• tiru

    Poslední dobou si všímám většího výskytu odpadků -  všude možně zahozené obaly od tatranek, petky a o vajglech ani nemluvím :( Nebo staré střešní tašky a podobný bordel (co se doma nehodí) navozený na kdajakou polní cestu – to se potom hned pozná kdo zpravuje barák…

    0 0
    • hribik A1  

      ja si ho vsimam v stale stejnom rozsahu odjakziva. proste vidlaci… (vidlactvo je stav mysle, nie zaradenie podla bydliska)

      0 0
    • Nimrod  

      tohle ještě jde, ale když jsme byli místo školy uklízet les kousek za milevskem, tak to byl děs. ugrilovaný kuře, asi 10 plnejch kondomů, v igelitce v příkopu pohozenej mrtvej kocour prožranej červama, … a samozdřejmě + takovejhle normální bordel, cos vyjmenoval

      0 0
      • hribik A1  

        to vyzera ze ste natrafili na homelessakovu obyvacku :-D

        0 0
        • Nimrod  

          no to kuře s těma kondomama bylo hezky schovaný mezi malejma smrčkama, tak bych se ani moc nedivil :-)

          0 0
      • tiru  

        nějaká školní brygádka :)))

        0 0
        • Nimrod  

          tak legálně opustíš školu za tři hoďky chůze na čerstvym vzduchu… mě se to zdá dobrý :-)

          0 0
      • Luka  

        kdyz jsme jako devcata na praci na jabloneckym singlu dostaly za ukol uklidit kousek toho lesika okolo, tak jsme se nestacily divit. kocarek, sklo, dokonce plna sterilovana zelenina v lahvy, pnaumatiky, stavebni sut, obaly od jidla atd. bordel nad bordel, a velmi zive si vzpominam na Dancinu hlasku smerem ku zvedavym lidem „No co koukate, jedu az z Ostávy vam uklyzet les!“

        0 0
        • mr.antik  

          Vzhledem k počtu lidí co tam projdou bych to nenazýval lesem, je to prostě okolí přehrady a ty jsou všude stejný…

          0 0
      • Howgh  

        řídíc se selským rozumem – chcíplé slepice jsem pohřbíval po zoroastrijském způsobu, tedy odnesl do odlehlého lesa na pospas liškám a jezevcům. Prorok Zarathuštra říká, že tohle je jedinej možnej způsob pohřbívání aby se neznečistily posvátné živly voda, půda, vzduch a slunce.

        Sypání stavební sutě na rozbahněné cesty je snad taky ok.

        0 0
    • Luke  

      to nic neni, vajgly a obaly od tatranek. Ja jsem nasel lednicku :-)

      0 0
    • mr.antik  

      je to sice špatný, ale jediný co můžeš, je vozit pytlík a uklidit to, nic jinýho nenaděláš… Případně když někoho vidíš, tak ho nějakým způsobem poučit ;-)

      0 0
    • xetron  

      to bys nevěřil kolik u nas potkam odstavenych, zamčenych aut na lesnich cestach a i s SPZkama

      0 0
    • Matony  

      Musím říct, jedním slovem HOVADA!!!

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Teď jsem se odtamtud vrátil z dovolené. :) Teda pokud to jsou ty Stvořidla na Vysočině.

        0 0
    • japanelo  

      Mentalita českého národa…na dvorku čisto, okolo je to fuk…Narvat popelnici všim možným a co se nevejde šup do pytle a tradá do lesa. Proč třídit odpad (což je zdarma), raději zaplatím za popelnici a drobet benzínu za cestu do lesa. Oni totiž prý ten vytříděný odpad stejně navezou na skládku nebo někam za les – dost častý argument líných pitomců.

      Sem se rozohnil :-)))

      0 0
      • Tomínos  

        Nojo, co naděláš, já si občas říkám jaký by to bylo sesbírat (to občas dělám) a dovízt to k nim zazvonit a až někdo přijde tak mu to hodit do bytu (baráku chalupy). To si mi ještě nepovedlo protože u toho nenechávají navštívenku :-((( A tím pordelem neberu, že někde je obal od bonbonu nebo kapesníček, to si říkám mohl to strčit do kapsy a vypadlo mu to, ale toho na fotkách by si asi všiml, kdyby mu to vypadlo :-)

        0 0
      • favorit.  

        co tridime doma odpad (plast, papir, sklo a prirodni veci na hnilobu :-) zaplnime ctryclena rodina za tyden maximalne polovicku 100litrovy popelnice.

        0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Naše čtyřčlenná rodina tak zaplní celou 100 litrovou popelnici za půl roku. Nekecám.

          0 0
          • favorit.  

            tak to teda mate muj obdiv. Jak to delate?

            0 0
            • djano  

              V noci plnia susedom…

              0 0
            • Tukos  

              Normálně, plasty do plastů, papíry do papírů a kovy do kovů, bioodpad na kompost, (kosti pejskovi, a když je prasátko, nebo jiná všepožírající havěť, pak do korýtka).

              Když to tak vezmu do směsného odpadu není co dát. My jsme sice jenom dva, ale popelnici jsem vyvezl (popeláři už k nám ani nejezdí) na smeťák naposledy před dvěma roky. Teď už je skoro z poloviny plná, ale úplně se za to stydím, protože by ještě šla přetřídit.

              Podotýkám, že nejsem žádný extremista, jenom držíme rovnici danou prvním odstavcem tohoto příspěvku.

              0 0
              • fousek  

                Hmm a jak by si roztridil treba mobilni telefon? (i kdyz prase by ho mohlo sezrat) nebo at se drzim tematu pneumatiku/du­si atd?

                0 0
                • Tukos  

                  Mobil = sběrný dvůr, případně by jej měli k recyklaci převzít v prodejně, kde koupíš nový, jinak i ten se dá rozebrat, neboť je většinou tvořen plasty. A nejsem si tím jistý, ale elektropřístroje by se měly recyklovat vždy  =  nepřípustné aby skončily na skládce komunálního odpadu, nebo ve spalovně.

                  Pneumatiky = autoservis, nebo sběrný dvůr, nebo svoz nebezpečného odpadu, nebo protektorace, nebo zjistit zda je ve vaší lokalitě možno vhodit do plastů.

                  Napadá mě jeden druh odpadu se kterým si nevím rady, a to je keramika. Tu i já ukládám na skládku směsného komunálního odpadu, ale tady nutno podotknout, že i v celkem nešikovné domácnosti se popelnice keramiky nastřádá za hodně dlouho.

                  0 0
                  • fousek  

                    Na mobilnim telefonu je plastu cca tak 50%? zbytek kuprextit, SiO2, kapka medi a cinu, nevim jak tento spatlanec chces recyklovat (efektivne). No jen takove zamysleni, kdyz si kazdej cech poridi 1 mobilni telefon za 2 roky a vsichni ho odnesou do elektra, to elektro tech 10 milionu mobilu za 2 roky da kam?

                    No pneumatiky jsou spis na velkoobemovy odpad, ale taky by me zajimalo kde koncej. Na ty sem videl nakej dokument ze jsou dobry jako podklad pro drahy pro kone, ale to by tech drah muselo bejt docela dost

                    0 0
                    • hribik A1  

                      gumami sa pochopitelne v zime zakuri pod kotlom :-)

                      0 0
                    • xebece  

                      No ty mobily se rozeberou a co se da se zrecykluje. Z tech tistaku se da treba tezit zlato, stribro a jine cene kovy. Je tam toho udajne vice nez ve zlatonosne hornine. V deseti mobilech je gram zlata. A na likvidaci tech casti, ktere nejsou tak `hodnotne' by mel stat prispet z vybranych recyklacnich poplatku. Lecos se da take predelat na `palivo'. Nejde tu jen o cistotu prirody, ale i o to aby na skladkach nekoncili vzacne kovy.

                      Reference: Az mobil dovola, Respekt 49/2008

                      0 0
                    • chodec  

                      jako veškerá elektronika to jde recyklovat hlavně pokud jde o kovy v nich obsažené. Co vím, tak v čechách jsou nějaké firmy, které celkem s úspěchem dolujou zlato, stříbro, olovo, měď a další z tišťáků, elektronických součástek, baterií a pod. Plast se také zrecyklí, Zbude něco málo té podložky pod tišťákem.

                      0 0
                  • ZuzicK  

                    Keramika by tuším měla jít do „stavebního odpadu“.

                    0 0
                • hribik A1  

                  ty vyhadzujes kazdy den mobilny telefon, aby si nimi ten smetak zaplnil? :-D

                  0 0
    • Vilém  

      …a taky Carbosnacky, powerbary ap. Po kom to asi bude?

      0 0
      • forbidden  

        Minulej tyden jsme byli na dovolene v Beskydech a jeli jsme useky po kterych se jede ten Beskdydskej maraton. Takovej bordel po trase se jen tak nevidi, nejen ze poradatele neuklidili ze stromu ty igelity co oznacuji trasu, ale po zemi se valela hromada obalu od tech ruznych gelu atd… Proste nekteri „bikeri“ by zaslouzili pres drzku. Hlavne ze na oficialnich strankach bylo, ze maji udrzovat poradek, ze po ceste budou hlidky.

        0 0
        • Vilém  

          To byl jeden z hlavnich duvodu proc jsem zavedl svuj osobni bojkot podobnych podniku. V mem okoli se jezdi taky par vetsich i mensich zavodu a tento neporadek po bikerech, kteri neuvezou prazdnou tubu od gelu v dresu me toci.

          0 0
          • padlos  

            Ja kdyz jel svuj prvni zavod byl jsem dost prekvapenej jaky jsou bajkeri taky prasata, nekde na 400 miste kde uz se opravdu moc nezavodi, sezerou ten gel a zahodi to nekam do lesa, kdyby to aspon hodili na cestu kde to pak maji poradatele sanci uklidit. No fakt smutny :-(

            0 0
            • kovar  

              není vůbec žádný důvod se domnívat, že by měli být bikeři lepší nebo jiní než ostatní lidi.

               
              0 0
        • xebece  

          No tohle mi prijde hlavne jako vina poradatelu. V kazde vetsi skupine lidi se _vzdy_ najdou hovada a prasata. S tim proste poradatel _musi_ pocitat a proste to po nich uklidit. Pokud se s tim nedokaze srovnat, tak proste zavody neporadat! Zakazat na oficialnich strankach odhazovani odpadku je sice hezky (krome toho ze je to samozrejmost), ale zavani to alibismem – co my bychom to po nich uklizeli? vzdyt to meli zakazane, to neni nase vina…

          Byli jsme minuly rok na lyzich v Jizerkach, den po padesatce. Dost jsem cumel kdyz jsme vyraili na trat a cely den potkavali chlapika s velkym pytlem jak podle cesty dukladne sbira vsechny obaly. Takze dva dny po zavodech byli Jizerky zase ciste!

          0 0
    • daymaker  

      To nemá cenu ani komentovat, to by se člověk okamžitě nasr… :-(((( Vidět je, přes držku a odpadky jim narvat do zad… Jsem milius, ale tohle je jedna z věcí, která mě fakt žere!!!

      0 0
    • Luka  

      ted na dovce v krkonosich me zarazilo, ne to, ze lidi v krnapu odhodi odpadek, budiz, to jsou jen prasata, ale to jak vynalezave odpadky schovavaji, do dutin ve stromech, do skviry mezi kameny atd. kdyby venovali pulku usili ktere vynalozi na „schovani“ odpadku na to, aby ho aspon donesli tam, kde kos je, tak by razem bylo na svete lip…

      je to otazka vychovani, pamatuju si, jakej „lepan“ mi pristal kdyz jsem jako mala upustila jednou papirek od zvykacky… pak uz me nikdy ani nenapadlo neco upustit, hanba me fackuje i za ostatni, a vetsinou, pokud nekoho chytnu pri cinu, asertivne mu pripomenu, ze mu neco upadlo, vetsinou to sebere a do kose odnese…

      0 0
      • C-ampari  

        Mi povídej. :-D Dva kilometry pěšky se vracet pro tyčku od lízátka, kterou jsme ve výsledku ani nenašli, mě poučilo na zbytek života. :-)

        Občas mi nad lidskou bezohledností zůstává rozum stát… :-(

        0 0
    • BB  

      je to o kultuře národa, o úctě k přírodě a úctě k práci ostatních. Doporučuji navštívit Slovinsko, země s komunistickou minulostí jako my, slovanský národ jako my, ale pneumatiku v lese nenajdete. Je to v lidech, kteří mají rádi svoji zemi, jsou na ní pyšní a strašně si váží toho, že po staletích mají svůj stát.

      0 0
      • daymaker  

        Myšlenka hluboká, bohužel na Čechy platí jenom represe… :-)

        0 0
      • bam  

        Porad je na tom spousta zemi mnohem hur. A to si treba statu vazej, ale prirody ani trochu. Treba na blizkym vychode. Pokud to neni zrovna ctvrt pro bohaty a nebo se na to misto v prirode da dojet autem, tak je vsude prisernej bordel. Zlaty cechy :)

        Proste maji jiny hodnoty a priroda, zvirata jsou dost nizko.

        0 0
    • kcvalin  

      Hodnekrat jsem pomahal kacet rosti, suche stromy atd… Pritom jsem bohuzel nachazel miliony petek, pneumatik a vsemozneho bordelu. Vetsinu jsem spalil s nazorem, ze je to mensi zlo, nez to tam nechat. Sdilite stejny nazor nebo byste to tam nechali?

      0 0
      • Milenius  

        No prirode spis vic uskodi to spalit, protoze zrovna pet lahev je docela ekologicka, ale esteticky to rozhodne neni. Takze radsi odvest tam, kam patri – do recyklovatelneho odpadu.

        0 0
        • fousek  

          PET lahve se daji nejak smysluplne recyklovat?

          0 0
          • Tukos  

            No to údajně dají, když je například eko-kom vykupuje od obcí, takže tyto mohou na tříděném odpadu ještě vydělat (platí nerovnice  platba – svoz – pronájem nádob > 0). Aspoň v tech obcích kde jsem se o tom bavil.

            0 0
            • Radek Broz  

              Zajímalo by mě, jestli je firma vykupuje, protože se to dá skutečně k něčemu použít tak, aby se to vyplatilo nebo pro to, že ji někdo jiný dotuje.

              0 0
              • Tukos  

                Zkus hledat zde.

                http://www.eko-kom.cz/

                0 0
              • fousek  

                No co sem tak zaslech, tak treba nase obec ma smlouvu s eko-komem ze zajisti likvidaci (ne eko-kom, ale obec) trideneho odpadu a takhle eko-kom to ma asi osefovany i jinde, samozrejme dotace za ekologickou likvidaci bere eko-kom

                0 0
                • Radek Broz  

                  Tohle je mi jasný, mě jde o to, jestli ta surovina, která se získá, je k něčemu užitečná natolik, že se dá prodat a vydělá si to na sebe, nebo jestli to žije jen z dotací. To jsem nenašel.

                  0 0
                  • chodec  

                    někde jsem viděl dokument o tom, jak z Evropských PET lahví se v číně dělá poměrně sofistikovanou technologií fleecová surovina na všechny ty heboučké mikiny a bundy a funkční prádlo a plyšové medvídky. Nejsem odborník, ale ten dokument vypadal poměrně dost přesvědčivě. Pozor neříkám to abych jakkoliv zlehčil asijskou produkci v této oblasti - naopak – pokud jsem to pochopil správně, tak je to obdivuhodné (s výjmkou nutnosti vozit to přes půl světa – to mi tam nějak nesedí a pokud je to pravda, tak nelíbí). Z méně sofistikovaných technologií vím v ČR o různých „přetavovacích“ linkách, kde se prakricky pouze spečením PET lahví a vymáčknutím vzduchu dělají různé povětrnostním vlivům odolné kolíky, sloupky, vycpávací granuláty a podobné surové materiály.

                    Zkrátka recyklace PET co vím je jedna z nejlépe zvládnutých hned po papíru. Což neznamená, že by někdo pohrdnul nějakou tou malou dotací :-)

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      To, že se z EU vozí do Číny jsem už taky někde viděl a taky se mi to zrovna nelíbí. Otázka pak je, jestli je čistší to tady spálit, nebo s tim jednou objet planetu a nějakym určitě hodně šetrnym způsobem to zpracovat v Číně:o)

                      0 0
                  • fousek  

                    no to vi asi jen lidi z eko-komu, ja bych si tipnul ze eko-kom zije z dotaci, tak 10% PETek se recykluje a ostatni koncej na skladkach.

                    Zas na druhou stranu cinani dokazou vyrobit neuveritelny veci za hrozne malo penez takze bych si tipnul ze v cine je ta recyklace i ziskova, ale v zapadni evrope urcite ne

                    0 0
    • miki  

      Kromě jízdy na kole  jsem i rybář a kolem vody je situace naprosto stejná.Pamatuji když kdysi po revoluci byli flašky od piva za 10 haléřů tak jich u vody byly hromady.Ted zase plechovky .Nějak mi hlava nebere když vidím pneu od traktoru ve vodě a cesta je nejblíž 300metrů.

      0 0
      • Black knives  

        Já mám katastrofální zkušenost přímo s bikery, co si říkají FR riders..U nás na kopci to jsou tak 12–15letí smradi. Za minulý rok jsem vyvezl z kopce 20 lných igelitek bordelu,pet lahví,a jiného..Jak už dostanou věkem mozek,a naši starší je navíc seřvou, tak už je to lepší. Ale bordel se objevuje stále, jako se rodí noví rozmazlení spratci téhle rádoby kultivované společnosti.

        0 0
    • Evilcleaner  

      k těm lidem nemám co říct, čas od času občas i pořádáme akci kdy čistíme jistou část lesa (naposledy to byl kus lesa v Ostravě u všb-tu, byli jsme tam den, nehnuli jsme se z místa a odpadků bylo neuvěřitelně, mj 9 pneumatik z toho jedna z traktoru)

      0 0
    • fousek  

      Neplet si odpadky s opravovami polnich a lesnich cest, casto neni zrejme co je co

      0 0
    • hribik A1  

      dneska som videl taku cedulu s celkom peknym a originalnym napisom (neni to od slova do slova, lebo si to celkom doslovne nepamatam, ale vyznam je zachovany):

      „dakujem vam za vas odpad na mojom pozemku. dufam ze aj vy mi podakujete, ked svoj odpad privezem k vam. vdacny majitel pozemku“

      ale na rozdiel od ceduli „zakaz vyvozu odpadu“, pod ktorymi je bordel skoro vzdycky, bolo pod touto cisto :-)

      0 0
    • kofolka  

      To už je skoro všude, obaly patří mezi ty menší… Nejhorší je že to vidím i u spolužáků a nemůžu s tím nic udělat, i když jim něco řeknu asi uhádnete co mi na to odpoví… :D

      0 0
    • koňák  

      No, sami mame maslo na hlave. Dneska pri ceste ze Smelcovny po asfaltu nahoru smer Marsov lezel na ceste retez. Pochybuju, ze ho nekdo omylem ztratil. Jediny, co jsem poznal, ze to byl Sram.

      0 0
    • hribik A1  

      prisla zima, listie opadalo a odhalilo, ze cela stran pod cestou zo zliechova do cicman je posiata takymto bordelom (tie biele flaky su skaly, ale mam na mysli tu gumu, lidltasku, kus ciernej folie, dalsiu tasku…a to bolo roztratene po celom svahu, nie iba na tom jednom mieste)

      0 0
    • Smazaný účet  

      jojo, onehdá jsem dokonce v lese viděl ležet pohozenýho bajkera i s bajkem :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Jsem si říkal kde pořád bereš ty Moratky… To tam máte sakra úrodné lesy :-))

        0 0
    • chemik  

      Za městem na blátivém poli se najde leccos (natož pak v lese) http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • hribik A1  

      takto to vyzera na putnickom mieste na morave…jezis aj spadnut z kriza musi

      0 0
    • Honza729  

      Tady je to ale docela v poradku.......

        

      PS: Nejsem autor :-)))

      0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.