že naplánujem celý terénem, ale zpět se zkracuje po silnici, protože buď už se vracíme moc pozdě nebo jsou někteří už vyřízený.

              0 0
    • RomanH  

      Tezka volba (XC5/ES5). Nedavno jsem sam nad sebou premyslel, zda nevozim treba na sebe predimenzovanou vidlici (Marzocchi Z3). Drzim kola u zeme a preskakuji akorat odvodnovaci kanaly ci obrubniky. Snazim se sice sjet vsechny sjezdy, ale jezdim je relativne pomalu a opatrne. Tech svych 100mm dostanu nadoraz parkrat do roka. Na druhou stanu se mi libi jeji chod, jednoduchost, servisovatelnost a jistota, ze u ni nemusim neustale menit pouzdra.

      No, asi bych volil tu XC5, pro zenu ji budu brat urcite.

      P.S. Kdy to chces objednavat ? Vzdyt jsi psal, ze budou v cerne barve az v breznu.

      0 0
      • dieegoo  

        Ano, budou až v červnu.. ale počítám s tím, že čím dřív objednám, tím dřív na mě pak přijde řada…

        0 0
    • dieegoo  

      Tak ES5 bude až na začátku dubna… hrůza děs :(

      0 0
      • TheIF  

        Hm to vypadá na pěknej nával. To by mě vyhovovalo, dřív se stejně nedá moc bajkovat a za 4 měsíce se dá něco našetřit…

        0 0
        • dieegoo  

          To sice jo.. ale ten pocit, že už je doma… určitě víš co myslim :)

          0 0
      • vojta  

        To uz mas „montage termin“, nebo jen obecne info, kdy budou prvni ES-ka. O terminech pro ES6 nemas nahodou nejakou povedomost ?

        0 0
        • dieegoo  

          Napsali mi, ze pokud objednam ted, tak bude na zacatku dubna… cili asi dodavka.. tkaze pocitam, ze vsechny zacnou vyrabet v breznu.

          0 0
          • TheIF  

            Nebo je už před tebou tolik objednávek, že nestíhaj montovat…

            0 0
      • RomanH  

        A to jim chces nechat 4 mesice penize ?

        0 0
        • TheIF  

          Ne, objednaš – přijde papírovej dopis kde je potvrzená objednávka + montage termin, až to maj hotový přijde další dopis – faktura kde máš napsané jak/kam to zaplatit a až obdrží tvé prachy tak ti kolo pošlou.

          0 0
    • cobra  

      Ja uvazuju o XC6 (XT kliky a naby na prumyslech oproti XC5), taky jsem trochu vahal jestli nejit do ES, ale zas to kolo chci i na zavody (hlavne maratony) a byl bych nerad aby bylo pomalejsi nez moje soucasny (doufam teda ze nebude pomalejsi napriklad v lehcim terenu pri zavreni tlumice). Poslal jsem jentak dotaz kdy by kolo mohlo bejt dostupny a prislo mi, ze kdyz ho objednam ted, tak bych ho mel dostat v 1. polovine unora, coz je hodne slusny.

      0 0
      • TheIF  

        No jestli jezdíš první stovku tak určitě XC, ale jinak bych řek, že ESko je idealní na 100 km maratony..

        Hm tak se zda, že dieegoo měl pravdu a oni ty rámy vaří až v průběhu roku asi podle objednávek (dalo se čekat když nemají distributory – sklady) ale stejně nechápu, že touhle „kusovou“ výrobou nenaskočí cena (hlavně u komponent které musí taky nakupovat průběžně)

        0 0
        • cobra  

          Tak prvni stovku uplne nejezdim:), spis tak druhou kdyz se zadari, ale rad bych jezdil trochu vic a udrzel se aspon v ty druhy stovce (na krali sumavy treba kvuli prvni vlne, nemam rad ucpanou trat), takze jsem v podstate rozhodnutej pro to XC. Ale casem bych k tomu rad jeste neco s vetsima zdvihama na drsnejsi pouziti, ale vsechno to stoji moc penez:(.

          0 0
          • TheIF  

            Jasný a já zapoměl, že letos mají XCčka vzadu už 115mm

            0 0
        • vojta  

          Podle objednavek asi ne, ale rekl bych, ze maji dodavky ramu urcitym zpusobem rozlozeny v case a navic nejen co se tyka mnozstvi, ale i typu a velikosti(?) – aby tamani nemuseli porad prestavovat masiny.

          0 0
    • vojta  

      Pokud by mel nekdo v umyslu Canyona neobjednavat u Germanu, ale koupit v BikeExpertu, tady je odpoved na muj dotaz …

      dobry den, na pristi rok kola canyon dovazet nebudeme. prvni kola dorazi koncem listopadu pristiho roku – modely 2008 chteli bychom mit kola ve volnem prodeji – coz se nam pro pristi rok nepodarilo dohodnout s pozdravem stanislav kotab

      0 0
      • TheIF  

        Copak místo vidle bude novej bajk ? Nebo jen za zvědavosti ?

        0 0
        • vojta  

          Treti prispevek shora v tomto threadu ;)

          0 0
          • TheIF  

            Jo ten jsem četl, takže pořád přemýšlíš..

            0 0
            • vojta  

              No, u mne je rozhodovaci proces ponekud zdlouhavy. Jsem sice strelec, ale nez zamirim, tak to obcas sakra trva :( . To je porad – nebude Revelation na tem ram moc ( i kdyz na tusim XC4 davali Blacka 90–120 ) a vymena tlumice opravdu prinese zvyseni komfortu ? – nebude 140 pro mne (jak jsem psal vyse) s kanonem na vrabce ? – vzit ES5 nebo ES6 ? -stoji Talas RL x TalasRLC a Juicy5 x Juicy7 za rozdil v cene … A az konecne zamirim, tak budu muset jeste najit rezervu v rozpoctu a presvedcit manzelku, ze to nove kolo opravdu ale opravdu nutne potrebuju :)

              0 0
              • vojta  

                Trosku tento thread zneuziju … Pro muj rozhodovaci a hlavne presvedcovaci proces bych potreboval odhadnout, za kolik by se dal muj bajk (viz. profil, koupeny loni na jare, najeto 4500–5000km) bez vetsich problemu prodat. Byla by castka nekde mezi 20–25k realna ?

                0 0
                • TheIF  

                  No 2 roky je už celkem dost, ale tak za 20K snad jo, zkus se zeptat Tinka to je takovej překupník, třeba ti poradí.

                  0 0
            • vojta  

              Ty uz definivne jdes do Torque ?

              0 0
              • TheIF  

                jj dneska objednávam sice jsem pořád trochu váhal jestli nejít do toho 14kg chrtího Torque 8.0, ale když už tak pořádnej tank, ještě čekám až přijede segra – umí tu jejich hatmatilku… :-)

                0 0
                • vojta  

                  Co tedy beres? FR9?

                  0 0
                  • TheIF  

                    jj ten vypadá, že to správná volba na blbnutí ve sjezdech – už jsme začal šmejdit i po chráníčích – smou technikou to ze začatku asi bude bolet :-(

                    Heh kup od Tinka Ram Canyon Freeride 1 www.bajkshop.com/ a máš po starostech jestli ta vidla nebude moc… ale to je ročník tak 04 ? podle designu

                    0 0
                    • vojta  

                      No, ten ram by pro mne asi nebyla spravna volba … :))

                      0 0
                • dav33  

                  objednáváš ho dneska ? zkusím se tím taky prokousat , ta mailovka na tebe platí ? možná budu potřebovat s formulářem helfnout :-)

                  0 0
                  • TheIF  

                    jj klidně napiš na ICQ segra je doma, tak ji dotáhnu a ona nám poradí :-)

                    0 0
                    • dav33  

                      jaké tam jsou ty způsoby platby ? a kolik stojí dodání ? dík

                      0 0
                      • dieegoo  

                        Cena dodani je myslim 35€ posta a 15€ krabice… platis predem prevodem

                        0 0
                      • TheIF  
                        • Hotovost
                        • Převodem
                        • Kreditkou
                        • Na splátku (jen v německu)

                        48 Euro včetně krabice

                        0 0
                        • dieegoo  

                          Ta hotovost… to musím zaplatit na místě v prodejně předpokládám.. nebo i jako dobírku?

                          0 0
                        • dav33  

                          Díky , ceny byly na posledním listě objednávky . Zkusil jsem převod . Doufám , že jsem to nezvoral ......a je to tam :-)

                          0 0
                          • TheIF  

                            Taky už mám objednáno a z kreditkou mi to zase nevyšlo grrr mám nějakej virtualní šmejd a tam je limit 20K

                            Hlavně si zjisti jestli tva banka z které to budeš platit umožňuje poslat do jejich banky POSTBANK KOBLENZ požadovanou častku na tvé naklady – OUR ! Já si stím loni pěkně užil…

                            0 0
                            • dav33  

                              došel potvrzovací mail , ale není tam termín montage , ten příjde poštou ?

                              0 0
                            • dav33  

                              jo a platit to chci z čsob nebo spořky a tam je to myslím bez problému , ale oveřím si to . dík

                              0 0
                              • TheIF  

                                jj montage termín ti napíšou až v tom papírovém dopise co ti pošlou v lednu jak se píše v tom emailu. Platba ze spořky je myslím bez problému, kámoš to od tam platil v létě platil.

                                0 0
                                • dav33  

                                  Došla faktura mailem , snad se tomu dá věřit… Takže asi Pěkné vánoce :-) Došlo vám taky něco ?

                                  0 0
                                  • TheIF  

                                    Faktura ? Takže tvoje kolo je už připravené ? Mě nic nepřišlo.

                                    0 0
                                    • dav33  

                                      No asi je to tak :-) :your bike is ready for shipping. Find enclosed the invoice..... ale přišlo to jen mailem ,ne poštou , což je divné. Zbytek je v němčině v pdf a ještě jsem si to nenechal přeložit :-(

                                      0 0
                                      • TheIF  

                                        No mě loni taky jednu fakturu poslaly emailem neboť jsme urgoval, že na to kolo zapoměly, tak asi aby to bylo rychlejc

                                        0 0
                                        • dav33  

                                          Kolik dní od zaplacení vám to došlo ? Přišlo nějaké potvrzení mailem , že mají prachy na účtě ?

                                          0 0
                                          • TheIF  

                                            cca týden více určitě ne a žadne potvrzení neposílají

                                            0 0
    • RADO77  

      Jen pro informaci. Osobně jsem váhal mezi XC3 a XC4. Dnes jsem telefonicky ověřoval u Canyonu dodací lhůty (vel. M) a XC4 je k dodání ihned a XC3 až někdy na konci dubna. Jinak musím říci, že jsem s dosavadním přístupem Canyonu velice spokojen. Pro ty kdo vládnou německy můžu jejich infolinku vřele doporučit.

      0 0
      • dada  

        XC4 ihned? to az se dozvi zena tak budu muset rozbit kasicku…:(

        0 0
      • dada  

        pro info kolik meris vzhkledem k tomu ze chces Mko? a pro jakou vejsku si myslis ze je optimalni?

        0 0
        • TomasN  

          Nebylo to pro nme, ale pro info, merim 181cm a Mko je mi akorat

          0 0
          • dakon  

            Uvažuji o XC4, měřím 172 cm a podle jejich propočtů mi vyhovuje velikost „S“, ale není to malé ? Když to tady tak čtu a i těm co vychází S jdou do M, tak jsem z toho tak trochu zmatenej . . . . Co by jste radili ?

            0 0
            • MlokCZ  

              To ti nikdo nemůže říct jen na základě výšky. Zkus si porovnat geometrii se stávajícím kolem a uvidíš.

              0 0
            • MlokCZ  

              Já mám 182cm a M-ko už by na začínalo být dlouhé (pro mě ideální délka je o necelý 1cm kratší, takže jezdit bych na tom rozhodně mohl, případně bych mohl dát kratší představec, ale vyhovuje mi ten co vozím – 105mm).

              A pak zase na kamaráda, který měří 173cm by bylo M-ko krátké.

              Oba jsme ale extrémy, on potřebuje vždy hodně dlouhé rámy, já extra krátké.

              Ale tady z toho vydíš, jak je to individuální a nikdo ti na základě výšky nemůže poradit, co by bylo lepší.

              0 0
            • RADO77  

              Já budu XC4 kupovat taky přes net a taky mi ten jejich systém ukázal rozhraní M a S. Půjdu jednoznačně do Mka. Pro kontrolu jsem si porovnal rozměry geometrie svého stávajícího kola (byť je to HT) a určil velikost podle toho.

              0 0
            • dada  

              kacka…174…bude vrat M…ale tech 172 uz je fakt na hrane…mozna pojedem do Koblenzu to vyzkouset, nechces jet s nama:)

              0 0
              • dakon  

                Ještě nejdříve porovnám tu geometrii se současným bikem (HT) a uvidím jak to vychází. Kdy by jsi tam chtěl zhruba jet ? Kolik to je vůbec cca km ?

                0 0
                • dieegoo  

                  Z Prahy téměr 700…

                  0 0
                  • dada  

                    z UL 580 ale po nove dalnici! ta cesta z prahy do usti je tedka vopruz ale vod nas uz je to luxus. prave proto radsi uvazujem tech 50 eur radsi vrazit do nafty nez do postovnyho…myslim ze na miste by i slo si zvolit delku predstavce atakpodobne…

                    0 0
                    • dieegoo  

                      To myslim, že vás cesta vyjde dráž, než na 50 euro… když piřpočítáš dálniční poplatky a tak podobně… možná i ubytování… podle routeplanneru je to cesta zhruba na 9 hodin, ale pokud vás pojede víc, tak je můžete střídat v řížení, to je pravda… To si to kolo chceš rovnou odvést? Já myslel, že kola staví na zakázku, nevim, jeslti ti ho přímo z prodejny prodají bez objednávky…

                      0 0
                      • dada  

                        podle viamichelin UL-Koblenz 5:01 hodin! my uz sme holt v evrope hec jinak 1160km kdyz to budu setrit je 58litru, ta tu ted stoji 26Kc takzeeeee......: 1508Kc a dalnicni poplatky v Nemecku…to se ti fakt povedlo!0 jinak myslel sem to tak ze az napisu ze kolo je hotovy tak misto posilani penez to tam proste kreditkou zaplatim na miste…mimochodem dalsích usetrenych min 220Kc za prevod v Eur.....

                        0 0
                        • dieegoo  

                          Jo tak, já myslel, že musí být kolo zaplacené před tím, než ho začnou montovat…

                          0 0
                          • dada  

                            prej posilas penize az po druhym dopise kdyz napisou ze kolo je hotovyyy.

                            0 0
                            • dieegoo  

                              No jestli je to tak, to by byla docela paráda :)

                              0 0
                              • dav33  

                                nejdřív přišlo potvrzení objednávky, pak faktura s tím, že kolo je připravené, zítra ho prý pošlou (tedy po dotazu, kdy to bude), snad dojde.....

                                0 0
              • TomasN  

                Nevim jak jsou si geometrie XC a ES podobne nebo spis rozdilne, ale pokud chcete vyzkouset ES6 v Mku pro lepsi orientaci, a do Prahy to mate bliz nez do Koblenz tak se klidne stavte projet na mem.

                0 0
              • dakon  

                Včera jsem je kontaktoval o termínu dodání XC4 a dneska mi přišla odpověď, že XC4 jsou schopni dodat do 14 dní od objednávky, což je velmi slušné. Teď pouze řeším dilema té velikosti, jestli jít do S, nebo M (172 cm). . . . . .. . .

                0 0
        • RADO77  

          Ja merim 178. Ten jejich „vypocetni system“ mi ukazuje na hranici Mka a Ska, ale podle geometrie ve srovnání s předchozím kolem musím mít jednoznačně Mko.

          0 0
          • dada  

            ty vogo takze jejich 174 je uz na Sko??? a co potom delaj pro mlidi co maj 160 a min?

            0 0
          • dada  

            jo okolik to v realu vazi vice…? jo a to XC4 chces pro sebe k tomu ESku co mas v profilu?

            0 0
      • dieegoo  

        Tak to je zvláštní. Mě řekli, že XC4 je dostupná pouze v bílé barvě, v černé že bude až v březnu.

        0 0
        • dada  

          proboha…du hledat kladivko na prasatko…hadejte v jaky barve ho zena chce…?

          0 0
        • RADO77  

          Tak to je dobre. Jak řikam, dneska jsem se jich ptal po telefonu a řekli mi, že XC4 v černé barvě je ihned. Schválně se mě ten týpek ptal na barvu a já mu říkal, že chci černou.

          0 0
    • dieegoo  

      Nevíte někdo, kdy že bude dostupná ta XC5? Threadu o canyonech se tady vyrojilo jak hub po dešti a hledal bych to tejden :)

      0 0
      • vhonzl  

        The XC 4.0 should be available within 2 or 3 weeks if you order now. The XC 5.0 is approximately ready for delivery in the beginning of April while the Grand Canyon 7.0 should be available in the end of February. Delivery costs amount to ~47€. Regards from Koblenz Tim Held

        0 0
        • dieegoo  

          Jéééé… až v dubnu :( tak to snad překousnu i to, že se mi XC4 líbí míň… Díky za info.

          0 0
          • vhonzl  

            Vzdyt je to skoro to samy a jeste ta bila vidlice na XC5 je tam jak pest na oko:-))

            0 0
            • dada  

              a navic rebu si muzes dat na 115 a ses vysmatej…XC4rulezz foxka je taky cool ale to uz tam mohli dat Talas nebo jak se menuje ta co ma 100–140mm

              0 0
            • dieegoo  

              Když mě se lesklá černá moc nelíbí :) a právě matná černá s matnou bílou je hezky kontrastní, ta kombinace se mi moc líbí… ale zase čekat až do dubna, no nevim… asi teda xc4

              0 0
              • vhonzl  

                Ja uz jsem taky na 90% rozhodnuty jit do XC4 size XL…

                0 0
                • dieegoo  

                  Já budu brát buď M nebo L.. mám 180cm a nejsem si jistý… Ale fakt bych radši tu matnou… ale dašího čtvrt roku čekat se mi fakt nechce

                  0 0
                  • cobra  

                    Ja mam taky 180 cm, vysku od podlahy k rozkroku jsem nameril cca 86 cm, podle jejich position systemu mi to dava L na bequem a M na sportlich. Asi vemu spis M, protoze mi pride, ze na L bych nemel moc vytazenou sedlovku a sedlo moc nizko oproti riditkam, i kdyz ted jezdim na meride 20, mam akorat strach aby to M nebylo moc kratky. Ted nejsem v CR, ale az se vratim, tak zkusim poprosit Hombreho, jestli bych si moh vyzkouset jeho kolo (ma M).

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Tak jsem naměřil naprosto to samé, co ty… takže taky dilema, jakou velikost…

                      0 0
                  • dav33  

                    tak a je doma, nádhera, už se těším až vyjedu......mám 168cm a vel S mě „tlačí“ na kou..ch víc než stará merida

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Ty jo, to je prťavý :) jestli je tohle S, tak to bych snad snesl i Lko… neposlal bys mi víc fotek? Vypadá fakt super.

                      0 0
                    • Twisp  

                      Hele tak na tomhle by mohla jezdit i Aťka Janoušková. :) Neni ti to malý při tvejch skoro 170cm ?

                      0 0
                      • dav33  

                        mám krátké nohy :-) fakt…do rozkroku cca 68cm , takže je to myslím ok, aspoň mám vytaženou sedlovku :-). silničku mám 52 a skoro nedám blikačku :-)

                        0 0
                        • Honzas  

                          je, to vypada jeste mensi nez to moje;-)

                          0 0
                          • dav33  

                            bacha, na fotce nemám sedlo nastavené podle sebe…

                            0 0
                            • Honzas  

                              nevim jestli je to tim sedlem nebo treba barvou a tak, ale jako celek to vypada strasne malinky. ja mam 16,5" (tohle vypada, ze bude taky, co?) a je to docela sranda, kdyz ho postavim vedle „vetsiho brasky“, co ma Snail, nebo vedle Phoebeho kolosa.

                              0 0
                              • dav33  

                                jo je to 16,5 , ale oproti meridě je posazená trochu výš cca 2cm, možná to taky bude větší výškou zdvihu.....

                                0 0
                              • dav33  

                                a ještě jedna srandovní

                                0 0
                    • TomasN  

                      Gratuluju dalsi peknej kousek! Voni ty fully od Canyonu jsou opravdu vyssi, mam ES6 v M, 181cm a v rozkroku je to tip top. vetsi bych mit nemohl ani nahodou

                      0 0
                      • skytr  

                        Kolik meris od zeme do rozkroku? Taky nevim, jestli M nebo L. Ja mam 180 a do rozkroku 86 cm.

                        0 0
                        • Twisp  

                          Rozhodne L

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Mám 182cm a vzal bych pro sebe rozhodně M (moje kolo v profilu je taky 18 a je ještě o skoro centimetr kratší než M-ko Canyonu a o 1,5cm kratší sedlová trubka a padne mi přesně).

                            Takže by si to měl pořádně proměřit s nějakým stávajícím kolem. Třebu mu sedne lépe L, třeba M. Ale určitě bych si nedovolil tvrdit, který z nich mu padne lépe.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              A do rozkroku mám 85cm.

                              0 0
                            • Twisp  

                              Vycházím podle dýlky nohou, já mám 191cm a 90cm rozkrkok .. chlapíci z canyonu doporučovali XL…

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Pokud vemem podle dýlký nohou, tak má o 1cm delší a já mám o víc než 1cm kratší tu sedlovou trubku. A mě stačí v pohodě (sedlovka je 35cm a mám na ni ještě 1,5cm rezervu k maximálnímu vytažení. Na výšku čim menší rám, tim lepší. Ale délku si musí ujasnit sám.

                                0 0
                              • vhonzl  

                                Ja mam 188 cm, rozkrok cca90 cm a chlapici z Canyonu se neshodli – dva mi doporucili L a jeden XL. Takze ja jsem asi presne na hranici :-/ Hm, ale stejne vezmu spis XL…

                                0 0
                            • skytr  

                              Na soucasnem kole mam horni ramovou trubku 590mm a 120mm predstavec. Je mi to akorat. Ted jde o to, zda vzit M a delsi predstavec nebo L a predstavec kratsi. Myslim, ze delka L by byla s mensim predstavcem v pohode, ale delka sedlove trubky je u L uz 520mm (20,5 „), coz myslim, ze je hodne a mel bych strasne malo zasunutou sedlovku. Ted mam 19“ a na sedlovce mam rezervu tak 3cm (viz profil), takze 18,5" u toho M by snad sla. Hlavne mi kazdej rika, ze na fullu je lepsi vzprimenejsi posed nez na HT, takze by tech 590mm melo byt taky v pohode i treba se 110 predstavcem. No nevim, jak to dopadne, spis se klanim k tomu M.

                              0 0
                    • RomanH  

                      Ty jo, kdy jsi to objednaval ?

                      0 0
                      • dav33  

                        19.12. objednávka , 22.12. přišla faktura, 3.1. jsem to zaplatil, 15.1. bylo na poště.......se­řízené a skoro připravené k vyjetí

                        0 0
                    • RADO77  

                      No mě tlačí taky. Skoro si říkám, že jsem měl to Sko si koupit taky

                      0 0
        • RomanH  

          A ja se tesil, ze ta XC5 bude drive nez XC4 (kdyz jste psali, ze ty drazsi budou mit drive). Nu coz, manzelka si pocka.

          0 0
        • dieegoo  

          the date of delivery for a XC 3, 4, 5 would be at the end of of April.

          Tak já nevim, asi si z nás dělají srandu… tobě napíší že po dvou až třech týdnech, mě zas až na konci dubna…

          0 0
          • vhonzl  

            A sakra…tak to tam musime zavolat – treba nabrali hodne objednavek a vsechny terminy posouvaji :-/ Anebo se jen spletli…

            Ja jsem jeste neobjednal, ale uz asi rozhodnuti nezmenim…

            0 0
            • RADO77  

              Tak to je dobrá otočka. Taky jsem ještě neobjednal – čekám na prémie za loňský rok. No doufám, že do Šely to stihnou dodat......

              0 0
            • dieegoo  

              Mají v tom nějaký zmatek… protože dlouho neodepisovali, poslal jsem svůj dotaz znova a odpověděl mi jiný zaměstanenc toto:

              the XC 4 will be available in week 5 while the other two bikes will arrive in April. The ES 5 in the beginning and the XC5 in the end of the month. If you are taller than 181cm we recommend a frame in size „L“. Otherwise you should decide for an „M“ frame.

              0 0
              • vhonzl  

                Tak to uz zni lip…

                Rikam si, ze jeste muzu pockat, kdyz stejne ted bude snih a jezdit se neda, ale abych pak nebrecel, ze nemam nic:-/ Uz je jasny, ze to bude XC4 v XL velikosti a jen jde o to, kdy objednam…

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já být tebou nečekám. Čim dýl objednáš, o to déle se bude vše protahovat. A za chvíli se taky může stát, že některý modely budou v některých velikostech už vyprodaný, u Canyonu bych se tomu vůbec nedivil :-)

                  0 0
                  • dieegoo  

                    To já pořád váhámm… XC4 hned a nebo čekat do dubna na ES… přece jen takový kolo si nekupuju každej den, tak je to těžký rozhodnutí. Ghosta jsem opustil kůli prapodivné komunikaci s prodejcem, nevzbuzovalo to ve mě příliš důvěru.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tohle by pro mě taky nebylo tak jednoduché rozhodnutí. U XC4 u Reby bych ji musel nechat nejen předělat na 115, ale ještě poladit u Milana, aby chodila jako U-Turnová verze. A pak když přihlédnu k tomu, že Canyon je o malý chlup progresivnější než Cube + Talas je taky ke konci zdvihu taky docela progresivní, tak bych pravděpodobně šel do ES.

                      0 0
                      • dieegoo  

                        No jo, není to jednoduchý… pořád nebude 140/140 moc? Nebude 100/115 málo? Ty jo, pak si má člověk vybrat :)

                        0 0
                        • vhonzl  

                          To ja uz jsem v klidu – vnitrne jsem se smiril, ze dam za kolo cca 2× tolik nez jsem si myslel jeste na podzim a dal uz radeji nepatram. Tak jako tak to pro me bude obrovsky skok a myslim, ze budu v pohode…

                          Ale posledni mesic jsem stravil surfovanim na netu, ctenim milionu threadu na bike foru a nasavanim informaci, o kterych jsem jeste nedavno nemel ani paru:-)

                          0 0
                        • MlokCZ  

                          Tak 100/115 by se mi určitě nelíbilo. Tam ale rovnou počítám, že necháš předělat Rebu na 115 a nejlépe ještě necháš vytunit u Milana, aby chodila jako U-Turn verze. Tim budeš mít 115mm využitelného zdvihu. U Talasu díky progresivitě konce zdvihu (i když kdo ví, jak moc se to bude lišit od 06 modelu, třeba to bude jinak) poslední kousíček zdvihu skoro určitě nevyužiješ, takže tim to není až takový rozdíl ve zdvihu ve předu. Vzadu, tam je to jednoduchý, tam je to přesně 115 × 140, XC i ES mají téměř stejný průběh zadní stavby, takže využití zdvihu bude téměř stejné.

                          0 0
                        • vojta  

                          … ooo, jak ja ti rozumim … a aby to bylo jeste lepsi, coz takhle „stoji Talas RL x RLC a Juicy 5 × 7 za tech 6k, rozdilu u ES5 x ES6 ?“ a "zustat u L-ka, nebo prece jen XL-ko " :-))

                          0 0
                          • dieegoo  

                            Tak tohle už jde mimo mě, 1599€ je prostě strop a už ani halíř navíc :) U mě teď běží jen rozhodování, jeslti ES nebo XC řadu… a velikost mi to u ES vypočetlo na L, takže snad L.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Ty to máš v rámci výbavy ještě horší na výběr, protože alespoň mě se líbí osazení XC víc než ES.

                              0 0
                              • dieegoo  

                                To ano, nicméně si myslím, že oproti tomu, co jsem měl doteď, to bude i tak rozdíl a radost z novýho kola budu mít ať bude mít na sedlovce Thomson nebo nebude ;)

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Já myslel především brzdy. Sedlovka u mě taky není nijak moc podstatná.

                                  0 0
                                  • dieegoo  

                                    No jo, nevím proč na ES řadu ty Ora nemontují, je to škoda…

                                    0 0
                            • Dijck  

                              ES

                              0 0
                        • fousek  

                          bych se spis ptal nebude 140/140 malo?

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Tak na pohodové ježdění, kde je většina času výjezd do kopce (což je při rychlostech do kopce a z kopce prostě fakt) a člověk nemá žádné větší ambice prasit sjezdy a o nějakých větších skocích ani nemluvě je už právě těch 140/140 hranice. Já jsem přesně takový případ a mám už vyzkoušeno, že více je moc. Ono je to také dané tím, že při tomhle jízdním stylu je možné mít jak zadní stavbu tak vidlici hodně lineární aniž by to chodilo na doraz a pak je to i při 120–130mm opravdu 120–130mm stále využívaného zdvihu (a pak se hned ten zdvih zdá mnohem větší než když je pro někoho kdo skáče běžně využitelná jen část zdvihu u více progresivního systému, který mít musí a zbytek zdvihu má jen pro ty skoky).

                            Větší zdvih už pak pro toto použití nic přínosného nepřinese a jen přibudou negativa jako horší vlastnosti do výjezdu, váha.

                            0 0
            • dieegoo  

              Tak planý poplach… dnes došel mail: The XC 5 will be available in week 17 of 2007. The ES 5 will be ready for shipment a little earlier – in week 14. The XC 4 is available within 2 weeks.

              Čili můžeš směle objednávat…

              0 0
    • Hombre  

      Ja teda mam kapku cukaturu objednat taky noveho Canyona, ale zda se mi to jako rozmar, kdyz od cervence mam XC4 a jsem myslim spokojeny. Ale kdyz koukam na ty letosni modely, tak celkem ulitavam na ES5 a ES6, prip. ESX6, z tech bych asi vybiral pro letosni rok. Prachy by byly, ale porad si rikam, ze novy kolo nepotrebuju:-). Letosni XC rada uz me tak neoslovila, rad bych zkusil vyssi zdvihy. Kazdopadne gratuluju Davidovi k peknemu novemu kolu.

      0 0
      • dieegoo  

        Jo tak ty máš fakt těžký rozhodování :) jeslti ti XC4 stačí, tak si ji nech, pokud si chceš udělat mermomocí radost, vem ESko, pak poreferuješ, jaký je ;)

        0 0
      • dav33  

        dík, pokud to bylo na mne… jen perlička, v pátek mi přišlo druhé stejné, omylem…jdu jim právě psát co s ním :-)

        0 0
        • vhonzl  

          Kdyby ti omylem poslali XL-ko, tak ho vezmu:-))

          0 0
          • dav33  

            smůla :-) je to S už jsem jim psal, co s tím.

            0 0
            • MlokCZ  

              Oni ti zdarma jako bonus pošlou rezervní kolo a ty ho snad ještě ani nechceš :-)

              0 0
              • dav33  

                napsal jsem jim, že děkuji za bonusový dárek, ale že pro ženu je to zbytečně drahé :-)

                0 0
                • TomasN  

                  Jak rikam, kdyby ti ho chteli nechat jako darek, rad te ho zbavim :-))

                  0 0
                • vhonzl  

                  ja jsem jeste neobjednal – cekam na vyplatu…ale kdyby mi chteli poslat taky 2, tak se zlobit nebudu:-)

                  Kdyz uz ti to prislo, tak myslim, ze po zlem by to z tebe tezko dostali. Kdyz se s nimi domluvis, tak by ti aspon meli neco dat za dobrou vuli jim to vratit…

                  Pak dej vedet jak zareagovali na tvuj mail:-)

                  0 0
            • TomasN  

              Hele dobrý, sháním ho pro slečnu, dohodneme se na cene :-)

              0 0
            • vojta  

              Podle fotky to vypada, ze jsi uz bika testnul, tak bych se rad optal na dve veci k tlumici

              • lonske tlumice Fox Float R i RP3 mely 3 urovne „tovarniho“ nastaveni propedalu ( ikonka na tele tlumice – viz pripojeny obrazek ). Na strankach Foxu jsem nenasel, jestli to plati i pro letosni RP23. Docela by mne zajimalo, jestli se na tvem tlumici podobna ikonka vyskytuje a pokud ano, jakou uroven u canyonu pouzivaji ?
              • na vicero mistech jsem se docetl, ze RP23 maji ProPedal nastaven dost silne (1.-uroven OK, 2.-tak na silnici, 3.-temer HT) Pokud jsi ruzna nastaveni uz vyzkousel, jaky je tvuj dojem ?
              0 0
              • dav33  

                vyskytuje, nastaveno továrně light propedal jel jsem jednou a kromě lockoutu na cestě, jsem tlumení zatím neřešil. nechám si to lepší počasí, nedokážu to pocitově nijak popsat, protože proti staré meridě s RS Pilot a LRS vzadu je to rozdíl…

                0 0
                • vojta  

                  Dik za info, ale moc jsi mne nepotesil. Predpokladam, ze u canyonu vi, proc tam cpou „light“ verzi a volne koupit se da pouze verze „medium“. A predelani by vyslo na vic, jak 3k Kc. Kurna, moc se mi to rozhodovani tedy neulehcuje … :-((

                  0 0
            • Twisp  

              Tak jak reagovali ? Posilas kolo zpet ?

              0 0
              • dav33  

                zatím nic, je to divné vždy napsali cca do 3dnů.....

                0 0
    • TheIF  

      Tak muj new Canyon Torque FR 9.0 XL bude v květnu…

      19.12.2006 – objednáno (do nového roku nemakaj, objenávky vyřizují až od ledna 2007)

      13.2.2007 – přišel poštou potvrzovací dopis s termínem (18KW – tj 1.5.2007) + dopis kde se omlouvají, že to tak dlouho trvalo a že na mě nezapoměli a zpoždění bylo způsobeno přechoden na nový system – nutnost zpracovávat všechny objednávky znova…

      PS: já si na termín nestěžují i tak si budu muset pujčitt 50% ceny

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak to máš fakt smůlu. Jak už jsem tu psal, tak kamaráduv XC4 ve velikosti L (které mají skladem) objednaný v pátek, v pondělí přišlo potvrzení že je připraven k odeslání. Platbu vyřizoval přes kartu telefonicky až zase v pátek (takže ty 4 dny to zdržel on). Půl hodinu po telefonátu ohledně čísla karty zaplaceno, kolo je na cestě.

        0 0
        • max78  

          Nevis, jestli je nezbytna kreditni karta, nebo postaci i debetni?

          0 0
          • MlokCZ  

            Samozřejmě stačí debetní. To je ten zlozvyk používat termín kreditní karta pro všechny karty. Akorát je nutná emboska (tedy Visa nebo MC) a není možná použít internetové karty (oni nemají online platbu na netu, což je škoda, ale jen na základě nadiktování údajů z karty provedou platbu). A pak je nutné mít dostatečný limit pro platby na té kartě (ale to je předpokládám jasné).

            0 0
            • max78  

              Jen jsem se chtel ujistit, ze je to tak, jak popisujes. Uz jsem zacinal mit obavu, ze budu muset zrizovat kreditku :) S nutnosti dostatecneho limitu jsem seznameny :)) Bez nej to radeji nebudu zkouset.

              0 0
      • fousek  

        no vubec ti nezavidim brezen, duben

        0 0
        • TheIF  

          Proč já si nakonec nechal i to chrtí ESko takže je na čem se vozit a do května to aspoň pořádně obeschne :)

          0 0
          • MlokCZ  

            Jsi byl rychlejší, takže ho ještě máš. Myslim, že dobře děláš nechat si obě (já jdu stejnou cestou a tudíš mě taky nevadí, že mi kolo ještě nedorazilo, i když já ho snad budu mít ještě v únoru). Hlavně pak ta pohoda, že při problému s kolem je na čem jezdit.

            0 0
            • TheIF  

              Přesně to jsem si uvědomil, že to za těch 30K za kolik by se dalo prodat nestojí, takhle si potom mužu s Torquem zablbnout v terénu a na ESku jezdit třeba maratony a podobný chrtí akce + se stím dá i bouchat po silnici minulej týden jsem zajel 101km štreku (100% asfalt) do kopce lock a je z toho težší htčko…

              0 0
          • fousek  

            No jako ja mel taky na cem jezdit a cekal sem na kolo jen asi 14 dni a stejne sem to nemoh vydrzet

            0 0
        • MlokCZ  

          Tak ale pokud ještě má to ES-ko, tak má na čem jezdit, tak to není tak hrozný.

          0 0
      • cobra  

        Ja jsem objednal minuly tyden v utery XC6 ve velikosti M, kterou maji skladem, vcera mi prisla mailem faktura, ze kolo je pripravene, takze jsem zaplatil prevodem a ocekavam, ze koncem tohohle nebo max. zacatkem pristiho tydne by melo kolo dorazit. Uz se tesim az ho projedu, jediny problem mozna bude s pedaly, pred tydnem jsem objednal M540 na bikestore.cz, ale jeste nedorazily. A stare pedaly na Meride jsem se v lete pokousel povolit, ale bez uspechu, musel bych tam provizorne hodit obycejne.

        0 0
        • kacacka  

          se máš :))) já min. týden ve středu objednala Nerve XC 4, velikost M a zatím nic, tak jestli zítra nepřijdou info poštou budu psát mejla nebo volat…uvidíme :(

          0 0
          • MlokCZ  

            To je smolná velikost u XC4. XC4 je zrovna skladem pouze L a XL. Na stránkách to teď u každého modelu mají. Ale snad budou brzo taky. Protože když u jiného modelu velikost M mají, tak ty rámy mít musí a ty jsou stejné.

            0 0
            • Twisp  

              kupujes canyona ? nebo neco jinyho ?

              0 0
              • MlokCZ  

                Já ne, ale kamarád objednal (XC4) a už i zaplatil, tak snad každým dnem přijde. Já si v říjnu u Canyonu nevybral. ES-ka 07 se mi až tak nelíbí (na mě zbytečně těžký a nechtěl jsem tentokrát Juicy 7 a chtěl jsem Fox RP23 tlumič) a XC-čko by pro nové kolo byl moc malý zdvih (to by se mi jako jediné kolo docela líbilo, ale ne v mojí situaci). Takže já mám obědnaného zase Cuba (www.cube-bikes.de/…d_10661_.htm). Se slevou na předobjednávku v říjnu vycházel cenově i srovnatelně s Canyonem (možná o velmi malý chlup dráž), ale jako bonus to mám přímo v místě bydliště.

                0 0
                • Twisp  

                  tak blahopreju k novymu kubovi :) pak dej vedet jak chodi ty SRAM X9 kliky co maj v popisu kola :D

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Dík, ještě ale nedorazil, tak snad už brzo. No jo, maj tam trošku chybky v popisu (prohozených několik kolonek a LX je tam úplně špatně), ta XT přehazka k těm X9 Trigger by taky zrovna nebyla nejlepší :-)

                    0 0
                • Dijck  

                  Vyzera dost dobre..co su to za rafky?

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Jsou to celá kola DT XRC 180 a ani po dlouhém hledání, co by to mohlo přesně za DT kola být jsem to nezjistil. Zatím nejpravděpodob­nější, co jsem zjistil, že je to postavené na Onyxech, ráfky netušim. Já to podle fotky fotky nepoznám. Tady je, třeba poznáš, co to je. fotos.mtb-news.de/fotos/show­photo.php/pho­to/312579

                    0 0
                • MlokCZ  

                  Tak jen dodám pro další zájemce o Canyony, že při platbě kartou žádná extra rychlost dodání. Kartou kamarád zaplatil v pátek 9.2. Kolo dorazilo včera, dnes si ho vyzvednul. Takže to vypadá, že buď nestíhají expedovat nebo u platby kartou jim nestačila blokace částky, ale čekali, až jim peníze skutečně dorazí, což mohlo být o cca týden později než samotná platba (z účtu se peníze skutečni strhli ve středu 14.2.).

                  0 0
                  • cobra  

                    Ja musim Canyon pochvalit, dneska mi po 16 dnech od objednani prislo XC 6 (M), ktery meli skladem, coz si myslim, ze je slusny. Spis bikestore.cz me trochu stve, protoze tam mam uz 3 tydny objednany pedaly a porad nic. Asi budu muset bojovat se sundanim starejch abych to moh otestovat:).

                    0 0
                    • Hombre  

                      Super, tak doufam, ze ti ta velikost sedne a zkouska u me byla k necemu:-). A nezapomen se pochlubit v galerii.

                      0 0
                      • cobra  

                        Jj, diky za tu zkousku, ja myslim, ze velikost sedi, zatim jsem na tom ujel teda jenom asi 30 km, ted uz mi prisly i pedaly, takze to snad brzo vyfotim a dam do galerie. Ted je teda celkem mokro, takze jezdim spis na starym kole po silnici, protoze bahno moc nemusim.

                        0 0
            • kacacka  

              já vím, že na webu maj ty velikosti, tak mě právě zajímá, kdy budou mít to Mko, navíc sem chtěla ten bílej rám, tam info nemaj žádný

              0 0
          • dakon  

            řekl bych, že spíš bude problém v tom bílým rámu, já objednal XC4 ve vel. M taky ve středu a dneska mi přišla faktura, že kolo mám připravené. Ale zblbli mi fakturační a doručovací adresu, tak jsem tam byl nucen volat. Ještě se chci zeptat, jestli kolo tady někdo kupoval do firmy a je plátcem DPH, aby to prodali bez MwSt ??

            0 0
            • dada  

              tak uz jen kvuli tobe si musi kacka pockat na ten bilej abyste nemeli stejny kolo! :)

              0 0
            • kacacka  

              já sem jim dneska napsala, že když bude problém s barvou,tak beru i černýho..:))) hlavně ať už je, tak snad brzo budu vědět víc…doufám, že si mi nevyfoukl poslední Mko, to bych byla strááášně smutná :)))

              0 0
              • dakon  

                To by mě teda taky mrzelo, ale myslím, že jich mají ještě dost, dle těch reakcí v mailu. Už se taky nemohu dočkat, počásko je ideální, tak jen, abych ho měl už doma . . . . .

                0 0
                • kacacka  

                  ahoj, tak si měl pravdu, bílej rám 21. týden, tak beru černej a ten bude hotovej tenhle tejden, jupí :)

                  0 0
                • kacacka  

                  tak už mám svýho canyona doma…včera jsme byli na výletě v Koblenzu…prodejna super, ty jejich kola ve skutečnosti vypadají snad ještě líp než na netu. Kolo sem si projela, nafoukali mi vidli a tlumič na mě…už jen sundat pedály ze starýho kola a jet na první vyjížďku :)

                  0 0
                  • RADO77  

                    Tak to gratuluju. Díky za fotku. Přece je lepší vidět realne kolo na normální fotce než upravené foto na netu.

                    Předevčírem došly bonusy. Jdu taky objednávat. A´t ti to jezdí.

                    0 0
                  • TomasN  

                    Moc peknej, gratuluju, a at ti slouzi!:-) PS: Jaka je tohle velikost?

                    0 0
                    • kacacka  

                      mám M…měčím 174 cm a je to úplná pohoda

                      0 0
                      • dakon  

                        Tak to gratuluji, já na něj ještě stále čekám, ale každým dnem by to mělo přijít (16.2. jsem jim posílal prašulky).

                        0 0
                        • kacacka  

                          Určitě ti brzo přijde…tak se pak taky pochlub.

                          0 0
                        • kacacka  

                          jo ještě, že neměli ten bílej rám…černej je o moc lepší…bílej měli na krámě a byl divnej :(

                          0 0
                          • dakon  

                            to si myslím, už i na netu to vypadalo divně . . . . . .

                            0 0
                            • kacacka  

                              na netu mi to ani nepřišlo…ale dobře, že mám černýho :))) už se těším na odpoledne, až ho projedu :)))

                              0 0
                              • dakon  

                                tak dej vědět Tvé postřehy z odpolední vyjížďky !

                                0 0
                                • kacacka  

                                  první dojmy zupa :) trošku pletu řazení na sramu…pláště skvěle drží, vidle, tlumič…spokoje­nost…chce to nejet pomalu…ještě se musíme zžít, to kolo je fakt boží :D

                                  0 0
                                  • dav33  

                                    to je pro mne taky největší problém…,ale řadí nádherně.

                                    0 0
                                    • wewerka  

                                      To se podda :) Je to jen o zvyku. Uz pres rok mam na starem kole packy x-7 a ted na novem canyonu jsou x-9 naprosto dokonale :) Shimano razeni uz nikdy vice… :)

                                      0 0
                                    • cobra  

                                      Pro me taky, na ty packy od Sramu si snad casem zvyknu, ale co mi trochu vadi je, ze tam nejsou ukazatele prevodu. Na verzi 2006 to bylo, ale tady najednou nic neni, takze musim obcas kouknout dozadu na kazetu co tam vlastne mam.

                                      0 0
                                      • kacacka  

                                        to je asi taky o zvyku…mě to ani nepřijde… hele a u toho sramu řadíte palcema spodem? mne prijde, ze na to mam ty prsty kratky :)))

                                        0 0
                                        • dav33  

                                          no právě , já taky , už jsme tady zjišťoval, zda to nejde posunout blíž stejně jako u X.O, ale nejde.....takže zvykat. Teď v rukavicích je to obzvlášť nepříjemné.

                                          0 0
                                        • Manas  

                                          Me se to hodne libi radit palcem. Musim dokoupit SRAM i na sjezdaka pac tam uz neumim vubec radit. Palcem je to krasne jednoduchy. Ale tusim ze na X-9 by to melo jit nastavit … ale nejsem si jistej.

                                          0 0
                                          • cabbage  

                                            počkej až vyzkuošíš gripshift, to je teprve jednoduchost;-P

                                            0 0
                                            • dav33  

                                              no právě, že mi jedem nepoužitý stažený z jiného kola nabízí, takže váhám. vždycky před tím jsem byl s takovými noname gripshifty nespokojen…

                                              0 0
                          • TomasN  

                            To je dobrý vědět! Mě se ten bílej na netu moc líbil. XCcko chci pro přítelkyni. U mne plná spokojenost s ES

                            0 0
                            • dada  

                              je to fakt vyblitýý…ale na grandcanyonu7 to vypada dobre…

                              0 0
                              • TomasN  

                                Ona anodizace by taky byla neco jinyho. Lak bude asi lepsi cernej, takovej univerzalene peknej.

                                0 0
        • dav33  

          :-)), taky jsem je z meridy nemoh dostat.ale kolo je moc pěkné,uživám si ho, přeju super poježdění…

          0 0
    • wewerka  

      Me rekli montazni termin KW7 (tenhle tyden) a dneska dorazilo. Bez upozorneni o zaslani. A nemam jeste koupeny spdcka :(( kua :)) Ale vypada sladce :)

      0 0
      • Dijck  

        Foto foto foto:)

        0 0
        • wewerka  

          Az o vikendu, ted se za svetla k foceni nedostanu. Neni to teda full (uz jednoho mam).

          0 0
        • wewerka  

          www.acoma.cz/…8847cccd.jpg Je to Grand Canyon 7.0 a uz lehce upraveny (blatnik, rohy, sedlo, brasnicka, blikacka, spdcka shimano 520). Jeste budu asi menit predstavec (je moc dlouhy) a sedlo (prozatim vypujcene z druheho kola) az dorazi letosni sedla na zapujcku do 69.

          0 0
          • Dijck  

            Dik, vyzera slusne, az na tie „doplnky“ ;)

            0 0
            • wewerka  

              Na pripadne zavody to sundam, ale kolo pouzivam hlavne jako dopravni prostredek a na vylety. Pres leto jezdim kazdy den pres prahu a proste podsedlova brasnicka mi usetri spoustu mista a casu pri baleni. Navic zachyti spoustu bahna zezadu.

              0 0
          • skytr  

            Moooc pekny kolecko, jake jsou prvni jizdni dojmy? Je to asi 20", ze? Kolik meris?

            0 0
            • wewerka  

              183cm a mam dlouhy nohy. Jezdila jsem predtim fulla s pruzinovym Reconem a tohle je uplne neco jineho. Je to rychle, ale nepohodlne. Po vcerejsich 92km mam uplne vyklepane ruce, ale to se casem podda. Hlavne, ze je to raketa :) Jeste urcite budu testovat nastaveni. Co me treba zaujalo – packy Formula maji na vrsku adapter na ktery jsou prisroubovane packy X-9. Bezne maji X-9 takovou objimku, kde se zobrazuji prevody. To tady neni. Rozhodne mi ale tyhle packy sednou vic nez ty od hayes 9.

              0 0
              • MlokCZ  

                To není tou společnou objímkou ale tím, že X9 07 ukazetel převodu narozdíl od modelu 06 nemají. Mě to taky trošku štve, že ho tam nebudu mít.

                0 0
                • TheIF  

                  Vždyť je ten ukazatel zbytečnej snad řadím co potřebuji a když už to vzadu nejde tak hážu vepředu a krížení řetězu uslyšíš

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Jasně že se dá jezdit bez něj. Většinou vim, co tam mam za převod, ale někdy ne. Jednak na střední placka největší pastorek téměř nejezdim. Bez ukazatele bych to tam řadil mnohem častěji (a s řetězovou linkou s XT klikama to není zrovna nejlepší převod). A ten převod nejezdim ani až tak z důvodu křížení řetězu, ale protože z toho převodu když potřebuju najednou rychle lehčí, tak musím zhazovat vepředu. Takhle mam vždy pro krizovou situaci možnost řadit na lehčí vzadu.

                    A pak se mi občas stávalo, že jsem tam měl největší pastorek (ať už s prostředním nebo nejmenší převodníkem) a snažil se dávat větší pastorek a vždy se divil, že to nešlo.

                    Jezdil jsem bez ukazatele cca 4 roky a prostě mi tam trošku chyběl i když se dá jezdit bez něj.

                    A pak je to pro mě navíc takový ukazatel kadence (senzor na kadencí nevozim), ale z rychlosti a převodu už mám velmi přesný odhad, jakou kadencí jedu.

                    0 0
          • karliner  

            No, oproti té obludě, co jsi na ní jezdila předtím to alespoň vypadá jako kolo :-)))

            0 0
    • Dijck  

      Takze nakoniec je si si z moznosti: canyon XC 4, XC 5, ES 5 vybral ten giant trance? ;)

      0 0
    • renosj  

      Pánové,

      počínaje dneškem se u mne doma hřeje Canyon Nerve ES 5 2006.Je k pomilování, hlavně to pružení a tlumení:). Ale prodávám z něho pláště – jsou na silnici moc tlustý-Schwalbe Albert 2.25 Kevlar – Cena 450 /kus. A taky prodám z něho sedlo – mám starý co mi stačí – prodám Selle Italia C2 Special Editio – Cena 550 Kč. Takže kdybyste chtěli mít kousek německýh krasavce doma – stačí se mi ozvat:)

      0 0
    • myki  

      Založil jsem si taky jeden dotaz. Chystám se kupovat Canyona a jelikož chci vybírat přímo v obchodě v Koblenzi hledám ještě někoho k sobě,kdo rovněž uvažuje o koupi kola Canyon a jel by se mnou. Já mám zájem o Grand Canyon 9 nebo 8. Kdyby jste měl někdo tohle kolo doma ve velikosti M či L dejte mi prosím vědět na mail. Michal

      0 0
      • dada  

        z pardubic to budes mit peknou streku my sme v 8:30 vyrazeli a v 20:30 sme byli doma hec!

        0 0
      • dada  

        jinak s tim vybiranim to neni myslim tak horky. modely tam maj vsecky ale jen na ukazku. kdybysme ho nemeli objednany tak myslim mame smulu. sme tam prijeli a voni co chcete, aha! kundennummer XX5544433XX! mate stesti preve ho privezli smontovany z dilny!

        0 0
    • dakon  

      Počínaje dneškem je ze mne už taky hrdý „Canyonysta“.Akorát před víkendem, takže hádejte co budu dělat . . . . . .

      0 0
      • dakon  

        ještě jedna

        0 0
      • dieegoo  

        Hezký kolo… Za chvíli jich tu bude jak hub po dešti.

        0 0
      • pos3k  

        furt lepsi nez " komunysta" :-)

        0 0
      • skytr  

        Nadhera. Standartni otazka: kolik meris(celkove i do rozkroku)? Az to projedes, tak dej pls vedet, jake jsou prvni jizdni dojmy.

        0 0
      • Twisp  

        Hrát si s anglicakama na policajty a na zlodeje ? :)

        0 0
        • dakon  

          No jestli bude takhle hnusně přes víkend jako dneska, tak asi jo !!! Jen nevím, jestli budu policajt, nebo zloděj :-)

          0 0
      • kacacka  

        se nám ta rodinka nějak rozrůstá :)))) já testovala út + st a teď jsem chcíplá…to počasí je zrádný :( pořádně si to užíj :)

        0 0
        • vhonzl  

          Ja uz mam penizky na XC4 a chystam se objednat a jak jsem pochopil pedaly se kupuji zvlast. Ja doted nejezdil mtb ani na naslapech, takze musim komplet vsechno kupovat jak pedaly tak boty – doporucite neco?? Oboustranne naslapy nebo jednostranne, a jake?Popripade odkaz na nejake forum, kde se to resi? Nerad bych na to kolo jen koukal az prijde…

          0 0
    • dakon  

      Můžete mi někdo vysvětlit, jak se má správně ovládat, jaké jsou možnosti nastavení a jaká je údržba tlumiče FOX RP 23 ?? Mám fulla poprvé, tak se ptám, díky za rady od znalých a zkušenějších !!

      0 0
      • Hasňa  

        Celý manuál je na jejich (Fox) stránkách. Bohužel se mi nepodařilo zjistit, jak by to celé šlo stáhnout na comp. Taky už to pomalu zašínám studovat.

        0 0
      • MlokCZ  

        Ovladádní je hrozně jednoduché. Celou páčkou přepínáš propedal zapnutý nebo vypnutý. Kolečkem nad páčkou pak nastavuješ úroveň propedalu pro polohu páčky zapnutý propedal (při otáčením kolečka je nutné ho nejprve povytáhnout a kolečkem se smí točit jen při nezatíženém kole, páčka je pak k přepínání za jízdy). Dále nastavuješ pouze tlak a rychlost odskoku. Tlak nastav na začátku podle sagu a pak dolaď podle toho, jak ti to vyhovuje. Odskok bych nastavil na minimum a pak zvyšoval podle potřeby, když to bude kopat.

        Údržba stejná jako u vidlic. Udržovat v čistotě a občas stříknout silikonovým sprejem. A občas hodit do servisu na kompletní servis (akorát nevim, jak je to přesně s poviným servisováním pro zachování záruky).

        0 0
        • marta  

          Presne tak jak pise Mlok. Ja jsem dostal k ramu s tlumicem Fox RP23 CD s manualem atd. na nemz je vsechno co vyrabi Fox Racing Shox.

          0 0
          • Hasňa  

            Uvidíme, jestli je Canyon taky tak proaktivní. Moc bych na to nesázel.

            0 0
        • dakon  

          Super, už se v tom, díky tobě, i trochu orientuju. Jen se chci ještě zeptat, jestli ty úrovně propedalu jsou už na pevno nastavené od výrobce, nebo lze s tím nějak manipulovat. A dále, jak se nastavuje ten tlak jak píšeš a kolik by měl být ten sag ?Díky.

          0 0
          • MlokCZ  

            Jsou nastavené od výrobce, proto tam máš tři polohy aby sis vybral. Sag nastav na začátku cca 20–25% zdvihu tlumiče. No a tlak nastav takový, abys měl ten sag v tom intervalu.

            0 0
          • MlokCZ  

            Jinak Fox to na stránkách má vše kompletně popsané i s obrázky (včetně nastavení sagu), jen se tam podívat.

            0 0
        • kacacka  

          no my přivezli kolo asi v 10 večer a o půlnoci jsem začla řešit RP 23, skoro sem to kolo hodila z okna, než jsem zjistila, jak je to jednoduchý…:)))) asi vyčerpáním…mozek nefungoval :)

          jinak jezdím 1 propedál a sem spokojená

          0 0
    • kacacka  

      a jak ste vlastně spokojený…já sem úplně happy, už si začínám bezvadně užívat sjezdíky…o víkendu sme pojezdili v krušnejch a byla to užívačka :)

      0 0
      • dakon  

        No abych pravdu řekl, tak jsem ještě neměl pořádně příležitost vyzkoušet co to umí, jel jsem zatím jen silnici. Snad dneska vyzkouším více. Včera jsem si koupil pumpu a dofoukl jsem tlumič a vidli pro sebe na optimum, tak uvidíme.

        0 0
      • vhonzl  

        Ty jsi me s tim prispevkem tak navnadila, ze jsem hned zavolal Canyony a sdelil jim cislo moji kreditky:-)) Pry bajk poslou hned zitra, ale trva jim to do CR pry dva tydny :-((

        0 0
      • Jirka***2  

        Medituju nad XC3 kvůli penězům (XC4=již fin.dost vysoko), uvidíme. Zkusil by jste někdo popsat ještě více jízdní vlastnosti XC řady. Pojem užívačka se mi líbí. Vystihuje ale vše? Jede hezky i do výjezdů? Nezvedá se přední kolo ani v prudším stoupání, co ovladatelnost, stabilita vedení stopy…atd. No asi je to dobré, dyž to tu tak chválíte, ale zkuste mi to i potvrdit, sím, příp. nasat i nejslabší místo u tohoto kola. Ď. Přeji jinak všem majitelům canyonů ať jsou stejně happy jak „kacacka“!

        0 0
        • RADO77  

          Já jsem to taky objednal naslepo. Před tím jsem to tady nějak nadhodil a pak jsem si o tom kole mailoval s dvěma maníkama, co už to kole jezdi. Oba ho chválili. BTW. Taky jsem uvažoval o XC3. Kromě ceny se mi víc líbila i ta barva. Ale pak mi řekli, že XC3 bude až někdy začátkem května a XC4 je skladem. Ten rozdíl je 200 EUR, tj. cca 5,5 kkc. Za to máš na XC4 spoustu super věcí navíc. Hlavně ty brzdy Formule, které jsou fakt parádní. Další nevýhoda XC3 jsou ty Alivkové náboje. No musím si to nějak zdůvodnit :-)))

          0 0
    • RADO77  

      Tak už mám taky objednáno. XC4 vel. M. Mají ho mít „skladem“. No uvidíme.

      0 0
      • RADO77  

        Tak to je rychlost.Vcera objednano a pred chvili mi prisel mail, ze je ready for shipment. Tak jim jdu zavolat číslo kreditky a jsem zvědavý, jak dlouho jim to bude trvat..... BTW s tím srazem to možná není špatný nápad.

        0 0
        • Hasňa  

          Paráda. Taky už jsem jim dal číslo kreditky. Snad s nima nekšeftujou. :-)

          0 0
        • MlokCZ  

          Tohle jde vždy rychle u modelů, co jsou skladem. Po nadiktování kreditky proběhla platba (tedy v tu chvíli samozřejmě jen blokace) za 1/2 hodiny. Kolo přišlo za 14 dní.

          0 0
          • Hasňa  

            Tak už dorazil. Teď. Ještě se musím jít vyžvanit na představenstvo a pak hurá na skládání a focení.

            0 0
    • RADO77  

      Tak ho mám taky doma!!! Právě mi volala mírně zpruzená manželka, if jsem si něco objednal, že přede dveřma stojí zpruzený pošťák a má pro mě nějakou obrovskou zásilku.

      Hned jak příjdu z rachoty domů tak to smontuju a hodím sem první foto. Doufám, že o víkendu bude jakž takž obstojně.

      0 0
      • TheIF  

        :-)

        PS: odcizeno z mtb-news.de

        0 0
        • RADO77  

          Tak nějak to bude večer až se vrátim z hokny.

          Doufám, že mi ho manželka mezitím nevyhodí. Musím ještě vymyslet nějaké přijatelné vysvětlení koupě. Nějak jsem ji „zapoměl“ dopředu informovat a pošta jak na potvoru doručila balík zrovna dnes, kdy měla dovolenou :-))

          0 0
          • kacacka  

            další frikulín…(free-cool-in) mazlík je boží…skoro jako štěně…to přesvědčí každýho :DDDD

            0 0
            • RADO77  

              Tady je. Čerstvě vybalený z krabice. Jen žena tak trošku brblá, ale já jí to vysvětlím :-)) Už se nemůžu dočkat weekendu. Když tak příjdu s prosbou o radu ohledně vyladění tlumiče

              0 0
            • RADO77  

              Jinak pro info. Kolo přišlo přesně týden po té, co jsem nadiktoval číslo kreditky..........

              0 0
              • vhonzl  

                taky mi vcera prislo – ale domu se dostanu az za tyden, tak musim pockat…jdu objednat jeste pedaly.

                0 0
    • ke.tch-GT  

      Ahoj, já bych se tady malinko přiživil a poprosil bych o radu, určitě zkušenější bikery, o pomoc při rozhodnutí mezi Canyonem ES 6 a ESX 6. Pokud máte i osobní zkušenosti budu rád, když se ozvete

      0 0
      • MlokCZ  

        Tam to máš jednoduchý, je to především o Pike x Talas, tzn chceš/nechceš pevnou osu, Talas oproti tomu má zase rychlé snižování zdvihu do výjezdů. Takže vybíraj podle stylu jízdy, drsnější = ESxko.

        0 0
        • ke.tch-GT  

          takže rpo drsnější jízdu a terén raději ESX-ko a pro pohodovější ES-ko. Ale pokud zvolíš ESX-ko pro pohodovější terén, tak máš rezervu v tom, že pokud budeš chtít zkusit něco odvážnějšího, tak nemusíš mít strach. Jiný rozdíl v nich snad není…možná brzdy Avid Juicy 5 nebo 7, ale to si myslím, že asi moc velký význam nemá. Že to snad ani nepoznáš. Na geometrii obou budu muset ještě kouknout. Taky bych se chtěl zeptat, jestli se podle toho jejich prográmku na stanovení velikosti rámu dá rozhodnout. Mám asi 178 cmm…asi bych uvažoval o L-ku

          0 0
          • dada  

            tipuju M

            0 0
          • RADO77  

            Já mám teď čerstve XC4 vel. M, viz výše. Mám 178, rozkrok 83 a je to tak tak. Na L ko zapomeň.

            0 0
            • vhonzl  

              mam trosku strach z te velikosti – objednal jsem XL, ale ted se bojim to slozit:-) Doufam, ze to nebude moc velika kobyla. Mam 188 cm a celkem dlouhe nohy, tak to snad pujde…

              0 0
              • cabbage  

                Uff, já mam 183 ma vozim Mko;-)

                0 0
                • vhonzl  

                  No nemuzu rict, ze bys me zrovna uklidnil…

                  0 0
                  • TheIF  

                    193 cm a XL a mě ta velikost vyhovuje, vadí mi jen že, model 06 má ještě malej sloping a mám vystrčenou sedlovku jen po napís

                    0 0
                    • cabbage  

                      a já mam sedlovku vytaženou přesně 1mm pod rysku;-)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Taky na Cubu nemám moc rezervu se sedlovkou (taky M-ko a měřím jako ty). Když jsem loni na jaře testoval sedla, tak s níským sedlem už mi sedlovka nestačila. S Nisenem je to naštěstí v pohodě, tam mam 1cm rezervu.

                        0 0
                    • RADO77  

                      No uvidíš. Taky mi v koutku duše hlodá, zda jsem neměl vzít Sko. Doposud jsem měl u biku vždycky alespoň 5 čísel mezi rozkrokem a horní trubkou a sedlo o dost výš než řídítka. Teď o mám na knap a sedlo skoro v rovině s řídítkama. Na druhé straně si říkám, že se skoro 180 cm mít S ko by to byl hukot.

                      0 0
                • wewerka  

                  Ja mam taky 183 a Grand Canyona (tzn. HT) mam v L.

                  0 0
            • ke.tch-GT  

              já mám 178 a 81 do rozkroku ( bez bot ). Takže jsme na tom stejně…volil bych spíš to M-ko

              0 0
            • ke.tch-GT  

              tak jsem ještě koukal na geometrie kola když porovnám

              výška / horní tyč / rozvor / délka
              horní tr./ sedlo-krk / / sedlovky
              od země / / / _____________­________________________­____________________

              XC 4.0 M-ko 775 590 1090 470 ES 6.0 L-ko 770 610 1130 510

              takže když to venu podle horní trubky tak jsem na tom s L-kem stejně jako ty s M-kem. Nedokážu posoudit, jak mě to bude natahovat, nebo nebude. Jinak výška sedlovky a rozvor asi negativní vliv nemají…co myslíš ty, když už ho máš doma. Výškově jsme na tom téměř stejně.

              0 0
            • ke.tch-GT  

              tak tabulka se mi teda moc nepovedla :o)). Ale snad je to k rozluštění

              0 0
              • RADO77  

                Jo, když jsem si k tomu otevřel stránku canyonu tak v poho. V reálu rozměry sedí. Z těch rozměrů co uvádíš, je u ESka L menší jen ta výška horní rámové trubky od země jinak nic. délka horní rámové a sedlové trubky jsou u XC i ES v Mku stejné. Důležité taky je, jak to chceš mít dlouhé. Co se týče délky, tak mi to kolo vyhovuje. Jen je jaksi „výš nad terénem“. Možná jsem to opravdu mohl řešit Skem a delším představcem. Utěšuju se tím, že tyhle celoodpružené kola jsou holt vyšší.

                0 0
                • vhonzl  

                  Trosku me to desi. Nejsem doma,takze kolo slozil bracha a psal, ze kolo je perfektni, ale ram je dost vysoko. Ale ja myslim, ze s Lkem bych mel sedlovku na maximu, takze doufam, ze to bude OK…asi je to taky o zvyku.

                  0 0
          • MlokCZ  

            Velikost porovnej se stávajícím kolem podle geometrie, ten jejich systém orientačně rám vybere dobře, ale záleží hodně na tvojich požadavcích jak chceš sportovní posez. Třeba já bych bral na 182 M-ko s 9–10cm představcem, ale stejně vysoký kamarád má Canyona XC4 L-ko s 12cm představcem a taky mu sende (já krátký ruce a trup, on dlouhý ruce i trup).

            0 0
            • Jirka***2  

              A jakou velikost byste doporučili mi, na výšku 169 cm, uvažoval jsem i o M-ku, měl jsem meridu kaldahari 18´(samo jiná geom.), ale asi bych to měl směřovat spíš do „S“, co? Kdo máte „S“, kolik měříte a jak vám sedí, please??

              0 0
              • RADO77  

                S tím už bych šel jednoznačně do Ska a případnou délku řešil delším představcem. U mě to nebude tek hrozné. Už si začínám zvykat. prozaítm jsem jezdil jen před barákem (dneska jsem běžel 1/2 maraton) ale zítra ho projedu pořádně a dám vědět

                0 0
        • ke.tch-GT  

          ještě pokud by jsi mohl malinko popsat rozdíly mezi pevnou osou v předu a bez ní. Je určitě asi tužší a víc vydrží…má to i negativa?

          0 0
          • MlokCZ  

            Na přesnější rozdíly Pike x Talas tu jsou větší odborníci než já. Já sice Pika zkoušel, ale jen krátce a větší zkušenosti s pevnou osou nemám. S pevnou osou kolo lépe vede a drží stopu, znát to je, ale mě osobně při mojí malé váze a jízdním stylu nepřišel rozdíl moc velký.

            0 0
            • ke.tch-GT  

              kdo by mi řekl jaký je rozdíl mezi vidlema…znáš tady někoho?

              0 0
              • MlokCZ  

                Přesný rozdíly asi málokdo, když tu velmi málo lidí jezdilo Talase 07. A průběh Talase 07 je dle grafu (graf je Talas RLC 07) jiný než u Talase 06, podle mojich požadavků ještě výrazně k lepší (nástup progresivity se posunul do vyšší hodnot). Průběh teď mají poměrně podobný s tím, že Talas je na tom o malinko lépe na počátku zdvihu s citlivostí. Navíc Talas 07 má oproti 06 verzi předělané štelování zdvihu. Pika už tu jezdilo lidí určitě dost a u něj nebude pravděpodobně žádný zásadní rozdíl mezi 06 a 07. Já budu moct sloužit s praktickou zkušeností jakmile mi přijde kolo, bude s Talasem 07 a už snad každou chvíli dorazí (nějak soudruzi z Cubu protahují s dodávkou nových modelů).

                Obě jsou velmi dobré vidlice, já osobně bych vzal Talas – pro mě podle mého názoru o malinko lepší chod a protože bych tolik neocenil pevnou osu a ocením rychlou změnu zdvihu. Někdo na to ale klidně může mít naprosto opačný názor.

                0 0
          • cabbage  

            při 203 kotouči bych šel do Pika – mě na talasovi občas škrtaj destičky… imho to má jen plus protože 20mm maxle na RS je jednoduší než rychloupínák:)

            0 0
    • kacacka  

      tak jak se vám jezdí na novejch kaňourech :)))

      0 0
      • RADO77  

        No prozatím nic moc. V sobotu půlmaraton, v neděli práce doma i do práce. Dnes příchod z práce 21.20. Byl už jsem ale tak nadržený, že jsem jezdil 15 min. před barákem + několik okruhů „kritéria“ v našich podzemních garážích. Poprvé v životě jsem jel na kole se SRAMem a jsem příjemně překvapen. Co se velikosti týče, mé výkřiky výše byla čirá hysterie. Kolo je akorát, jen musím potvrdit doměnku Kacacky, že je krapet kratší než jsem byl doposud zvyklý. No nic, sedlo už je o cenťák vzadu. Přijde delší představec a if si nezvyknu, tak provedu to co jsem plánoval hned na začátku – dám tam rovná řídítka s rohama nebo se jenom vykašlu se na konvence a hodím krátké rohy přímo na ty vlajdy. No moudřejší budu příští týden. Jedu k rodičům a projedu si trasu Silesia BM.

        0 0
        • Hasňa  

          Taky dám krátké rohy na vlaštovky. Konvence ať jdou k šípku. Dlouhé XC vyjížďky nejde bez rohů jezdit a na XC kole to myslím ani není takové heresy.

          0 0
        • kacacka  

          já du o víkendu zkoušet ten představec…tak ti pak napíšu jestli to je lepší :)

          0 0
        • vhonzl  

          Ja to vyzkousim az o vikendu. Tak jsem snad udelal dobre, ze jsem vzal rovnou XL.SPD uz jsou na ceste a v sobotu bude prvni vyjizdka…

          0 0
          • kacacka  

            já už mám na kaňourovi 400km a je to čím dál víc príma…užívám si :)))

            0 0
            • RADO77  

              Mě čeká premiéra až tento víkend. Jímá mě vztek, když příjdu v 9 večer a koukám na netknuté kolo v předsíni. Ale holt máme tu tento týden náčelníky na inspekci tak jsem v rachotě od rána do večera..... Dám vědět dojmy.

              0 0
              • Twisp  

                ministerstvo obrany ? :)

                0 0
                • RADO77  

                  Ne zcela standartní dceřinnka zahraniční společnosti rozlezlé po celé Evropě. Nic zajimavého

                  0 0
      • Hasňa  

        Už jsem ujel 200 ........ metrů. V korkáčích kolem domku. Nemám nemontované kufry a štrejchají mi kotouče. Musím to nejak poladit. Jestli to teda budu umět

        0 0
        • RADO77  

          tak to já to mám seřízené úplně dokonale. Zítra se mi doufám podaří vzít roha z práce a alespoň na hoďku a půl se projet.

          0 0
        • RADO77  

          Jinak ta šedá vypadá taky dobře…

          0 0
    • cat  

      omylem sem dal hlas XC 5.. hlasuju pro ES

      0 0
    • kacacka  

      že zase otravuju, ale nedá mi to optat se, jak se vám jezdí na kaňourech :))))

      já má bez pár km na mazlíkovi najeto prvních tisíc jarních…a zatím pohoda, už jsem si zvykla i na posez, jen brzdy mě trochu zazlobily, ale silikonový deodorant to poopravil…prozatím

      a co vy?

      0 0
      • RADO77  

        Prozatím najeto málo tak cca 150 km – moc práce a dávám přednost tréninku na silničce. V květnu mám 4 dlouhé maratony po sobě pak budu hodnotit. První dojmy: Šram chodí jak hodinky, ale pořád si nemůžu zvyknout na ty jejich páčky, ale asi se to poddá. Vidle luxus. Tlumič taky, ale vzhledem k tomu, že je to první full tak nejsem ten pravý na hodnocení. Jezdím prakticky jen se zapnutým propedalem. Kolo je na mě trochu krátké. Koupil jsem 120 mm představec, ale neměl jsem čas ho namontovat, ale bude asi potřeba. Před závody musím ještě trochu naladit odskok jak u tlumiče tak u vidly.

        Brzdy náádhera co do účinnosti. Jen občas „zvoní“ když jedu silově ze sedla.

        Poradíte mi, jak často a co (v rámci údržby) dělat se všemi těmi zvláštnostmi fullu (čepy apod.) – je to můj první a nerad bych něco zanedbal.

        0 0
        • vojta  

          Cepy jsou na prumyslech, od chvile, co jsem bika koupil (3.sezona) a zkontroloval jejich dotazeni, na ne podle hesla „nesahat na to,co funguje“ skutecne nesahl.

          0 0
        • MlokCZ  

          No prave ta Reba ten luxus trosku kazi. No ale kdyz si ho kazis sam se zapnutym propedalem :-) Zkus jezdit v terenu s otevrenym tlumicem, uvidis, ze za chvili zjistis, ze je to mnohem lepsi. To jsou ty prvni obavy ze zbytecneho houpani. Canyon XC se pri otevrenem tlumici rozhodne nejak prilis moc nehoupe (pokud nekdo neslape uplne blbe).

          0 0
          • max78  

            Ohledne toho slapani…povazuju se za zacatecnika a momentalne vaham mezi koupi HT a fulla. Dosud jsem jezdil jen HT a mam obavu prave z toho spatneho slapani. Mel bych si dat jeste par sezon na HT, abych dopiloval techniku slapani? Melo by to byt dulezite kriterium?

            0 0
            • MlokCZ  

              To zase neni tak hrozne. Prave pokud slapes slusne, tak se to nehoupe temer vubec. Co v mem okoli jezdi uz spousta lidi na fullech, tak s tim nema problemy nikdo. Na HT se ti stejne technika slapani sama nezlepsi. Zkus si u nekoho valce a pokud se na nich udrzis, tak mas techniku zcela v pohode. A navic kdyz ma tlumic propedal, tak vzdy muzes prepnout na propedal a nic pohupovat nebude (zvlast u RP23 v poloze 2 a 3). Akorat tim zbytecne omezujes funkcnost kola.

              0 0
            • MlokCZ  

              Pokud mas obavy, tak si akorat predem vyzkousej fulla, kteryho vemes. Jsou v tom pohupovani pri slapani docela velke rozdily mezi koly. U Canyonu bych se toho nebal vubec. Mozna trochu u idrivu.

              0 0
              • max78  

                priznam se, ze jsem doufal, ze mi reknes, abych sel z duvodu zdokonaleni techniky slapani a jizdy do HT a budu mit dilema vyreseno :) ale ted vazne. dekuju za nazor. to, co pises, zni logicky, takze se vracim zpet ke katalogu canyonu a jdu vybirat, zda XC nebo rovnou ES.

                0 0
                • RADO77  

                  Hele Maxi, if chceš, válce Ti pujčím. Už je jaro a moc na nich nejezdím. Koukám, že máš v práci nějak volněji, když máš čas zevlovat po B-F :-))))

                  0 0
                  • max78  

                    Spis me nechej sednout na Tvoje M-ko. Porad mi vrta hlavou ta geometrie. 610mm efektivni delky je na me hodne, ale M-ko uz bude na tech mych 185 cm nejspis male. Geometrie byla duvodem, proc jsem pred dvema mesici Canyony zavrhl a zacal premyslet o tom CRX, ktere ma na me idealni rozmery.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      To uz bude na L-ko spise. Kamarad, co s nami jezdi pravidelne ma L-ko XC4 a sedne mu perfektne (ma 182cm + dlouhe ruce). Me je velky, me zase sedne M-ko, ale mam proti nemu mnohem kratsi ruce a i nohy do rozkroku o 1cm kratsi (a merime cca stejne). Te efektivni delky bych se nebal, budes moct dat kratsi predstavec. Ten kamarad to ma s 12cm a sneslo by to kratsi (ale on ho potrebuje kvuli tem dlouhym rukom + ma rad sportovnejsi posez).

                      0 0
                      • max78  

                        Jezdil jsem driv GT Avalanche a ten mel 617mm efektivni delku a pripadal mi hodne dlouhy. Mam delsi nohy a ruce a kratsi telo, proto me PPS porad hazi na Lko, ale mam pocit, ze bych snesl kratsi ram. Treba to CRX s 590mm mi sedi vyborne.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Ale jaky jsi tam mel predstavce? Na Canyona bych hodil klidne tak 9cm, pokud jsi na CRS mel 12cm, tak to bude porad o 1cm jeste kratsi.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            *CRX

                            0 0
                            • max78  

                              Na GT 90mm na tom CRX, na kterem jsem sedel, byl 100mm.

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Tak to bud L-ko s 80-kou (ta se jeste docela da) nebo M-ko a z delsi sedlovkou. Kolik mas rozmer od zeme do rozkroku? Jestli mas do 86cm, tak bys mohl vystacit s M-kem a 35cm sedlovkou.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  *s delsi

                                  0 0
                                • max78  

                                  Mam 87 nohy, 64 telo a 67 ruce. PPS prikladam. Zajimave je, ze PPS uvadi u efektivni delky horni trubky jinou hodnotu nez je uvedena v zalozce geometrie jednotlivych modelu XC.

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Tak to bych sel urcite do L-ka, ani ty ruce nemas nejak kratky. A ani bych asi nedaval tech 80mm, ale klidne o neco malinko delsi, tak 90–100mm. Ale predstavec uvidis, ten muzes vymenit vzdy. Pokud ale neuvedes delku, tak ti podle me na tyhle miry daji urcite 12cm predstavec.

                                    0 0
                                    • RADO77  

                                      Mě tam právě dali krátký představec. I když jsem jim tam dal všechny míry, tak mají asi jinou představu, jak se má na tom kole sedět. Můj představec je 80 cm. Mám už koupenou 120tku. Jen nemám čas to přemontovat.

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        A jake mas miry ty? Kamarad, co ma L-ko XC4 tam dostal 12cm predstavec. Pro ten predstavec jsou rozhodujici hlavne ruce.

                                        0 0
                                      • TheIF  

                                        Hm buď rád, že je to jen IRIDIUM a ne nějaký Syntace to by byla škoda ho měnit.

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Ale třeba časem už tu bude tolik Canyonu, že bude stačit nadhodit: Mám představec 80mm, potřebuju 100mm a hned se někdo ozve na výměnu :-)

                                          0 0
                                      • Jirka***2  

                                        Čauky!Po trampotách s kreditkou (v PC systému mé banky měli jiný,menší limit než co mi dali do smlouvy) jsem dnes dostal konečně z Koblenze echo, že už je je platba o.k. a mazlik ES5 již poputuje do náruče mého rozkroku. Objednanou mám při svých 167 cm vel.M, tak uvidím co mi tam dají za představec. Pokud delší, tak budu mít možná o tu 80ku zájem a ozval bych se.

                                        0 0
                                    • max78  

                                      O.k., zkusim si sednout na to M-ko, a pokud to bude moc velky ulet, tak pujdu do L, a to nejspis do ES. Ty vyssi zdvihy me zacinaji lakat a rikam si, ze za sezonu me 115mm omrzi.

                                      0 0
                    • RADO77  

                      Na výšku je to M-ko akorát, možná bych snesl kapánek nižší, ale na délku je krátké. Už jsem si koupil delší představec a budu s tím laborovat. Ty máš fakt 185? Tos tak narost nebo se já zmenšil?

                      Jinak tel./mail máš, tak se ozvi a můžeš si ho vyzkoušet.

                      0 0
                      • max78  

                        Mam pocit, ze jsem se zmensil ja :) Kdyz jsme se ted potkali, tak jsem premyslel, jestli mas skutecne tech 178. Pripada mi, ze jsi podobne vysoky. Zase Ti nekdy cinknu a domluvime se, kdy budes mit chvilku, ze bych prijel a sedl si na to. Diky za nabidku.

                        0 0
                      • max78  

                        Mam pocit, ze jsem se zmensil ja :) Kdyz jsme se ted potkali, tak jsem premyslel, jestli mas skutecne tech 178. Pripada mi, ze jsi podobne vysoky. Zase Ti nekdy cinknu a domluvime se, kdy budes mit chvilku, ze bych prijel a sedl si na to. Diky za nabidku.

                        0 0
                      • max78  

                        Mam pocit, ze jsem se zmensil ja :) Kdyz jsme se ted potkali, tak jsem premyslel, jestli mas skutecne tech 178. Pripada mi, ze jsi podobne vysoky. Zase Ti nekdy cinknu a domluvime se, kdy budes mit chvilku, ze bych prijel a sedl si na to. Diky za nabidku.

                        0 0
                    • vhonzl  

                      Ja mam 188cm a vzal jsem XL – je to uz dost a as by mi byvalo L-ko u fulla stacilo, ale mam dlouhe ruce a nohy, takze se to da. Dlouhe je to dost, ale na sportovni jizdu ok, ale ja nemam moc s cim srovnavat a ted uz to nema cenu moc resit…

                      0 0
                • MlokCZ  

                  Ja se osobne porad posouvam pomalu ale jiste do vyssich zdvihu a do vetsiho pohodli. Drive bych take vahal, dneska uz bych sel do ESka. A to jsem turista, zadny sjezdar. Obcas si dam tezsi sjezd, ale zase nic hodne tezkeho nedam. Limituji me predevsim skoky, kde jsem omezeny na tech cca 15–20cm vyskove (a jak je to pres 15cm uz si to hodne rozmyslim a ne vzdy skocim), vic nedam a zkouset nebudu. A ten vetsi zdvih prave i s horsi technikou dokaze lecos odpustit a hlavne necha pustit rozbitejsi sjezd (to nemusi byt nic technicky tezkeho) vetsi rychlosti a vic si to vychutnat. A je to znat i na rovine, tam to pres koreny je mozny taky vic uhanet.

                  U Canyonu XC ten zdvih vzadu s RP23 je docela v pohode, ale vic by me tam vadila ta Reba/Foxka. Jsou to dobry vidlice, ale tak pohodlny jako ten zadek nejsou a tech 100mm je malo. Talas 07 je oproti 06 upraveny, ma na konci zdvihu mensi progresivitu + ma 10mm navic. Takze podle me super vidlice, na svojem kole Talase jeste stale nemam (kolo porad nedorazilo, mozna tenhle tyden), ale o vikendu uz jsem aspon na par minut Talase 07 zkusil a fakt super (s tou progresivitou jsem byl spokojeny, sedelo to presne s grafem, ktery uz tu delsi dobu mam).

                  Takze dnes uz bych sel rovnou do ESka.

                  0 0
            • vojta  

              Na FS poznas hned poznas, jestli hamtas do pedalu, coz se o HT rict neda – na tom si spis vic zafixujes ev. spatne navyky.

              0 0
          • RADO77  

            Mno, vzhledem k přechodu z Axel Comp je pro mě i Reba luxus. Ale možná se časem zmlsám.

            S otevřeným tlumičem jsem jezdil. Musím dát Mlokovi za pravdu, že se to moc nehoupe (silnička a válce mě vyškolily)a na normální pohodovou vyjížďku je lepší jet s otevřeným tlumičem. Ale teď čekají mojeho Canyona nějaké maratony a na to mi ten propedal připadá optimální. Neříkám, že jezdím na bednu, ale když jedu maraton, tak se snažím mít co nejlepší čas a když jedeš naplno, tak přepínat otevřeno zavřeno v terénu mi moc nejde.

            0 0
            • MlokCZ  

              Taky zalezis jakou vozis polohu. Na 1-cku je to porad docela aktivni.

              0 0
              • RADO77  

                Pořád jsem ve stádiu ladění. Na každou vyjížďku to nastavím jinak. Uvidím, jak to nakonec vychytám.

                0 0
      • vhonzl  

        Ja zatim nemel moc prilezitosti jezdit, mam cca 150km, a z toho dost na cestach a na asfaltu kde nemuzu moc posoudit vlastnosti. Dojmy dobry, ale par veci by se naslo. Brzdy supr, ale taky mi predni kotouc dost zvoni a stve me to. Jak jsem rikal hodne jezdim jeste na silnici, takze casto zapnuty propedal a zamykam vidlici a uvazuju o tom, ze bych na zadni kolo dal plast Ralph Racing oproti tomu Nobby Nickovi, abych se pri tech silnicnich prejezdech tolik netrapil. Jinak na projizdkach v terenu jsem si zvykl hodne rychle na ten zadni tlumic – obcas na zkousku jedu na pevnem kole a nechapu jak jsem to mohl vydrzet:-)). Jo a co mi trosku nesedi je sedlo – bud si na nej musim zvyknout nebo koupit jine, desne me z nej bolel zadek…a jeste jedna vec – me ten Sram moc pekne nechodi a nebylo to vubec serizene od Canyonu. Ja jsem se v tom zatim nevrtal, ale budu muset, protoze to dost preskakuje neprehazuje presne.

        0 0
        • MlokCZ  

          Ja ted resim opacne dilema, jestli na novem kole budu jezdit taky NN/RR nebo necham NN/NN. Ale asi spis to bude NN/NN (a vybrat si nemuzu o to vic, ze vim, jak se obe kombinace chovaji, chvili jsem NN/NN jezdil). Na silnici vzadu hodit RR ale dost pomuze.

          Nech tam NN/NN a prestan jezdit tolik po silnici, nekoupil jsi preci silnicku :-)

          0 0
          • vhonzl  

            Kdyz ja mam takovy krasny trasy najezdeny po Vysocine, ktery jsem jezdil na krossovem kole, takze 75% cesty a silnice a nechci se jich vzdat:-) Taky jezdim s kamosem, ktery jezdi jeste na krosovem kole, ale postupne ten presun k terenu bude. Takze pro me je asi nejlepsi ta volba RR na zadni kolo – muzu ho s tebou vymenit za NN:-))

            0 0
            • MlokCZ  

              To ja ty RR vyuziju, na soucasnem kole ho vzadu necham. A oni ty RR vzadu u me navic rychle mizi.

              0 0
            • Phoebe  

              To já bych ho s tebou vyměnil hned. Mám ho vzadu chvilku, ještě s těmi chloupky/vlásky, je skoro nový, najeto pár km. Zkusil jsem ho, ale do terénu je lepší NN.

              0 0
              • vhonzl  

                Ja bych do toho sel, ale ted se asi nedostanu jeste dva tydny domu, takze nejen ze nejezdim na kole, ale ani ho nemuzu vymenit…

                0 0
            • kacacka  

              já už teď na silnici skoro nejezdím, úplně novej svět sem objevila…při každý vyjížďce dávám nějakou teréní premiéru…a super…silnice už nikdy více…:) jinak jsem teď jela svůj první závod – přes dva kopce a mazlík nezklamal…byla sem snad jediná holka s fullem, ale vůbec to nevadilo…ani čas sem neměla horší než HTejlisti :)…na rovinkách mi to teda dávali, ale z kopce zas já jim :)

              0 0
          • RADO77  

            Přesně tak, zkus ho pořádně protáhnout terénem a uvidíš. Nemyslím tím jenom sjezdy. Pro mě je největší požitek z fullu, když jedu po lesní/polní ceslě, kde máš zaschlé, do bahna vytlačené koleje od traktoru nebo velké jámy. Na HT to jedeš skoro furt ve stoje a na fullu paráda…

            Na šotolinovou lesní cestu je fulla škoda.

            0 0
            • vhonzl  

              Ja se nechci prizpusobovat kolu, ale chci kolo, ktere bude relativne v pohode v kazdem terenu s co mozna nejmensimi kompromisy. Proto jsem porad nevedel jestli vzit HT nebo fulla a porad trosku cervicek hloda jestli jsem nemel usetrit 10litru a vzit HT. Ale u XC4 me presvedcil (teda krome Mloka:-)) ten propedal a zamykani vidlice. Kdyz na to dam jeste ten RR, tak myslim, ze s tim budu v pohode kdekoliv. No a na hodne silnicni vyjizdky mam porad toho krose.

              0 0
      • Hasňa  

        Zatím jezdím kolem vesnice. Spíše jsem teď drtil golf. :-) (Včera na Karlštejně jsem dáchnul 52 bodů. Moje personal best.) Ale už mám defekt. Trn z divoké růže. Jakou duši koupit do těch NN 26/2,25? A čím lepíte. Lepidlo, nebo samolepky?

        Jinak, taky mi zvoní brzdy, zvláště pak ve větší rychlosti na asfaltu v zatáčce. Mám 182 a M (18,5), tak si zvykám. Můj starý Spešl byl 21,5. Ve výjezdech se mi snadněji zvedá předek. Prostě učím se. Vidlici jsem od středního nastavení ubral low speed tlumení. Zdálo se mi, že málo žehlí. Jezdím stále s vypnutým propedalem. Pohoda. Trochu se to hýbe, ale žádná trága.

        Mám docela problém najít nějaký pěkný okruh mimo asfalt mezi Kralupama a Slaným. Les aby tady člověk hledal lupou.

        Předevčírem sem v Blevicích potkal Lábuse se štábem. Něco točili.To jen tak pro zajímavost.

        0 0
    • stan.zak  

      …fuj, to jsem kliknul blbě (hlasování); jsem pro ES 5

      0 0
    • motylekmodry  

      na to XC mam tez zalusk…ale mluvi se ted o canyonech prilis casto, to mne krapet odrazuje . nerad bych potkal za den 5 bikeru na stejnem kole..uvidime stejne do vanoc na nej penize do kupy nedam a uvidime co prinese nova kolekce :o)

      0 0
      • TheIF  

        Toho bych se nebál, teda pokud je nezačnou prodávat v Bike expertu.

        0 0
        • vojta  

          Ani toho bych se nebal. Porad by to byl jeden kram na celou republiku, protoze kdyby je meli potencionalne dodavat dal, museli by od Canyonu vyrazit takovy rabat, aby dosahli konkurence schopnou cenu ( prece jen je v Cesku Canyon znamy pouze mezi BF a jeho hlavni deviza je vyborny pomer cena/vybava ) a zbylo neco na prodejce i BE. A o tom vzhledem k prodejni filozofii Canyonu silne pochybuju.

          0 0
          • myki  

            Poraďte, jakou velikost vzít, já sice řeším Grand Canyona, takže i jinou geometrii. Váhám mezi M a L.Přikládám foto s PPS. Dík

            0 0
          • myki  

            a ještě jednou PPS

            0 0
            • TheIF  

              Na to Mku už seš slušně skrčenej, fakt nevím Hele není lechčí to vyfotit kalvesou PrtScr ? :-)

              0 0
              • max78  

                Na tom Mku je sportlich na Lku je bequem. Mozna to dela ten vizualni rozdil.

                0 0
            • MlokCZ  

              Máš dlouhý ruce, ber L-ko. M-ko bude krátký.

              0 0
              • MlokCZ  

                Cpe ti to M-ko s dlouhým představcem pro sportovní a L-ko s kratším pro pohodový posez. Vzal bych to L-ko a případně ladil přestavcem. U M-ka nebudeš mít možnost a budeš muset vozit extra dlouhý.

                0 0
                • RADO77  

                  Už jsme s Maxem domluveni na testování. Vyzkoušíme krátký i dlouhý představec.

                  0 0
                  • myki  

                    A ten Max má Grand Canyona nebo fulla? Já, že bych se na to testování připojil.

                    0 0
                    • max78  

                      Max je momentalne bez kola a premyslel o HT, kdyz ho BF zase svedlo na cestu FS. O GC uvazoval taky, ale pokud by sel do HT, GC by to nebyl kvuli geometrii, o ktere je presvedceny, ze neni nejvhodnejsi.

                      0 0
                      • myki  

                        Co se ti nezdá na té geometrii, myslím, že je to jen o zvyku. Hlavní je, aby kolo dobře sedlo. Proto ho ani nechci kupovat, bez zkoušení předem. Není to kolo za pár stovek.

                        0 0
                        • max78  

                          GC ma o 7mm kratsi efektivni delku horni trubky nez muj predchozi bike, ktery byl na me prilis dlouhy. Nevhodnosti geometrie jsem nemyslel obecnou nevhodnost, ale nevhodnost ve vztahu ke mne. Proste si myslim, ze by na me bylo to kolo dlouhe.

                          Pokud by mel Nerve XC 606mm, uz by byl o 1cm kratsi nez muj predchozi bike. To stoji za zvazeni.

                          0 0
    • ondratej  

      S Mlokem et al jsme tohle probírali docela detailně v jiným vláknu … najdi si „Canyon Nerve ES7.0 vs. ESX7.0“ … název sice evokuje původní problematiku, ale je to i o XC vs EC

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.