• Přemda

    Zajimal by me vas nazor na takove ty maniky co se prohaneji po lese na krosovych motorkach. Zpocatku jsem to odsuzoval, ale zjistil jsem, ze diky nim se da jezdit i po cestach a cestickach, kde bych se predtim na biku jen tezko proplital. Ty cesty jsou po nich takovy dobre vycisteny a udusany a docela to na nich leti. Nechtel, bych vsak nejakyho motokrosare potkat ve sjezdu v protismeru :-( I proto nenosim na biku sluchatka…A jaka je vase zkusenost?

    0 0
    • Manas  

      Velmi negativni, jezdil jsem v Jizerkach po lese a od MX rideru to bylo celkem hodne rozryty. Navrch kdyz jedes FR dolu v integrale, a i kdyz vlastne slapes nahoru, tak na tebe pokrikuji lesaci ze si to tam rozvoral a hadej se s nimi. Nic moc. Obcas taky zkousej vyjizdet nase cesty smerem hore a to co tam udelaj se neda nijak zarovnat … Celkem tedy, nic moc.

      0 0
    • Pablo  

      Nemám je rád. U nás v lese je od nich všechno rozvrtaný a tam kde byli pěkný cestičky jsou hluboký blátivý koleje. Navíc dělaj strašnej hluk a lidi je nesnášej, protože se některý ty cestičky udržujou (choděj tudy lidi do práce) a oni ničej ty odvodňovací strouhy. Lidi pak kohokoliv kdo má 2 kola buzerujou, tedy i bikery, kterých by si jinak vůbec nevšímali.

      0 0
    • Richie  

      No tak me serou teda pekelne. My si vycistime cesticky, udelame skocky a klopenky. Za chvili. Vsude koleje a z nasich peknych veci sracky.

      Pak prijde lesak-cu*** a zacne do nas hustit ruzne nesmysly, ze tam delame bordel. Pak na nase trate nazazej hrebiky a svete div se, kdyz si kvuli toho nekdo rozflaka drzku. A bav se s nema- s lesakama i s motorkarema. Nastesi uz tam tolik nejezdi…

      0 0
    • Rolei  

      I já mám spíš zkušenost, že je vše doničené, než „vyčištěný a udusaný“, ale horší jak lesáci s traktorama nejsou…

      0 0
      • Richie  

        Jo to souhlasim. Proc do nas je**u kdyz si to tam pak pooraji traktorama…

        0 0
      • blue  

        jeden drobnej rozdil tam je… traktor se nedostane tak hluboko do lesa, mezi stromy…

        0 0
        • Rolei  

          Cha!

          0 0
          • Richie  

            Cha! Cha!!

            0 0
            • RUMcajs  

              Cha Cha Cha!!!

              By jsi se divil kde všude jezdí. To oni mu tu cestu klidně i vykácí když je potřeba.

              0 0
              • blue  

                no to uz je zase ale neco jinyho, kdyz vykacej cestu

                0 0
                • RUMcajs  

                  Jo, máš pravdu. Kácení stromů pro budování účelových cest je něco jiného.

                  Na druhou stranu to co většinou zastaví motorkáře, nebo megaotrlého bikera Zetor absolutně nezajímá.

                  V UL u Kamíku si vesela „pan traktorista“ projížděl křovím, drtil menší hubené stromky…

                  Znáš to.

                  „Šak ono to doroste!“…

                  0 0
      • kolombo  

        Jenže ten traktor tam jede jednou za 100 let pro dřevo, ale ten motorkař tam rajtuje každé volné odpoledne.

        0 0
        • McBlacky  

          no jenže než to zaroste po traktoru tak to kapku trvá, nehledě na to že už to nikdy nebude takový jako předtím. Například na Kozích Hřbetech na Suchdole to dojebali tak že už mě ani nebavi tam jezdit – udělat z hezkýho singlu 6 metrů široký bahnitý sračky je na šibenici a to je to chráněné území…

          0 0
          • Vašur  

            To myslíš tu pěšinu od sv. Václava k horoměřický silnici? To mě mrzí. Už jsem tam dlouho nebyl, ale ten kus byl fakt pěknej.

            0 0
          • kolombo  

            Jo, mě taky rozjezdili oblíbenou zelenou z Bedřichova do Liberce, ale to beru jako nutné zlo k tomu, že je to prostě hospodářský les. Jenže motorka tam nemá co dělat! Mimochodem, pokud cesta a terém vypadá výrazně jinak než před těžbou, tak je to špatně, měli by po sobě uklidit!

            0 0
            • rock  

              Uklidit ?!? A Ty už jsi někdy zažil, že by po sobě např. zarovnávali vyjeté rýhy ? A propos na jednom místě se sice možná těží dřevo jednou za 100 let, ale o týden později začnou o 500 m dál …

              0 0
              • Jenda  

                nevim jak kde ale na kladensku ty cesty po sobe celkem uklidej a hlavne nebejt lesaku tak tam nejsou vubec zadny cesty, zatimco motorkari udelali tak akorat velky H…o!

                0 0
                • rock  

                  Jo. Nebejt lesáků, jsou tam jen stezky vyšlapaný srnkama a houbařema. Něco jako moje představa ideálního prostoru pro ideální biking …

                  0 0
      • mAk  

        ehm z vlastních zkušeností z jednání s lesama ti řeknu že 90% ne-li víc cest v lese je užitkovejch pro práci lesáků v lese tudíž pro pohyb težký techniky, ty vole kdy už pochopíte, že se vo ten les někdo starat musí a tak se nedivte, že ta cesta je rozprasená jak hovado. Mě to sere taky uplně maximálně obzvláš? když se s nima chceš dohodnout a udělat třeba MTBO závody pro 200 lidí nebo jakýkoliv jiný a oni argumentujou erozí (vetšinou kuli kokotům motorkářům) a podobně, nadruhou stranu se podivejte třeba na Jizerky za pár let tam přijdete o panoramata, protože tam bude zase normální les.

        0 0
        • Rolei  

          Starat se dá i „lehkou technikou“, nemyslíš? Už si třeba někdy viděl koně? A jestli se chceš přít o to kdo tu cestu zničí víc, jestli kůň, nebo traktor tak nemám co dodat.

          0 0
          • la-da  

            Jo,idealni by bylo kacet stromy jen kdyz je zima a zem je zmrzla (i drevo je pak kvalitnejsi) ale to uz se dnes neda – i pracovnici v lese musi mit nejake socialni jistoty,stroje by se asi nestihaly zaplatit atd.Tahat drevo jen konma uz dnes asi taky neni pruchodny.Jediny co se asi da je nekacet kdyz je puda rozmokla jak pise vlk,ale taky to zalezi na tom jak je kde mokro – nekde je rozmokla furt…

            0 0
          • Radek Broz  

            Dost bys se divil, jakej tlak na plochu vyvine kn kopitem a moderni lesni tecnika pneumatikou, ale uz si naznacil, ze si to vyvratit nedas.

            0 0
            • cabbage  

              kun ma max. vahu okolo tuny, lesni technika nekolik tun, takze plosny zatizeny muze byt stejny ale celkova zdevastovana plocha je u kone mnohem mensi, navic kun nepotrebuje tolik prostoru na pruchod takze nadela mnohem mensi skodu predtim nez zacne stahovat klady. o efektivite nic nevim.

              0 0
            • Rolei  

              Nedivil, ale to je teorie a já znám místa kde jezdí koně a znám místa kde jezdí traktory (tak jako asi i ty) a vím kudy se mi jezdí líp na kole. A taky jsem ještě neviděl strom do půlky sedřenej od koně…

              0 0
          • mAk  

            No snažil sem se jen naznačit, že když sou ty cesty k tomu určený, tak se k tomu i používaj a jinak kdo myslíš, že se o ty cesty teda nakonec stará? Nebejt lesů, tak ani nemáš kde jezdit a ani chodit, maximálně by bylo všude víc singletreků (což by se mi asi taky líbilo), ale cesty by asi nebyly. Navíc neobhajuju zůsob težby kterym to probíhá, taky nadávám když je po cestě, ale už sem aspoň pochopil nějaký věci proč se tak děje, rozumíš…

            0 0
            • fousek  

              Staraj se o cesty? jak to provadej? co ja sem videl tak starani o cesty probyha tak ze tam ten traktor jezdi a obcas do nejaky obzvlast velky doury nasiou sut a ta se za cas ujezdi. To je krasny ze cesty jsou pro tezkou techniku, takze motorka jako lehka technika jim nemuze uskodit:-)

              0 0
        • vlk  

          jo jenže když se někdo rozhodne kácet tromy zrovna když je po dešti nebo když je vše podmáčené tak to je … . Proč si nepočkat až bude sucho to to ty stroje pak tak nerozryjí.Sou­kromníci to většinou takto dělají.počkají si až je sucho.

          0 0
        • cabbage  

          ty vole kdy už pochopíte, že se vo ten les někdo starat musí a tak se nedivte, že ta cesta je rozprasená jak hovado.- tohle nechapu les je samostatne se udrzujici ekosystem. lesaci les neudrzujou, pouze tezej drevo(nastesti uz pochpili ze holosec neni idealni zpusob), nebo by les bez udrzby zanik? asi tezko neni to park. navic cesty ktery vytvorej lesaci sou vetsinou zpevnene silnice nebo dve koleje vedouci nahodne v lese- to prvni pouzivam ale to druhy moc nemusim. a popravde receno nektery lesy by na tom byly lip bez „udrzby“.

          0 0
          • fousek  

            Pod to bych se podepsal, i kdyz jezdim na motorce a dokonce i lese

            0 0
        • K2  

          Motorkář je v podstatě taky biker (a byl jim dřív než nějaké MTB vznikly). Zastávám názor žij a nechej žít – a taky ten, že hovada existují v každé lidské skupině (tuby po powergelech po lese a pod) Osobně mám i kolo i motorku a po lese jezdím na motorce pouze občas. Vužívám už hotových cest a pokud si chci zařádit v terénu, tak využiju užitkových cest pro pohyb těžké techniky, výběr bývá velký (pokud se to cestami dá nazvat) Vzhledem k tomu, že mě nebaví jezdit dokolečka, tak za mnou zůstává jeden průjezd. Pokud potkám turisty, nebo cyklisty, tak se snažím obezřetně zpomalit tak, abych nikoho neohrožoval. Jezdit po schodech dolů taky není legální a sposta z vás to dělá…

          0 0
          • kankrlicek  

            ,,Jezdit po schodech dolů taky není legální a sposta z vás to dělá…; " Proč to není legální? Schody ve městě (chodník) – no prosím, tady asi máš pravdu, ale schody v lese…

            0 0
    • BB  

      kdyz pominu to, ze to neprospiva zveri, tak me vadi, ze u nas v lese s nimi lesaci bojuji tak, ze tam davaji ruzne nastrahy. Uz jsem si domu dovezl par hrebiku. Cyklisti jim nevadi, ale pak to berou vse najednou, cyklista nebo motorkar, je jim to jedno.

      0 0
    • RomanH  

      Asi budu jeden z mala, co se nekterych MX motorkaru zastane. Uz jsem to sem psal asi pred mesice, zalezi na mnozstvi a na stylu jejich jizdy. Mam 4 kamarady z jedne vesnice za Tisnovem, kteri skutecne brazdi okolni lesy na masinach. Ale v lese to nechavaji jen bublat, poradne to protahnou po poli, nebo v lesnich strzich pri vyjezdech do vrchu, kde nikdo nechodi ani nejezdi. Na druhou stranu, vim o dvou klukach z okoli lazanek, z nichz jeden me malem na Smelcovne srazil, protoze tam jel jako prase. Takze je to zase o toleranci. Vim, nikdo neni v lese zvedavej na rev motoru, ale oni taky nemaji moc oficialnich mist, kde by mohli jezdit. Zit a nechat zit. zalezi na okolnostech.

      0 0
    • vlk  

      jednoduché.Jakožto majitel lesa mi cyklisté nevadí, ale motorkáře bych hnal ven bičem.Co se týká traktorů tak my jen kácíme zatím stromy napadené kůrovcem a to se musí většinou stahovatz koňmo a a pokaždý když se to odváží náklaďáky nebo kácí, tak zásadně za sucha.Ono je to o přístupu.Sou­kromník si za mokra kácet les nebude a tak tam koleje nezůstanou.Zatímco ve státních lesích je to každému jedno.-to k těm traktorům.Ale motorkáři jsou neohleduplné ve všech lesích a? je to soukromý nebo státní.Cyklisté les téměř vůbec neponičí, neplaší zvěř a pokud by mi lesem netáhli cyklostezku , tak by mi to nevadilo.U nás v okolí Kopečka-Olomouc se jezdí každý rok buřinka a po 1–2 měsících by člověk ani nepoznal kudy vedla tra?.

      0 0
      • BB  

        musim se statnich lesu zastat, mam chatu na krivoklatsku a v poslednich letech davaji cesty do poradku a chovaji se celkem setrne. Naproti tomu jsem byl na kokorinsku, tam je pry soukromy majitel lesa a takovej bordel jsem ve statnich lesich nevidel.

        0 0
        • marapara  

          Ono je to individuální, prostě záleží na lidech. Jsou normální, kteří se snaží chovat šetrně a jsou kokoti, kterým jde jen o to les drancovat a s nějakou nápravou způsobené škody si prostě hlavu nelámou. Aspoň v mém bikovém revíru Chřiby, Bílé Karpaty to tak vidím, bohužel. Takže je to především v lidech.

          0 0
    • marapara  

      Mám velmi špatné zkušenosti. Jsou to prasata a hovada, včetně lesáků. Ti dokážou zk****t jakoukoliv hezkou cestu i necestu. Kdyby stahovali dřevo když je sucho, tak to vem čert. Ale když zaprší, tak jsou po nich půlmetrové rýhy v lese, že se tam sotva dá projít, natož tak projet na kole. Prostě je les a nějaká příroda absolutně nezajímá, jen ty peníze za dřevo. A nějaká obnova cest…zlatý voči.

      0 0
      • pitelboy  

        tak proti nim nic nemam. mi litame na bikach a oni na motorkach. sport jako sport…

        0 0
        • shcorepi  

          Lesáci si mají za sebou uklízet, to je jasné. Když se však v horách na turistické značce brodím pěšinou rozrýpanou motorkáři, vře mi krev v žilách a když slyším z dáli bublání motorů, chystám si na ně v ruce řádnou kládu. Vím, pěší turista mě-bikera může vnímat podobně, ale drtit přírodu mašinou je vrchol bezohlednosti a sobectví. Chtělo by to absolutně trestat – zabavit mašinu, odejmout řidičák, pořádná pokuta. A pokud to nepůjde oficiálně, zahájit diverzní činnost-motorkáři, třeste se!!

          0 0
          • BB  

            tu diverzni cinnost u nas jiz zahajili ve forme hrebiku, takze to vetsinou odnesou bikeri.

            0 0
            • shcorepi  

              Když se občas chytne i motorkář, tak to nějak přežiju, nebo? já to spravím lehce, ale táhnout MX mašinu x km z nepřístupných hor domů – to musí být zážitek!!

              0 0
              • vlk  

                no horší by bylo kdy by ses vysekal a spadl rovnou na ten hřebík nebo kdyby jsi šel jen tak po lese a šlápl na to.Ti lidé co to tam dávají, patří zavřít.A někoho takhle vidět jak to dělá, nebo vědět, kdo to je tak už je udán na policii.Co dokonce.Já bych k těm hřebům policajty zavolal.A? si šetří, berou otisky atd.

                0 0
              • BB  

                na to je blby to, ze ty hrebiky nejsou dost velke, aby motorkare ohrozily

                0 0
                • MartinXC  

                  Na minulým BF byl jednou příspěvek i s fotkou „protitankového hřebu“ ukotveného v zemi a nastraženého na motorkáře, co trefil kolega biker a přinesl domů (někde v blízkém okolí Brna). Byl to hřebík úctyhodných rozměrů a napřed jsem tomu ani nechtěl věřit, že se takové věci povalují v lese. Ale od té doby všude, kde nevidím zem (kvůli listí, trávě), jedu pomaleji a jsem ve střehu.

                  0 0
          • RomanH  

            Kolik Ti je ? 13 ?

            0 0
          • pitelboy  

            ale na kole si v lese nevadis !! zajmavi

            0 0
          • fousek  

            Jelikoz motorkari vetsinou jezdi v nekolika lidech a maj na sobe vetsinou chranice a integralky a tak nejak na jizdu v terenu na motorce potrebujou mit lepsi fyzicku nez nejakej cyklista, tak bejt tebou bych tu kladu nechal lezet na zemi

            0 0
            • Rolei  

              Dobře si mu poradil, ale asi pozdě. Řekl bych, že se tu už tak dva roky neukazuje…že tu kládu nenechal ležet…

              0 0
              • assassin  

                hehe sme asi oba stejne zabrzdeny a nekoukame na data prispevku:) je to v rodine no:)

                0 0
              • fousek  

                Sem to ale vul, hlavne ze pod tim mam jeste par prizpevku kdy to bylo zivejsi :-)

                0 0
        • marapara  

          Nezlob se na mě, ale srovnávat motorku s kolem je trochu zcestné, nemyslíš?

          0 0
    • Otto  

      Mě nevadí, (sám občas jezdím na enduru…)pokud jezdí po stezkách. Pokud jedou mimo stezku přímo lesem, tak to mi vadí. Otevřeně řečeno-co to je dvě tři…deset motorek proti tisícům turistů odhazujících PETky, papíry a pod. Jedno Jsmwe jel na Endurech kolem Syrákova jakýsi trailík, před náma biker a měli jsme co dělat , aby jsme drželi tempo :o)

      0 0
    • fousek  

      Asi bych mel sam sebe zmlatit:-), protoze obcas jezdim na moto v lese. Reknu Vam presne kdo dela nejvetsi bordel v lese, sou to divoky prasata, dokazou zvorat za jednu noc takovou plochu ze to neni skoro mozny, proti tomu je jedna rejha v lese od motorkaze zanedbatelnej kousek a to co vytvori divoky prasata nedokazou ani lesaci, takze bych doporucoval vystrilet vsechny divoky prasata a potom celej les vyasfasltovat aby se tam nedelalo bahno a jeste bych les dukladne vydezinfikoval a zdavil rostlinstva co produkuje pil aby do lesa mohli i alergici a jedinci se snizenou imunitou, hygiena zivotniho prostredi je preci nejdulezitejsi:-)

      0 0
      • marapara  

        Jedna?

        0 0
      • wroum  

        rozdil bude taky v tom ze ty prasata tam narozdil od spalovaciho motoru patrej. i kdyz vlastne clovek jezdici na motorce po lese je pekny prase. navic dela kraval, coz prasata (ctyrnoha) nedelaj.

        fuj styd se! Ja bych to proste nedokazal, takovej sobec a ani tak arogantni a bezohlednej fakt nejsem :-(

        0 0
        • fousek  

          no patrej samozreme ze tam patrej, jedinej kdo do lesa nepatri je clovek, vubec clovek jako takovej do tohodle sveta nepatri.
          Me muzete nadavat ze ubelam rejhu v lese (i kdyz ten slick co mam na motoce nevim, nevim) udelam hluk, sezeru mnoho kubiku kysliku a vytvorim spaliny, vsechny tyto veci co sem proved zregenerujou nejpozdeji do 1 roka. Turisti sice rejhu neudelaj, hluk taky ne (mozna, mámo, rychle sem pobez nasel sem hriba!)spodiny krome podpapiraku taky ne, ale kdyz odjizdej z chalupy vyhodej pytel s pet lahvema do lesa, tento pytel se rozpadne nejdriv za 100 let, takze ja sem prase, turista je prase jenom cyklista je hodnej a slusnej (vlastne ja sem hodny a slusny prase:-) Podle me sou vsichni lidi arogantni a sobecky, skoro vsichni jezdej autem, skoro vsichni kupujou potravyny v neekologickejch obalech, skoro vsichni plitvaji el. energii atd… Ja sem jen o neco vetsi sobec nez vsichni ostatni a protoze vim ze tuhle planetu sam nezachranim tak se na to vyser. a budu jezdit po lese dal na kole i na motorce dokad mi nekdo z lesaku nenatahne mezi stromy drat:-)

          0 0
          • wroum  

            aspon ze vis jak to opravdu je. Me ale hlavne vadi ten ramus z tech motorek. Les je navic jednim z poslednich mist, kam motorismus zasahuje (zasahoval) minimalne a ja bych rad aby to tak bylo i do budoucna. Aby az budu chtit mit klid a utecu z mesta do lesa, abych nemusel posloucht nejakyho arogantniho pitomce jak turuje motorku. bez ohledu na to, ze by to treba mohlo nekomu vadit. to ze to vadi zviratum vic nez komukoliv jinymu je vec druha. Kolo v lese alespon nezpusobuje bezohledne ruseni vseho ziveho. Proste si myslim ze motorka nema v prirode co delat a krute bych to trestal, off road auta taky. Jsou na to vyhrazeny mista (tankodrromy, mX drahy), tam at si delaj co chtej. Jestli uvidim motorkare v lese, budu mu prat jen to nejhorsi.

            0 0
            • Dumbo  

              stym zase nesuhlasim ja… aj mna seru ty hajzli na motorkach, aj mna seru ty hajzli na autach 4×4 no pesich turistou zase seru bikeri… vsetci vsetkych seru… a ja prichadzam nato ze je to vsetko len o TOLERANCII..... mne by sa tiez nepacilo keby som mohol jazdit len po bikroskach a dirtoch a v sk8parkoch....... preto jazdim co najviac po lese..... a to iste chodi po rozume motorkarom… darcovia organov tiez nejazdia len po okruhoch… ale roztahuju svoje superbiky po vsetkych cestach kde maju novy asfalt… ked tam jazdia ty druhy tak nato seriem… pomyslim si ze je to ko..t a idem dalej ja sam to nezmenim nato aby sa nieco zmenilo by trebalo viac ludi…vsetko je vecou svedomia toho ci ineho jedinca… ja motorku nemam a nechcem mat… odpadky a PET lahve v lese neodhadzujem… a mam zo seba dobry pocit…a ciste svedomie…ak by chcel mat kazdy svedomie ciste nedialo by sa to co sa vo svete momentalne deje........

              0 0
              • wroum  

                kdyz nekdo jede na superbiku po dalnici 300, porusuje akorat vyhlasku. kdyz nekdo kurvi les, porusuje vic zakonu a jeste nici prirodu (takze rozdil). jestli je to jen o toleranci? pochybuju. ted to jsou motorky, trikolky a ctyrkolky. za 10 let to mohou byt magori co je bavi jezdit tankem. sehnat tank neni problem, takze to bude jen o te toleranci jestli bude jezdit po lese? co je to za logiku? Tolerance je pekna vlastnost, ale proc bych mel byt tolerantni k nekomu, kdo porusuje zakony a nici nepravem a bezduvodne to, co mam (a nejen ja) rad? nehodlam v budoucnu chodit mesicni krajinou a mit super pocit z toho jak jsem tolerantni a ze to je super kdyz si kazdej muze beztrestne delat co chce.

                Nemel bych zaludek na to abych vyjel do lesa radit na motorce.

                0 0
                • Dumbo  

                  ja tiez nie preto som pisal ze motorku nechcem… a ak sa nemilim uz aj cyklista vlese je protizakonny takze tak…

                  0 0
                  • Dumbo  

                    no a co ze porusuje zakon ???? kto ho dnes neporusuje ???? a jak tak sledujem spravy tak to malokoho serie…alebo sa iba tvaria ze ich to serie no nic stym nerobia........

                    0 0
                    • Dumbo  

                      a len tak mimochodom nosis na svojom frirajde odrazky ? blatniky ? a zvoncek ? nie ? co si to za cloveka ved porusujes tym zakon…

                      0 0
                      • Dumbo  

                        nieze by som porusovanie zakonov podporoval no vytocil si ma :) inac niesom agresivny

                        0 0
                        • wroum  

                          az na vyjimky zakon neporusuju. a kdyz, tak tim nikoho neobtezuju a nic nenicim. odrazky nemam, kolo vozim autem a po silnici nejezdim (na kole – nejsem sebevrah).

                          jinak nechapu cim sem te vytocil. tim ze si myslim, ze clovek ktery je natolik arogantni ze dokaze porusovat zakony a nicit prirodu jen pro svou zabavu, by mel dostat prez hubu a jeste zaplatit pokutu v radu deseti az statisicu?

                          0 0
                          • Dumbo  

                            „jinak nechapu cim sem te vytocil. tim ze si myslim, ze clovek ktery je natolik arogantni ze dokaze porusovat zakony a nicit prirodu jen pro svou zabavu, by mel dostat prez hubu a jeste zaplatit pokutu v radu deseti az statisicu?“ stymto zasa suhlasim… mas pravdu....... ja som to myslel takto: ludia ktory jazdia po lese na krosach a na ofroudoch nepatria ktym ktorych by nejaka pokuta zarazila… pokuta nepomoze pretoze ju zaplati a jazdi dalej… niekto tu pisal ze by im trebalo vozidlo zabavit… alebo ich poslat sediet… no este taky zakon nemame ktory to muzom zakona a ustavnym cinitelom umozni… zatial mozme len dufat ze si to ten curak uvedomi a prestane stym… alebo dufat ze ich bude stale menej… mrzy ma ked vidim ako niekto jazdi po lese autom alebo motorkou…uz som sa s takymi pripadmi stretol…no nezebranim im v tom… stoho vypliva ze ja budem ten dobry aby mi nebolo zle zo seba sameho tak ako mi je zle z tych svin.......

                            0 0
                      • minikin  

                        Len tak pre zaujimavost, kedze si zo Slovenska: Momentalne nic take, ako povinna vybava bicykla neexistuje. Zakon to nedefinuje a vyhlaska je uz 2,5 roka v „legislativnom procese“. Toto je komunikacia s ministerstvom:

                        Otazka: Vyhlaska MDPaT SR 116/1997 bola zrusena od 1.3.2005 zakonom 725/2004 Z.z. Jedina vyhlaska k zakonu 725/2004 je 578/2006 Z.z. V zakone ani vo vyhlaske ale neexistuje nieco take, ako vo vyhlaske 116/1997 bola cast TECHNICKÉ PODMIENKY ZVLÁŠTNYCH MOTOROVÝCH VOZIDIEL A OSTATNÝCH VOZIDIEL napr. § 89 popisoval povinnu a doplnkovu vybavu bicykla.

                        Odbor komunikácie ministerstva Dopravy info@telecom.gov.sk Odpoved: … ako nás informovali zo sekcie cestnej dopravy, vyhláška týkajúca sa povinnej výbavy vodicov je v legislatívnom procese. Akonáhle bude schválená uverejníme ju aj na našu web stránku. (teda na Slovensku uz 2 a pol roka neexistuje)

                        Takze na Slovensku zakon zrusi vyhlasky a pricom este neexistuju nove. Tak sa stalo, ze STK na auta bola sice povinna, ale neboli stanovene intervaly, v ktorych sa ma vykonavat. Tento stav trval viac ako rok. (vyhlaska 578/2006 to uz obsahovala)

                        0 0
                  • rock  

                    Cyklista zatím ještě není … pokud se pohybuje po stezkách … je to forma rekreace, která je v zákoně výslovně vyjmenovaná jako možná. Samozřejmě vyjma NP …

                    0 0
      • náčelník  

        Prase: nereje pro zábavu, reje vlastní silou. Cyklista: reje pro zábavu, reje vlastní silou. Motocyklista: reje pro zábavu, reje silou motoru.

        Správnej filozof musí umět rejt :)

        0 0
        • RomanH  

          Ono to jsou trosku zkresleny predstavy. Ja drive taky jezdil a reknu Ti, ze ona je to docela makacka, i kdyz ryjes silou motoru. A zase me to laka, ale momentalne nejsou prasule, auto dostalo z rodinnych duvodu prednost.

          0 0
          • náčelník  

            Na mých představách není nic zkresleného.

            0 0
            • RomanH  

              Jsem tam zapomel dat smajlika a vsiml jsem si toho, az to bylo odeslany. Ja jen bych dodal, ze ryjes sice silou motoru, ale je to taky drina.

              0 0
              • náčelník  

                Filozofie je taky dřina :)

                0 0
                • RomanH  

                  … Vystupovat, vystupovat. To je kolobeh zivota, kricel filozof. Ale lide nemeli cas na filozofii a uslapali ho :o)

                  0 0
          • fousek  

            Ja na motorku zacinam setrit uz ponekolikaty, naposled sem si misto setreni na motorku koupil kolo az konecne snad ted zacnu

            0 0
            • RomanH  

              Porad jsem si rikal, ze neco kolem 100tkc vcetne papiru, ale ted se na to divam jinak – ojete Husqvarny bez papiru (nekradene !!!) sezenes okolo 20tkc. Mel bych to stejne jen na takovu toulacku + male blbnuti. V lese jsem stejne na motorce nelegalne, tak tam ten technicak nepotrebuji.

              0 0
              • cabbage  

                hmm… to je fakt super ze nejvetsi vraky jezdej po lese:-(((((((((((((­(((((((((((((((((

                0 0
                • RomanH  

                  Ono to nejsou vraky v pravym slova smyslu, ze by z nich mohutne tekl olej a tak. Jen uz proste maji motory svy za sebou. Tomu, kdo to vytahne 2×-3× do mesice, kdyz prijede na chatu, to bohate staci.

                  0 0
              • fousek  

                No tak kolem tech 100 to pocitam taky, do motky bez TP jit nemuzu protoze bych ji chtel i jako dopravni prostredek, ale kdybych to chtel jen do lesa tak neni co resit, naopak je to spis vyhoda kvuli SPZ. Hlavne nedelat moc velkej bordel at se na nas nesesipou kluci z B-F (uz to vydim motorkar ubit karbonovou sedlovkou:-) :-)

                0 0
        • fousek  

          no to nevis jestli nahodou prase nereje i pro zabavu

          0 0
        • rock  

          Když zrovna reje biker, může to být pro zábavu (reje-li koly) či bez vlatního úmyslu, z nutnosti podřídit se fyzikálním zákonům (reje-li držkou) …

          0 0
        • fousek  

          Noo tak to sem zvedavej, jak na tohle budou reagovat mistni ekoaktivisti:-)

          0 0
          • pos3k  

            rozumne…si vyzadej povoleni vjezdu a mas to :)

            ps: bacha jezdit nekde casto to prej nema priroda rada :D

            0 0
    • Staenly  

      Jednou me motorkari v lese pekne vydesili – neni to nic prijemnyho kdyz jedes pres 50km/h po docela uzke ceste a proti tobe to vali borec s trikrat vetsi hybnosti…

      0 0
      • jakub  

        ja k tomu dodam jenom jedno, bydlim v CHKO a podle toho se tu ochranari taky chovaji, na jednu stranu se jim ani nedivim… jen mne mrzi ze tim co tu zpusobej motorkari tak nam davaj za vinu vsem i bikerum ze to v lese nicime a to mne sere. nejezdim vzdy povyznacenych stezkach to ne ale umyslne teda prirodu nenicim… esli mi rozumite

        0 0
        • RomanH  

          V CHKO nemaji co delat, bez diskuzi.

          BTW Moc jsem se divil, kdyz jsem si pred dvema lety poprve projizdel trat Sudet, ze tam ochranari povolili bikove zavody. Musim rict, ze vsechna cest, krajina je tam uzasna a trat Sudet je fakt spickova.

          0 0
    • rock  

      Poškození lesa, které způsobí biker, je srovnatelné s tím, co tam napáchá pěšák – takže když se bude chovat s rozumem, v obou případech je to v pohodě. MX rider to má těžší, a? chce nebo ne, stopy po něm budou zřetelnější … no a když se pak najde podobný idiot jako ti dva, co jsem je letos v létě potkal v Hostýnských kopcích (turistická značka, já tam jel mých standartních cca 20 km/h s občasným uhýbáním skupinkám skautů a pionýrů – a pak jsme se pakovali já i skauti z cesty, protože ti dva experti uháněli tak okolo padesátky, kamení a utržené kořeny lítaly všude kolem …), tak mne těžko někdo přesvědčí, že motorka do lesa může …

      0 0
    • ivovi  

      Jsem zasadne proti. Motorka do lesa nepatri. Je to presne o tom co psal nacelnik, motorka reje silou motoru… Tolerance je o necem jinem, tolerovat muzu pesaky i kdyz me obcas toci, kdyz se motaji na ceste, musim je respektovat, pesaci do lesa patri. I ty zasr.. kone v lese toleruju a respektuju. Ne ale motorky, ktery rejou les, delaji tam kraval a smrad. Parkrat jsem je potkal a nic prijemnyho, napriklad jsem jednoho potkal do protivky na pesince (Tisnov-Do.Loucky), vyhybam mu, on ani nezpomalil a malem me sejmul. Jinak se nastesti kolem Brna moc nevyskytujou, snad jen kolem udoli Bobravy (lesy pod Hlinou), taky jsme je potkali kdysi primo na hrebenu v Beskydech… Motorky nebrat.

      0 0
      • RomanH  

        Pro mne je mnohem horsi kun, ale souvisi to s mnozstvim – konu je kolem Brna hodne, kdezto motorkare potkam vyjmecne tak 3–5 do roka. K tomu revu motoru – vzhledem k jejich rychlosti pohybu je hned pryc, ale kdyz nekdo reze v lese motorovou pilou, rev je skoro stejnej a vydrzi dyl. A motorove pily take znecistuji ovzdusi a smrdi. Pokavad bych mel potkavat stejne mnozstvi motorkaru jako dosud, tam mi fakt nevadi, ale pokud bych na ne narazil pri kazde druhe vyjizdce, asi by mi lezli krkem jako konaci.

        0 0
      • assassin  

        hele hrbajici motorka vs z kopce jedouci a podobnejma pneu smykem brzdici kolo vyjde dost podobne… mame par freeride useku ve kterejch jezdime cca 2–3 lidi a ne moc casto a muzu ti garantovat ze je to tam sakra videt kudy kolo jelo…

        0 0
    • assassin  

      jinak samo motorka nema v lese co delat… pokud nejede po lesni ceste na ktere neni zakaz vjezdu – si myslim … ale to same plati pro kolo mimo vyznacene cesty (u kola to tusim ale navic muze bejt i turisticka) taky nema co delat …

      takze nadavky typu jedu po lese a vydesil me motorkar … nemate tam co delat ani jeden … to ze zvire vyplasi spocenej cyklista priblizne podobne jako spocenej mx, a ten rev motoru zviratum vadi asi jako povidani cyklistu (mozna min) nebudu rozebirat (osobne mam motorku ktera produkuje vic jak 90dB hluku a neboji se ji psy, domaci zvirata a ani srnky,zajici neutikaji ikdyz zastavim pobliz…proto muj nazor na hluk)

      asi jako ja jako motorista budu delat zle co se mi vy pritroubly cyklisti motate po silnici ktera je delana pro auta… bezte si jezdit do toho svyho lesa…

      0 0
      • Manas  

        Heh, dobra archeologie. :-)

        0 0
        • assassin  

          jj, ale nekdo to vytahl a zkousim pro zabavu pichnout klackem do vosiho hnizda…

          0 0
          • Jirik123  

            jako zaklad na flamewar je to dobry, uplne to z toho cisi. provokatere;-)

            0 0
      • Jirik123  

        gá gá gá:-)

        (btw. o tom kde muzou kola jezdit si nejdriv neco zjisti, nez zacnes placat nesmysly)

        0 0
      • goofy  

        Podivej se do lesniho zakona a pak neco pis o tom, ze tam nesmi cykliste ;o)

        0 0
        • assassin  

          no ja cetl prave ten vytazek z toho zakona : Zákon č. 289/95 Sb. o lesích… paragraf 20, bod j říká:

          V lesich je zakázáno mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, na koni, na lyžích nebo na saních

          ikdyz pak ve vykladu: „.....Lesními cestami se v této souvislosti rozumí všechny lesní cesty, tedy lesní cesty katastrované i nekatastrované, zpevněné i nezpevněné, ale i svážnice, zřetelné približovací linky apod., na kterých při jízdě na kole, na koni na lyžích nebo na saních nemůže dojít k poškození lesního porostu ani půdního povrchu alespoň ne způsobem, který by způsobil horší následek než např. přibližování dřeva…“

          se to dost uvolni zvlast tim srovnanim s poskozenim pri priblizovani dreva…

          0 0
          • JIRA  

            Hlavně pozor až zase pojedeš do lesa na saních! :)

            0 0
          • goofy  

            No jasne. Mimo chodniky je zakazano jezdit, ale jinak ne. No a srovnani s priblizovanim dreva je fakt vyborne. Vlastne se neni ceho bat ;o)

            0 0
    • Radek Broz  

      Dokud nelikvidujou naše trasy ježděním v opačnym směru, tak mi jako skupina nevaděj víc než pěšáci. I tak je to případ od případu a nepaušalizoval bych to.

      0 0
    • Lenka.05  

      V mém okolí (Jílové, horno-dolno požárské lesy) jen negativa. O víkendech je potkávám i několikrát za krátkou 25km vyjížďku po okolí. V neděli jsem potkala jednoho maníka hned 3×. Řev, smrad…a udusané cesty po nich? To je snad vtip! Borci na kroskách lítají mimo cesty kde jsou schopni v záběru vyhrábnout v měkké lesní půdě 15cm hlubokou rýhu na jedno přidání plynu, i když přidají na zpevněné cestě, jsou tam po nich dost znatelné rýhy. Že se někdo řítí na motorce lesem bezpečně slyšíš kilometr daleko. Lesní zvěř musí bejt štěstím bez sebe. Mimoto bývají dost agresivní. Relativně slušného motorkáře jsem potkala jednou-při míjení zpomalil tak že jel krokem, pak to teda zas ohulil že hlína lítala :-( Jinak fakt jen negativa-několikrát se mi letos stalo, že na mně najížděli a nahnali do stráně mimo cestu a to ve značné rychlosti. Nechci je házet do jednoho pytle…ale když potkám 30 motorkářů a z toho je „slušný“ jeden…o něčem to vypovídá. Ale opakuju-ani „slušný“ motorkář nemá prostě v lese co dělat. Toť můj názor.

      0 0
      • Blackbiker  

        Víš, bohužel oni si myslí, že jsou pány lesa, ale když to dojde tak daleko, že začínají najíždět na nás MTB bikery potažmo chodce, tak by se stím mělo něco dělat, přece se nenecháme zabít.Já jich mám opravdu plné zuby. V tom má moje sympatie Čemba se singltreky, kdy by bylo třeba tyto vytvářet úzké s mnoha zatáčkami, kde by motorkáři nemohli využít max.sílu svého stroje a to je to jediné co je může zastavit. Prostě je to nebude bavit jezdit po našich(MTB) singlech, které budou pro MOTO zcela nevhodné. V tom vidím jedinou budoucnost:-)

        0 0
        • JIRA  

          Naprostá většina cest co vyhovuje motorkářům se určitě nelíbí cyklistům …a naopak. Na motorce není jednoduché jet šikmo ve svahu a cyklistu tankodrom, hluboký písek, bahno nebo zorané pole taky „neuspokojí“. :)

          0 0
      • assassin  

        jde o to jestli ten hluk co ty slysis na km a vadi ti vadi i tem zviratum, na moto uz jezdim nakej patek a mam vypozorovano ze pri prujezdu okolo zvere se neplasi ani neutika o nic vic nez pri pruchodu pesky/na kole…

        ja mam zas pocit ze kdyz jedu na moto (a myslim ze se chovam celkem v klidu) tak se ke me jako k motorkarovi chovaj agresivne ti okolo hlavne chodci a ridici automobilu…

        0 0
        • JIRA  

          Minulý víkend jsme na sebe koukali s jelenem max. na 30 metrů. Zastavil jsem, vypnul motor – on se pásl dál. Asi je zvyklej' – týden předtím se tam jely závody. Strach asi neměl, ale já jo – fakt velký zvíře a z parohů jde celkem strach.

          BTW: teorii, že byl hluchej' jsem si už vyslechl. ;)

          0 0
          • assassin  

            no ja i tak do lesa nejezdim, nechci se dostat do konfliktu na nakym akcnim kolarem co me sejme klackem a domlati, pripadne myslivcem kterej po me bude strilet…

            ale uz se zacinaji objevovat endura na elektromotor, sem zvedavej co by meli mistni ochranci prirody proti nim…

            to ze vyhrabe rejhu neberu jako argument… ja tu rejhu vyrvu kolama na biku taky kdyz jedu z kopce…

            0 0
            • JIRA  

              Když jsem byl malej', tak v nějakým časopise (ABC?) byla povídka o tom, jak někdo jel zkoušet motorku na blíže nespecifikovaný palivový článek. Smělo se ale na ní jet jen asi hodinu, pak se musel chladit motor nebo co. Pilot byl utahaný lehnul si na louku a usnul. Probudil ho výbuch a místo motorky byl 30 metrů velký kráter. Bylo to sci-fi, ale vždycky si na to „neslyšně jsem se proplétal mezi stromy“ vzpomenu. :)

              0 0
              • zum  

                Myslím že to bylo v Motoru.Někdy v 86 ? Já si jen pamatuju tu kresbu od Renčína :-))

                0 0
                • JIRA  

                  Mne tedy spíš napadl Ohníček, ale ta kresba od Renčína tam byla – to je fakt! :)

                  0 0
          • Nodar  

            hmm, to už se u vás v lese asi vyselektovala mimořádně psychicky odolná vysoká :-) Mám osobní zážitek, za jakou je to cenu. Před pár lety šlapeme do kopce po lesní asfaltce hned za městem a slyšíme v dálce hulákat nějaké turisty, za chvilku k nám z toho směru běží vyplašené stádo srn, jak nás zahlídlo, střihlo to před náma do lesa kde byl vyvrácený strom a jedna srna to nezvládla a narazila do něj. Zlomená páteř, tiché kvílení, hrůza v očích (ne mých, i když trochu taky …), lesní dělník to ukončil. Pak jsem si promítl tu hustou síť lesních stezek, hromadu lidí co jsme během pár minut potkali a v duchu jsem viděl zbytek stáda, jak běhá až do večera sem a tam … no ta motorka je pro ně už jen třešnička na dortu :-(

            0 0
            • JIRA  

              To samozřejmě moc veselý není. :(

              Moje příhoda byla z Ralska, takže bývalý VVP. Možná jsme ho nepřekvapili nebo byl za frajera – zrovna začínala říje. ;)

              0 0
            • hribik A1  

              mam tiez obcas pocit, ze zver sa vyse boji chodca/cyklistu, co ju prekvapi, nez aut, motoriek. kolkorazy sa pasu pri dialniciach, alebo pri cestach kde obcas cosi prejde, a nevyzeraju ze by sa toho bali. zato ked idem pesi, a v krikoch je nejaky zver, zlakne sa vzdy

              0 0
              • ares  

                To bude tím, že z aut a motorek se po nich zatím nestřílí a jsou slyšet z dálky. Kdyby jen zastavily, zvěř by zdrhla. Pěšák a cyklista jsou mnohem nenápadnější. Občas zvěř i lituji, když slyším, jak vystřelí z úkrytu… Asi mají fakt dobrý srdíčka… Na druhou stranu si z nich beru příklad a pud sebezáchovy nepodceňuji, na rozdíl od spousty lidí… :-(((

                0 0
                • krhac1  

                  V tom máš pravdu,bydlel jsem u lesa a semo tamo projížděl motokrosa okolo lesa po kraji našeho políčka,na kterým se páslo snčí.Dokud jsem jezdil a „vrčel“,tak nic,pohoda.Jen jsem zastavil a zdechl mašinu,tak palba pryč.

                  0 0
          • K2  

            Co sis koupil? Já jsem vyměnil XT600 za SV650, takže teď jsem on road only :)

            0 0
            • JIRA  

              Jsem myslel, že už jsi nějaký MX koupil, když jsi dělal takový výzkum. :)

              Mám EXC-F 250 a spokojenost. Super podvozek. Ruce to netrhá. Neřve to. Celkem drahý servis.

              0 0
              • wroum  

                ac muj nazor na tohle jezdeni znas, tak musim uznat, ze ten stroj je krasnej :-)

                0 0
                • JIRA  

                  Díky. :) Znám. Respektuju.

                  Sháněl jsem něco LEGAL, ale bylo nás málo – ostatní asi chtějí zůstat za „partyzány“. :(

                  0 0
              • K2  

                OPůvodně jsi chtěl něco do 60-ti – tohle se tam asi nevešlo… Servis to bude mít asi závodní na motohodiny?

                0 0
                • JIRA  

                  Nevešlo. Bohužel. To tak za 3 roky. :)

                  10 mth – olej a filtry. 100 mth píst. Není to tak tak hrozný, když se to nesype ......a někdo Ti nezamlčí nekterý podstatný věci, jako třeba mth/km ..........a v servisu Ti nebudou tvrdit, že některý zvuky jsou „prostě normální“. To se pak prodraží.

                  0 0
              • Manas  

                Tak to je nadhera, KTMka se mi vzdycky libily. Nejvic se mi libil Duke, ty prvni dve verze.

                0 0
                • JIRA  

                  …a přitom je to skoro „veterán“. :)

                  Duke je pěknej' – taková kosmická motorka.

                  0 0
                  • Manas  

                    To ty novy, ale ty stary, to byla nadhera. Tenhle je ve zluty, pac sem na netu zatim nesehnal jinou fotku. Vyrobili 500kusu a ty byly vyprodany driv nez vubec sjely z linky. V orig barve – oranzova/cerna jsou jedny z nejkrasnejsich motardu.

                    0 0
        • JIRA  

          Když hodně lidem nejvíc vadí hluk, tak co pak řeknou na tohle?

          http://www.quantya.cz/cs/uvod 

          Odrazující je jen cena. :(

          0 0
          • RomanH  

            Jim nevadi hluk, jim vadi to, ze se musi o ten les delit jeste s dalsi zajmovou skupinou…

            Asi pred mesicem jsem slapal na kole do kopce, uslysel motorkare, do par vterin byli u me a za dalsi cca minutu jsem o nich nevedel (vsichni na novych ctyrtaktech KTM/HON­DA).

            0 0
            • JIRA  

              Ještě aby pak elektroenduristi začali „bojovat“ s benzínoendu­ristama – to by byl konec. :)

              Nedávno jsem se byl podívat na závodech a tam někdo jezdil na 2T a do benzínu zřejmě dával ten IPON (?) olej s vůní jahod. Docela zajímavý.

              Byl jsem překvapený jak i některý moderní dvoutakty (KTM 300 EXC-E) jsou relativně tichý. Mně se ale líbí decentní zvuk „traktoru“. :)

              0 0
              • Lišák  

                Ta vůně jahod nějak likviduje škodlivyny ve vý­fukových plynech? A­si ne, co? Po­tom je to jako když se n­ěkdo neumývá a po­leje voňavkou­… Takže zbyteč­nost.

                0 0
                • JIRA  

                  Tvoji možnou představu o emisích moderních motocyklů jsem shrnul do přiloženého obrázku, ale tak už to přece dávno není! ;)

                  S hlukem je to podobné. V sobotu v Dobřanech jezdilo 120 motorek. Do minuty po tom co závodníci dojeli si ptáci vesele zpívaly jako by se nic nedělo. Ty 2 hodiny předtím je slyšet nebylo, ale to neznamená, že byly zticha. :)

                  Ta elektrika by byla fajn ale jednou za 3 roky měnit baterie za 3000 EUR ............i když servis normálního „ostrého“ 4T endura o moc lépe při intervalech 10 mth nevyjde.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Jaké je poměrné zastoupení mo­torek, co jez­dí po lese - moderních 4T proti starým (levnějším) 2T? Hádal bych že více jezdí levnějších.

                    0 0
                    • JIRA  

                      2T je levnější i když je nová.

                      Z motorkářů co znám (cca 20ks) má 2T jen jeden a ten jí prodává. Když jsem byl na jednom srazu, tak z 90 jich bylo maximálně 5. Jet za někým kdo „pálí olej“ se fakt nedá. Shrunuto nedokážu říct jaký poměr staré/nové tu jezdí, ale kdo má motorku „na číslech“ tak musí přece jen základní normy splňovat. Pak je další věc, že pokud motorka nespaluje tak jak má, tak s Tebou (tedy s Tebou asi ne :)) nikdo nechce jezdit – bolest hlavy není to pravé a šedý kouř je podobných nepříjemností zárukou. 

                      0 0
                      • Lišák  

                        Dík za objektivní hodnocení situace.

                        Možná taky nejsi (Ty a Tví kamoši) reprezentativní vzorek motobikerů, kteří jezdí po lese. Zrovna jako osazenstvo B-F není reprezentativní vzorek cyklistů :-)

                        0 0
                        • pepek  

                          Co furt meleš o motorkách? Copak to je nějaký problém? Ne !  Veverky jsou problém, musí to řešit už aji EU v Bruselu. A ty furt motorky, motorky…

                          0 0
                          • hribik A1  

                            ten text vyzera tak nablblo, az by sa cloveku chcelo verit, ze sa tym v tom europrdlamente naozaj zaoberaju! :-D :-D

                            0 0
                            • pepek  

                              To si piš! Říká to totiž náš europoslanec Železný v MF. Kromě toho prý Špidla předložil zákon o regulaci slunečního svitu… A pak:..prý : motorky… – VEVERKY !!!

                              0 0
                        • assassin  

                          no on do lesa na enduro neni starej dvoutakt to ono… 2t jsou totiz prevazne krosky – pro prirovnani asi jako naky kolo urceny specialne do parku – treba dirtovy – na tom se bude blbe jezdit enduro… a moderni 2T endura, ktery se ted zrovna rozmahaj nebudou na tom tak zle, protoze uz pri homologaci musi splnovat docela prisne limity.....

                          0 0
              • Lišák  

                Ta elektromotorka se mi líbí! Ale vzhledem k ceně pochybuju, že je budeme potkávat víc, jako klasické motorky, které se starší dají sehnat v podstatě levně (jak jsem tady někde četl).

                0 0
                • Milenius  

                  I kdyby stály polovinu, tak nebudou, protože motorkář vyžaduje co největší řev, což evokuje jeho ego. Stejně jako si malí lidé kupují velká auta, přestože je nepotřebují.

                  0 0
                  • pepek  

                    A na tuto perlu přišels sám, nebo to máš z nejakýho zelenýho fóra?

                    0 0
                    • Milenius  

                      Kdyz si nekdo dela tuning na auto, tak vetsinou prvni je na rade zadni spoiler a druhy ladeny vyfuk. Nas soused ma oboje a kdyz v noci nebo rano zacne turovat tu jeho plechovku, tak bych mu to nejradsi shodil ze skaly. U motorek je to podobny.

                      Neodsuzuju motorkare, ale vadi mi, kdyz jezdi tam, kde nemaji, Do lesa se ma jezdit jen s vlastnim pohonem nebo pohonem zvireci silou, pokud je to zabava. A pokud je to prace, tak to se holt neda nic delat, tak tam asi ten traktor musi.

                      To bych klidne mohl byt fanda do orani a po praci si jit treba s pluhem zaorat do lesa nebo na louky, projet hezky radlici cesty i necesty a plny adrenalinu pak jet zase domu. Veverky to taky chvili snesou a ptaci budou taky porad zpivat. Jen tam mesic nikdo neprojede, ale co je mi do nakej motorkaru nebo cyklistu, ze?

                      Je to porad dokola – porad se nekdo s nekym hada, co muze a co ne, ale nikdo se nezamysli nad tim, ze to jeho pocinani muze taky nekomu vadit. Podle toho to tu taky vypada – jak v lese, tak na silnicich, tak ve mestech. Kazdy den to vidime ve zpravach, ale lidi se nepoucej.

                      0 0
                      • pepek  

                        Jo a co myslíš že vadí takovýmu turistovi – důchodci?  Motorka? Ne -  tu potká jednou za 2 roky. Bikeři mu vadí, bo jsou všude a on si myslí, že ho ohrožují. Kua gde furt ty motorky vidíte? To už je snad nějaká fobie – tady snad nadává na motoky aji ti, co nikdy žádnou neviděli

                        0 0
                        • Milenius  

                          Ja jsem motorku videl snad jednou, ale zato vidim docela casto ctyrkolkare, coz je ale to samy. Jinak rikam jen svuj nazor a nenadavam na ne, proste to tak nejak trpim.

                          Vztah duchodce-cyklista je ale dost jiny. Tam to neni o tom, zda je spraven, aby tam byl jeden nebo druhy, ale o vzajemne tolerance a ucte. Osobne jsem jeste nemel zadny konflikt s jakymkoliv clovekem, vzdy radsi zastavim a pustim je, nerikam nic nebo podekuju za uhnuti. Kdyby to tak delal kazdy, tak nikdo na cyklisty nenadava a kdyz, tak je to blb.

                          0 0
                        • Sobi  

                          No moc motorek jsem nepotkal, potkám spíš 4kolkáře, ale nejvíc vidím plody jejich demence… Zničený a rozoraný cesty, koryta potoků, náspy atd… Třeba za Běchovicema byla krásná cesta, teď je tam díky těm vypatlanejm hovadům tankodrom! A teprve když zaprší do toho oraniště… super zážitek! Dokud tam byli jen pěší a cyklouši, bylo vše v pořádku, pak se přidali 4kolkáři a motorkáři a vše je v …

                          0 0
                          • vlkouš  

                            Kterou cestu myslíš? Jezdil jsem tudy z práce domů, ale naposledy asi před rokem. Tak bych se rád vyhnul, když to půjde. Mezi Dolními Počernicemi a Klánovicemi (z obou stran tratě) byly cesty zničený vždycky, ale hlavně od koní. Taky tankodrom. J.

                            0 0
                            • Sobi  

                              No hlavně po pravý straně směrem z Prahy, za tou malou lávkou podél potoku, Teď jak je such tak to celkem jde,ale stejně je to prasárna! No a pak je toho hodně v lesích trošku dál.

                              0 0
                              • vlkouš  

                                Diky. Ja jezdim podle Rokytky z Hloubetina pres Kyje, pak do Pocernic, po zluty pres Xaverovsky les a na modrou do Klanovic. Takze se tomu tvymu mistu asi vyhybam. Od tech pochodujicich salamu je to v Xaverovskym i Klanovickym lese pekne zdupany. Koni se bojim vic nez motorek, nejsou slyset a jankujou. S motorku jsem mel skorokolizi jen jednou a ten kluk se omluvil. V.

                                0 0
                              • fousek  

                                Bud rad ze nekde muzes trenovat techniku

                                0 0
                            • Sobi  

                              Jo a cesty od koní, jsou sice nic moc, ale ten kůň mi nějak do přírody patří! :-)

                              0 0
                        • kovar  

                          motorkáře potkávám každý víkend v lese, v drtivé většině jsou to hovada bezohledná.

                          0 0
                        • Lišák  

                          Čistě hypoteticky-jak myslíš, že by to vypadalo, kdyby všichni ti bajkeři, kteří jsou „všude“ osedlali endura?

                          0 0
                          • pepek  

                            Co endura, ale HUMMERY !  (nebo tanky)

                            0 0
                            • Lišák  

                              Reagoval jsem na to, co jsi psal. O žádných hummerech, nebo tancích tam nic nebylo.

                              0 0
                              • pepek  

                                Problémy by se měly řešit přednostně ty vážné -teď je např. vážný problém s těma veverkama, tak by se měly řešit hlavně ty veverky, zvlášť, když to chce EU.

                                0 0
                                • kovar  

                                  ano, je to problém, aæoliv pouze ale pro konzumenty bulávrních článků a hoaxů

                                  0 0
                                • RomanH  

                                  Toz jako ja jsem celkem rad, ze se nase veverky nechteji parit s hnedymi samecky :)

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    Nezlehčuj to soudruhu, soudruzi v EU určitě dobře vědí, proč je třeba takové ostražitosti v této  záležitosti hnědo-šedých veverek.

                                    0 0
                          • hribik A1  

                            skoro podobne, ako keby vsetci ludia do posledneho dochodcu osedlali biky a vybrali sa jazdit do lesov pobliz jednotlivych svojich miest

                            0 0
                            • Lišák  

                              Ale v debatě nejde o lidi, kteří v tom lese normálně nejsou. Jde jen o to, když by se z bikerů, kteří tam jsou stali motorbikeři. Žádné davy fotbalistů, volejbalistů, televizních koukačů a hospodských štamgastů v tom zahrnuty nejsou.

                              0 0
                      • fousek  

                        Klidne si traktorem vorej, na motorce to bude prijemny zpestreni.

                        Jeste k tem co do lesu jezdi za praci, opravdu myslis ze to tomu lesu prospiva? Nebo to prospiva jen cloveku, potazmo ty co tam delaji na lese vydelavaji. Motorkari tim lesem jen projedou a ty nasledky po motorkarich jsou tak fatalni? Kudy projede motorkar 7 let trava neroste?

                        0 0
                  • hribik A1  

                    ako turista by som radsej v lese tiez stretaval hlucne motorky nez tiche – cize volaco co ide 60 (bikeri tolko predsa len bezne nejazdia) a nepocujem to vopred. kto uz musi ist lesom 60, nech aspon vresti alebo trubi alebo volaco, nech o nom aspon dopredu viem, nez by mal byt ticho

                    0 0
                  • assassin  

                    :)

                    0 0
    • Blackbiker  

      No bohužel mi motorkáři vadí. Vadí mi když jedou po singlu a rozryjou ho svýma drapákama, hlavně když my MTBbikeři čekáme až to oschne a pak tam v tom mokru najede nějak trouba na motorce a povrch zcela rozryje. U nás na Frýdecko Místecku si udělali motorkáři enduro trať.(zcela jistě neschválenou) Napřed jezdili v pískovně, pak si k tomu přidali kousek lesa, pak větší a teď jezdí po celým kopci včetně luk a polí, je tam udělána dráha široká snad 4 metry, to co jsem kdysi jezdil po úzkém chodníku teď jedu na kole širokou rozrytou hliněnou cestou, po které po dešti nelze jet vůbec. Člověk má pak vůbec strach jet horekopcom po louce která je už vlastně „enduro tratí“ že ho nějaký magor na mašině sestřelí. Ba co víc, teď si z toho nějací parchanti udělali ofroadovou trať a jezdí tam se svými big footy. Je mi z toho na zvracení. Ten kopec znám od dětství a teď mě jen mrzí že jsem si ho nefotil průběžně, to by pak byly podnětné náměty pro místní zastupitelstvo­.A pak že motorka udělá stejný „problém“ jako horské kolo-za takové názory nemám slov.BB.

      0 0
      • Blackbiker  

        bez fotek to je k ničemu-až tam budu zkusím něco vyfotit a dát to sem ať to líp pochopíte:-)

        0 0
      • assassin  

        blackbiker: a neni ten kopec nekoho z motorkaru? ze by 4m siroka trat nevadila majiteli? u nas je to podobne … ale celej ten kopec je toho pana co tam na moto jezdi… v tom pripade by si na ty louce nemel co pohledavat ty…tim min kafrat do toho co si udela na vlastni „zahrade“

        ze by nekdo schvalne najizdel na kolisty a chodce… nechapum autem to jde, ale na moto kontakt = pad takze pochybuju ze nekdo se chce vyvalet schvalne pri kontaktu s cyklistou/chod­cem …

        0 0
        • Black knives  

          Mororka se mi líbí,jako strojaři. Ale motorkář na motorce v lese,to zuřím. A patřím,jak zde někdo psal k těm agresivním bikerům,co je schopem toho týpka z té mašiny sundat. Vidím,téměř denně,spoušť,co dělají.A zásad­ně,pokud je mokro,a asi si pořvávají „Stříkej!“. Nechtěj mě na mašině potkat.

          0 0
          • assassin  

            v lese nejezdim. agresivni lidi nemam rad. presto se jich nebojim. 190cm a 90kg je padnej argument, i tak bych se asi nepral, zavolal bych policajty, zaplatil bych pokutu ze jezdim kde nemam, ale tebe bych zazaloval za ublizeni na zdravi, zasel bych za znamym doktorem, neco bysme napsali zadnej strach… tobe by to hodilo tucny odskodny a aspon podminku… a mozna ze by te ty nasilmnosti pro priste presly…

            0 0
            • krhac1  

              On si asi B.k. myslí že na se těch motorkách jen vozej ;-) Mohlo by se mu taky velmi dobře stát,že dostane celkem slušně na tlamu.Ono to není žádný leháro udržet v ručičkách třeba hoďku takovejch 30–40 kW výkonu v terénu.Ale jinak souhlasím s tebou.

              0 0
              • Lišák  

                On B.k. taky není zrovna ťintítko ;-)

                0 0
                • fousek  

                  No pokud je schopnej dohnat a sundat motorkare z motorky, tak to fakt bude asi docela nerezanej, skoro bych si tipnul jestli nema svaly i misto mozku:-)

                  0 0
                  • Lišák  

                    Reagoval jsem na toto: Mohlo by se mu taky velmi dobře stát,že dostane celkem slušně na tlamu. Tam o žádném dohánění a sundávání motorkáře z motorky není ani slovo.

                    0 0
          • fousek  

            Tam kde projede motorka 10 let trava neroste a pri upnku se tam zjevuji duchove prejetych broucku a strasi No u tebe je snad jen stesti ze mas zalibu v kolech a ne v plechovkach, protze jinak bys byl podstatne nebezpecnejsi

            0 0
          • assassin  

            ..ale noze delas pekny, ikdyz ja mam spis slabost pro multitools…

            a celkem me zaujala technologie vyroby… jako ze dost pracne…

            znam cloveka co dela neco podobneho, akorat z trosku lepsich matrosu (dmascensky cepele a tak)

            dobrej konicek… skoda ze ses agresivni:)

            0 0
          • JIRA  

            Enduráci podle mne nepořvávají nic – mají jiný starosti. Třeba že není kde jezdit. Napadlo mne pronajmout si „areál“ a pořádat víkendový ježdění, jenže tam většina lidí přijede někde „z lesa“ a nebude za vytýčenou trať chtít zaplatit. :(( Když jde někdo hrát squash, nebo jede závod na kole kde zaplatí 500 „za tatranku“, tak mu to nevadí, ale za celý den legálního ježdění se to většině lidí jako drahý. :(

            0 0
            • assassin  

              to sedi,my jezdili na tu mx trat, je u komarova, soukroma, plati se asi naky prachy (minulej rok ne) ale preci jen neumim skakat tak me to tak moc nebere… radsi bych jen tak enduroval… jenze vhodnej areal me nenapada … sice to mam coby kamenem do prostoru … kde se naka moto ztrati kdyz tam jezdi tanky a strili se tam o 106 (to asi zviratka plasi vic) ale stejne tam lidi prudi… fakt nevim kde si legalne zajezdit na enduru…fousek uz na nem moc nejezdi tak ho mozna pristi rok ukecam ze na to hodime mitas slicky a budu trenovat drifty na supermoto a pak poridim uz jen ostreho motarda a budu jezdit hobiky… jestli do te doby nejak poresim financovani…

              0 0
          • HP  

            Jééé jak rád bych tě vskutku potkal. Zřejmě by to byl tvůj poslední výlet na kole…

            0 0
            • JIRA  

              Zbytečný. Naprosto. :( Jeden budete mít „napadení“, „ublížení na zdraví“ a druhý „nepřiměřená obrana“. Jedinej' výsledek bude, že NOVA bude mít reportáž do sobotních zpráv, kola všude zakážou a motorky nikde nepovolí. Zkuste smíchat s emocema trochu rozumu… ;)

              0 0
      • K2  

        Já ososbně potkávám více zničených singlů od koní než od motokrářů a žy by jezdci na koních koně zplně zvládali, když je chci předjet, to se taky říct nedá. Dokud jsem ještě jezdil na motorce, tak mi nejvíce vyhovovaly širší cesty rozryté od traktorů. Když jsem potkal lidi, cyklisty, tak jsem zpomalil a obezřetně je objel, občas kývnul na pozdrav – na závodníka jsem si nehrál, ale vždy jsem byl připraven vystřelit pryč, kdybych potkal nějakého extremního ekologa – ten problém jsem měl možná jednou…

        0 0
    • PjSky  

      imho motorova vozidla [i krosky] do lesa nesmi. ale policajtu i myslivcu je malo… skoda mluvit. O necht se nabodnou na vetev, luza jedna. Anecht mi mame stesti a na vetev se nenabodneme nikdy.

      0 0
      • assassin  

        jj kdo preje cizimu nestesti sam spatne dopadne…

        0 0
        • Black knives  

          Kdybys byl v situaci,kdy ti motorkář ničí lesní MTB traily,na kterých jsi strávil několik stovek hodin práce,a několik let života,chtěl bych vidět ten klid. Asi mi to naruší karmu,ale tohle mě klidným nenechává.

          0 0
          • assassin  

            to chapu, pokud nekdo neco schvalne nici tak je to jeste horsi…

            0 0
    • climber  

      Je to dobytek

      0 0
    • HP  

      JEZDIT PO LESE NA BIKU, NA MOTORCE, NA SNOWBOARDU ATD. JE NEJLEPŠÍ…NEJLEP­ŠÍ…NEJLEPŠÍ. A SERU NA VŠECHNY, KTERÝM SE TO NELÍBÍ!!! ´

      Zkuste se někdy podívat do Krkonoš jakej tam je bordel po turistech. Pokud motorkář, biker apropo kdokoli rozjezdí nějakou cestu, tak se s tím nejspíš příroda za chvilku vypořádá. Dá se to samé říct o PET lahvích apod.........­.......???

      Moralisti – udělejte ze všech lesů skanzeny a budem tam chodit učit děti jak správně vyhodit do lesa papírek. Tfuj 100× lepší motorkář, než PET láhve.

      0 0
      • wroum  

        jezdit po lese na motorce je fajn zabava pokud ses opravdu curak nejvetsi.

        0 0
      • Milenius  

        Argumenty typu „ostatni delaji vetsi bordel nez ja“ jsou fakt smutny, asi stejne, jako kdyz nekdo nekdo jezdi na motorce 200 po meste a argumentuje podobne

        ano odhazovat odpadky v lese je spatny, ale kdyz to dela nekdo jiny, tak to nebudu delat ani ja

        ale k tematu – do lesa patri cokoliv, co ma jednu lidskou silu, je jedno jestli pesky, na kole, na trikolce, kolobezce nabo na chudach. Pak udela skody opravdu jen malo a i kdyz se treba cesta za mokra rozjezdi, jde jen o vrchni vrstvu a priroda si stim snadno poradi. Navic aby to bylo nejak znat, tak tam tech kolaru musi projet desitky neli stovky. Ale jak se do toho zacne motat vykon desitek konskych sil, ktery se prenaseji na plochu par centimetru ctverecnich, tak neni treba desitek kolaru, ale ta motorka staci jedna, v tom je ten hlavni rozdil

        zkuste si nekdo vzit lopatu a jit na tu cestu a celou ji rozryt jako to delaji motorkari/trak­toristi, ani za ten jeden den to nestihnete a domu prijdete schvaceny a druhy den tam urcite nepujdte, ale otacet plynem dokaze kazdy

        je to rovnoceny tomu, kdyz clovek nadava na auta v Praze, ze si kazdy vozi prdel v aute a neudela krok pesky

        lidi jsou dneska strasne zdegenerovany, vsichni chtej adrenalin, delaj vypravy do vsech koutu sveta od jizniho polu po osmitisicovky, ale jak jde do tuhyho, tak se bere mobil a vola se o pomoc, pak jsou vsichni borci, ze? Ale nikdo uz si nedokaze predstavit, ze pujde pesky na jizni pol jako Amundsen a nikdo ho tam nedojde zachranit, kdyz se neco podela.

        Takze kdyz si nekdo mysli, ze je strasnej borec, kdyz dokaze sednout na motorku nebo ctyrkolku, otocit plynem a rvat tam s tim po lese, tak at si to mysli. Po nas potopa…

        Tak si jeste na tech kolech/motorkach/ctyr­kolkach zajezdeme, ona nam to priroda brzo utne.

        0 0
    • Endurix  

      Asi je bez debat, že banda motorkářů nadělá v lese větší bordel, než bikeři. Ale člověk se na to musí kouknout i z jejich pohledu. Ono opravdu neni kde pořádně jezdit. Je sice supr že existujou MX tratě, ale to taky neni pro každýho. Né každý se tam za ty prachy dobře sveze. Je fakt, že jízda na moto po lese je nezákonná ale to at si řeší ti co po něm jezdí. Je to všechno o lidech. Jen ******* nezpomalí když někoho potká, a ničí bikeový tratě. Stejně se na nich nesveze. Sám sem na moto jezdil, ale snažil sem se bý co nejohleduplnější. Ted jezdim na biku a proti normální motorkářům nic nemám. Vím jak na tom jsou. Jinak takoví ti agresoři co by nejradši motorkáře umlátili klackem, si jen koledujou o pořádnou nakládačku. Přece jen klackem přes helmu nebolí tolik jako helmou přes hlavu. :)

      0 0
      • wroum  

        me prijde zvraceny si poridit motorku na jezdeni po lese kdyz vim, ze tam nemam co delat. argument ze nemaj kde jezdit je uplne zcestnej… … me by se treba strasne libilo vyhazovat veci do povetri pomoci ruznejch druhu vybusnin, ale protoze to legalne nejde, tak to nedelam a ne ze to budu delat a obhajovat to tim, ze legalne to holt nejde a ja to delat chci.

        0 0
        • Endurix  

          jo jasně.. ale on ti nikdo nebrání v tom abys někde něco vyhodil do povětří. Jen když tě chytěj tak si to asi slízneš víc než motorkář, kterýho chtěj v lese. :)

          0 0
          • wroum  

            tam bude nekde ta chyba – normalni clovek takovyhle veci nedela, protoze to je nelegalni a nekdo to dela, protoze vi, ze pravdepodobnost ze ho chytej je mala. ten prvni je normalni, ten druhej je sobec.

            0 0
        • JIRA  

          Pokud dokážeš vyhazovat věci do povětří bez toho, že by jsi někomu způsoboval škodu, omezoval ho, ohrožoval nebo ho jen zbytečně vystrašil, tak proč ne. Na enduru se takhle jezdit dá.

          0 0
          • wroum  

            neda! je to nelegalni, do lesa nesmi. dela to hluk kterej je slyset daleko – klidne 2 km. stopy jsou jasne patrny i delsi dobu pote.

            i kdyby ten clovek jezdil opatrne, tak hluk eliminovat nedokazes a moznost ze nekoho vystrasi taky ne…

            … je mi lito, ale nikdo me nepresvedci o tom, ze jezdit na motorkach po lese je normalni a to s tema vybuchama byl pouze pretazenej priklad abych ukazal jak absurdni mi prijde obhajovani toho zverstva.

            0 0
            • JIRA  

              Já tě nechci přesvědčovat – jen se snažím vyvrátit některé „nepřesnosti“. Na 2km by jsi slyšel tak závody dragsterů, ale to je celkem jedno – tobě vadí hluk jakýkoliv. O stopách jsem taky psal, ale Tvoje zkušenost je jiná. O plašení zvěře jsem psal z vlastní zkušenosti, ale zajímal by mě názor od odborníka (BTW: začala říje – do lesa nejezdím). Mne třeba jen překvapilo, proč ta srna proskočila tím EPICem, když všichni říkají, že jim kola nevadí. Se zákonem máš pravdu – proti tomu žádná. A ani ho nechci měnit. Jen bych uvítal vyhrazená místa, kde by to šlo. Není to ale: „koukejte nám dát nějaký místa NEBO......!!!“ …ale spíš zdvořilá prosba.

              0 0
              • wroum  

                ty 2 km sem si z prstu nevycucal – je to i podle mapy presne vzdalenost od nasi chalupy k nejzassimu mistu toho jeho okruhu a motorka byla slyset celou dobu, uznavam ze to zavisi na konkretnich podminkach, ale slyset motorku na 2 km nemusi byt problem. diskoteka na Slapech byla slyset i 6km daleko.

                ano, pokud je ten hluk naprosto zbytecny, tak s tim mam problem. pokud nekde rezou drevo, tak chapu ze bez motorovy pily se neobejdou a nemam s tim problem.

                srnku sem kolikrat vyplasil i pesky – ona se proste lekne a zdrhne, neznamena to IMHO ze ji to vadi, proste jde jinam, kde ma klid. cim mensi hluk delas, tim mensi vzdalenost musi urazit.

                jinak u tebe bych dokazal verit nejakymu uvazlivymu jezdeni i kdyz to urcite neschvaluju, ale takovejch moc neni. vetsina tech co potkam jsou proste dobytci. Napriklad dneska na pastve u Barochova byla pastva pro kone rozjezdena ctyrkolkou, o tom ze jezdec ma rad drifty nemuze byt pochyb ale pochybuju ze majitel pastvy se taky dobre pobavil pri pohledu na vysledek.

                0 0
            • assassin  

              hele souhlasim s tim ze co je nelegalni tak se delat nema..tzn i jezdit na moto v lese… ale proto ze tohle konkretne te stve evidentne hodne volat po vyjimecnych trestech, strilet atd..... ja by se ti libilo kdybys treba na silnici prekrocil rychlost..a hned vyjimecny trest… zabaveni auta treba (jak tu nekdo navrhoval zabaveni mota v lese) nebo strelba na rychleji jedouci auto… nebo si nikdy neudelal nic nelegalniho v aute? rychlost? parkovani??

              me zase v praze sere jak lidi zaparkujou auto kde jim vypadne z ruky…staci zapnout varovky… by me zajimalo jestli to nekdo taky delate??? ajk byste se tvarili kdyby nekdo radikalne jako se chcete chovat vy k motorkarum vam proste pri zastaveni na miste kde se nesmi dal do drzky????

              0 0
              • wroum  

                myslim ze srovnavas nesrovnatelny – rychleji jedouci auto a jezdeni tam kde se nesmi… ale to uz se porad opakuju dokola. a ty exemplarni tresty proto, aby si to dalsi potencialni priznivci tydle zvraceny zabavy rozmysleli co nejdriv – idealne pred nakupem motorky.

                jinak ja se snazim nedelat nic, co by se me samotnymu nelibilo. sice jezdim v aute kapanek rychleji nez se smi, ale prasarny nedelam, kam se nesmi tam nejezdim a parkuju tak abych nikoho neomezoval.

                0 0
                • assassin  

                  hele ted si hodil na stejnou uroven svoje jezdeni autem a JIROvo po lese.....

                  JIRA jezdi na moto v lese,zakon to zakazuje, on to vi ale snazi se jezdit tak aby nenicil les, nedelal moc vlekej, hluk a nedostal se do konfliktu

                  WROUM jezdi autem rychleji,zakomn to zakazuje, on to vi, ale snazi se jezdit tak aby i tou rychlejsi jizdou nedelal prasarny…

                  podle me je to to same…

                  stejne jako vetsi postih za rychlost nedostane ze silnic ty co prasi, tak vetsi postih za jizdu v lese nevyzene prasici MX jezdce (me uz vyhnali,do lesa na moto nejezdim)

                  0 0
        • K2  

          Zvrácené je, že když máš Enduro motorku, tak v tomhle státě nemáš kam jet, ještě, že naše cesty jsou v podstatě stavěné na enduro :)

          0 0
        • K2  

          Zvrácené je, že když máš Enduro motorku, tak v tomhle státě nemáš kam jet, ještě, že naše cesty jsou v podstatě stavěné na enduro :)

          0 0
        • K2  

          Zvrácené je, že když máš Enduro motorku, tak v tomhle státě nemáš kam jet, ještě, že naše cesty jsou v podstatě stavěné na enduro :)

          0 0
        • K2  

          Zvrácené je, že když máš Enduro motorku, tak v tomhle státě nemáš kam jet, ještě, že naše cesty jsou v podstatě stavěné na enduro :)

          0 0
          • Krys  

            Práve preto si napríklad nekúpim trojsťažňový klipper. Nemal by som s ním kde jazdiť. ;)

            0 0
            • wroum  

              asi ses divnej :) musis si ho koupit a pak nadavat ze neni kde jezdit :-)

              0 0
              • Krys  

                Ja chcem more! Keby tí zelení furt nebrzdili to globálne otepľovanie, už sme tu to more mohli mať. Zasraní politici. To je donebavolajúca diskriminácia.

                0 0
              • assassin  

                neco jako auta s max rychlosti nad 130 …taky neni kde jezdit…

                0 0
                • wroum  

                  muzes klidne jezdit do 130 i kdyz mas ferrari ktery jede 300. ale enduro motorku nebo krosku si asi na jezdeni na silnici nekoupis, to asi spis motarda ne?

                  0 0
                  • assassin  

                    no me prijde prirovnani jako celkem trefny… jasne s ferrarri muzes jezdit do 130…ale asi si ho kvuli tomu nekoupis… stejne jako na enduru muzes jezdit taky po silnici ..... ja treba jezdim… nemam na motardova kola… a mimo cestu se bojim… hlavne kvuli zbranim v rukou radikalu a dratu na strome… za uriznutou hlavu mi to nestoji…

                    0 0
                    • wroum  

                      ferrari si koupis predevsim kvuli tomu, ze to dobre vypada a kazdej se za tim otoci a tim stoupnes v ocich svych kolegu co pred golfovym klubem parkujou jen S-klasse a podobny tuctovy auta.

                      0 0
          • JIRA  

            Si to tady celý přečti .............a pak piš. :) Tohle všechno už tady proběhlo a teď byl celkem klid.

            0 0
    • vlkouš  

      asi sem divnej,ale kdyz tak o tom premejslim, tak mi motorkari az tak moc nevadi ( a asi nevadi ani bruslari, turisti, duchodci, deti, houbari, splaseny kravy, jiny bikeri, veverky, konaci, vymoly po traktorech, vymoly po necem jinym, popadany stromy…). jezdim na biku po lesich a loukach od r. 1992, jeste mne nikdo az tak neohrozil a kdyz jsem si dal na kokos, tak spis vlastni blbosti. vzdycky se da vyhnout, uhnout, zastavit, zvolit jinou cestu. jezdim rad, jezdim pro radost, jezdim nejradsi v posazavi, ceskym raji a na kokorinsku. bojim se na silnicce, tam uz mne parkrat skoro sundali, ale nikdy skutecne. tak nevim, musim se nad sebou asi zamyslet. v.

      0 0
      • wroum  

        tak zrovna na kokorinsku me za zatackou malem sejmul frajer na ctyrkolce. na singletracku. za nim jeli dalsi podobne postizeny jedinci a kdybych chtel tak podle stop bezpecne najdu jejich vychozi bod i za tyden. maloco mi vadi tak jako zmrdi na motorkach v llese – bych snad i vyhlasil lovnou sezonu a daval odmeny za mrtvyho motozmrda.

        0 0
        • assassin  

          jj at zije hazeni do jednoho pytle…

          tzn ze me kdyz sem byl na prochazce v parku ceske svycarsko malem setrelil biker co vyjel ze zatacky tak to znamena „smrt bikerum“ a s ostatnima pesakama vyhlasime bikery jako lovnou?

          0 0
          • wroum  

            do jednoho pytle hazim vsechny motorkare a ctyrkolkare pohybujici se po mistech, kde nemaji co delat – maji dost spolecnyho – nicej les, delaj kraval a porusujou stejnej zakon… nevidim jedinej duvod je do toho pytle nenahazet

            ten tvuj priklad jde mimo.

            0 0
            • jarek.cz  

              A co takhle strilet vsechy bikery co jedou po chodniku? …podle me ses mimo ty.

              0 0
            • pepek  

              A nepsals tady někde, že jseš modelář? Takoví modeláři si přinesou to svý nádobíčko, nastarují to a vrčí a vrčí celý odpoledne na jednom místě. Co na to pak mají říkat občani, chataři apod? Motorka zabublá a za minutu je ticho.

              0 0
              • wroum  

                no, to mas sice pravdu, ale modelarsky letiste jsou vetsinou situovany zcela mimo dosah obydli (nase letiste je 1,5km od vsi a mezi nim a vsi lezi letiste pro velka sportovni letadla). dalsi letiste kam chodim litat je na Sobine, nejblizsi budova je 500 m a je to tiskarna Labeldesign a servis Scania, dalsi nejblizsi budova je Metropole zlicin. Modelarska letiste, ktera jsou v blizkosti obydli, jsou omezena radem na provoz elektro modelu. Navic modelarskej motor neni slyset nijak extra daleko, jsou to maly kubatury. 600ccm jednovalec v motorce je slyset vyrazne dal.

                0 0
                • assassin  

                  tak nahodou taky modelarim a muzu ti garantovat ze modelasrsky motory jsou slyset minimalne stejne jako nase 1000ccm a 410ccm motorky… jasne jsou motory utlumene ze tolik nervou, ale treba MVVS 3,5 ccm s ladakem kterej mame na jednom akrobatu je slyset na kilometry daleko…

                  0 0
                  • JIRA  

                    No jo ale zkus s tím lítat mezi stromy! :) …ale zase na druhou stranu motorku jsem ve vzduchu už párkrát viděl. ;)

                    0 0
                  • wroum  

                    maly kubatury se i z tohodle duvodu nahrazujou elektromotorama. ja mam akorat ASP 12ccm a to kraval moc nedela – kdyz vyletim na pokraj rozumny viditelnost (akrobat 1,6m), tzn max 500m, tak motor sotva slysim. Muj druhej spalovak je benzinova 3D Katana (2m) se ZDZ 40 RV a ta je slyset snad este mene. Spalovaci motor v auticku (nitro 4,6 ccm) je slyset asi opravdu zdaleka nejvic – njn 30 000 otacek, ale taky si davam velkyho bacha, kde s tim jezdim. Vsechny letadla na spalovak samozrejme provozuju na modelarskych letistich, tedy prostorech k tomu urcenych. Ty dve letiste, na kterych litam sem si zvolil prave pro jejich „opustenost“ a primerenou vzdalenost od meho bydliste.

                    0 0
                    • assassin  

                      jasne jenze levnejsi modelarske motory holt jsou mensi 2t a toci neskutecny otacky a delaj kraval… ano jsou i modelari co maji na ZDZ 40 ktere nedela moc hluku… stejne jako jsou motorkari jejichz motorky temer nejsou slyset…

                      0 0
                      • wroum  

                        o motorkarich, kteri nejsou slyset se tady moc nepise.

                        benzinak do era vcetne zapalovani, unasece a hrnickovyho vejfuku se da pri objemu kolem 40 ccm (tedy prima konkurence ZDZ 40) koupit za 7000, coz je polovina co ZDZ (podobny parametry i hluk) a kolem dvojnasobku co za MVVS 3,5 s ladakem…drahy mi to neprijde i vzhledem k rozdilnejm cenam methylovyho paliva a benzinu a vzhledem k zivotnosti…ko­neckoncu on ten benzinak ve finale vyjde levnejc :-), ale to je fuk.

                        jinak na letistich je malej zhavik vetsi a vetsi vzacnost – aspon u nas – elektry a benzin vladnou svetu.

                        0 0
                        • pepek  

                          Aji elektro řve-stačí řev vrtule. A co ti chudáci hraboši a myšičky na tom letišti, ti z toho mají trauma a když mají trauma, tak šukají a množí se čím dál víc, geometrickou řadou až sežerou všechnu úrodu a lidi ani srnci nebudou mít co žrát a zahynou. Takto modeláři ničí přírodu… Je to jenom o málo víc přibarvený, než ty vaše řeči o motorkách.

                          0 0
                          • wroum  

                            no na mym 0,6 kW vetroni je docela slusna savle a 2kg vetron s tim leze kolmo nahoru. staci 20 vterin do „nevidim“ (500m dle Alti), ale uz od pulky stoupani motor neslysim. a to moc takto vykonejch a takhle na dalku citelnejch modelu na letisti neni a bezny elektromrdoletky nelitaj dal nez 100–200m a na tu vzdalenost uz slyset stejne nejsou. na letisti mame asfaltovou pristavaci plochu – vycistili jsme na nase naklady cernou skladku – kdo poznal trailsy na Zlicine, tak na tom horizontu smerem k Metropoli mame letiste. 10 let tam byla skladka, vybrali sme penize a ted tam mame letiste – chudak priroda :-)

                            0 0
                            • assassin  

                              …ted je to OT, nehodlam vymejslet cim skodi tvoje zabava a tim ospravedlnovat svoji......

                              jen takova poznamka… to co slysis ty a jestli ti to prijde jako hluk neni tak uplne spravny meritko pro urceni co koho plasi… kazdy zvire slysi jinej freq rozsah a treba plasitko na krtky taky neslysis a krtky to plasi… tzn je klidne mozny ze jenom x khz hluk regulatoru kterej ty neslysis plasi zvirata vic nez 90db kraval z motorky ale s frew treba 50hz ktery zase neslysi zvirata… (podotykam ze nejsem na sluch zvirat odbornik, jen rikam ze to je klidne mozny)

                              0 0
                              • wroum  

                                dneska je mozny vsechno :-)

                                0 0
                              • JIRA  

                                Napsali (něco možná vytrženo z kontextu): Lesníci – Nejvíce si na zběsilou jízdu terénních vozů stěžují cyklisté. VELO – Biker je i na zpevněné cestě obecně vnímán jako ten, komu z řetězu kape olej, chrastí železem a plaší zvěř, kdežto jezdec na koni vzbuzuje obdiv. Pořadatelé MTBO – První prostor vytipovaný vloni hned po přidělení organizace M ČR je zamítnut kvůli začátku říje vysoké zvěře, což mě sice mrzí, neb je to pro MTBO prostor jak víno, ale budiž. Mám ten akt taky rád, tak proč plašit jeleny. Nepomáhá ani můj návrh zapůjčit zvěři vlastní byt, aby měla více soukromí. Zemědělci – Dnes hory úpí pod nájezdy tisícovek lufťáků, kteří plaší zvěř a vyhazují odpadky," Starostové – Důvěřivost často zvěři škodí, plaší ji volně puštění psi i neukáznění lidé. Občané o větrné elektrárně – Pokud hučí VěE – plaší zvěř a ptactvo, narušuje lidskou psychiku. Bikebase – Všichni teď jezdí po lese na kolech a plaší zvěř! Valaši – Houbaři blokují lesní cesty, ničí chráněné rostliny a plaší zvěř. Český rozhlas – Sběrači borůvek kteří kromě ničení borůvčí také plaší zvěř a ničí další rostliny. Cykloservis – Lesní traktory ničí tlakem kol povrch cest, ohrožují přírodu, plaší volně žijící zvěř. Ochránci – Zvěři také hodně škodí lyžaři a hlavně sněžné skútry, které projíždějí kolem krmelců a plaší zvěř. Moravané – Lidé a psi plaší důvěřivou lesní zvěř, srnám hrozí zápaly plic. Zastupitelé Klánovic – Psi ohrožují houbaře, cyklisty a výletníky, ale také plaší zvěř.

                                … tak si vyber. :)

                                0 0
                • pepek  

                  A co turisti, ti chtějí taky v klidu na procházku. A že modelářský motor neřve? tos ale nemyslel vážně, že?

                  0 0
        • assassin  

          dost staci ze sem za lovnou protoze jezdim i na silnicni moto… a tyhle motorkari jsou uplne nejvetsi kreteni protoze chudinky autare v zacpe predjizdej mezi sttojicimi auty…

          0 0
          • hribik A1  

            omyl, motorkari su na cestach az stvrti najvacsi kreteni, s hlbokym odstupom za cyklistami a tesne za striebornymi ochcaffkami ftedeicku fmetle na hlinach a pred prassatmi…

            0 0
          • wroum  

            ty sou mi uplne volny, dokonce uhybam za krajnici nebo do odstavnyho pruhu aby me moh rovnou bez brzdeni predjet a nemusel cekat na misto v protismeru :-) nemam objektivni duvod nemit rad silnicni motorkare.

            0 0
            • hribik A1  

              tento pan ho mozno videl…

              www.dfens-cz.com/view.php?…

              0 0
            • assassin  

              ale jsou lidi co jim vadi stejne jako tobe ty v lese…a dost z nich se chova agresivne… najizdi na motorku kdyz je predjizdi… achvalne najizdi na prostredek aby je motorka nemohla predjet v zacpe…

              0 0
              • wroum  

                ano, kreten se najde vsude, ale pokud budu najizdet na motorkare na silnici, tak to je pouha averze k motorkarum a neni k tomu jinej duvod. tedy uplne jinej pripad.

                0 0
        • assassin  

          btw: ja taky poznam i za tejden stopu kde sme sjizdeli na kolech…

          0 0
        • JIRA  

          Jeli jsme po trase šestidenní – stopy nenašel ani člověk co jí jel – bylo to zarostlý a „drážky“ žádný. V Mšeně se jely závody před třemi týdny a týden předtím taky. Jely se 3 kola, což znamenám, že jeden úsek projelo za dva víkendy min. 300 motorek ........a podle stop jsme to tedy rozhodně nenašli.

          To jen tak mimochodem… :)

          0 0
          • wroum  

            jasne…300 motorek a zadny nasledky… :)

            0 0
            • JIRA  

              Tam kde jsme jeli to tak bylo. Viděl jsem ale fotky z jiné části trati a tam to tak ‚pozitivně‘ nevypadalo. Pokud je někde „měkko“ tak stopy zůstanou :(, ale to bylo při závodě a extrémním počtu motorek, takže pořád věřím, že to při běžným ježdění jde bez toho. Udělám „vědeckou“ studii o příštím víkendu.

              0 0
        • fousek  

          No kazdopadne ten tvuj test muzem vyzkouset a ja ti dokazu ze me nedokazes vystopovat ani kdyz spolecne vyrazime, ty na kole a ja na motorce

          0 0
          • wroum  

            to neni test – to je popis konkretniho prikladu z lonskyho leta. bylo jich asi 6 na ctyrkolkach a ten singletrack byl rozrytej jak hovado, protoze jeli „ostre“.

            0 0
        • Radek Broz  

          A to jsem tě doteď měl za rozumnýho člověka.

          0 0
          • wroum  

            slap sem ti na kuri oko?

            0 0
            • Radek Broz  

              Ale ne – já na tom nejezdim. Jen když si za motorkář dosadíš biker, je to naprosto stejná demagogie, jakou používá militantní část pěšáků na nás.

              Oháníš se zákazem, jenže ten zákaz je asi na stejný úrovni jako omezení rychlosti na pozemních komunikací – taky ho neporušuješ pro to, že je to prostě zákaz a porušovat se nemá? Řekl bych, že se taky oháníš jen im, co se ti zrovna hodí do krámu. Představ si, že by se skutečně prosadl zákon o plošném zákazu ježdění na biku v lese – hlo by to s tebou? Já klidně přiznám, že pokud by lesy nehlídala armáda, vjel bych tam.

              Neznám situaci tam, kde jezdíš, ale třeba v mym okolí se to jen s trochou tolerance podle mě překousnout dá. Dopad na les mají podle toho, co vidím, ze všech skupin největší pěšáci.

              Nškde by se na motorkách mělo dát jezdit, stejně tak na vodních skůtrech atd. Neříkám, že všude, ale vyhna všechny tyhle sporty s tím, že já to nedělám a mě to tam překáží, není správně.

              0 0
              • wroum  

                zni to rozumne, ale srovnavat averzi pesaku ke kolarum a moji k motorkarum je nesmysl. motorkari nemaj zadnou oporu v zakone a to zcela jednoznacne. takze jedno je mozna demagogie, ale to druhe nikoliv. za druhe do toho vstupuje faktor prirody – pro me osobne by bylo nemyslitelne jezdit po lese na cemkoliv s motorem, i kdyby to povoleny bylo, pripadal bych si jak sobeckej barbar, co nema uctu k prirode. zatimco kolo se u me s pobytem v prirode perfektne slucuje, tak hluk a smrad spalovaciho motoru nikoliv. kdo jiny nez zakon ma rict tem, kteri ve vsem vidi jen svoji zabavu a nekoukaj na skody?

                jinak nejde o to kde ja jezdim. kdyz sem byl minulej tyden na dovoleny, tak cely jedno odpoledne nejakej kreten turoval motorku asi do 2 km od nas. kraval strasnej a jezdil porad dokola – po polni ceste (cervena turisticka) do lesa, po singlu lesem (stale cervena) a kus silnici, na posekanou louku… a takhle cely odpoledne…asi jezdil okruhy na cas. louka rozryta, polni cesta me tak nesere, ale ten singl v lese vypada jak po tahani dreva… ale hlavne, kdo to ma porad poslouchat? blbosti typu „projede a za minutu o nem nevis“ jsou leckdy uplne mimo. jeste doplnim ze motorkari jsou u nas bohuzel uplne bezna vec (kousek od vojenskyho prostoru) a je jen otazka casu, kdy nekterej domorodec nevydrzi a natahne lanko nebo nabije kulovnici. ono totiz poslouchat o vikendu, kdy chce clovek klid, rev motorky – to na klidu a toleranci moc neprida. jeden clovek se bavi, cela ves je nasrana.

                uznavam a souhlasim ze urcity mista by vyhrazeny bejt mely, stejne jako pro vodni skutry a o to vic by se mely hlidat mista ostatni a tresty by mely byt o to vyssi.

                a jeste k ty rychlosti na silnici – kdyz pojedu na 70 treba 80, tak proste projedu jen o neco rychleji a vzhledem k tomu, ze tamtudy projedu stejne, tak ten rozdil je minimalni i kdyz mas recht ze by se to nemelo, nicmene to srovnavat s jezdenim na motorce po lese je trosku mimo – me to prijde naprosto nesrovnatelny.

                jinak ja sem takovej clovek, kterej jde do lesa na houby a v jedny ruce ma kosik a v druhy tasku na odpadky, kterou vetsinou prinese z5 plnou, les je pro me neco vic nez jen jezdecka draha plna stromu.

                0 0
                • Radek Broz  

                  K tomu motoru – myslim si o sobě, že úctu k přírodě mám. Je ale rozdíl jezdit někde v NPR nebo v příměstskym lesíku obehnanym silnicema, po kterym se dost nevybíravě projíždějí harvestry a náklaďáky sklízející dřevo. Je to sice trochu argument, že když už to ničej lesáci, ostatní můžou taky, nicméně si fakt nemyslím, že ta motorka extra škodí. Určitě mnohem míň než PETka turisty, kterej má hůlky a dělá nordyk-wókin' a je děsně in.

                  Doufám, že pokud se fakt magor, co vezme řešení problému do svých rukou, půjde sedět na hodně dlouho. Takhle opravdu ne!

                  Zóny, kde se smí na motorkách, kde na koních, kde jen na kolech a pěšky atd. by byly správným a rozumným řešením. Nejde ale zakázat vše plošně, což třeba u těch skůtrů bylo. Rozumim, že to lidi chtěj – většina jich jaksi na skůtrech nejezdí a jdou se do tý vody dvakrát za léto vycachtat, takže když se jich pak tv reportér zeptá, zda se jima tam skůtry líbí, co mu asi řeknou?;-)

                  Zas aby sis nemyslel, že pro mě je to dráha plná stromů – div se, ale já ty odpadky (po pěšácích) sbírám taky.

                  0 0
                  • vlk  

                    „- myslim si o sobě, že úctu k přírodě mám. Je ale rozdíl jezdit někde v NPR nebo v příměstskym lesíku obehnanym silnicema,“-Tak to teda asi vůbec žádnou úctu nemáš. Ti lesáci si tam nejezdí jen tak pro zábavu.Když nemusí, tak tam nejezdí. Mě ani nejde o to, že mě osobně ten hluk vadí a les mám rád hlavně pro jeho klid-že si tam člověk aspoň odpočine. Ale nevěřil bys co dělá zvuk motorky nebo čtyřkolky se zvířady. Pro mne jsou tito lidé barbaři.

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      Upřímně je mi to, že tobě vadí nějakej zvuk, naprosto jedno. Když potkám motorky, slyším je tak minutu-dvě a vydržím to. O tom, že tam jezděj lesáci pro zábavu, jsem snad nic nepsal – jen jsem několik prázdnin v lese pracoval, prakticky denně jsem v lese na biku a vidím, že lesní technika je moře, motorka plivnutí.

                      Ty seš zase u mě člověk, kterej vidí jen to svoje – jsi stejně netolerantní jako militantní část KČT.

                      0 0
                      • vlk  

                        Omyl, kdyby jsi mě znal, tak víš, že jsem velice tolerantní. To ty právě vidíš jen sebe.

                        Ano z tohoto pohledu je motorky jen plivnutí.Jenomže ta motorka tam být nemusí, ten motorkář tam nemá žádnou práci jako ti lesáci(lesáci tam nejezdí pro zábavu).Nejde o to, že by to vadilo mě, ale plaší to lesní zvěř a to i takovým způsobem, že někdy opustí i své mláďata.Na traktory a náklaďáky je zvěř zvyklá, ale na motorky ne. Prostě minimálně v některých měsících v roce způsobujete škody na zvěři.

                        Kdo nechce pochopit nepochopí. Jsi prostě člověk, který nemá k přírodě žádný vztah a dokáže ji jen využívat ke své zábavě.

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          „Na traktory a náklaďáky je zvěř zvyklá, ale na motorky ne“ ale no tak – tohle fakt myslíš vážně? :D

                          0 0
                          • vlk  

                            Ano to fakt myslím vážně.Teď je mi to jasné. Jsi jasný měšťák. O přírodě nic nevíš. Povím ti to takhle.Když jede v lese traktor a terénní motorka, tak jako první vždy uslyším terénní motorku.

                            A ještě jinak: V lese by nemělo být žádné motorové vozidlo-ani ty traktory, ani ty auta. Jenomže ani tam musejí-práce v lese.Zatímco ty na motorce tam nutně nemusíš. Když si to tak vezmu jedou tam vždy jednou za těch 50–60 let pokácet stromy, vysadit nové a občas je nastříkat a pak tam jezdí jen, když jsou po nějakých vichřicích polomy. Lesáci ještě jezdí pro ulovenou zvěř a v zimě ke krmelcům.To chceš tuto práci opravdu přirovnávat k pobavení pár bezohledných motorkářů?

                            Když si to vezmu tak 2–3 zapálení motorkáři, kteří budou jezdit do lesa 2 x týdně tam nadělají za těch třeba 5–10 let mnohem více rámusu.

                            Ale já to chápu měšťáci k přírodě prostě nemají vztah.Jenže nemá smysl ti něco říkat.Ty si prostě stojíš za svojí pravdou a nejsi ochoten nad tím ani přemýšlet.Jak by jsi to taky mohl pochopit, když znáš les akorát ze sedla kola či motorky.Vem si začne jezdit jeden, začnou časem všichni.

                            Ještě, že není každý jako ty.

                            0 0
                            • hribik A1  

                              ta lesna technika tam na tie lesne prace „musi“ chodit takisto len kvoli naplnaniu isteho druhu ludskej zachtivosti – potreba vyvazania dreva z lesa NENI potrebou prirody, ale LEN potrebou cloveka a jeho civilizacie (aj ked, samozrejme, sirsich vrstiev, nez je potreba jazdit tam na hocicom len tak z pasie). priroda by sa bez toho zaobisla

                              0 0
                            • fousek  

                              A nebo taky ne, rozlisuj mezi ladenejma vejfukama a serijovejma, kdyz pojede nekdo na enduru se seriovim vejfukem tak ho driv uvidis nez uslysis. Add prace v lese: On je les nesobestacnej ekosystem ze ho clovek musi udrzovat? Les tu byl pred clovekem a s velkou pravdepodovbnosti tu bude i po, takze bych se spis ptal jestli lesnici nedelaj zbytecnou praci, nebo jestli lesu neskodi

                              0 0
                            • Radek Broz  

                              Jsem strašný měšťák, les mi začíná až 5m od bytu :D Zřejmě ale jako vždy víš vše líp.

                              pozn: Na motorce nejezdím a v lese se pohybuju i pěšky.

                              Tý masovosti bych se neobával – vždycky to bude dost menšinovej sport.

                              Ještě, že není každý jako ty;-)

                              0 0
                            • assassin  

                              …oni tam za praci musi… ale ne ze to nejde jinak… jen je to pohodlnejsi… a da se tak vic vydelat…

                              … to same jako autem by taky skoro nikdo nemusel jezdit… je MHD… ale stejne jezdi sposuta lidi protoze je to pro ne pohodlnejsi… nemusi cekat,nesmrdi mu v aute cizi lidi… ale je to vuci tem co nechtej ucpavat mesto a palit zbytecne benal a jezdej MHD stejne bezohledny jako jezdeni na motorce pro „zabavu“…

                              0 0
                              • wroum  

                                neni to stejny, je to legalni. zalezi na vlstnim uvazeni, muzes si myslet ze to je sobecky, ale neznas skutecny duvody proc ty lidi jezdej autem. navic oni jezdej aspon treba za praci, ne jen tak pro zabavu. MHD je mnohdy to nejhorsi reseni – drahy a pomaly.

                                0 0
                                • assassin  

                                  drahy? to si delas legraci? ja v praze jezdim MHD a vim naprosto presne kolik bych projel autem a kolik casu v nem stravil…

                                  ted sem neresil vec legalni/nelegalni … spousta zakonu je darebnejch … resim to ze nekdo na jdnu stranu dela hroznyho prirodomila a na druhou stranu pali v aute 100litru benzinu a miliony litru vzduchu …

                                  0 0
                                  • wroum  

                                    ja to vim taky – cenove me cesta do prace vyjde na stejny penize, ale autem usetrim 40 minut casu… ono to bude taky zalezet na konkretnich podminkach :)

                                    a s tim prirodomilem… jako ze bych si jen tak rek ze pojedu do lesa a spalim par litru benzinu zbytecne… to fakt ne. kamkoliv jedu, tak to ma duvod (at je jakejkoliv), nejedu se projet jen abych jel.

                                    0 0
                                    • Radek Broz  

                                      A když jedeš za zábavou (ve tvém případě třeba dokonce pálit benzin v letadle;-), tak se to liší v čem? :D

                                      0 0
                                      • wroum  

                                        je to legalni?

                                        0 0
                                        • RomanH  

                                          Ale no tak. A konopi je legalni ? :-)

                                          Predsi nejsi Mirek Dusin…

                                          0 0
                                          • wroum  

                                            nelegalni je akorat vyroba a distribuce nebo prechovavani mnozstvi vetsiho nez maleho. vetsi mnozstvi nemam a nic neprodavam. ty kytky mi na zahradu zasadil nekdo jinej :-D

                                            0 0
                                            • assassin  

                                              jj to co se mi hodi do kramu je ok, resi se to osobou blizkou atd..... a to co se mi nehodi to budu prisne trestat…

                                              0 0
                                        • Dijck  

                                          Na slovensku je odnedavna nelegalne jazdit na biku mimo lesne cesty. Bavilo by Ta bikovat u nas legalne? Mna to nebavi..tak ten zakom porusujem. Samozrejme, motorka v lese mi vadi – zvlast ked 98zo100 motorkarov co som stretol jazdilo nebezpecne a zjavne nad svoje mozsnoti. Hlavne mladifagani co si sli pomachrovat do lesa..

                                          Chcel som poukazat na to,ze nie vsetko co je nelegalne je aj skodlive a „proti spolocnosti“.

                                          0 0
                                          • wroum  

                                            s tim se neda nez souhlasit, ale motorkari do skupiny skupiny „skodlive a spatne“ imho patrej.

                                            0 0
                                          • Radek Broz  

                                            Jen tak na okraj – myslíš si, že pěšáci si o nás myslí, že jezdíme bezpečně a máme to pod kontrolou?

                                            0 0
                                            • Dijck  

                                              To som pisal ovplyvneny zazitkom z nedele, ked 5 parchantov, niektori bez prilieb zacali hrabat priamo pred nami a na nas, jeden takmer drbol…

                                              J, pesiaci to nevedia posudit ci to mame pod kontrolou. Ja sa domnievam,ze to posudit viem:) Ale to je samozrejme subjektivne.

                                              0 0
                                    • assassin  

                                      no v mestskym provozu toho za 20kc co stoji listek na MHD moc nenajedes… pokud jezdis do prace a koupil bys nejakou casovou jizdenku… treba ja mesicni ±400kc…tak bych chtel videt jakym autem jezdis za stejny penize… ja teda za ty 400 prejedu v podstate prahu 2× tam a z5…autem…

                                      0 0
                                      • wroum  

                                        v praze jezdim cca do 7,5 l, cesta do prace mi trva 30 minut. MHD trva cesta 60–80 minut. vecer kdyz jezdim z5, tak mi cesta trva 15 minut a spotreba je kolem 5 litru (mam pocitac). tzn, pri ceste do prace a z5 (34 km) spalim asi 2l benzinu za 60 kc a cestovani mi trva celkem 45 minut. na MHD bych potreboval 2 nebo 3 listky po 20Kc. Casovou jizdenku si kupovat nehodlam, protoze stale vozim veci, ktere jsou MHD neprepravitelne, ci vyrazim rovnou z domova po tiskarnach a studiich a abych si kupoval casovou jizdenku kuli tomu, ze pojedu 2× tydne MHD… auta se stejne nevzdam, muj cas je drahej a nehodlam ho zbytecne travit v MHD, kdyz to jde rychleji, pohodlneji, s vetsima moznostma a za stejny penize.

                                        jinak v mestskym provozu za 20 Kc ujedu cca 8 Km, coz je IMHO vic, nez kdyz jedu nekam metrem – malokdy jedu tak daleko MHD, ze me to kilometrove vyjde za tech 20 Kc lepe nez autem. Ale jsou mista kam MHD skutecne jezdim, protoze je to rychlejsi – do centra.

                                        jezdim Felicii kombi 1,3 50 kW, akcni model Pacific line 1997 :-) palubni pocitac, metaliza, elektrony, dalkovej central, stresni okno, radio Sony. najeto 200 000… spotreba mimo mesto je od 4,7 do 6,5l, dalnice pri 140 je za 7,2 a mesto je pri velkym provozu vzdy do 8 litru. spotreba je nejsledovanejsi velicina a pocitac ukazuje hodne presne, coz potvrdilo i mereni.

                                        hawk.

                                        0 0
                              • vlk  

                                „…oni tam za praci musi… ale ne ze to nejde jinak… jen je to pohodlnejsi… a da se tak vic vydelat… “

                                Není pravda.V dnešní době, kdy je tolik kůrovce a při rychlosti s jakou je schopen napadat okolní stromy(lesy) to ani jinak nejde. U kůrovce jde především o rychlost-dělat vše ručně, tak nám kůrovec všechny lesy sežere.

                                0 0
                                • hribik A1  

                                  a co takto: korovec znici cele lesy aj preto, lebo ste si tam nasekali smrekove monokultury. to je zase vysledok prace cloveka smerovanej k jeho prospechu (mat vela dreva). a ked tie monokultury sezere, tak zase to bude len problem ludi a akurat im budu chybat. priroda si s tym poradi, zvierata sa prisposobia, tie co nie maju smolu, kedze tak to v prirode chodi – nevies sa prisposobit – mas smolu. a casom tam vyraste prirodny prales alebo step alebo nieco – prirodne. len cloveku bude to drevo chybat, nie prirode ta tazba (podobne ako – len niektorym ludom bude chybat, ked tam na tej motorke jazdit nebudu, nie prirode alebo okoliu. rozdiel je len v pocte tych co maju z devastacie prospech – a vo vo vo vo vo tom to je).

                                  co tak to konecne zacat odovodnovat nejak uprimne?

                                  • vrci to (a ja chodim do lesa za tichom, event. nerad plasit zver este viac nez tym co ja robim)
                                  • rychlo to ide
                                  • nemam rad to co vrci a rychlo ide, ked to neveze mna
                                  • popripade ide im to samo a ja musim slapat a to ma strasne zere

                                  miesto trapnych argumentov typu „lesna technika tam musi“ alebo „je to v zakone“ (ta zakonna ciara sa da velmi lahko posunut, lebo taktiez zakony casto nekopiruju realitu, a potom budete hovorit co?)

                                  0 0
                      • vlk  

                        PS: Ty budeš asi z města, že.

                        0 0
                  • wroum  

                    blablabla…zase ten nejhloupejsi argument o lesacich…

                    ver mi, na skutru sem jezdil. na mori, dal od pobrezi. je to super jako maloco, ale v zivote by me nenapadlo jezdit tam, kde se koupou lidi. mozna holt nejsem takovej sobec a neuznavam system „jeden se bavi, ostatni sou nasrany“. a tak je to se vsim. kdyz si chci zalitat se spalovacim motorem, jdu nekam, kde to nikomu nevadi.

                    zony nebo spis urcena mista by byly opravdu reseni, ale tahle zeme je prilis mala na to aby mel kazdej svoji rezervaci. lidi moc koukaj na TV a pak maj zkresleny predstavy co se muze a co ne. trat pro DH je malinka ve srovnani s tim, jak velka by musela byt rezervace pro motorkare pri jejich akcnim radiusu. a kdyz uz tak povolit par mist (stejne jako maj skutry) a ne povolit plosne a pak zakazat par mist kde nee.

                    jinak znam dost lidi, co je to rozhavuje uplne dobela a zadny velky inteligenti to nejsou, necham to na nich.

                    0 0
                • assassin  

                  hele to s tim hlukem, sem taky z male vesnice, kam se zas „prazaci“ jako ty (jestli se pletu tak se omlouvam) sjedou na chaty na vikend a par prazaku sere starousedliky tim ze celej vikend vrcej vynalezama co si sebou privezli z Mauntfiildu …motorovky,se­kacky atd…

                  0 0
                  • Michal.J  

                    No ale to neni důvod abych to pak musel poslouchat ještě v lese ne? Navíc když v tom lese je to nelegální, ale to je furt dokola.

                    Mně na tom vadí ještě jedna věc. Motorka udělá víc škody než kolo, docela se bojim toho že škody co motorkáři udělají v lese se můžou použít i proti cyklistům – „Motorky do lesa nesmí ale je to tam rozježděný, kdo tam může? Cyklisti, tak zakážeme cyklisty“. Přesně takhle se totiž u nás problémy řeší.

                    Takže každej cyklista kterej jezdí na motorce po lese tak může řezat větev pod sebou a i pod ostatníma.

                    0 0
                    • assassin  

                      hele ja netvrdim ze jezdit v lese na moto je OK… ja tim postem o hluku rikam ze nemuzu neco zakazovat jen proto ze chci mit o vikendu klid … na moto tam totiz muze jezdit nekdo na MX draze ktera je na jeho pozemku… jasne nekoho muze rusit hluk… ale me stejne rusi hluk cirkuli,motoro­vek,krovinaku a taky to nikdo nezakaze… a chatar kdyz seka kus zahrady nebo kaci 2 stromy tak klidne muze sekat kosou a rezat ruco pilou…

                      0 0
                      • Michal.J  

                        No co já vím tak někde je zakázaný o víkendu, nebo v určitý hodiny, řžezat na cirkulárce, sekat sekačkou atd. Takže by to asi chtělo zalobovat u zastupitelstva.

                        Ale stejně tady neni souvislost, jakože lidi dělají kravál ve vesnici tak je OK ho dělat i v lese? To by si někdo mohl zapálit třeba ve škole, v kině, v čekárně u doktora a řikat že doma a v hospodě přece taky kouří, tak v čem je problém.

                        0 0
    • tomfree  

      Mně motorkáři vadí,protože když rozhážou kameny do kopce tak tam kde se vyjet dalo,se už nedá,kravál motoru mně ruší a navíc to jsou většinou drsní týpci,kteří kdyby se tam měli dostat pěšky nebo na bajku tak chcípnou po cestě,zrovna minulý týden jsem potkal tři takové na Soláni,po tom co vypili každý dvě piva a koupili si cigarety jeli dělat bordl jinam.

      0 0
      • fousek  

        To je dobra predstava MX motorkaru, asi by ses divil jakou maj fyzicku a mozna by ti i na kole ujeli. To ze naky 3 strejdove si koupili motorku a jezdej s ni na pivo neznamena, ze kazdej motorkar jezdi nalitej jak zok

        0 0
        • tomfree  

          Opravdu pochybuji že výkonostní jezdci budou huntovat naše hory,většinou potkávám takové z…y kteří už neví coby.

          0 0
          • fousek  

            No ono aby si na motorce dokazal jet v nejakem tezsim terenu aspon hodinu, tak uz musis bejt docela vytrenovanej, nicmene zkus si to sam a uvidis. Ja napriklad si dam 10 kolecek na MX trati na pohodu a sem docela vyfluslej, kdyz sem zacinal tak stacili 2 kolecka a mel sem probleny udrzet riditka v ruce (a to bych rek ze sem predtim na kole najezdil docela dost)

            0 0
            • tomfree  

              Ne děkuji mezi motory se pohybuji celý týden,jelikož mne to živí,a jsem rád že od nich mám o víkendu klid a proto mne štve ten kravál co dělají a proto taky jezdím na kole i když bych mohl jezdit na motorce.

              0 0
              • fousek  

                No tak jestli bydlis na venkove jako ja tak by sis mozna na motorce od hluku odpocinul vic nez kdybys sedel doma (jaro,leto,podzim -sekacky, krovinorezy, podzim -cyrkularky, jen snad v zime je ticho)

                0 0
                • pepek  

                  To máš marný, tady to vypadá, že tu jsou samí Mirci Dušínové, kteří dělají jen správné věci. A nejvíc ochraňují klid zvěře myslivci, kteří si ji tam v nadbytečném počtu pěstují, aby ji pak mohli hromadně zmasakrovat. Hluk motorky je asi pro zvěř horčí, než stádo sadistů s puškama.

                  0 0
                  • Michal.J  

                    Ty když jedeš nebo jdeš v lese a kolem projede někdo na motorce tak se zastavíš, zasněně se zaposloucháš do řevu motoru a pak natáhneš do plic libou vůni z vejfuku? Pak je to fakt asi marný.

                    0 0
                    • pepek  

                      Ne, když uslyším krásný zvuk endura, tak si vzpomenu na mládí :-)

                      0 0
                    • fousek  

                      Tak tos rek uplne presne, akorat ty vune ze 4-taktu moc nepochytam

                      0 0
                      • wroum  

                        a ve kterym ustavu zijes?

                        0 0
                        • Manas  

                          Ze serioveho vyfuku z katalyzatorem toho vazne moc nenacichas. Z ladenyho pak uz ano, ale i mezi nima je velky rozdil.

                          0 0
                          • wroum  

                            Michal J: Ty když jedeš nebo jdeš v lese a kolem projede někdo na motorce tak se zastavíš, zasněně se zaposloucháš do řevu motoru a pak natáhneš do plic libou vůni z vejfuku?

                            Fousek: Tak tos rek uplne presne, akorat ty vune ze 4-taktu moc nepochytam

                            …na tohle sem reagoval

                            0 0
                            • assassin  

                              nedokazes pochopit ze cloveku kteryho zajimaji motory,motorky atd se libi zvuk motoru a dokaze si ho poslechnout? to ze za sebou 4T enduro nenecha clovekem rozpoznatelnej zapach je to o cem fousek pise… je tohle duvod proc by dotycnej clovek mel bejt zavrenej v ustavu? kolem motocyklovejch zavodu znam par lidi a dost lid co jezdi na motorkach, dost z nich je vysokoskolsky vzdelanejch, jsou uplne v pohode a nevim proc by to meli bejt adepti pro chocholouska jen proto ze se jim libi motorove stroje?????

                              0 0
                              • wroum  

                                to ti neberu, ale ze by se nekdo na rozkvetle louce rozplyval nad zvukem ctyrtaktu…no dobre, i taci jsou. barbari.

                                BTW. znam dost vysokoskolsky vzdelanejch lidi, u kterejch si clovek neni jist ani tim, ze maj opravdu zakladku. to neni meritko.

                                0 0
                                • Manas  

                                  Tak takovy znam taky. Jeste vic se jich rekrutuje z rad pacientu z MBa titulem.

                                  0 0
                              • wroum  

                                jinak lasku k motorum a strojum normalne chapu, me se strojarina taky libi a dobrej motor ma fajn zvuk, jen se mi to proste neslucuje s pohybem v prirode, tot vse.

                                0 0
                                • assassin  

                                  ono vetsina cinosti co clovek dela se neslucuje s prirodou… odkazujes lidi aby si svoje „industrialni“ zabavy delali na mistech ktera jsou k tomu urcena, ale takova mista puvodne nebyla, jsou to mista, kde uz clovek prirodu znicil…

                                  0 0
                                  • wroum  

                                    …a proto by se toho mel drzet a nenicit ji tam, kde jeste znicena neni.

                                    0 0
                                    • assassin  

                                      jenze me na kole prave zacalo bavit jezdit z kopce, skoky… a tenhle styl jezdeni je v lese taky videt (prekazky,stopy) a lidem taky vadi… takze uz sem na kole taky 2mesice nejel a uvazuju o tom ze ho prodam, stejne jako moto…

                                      0 0
                              • PjSky  

                                smrdi to a poznam to. kata nekata. je to ubohy: motory do lesa nepatri…

                                0 0
    • keo  

      Nemají tam co dělat a to,že tam jezdí traktory je opravdu směšný argument,třeba by mohli jezdit po poli tam jezdí traktory a ještě i kombajny.

      0 0
      • jezura  

        Máš pravdu,nemají tam co dělat a je to i v zákoně,ale třeba v okolí Prahy jsem jich pár potkal i na značených turistických trasách.

        0 0
        • biker33  

          spis jde o to ze clovek jsi jede do lesa odpocinout poslouchat ptacky atd a ne cuchat smrad s motorek a jeste poslouchat rev z motoru.To rovnou muzem jezdit po vaclavaku.

          0 0
    • race bike  

      Je tady aspon někdo, kdo na motorce jezdi?

      Já jen, jestli tady z někoho nemluví jen zavist… :-(

      0 0
      • assassin  

        da se to poznat podle toho kdo je radikalni odpurce vs ti co chteji najit nejake reseni.....

        ja osobne na moto jezdim, ale kvuli agresivnim lidem jako jsou tady uz jezdim jen velmi malo a i na spuntech po silnici…

        preci jen ikdyz jsme jezdili na MX trat a nemame dodavku tak prejezd cca 20km po silnici mekejm pneu se spuntama nedela dobre, takze jsme jezdili po lesnich cestach vojenskym prostorem, v klidu, motorka je seriove enduro(na strane motoru, takze origo vyfuk atd.) ale i tak se bojim ze nekdo tam natahne pres cestu drat a kdyz ti takovej drat vyjde pod prilbu na krk tak i ve 30kmh te podrizne jako podsvince… to nechci riskovat…

        0 0
        • race bike  

          Zlatě před deseti lety, když se lidi na motorky ještě koukali jinak a nevadily jim … :-(

          To jsme jezdili po lesich, meli jsme tam dokonce trat a chodili se na nas lidi koukat a povzbuzovat nas. A lesaci? Naprosto s klidu, ale museli jsme respektovat obdobi pareni – bylo to fer pro obe strany.

          Ale stejně je to dnes zajimavy: Autari nadávají na motorkáře a cyklisty Cyklisti nadávají na motorkáře, autaře, řidiče kamionů a chodce Chodci nadávají na cyklisty Motorkáři nadávají na řidiče kamionů a autaře Atd., atd.

          Kam ten svět spěje? Respekt a ohleduplnost už není prostě moderní…

          0 0
          • assassin  

            souhlas, proto sem se na tyhle vsechny zabavy v podstate vykaslal protoze nemam na to se nechat buzerovat nekym z tebou zminenych skupin „agresivnich“ odpurcu, prestehoval sem se do prahy kde cumim na bednu, chodim do hospody, na bowling,do obchodnich center a multikin a sem nestastnej protoze tamty veci me bavili ty souscasne ani trochu,ale jsou spolecnosti akceptovane, ale uz je proste nemuzu bez nenavisti od ostatnich delat…

            0 0
            • RomanH  

              No vidis, ja to vyresil obracene. Z Brna do vesnicky 30 km daleko se 27-ti domky, vsichni se znaji, vecer u piva si vse vyrikaji a je to v pohode.

              0 0
            • Jirik123  

              tak tu porad nebrec, chodit do hospy a cumet na bednu te nikdo nenuti.

              0 0
              • Manas  

                No vicemene nuti. Rozhodne z toho ten pocit je, rozhodne nemysli jen tuto diskusi.

                Kdyz si jdu nekam skakat tak proste na tebe koukaj jak na vraha, stejny obcas se sjezdem. Tuhle jedu na XCcku a volaj na me ze me sundaj z kola apod. A to jezdim hodne do pohody, snazim se neohrozit a tak.

                Proto kdyz ti podobne veci vadi – to ze nekdo na tebe hulaka, ci dela neprijemnosti, to ti to proste znechuti.

                Reknes nekomu ze skocis 6m dvojak, tak ti rekne, ze se magor. Reknes nekomu zes dal 12 piv tak ti rekne, ze ses borec.

                Proste nekam ta spolecnost speje, a to nemyslim konkretne B-F.

                0 0
                • Jirik123  

                  Snazim se jezdit jen tam, kde to je legalni a pesi mijim velmi ohleduplne. Mozna i diky tomu jsem za dobu co jezdim trochu vic, mel na kole jen jeden konflikt a to kdyz za mnou do kopce bezela naka silena zenska a rvala, ze me zabije, zastreli, uskrti satkem, udusi polstarem a tak porad do kola:-) Zadnej duvod k tomu nemela, fakt jsem nechapal. Pozdejc jsem se dozvedel, ze jsem nebyl prvni a ona opravdu byla regulerni blazen a zrovna ji kratkodobe propustili:-) Jo a jednou v zime mi dite co si u silnice stavelo snehulaka pohorsene rikalo „V zime se na kole nejezdi!“:-)

                  Na to, ze mi obcas rodice a kamaradi rikaji, ze jsem magor jsem si uz davno zvykl a rozhodne me to nijak od bikovani neodrazuje:-)

                  0 0
              • assassin  

                nebrecim…ale kdyz nechci jit proti proudu tak mi nic jinyho nezbejva…

                na moto mi lidi delaj naschvali,vsude vsichni rvou a vyhrozujou jak by se meli motorkari postrilet… na kolare je to to same…

                na modelare se kouka jako na malyho smrada co si hraje s hrackama.....

                jako jasne ze na foru to podam „prehnane“ ale ten pocit z toho takovej mam a asi nebudu sam…

                0 0
              • assassin  

                muzu zase najit forum kde velka skupina lidi se bude o vas jako cyklistech vyjadrovat jako vy tady o motorkarich v lese…rikat ze je potreba to zakazat, pozabijet atd…

                0 0
                • Jirik123  

                  No vidis konecne jsi na to kapnul, na Internetu lidi casto prehaneji a delaji ramena. Proto se hlasky typu „pozabijet“ musi brat s rezervou;-)

                  0 0
                • race bike  

                  Amen …

                  0 0
                • JIRA  

                  Myslíš třeba téma „Co VY a cyklisti?“ na jednom „moto-potlachu“? :))

                  0 0
                  • hribik A1  

                    alebo temu „silnicni vsi“ na inom znamom potlachu…

                    0 0
                  • hoža  

                    Myslím že každý se chce na netu nějakým způsobem pobavit a tak často píše hovadiny aby se předvedl, někoho nasral, někoho zaujal, někoho pobavil atd.. prostě nějak zabil čas :-) Jsem celoroční MTB cyklista co stále potkává auta, pěší, psy, motorkáře a snažím se snimi vycházet a zatím se mi to vcelku daří. Občas přijde nějaké to omezení a bezohlednost (pokud mne vyloženě nesejme) tak si v duchu řeknu že je debil a je mi zas dobře a jezdím dál. Nehodlám se vzdát druhého nejzdravějšího sportu co existuje. Bohužel cyklistika už má mnoho podob a tak už často není moc zdravá → Freeride :-)) apod:-)) MTB zdar a sílu a všem přeju silný nervy při slabích chvilkách ostatních!

                    0 0
    • tk  

      www.silvarium.cz/…iew/3963/68/

      plus flame v diskuzi

      0 0
      • JIRA  

        Tohle mi nedávno přišlo mailem a teď se mi ta (téměř doslovná) citace hodí. :)

        Dals to bez komentare, takze se neda usuzovat, co jsi mel vlozenim na mysli.

        Je škoda, že tam není výklad o lesních cestách od nějakého odborníka.

        0 0
      • JIRA  

        Třeba je to vytrženo z kontextu, ale stejně : " Podle Kvasničky existují ještě další možnosti. A to třeba omezit prodej terénních motorek. „A část z daní, které má stát z obchodu s těmito stroji, by mělo jít na opravy škod v lesích, jež tu jezdci po sobě zanechávají,“ konstatoval předseda Čemby. " To je asi cesta do pekel. Co bude dál? Auta se světlou výškou nad x cm (dá se s nimi jet mimo silnici)? MTB, FR, DH kola (ne každý si je kupuje pro cyklostezky a silnice)? Pily, kladiva, hřebíky, … (lze je použít k výstavbě lávek)?

        Jinak ale díky za podporu i když je to možná jen „vedlejší efekt“ „Kromě aktivnějšího přístupu policie a ostřejších kontrol lesů je další možností vybudovat areály, například ve starých lomech, kde by bylo možné tyto aktivity organizovaně provozovat“ Sice nevím o jediným lomu, kde by se to „hodilo“, ale to neznamená, že neexistue. Lepší jsou pískovny, cihelny, výsypky dolů, rekultivace skládek, … Když si vezmu, že jezdíme mezi spalovnou, dálnicí, skladem a cihelnou .................a stejně majiteli cihelny chodí stížnosti – jemu to naštěstí „nevadí“ a stanovil pravidla, která respektujeme. To, že volají lidi projíždějící po dálnici na PČR, aby zasáhla je ale podle mne opravdu výsledek obrazu tvořeného v médiích.

        0 0
        • pepek  

          Kua to síla. To bych měl podmíněně vystoupit z Čemby, bo si do důchodu musím eště nějaký to enduro pořídit a trochu eště pojezdit. A taky bych nechtěl být v takové fundamentalistické organizaci, které chce „nevěřící“ perzekuovat. Doufám, že jde o omyl.

          0 0
          • JIRA  

            Nevím jestli ten článek je zkrácený, ale našel jsem to tady: www.silvarium.cz/…iew/9702/68/

            „Zpustošenou krajinu a vyděšenou zvěř“ je v textu 2× už asi autorku nic jiného nenapadlo. Opakuje se to všude – stejně jako výhrůžky násilím a kladením „pastí“ v diskuzích k článkům o tomto tématu. Pokud ale někdo jezdí v CHKO, tak je blbec – to je jasný.

            Ty daně se mne asi netýkají – novou kupovat neplánuju …a když tak nikoliv v Čechách.

            0 0
            • pepek  

              To zvýšení daně je mírně řečeno naivní, ale zarazila mě ta netolerance.

              0 0
              • JIRA  

                Pro mně to bohužel vyznělo tak, že předejít problémům terénních cyklistů se dá tak, že se spojíme s „orgány“ proti „většímu zlu“. :( Ta výzva ke „spolupráci“ je taky trochu zvláštní.

                0 0
              • JIRA  

                Prý to nemá/nemusí/nebude být zvýšení daní, ale jejich přesun na rekreační funkci lesa. Překvapilo mě ale, že by se mělo jednat nejen o daně z motocyklů, ale i kol a turistického vybavení. Víc informací nemám, takže zatím „bez komentáře“.

                0 0
    • lysergine  

      O vikendu jsem byl pesky se projit po Hostynkach a cestou na Pardus z Rusavy jsem na cervene turisticke potkal partu 6 motorkaru – v podstate neidentifikova­telne – protoze v prilbach a zahaleni – popuze jeden z nich mel na riditkach startovni cislo 282 No a co po nich zustavalo v prirode byl smrad, rambajs a rozryte stezky… VIZ PRILOZENE FOTO

      Policii nema cenu volat, ti se radeji budou vymlouvat a neudelaji nic, protoze pro tu linou verbez co platime z nasich dani je jednodussi chytat ridice 30 metru od konce obce.

      Tak rikejte co teda delat s MOTORKARI???

      0 0
      • Radek Broz  

        Ta čára! Ta ČÁRA!!! Volej ihned Alla Gora!

        0 0
        • lysergine  

          Radku, nejde o čáru, jde o princip… na ježdění na motorce jsou uzavřené dráhy, měl jsem za to, že my máme rádi pohyb v přírodě a v souladu s ní.

          0 0
          • pepek  

            Ale třeba myslifci si to o nás nemyslí, že? Kdo má tedy ten nejvíc nejsprávnější ná­zor?

            0 0
      • pepek  

        No půda se pěkně provzdušnila, ne? Žádnou rozrytou stezku nevidím, to někteří soudruzi vyrobí na biku brzdou taky.

        0 0
      • Rolei  

        Nejsem žádnej fanda motorek v lese, ale tohle mi jako důvod volat policajty tedy nepřipadá, to tam druhý den už nerozeznáš a podobných „rozbíjení stezek“ najdeš po kolech taky dost.

        0 0
      • assassin  

        tak tomu rikam poradna devastace:)

        0 0
        • lysergine  

          Hoši,

          1. v místech kde motorkáři zabrali bylo rozrytí větší
          2. hluk a smrad do krajiny nepatří
          3. byl jsem to já kdo jim musel na turistické stezce uhnout

          a za další… pokud naštvou ochránce přírody, tak se spolu s motorkáři svezeme i my stejně jako na slovensku.

          A to nemluvím o fenoménu poslední doby – čtyřkolkách… na nich jezdí v poslední době kdejaký idiot, co se chce předvést a je mu jedno jestli jede po cestě, stezce, nebo po louce…

          0 0
          • Honza729  

            Mozna si delas srandu, nevim, ale:

            1. proc jsi tedy fotil to, co nestoji za rec ?
            2. Nepatri. Ale tak se tedy zasad o zakaz jakekoliv dopravy v CR. Vcetne tveho auta,mas-li nejake.
            3. No a ? Ja taky uhybam, pokud jdu Stromovkou a jede proti me nekdo na kole/pesky/in­lajny/kolobrnda/ja­nevimcojeste. Muj majestat to snese. A tvuj ? :-)
            0 0
            • lysergine  

              Ty jo,

              1. srandu si nedělám, prostě to rozryli a je jedno jestli na této fotce málo nebo ne.
              2. Tvoje srovnání s jakoukoliv dopravou v ČR je prostě irelevantní. Jestli ti to nedochází že to srovnání je mimo, tak sorry.
              3. Nejel jsem Stromovkou, šel jsem lesem po turistické stezce. Kdybych šel po motodromu, uhnul bych bez keců, resp spíš bych počítal s tím, že kecy budou mít motorkáři.

              Jestli ti vadí, že ostatní mají problémy s motorkou v přírodě, tak se zamysli jestli to spíš než ostatními není tou motorkou… Já to znám v jiné podobě s jízdou vodních skůtrů na Nechranické přehradě, jezdili tak dlouho, dokud tam nepřejeli děcko, co se koupalo. Do té doby jsme byli jen potížisti, kterým vadilo že jim někdo tůruje motory u pozemku…

              0 0
              • Honza729  

                No, nechci se tu dohadovat, ale po precteni vsech tvych prispevku tady mi prijde, ze tolerantni k jinym zajmovym skupinam moc nebudes......

                0 0
                • lysergine  

                  Vždycky jsem si myslel, že svoboda každého končí tam, kde se dotýká práv někoho jiného. Tím, že někdo není dostatečně tolerantní k nám všem a hájí si sobecky jen své vlastní zájmy je chyba moje, že k němu nemám ohled? Já se už vlastně nedivím, kde se dnes pojmy jako pozitivní diskriminace a multikulti berou… Víte co, zkuste si takovou lekci tolerance tak, že si vezmete svůj terenní motorový oř a půjdete ho prohánět třeba někam k Waldheimu, nebo Starnbergu v Horním Bavorsku. Dejte mi pak vědět jak dlouho vás Bavoři tolerovali… :)

                  0 0
                  • Honza729  

                    A uznavas take pravo toho druheho ? Ty se tu pohorsujes, zes musel uhnout, ale on preci muze rici to same, ne ?

                    A nehledej oporu v Nemecku, pouzij zdravy rozum.

                    0 0
                    • lysergine  

                      Nehledám oporu v Německu, ukazuju na to jak bys dopadl v normální civilizované zemi. Jen mne tvoje uvažování utvrzuje v názoru, že Balkán začíná na východ od Aše..... To co je jádrem našeho sporu není ani o vjíždění motorek do přírody ale je to spor o vnímání hodnot.

                      0 0
                      • Honza729  

                        Ano. Souhlasil bych s tebou, kdybys prinesl fotku rozryteho terenu s temi chranenymi rostlinami a kricel bych stejne jako ty. Jenze dle tveho reportu to ti motorkari „rozryli“ na vyslapane/vyjete ceste, takze dohromady zadnou skodu neudelali, vyjma toho, ze te nastvali a dokonce, svete div se, jsi jim musel uhnout (!!!) Bud tolerantni a dodrzuj to, cos sam napsal, totiz ze i TVOJE svoboda konci tam, kde zacina svoboda druhych…

                        0 0
                        • lysergine  

                          Na té cestě nemají s motorkou co dělat… Nesmí na ni vjet i podle zákona, je to dostatečné proto aby ta diskuse mohla skončit? I kdyby tam neudělali ani Ň – prostě tam nesmí. A snad každý komu výfuk nerozrezonoval sedací partie natolik, že má přehormonováno chápe, že motorka není vhodnou kulisou pro lesní ticho.

                          0 0
                          • Honza729  

                            Mylis se. Pokud tam neni zakaz vjezdu motorovych vozidel a neni to les, tak tam muzou. Neprekrucuj zakony ve svuj prospech. Podle fotky to rozhodne na nejaky les nevypada.

                            A budu-li parafrazovat tvuj vyrok, tak kazdy, komu jeste lepeni kyticek do herbaru a pichani broucku na spendliky neponicilo mozek, tak chape, ze je jsme ve svobodne spolecnosti, ktera povolila prodej crossovych motorek a soucasne nezakazala jejich provoz mimo asfaltove silnice. Zkazala jim pristup do lesa.

                            Tim bych tedy tuto diskuzi ukoncil.

                            0 0
                            • lysergine  

                              Už jsem k tomu odpovídal, já je potkal v lese, pouze tyto partie, kde jsem pořídil foto jsou nezalesněné, bez cesty lesem se tam nedostanete. Zákon o provozu na pozemních komunikací (411/2005 Sb) hovoří i o obtěžování hlukem a smogem, nesnažte se najít berličku pro vaše chování, pokud ostatní obtěžuje. Připomínáte mi souseda na chatě, který má v oblibě řezat cirkulárkou v neděli. To že ho doma nenaučili slušnému chování není můj problém, my doma neděli světíme…

                              0 0
                              • JIRA  

                                Prosím Tě v kterým paragrafu?

                                0 0
                                • Honza729  

                                  v paragrafu 7. Tam je ale rec o pozemnich komunikacich, nevztahuje se to tedy na cesty.

                                  0 0
                              • Honza729  

                                Mimochodem: Ze on ten motorkar pri jizde jeste kouril, vezl dite a telefonoval ? :-))))

                                Řidič nesmí

                                1. obtěžovat ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích ani jiné osoby zejména nadměrným hlukem, znečišťováním ovzduší, rozstřikováním kaluží, bláta nebo zbytečným ponecháním motoru stojícího vozidla v chodu,
                                2. při jízdě vozidlem držet v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení,
                                3. kouřit při jízdě na motocyklu, na mopedu a na jízdním kole,
                                4. na druhém sedadle motocyklu přepravovat osobu mladší 12 let.
                                0 0
                                • JIRA  

                                  Jsem to našel jen jako PDF. :(

                                  ad b) Nadměrný hluk – míra je daná technickými předpisy, tedy pokud má motocykl platnou STK a výfuk bez úprav, tak je pravděpodobné, že normu splňuje. Znečišťování ovzduší – většina splňuje EURO 2, některé EURO 3.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    :-) no vidis… Jen je mi jasne, ze to ten ekologista nevezme :-)))

                                    0 0
                              • JIRA  

                                BTW: Jak souvisí slušné chování s prací na zahradě? Podle Tvého principu bych měl asi vynadat sousedce, že večer pouští pračku místo toho aby odešla z práce dřív. :)

                                0 0
                                • Honza729  

                                  :-))) to je fakt.

                                  Tyhleti ekologisti jsou opravdu mamrdi. On to bude podobny typ jako jsou ti pitomci, co kvuli nejakemu brouckovi zelenohlavemu nebo zabicce urciteposledni­nasvete zamezuji stavbe dalnic a rychlostnich silnic a maji na svedomi spousty mrtvych na dnes nevyhovujicich a pretezovanych okreskach…

                                  0 0
      • fousek  

        Zajdi na to misto po tejdnu. Na polni cesty je motorkam taky vjezd zakazan?

        0 0
        • wroum  

          samozrejme – vsem motorovym vozidlum je zakazan vjezd na nezpevnene cesty, pokud nema vyjimku.

          0 0
          • fousek  

            Muzes me odkazat na konkretni zakon nebo paragraf?

            0 0
          • assassin  

            to bych nesmel ani k nam k baraku…

            0 0
            • JIRA  

              …a kudy tedy od úterý jezdíte? :)

              0 0
              • assassin  

                no ja zase na ty predpisy moc nedam, snazim se ridit zdravym rozumem… ikdyz vim ze kdyz zmacknu to cerveny tlacitko na riditkach tak mi toho zdravyho rozumu v hlave moc nezustane:) …a navic ja sem pres tyden v praze … a fouska nakej teren nerizhodi…

                0 0
                • JIRA  

                  :)

                  U oranžových Rakušanek červené tlačítko = „návrat do reality“. :))

                  0 0
                  • assassin  

                    jo to na italsky sekacce taky… ja myslel cerveny tlacitko na mym japonskym nesmyslu:)

                    0 0
                    • JIRA  

                      Aháááá! Ty myslíš katapult! ;)

                      0 0
                    • JIRA  

                      Tak jsem se mýlil – novější Katky taky startují červeným ..........a Intruder co si dnes koupil kamarád taky. :)

                      0 0
          • JIRA  

            Nestraš! :) Já věřím, že je to přesně obráceně – pokud na nezpevněné cestě není zákaz, tak na ní můžeš ........ale zase bych nerad, aby se to dostalo do fáze „se šípkovou x se zelím“ ;)

            0 0
            • JIRA  

              Sice je to zkušenost „jiné zájmové skupiny“, ale vaz to může zlomit i vám, takže ani nepište „dobře mu tak!“ a podobně. Cyklista by asi opravdu dopadl hůř. :( Takže raději opatrně…

              //Dneska parádní vyjížďka, až na jedno velké ale… A to sice drát natažený přes lesní cestu Ten byl nastražený kousek od Březůvek nad „Kolibou“ . Pro upřesnění tady www.mapy.cz/#… … _149899137 Naštěstí jsem jel pomalu, ale i tak mně to sjelo po krku na přilbu (img98.imageshac­k.us/img98/6752/o­braz025en0.jpg), pak přes brýle (sklo na odpis) a následně mně to prasklo kšilt. Přilba letěla dolů jak pod gilotinou, ale hlava naštěstí zůstala na krku Já letěl dolů hned po přilbě, ale prakticky bez újmy na zdraví. Akorát bolí trošku krční páteř jak mně to škublo hlavou Byl to normální armovací drát natažený mezi haluzema na každé straně cesty, takže to bylo dost pružné a oholilo mě to od krku nahoru. Pak se konečně drát přetrhl o kšilt, ale to už jsem letěl… Kdyby tam jel někdo rychleji nebo na kole, asi by to nedopadlo jen tak, jako v mém případě… //

              0 0
              • fousek  

                No tak to je sila, jeste ze se mu nic nestalo

                0 0
              • assassin  

                jako lidi kteri premysli tim stylem ze nastrazi takovouhle past… bych je chtel videt kdyby se jim do te pasti chytil treba nekdo z rodiny…

                jako jedna vec je litani na moto po lese a trest za to, ale urizunuti hlavy mi prijde jako trosku ulet… kdyby se podrezaval krk za spatny parkovani, jizdu v metru na cerno atd… dost mozna by se to tomu co to nastrazil taky nelibilo… kazdej sem tam totiz udela chybu… a bejt to kazdeho posledni chyba v zivote.....

                0 0
                • Black knives  

                  A je to tady. Lidi jsou zoufalí z nečinnosti zákona. A pak nastupuje soudce Lynch. A myslím si,že to nebude ojedinělý případ. Motorkáři se všem smějí,že na ně nikdo nemá. Já kdybych věděl o legálním způsobu,jak motorkáře vyhnat z lesa,taky to dělám. Vře to ve mě,jak je vidím,ale zatím jen zuřím. Tady už někdo nevydržel.

                  0 0
                  • assassin  

                    to je obraz medii ze motorkari se vsem smejou ze na ne nikdo nema… z lidi co znam a jezdej enduro tak nikdo nic takoveho nerika, v pripade prusvihu, sklopit usi a omluvit se, v blizkosti lid pomalu, stejna tras ne vic nez jednou za den…

                    u nas jsou lidi co jim zase v lese vadi jezdeni na kole – ktere podle fotek rekl bych vyznavas i ty … takze prestoze mame domluvenou toleranci ze strany majitele lesa tak „stejne podrazdeni“ lide ..jen ne proti moto ale proti kolu… nam trat neustale nici…

                    les ma pro spolecnost i funkci rekracni a kazdej si pod tim predstavuje neco jineho … ale to je zase na hadaci thread a to uz tu nekolikrat bylo…

                    jde zakazat prodej motorek… a klidne i silnicnich… ty zas evidentne jezdej rychle… pak jde zakazat prodej FR kol… ty evidentne budou v lese delat bordel… atd… ale to neni cesta… cesta je vychovat lidi aby i kdyz vezmou motorku do lesa tak aby se chovali tak ze nikdo nevi ze tam jsou…

                    0 0
                  • JIRA  

                    Já z toho popisu rozhodně nepoznal, jestli to bylo nastražený právě na motorkáře. Radost by z toto neměl ani chodec, běžec, lyžař, kůň, …

                    V každý skupině lidí se najdou idioti. Co Ti provedli, že ten „bod varu“?

                    0 0
                  • JIRA  

                    Já z toho popisu rozhodně nepoznal, jestli to bylo nastražený právě na motorkáře. Radost by z toto neměl ani chodec, běžec, lyžař, kůň, …

                    V každý skupině lidí se najdou idioti. Co Ti provedli, že ten „bod varu“?

                    0 0
                    • Black knives  

                      Motorkáři ničí stezky které jsem velmi pracně postavil,a udržuju. Dělám to pro lidi,ne pro hovada ma mašinách. Je podle mě správné,aby si pořídili jakési enduro areály,a tam ať si ryjí svoje rýhy.

                      0 0
                      • JIRA  

                        To samozřejmě chápu. Oni by se motorkáři v podstatě s cyklisty neměli a nemuseli potkávat. Cesta vhodná pro kolo je pro moto většinou nesmysl a obráceně. I tam kde se potkají nemusejí zůstat žádný stopy.

                        Tak ať Tě neštvou …jestli stavíš traily tak pěkný jako nože – pěkná práce. :)

                        0 0
      • Jirik123  

        tohle opravdu neni dobry ilustracni foto, rozryty to je, ale tohle ti bezohlednej bajker vyrobi taky. navic to je jen naka bezna polnacka a tam snad zakaz nemaji.

        0 0
        • wroum  

          maji

          0 0
          • assassin  

            hele na zaklade ceho? ja sem to fakt hledal ve vsech moznejch zakonech i jejich vykladech a nikde nic takoveho neni… muzes mi rict z ceho ty cerpas ze auto nesmi na nevyasfaltova­nou cestu?

            0 0
            • Radek Broz  

              Na základě toho, že je tam Wroum nechce :P Já to taky nenašel.

              0 0
              • assassin  

                no ja to hledal abych mel pripadne cim argumentovat, ale nic sem nenasel a spis sem narazil na lidi ktery argumentovali klackem a tak takze na motorce uz mimo asfalt ani nepachnu…

                0 0
            • lysergine  

              Vjezd motorových vozidel do lesa je zakázán na základě lesního zákona č. 289/1995 Sb., (§ 20), ve znění pozdějších předpisů.

              0 0
              • JIRA  

                ..ale podle fotky to jako les nevypadá. :) Ano – v tom zákoně je také definováno co les je a není. Máš pravdu pokud je tam zákaz vjezdu. Jinak je to nezpevněná komunikace – polní cesta. Nějak nechápu proč si musel uhýbat – široké je to dost a motorka má (pokud se nepletu) řídítka. Jestli jsi šel prostředkem, tak ty dva kroky stranou snad nebyly problém. ;) S cyklistama by jsi měl starosti větší – nebyli by slyšet.

                0 0
                • lysergine  

                  Foto bylo uděláno na vrcholové partii hory, k té se dostanete lesem. Já jim také neuhýbal na tomto prostranství ale v lese, kde nemají co dělat. Stejně bych se rozčiloval, kdybych na chodníku se musel vyhnout jednoucímu automobilu.

                  0 0
                  • Honza729  

                    Auto ma ze zakona zakaz jezdit po chodniku, motorka ma zakaz jezdit v lese. Je to slozite na pochopeni ? No a pokud je situace takova, ze na tu cestu se ze vsech stran da jet jen lesem, pak samozrejme zakon porusili. Tos ale na zacatku nenapsal…

                    Vubec mi to cely prijde nejaky divny…rozcilujes se nad „smradem,rambaj­sem,rozrytymi stezkami“, das sem fotku se stopou, kterou udela cyklista ve smyku, argumentujes tu chranenou rostlinou, ktera ovsem na ceste neroste.....pri­pomina mi to zaryteho ekologistu.

                    Heled, abychom si rozumeli: Taky nejsem nadseny z motorek v lese, na cestach, ale budu delat vsechno proto, aby jim pravo na jejich konicek zustalo. Stejne jako nam , cyklistum, stejne jako maminam s kocarama, chodcum, komukoliv. Lobbuj u sveho zastupitele, at iniciuje zmenu zakona, zajdi na mistne prislusny urad, at tam povesi znacky, proste neco delej. Ale priprav se na to, ze i oni budou lobbovat. A je pak na urade, jak rozhodne. Byls nekde ? Vsadim se, ze nebyl. :-)

                    0 0
          • pepek  

            Dyť je to tak pěkný.......Naopak to krajinu oživuje , ne že poškozuje.

            0 0
        • lysergine  

          Navíc na tomto kopci se vyskytuje Prstnatec bezový, jedna z mála našich vstavačovitých – orchideí. A vyskytuje se právě na těchto otevřených nezalesněných lučních partiích. Je mimo jiné v CITES a přísně chráněná.

          0 0
          • Jirik123  

            ja nechci motorkare nejak hajit, v podstate s tebou souhlasim, ale to foto proste zadnou velkou devastaci neukazovalo.

            0 0
          • assassin  

            hm a co kdyz tu kytku prejedes na kole?

            0 0
            • lysergine  

              musel bych mít svaly jak Švarcenegr abych dokázal prodrápnout zadním kolem několik centimetrů do hloubky… :-) Škoda že jsem loni nefotil (protože jsem neměl foťák u sebe) co dělali motorkáři pod Úhoštěm (Kadaň) – předváděli jak dlouho vydrží se točit na místě se zadním kolem v prokluzu a hlína lítala na všecky strany kolem. A co se týče čtyřkolek – asi se stanu veřejným odpůrcem těchto strojů – na silnici mě brzdí když jedu autem a v terénu dělají bordel. Tenhle stroj patří zakázat stejně jako vodní skůtry na našich rybnících a přehradách.

              0 0
              • assassin  

                hele ja sem taky proti huntovani prirody…takze samo se vsemi nazory jak prispet k tomu aby na tom byla lip souhlasim..... ale tady v tom threadu bojuju proti takovejm nazorum „me to vadi-zakazat“ chodcum se zase muze zdat ze kola rozrejou les vic nez boty a ze po silnici taky kola zdrzujou… zakazat kola..... tohle je proste totalitni reseni… ten kdo mam moc a neco se mu nelibi tak to zakaze… mozna to zacne zakazanim neceho co opravdu skodi… ale pujde to az k zakazani kritiky onoho vladnouciho, cenzura atd.....a to uz tady jednou bylo…

                jinak ta motorka se prohrabe nekolik cetimetru jen pokud je extra mekkej podklad… a to se kolo pri brzdeni dostane na srovnatelnou hloubku… treni pneu hlina je u obou stroju stejna … takze pokud nekdo schvalne nehrabe na miste udela motorka rejhu plus minus stejnou jako kdyz tam smykem zabrzdis na kole.....

                0 0
                • lysergine  

                  Jenže prohrabávání zadních kol u motorek při přidání plynu mi připadne jako cílená zábava motorkářů. Sorry, prostě to tak vidím. Lézt s motorkou do lesa není chování s rozumem. Je to stejné jako to co předvádějí lesáci s těžkou lesní technikou – pak se blbi diví že u nás roste jenom monokultura smrku – když místo lesa mají velkofabriku na dřevo.

                  Já (protizákonně) se o les nestarám schválně – je mladý (protože původní les mi vykáceli komouši) a aspoň mi do něj nikdo neleze – přes houští to jde špatně. A tak mi načerno vykáceli jen pár stromů na okraji lesa, ne jako sousedovi, který les čistí a pak se diví že mu pokácí stromy i v hloubi lesa a bez problémů dřevo stáhnou.

                  0 0
                  • assassin  

                    chapu, to s tim kradenim drivi… lidi sou svine…

                    to ze si v zatacce pridas aby kolo hrablo …to je pravda… je to fun… a nemyslim ze to udela extra bordel… asi jako kdyz si na kole do zatacky utrhnes zadek do smyku a jedes zatacku MX stylem..... asi se najde dost cyklistu co takhle v lese nejezdi… ale zase se najde dost takovejch ktery jo… takze v tomhle pripade jsou na tom s motorkama nastejno…

                    0 0
        • lysergine  

          Abych řekl pravdu, už iniciujeme diskusi se starostou Škarpíkem z Rusavy na omezení počtu startujících na Rusavské 50 a i na Drásala by bylo dobré aby došlo, protože poškození přírody díky této zátěži je neúměrné.

          0 0
          • Jirik123  

            mas to poskozeni nejak zdokumentovane?

            0 0
            • lysergine  

              Zdokumentované.. :-) Podívejte se jak vypadá červená na posledním sjezdu R50..... Já s tím závodem nemám problém, byť si myslím že není ani typickým závodem MTB, mám problém s tím, že je Hostýnky nejou stavěné na tisícihlavé pelotony… To je můj názor. Něco jiného je když jedete na švih sami a něco jiného je když tou samou trasou prosviští 1500 biků. To co se stalo třeba z Drásala není normální a ne všichni to vítají i z řad bikerů… Toš tak..

              0 0
          • JIRA  

            Neúměrné čemu? Asi bude to poškození úměrné počtu lidí.

            Co je poškozeného? Kolik je podle Tebe "rozumný počet startujících?

            0 0
      • JIRA  

        By mě nenapadlo, že to někoho dokáže takhle rozhodit. :)

        BTW: rozrytý vypadá podle mne takhle www.enduronews.com/…ng%20061.jpg tam kde jsi fotil by za sucha nezůstala žádná stopa

        0 0
        • lysergine  

          Tohle mi udělat v mým lese, tak motorka není a majitel je minimálně na ARU. A to prosím nejsem žádný ekoterorista.

          0 0
          • assassin  

            hele jako ja te chapu, ale tohle mi neprijde jako tak drsny huntovani prirody…jasne bije to do oci… motorka okolo jdouci nejvic chytne za oci tak je snadnym tercem pro nadavani co je to za kokota..... ale na fotce…ta baheni lazen tam nejspis bylu uz predtim… proste tam nekde tece voda..podobne u nas v lese vypadaj i mista kam chodi pit zver… to ze v tom blate chcipla motorka trsku se do nej otiskla… nemyslim ze by to neco extra znicilo… za chvili se to nepozna a jej jich opravdu jen par… zato lidi co v lese hazi bordel, nebo dokonce bordel cestou z chalupy hodi do lesa… to se tam pozna jeste za hodne dlouho, ale skrz to nikdo extra neradi…

            0 0
    • skoák  

      jsou to kreténi, zakázal bych to…

      0 0
      • lysergine  

        Včera jsem ten problém probíral s kamarádem botanikem – odborníkem na orchideje a , ten mi potvrdil výskyt toho vstavače, který je dost vzácný a který on osobně nalez ještě na dvou místech v Chřibech, ale jediná lokalita v Hostýnských vrších, kde má výskyt ověřen, je právě Pardus. Taky říká, že problémem je výrazný nadstav vysoké zvěře (srnčí ale i dančí – což není druh s původním výskytem v ČR), kteří rozrývávají zem a žerou kořínky těchto rostlinek. Jinými slovy – do přírody nepatří ani motorkáři ani myslivci a na obě skupiny tlustou sukovici!!!! :-)

        0 0
        • fousek  

          Z jeho vykladu bych pochopil ze tam nepatri vysoka zver

          0 0
          • lysergine  

            Síí, souhlas, vysoká, kterou myslivci vysazují, aby měli co honit a střílet. A díky debilním zákonům mají právo honitby i na pozemcích, které jim nepatří – což já jako soukromý vlastník lesa nesu těžce. Stejně těžce jako motorkáře…

            Mimochodem, všimněte si kolik té zvěře je a až nějakou srazíte autem, zda vám myslivci přispějí na opravu, když už máte tu povinnost jim odevzdat mrtvolu nebohého zvířete… A poslat mysliveckému sdružení fakturu za škody, které jejich srnčí páchá na mém majetku taky nelze..

            0 0
            • vlk  

              Omyl, lze to. Myslivecké spolky mají za povinnost nahrazovat škody vzniklé zvěří. Vím, že minimálně ten náš dává nějaké finance družstvu a soukromým vlastníkům polí za zničenou úrodu.Takže myslím, že by to šlo i v případě toho auta.

              0 0
    • pajan  

      Jak ja rikam – motory do lesa nepatri – takze si myslim ze clovek s dostatecnym technickym zazemim ktery se umi proplest stejne uzkou skvirou mezi stromy jako ma riditka tak by to mel zvladnout i bez vyjety cesty od motorek!!! :-) Ja mam obcas radsi kdyz jedu v lese bez cesty kde to vypada jako kdyby tam nokdy nikdo nebyl!!! :-DDD

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0
  • assassin

    to jako ze za mnou prijde denne 150lidi na navstevu? dekuju nechci, penize si vydelat umim, souteze sou pro deti… stahovat je ilegalni a pokud je to zadara a legalni je to vetsinou na hovno… takze vis kam bez s tou reklamou…

    0 0
  • hribik A1

    takemu bikeforu by skor prospela navstevnost o 1 cloveka mensia v case 27.09.2007 okolo pol desiatej doobeda

    0 0
  • fousek

    Splinuti stroje s prirodou?

    0 0
  • jano

    tomu vravim poriadny zamok…kde sa to da kupit:))

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.