• srance

    nevim jestli bylo ale ti motorkari jsou cim dal tim vic jisti… Jak dělá NOVA z policie blbce Honička po Praze 4 s prolhaným motorkářem. Je to dost dobrý!!!! Chudák ulhanej asi nevěděl, že mají policajti v autě kameru. Verze pro TV Nova: www.nova.cz/tvarchiv/?… ..... a záznam z kamery v služebním autě, který ve zprávách asi neuvidíte: webtv.idnes.cz/?re­lation=070907140­954380

    0 0
    • kubad  

      nějak podezřele rychle ho dohnali – divné dobře mu tak :-)

      0 0
      • srance  

        taky jsem si rikal ale fizli auto meli v maliku a ten motorkar byl nejaky zes.any nebo mu nesla zaradit dvojka.

        0 0
    • Karlos009  

      Ty seš nějakej nanávistnej. Nova v tom šotu jasně řekla, že vinu určí až video z policejního vozu a že jim ho policie neposkytla, nevím kde teda dělá z lidí blbce. A ten motorkář si myslím neujížděl, jel tak maximálně 80, faktem je, že měl značku ohlou a že předjížděl všude možně, ale spíš se mi z toho videa zdá, že o těch policajtech ani nevěděl.

      0 0
      • RomanH  

        Tak nejak. Pochybuji, ze kdyby jim chtel ujet, tak jej dozenou.

        0 0
        • marapara  

          Taky bych to tak viděl.

          0 0
        • marapara  

          Nicméně, značku měl ohlou, předjížděl jako prase zlevo doprava, takže se dopustil několika přestupků najednou. Řeknu to tak,

          0 0
          • marapara  

            … jsem se uklikl, stát se to třeba v Americe, tak se s ním policajti taky vůbec neserou. Navíc by to možná skončilo i střelbou do kol.

            0 0
            • RomanH  

              No jsem rad, ze ziji tady. Radeji necham jednoho blazna jet, nez si hrat na kovboje v mestskem provozu – mohli napachat mnohem vice skody. Tim motorkare neomlouvam, pokutu zaslouzi.

              0 0
            • assassin  

              ono v mestskem provozu bys pak kazdou chvili musel strilet i do cyklistu…

              0 0
              • marapara  

                To asi není zrovna moc adekvátní přirovnání. Když srazí chodce motorka, tak může při vyšší rychlosti nebo blbém pádu zabít. Cyklista dost těžko. Ten většinou ublíží akorát sám sobě. Navíc na kole dosáhneš těžko bez problémů 250 km/h, že? :)

                0 0
                • Honza729  

                  Olkyc klidne !

                  0 0
                • assassin  

                  hele kdyz trefis chodce ve 40ti na kole tak myslis ze zranis max sebe? myslim ze u moto to vyjde dost nastejno… tam staci trefit slepice, des na zem a sakra to boli… na motorce tam kde se motaj chodci taky tezko dosahnes 250… treba tam co jeli v tom „videu“ …

                  me je to celkem sumak, spis jen provokuju… prijde mi trosku mimo kdyz nekdo kdo jezdi na kole prudi do motorkaru… za prve to ze kolari po meste jezdi vicemene tak ze nerespektuji zadne predpisy a za druhe hazeni kazdeho cyklisty do pytle s touto vetsinou… stejne jako hazeni motorkaru do pytle s temi co delaj nake prasarny.....

                  BTW: taky bych rekl ze ten v tom videu snad ani neujizdel… ikdyz rozumnejsi clovek ve meste vic jet nemuze i kdyby ujizdel .. uz takhle dost riskoval a ti policajti taky… hrajou si na kovboje jak dohoni motorkare se zakrytou znackou a pritom ohrozily dost aut i chodcu … na novodvorske kdyz z toho prechodu vybehne dite tak nestihne nic… to by teprv bylo neco ze pri pronasledovani „gaunera“ co proved takovou hroznou vec jako zakryti znacky prejeli dite..... ale to ze jim utecou zlodeji s milionama, mistr krejcir atd… tam se meli predvadet zavodnici:)

                  0 0
                  • Jirik123  

                    s tim hazenim do jednoho pytle souhlas. jinak myslim, ze motorkar v tom videu o nich vedel, jinak by se nesnazil projet tu krizovatku na cervenou.. polisi sice pri pronasledovani jedou rychle, ale aspon blikaj a houkaj.

                    0 0
                  • marapara  

                    Já tě tak trochu nechápu. Já osobně nemám s motorkáři problém. Do nich jako skupiny se nenavážím, nehážu je do jednoho pytle. Mimo jiné, mám ve svém okolí dost kamarádů, kteří jezdí na motorce, občas se s nima potkám i na biku třeba pod Buchlovem u Trampa (oblíbené místo srazu motorkářů), a v pohodě pokecáme a vzájemně se respektujeme. Ale tohle je prostě selhání jednoho jednotlivce. Jeden blbec, kterého vychmátli policajti a on se jim snažil ujet za každou cenu, ale prostě mu to nevyšlo. Myslím, že v tomto konkrétním případě každý soudný člověk uzná, že to prostě přehnal je to jeho chyba a může si za to sám. A nebudu hned útočit na někoho, kdo si na tohoto jedince ukázal prstem, když je v právu. Důsledek svého jednání si měl promyslet a měl zastavit. To samé je i mezi cyklisty. Prostě vždycky se najde nějaký blbec, který prohání bajk mimo cesty v lese nebo v rezervaci a je z toho problém celé skupiny. Máš pravdu, že cyklisté nedodržují téměř žádná pravidla, jezdí po chodníku, přechodu, v podstatě kde se jim zachce v městském provozu. Ale pokutuj starou bábu, která jede ráno do kostela a je ráda, že jede hlemýždím temptem po chodníku a bojí se jet po silnici, protože tak jezdí lidi jako prasata ?! Pochybuju, že po ní někdo bude řvát že jej ohrozila, nebo málem zabila. Také pochybuju, že někdo po chodníku jezdí 40 km/h, když je tam zrovna chodí spousta lidí. Ten motorkář jel v běžném provozu rozhodně víc ja 50 km/h.

                    0 0
                    • assassin  

                      plne s tebou souhlasim… ale to policejni auto asi jelo jeste rychleji kdyz ho dojelo… jde mi o to ze bohate staci jedno nebezpeci v podobe toho motorkare… a ze v dnesni dobe snad musi byt jiny prostredek jak ho zastavit pripadne najit/potrestat nez honicka jak z americkeho filmu.

                      0 0
                      • marapara  

                        Tak byli na zásahu, tak ho museli dohnat. Chlapci si chtěli zahrát na kovboje a vyšlo jim to. Na druhou stranu nějaký respekt je třeba. Pochybuju, že by vjeli na chodník, kdyby tam bylo plno lidí.

                        0 0
                      • wroum  

                        podle toho co rikas, by slo zrusit policajty a nechat kazdyho, aby deael co chce, protoze snazit se nekomu v necem zabranit muze byt mnohem nebezpecnejsi…

                        BTW: ta honicka byla uplne v klidu a bezpecna. no a najit ho asi neni uplne jednoduchy, kdyz ho honili kvuli necitelnosti SPZ :-)

                        0 0
                        • cabbage  

                          Ale jo, ono by to skoro bylo lepší – v připadě dopravní policie, která má snahu hodit vyšetřování nehod na pojišťovny a soustřeďuje se na dodatečné zdanění řidičů, to platí na 100%…

                          p.s. honička kvůli spz je dokonalý příklad absurdistánu:-)

                          0 0
                        • assassin  

                          ja nejsem na tohle odbornik, ale treba zavolat hlidce ktera je o par m/km dal? nebo jsou ve meste vsude kamery…

                          jestli jedina moznost jak dohnat lotra na motorce je pronasledovat ho ve vydechly oktavce… tak to neni nic moc… holt tentokrat to padlo na pomalyho motorkare:)

                          0 0
                          • wroum  

                            dobre, tak zavolas nejaky jiny hlidce a stane se co? bude ho honit nekdo jinej nekde jinde nebo naivne veris tomu, ze na nej budou cekat nekde kde on na 100% pojede a ze jim vjede do naruci? Ta oktavka byla tak vydechla, ze ho dohnali a neni to ani poprve a ani naposled co autem chytli motorkare :-)

                            0 0
                            • assassin  

                              nevim, treba staci vedet kde je… on donekonecna jezdit nebude…

                              0 0
                              • wroum  

                                jak vedet kde je? Bud ho dohledam podle SPZ a pozvu na sluzebnu nebo ho musim sledovat… coz je jedina varianta v pripade necitelne SPZ.

                                0 0
                                • assassin  

                                  treba mas pravdu… jen doufam ze me podobne zavodici policie nekde neprejede , pripadne nechytim zbloudilou kulku… to by bylo pak sakre vyvedene potrestani prestupku…

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    NO jestli se Marapara, Wroum a někteří další dají k policii, tak chytneš ne zbloudilou, ale přesně mířenou hned jak na to nasedneš. Preventivně.

                                    0 0
                                    • Krys  

                                      Myslím, že tak to nie je.

                                      0 0
                                    • cabbage  

                                      tj, protože bude max. povolená rychlost na dálnici 30km/h a v obci 5km/h(nezapomenout na praporek!)

                                      0 0
                                    • wroum  

                                      nevim podle ceho tak usuzujes, ale je to blbost.

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        Podle všech Tvých příspěvků, ve kterých se mluví o motorkách, resp. endurech. Ty je prostě nenávidíš, tak si to připusť, prohlaš se za zaujatého a neobjektivního v tomto oboru a smaž své příspěvky o tomto tématu :-)

                                        0 0
                                        • wroum  

                                          nenavidim motorkare na enduru v lese, ostatni motorkari mi jsou naprosto u prd… a nemam proti nim vubec nic.

                                          0 0
                                          • Beeda  

                                            motorkare mam rad na pumpe, kdyz kecaj a porovnavaj motorky, ale na silnici, kdyz kolem me prolitnou na okrsce 150 to jsou hovada…

                                            0 0
                                            • wroum  

                                              …aspon jsou rychle pryc :-) ja este uhnu co to jde, aby se vedle me vesel a nemusel brzdit kuli protijedoucimu autu. vetsinou i podekujou…

                                              0 0
                                              • Krys  

                                                Mám s tým podobné skúsenosti. Už som tu niekde spomínal: šlapal som raz hore kopcom v neprehľadných zákrutách a partička motorkárov sa držala za mnou až po rovinku, kde ma mohli predbehnúť. Predbiehali ma pomaly a s odstupom. Netlačili sa na mňa, netrúbili, čistá pohoda. Predpokladám, že ak by za nimi išlo nejaké auto s blbcom za volantom, zrejme by ich prasácky predbehol a ešte by sa rozčuľoval. Je to v ľuďoch, nie v dopravných prostriedkoch.

                                                0 0
                                            • assassin  

                                              jakej je rozdil kdyz kolem tebe projede na okresce auto 150 a motorka 150? myslim ze ta motorka svou mensi velikosti a tim ze se sam boji aby o tebe nezavadil (kontakt = pad) je ta lepsi varianta…

                                              0 0
                                              • Beeda  

                                                za prve, o autech nebyla rec a za druhe, jestli je pod tvoje rozlisovaci schpnosti to, ze je uz vlastne jedno zda te sejme ve 150 auto ci motorka, tak radeji odevzdej ridicak… hrajes si na hero, ale mel by jsi se projit po motoli nebo jedlickarne…

                                                0 0
                                                • assassin  

                                                  ty nedokazes rozlisist co sem napsal ja..... a to je to ze pokud te skrtne auto… ridici nic nehrozi, to auto to z drahy nevychyli jen bude mit odrenej lak… takze ridic tim ze se v aute neciti ohrozen tak je vetsi pravdepodobnost ze te ve velke rychlosti tesne mine ikdyz jede neco proti atd… ze motorkar naopak se nebude snazit jet k tobe tak blizko aby te skrtnul… protoze pro nej kontakt znamena temer jisty pad… a tudiz tohle nebude riskovat…

                                                  nemusim se nikde prochazet, sam sem si po padu z moto v nemocnici polezel a treba na podzim sem byl na pohrbu dobryho kamarada, perfektniho kluka kterej jezdil hlavou a jen mel proste smulu… takze myslim ze mam tyhle zkusenosti zazite dost „na vlastni kuzi“

                                                  0 0
                                                  • Beeda  

                                                    okoli muze jen doufat, ze ty nebo kamosi nebudou mit „jen smulu“ a ze tebe ci kamose nepotka nikdo „na vlastni kuzi“…

                                                    0 0
                                                  • fousek  

                                                    Jo toho bych se bal nejvic, po prujezdu assassina lezej po prikopech jen mrtvoly cyklistu a chodcu, obcas naky to auto a videl sem i traktora

                                                    0 0
                                                  • assassin  

                                                    soudis dost rychle na to ze me neznas…

                                                    jezdis autem? to same muzu ja tvrdit o tobe… a to ty autem dost mozna napachas vic skody nez ja na moto …kdyz budes mit stejnou smulu jako ja.....

                                                    0 0
                                    • marapara  

                                      Tak to asi těžko, nejsem extremista. Silniční motorkáři, pokud se chovají slušně, nejezdí kolem cyklistů jako prasata co nejblíž a nejvyšší rychlostí a ještě z toho mají radost, mi nevadí. Endura v lese to je něco jinýho. Tohle považuju za prasárnu, protože se tak v drtivé většině případů tito jezdci chovají.

                                      0 0
                                      • krhac1  

                                        Taky nekteří „bikeři“:-( „Endura v lese to je něco jinýho. Tohle považuju za prasárnu, protože se tak v drtivé většině případů tito jezdci chovají.“ Dosaď si místo endura „bikeři"a máš to. Chtělo by to neházet všechny do jednoho pytle.Jak jsem psal níže jsem mimo jiné taky motorkář a jedu se někdy svézt do lesa.Ale ne mimo lesní cesty,kterejch je všude dost. Viděl jsem taky ale pár "bikerů“,kteří v CHKO,kde nesmíš ani pěšky mimo cestičku,jeli snad podle azimutu :-((

                                        0 0
                                        • hanz  

                                          tak to je ftipnej příspěvek…aneb někteří motorkáři v lese sou slušní …muhaha…jo veřm že motorkáři co sou v lese na kole sou slušní…a že i mezi bikerama sou hovada nemusíš připomínat, to ví všichni.

                                          0 0
                                          • marapara  

                                            lépe bych to nenapsal…

                                            0 0
                                          • krhac1  

                                            Bylo to myšlený trochu jinak.Cestě po které se stahujou klády ani ta motorka tak moc neuškodí.Jde jen o to neházet všechny do jednoho pytle.Je to o lidech a jejich přístupu.

                                            0 0
                                            • hanz  

                                              hele já vím že se ti zdá v pořádku že na mx jezdíš po cestách kde jezdí traktory tak nemužeš lesu ublížit, ale podle mě prostě s tou motorkou nemáš co dělat ani tam..je sice hezký že neničíš ztezky ale pořád jedeš na motorce v lese a nemáš tam co dělat.

                                              0 0
                                              • krhac1  

                                                Jenže pokud tam není značka,tak tam můžu a pokud je tak tam nesmím ani na kole.

                                                0 0
                                                • hanz  

                                                  muhahahaha..jasně, mužeš tam třeba i tatrovkou když ti to „tvoje“ mentální zákony dovolí…ale jinak tam nemužeš, to si neplet chlapče.

                                                  0 0
                                              • krhac1  

                                                A ještě z jiného soudku,co mě zakážeš když pojedu takhle???

                                                0 0
                                                • hanz  

                                                  nic ti zakazovat nebudu, nepřekrucuj moje slova…a jseš dost omezenej když nepoznáš rozdíl mezi koněm a motorkou.

                                                  0 0
                                            • pepek  

                                              Nemá to cenu…nemůžeš přesvědčit fundamentalistu. Prostě seš zločinec a kdyby mohli, useknou ti hlavu, jak v Afganistánu.

                                              0 0
                                              • hanz  

                                                jasně, my jsme jen omezenci co vám, pánům tvorstva a světa omezujou pohyb po VAŠÍ zeměkouli.

                                                0 0
                                                • krhac1  

                                                  Jenže máme tady malej problémek hanz.Omezovat chceš ty mě,ne já tebe.Pokud není dáno dopravní značkou jinak,je lesní cesta komunikace jako každá jiná.Tzn.pokud je tam značka zákaz vjezdu VŠECH vozidel(B1),tak tam nesmím na kole,motorce,autem ani na koni,nesmíš tam ani tlačit káru.Ale nehodlám se hádat,mě šlo to,žě je to všechno v lidech a jejich přístupu.Z druhé strany z motorky jde dost blbě cokoliv za jízdy vyhazovat.O"cy­klistech" bych raději.....a po koňácích asi taky nebudou všude tuby od různejch vyživujících gelů a iontovejch nápojů!Nebudeš tomu možná věřit ale ta umělá hmota vydrží o něco dýl než rozšlapaná cesta a pár kapek oleje(dnes už většinou minerálního)

                                                  0 0
                                                  • hanz  

                                                    to se pleteš, já tě od nikama vyhazovat nebudu ani nechci..mě postačí že si o tobě pomyslím že si ....., ale to je fuk…a nevím co tu zase vytahuješ nějaký gely..to je asi sám vyhazuješ když jedeš na kole nebo na koni. Já to rozhodně nedělám. A když už jsi stočil tema, co tě vede k tomu že nevím jak dlouho se rozkládá tuba proti oleji a už vůbec nevím co tu meleš o tom komu co budu věřit. Ty jedinej si tu řekl že v lese jezdíš na motorce a ted se snažíš z toho vykroutit tím že konáci a kolaři odhazujou plasty a že je to mnohem horší, tím sám přiznáváš že jízda na mx v lese není ok ale přesto se snažíš jí ospravedlnit…seš směšnej…jezdi si kde chceš dál, nemám peči o to zakázat ti to…víš jak to je, do kýble na 15l 16l vody nenaleješ ani kdyby si se snažil sebevíc. Hezkej večer.

                                                    0 0
                                                  • krhac1  

                                                    Možná jsi mě nečetl dost pozorně.Psal jsem „cyklisti“ a ne bajkeři.Vytahuju to čím bezohlední poškozují přírodu,těch petek,obalů od čehokoliv a různej tub je plnej les většinou na cyklostezkách.Co si myslíš o mě není až tak směrodatný,..­...peace tobě též příjemnej večer.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    co? vysvetli rozdil mezi cyklistou a bikerem. Kdyz nebudu brat v pataz ce cyklisti sou i silnicari, ty ale moc casto po lesnich cestach s nezpevnenym povrchem nejezdi, az na vijimky:) Prijde mi ze se snazis za kazdou cenu vykecat…

                                                    0 0
                                                  • krhac1  

                                                    Cyklisti v úvozovkách!Ale to je jedno,zkus si přečíst(pečlivěji a vše)co jsem psal a možná pochopíš o co mě šlo.Pokud ne,tak si zkus představit,že sem nakoukne někdo cizí a bude nas posuzovat podle debat s „O“!!To si udelá o bikerech móóc pěknej úsudek.Nezaujatej člověk si řekne,že ne všichni jsou takový paka.Ten zaujatej bude vykřikovat,že všichni jsou dementní psychpati a nepatřej do normální společnosti(a bude mít v urč.případě pravdu).Jinak se podívej,co říká vyhláška o silničím provozu.Co je polní,lesní cesta a jakej je význam značek.

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    vyhláška o silniční provozu neřeší právo užívání lesních a polních cest, na to jsou jiné zákony, to bys snad mohl vědět a ne se tu nesmyslně ohánět vyhláškou a značkami

                                                    0 0
                                                  • krhac1  

                                                    Tak to by mě zajímalo jaké! Pokud vím,tak prvotní je vyhláška o provozu na pozemních komunikacích a teprve potom různé místní úpravy.

                                                    0 0
                                                  • Feroman  

                                                    Tohle resi lesni zakon(č.289/1995 Sb. § 20 odst. 1 g)), na lesni cesty se ta tvoje vyhlaska nevztahuju. Proste tam nemas co delat…

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    snůška demagogie. Ale zaujala mě ta závorka, co tím chceš říci? jako minerální olej znamená , že je z minerálů, třeba z kamení, takže nevadí tak jako olej, který se používal kdysi, který byl z ropy?

                                                    0 0
                                                  • Krys  

                                                    Minerálny je ten, ktorý sa vyrába z ropy, nie?

                                                    0 0
                                                  • krhac1  

                                                    Máš pravdu chyba se vloudila:-(měl to bejt rostlinej,kterej se používá i do pil)

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Že se do toho musím plést: Jde o to, že v lůese na motorce můžeš být jen s vyplým motorem. Ne kvůli silničním, či jiným lidským zákonům, ale kvůli přírodního zákona! Děláš smrad a rámus, který krom toho, že vadí zvířatům, ruší, ruší natolik, že pak už les není lesem. Když vypneš motor, je ticho, jako když dostaneš klackem do hlavy, když zastavíš kolo, nikdo to nepozná. Smrad z výfuku škodí zvěři a stromům .. Motorka v lese je stejný šok, jako jelen na dálnici .. akorát v 1. případě zvěř mizí pomalu, v 2. ji zabiješ hned. .. A kdo tohle nechápe, nechápe nikdy nic ..
                                                    P. S.: Pro motorky jsou hal(d)y ..J.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    no vidis to, konecne nejakej rozumnej prispevek, hura. ztotoznuji se.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Vědět to, tak jsem nic nepsal .. J.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Olej je to poslední, oč tu jde .. A plasty? Ty mohou odhodit jak biker, tak motorkář, ale biker nezapne nikdy motor .. o to to běží .. Láhve posbíráš, ale vyplašenou zvěř ..?? J.

                                                    0 0
                                                  • fousek  

                                                    Sezeres:-)

                                                    0 0
                                                  • marapara  

                                                    A neupadl jsi náhodou k večeru na hlavu? :)

                                                    0 0
                                              • RomanH  

                                                To tady nevysvetlis. Nestacim se divi, kolik je tady najednou Mirku Dusinu, kdyz se jedna o MX v lese. Je zajimave, jak se kazdy ohani zakonem v pripade, kdyz se mu to hodi.

                                                0 0
                                        • marapara  

                                          O škodlivosti motorek a kol toho bylo dost napsáno, to se srovnávat prostě nedá. Kolo jaksi v sobě nemá silný motor … nebudu se k tomu dál vyjadřovat.

                                          0 0
                                          • Loner  

                                            ..možná, že ti někdo Maraparo odvětí, že kolo má měkčí gumy než pohorky turistů a špunty motoendur a proto lesu neškodí,do toho další přispěvatel přihodí pár pravd o nutnosti singltreku a o zákazu bikování v lesích na Slovensku…, s*r na to, co zájmová skupina, to demagogická pravda, překvapivě prosazovaná i věkově zralými bikery,..

                                            0 0
                  • Beeda  

                    jsi demamgog:-)

                    0 0
                  • nobody  

                    já byl u havárky, kdy motorkář v 80km/hod (naměřeno zpětně) při bočním nárazu do Peugeotu 206 to auto převrátil na střechu, výsledek mrtvé 3leté dítě z auta (bylo v sedačce), motorkář nedal přednost.

                    0 0
                    • Lance  

                      kdy se stala ta havarka?? nebyl v tom osobaku polak?

                      0 0
                      • nobody  

                        jo

                        0 0
                        • Lance  

                          nestalo se to loni v bohumine? nebo tam nekde? kawasaki?

                          0 0
                        • Lance  

                          nevim jestli mluvime o stejne havarce, ale pokud jo, tak mam jine zpravy a sice,ze prednost nedal ten polak, byla to jeho vina nikoli toho motorkare, ale jak rikam,treba se jedna o jinou havarku

                          0 0
          • RADO77  

            Policajtům tleskám. Konečně dělali svoji práci a nemávli nad tím rukou, že je to moc složié a nešli vybírat za parkování. Je to jediný způsob, jak motorkáře trochu umravnit. Z okruhu mé rodiny a známých se už dva lidi stali obětí nehody způsobené motorkářem a jeden z nich si to celkem dost škaredě odskákal. Sorry nemám pro motorkáře moc pochopení.

            0 0
            • assassin  

              a byla to vzdy vina motorkare? ja uz sem se stal kolikrat obeti ridice auta co cumel kam nemel … ale autem jezdi skoro kazdej… proc tedy prudit do skupiny „ridicu aut“ do ktery patrim taky…

              znam spoustu motorkaru a nikdo z nich nesplnuje obraz jakej vy a prevazne media tu vytvarite…

              0 0
              • RADO77  

                V obou případech – potvrzeno protokolem od policajtů. V jednom případě předjíždění přes dvojtou plnou. V druhém případě nepřiměřená rychlost a nevešel se do zatáčky…

                0 0
                • mttm  

                  protokol od policajtu mi taky prisuzoval vinu za kolizi s policajtem, ale jen diky tomu ze mi kompletne vsichni vyhrozovali, ze mi daj napadeni verejnyho cinitele, pokud reknu pravdu. btw. regulerne me srazli z masiny ranou pendrekem prez plexi.

                  0 0
          • fousek  

            pokud vim tak v meste se muze predjizdet zleva i zprava, bere se to jako jizda v soubeznych pruzych, rychlost tam nikde neni zobrazena, no a ze mel ohlou znacku, naci vandalove mu ji ohnuly a on si toho bohuzel nevsim, takze jedinej prestupek je ta znacka. Takhle ho natrit zcela umyslne se mi nezda jako primerenej zakrok.

            0 0
            • assassin  

              no ja uz bych to nechal, uz toho bylo dost:) jo a on to asi do nich nakouril … jen mu tam vjeli… jeho blbost kdyz neumi ani ujet…

              proti by byla jen ta znacka a jizda na cervenou… idkyby mu ji ohnuli vyndalove… ma za to odpovednost on.. pred jizdou to zkontrolovat…

              tenhel zakrok nebyl tak hroznej… jde mi hlavne o pristup k motorkarum jako k nejvetsim vyvrhelum spolecnosti, kteri se stejne chteji umyslne zabit atd…

              0 0
      • minikin  

        Ale velmi dobre o nich vedel a vedel aj to ze idu po nom. Ak by sa im chcel uhnut, urobil by to uz pred krizovatkou kde ho zrazili (miesta tam mal dost) a netlacil by sa mezdi auta stojace na krizovatke. Mimochodom na semafore bola cervena a on chcel odbocit vpravo a ujst, len necakal dve veci: 1. ze polcajt bude chytrejsi a zlozi ho prejazdom po prazdnom chodniku 2. Ze policajti mali v aute kameru. (keby to vedel, Novu by urcite nezavolal)

        0 0
        • Gorgov  

          vidim to uplne stejne.

          0 0
        • Gorgov  

          vidim to uplne stejne.

          0 0
        • jecnak  

          Ze jim ujizdi bylo jasne uz na zacatku. Tim, ze jel na cervenou to jen potvrdil. Dobre mu tak.

          0 0
          • fousek  

            hmm ja myslel ze v praze se jezdi na cervenou uplne normalne

            0 0
            • assassin  

              kdyz nejedes tak na tebe troubi:) a kdyz zabrdis mas nekoho v kufru… no je to trosku jinde:)

              ty uz radsi nic nepis:)

              0 0
    • assassin  

      jj, motorkar je hroznej blbec kazdej… ja bych jim ujel s prstem v nose a jeste bych cestou zkopnul par cyklistu…

      0 0
    • wroum  

      papiry bych mu vzal na 10 let.

      0 0
      • assassin  

        jo souhlas… ale bral bych je pak stejne i ridicum aut… za podobny prestupky… a ze jich vidam denne po praze spoustu…

        0 0
        • wroum  

          samozrejme, na vsechny stejnej metr. je jedno jestli kreten ridi motorku nebo auto…

          0 0
    • Gorgov  

      tady by pan policajt zaslouzil pochvalu.

      0 0
      • assassin  

        jj pan policajt byla kapacita… ohrozoval okoli aby dohnal nekoho protoze nema citelnou znacku… on komentar „nechces uhnout do pici vole“ uz mluvi sam za sebe

        0 0
        • jecnak  

          Mel ho nechat jet. Zlodeje bych taky nechal krast protoze by treba mohli zacit strilet.

          Ono tezko jinak mohli podobnyho cloveka dohonit nez prave stejne agrasivni jizdou jako jel on. Kdyz se honi auto, proste se pocka az mu dojde benzin (a jede se treba z Plzene az do Kladna), ale tohle je neco jineho.

          0 0
          • assassin  

            hele to je jako treba na kluka co nekde v obchode neco lohnul treba cokoladu (to se nema, stejne jako nema bejt zakryta znacka) bafne policajt, kluk evidentne neni gauner a neumi v tom chodit tak se lekne a zacne utikat… tak po nem proste zacnu strilet protoze vim ze ja 50ti letej tlustej polda nemuzu toho kluka nikdy dohonit… a prece ho nenecham utyct.. to by si pak mohl myslet ze se to smi…

            0 0
            • jecnak  

              Trochu kulha tohle prirovnani. Jednak „nelohnul“ cokoladu ale treba motorku (coz nemohli vedet). Nikdo po nem nestrilel, policiste dle zaberu kamery nikoho neohrozili.

              Mimochodem, nejdriv se strili do vzduchu (pokud by vubec stihnu vrazit do zbrane zasobnik nez by mu te tvuj kluk nadobroz mizel z dohledu).

              0 0
              • assassin  

                hele to by pak mohli strilet atd na kazdyho kdo projel na cervenou… protoze to treba ukrad… dokud neni podezreni ze to ukradl tak snad nemuzu hned predpokladat ze sem to ukrad… a ze by zlodej sel krast motorku v kozeny kombineze a helme a ohnul pri tom znacku aby na sebe co nejvic upoutal pozornost? …

                0 0
                • chodec  

                  To máš těžký, když by ho nechali bejt, tak budou všichni říkat, jaké máme másla policajty, že na lidi, co v provozu prasej pečou a chytaj pohodlně chudáky, co zapomenou rosvítit světla. Když se zase za někým pustí, tak jim začnou lidi vyčítat, že ohrožují okolí. Co si mají vybrat.

                  To je jako s „přiměřenou obranou“ – když se bráníš, někdo začne říkat, že se bránil zbytečně moc, žes zloději způsobil o bouli víc než bylo nutné, když se nebráníš si za blbce a budeš otloukanej o to víc.

                  Já vidím policajty (tedy v ideálním případě) při důsledném stíhání pachatelů různých přečinů jako svého druhu obranu každého z těch co se chovají slušně, takže bych osobně preferoval spíš variantu, aby šli důsledně po každým když něco provede a ještě zkouší utíkat. Následky by si měl v každém případě odskákat viník, kterej se mj. rozhodne utíkat namísto toho, aby respektoval výzvu k zastavení – kdo ho nutí utíkat?

                  0 0
                  • assassin  

                    jj souhlasim, ale prijde mi ze tady je to opet neco jako ta buzerace se svetlama… chytaj malou rybu a na grazly se prdi… kdyz uz je chytnou tak je po par sepsanejch papirech pustej protoze ukradli za min jak 5tis… ze nemaj svedky atd.. protoze tyhle lidi dokazou zakony (treba tu neprimerenou obranu) pouzivat ve svuj prospech… policajti si pak vychutnaj relativne neskodnyho vola a jsou za hrdiny…

                    0 0
                    • Meduza  

                      Jako promin, ale furt nechapu, jak se muzes zastavat borce co ujizdi fizlum a jeste k tomu na cervenou…? Jak to muzes srovnavat s nerozsvicenejma svetlama?? Do pytle komu jinymu uz by meli brat papiry, nez takovejmhle pitomcum co jezdi opravdu nebezpecne???? Jak fizly nemam rad, tak tady fakt tleskam a doufam, ze to tomu machyrkovi daji poradne sezrat.. Jeste si k tomu zavola televizi…

                      0 0
                  • wroum  

                    presne tak

                    0 0
                • jecnak  

                  Co furt mas s tim strilenim. Nejaka utkvela predstava nebo co? Rikam ci rikal jsem snad neco co by melo zapricinovat ty teorie co tu rozvijis?

                  Ad ohybani znacek atd. Dost precenujes obvyklou inteligenci.

                  Hadat se s tebou nehodlam, ocividne to jak policiste zpacifikovali toho blbecka vnimas jako krivdu vuci sve osobe nebo skupine se kterou se ztotoznujes.

                  0 0
                  • assassin  
                    1. no dobre a jako kdyz nezastavil kdyz na nej houkli na poprve tak mysleli ze zastavi nekde dal kdyz za nim pojedou? nebo ho chteli srazit? to uz mi prijde prast jako uhod s tim strilenim…

                    to ze ho chytli je mi sumak, patri mu to…

                    vadi mi to jak to udelali…

                    ale vicemene zas tolik ne…

                    asi to beru podle neceho jineho… mel sem kdysi na motorce zarizeni ktere znacku otaci… a zdruhe strany nejaky vtipny napis treba… a omylem sem ji otocil… jel sem se spolujezdcem po praze, v kolone po nabrezi smer palacak… nekde asi v protismeru jel policajt co si toho vsiml… otocil to , zadnej majak zadnej pokus o zastaveni.. asi se bal abych neujizdel… ale normalne z boku do me najel a narval me tam na chodnik… az kdyz mel cumak v my noze tak pustil sirenu… pak vyhrozoval kde cim… ale ve skutecnosti sem jen zpusobil prestupek za kterej mi nemuze ani sebrat body… bejt ostrilenej frajer a sehnat hned svedky z auta za mnou atd tak by se v tom frajer asi pekne vykoupal…

                    ok moje blbost nemel sem mit otaceci znacku, ale chybu/prestupek udela kazdej a aby hned trest za to melo bejt ohrozeni na zivot ze strany policie at uz vinika nebo jen kolemjdoucich se mi nelibi… a za tim si budu stat…

                    0 0
                    • marapara  

                      Je to těžký být motorkář i cyklista na bajkovém fóru :)

                      0 0
                      • assassin  

                        a tak me to zas tak nebere.....

                        ja jen chci treba v nektere absurdni podobe ukazat ostatnim ze treba pro motorkare je neco (nerikam ze konkretne tohle) jen buzerace kterou muze byt pro bikera ktery nekde prejizdi cestu kontrola odrazek, blatniku, pumpicky atd. dejchani bajkeru co si davaj v sarce v hospode pivaka a tak…

                        0 0
                    • jecnak  

                      No vidis, v necem osobnim to je. Taky mi vadi, kdyz me kdokoli buzeruje, ale jednou jsou tu jednou dane nejake pravidla. Snad se shodneme, ze podle zaznamu z kamery ten motorkar proste ujizdel. Ze se neshodneme zda na to policie reagovala spravne ci ne je hold kadeho vec, mame na svuj nazor oba stejne pravo (diky bohu).

                      0 0
            • jipík  

              čokoládou to začíná a eLPasem končí že, na lůzu je potřeba bič dlouhej a s háčkama, ale běda jak se šlehne vejš, co třeba Kubiceho zpráva

              0 0
              • assassin  

                jj az se bude merit pro kazdyho stejnym metrem… ale ozralej poslanec c v ulici nakouri 6 aut a je vychechtanej treba vs tenhle kluk… no nevim…

                0 0
                • jipík  

                  Už jsem to tady dával ale nedá mě to tak znova, motorkáře taky moc nemusím, ale je fakt že když jeden posranec či sernátor tady smetl na stopce kluka s hlkou na motorce, který sice jel 100 dle znalců ale jak znalec pozná 90 od 100 mimo obec což je tak nějak normální rychlost tak se mu nic nestalo i když na tý motorce zařvala holka a ten kluk málem taky, všechno svedli na chudáky 100letý stromy přes které nevyděl ale kvůli tomu už tam byla ta stopka, tak je hold všechny pokáceli a posranec si do teďka užívá kurev a 17letý holce tam u křížku rodiče nosí každý den čerstvý kytky.

                  0 0
                  • assassin  

                    no jestli tam byla povolena 90 a znalec rekl sto… tak si o tom myslim svy… myslim ze tech 10procent je v tehle pripadech minimalne chyba toho odhadu…

                    to ze nevidel pres stromy nikoho nehaji: v zakone je jasne dany pokud nemam do krizovatky (apodobne situace ala vjizdeni z mista leziciho mimo vozovku) dostatecny vyhled abych tam bezpecne vjel… musim si zajistit poucenou osobu ktera mi ukaze… nedani prednosti… naprosto ukazkove… udelat to ja tak brucim a dokonce zivota nekomu platim odskodne…

                    0 0
                    • Vejdel  

                      Nedá mi to a zareaguji. Pokud znalec řekl 100km/h, jsem ochoten připustit i 98km/h ale méně fakt ne, ty výpočty jsou velice přesné.

                      0 0
                      • assassin  

                        hele ja mam komplet zkousky z mechaniky a matiky na vysoke skole technickeho smeru… dokazu si predstavit vsechny mozny mereni a vypocty ktery se daji pro takovou nehodu provadet… ale takovahle presnost mi prijde neralna…

                        z ceho se to jako spocita? kdyz mas nabourany auto a o 10 metru dal rozflakanou motorku a dve mrtvoly? jako z te vzdalenosti kde co lezi? z toho jak je prohlej plech na tom aute? tyhle veci popisuji tak slozite deje ze vypoctama to nejde nasimulovat skoro vubec.. takze to jen pripodobnit nejakejm realnejm merenim a simulacim … a to bude ± autobus…

                        0 0
                  • Krys  

                    Už tie príbehy nevyťahujte, dvíha sa mi žlč.

                    Keď, *****, na stopke zrazím niekoho na hlavnej ceste a ešte k tomu pri tom niekoho zabijem, tak minimálne prestanem byť poslancom + doživotný dištanc, nie? Čo hľadá na ceste človek, ktorý nedokáže rešpektovať základné pravidlá premávky?

                    0 0
                    • jipík  

                      V čechách ne, na slovensku tomu je jak, myslím si že páni zrobení si taky robí čo chců.

                      0 0
      • kubad  

        škoda že ještě nestřílel tím co provádělí ohrožovali spoustu lidí a mohlo se toho stát mnohem víc. Sice odvedli svou práci – ale nevím jestly to stojí za to riziko – kdyby se na tom chodníku objevil chodec a to policejní auto ho smetlo tak nevím nevím.

        0 0
        • Gorgov  

          tezko rict, me prislo ze nic moc neriskoval, na chodnik snad videl, k tomu tam jel tak 30. Jinak me prijde snaha dohonit motorkare ve meste zbytecna, rekl bych, ze s autem nemaj sanci, ale ten motorkar byl trouba no…

          0 0
          • kubad  

            mrkni trochu níž tam je fotka s tím chodcem – kolik chybělo a mohli ho sunda

            0 0
        • assassin  

          taky si myslim ze honicka v ulicich mesta nema smysl… zvlast kdyz je dotycnej podezrelej jen z toho ze ma zakrytou znacku… dost mozna to mel kluk z frajeriny a ujizdel ze ho to proste jen vydesilo… extra nebezpeci pro spolecnost neni… ale tahle akce si myslim zbytecne ohrozila ostatni… toho motorkare nehajim… kdyz chce ujizdet tak musi pocitast s tim co prijde kdyz ho chyti… ale v dobe kdy policie disponuje kamerama vysilackama atd mi prijde honicka jako z americkyho filmu fakt celkem mimo… jasne kdyby honili vraha, lupice…

          no jak rika wroum… blb v aute nebo na motorce… za pocitacem nebo v policejnim aute…

          0 0
    • Honza.L1  

      Mě nejvíce pobavil ten „svědek“, který tvrdí jak na chodníku musel honem uskakovat do strany, aby ho policejní auto nepřejelo. No na to video z policejního vozu jsem koukal několikrát, ale na chodníku jsem neviděl jediného člověka, kterého by autem přímo ohrozili.

      0 0
      • kubad  

        tady ho máš – jak moc musel uskakovat těžko říct ale ta srážka byla opravdu těsně u něho je to blbě vidět, ale když si to video pustíš je to zřetelnější

        0 0
        • Honza.L1  

          Taky si myslím, že je to on, ale podle mého názoru koukal na policajty ještě předtím, než vjeli na chodník a celou dobu stojí na stejném místě. V žádném případě nemusel najednou uskakovat, aby ho nepřejeli. No ale aspoň může frajeřit před chlapama v hospodě, jak jen tak tak vyvázl s holým životem z policejní honičky, a že to bylo dokonce i ve zprávách (na NOVJE) :D

          0 0
        • pos3k  

          nevim,nevim, uskakovat asi nemusel, ale sok to pro nej byl..ja si predstavit ze slysim houkacku cim dal bliz, a bliz, bliz, a bliz az uplne nejbliz…asi bych koukal kolem sebe vic..slyset houkacku z 20 metru asi nenecha nikoho „chladnym“

          0 0
      • Jirik123  

        jo ten me taky dostal, asi nakej kamaradicek. jinak typicka hodba za senzaci ala nova..

        0 0
    • Smazaný účet  

      debilni vista a opera, nejde mi ani jedno video spustit :((

      0 0
      • Smazaný účet  

        zlatej explorer

        podle mne to nova hodne zkreslila. ale myslim si ze ten motorkar musel ty policajty slyset

        0 0
      • kudlanka32  

        mam vistu i operu a video vidim…ze by mezi klavesnici a zidli:) ?

        0 0
    • arcco  

      motorkáří?
      pokud máš volných 17tkč může si být JISTÝ kdokoliv. www.antiradary.biz/Valentine/

      0 0
    • cabbage  

      Osobně si myslim, že dopravní policie by neměla mít právo vymáhat dodržování dopravních předpisů – pouze podle nich zjišťovat viníka odpravní nehody(situace při níž některá strana utrpěla škodu) a zajišťovat důkazy pro pojišťovnu/trestní stíhání…

      0 0
      • jecnak  

        A kdo tedy?

        0 0
        • cabbage  

          Nikdo, resp. pojišťovny – nebezpečný řidič by prostě svoje pojistné nebyl schopen zaplatit…

          0 0
          • wroum  

            sorry, ale to je blbost. vis kolik by bylo strelcu s pocitem, ze se nemuze nic stat? vic nez ted.

            0 0
            • assassin  

              neverim ze nakej extra vliv na to ma moznej trest…

              0 0
              • wroum  

                nepripoutal sem se a zaplatil sem pokutu, od ty doby se poutam, protoze proste na to ty prachy davat nechci…

                kdyby si zrusil kontrolu s moznosti trestu, tak proc by nekdo neco dodrzoval?

                0 0
                • cabbage  

                  Trest nezmizí, jen zmizí presumpce viny.. resp: budeš trestán za něco cos udělal/ co bys moh možná způsobit.

                  0 0
                  • wroum  

                    ve vyhlasce je, ze se musim poutat. kdyz se nepripoutam, tak me v pripade kontroly zkasirujou, kdyby nikdo nekontroloval, tak proc bych se poutal, kdyz nechci?

                    0 0
                    • fousek  

                      Aby si se nezabil kdyz nahodou nabouras, proc vetsina cyklistu vozi prilby i kdyz od 18 let nejsou povinny?

                      0 0
                      • wroum  

                        pomerne hodne lidi veri v uplnej opak. navic to, ze mas pasy, ti automaticky nic nezaruci.

                        0 0
                        • assassin  

                          uz je to OT … a myslel sem ze uz nic psat nebudu.. ale u helmy je to podobny… taky je to moje zdravi… a taky jsou, stejne jako u pasu zname pripady kdy by bez toho na tom byli zucastneni lepe (zlomenej vaz prez hranu prilby treba) ale ve vetsine pripadu funguje jak helma tak pasy…

                          0 0
                • assassin  

                  a ja kdyz me ta tisicovka netrapi tak na to dlabu a budu jezdit jako prase atd… to je pak hovno trest kdyz tobe ta tisicovka zpusobi ze se poucis… me to treba bude sumak… me tech 200 v meste za to stoji…

                  aspon bych rekl ze ruzni majitele cayenu atd to takhle maj… potrebuju jit na vaclavaku do banky? neni parkovaci misto? to postavim na pesi zonu a pustim varovky.. v nejhorsim to bude stat 2tis… co to je …

                  0 0
                  • wroum  

                    to se da delat kdyz mas prachy ale pouze u „bezpecnejch“ prestupku, kde ti nehrozi ze prijdes o papiry, protoze se neda spolehat na to, ze vzdy trefis uplatnyho fizla. za 200 ve meste ti muzou vzit papiry i na nekolik let. za stani na pesi zone budes porad dokola platit, ale kdyz ma love, tak ti to je fuk.

                    0 0
                  • Jenda  

                    no tohle vyresili docela dobre ve svajcu – zacali aspon teda nekde vybirat pokuty jako procenta z rocniho prijmu (a tam si rozhoden nikdo nedovoli danovi priznani ochcavat jako u nas:-)

                    0 0
            • cabbage  

              Nevim o čem mluvíš, ježdim 3–4× týdně po Praze a nemam pocit, že by jich bylo nějak moc(max.1 blbec za týden) – ostatně blbé způsoby předjíždění policie nikdy netrestala, blbě se jí to kontroluje a v rychlosti nevidim problém…

              imho by nehod spíš ubylo kdyby se lidi soustředili na řízení a neřešili by jaký že předpis to právě porušují nebo neporušují.

              0 0
              • wroum  

                priklad: jedu do hospody autem a dal bych si 3 piva

                1. soucasnej stav

                nebojim se toho, ze bych nedojel, ale bojim se toho ze me chytnou a daj dejchnout, pokuta, prijdu o papiry

                1. stav bez policie

                bojim se akorat toho, ze neco zpusobim, ale diky tem 3 pivum mam dojem, ze se nic stat nemuze, kontrola nehrozi, tak jedu…

                u varianty 1 vim ze existuje realna sance, ze me chytej a u var2 sem presvedcen ze to ja zvladnu… dusledky si domysli.

                Vim o cem mluvim, najezdim tak 50–80km po praze denne, 7 dni v tydnu.

                0 0
                • cabbage  

                  Objektivní je jen to jestli dojedeš/nabouráš, zbytek jsou dohady..

                  0 0
                  • wroum  

                    neni pravda.

                    je dano zakonem ze nesmis sednout za volant pod vlivem a ne ze nesmis pod vlivem nabourat a kdyz normalne dojedes, tak je to OK.

                    kdyby to bylo jak rikas, tak by kazdel sedal za volant s presvedcenim, ze zrovna jemu se prece nic nestane…

                    0 0
                    • cabbage  

                      Mě spíš dostává, že při kritice zákona se argumentuje zákonem samotným – neni to „argumentace kruhem“? „je to špatné, protože je to špatné“…

                      0 0
              • Krys  

                V podstate máš pravdu. Len mi nejde do hlavy to s tými predpismi. Viem sa na to pozrieť len svojím prístupom. Poznám predpisy, maám o tom potvrdenie v podobe vodičského oprávnenia. Podľa tých predpisov jazdím. Nemám potrebu každú chvíľu roz­mýšľať, či sa mi oplatí teraz porušiť predpis alebo nie, či tu sú policajti alebo nie. To, že jazdím podľa predpisov neznamená, že sa vlečiem cez mesto jak sopeľ. Nepatrím medzi tých, ktorý za bezpečnú jazdu považujú pomalé plazenie sa plíženie vpred. Ale. Nerozumiem ľuďom, ktorí na oranžovú zrýchľujú. Nerozumiem ľuďom, ktorí idú mezdi dvoma semaformi 80. Nerozumiem ľuďom, ktorí sa napchajú do križovatky aj keď je plná. A už vôbec nerozumiem ľuďom, ktorí predbiehajú v neprehľadných zákrutých.

                0 0
            • assassin  

              hele asi to vydime stejne… jen dos diskuze to pisem pretazeny ja na jednu stranu ty nadruhou abysme upozornili na vec kterou mame na mysli…

              ale proste takovyhle jednani respekt pred zakonem policii nezjedna… jsou videt je sem tam, a kontroluji veci ktery nejsou nejak vyznamne nebezpecne – rychlost na rovince, sice treba uz za znackou obce, ale zadna zastavba apod… to pak tresty ze strany takovehle policie jsou brany spis jako buzerace a vsem to bude sumak… ze chytli policajti jednoho motorkare? co ja sem tak slysel tak jako prasat jezdi vsichni… takze celkem nic moc skore…

              proste cesta podle me neni v represi a treba nake jo tvrde na ukazkovem pripade… tim se asi nikdy nic nedosahlo…

              0 0
              • wroum  

                policie ma dohlidnout na dodrzovani zakona at je jakejkoliv. uznavam ze jsou situace kdy je jejich akce zbytecna nebo merej na zbytecnym miste, ale na druhe strane kdyz budes dodrzovat to co se ma, tak ti to muze byt uplne jedno.

                0 0
                • cabbage  

                  „kdyz budes dodrzovat to co se ma, tak ti to muze byt uplne jedno“ Uff… z tebe by měli komunisti radost

                  0 0
                  • Krys  

                    Neuveriteľné. To akože, mám si dávať pozor, aby som napr. raz za týždeň niečo porušil? Inak budem komunista?

                    0 0
                  • wroum  

                    :-) nemyslis, ze zalezi na tom, co dodrzujes a kdo to vytvoril? jednou se zapojis do systemu tim, ze dostanes ridicak a to te zavazuje k dodrzovani predpisu, pokud ti tenhle system nevyhovuje, mas moznoost chodit pesky. samozrejme se bavime celou dobu o jezdeni autem a tam jsou predpisy do znacne miry naprosto nezavisle na rezimu a maji jediny ukol – zachovat bezpecnost na silnici.

                    s komunistama bez do…

                    0 0
                  • wroum  

                    :-) nemyslis, ze zalezi na tom, co dodrzujes a kdo to vytvoril? jednou se zapojis do systemu tim, ze dostanes ridicak a to te zavazuje k dodrzovani predpisu, pokud ti tenhle system nevyhovuje, mas moznoost chodit pesky. samozrejme se bavime celou dobu o jezdeni autem a tam jsou predpisy do znacne miry naprosto nezavisle na rezimu a maji jediny ukol – zachovat bezpecnost na silnici.

                    s komunistama bez do…

                    0 0
                    • cabbage  

                      „ze zalezi na tom, co dodrzujes a kdo to vytvoril?“ – a v tom je právě ten problém:-)

                      „zachovat bezpecnost na silnici.“ – v tom případě nechápu, proč se zaváděl bodový systém když přee jeho zavedemín klesala nehodovost i bez změn zákona(předpi­sů atd.)

                      0 0
                      • wroum  

                        mas moznost chodit pesky, treba to bude pro tebe lepsi a vhodnejsi varianta pohybu, nikdo te nenuti jezdit autem.

                        BTW: nejses olkycuv pribuznej?

                        0 0
                      • jecnak  

                        Muzes emigrovat, urcite se najde stat, s jehoz zrizenim a hlavne dopravnima predpisama budes za jedno. Urcite treba nejaky africky zeme.

                        0 0
                        • cabbage  

                          To je jakákoliv kritika zakázaná?!

                          0 0
                          • jecnak  

                            No kdyz chces jen kritizovat a nic nedelat pro napravu, tak je spis zbytecna. Ja ti jen nabizim reseni, nic ti nezakazuju.

                            0 0
                    • hribik A1  

                      ano, hlavne zalezi na tom CO dodrzujes. nikto tu nevede spor o pravidlach ako „jazdi sa vpravo“ alebo „hlavna cesta ma prednost“. ale ked na rovnom a prehladnom useku je zrazu na 200 metroch 40ka len preto, ze sa tam pred dvomi rokmi opravovala cesta a nikto nebol s to tu 40ku potom odtial odniest – to asi zas tak krcovito dodrzovat nebudem, len preto ze „je to v zakone“. hlavne nie potom ked tam pojdem druhykrat a budem vedet, ze je tam len zabudnuta. zase – dodrzoval by si keby do zakona niekto dal maximalnu povolenu rychlost 20 v meste a 40 vonku len preto ze tym co nejazdia autami to pripada bezpecnejsie a prehlasuju tych co jazdia? primerana rychlost sa neda stanovit jednym cislom v zakone, platnym pre akekolvek auto, akykolvek usek, akehokolvek vodica, akekolvek pocasie. bude ina na rovnom sirokom prehladnom useku v kvalitnom aute so skusenym vodicom za dobreho pocasia (a trebars miestami cosi nad tych 90) a ina pre deda s 8 dioptriami na starej skodovke. alebo ina v serpentinach, ale mimo obce (hlboko pod tych 90). ked sa odhlasuje zakon ze sa maximalka mimo obce meni na 40, budes jazdit 40kou? ked na 160, budes vsade jazdit tou 160kou? ano, predpisy su urcity zaklad ktoreho je treba sa podla moznosti drzat (tj. ked to neni ocividna donebavolajuca kktina) ale dolezitu ulohu zohrava aj pouzivanie rozumu

                      0 0
                      • Krys  

                        Čo ti bráni, upozorniť políciu alebo miestny úrad na zabudnutú značku. Možno by si sa dozvedel, že tá značka tam nie je zabudnutá, ale je tam z nejakého dôvodu, o ktorom si ty nevedel. To je celý problém individuálnej dopravy, každý druhý si myslí, že je najmúdrejší na svete a „podľa neho“ je tam to a to úplne zbytočne. Ten zbytok je silne vykonštruovaná úvaha. Vládu, ktorá uzákoní 40 km/hod mimo obec nebudú voliť v ďalších voľbách ani dôchodci.

                        0 0
                        • hribik A1  

                          v podstate nic, aby som ale uveril tomu ze prave ta znacka ktoru mam na mysli tam ma nejaky ucel, to by musel mat niekto dobre presvedcovacie schopnosti. jazdi sa tam bezne 90 a neni to nebezpecny usek. tam aj na biku jazdim viac nez 40…pokial su niekde az tak zaludne dovody pre obmedzenie rychlosti, nebolo by od veci ich oznacovat doplnkovou znackou alebo cedulou s uvedenim konkretneho dovodu. inac to ozaj nikto dodrzovat nebude a znizuje to vaznost tych obmedzeni, ktore niekde inde nejaky zmysel maju

                          tak zrovna ti dochodci ju, z velkej casti, bohuzial, volit budu :( ale keby to bolo trebars aj 70 alebo 80 a 40 v obci, chcem videt ako bude kazdy jazdit na rovinkach zo dna na den tych 70. a tu uz ti dochodci zrovna volit budu dokonca s radostou. maximalna povolena a maximalna primerana rychlost su proste 2 rozdielne veci

                          0 0
          • jecnak  

            Pak zrusme i ridicaky, stejnou logikou pokud auto ridit umim sednu zavolat, pokud ne nesednu. A mohli bysme to hnat i do krajnosti v jinych vecech.

            0 0
            • assassin  

              no ono by to vyslo nastejno… predpisy dodrzuje malokdo a znas nekoho komu ridicak nedali? ja ne, prijde ti tedy ze vsichni umi ridit?

              0 0
              • jecnak  

                Snad vis kam tim mirim, nemusis chytat nutne za slovo.

                0 0
              • Krys  

                No vidíš, ja si myslím, že predpisy dodružuje väčšina. Akurát, že tých ktorí porušujú viac vidieť.

                0 0
                • wroum  

                  presne tak.

                  0 0
                • assassin  

                  v praze temer nikdo… staci se podivat na prujezd zaplnenou krizovatkou, parkovani..... viz nekde sem to psal dole…

                  0 0
                • cabbage  

                  Minimum, stoupni si na cyklostezku v braníku a sleduj auta míjejích přechod se značkou „30“ – ohrožuje to ovšem někoho?

                  Na druhou stranu naprostá většina lidí dodržuje to co je v předpisech přirozené – jako přednosti, přiměřenou rachlost, ale i to co tam neni – pouštění z vedlejší atd.. imho by bez předpisů naprostá většina jezdila velice podobně, jen v bezpečných(kde se ovšem měří) místech o něco rychleji…

                  0 0
                  • Krys  

                    Hm, to je fakt. Spomaliť na 30 je pre mnohých náročný výkon.

                    0 0
                    • cabbage  

                      zvlášť když se jedná o evidentní blbost..

                      0 0
                      • Krys  

                        Konkrétne na tej 30-ke v Braníku dostal kamoš pokutu. Išiel 50. :/

                        0 0
                        • cabbage  

                          Tkaže je tam kvůli výberu peněz a nebo kvůli bezpečnosti?

                          0 0
                          • Krys  

                            Predpokladám, že je tam kvôli prechodu pre chodcov a cyklistov. Ale veď je to len niekoľko metrov, to sa dá v pohode prežiť.

                            0 0
                  • hribik A1  

                    ovsem pri ponechani pravidiel typu „jazdi sa vpravo“ a pravidiel prednosti. keby sa ostatne pravidla zrusili, vacsina by asi jazdila tak ako su zvyknuti, ale za 20 rokov by to uz nemuselo tak celkom platit. ono by dost pomohlo aj prestat orientovat dopravnu policiu prioritne na vyber penazi a hliadky rozmiestnovat s kamerou trebars tam kde sa casto predbieha cez plnu do neprehladnej zatacky, pripadne s radarom pred skolu v pracovny den o dvoch poobede a nie za buk

                    0 0
                    • cabbage  

                      Myslim, že kdyby se zrušila pravidla úplně, tak ke zhoršení nedojde. Většina lidí je slušná a zbytek už nikdo nepředělá(leda Tatra)..

                      Já jsem spíš pro „doporučená pravidla“ – tedy policie tě nemůže pokutovat že nesvítíš, že jedeš bez pásů 60 ve městě, ale při dopravní nehodě se podle nich určuje viník – tedy vyplatí se je dodržovat, ale nikdo tě nemůže buzerovat když nic nezpůsobíš.

                      Před školou v době výskytu žáků by nikoho nechytili, ostatně proot tam taky neměřej ani teď – je to nerentabilní, zato na nějakém přehledném rovném úseku s třicítkou se vybírá podstatně snadněji…

                      0 0
                      • hribik A1  

                        sak prave – kontroluje sa tam kde je to rentabilne, nie tam kde by to mohlo pomoct k bezpecnosti. inac viacmenej suhlasim. len pri tom zruseni pravidiel som to myslel tak, ze pri sucasnych vodicoch by „dobiehali“ zvyklosti zo sucasnej doby. ale keby si pravidla zrusil, mohlo by sa po dlhsom case najst par takych co na ne uz nenadviazu a to by mohlo na ceste spravit divocinu (spociatku by to bola pravda, drtiva mensina, ale neskor by z toho mohli vzniknut nepriaznive trendy – az by sa nasiel niekto kto znova uzakoni pravidla v az buzeracnej miere)

                        0 0
                      • Misiak  

                        zaujimave… kludne by sa teraz dal rozpracovat elaborat na temu „zrusene pravidla a vplyv tejto skutocnosti na chovanie jednotlivca“, ale na to vobec nemam chut a nemam ani potrebu. velmi dobre vies ze pravidla (ci uz dopravne alebo hociake ine) proste treba. ci sa to niekomu paci alebo nie. je pravda ze nad niektorymi ostava rozum stat-to je oblast kde treba zapracovat. zmenit, upravovat, prisposobovat dobe/ludom/pod­mienkam atd. nie rusit. to je cesta do pekiel.

                        0 0
            • cabbage  

              proč ne? existence řidičáku nic neříká o dovednostech řidiče.. spíš je pravděpodobné, že by tě pojišťovna odmítla pojistit(nutnost pojištění beru jako jedinou státem vymáhanou povinnost)..

              0 0
              • jecnak  

                Zrovna v tvem pripade je to naprosta pravda. Ale jinak nevim co jsi tim chtel rict.

                0 0
                • cabbage  

                  Myslíš, že je vyloučeno, aby člověk, který nemá řidičák, nebyl schopen řídit?

                  0 0
                  • jecnak  

                    Jde to jak je videt i opacne, tak proc ne takhle, ale nevim proc na to narazis, kdyz nic takoveho tu neresime.

                    0 0
      • jarda  
        1. motorkář – tím, že měl ohnutou značku spáchal přestupek, protože však nereagoval na výzvu k zastavení policie a snažil se ujet nezbylo policii než PRÁVO vymoci.
        2. policie – je tady proto, že ve společnosti jsou prvky, které nechtějí dodržovat většinou přijatá pravidla a policie je instituce, která (mimo další instituce) dohlíží na dodržování těchto pravidel – jakkoli se to někomu nemusí líbit

        a přitom to byl už jednou za vraždu policisty odsouzený delikvent

        • někdo tady zmínil USA, pokud by si ohnul začku a ujížděl tam tak by skončil pravděpodobně v márnici … u nás bude stačit, když mu vezmou papíry a budou ho stíhat za obecné ohrožení … nakonec si bude muset koupit kolo a třeba bude i na tomto fóru :-))
        0 0
        • assassin  

          jako uz je to o nicem… ale myslis ze tim pronasledovanim zabranili tomu aby pri tom ujizdeni srazil tvoje dite?

          0 0
          • jecnak  

            Delas ze sebe blbce, nebo blbec jsi?

            0 0
            • assassin  

              na to ti nedokazu odpovedet…

              0 0
            • assassin  

              jo a myslim ze vomhle vlakne sem napsal mnohem vetsi blbosti asi pri snaze dohnat to do extremu… proc tedy zrovna u tohodle prispevku?

              0 0
              • jecnak  

                Jednou to prijit muselo ;-)

                0 0
                • assassin  

                  tak blbec snad doufam ne, ale sem zaujatej, jak furt lidi prudej do motorkaru, pritom v praze napriklad snad predpisy nedodrzuje nikdo… ala ukazkove vjeti do krizovatky pokud nemam jistotu ze ji muzu opet bezpecne opustit… pokud je zacpa vjedou tam vsichni na cervenou… ucpou krozovatku a kdyz je zelena v mem smeru tak ve snaze dodrzet tuto cast zakona nejedu a lidi na me troubi a vyhrozuji atd… a tak nejak podobne u dalsich predpisu… ale pak se do me vsichni oprou ze sem jel na moto nekde rychleji nez dovoluji predpisy…

                  0 0
                  • jecnak  

                    To tady snad ale neresime. Nebo snad proto ze ostatni se chovaj jako idioti se musim chovat stejne?

                    0 0
                    • assassin  

                      ja si myslim ze se tak nechovam… ale lidi se ke me tak chovej jako kdyby jo, jen proto ze jezdim na motorce…

                      ale zase tak vazne to neberu.. je to jen internetove forum…

                      0 0
                    • fousek  

                      Myslim ze jo, v ramci zachovani plynulosti dopravy a aby to do tebe nekdo nesoup musis porusovat dopravni predpisy. jizda na oranzovou/cervenou, dodrzovani rychlosti a mozna dalsi veci)

                      0 0
                      • jecnak  

                        To je divny, ale jeste jsem nemel bouracku kdy by to do mne nekdo napalil a to posledni pul rok opravdu predpisy dodrzuju.

                        0 0
                      • Krys  

                        Najlepšie sa plynulosť premávky zabezpečuje tak, že sa vyhneš kolízii. Ospravedlňovať rýchlu jazdu snahou o plynulosť premávky mi vždy pripadalo dosť smiešne. Každá svetelná križovatka má nejakú priepustnosť a žiadne porušovanie predpisov tú priepustnosť nezvýši. Skôr naopak.

                        Ešte dodám, že na červenú sa nezastavuje dupnutím na brzdu, od toho je tam tá oranžová. Takže keď ideš plynule a podľa predpisov, nemusíš sa obávať auta v kufri, a keby nedajbože ti tam nejaké pristálo, tak určite nebudeš na vine ty.

                        Uznám, že sú v Prahe miesta, kde vyžaduje dosť sebekázne neporušiť predpisy. Aj tak si myslím, že cesty budú bezpečné a doprava plynulá, len keď budú všetci dordžiavať dohodnuté pravidlá. Všetky dohodnuté pravidlá. Nie len výber pravidiel, ktoré uznám za vhodné.

                        0 0
          • pos3k  

            ano delali svoji praci, to ty ale nikdy nepochopis ;-)

            0 0
          • wartburg  

            Ja bych ho nechal jet, at nejdriv nejaky to dite prejede a pak bych ho teprve zkusil opatrne zatknout, ale opravdu opatrne aby ho to nebolelo a samozrejme jenom, kdyz s tim bude souhlasit a zastavi!

            0 0
            • fousek  

              Urcite bude zajimava statistika smrtelny uraz zpusobeny chodci motorkou, zkuste to nekde najit, bude to neuveritelny cislo

              0 0
              • pos3k  

                takze si podobnych blbcu nevsimat, pac chcipaj na silnicich sami ;-)

                0 0
                • assassin  

                  no ja na statistiky moc nedam…ale skoro bych rek ze vic chcipaj cyklisti nez motorkari

                  0 0
                  • pos3k  

                    ano, statistiky ukazuji rozdil mezi cyklistou, motocyklistou a chodcem jasne. akorat ze ne tech PODOBNYCH blbcu.

                    0 0
                    • assassin  

                      aha a ja sem blbec jako ze motorkar nebo chytrej jakoze cyklista?

                      0 0
                      • pos3k  

                        ty si ten z videa?

                        0 0
                        • assassin  

                          neee,na hondu bych nesedl

                          0 0
                          • pos3k  

                            no vidis, a ja si oddychl :)

                            0 0
                          • miki  

                            to jako bys dosatal kopřivku od Hondy??

                            0 0
                            • assassin  

                              tak neco… takovej muj soukromej prostest proti „znackovosti“ jak je mezi lidma vseobecne platny ze jedine honda je dobra motorka a ostatni shit, tak ja kvuli tomu nechci hondu:)

                              neco jako kdyby nekdo jezdil schvalne na authoru .. na truc vsem speslum apod ktery laik hodnoti uz jen podle toho napisu:)

                              0 0
                  • hribik A1  

                    v kazdom pripade to cislo by si musel nejako inteligentne upravit, napriklad celkovym suctom hodin ktore na ceste stravia dokopy vsetci cyklisti a vsetci motorkari za nejake obdobie. pri prepravych vykonoch osobokilometrami, ale zrovna dopravne vykony nejsu nic moc ani pri cyklistoch ani pri motorkaroch, oboje sa vyznamnou castou robi pre zabavu, takze takto by som to pocital kedtak pri autach, autobusoch. pri cyklistoch a motorkaroch skor cez ten celkovy cas

                    0 0
                    • assassin  

                      jj kazdy cislo jde necim nasobit/delit/pri­citat/odecitat … az se dostanu na na cislo ktery se mi libi…

                      dalo by se zohlednovat svoje/cizi zavineni .. ale proc kazdej si uvede cisla jaky se mu hodej do kramu… stejne jako ja vyse :)

                      0 0
                      • hribik A1  

                        iste, dalo by sa zohladnovat vselico. len neni vypovedajuce porovnat cisla zo statistiky ze za rok sa zabije na cestach cojaviem 120 cyklistov a 50 motorkarov, pokial motorkari za ten rok najazdia dokopy 20milionov hodin (dvojice na motorke pocitam dvakrat) a cyklisti trebars 50 milionov alebo 100milionov hodin (resp. osobohodin). vsetci, vratane dedkov iducich do krcmy. vsetky auta dokopy trebars miliardu osobohodin a 500 neboztikov. proste neda sa objektivne porovnavat hrube cislo so stratami jednych a druhych, ak nezohladnis aspon to, aku dobu stravia na ceste jedni a aku druhi

                        0 0
                        • hribik A1  

                          ale to je len na margo toho ci cyklisti chcipaju na cestach viac nez motorkari. nemam nic proti motorkarom. iba proti jednotlivcom ktori jazdia ako vysloveni kreteni, nech uz akymkolvek dopravnym prostriedkom

                          0 0
              • wartburg  

                Bohuzel jsem to nikde nenasel, ale mas recht tech par mrtvejch nestoji ani za rec. Jak se u nas rika: „Kill them all, God sort them out!“

                0 0
        • cabbage  
          1. a co? holt měl ohnutou značku.. i kdyby neměl žádnou, tak to(ohnutá/chy­bějící) nikoho neohrožuje..
          2. viz 1) – to už tu bylo před rokem 1989(resp. 1945) – tedy pokáždé, když se vynucuje cokoliv jiného než náhrada způsobné škody.
          • a srazil?
          • proto slepě nedůvěřuji semaforům/právu na přechodu a rozhlížím se – přeci jen to budu já kdo v případě nehody bude ležet na zemi v kaluži krve. děti nemám, ale asi bych je učil to samé.
          • obviňování kde koho v případě problémů je lidskou přirozeností. připomíná to histerické ječení pěších, že je cyklisti v lese ohrožují..
          • ?
          • já to nebyl, nejsme v USA a neobhajuji toho motorkáře, jen nadávám no policii a zákony v ČR:-)
          0 0
        • hribik A1  

          …a potom bude prasit po chodniku 40 a nedavat prednost. kto je prasa v aute, ten je prasa aj na biku :-)

          0 0
      • Dew-spec  

        Pokud je pravda to, co je napsano v komentari pod videem z policejniho auta, nevim, proc do toho motas dopravni policii. Pohotovostni motorizovana jednotka nema s dopravakama vubec nic spolecnyho. Kdyz uz neco smolim tak bych sem k tomu rovnou rekl, ze to byl standardni postup. Nikoho podle me neohrozili, navic tyhle typci umej ridit lip, nez kdokoliv z nas tady. To by i sanitky musely jezdit po meste padesatkou. Pokud nekdo skoci pod houkajici auto, je bud hluchej nebo vul. V druhym pripade spravne zapracuje prirozenej vyber :) To, ze ho pronasledovali jen kvuli ohnuty znacce je taky argument jak noha…kdyz zacal ujizdet, mohl to byt klidne nejaky celostatne hledany zlocinec :)

        0 0
        • CZiko  

          přesně tak… brácha když byl jednou v německu na výletě, tak nestíhali s kámošem na místo srazu – tak se rozhodli, že poběží, ale rozeběhli se nešťastně zrovna před hlídkou policie:-D a ta jim hned kontrolovala doklady:) takže taky nevidím důvod proč si něco podobného nemyslet o někom s ohnutou značkou kdo začne ujíždět na motorce:)

          0 0
          • Jirik123  

            v horsim pripade to mohl byt i terorista..:-)

            0 0
            • CZiko  

              nic takového jsem ale neřekl:) kdo nemá důvod utíkat, prostě neutíká:)

              0 0
              • Jirik123  

                jen jsem to chtel doplnit o moderni prvky:-) ve filmech teroristi na motorkach jezdej casto, takze to neni zas tak nerealny:-)

                0 0
          • cabbage  

            a to má člověk chvílema i pocit že nežije v totalitě..

            0 0
    • jipík  

      Jelikož je hezky sedl jsem na kolo a udělal pár snímečků, každej ať si to připomene než sedne za cokoli ať volant či řidítka… a jde vlákno do bloku

      0 0
      • cabbage  

        Tohle zcela jednoznačně způsobila ohnutá značka a nebo prošlá lékárnička!

        0 0
    • assassin  

      no uz me to nebavi…

      takze zakrok byl ok protoze se nikomu nic nestalo …

      pro priste kdybyste chteli ujizdet, tak radsi s citelnou znackou… kdyz ujedete ridila osoba blizka… kdyz ne aspon nedostanete flastr za znacku… jo a v kvalitni helme a treba se spuntama v usich nemusi bejt majak slyset…

      a to ze auto jelo za mnou 100 a nemohlo me dojet? jeho problem ja jel max 50 :)

      no zkuste si s toho vzit ponauceni a chovat se jako lidi a premejslet jestli kdyz nekdo jede v miste kde by nemel, ale v podstate tam nic spatnyho nedela jestli je potreba ho zmlatit klackem nebo natahnout pres cestu drat atd…

      0 0
      • CZiko  

        co na to říct víc než že úplně překrucuješ fakta a znásilňuješ logiku ve prospěch sociální skupiny do které patříš:)

        0 0
      • wroum  

        v helme musi byt majak slyset, jinak nebude schvalena do silnicniho provozu. se spuntama jezdtit nesmis, je to dalsi poruseni. Jestli se nepletu tak od zacatku mesice mas s blizskou osobou utrum.

        0 0
        • assassin  

          myslim ze o spuntech nikde neni rec.. a pri homologaci tusim taky nezkoumaj propustnost zvuku pres helmu… ale jako uz je to to detail kterej nema na nic vliv…

          jinak osoba blizka mi nevadi, osobne si svy prusery vyzeru, nejsem srab…

          ani sem nikde neujizdel, nebyl duvod, a nemam to v planu…

          0 0
          • assassin  

            a kdyby tak na MX motorce… po silnici je to prilis velkej risk…

            0 0
          • wroum  

            spunty spadaj pod to, ze nesmis pouzit nic, co by ti znemoznilo slyset co je potreba (treba tu sirenu).

            0 0
      • jecnak  

        Taky treba mohl bejt hluchej. Nebo slepej. Vlastne to by asi nemohl ridit.

        0 0
        • assassin  

          ale vypadalo to jako ze je spis chromej:) ikdyz vazne, neni easy jet na motorce rychle…

          0 0
          • jecnak  

            Mne se jen libily ty „kdyby“ a „co kdyby“.

            0 0
            • assassin  

              no jo, ale bez toho je to trapne nudna realita:)

              0 0
            • cabbage  

              „kdyby přeba přijel dítě“

              0 0
              • jecnak  

                Treba byl kratkozraky a nevsiml si, ze jede rychle. Navic jeste hluchy, takze neslysel sirenu a mohl mit taky rozbita zpetna zrcatka, takze nevidel dozadu. Mohl mit taky spatne serizeny tachometr. Mohl mit spunty v usich. Mohl mit nastavenou sirenu jako zvoneni v mobilu. Mohl byt ET. Mohl to byt antisemitisticky utok. Muzeme takhle pokracovat skoro do nekonecna.

                0 0
              • jecnak  

                Kdyby treba odjel dite.

                0 0
              • jarda  

                Lepší než řešit náhradu škody – tedy co se stane až … je lepší řešit co se stane kdyby – tedy prevence a k tomu je tady mimo jiné policie. Rozhlédnout na přechodu/semaforu je rozumné, protože nevíš jestli nejede třeba opilý řidič, kterému je šumák, že má červenou a který třeba ujel policii, nebo prostě si jen dal malý pivo a nestihl zabrzdit.

                Až jednou budeš mít děti pochopíš …www.metacafe.com/…k_and_drive/

                Zákony v ČR nejsou super, ale zkus se přestěhovat do Ruska …

                0 0
                • cabbage  

                  O laktační psychóze jsem už slyšel, konečně se s ní i setkávám, ikdyž z nečekané strany:-)

                  „Až jednou budeš mít děti pochopíš“ – miluji argumentaci dětmy – kdokoliv odporuje, je označen za nelidu a vyloučen z diskuze… btw: kolik policistů si viděl zabívat se skutečnou prevencí(např.: převádění dědí na přechodech) a kolik vybírat na nesmyslných místech?

                  „Zákony v ČR nejsou super“ – to neni důvod pro jejich další zhoršování..

                  0 0
                  • Medunka  

                    Co veta to perla hodna mistra pera. Tedy policisty bijici prevenci a jak se prevadi dedici na prechodech. Skoda, ze ty nepises zakony. @jecnak

                    0 0
                    • cabbage  

                      Kvůli tobě to snad budu psát ve wordu.. p.s. chyb mám míň než ty:-P

                      0 0
    • krhac1  

      V našem autocentru prodáváváme veškeré „vybavení“ pro motorkářě;-P ps.kolo tady nemám,přidal bych ho do kolektivu:o))

      0 0
      • Jirik123  

        chybi vam tam rakev a nadoby na transport organu:-D

        0 0
        • krhac1  

          vo.e! my jsme autocentrum a ne chirana,nebo truhlárna;o)max pohřební dodávku,nebo chlaďák:oD

          0 0
      • Krys  
        • Motocentrum, prosím.
        • Dobrý deň, tu je márnica. Koľko ste dnes, prosím vás, predali tých nových motoriek.
        • 15 kusov, prečo?
        • No tak to nám ešte tri lietajú po meste.
        0 0
        • krhac1  

          No asi tak :-( Jsem mimo jiné taky motorkář(to TDMko je moje) a těch křížků dost nechutně přibejvá:(((

          0 0
      • assassin  

        z tehle stroju bych se nejvic bal na tom kresle… je nejrychlejsi…

        0 0
    • cepi  

      Ten kluk to podělal.Když ho načapali tak měl zastavit posypat si hlavu popelem uklidnit se apřijmout trest formou pokuty.Nevipadal by jako šmejd po tom pol. videu.stopro nejel podle předpisů a to je to oč tu jde.Kor u motorkaře že!!!!!

      0 0
    • cepi  

      Mohl mít klid, ale zase by nebylo co řešit.

      0 0
    • přišlapávač  

      tak sem kouknul na obě videa a polizei dělali svou práci a nejspíš dobře. jestli si někdo myslí že jim nechtel uject, tak at se vzbudí ;-)

      0 0
      • fousek  

        No to z toho videa neni zrejmy, protoze kdyby skutecne ujizdel tak na tom videu je ta motorka videt na 1. krizovatce a dal uz nic:-) A nebo to byl strasnej lemlp, eh no lepl asi ne ten by jim ujel i na kole:-)

        0 0
    • biker007  

      dobre mu tak..policjaty v lasce nemam, ale tohle se jim povedlo. doufam ze chlapec nebude moct nejakou dobu ridit nic vetsiho nez trikolku:)

      0 0
    • Krys  

      200

      0 0
    • bikerzdenek  

      Nedá mi to, abych nepřišel také se svojí troškou do mlýna. Dnes jsem jednomu podobnému blbcovi jako z té motorky volal záchranku. Ten zas pro změnu v autě „jenom“ telefonoval. Kolem jednoho jsem již kdysi jel, ten už ležel v igelitovým pytli. Tenhle měl z pekla štěstí a já taky. Stalo se to pár vteřin před tím, než jsem do té zatáčky, za kterou nebylo vidět, vjel. Auto na šrot leželo na boku. motor běžel, teklo z toho kde co, chlap visel hlavou dolů s nohou zaklíněnou v přístrojovce /jak se mu todle povedlo, nevím/. Vypadalo to dost děsivě, mezitím zastavilo dalších pár aut, podařilo se nám otevřít částečně dveře, chlap se nějak zmátořil, s očima vykulenýma se vyškrábal ven a první co ho zajímalo, jestli někdo nevolal policajty !! V obou případech se „vlastně nic nestalo“, jeden rozštípal „jen“ trochu motorku a auto policajtům, druhej vlastně jen svý auto /jestli mu něco bylo nevím, čekal jsem jen na příjezd hasičů/ Ale motocyklista si taky moh jen o něco škrtnout a mohlo být nešťastných víc. A kdybych já byl přijel za tu zatáčku o něco dřív, tak taky domýšlím co se mohlo stát. A taky tam mohly jít děti nebo kdokoliv jiný nebo jet cyklista. Tak nevím, komu mám fandit, ale spíš v těchto případech stojím při těch policajtech /a to už mám taky 3 body pryč/.

      0 0
    • Splinter  

      Ať mě zastaví, ať mi daj pokutu… Tak proč ujížděl? Hlava vymazaná… :-/

      Horší než s motorkářema je to s jeepama… Přijde mi, že čím větší jeep, tím větší pako vevnitř…

      0 0
    • beavis  

      Jako od 15 let aktivni motorkar sem se na tohle video uz nekolikrat koukal a mam cim dal vetsi dojem ze ten motorkar nevedel ze ho honi. Jinak by policajti nemeli nejmensi sanci. A v takovyhle dopravni zaplave by ho po chvili nevideli. Proto z praxe cim ze obycejny policejni auto (prosli mi to jako Oktavka) nema proti motorce sani. A docela se divim ze vubec po nem sli. Jinak ac na kole a na motorce jezdim strasne rad (a obcas mam problemy si vybrat), tak nejak extra rad endurare v lese rad nemam. Les by mel zustat lesem urcite si „bahnaci“ zajezdi daleko lip v piskovne nebo nekde na halde hliny apod. V lese by mel byt klid;-)

      0 0
    • Loner  

      ..no já to vidím tak, že pan motorka liška podšitá ujížděl – ne moc rychle aby se nezabil, ale že hoši od policie na tom kritickém místě sokolíkovi zkřížili cestu po chodníku a přitom do něj (do piráta) ťukli. Takže by jim měl poděkovat, že mu zamezili jeho další zběsilou jízdou ohrožovat ostatní normálně jedoucí a jdoucí lidičky. Na panu motorkovi je, aby zaplatil příslušnou strafe, poučil se, a na policii je, aby svoji kličku na chodníku zdůvodnili – v zájmu sebe samotného doufám, že se jim to podaří a další potenciální dvojkoloví vrahové si narovnají značky a budou se chovat na asfaltu rozumně. PS. Patřím do zájmové skupiny bikerů, nenávidím motory v lese, pokecám s koňáky, rozdupávajícími „moje“ pěšinky a byl jsem katapultován motorkářem ze silnice do pole, když filuta nestihl v rom fofru jaksi zatáčku vybrat – vlastně jo, ale ne po své pravé straně.

      0 0
    • assassin  

      abysme to tu trosku posunuli – takhle se jezdi po Praze kdyz se to umi trosku lip… nekdo vyse psal ze okta motorku dohoni v podstate velmi snadno… ze jsou plocijti mnohem lepsi ridici nez my bezni smrtelnici, zajimalo by ma jakej nazor na to bude mit ted: www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Krys  

        To asi nie je ten policajtami zrazený, že? ;)

        0 0
      • Jenda  

        tohoto honit netreba – polocas rozpadu 2 roky:-)

        0 0
        • assassin  

          zvlastni je ze tenhle clovek uz jezdi vyrazne dyl… a porad jeste to nikomu nenarval nikomu do dveri a nikoho nezabil…

          0 0
          • wroum  

            to prijde.

            0 0
            • assassin  

              jj to samy muzu ja tvrdit o tobe uz jen proto ze jsi psal ze jezdis po autem po Praze…

              0 0
              • wroum  

                nejezdim 200, nepredjizdim kdyz neco jede proti…, jezdim uplne normalne a i tak uz mam za sebou tri drobny kolize a ani sem je nezavinil ja. nikdo neni neomylnej a kazdej muze udelat chybu a IMHO je rozdil, jestli tu chybu (nebo dojedu na cizi chybu) udelam v 60 km/h a zmuchlam plechy nebo jestli ji udelam v 200 a zabiju sebe a mozna i nekoho jinyho… ale tvrd si co chces :)

                0 0
              • Honza729  

                Tomu se rika Zelezna logika :-))))

                0 0
      • miki  

        Kdyby Ti nějakej takovehle magor na motorce vletěl do auta z boku a zmrzačil příbuznýho nebo medejbože zabil tak bys změnil názor.

        0 0
        • Jenda  

          jo to mi pripomina jak motorkari na Kladne meli jeden cas zabavu ze pri vyjezdu z takovyho podjezdu skakali, bohuzel dopadali tesne pred prechod a krizovatku. No a jeden takhle to narval do kufru feliny a pak se proletel jeste asi 50m. Vysmat jsem se mu bohuzel uz nemohl bo jsem slusne vychovany chlapec a tatinek me naucil ze mrtvolam se nesmeje.

          0 0
        • assassin  

          no videl si nekde usek kde tohle co popisujes hrozilo? nerikam ze to neni riskantni… ale mozna min nez to z videa pro bezneho divaka vypada…

          0 0
          • Honza729  

            Ano, hrozilo to kazdym mijenim auta, jehoz ridic mohl udelat nepredvidatelny manevr......hochu,hochu­,cim driv ti tohle dojde, tim vetsi mas sanci prezit :-/

            0 0
            • assassin  

              kdyby to auto udelalo manevr o kterym pises tak v nejhorsim pripade ho shodi bokem a posle motorku k zemi …auto bude mi odrenej plech… nehrozi zraneni posadky… nebo by auto trefil zezadu … coz treba pri ± stovce co jedou vsichni na strakonicky vs motorka minu to co by stacil ubrzdit… uz by taky nebyla ran takova aby ohrozila lidi v aute…

              rec byla o narazu 200kmh do boku vozidla a ohrozeni zivota tech v aute ne motorkare…

              jinak opakuji ze 200 na jeho budiku neni realnjch 200, ale min.. nema pravdepodobne seriove prevody

              0 0
              • Feroman  

                ty ses nejakej jasnovidec, ze tak presne vis jak by to bylo…

                0 0
              • Honza729  

                Kdyby bylo hovno cukr, delalo by se rovnou do kafe.

                0 0
                • assassin  

                  jj hlavne ze tu vsichni mudrujete co BY se stalo KDYBY … nic se nestalo a ten kluk je doted uplne v poho… takze laskave nekritizujte moje CO BY KDYBY…

                  0 0
      • Honza729  

        „kdyz se to umi trosku lip“........Rychle umi jezdit kazdej blbec, ne ?? Pro me je ten, co na motorce neco umi, spis neco jako Kovar, atd…

        0 0
        • assassin  

          no ze rychle umi jet kazdej blbec… s tim nesouhlasim…

          0 0
        • fousek  

          Omyl ty co umej jezdit rychle na motorce zijou a ti co to neumej nezijou, nebo nejezdej rychle

          0 0
          • wroum  

            Omyl ty co umej jezdit rychle na motorce zijou o neco dyl, pripadne dostanou rozum a ti co to neumej nezijou, nebo nejezdej rychle.

            PS: ono to neni jen o tom, jestli zvladas jet rychle, ale i o tom, jestli v ty rychlosti stihnes i dostatecne rychle zareagovat…

            0 0
            • fousek  

              jj proto ti co umi jezdit rychle nejezdi rychle za vsech okolnosti, no nekdy se stane nepredvidatelna vec a to je pak proste smula

              0 0
      • Jirik123  

        jezdit asi umi, ale az mu to jednou nevyjde, nebo proste nekdo nebude pocitat s tim, ze tam kde je 90 leti naky hovado 260.. tak z toho nebudou jen pomackany plechy.

        0 0
        • assassin  

          jj 260 jede jen v tunelu… treba az nekoho koho nenapadne ze tam kde je 70 jede nekdo 260 a v tom tunelu bude couvat, nebo se bude otacet ..... kdyz nekdo neudela takovou prasarnu tak tam nebylo zadny extra nebezpecny misto…

          0 0
          • Jirik123  

            pres 200 dava na hodne mistech.. z toho videa to vypada desne easy a desne bezpecne, ale az to jednou nekde nevyjde, tak jen doufam, ze nevezme nikoho s sebou:-/

            0 0
            • assassin  

              udaje z tacha jsou zkreslene, pravdepodobne je tam jinej sekundarni prevod nez v serii a origo tacho tudiz celkem vyrazne nameruje…

              0 0
              • Honza729  

                Jaky je rozdil se zabit ve 180 a ve 220 ????

                0 0
                • assassin  

                  no chapu ze by byl problem kdyby zabil nekoho jinyho… ale pokud zabije sebe tak vas to nemusi trapit ne? a ja rikam ze ohrozeni ostatnich na zivote v tom videu podle me neni… kdyz nezajdu do nejakejch absudrnich KDYBY nahod…

                  ale tam muzu zahrnout treba i tu ze panovi na prasnym moste praskne pneu a on autem najede na tramvajovej mustek

                  0 0
              • JIRA  

                Podle toho jak rychle míjí auta mi to zkreslení přijde jako „větší než velké“. :) Sice na motorce jezdím, ale tohle mne fakt nebere. Snad nezabije sebe ani nikoho okolo.

                0 0
                • assassin  

                  jj zalezi jak hodne je to predelane na prevodech.. ale cca tri zuby na rozete ..coz bych tak tipnul na pouzivanou zmenu u R1 … udela cca 30–40 kmh rozdil pri nakejch 150–200 … s tim ze uz normalne motorky cca 10procent kecaj… tak pri 180ti na budiku tam muze byt mezi 140–150ti…

                  jinak tohle taky neni muj salek kavy… je to hodne o tom jestli te nekdo sunda… ja radsi jezdim tam kde kdyz spadnu je to jen a jen moje vina…

                  to enduro by me bavilo… ale nedokazu vyjet mimo cestu… furt mam pocit ze jedu po cizim a ze me muze kdekdo opravnene nadavat… a lokality kde je to OK jsou daleko a tahat tam moto na vozejku… na to nejsou finance… treba casem:)

                  0 0
                • assassin  

                  muzem nekdy zajezdit v lete treba… ikdyz ty furt trenujes… bych ti nikde nestihal/nezvla­dal:) a jestli by mi fousek pujcil moto:)

                  0 0
                  • JIRA  

                    Mně se tedy zdálo, že jede ještě pomaleji. Třeba jak ubýhají sloupy nebo míjí tu 105ku – to žádný hukot není. Stejně je to ale magor, jak to střílí mezi auta. Líbily se mi jen ty záběry, kde je vidět jen nebe. :) I když na video Praha-Strakonice to nemá.

                    Já myslel, že už letos budeš jezdit to supermoto. ;)

                    Netrénuju – jezdím na výlety. :) Zatím každou sobotu celou zimu. Podle mne je kolo vhodný doplněk k moto a obráceně. Enduro jako enduro. ......a psali to i ve Velu! :)) Vozík jsme koupili minulý týden. Teď musí enduro „k lékaři“ a asi to bude za víc než 30 CZK. :) Tím pádem asi budu muset na kolo. :) Na konci února by jsme měli jet na týden na Sardinii – tam snad zrovna hony nebudou. ;)

                    0 0
                    • assassin  

                      ty jo 30k je celkem hodne, co tomu je? na dalsi moto nemam penize, a na planu jet aspon pisek v mitasech je blby to ze nedelaj slik na 18ku kolo a za 19ku chtej vsichni nesmyslny penize… navic mi padla kozena kombi co sem mel mit za dobry penize a prestoze se muze jet mitas v mx vyzbroji, tak do toho bych nesel:)

                      ono na zivo to vypada vzdy rychleji… cloveku se zuzi pohled jak nestaci mozek pobirat vse … kamera to vidi cele a na kamere to pak vypada pomaleji nez z vlastniho pohledu…

                      0 0
                      • JIRA  

                        Ale ne! Myslel jsem, že to bude víc než 30 korun za recept. :)

                        Tak až pošetříš dej vědět – pojedu Ti fandit. :)

                        0 0
                        • assassin  

                          ty jo ja sem tupej… nejak sem to vubec nepochopil:)

                          0 0
                          • JIRA  

                            Tak to prý bude asi za 333 receptů říkal „pan doktor“. :) Píst a tak…

                            0 0
                            • assassin  

                              hm taky pekny…tak to kdyz za sezonu udelas pist a tak okolo to si nakej ten kilometr (mth) najel

                              0 0
                              • JIRA  

                                Ty mth najel hlavně někdo přede mnou. :) Já to jen dávám dohromady – nechce si mi prodávat věc „s problémem“. V servisu mi řekli, že se to tak prý nedělá a když se blíží velká oprava, tak raději prodat než investovat – tohle mi ale nějak nejde.

                                0 0
                                • assassin  

                                  hele 250 je na me malo (na silnici) ale nechces jako dalsi zkusit berga 550? ja bych ho pak od tebe vzal, pripraveneho na sezonu:) ale chapu te, ja zase radsi neprodavam a moto uz mam 5let:)

                                  0 0
                                • assassin  

                                  ale jinak respekt za pristup … takhle by to melo vypadat

                                  0 0
                        • Honza729  

                          btw. k tem receptum: poplatek je fakz ucinnej. Cekarny, kde driv bylo plno duchodcu-hypochondru, jsou ted prazdne a konecne se da prohlidka absolvovat bez dlouheho cekani :-)

                          0 0
          • miki  

            Hrdinů jsou plné hřbitovy

            0 0
      • Beeda  

        no neprekracuj rychlost sveho IQ, to jest 49, pote jsou veci pod prahem tveho vnimani…

        0 0
        • Krys  

          Celkom rozumná poučka. Paradoxné je, že kto má IQ nad 130, tak viac ako 130 veľmi nejazdí.

          0 0
        • assassin  

          nevim podle ceho soudis jake mam IQ, a kolik prekracuji povolenou rychlost … nikde neni napsane ze na tom videu jsem ja … je klidne mozne ze ja na motorce ani nejezdim…

          0 0
      • wroum  

        …takhle se jezdi po praze, kdyz ma clovek vymasteno v hlave. Doufam ze si on a jemu podobni co nejdrive ublizej a vratej se na zem. a kazdej kdo ma takovyhleho jelimana za vzor a obdivuje jeho „umeni“ je snad este vetsi blb…

        0 0
        • assassin  

          to souhlasim… ale je to vicemene jako mit za vzor jakehokoliv jineho extremniho sportovce, v nasem pripade treba Hilla,Simmonse nebo Marosaka…

          0 0
          • wroum  

            ja v tom vidim docela rozdil. i takovej Bender ohrozuje maximalne tak sam sebe a to same vsichni ti, cos je zminil. Je to jako srovnavat 200km/h po Strakonicky v plnym provozu a 200 km/h na prazdnym okruhu v Brne…

            0 0
            • assassin  

              myslim z lidi v tech autech tou motorkou primo ohrozeny nejsou…

              0 0
              • Dew-spec  

                Ty jses fakt neskutecnej, co by se asi tak stalo, kdyby ten motorkar pred nejaky to auto z jakyhokoliv duvodu spadnul… I v ty sedmdesatce by to byl na Strakonicky masakr jak svine.

                0 0
                • assassin  

                  jj byl by mrtvej motorkar a nabourany auta… ty sou tam kazdou chvili a ne kvuli tomu za tam spadnul motorkar ale proto ze nekdo telefonoval, cetl si atd.....

                  uz je to zase na urovni coby kdyby…

                  0 0
                  • Honza729  

                    Podivej se vys, uroven „kdyby“ jsi tu zavedl ty..... :-)

                    0 0
                  • Krys  

                    Fakt nerozumiem, o čo ti ide. Tým, že si sem dal video bezohľadného účastníka cestnej premávky, nič nedokazuje v súvislosti s pôvodným prípadom, ktorý sa tu rozoberá.

                    0 0
                    • assassin  

                      treba me zrovna ted bavi tenhle typ diskuze… treba jako reakce na prispevek vyse ze motorka oktavce ve meste neujede a kdyby to bylo uplne mimo tak na to vsichni nereagujete…

                      0 0
                      • Krys  

                        Ujede, to je snáď jasné. Nemôžme sa preto diviť, že policajti sú ochotní urobiť čokoľvek, aby potrestali bezohľadných účastníkov cestnej premávky. A práve motorky, keďže sú schopné oktávke újsť, sú tàňom v oku. Keď polícia vymyslí nejaký špeciálny postup na ich chytenie, nebude to preto, že by polícia chcela šikanovať motorkárov, ale preto, že inak ich chytiť nedokážu.

                        0 0
                  • Jogador  

                    Nabouraný auto? Zkus si v 70 km/h vjet autem jen na chodník, uvidíš co to s ovladatelností auta udělá, i když ty už to pak asi nezjistíš…

                    0 0
                    • jizby  

                      přesně tak. Při bočním nárazu do kandelábru v 70ti se sice většina aut nepřepůlí, ale pro lidi na straně nárazu to bývá smrtící dost často.

                      0 0
              • Jenda  

                tak videl jsem tam dve situace kdy si dovedu predstavit primy ohrozeni ostatnich ucastniku – jednou jsou na vedlejsi videt cyklisti – kdyz nekam vjizdim ve meste rozhlizim se ale predpokladam ze vsichni jedou cca do tech 70 (na 50) a hle najedou tam jede nejaky masturbator 200 – nemam ho sanci videt a jestli on bude schopnej se me vyhnout kdyz mu tam vjedu z vedlejsi je velmi diskutabilni (BTW takhle zabilo hovado v bavoraku myho kamarada a zenskou vedle nej kterej mu sice nedal v aute prednost ale to hovado jelo na 90 min 160 pres horizont takze ho videt nemohl ani kdyby chtel) Druha situace kdy se tam protahuje mezi autama a v odstavnym pruhu jede cyklista – opet situace ze se ridic lekne co se deje a strhne to doprava a sunda cyklistu neni nerealna. jenom by me zajimalo co by treba delal ten ridic toho bilyho nakladaku hned na zacatku kdyby se motorkar nevesel – jestli by to strhnul na chodnik nebo ho klidne nechal at to do nej nakouri:-)

                0 0
                • fousek  

                  Video sem tak pozorne neprohlizel, ale kdyby se vedle biliho nakladaku motorkar nevesel tak tam nejede, navic je tam mista ze by se tam veslo i auto

                  0 0
              • wroum  

                myslis ze kdyz 250 kg motorka trefi tunovy auto, tak se nic nedeje?

                2× jsem videl smrtelnou nehodu, kde byl na vine motorkar. Poprve predjizdel kdyz jelo auto proti a trefil ho na levy predni svetlo. nejel rychle, jel tak 120 cca a to auto melo svoje predni kolo misto sedacky ridice, ridic v bezvedomi (ale asi prezil), motorkar v cernym pytli… Podruhy sem videl jak nedal motorkar prednost a nakouril to do auta z boku presne na ridicovi dvere, oba tuhy…

                A jednou jsem na posledni chvily uhybal nejakymu curakovi, co mel podobnej pocit neohrozenosti jako ty a rval to do zatacky tak, ze ho to vyneslo do protismeru. Kdybych duchapritomne nezareagoval uhnutim do protismeru, tak me trefil mezi svetla, takhle se asi jenom posral, prekonal infarkt a polozil stroj do skarpy. Kdybych mel pocit, ze me motorka neohrozuje, tak sem neuhybal a nechal ho rozplacnout o masku… ale taky sem moh bejt mrtvej ja, moje pritelkyne a treba este ty dalsi 2 lidi co sedeli vzadu… fakt nevim.

                0 0
                • assassin  

                  jj ale pletes si nasledek havarie kdy motorka trefi proti jedouci auto (rychlosti se scitaj) a naraz do boku stojiciho auta..... s havarii ktera muze nastat pri kolizi moto-auto jedouci stejnym smerem… coz bude dost rozdil…

                  ale samo nechci rict ze KDYBY tam vzniknul nakej maler ze to URCITE NEOHROZI nikoho jineho… jen rikam ze to tam neni tak zhavy jako treba 200 po prazdne okresce kde je naka odbocka na ktere vyjede auto-neda prednost,protoze motorku nevidi..... v tom meste je to mozna min rizikove…

                  ja nemam pocit neohrozenosti, na motorce uz jezdim nakej patek , mel jsem i nejake nehody a vim jaka rizika jizda na moto obnasi…

                  vyjeti do protismeru na brzdach je bezna chyba zacatecniku a nejen motorkaru… kdybych mel ja psat kolika takovejm zavodnikum v aute sem ja uhybal na moto.....

                  0 0
                  • wroum  

                    zas takovej rozdil to nebude, vzdy jde o soucet rychlosti. pokud trefis auto jedouci 50 km/h v protismeru pri rychlosti 50 km/h, tak soucet je 100. Kdyz pri 180 trefis auto ve stejnym smeru jedouci 80, tak je soucet taky 100 a jedinej rozdil je ten, ze si vzajemne nevidite do tvare… nehlede na to, ze kdyz polozis nebo za jizdy opustis masinu, tak muses zarvat i pri mensi rychlosti, dulezita pak bude rychlost vuci zemi.

                    0 0
                    • Honza729  

                      Nech ho bejt…kdyz je mu jedno, ze zije…:-/

                      0 0
                      • assassin  

                        nevim proc furt do me tahas me… ja s tim nemam nic spolecneho… a nebo mam podle tebe prodat moto protze je nebezpecne, kolo, protoze je nebezpecne a koupit lepsi TV? u te se mi s nejvetsi pravdepodobnosti nic nestane…

                        0 0
                    • assassin  

                      pises ze to neni rozdil…jestli celne nebo zezadu a dokumentujes to na uplne jinejch cislech .....

                      myslim ze i tech 100kmh pri narazu ze predu nebo zezadu cca 200kg motorkou posadku neohrozi… z boku je problem, ale predek/zadek ma docela velke deformacni zony … a pokud ridic moto se snazi padu nejak vyhnout vetsinou moto polozi… pak spis zajede pod auto a tim posadce v podatet nehrozi nic..

                      to ze je pro motorkare smrtelnej klidne pad i v 50km nepopiram…

                      0 0
                      • wroum  

                        nechci se hadat, ale pri 100 km/h je naraz tak silnej, ze pokud nesedis v S-klasse, tak bych se o zivot obaval. 200 kg je dost na to, aby to pri 100km/h melo hafo energie na slusnou destrukci. jak uz sem psal vys, videl sem jednou v zivote bouracku motorky a auta celo na celo a myslim ze soucet rychlosti nebyl ani tech 100 – motorkar mrtvej, ridic v bezvedomi a tezce ranenej, predni kolo auta bylo misto predni sedacky ridice, auto zmuchlany az po sloupek mezi dverma. Bylo to na Stechovicky asi 1,5 km od Stechovic na Prahu. Motorkar me predjizdel dost riskantne dolu ze stechovickyho kopce (1100 Blackbird) a ja dole pod kopcem zastavil na 10 minut pro dorty v cukrarne a pak uz sem videl jen jak frajera davaj do pytle a ridice do sanitky. Rozrezana helma, rozstrihana kombineza, motorka rozmrdla o auto lezela nedaleko v prikopu (podle toho bych rek, ze ta rychlost narazu nebyla vic nez tech 100 – motorka zadnou brzdnou drahu neudelala, auto jo), nicmene motorkar evidentne preplachtil to auto a ukoncil se tak 30m za nim o takovou zidku… myslim ze proste nestihnul ani prd, natoz polozit motorku…

                        0 0
                        • Lance  

                          cos slavil?

                          0 0
                          • wroum  

                            nic, jezdili sme na Slapy na chatu a kdyz sme se vraceli, tak jsme obcas koupili dorty ke kavicce domu… v tyhle cukrarne meli fakt deluxni…

                            0 0
                        • assassin  

                          rychlost pri srazce 100kmh? myslis ze na stechovicky jel nekdo autem min nez padesat a soucasne na blackbirdu taky min nez 50? kdyby oba jeli v tehle rychlostech asi by nedoslo ke srazce – predpokladam ze se nestacil vratit pri predjizdeni, ridic 30+ metru daleko a popisovane poskozeni automobilu bych odhadl rychlost moto pred srazkou okolo 200 …ta motorka pri narazu moc daleko neleti…

                          mamu v oktavce trefila pani ve 4kovym golfu z boku na sloupek u spolujezdce, jela cca 60–70kmh … obe auta totalka (nase opraveno za cca 50tis, dily z vrakace atd) golf venku pytle a posadka nebyla ohrozena ani jedna… a to si myslim ze G4 je sakra jina vahova nez moto…

                          0 0
                          • wroum  

                            obavam se, ze mas zkreslenou predstavu o rychlostech. ja to jednou nedobrzdil do S-klasse a bouchnul sem do nej asi v 25 km (je to v zatacce do ktery jezdim tak 40–50 a stihnul sem docela fest brzdit) a menil sem svetla, masku, chladic, chladicovou stenu, jeden blatnik a haubnu. Trefit ho v tech 50, tak to bude horsi, trefit ho v 70, tak sem pravdepodobne na JIP, jestli vubec…

                            Dalsi vec, je rozdil, kdyz te trefi auto, kde je vetsi plocha narazu, tak se ta sila rozprostre ale kdyz te trefi motorka, tak ta sila jde do jednoho bodu a v tom miste napacha vic skody.

                            S tou 200 to je taky mimo, znam cloveka co polozil motorku ve 200 na dalnici D1 a podle jeho slov byl po tom, co zastavil vic nez 160m od mista kde lehnul, mel daineesku s kevlarovejma chranicema a dobrou helmu, vse bylo na odpis ale jemu se nic nestalo az na par modrin, popalenin a sok. Kdyby jel ten clovek ve stechovicich rychlejc, musel by lezet urcite dal nez 30m. Motorka byla hozena bokem.

                            0 0
                            • assassin  

                              je neco jinyho klouznout se po asfaltu a neco jinyho letet vzduchem po narazu… to jak si menil dily – tohle odejde pri kazde male rane… haubna, svetla, naraznik ..fakt netvori deformacni zonu o ktery mluvim… i tak je porad 200kg motorky dost rozdil proti 1000+kg felicie… ja rikam ze celni stret s rchlosti kontaktu 100kmh… pokud auto nebude nakej zazrak bezpecnosti ala skoda 100 (vono asi jakakoliv skoda starsi nez okta) tak pri torose stesti nebude ohrozena posadka…

                              (ja napr pri cca 50kmh prelitl traktor, soupal bych se mozna dal…)

                              200po dalnici a jeste kdo vi co tvoril kdyz si lehnul… taky mas dobry znamy…

                              0 0
                              • Jirik123  

                                ve videu jsou tri crash testy, motorky jedou 60km/h je videt, ze osoby uvnitr pri tehle rychlosti neohrozi samotna motorka, ale jeji ridic, ktery vleti okynkem dovnitr.. krata.cz/index­.php/content/vi­ew/173/57/

                                0 0
                                • assassin  

                                  no jo ale tam co je to evidentni je to zboku… to jest pripad u kteryho to uznavam, ja mluvil o celnim a zadnim… u toho zadniho je to na povazenou…je to kombi.. a vlitl evidentne jen do kufru(zase jel jen 60) a navic to bylo na ctyrkolce…

                                  0 0
                              • wroum  

                                ja tvrdim, ze 100 kmh a 200 kg to auto zdemoluje a ohrozi posadku bez ohledu na to, z ktery strany dojde k narazu. zkouset to ale nebudu. uvedom si ze rozdil energie mezi narazem ve 100 a v 50 neni dvojnasobny, ale nekolikanasobny.

                                BTW: je to znamej, zname se, ale to je tak vsechno…

                                0 0
                                • Beeda  

                                  tehle repe assovi to nevyvetlis, co zde prezentuje ukazuje jak je hloupej, bohuzel i hlupak muze (nejcasteji) zabijet,. Proste ho potkat po situaci jako na youtube, tak mu reknu ze cur*k do oci:-) Clovek co na motorce umi proste vi co motorka muze zpusobit a nepotrebuje to dokazovat v provozu(sedne na okruh a zavodi). Kdezto assholl je ubrecenej litujici se srabik vymlovajic na smulu…

                                  0 0
                                  • assassin  

                                    aha a to ze pisu svuj nazor na to jak hodne poskodi pri jake rychlosti motorka auto o me rika ze sem debil? sam si to prerovnej v hlave, kdyz se nedrzim davu a nerikam ze vsichni motorkari sou debilove a meli by se zavrit tak sem hloupej?Kde vidis ze se lituju? Z ceho soudis ze seb srab? Proc mi nadavas?

                                    0 0
      • Lance  

        nic proti tobe, ty ho znas? tak to je normalni curak, jak tam jede mezi tema dvema autama, tak byt v tom jednom,tak cuknu volantem smerem k nemu, to mi moc normalni neprijde. P.S. mam zname motorkare, tudiz nejsem jejich zarytym odpurcem:) nehlede na to, ze chcu papiry :)

        0 0
        • assassin  

          hele on se mezi dve auta vesel nebyl tam duvod proc by ty dve auta meli nahle a prudce menit mezeru mezi sebou… tobe prijde normalni nekomu kdo jede na motorce (ikdyz ne podle predpisu a riskatne) cuknout volantem jen abys ho poskodil/zabil? me teda neprijde moc ok jezdit jako prase… ale furt mi to prijde lepsi nez delat schvalnosti jen aby si nekoho poskodil…

          komentare ze je to *****, ze zbytecne riskuje atd beru .. ma to logiku a maji pravo na tenhle nazor

          ale s tim jak se brzdim s tim abych soudil lidi bez toho abych je znal tak u tebe udelam vyjimku… jestli myslis vazne ze bys nekoho schvalne poskodil/zabil, jen tak protoze se ti nelibi ze jede rychle tak ses u me CURAK ty

          0 0
          • Lance  

            to jsem napsal jen tak, udelat bych to neudelal, curak to je, dle tebe jsem curak i ja, ok je to tvuj nazor, hele, co to mas za masinu v tom profilu?

            0 0
          • Krys  

            Cuknúť volantom môžeš z mnohých príčin. Napr. diera v ceste.

            Ak by som vletel do diery a poškodil si auto len kvôli tomu, že v pravej chvíli vedľa mňa preletel veselý motorkár a ja som sa nemohol vyhnúť prekážke, bol by som dosť nasratý.

            0 0
            • fousek  

              No mam ten dojem ze nemuzes ze to proste vyhlaska nedovoluje nahle menit smer a rychlast jizdy

              0 0
              • wroum  

                zatimco ten motorkar kteryho by potencialne srazil tam normalne takhle jet muze a vyhlaska mu to dovoluje… LOL

                0 0
              • Krys  

                Vyhláška neprikazuje cestou zbierať všetky kanály, chodcov a cyklistov. Pokiaľ ostaneš vo svojom pruhu, môžeš v prípade potreby pendlovať zo strany na stranu.

                0 0
                • fousek  

                  No neni pravda, mas se drzet pri pravem okraji vozovky, to jestli jsou tam kanaly je vyhlasce putna, pri objizdeni prekazky mas zavcasu dat znameni o zmene smeru jizdy a pokud se nevejdes do sveho pruhu tak dat prednost protijedoucim vozidlum. Wroum:No ted nevim, asi nemuze, ale i kdyz tezko rict, kdyz cyklista muze predjizdet auta zprava, to fakt nevim, ale treba ve Francii, Holandsku, Italii se to dela bezne a zadnej autar motorkarum neotevira dvere a podobny nesmysli jen proto ze je motorka ve meste rachlejsi a on musi sedet v aute v zacpe

                  0 0
                  • miki  

                    Si to pleteš ,Cyklista podle vyhlášky Smí objíždět pomalu jedoucí vozidla z prava.Cpeš tady povinosti řidičům aut a motorka podle Tebe může vše.

                    0 0
                    • fousek  

                      Ja rikam ze nevim, ale kdyz je ve vyhlasce takovahle blbost, tak nevim proc by motorky nemohli projizdet mezi autama, nikde sem nepsal ze ji tam muzou praskat 200

                      0 0
                      • wroum  

                        v ty vyhlasce to neni, protoze to neni dobrej napad.

                        0 0
                        • assassin  

                          hele projizdeni na motorce mezi autama rozumnou rychlosti je podle me normalni napad … je to zakladni vyhoda motorky ve meste… to ze projede a snadno vsude zaparkuje… nebudem do toho tahat to video – u toho je jasny ze tak motorkar jet nema a ze riskuje – ale sundat treba ve meste motorkare schvalne jen kvuli tomu ze on jede a ja ne treba otevrenim dveri, najizdenim na prostredek… to ti prijde OK?

                          me treba kdyz sem jezdil do skoly z barandaku tak tam se projizdel frontu celkem tradicne.. jedu tak max 40 .. a naslo se docela dost lidi co mi cestu schvalne zablokovalo… dokonce se me jeden snazil najizdenim shodit… byla to pro nej hrozna legrace … kdyz to pak zase zastavilo tak sem zatsvil dal moto na stojanek a sel k nemu .. frajer vysmatej se zamknul… kdyz sem mu ukazal na kevlarove protektory na kloubech rukavic a na jeho okno tak se mu ten smich nejak ztratil z tvare… ale sem mekkej … navic kdyby pak na me zavolal policajty odnesl bych to ja.. tak sem se na nej vykaslal…

                          0 0
                          • miki  

                            asi se budeš muset napřed naučit ovládat sebe a pak motorku.

                            0 0
                            • assassin  

                              jestli si to precetl, ja sem se udrzel… jen sem mu ukazal ze v pripade ze bych byl nasilnik, ze ho ty zamcene dvere neochrani…

                              nejradsi mam kdyz nekdo kdo me vubec nezna soudi jak dobre ovladam sebe a jak dobre ovladam moto…

                              kdo me zna a vi jak ovladam kolo… tak moto ovladam lepe…

                              0 0
                          • Krys  

                            Tak to už je, zo strany toho vodiča auta, číra kokocia. S tým nič neurobíš. Treba sa s tým naučiť žiť a počítať s tým. A samozrejme nemá význam komplikovať si život poťahovačkami s políciou.

                            0 0
                  • Krys  

                    Tak ja to skúsim inak. Pokiaľ pri obchádzaní prekážky (chodcu, cyklistu) zostávam vo svojom pruhu (nejdem za čiaru), nemusím dávať znamenie o smere jazdy. Ak na vyhnutie sa prekážke (alebo chodcov, cyklistov) potrebujem prejsť do vedľajšieho pruhu (prípadne do protismeru) nesmiem ohroziť vozidlá v tom pruhu, cez ktorý sa vyhýbam a musím dávať znamenie o zmene smeru jazdy. Vyhláška nezakazuje obchádzanie prekážok. Pri všetkých týchto úkonoch musím, okrem toho spomenutého neohrozenia, dávať pozor jedine na to, či ma zprava nepredbieha cyklista. Pokiaľ viem, tak za bežných okolností múže ísť v jednom pruhu len jedno vozidlo. Nie dve vedľa seba.

                    0 0
          • Honza729  

            Aha.....no tak nezbyva nez ti poprat hlavne stesti. Predevsim pak ale tem okolo… :-/

            0 0
            • assassin  

              mas nejake duvodne podezreni ze sem nebezpeci pro ostatni? ja s tim videem nema nic spolecneho krome toho ze sem na nej dal odkaz…

              0 0
              • Honza729  

                No, uprimne receno…po tom, co tu hlasas, si myslim, ze potencialne nebezpecnej budes :-)

                0 0
      • Lance  

        nic proti tobe, ty ho znas? tak to je normalni curak, jak tam jede mezi tema dvema autama, tak byt v tom jednom,tak cuknu volantem smerem k nemu, to mi moc normalni neprijde. P.S. mam zname motorkare, tudiz nejsem jejich zarytym odpurcem:) nehlede na to, ze chcu papiry :)

        0 0
        • Jirik123  

          taky znam par motorkaru, poslal jsem jim odkaz a uz mi chodi reakce. prekvapive se vsichni shoduji: dobytek.

          0 0
          • krhac1  

            Udělal jsem to samé a ty reakce znějí trošku jinak dobytek je velmi slušný výraz.Většinou se píše něco o „ÚDECH“.Ale to jsou kluci a holky,kteří si nepotřebují něco dokazovat,je to jejich koníče a styl života.Tihle KOKOTI nám dělají „reklamu“,že se ani nemůžeme divit jak se na motorkáře pohlíží:(((

            0 0
          • fousek  

            Jo takhle mezi reci ti to odkejve kazdej ze je to debil, o tom zadna. Me by spis zajimalo jestli nakej tvuj kamos ma silnicni motorku a jestl jezdi podle predpisu, protoze pokud ji ma a jezdi podle predpisu tak nevim na co si ji kupoval

            0 0
            • assassin  

              jj schvalne at kamosi napisou jaky maj moto a jestli maj neco kapotovanyho a reknou ze jezdej podle predpisu tak se na ne pojedu podivat… protoze to sem jeste nevidel…

              0 0
              • Jirik123  

                neprijde vam to tedka od vas, tak trochu jako strelba do vlastnich rad? :-)

                0 0
                • assassin  

                  je to mozny, ja jen rikam co si myslim, osobne nejezdim ani jako jeden z tech co byli na videich, mestu a dalnici se zdaleka vyhybam… ale to ze nedodrzuju 90ku tu priznam…

                  0 0
              • hanz  

                takže z debyty vyplívá že každej kdo má silniční motorku je debil..výborně, takže všichni silničáři, nějací mx a enduro(ti co jezdí v lese)…to vám zbejvaj zbylí mx a enduro plus čopráci…takže z týdle rovnice nám vyplívá že cca každej druhej motorkář je debil..muhaha ber to s rezerveu, spíš se už bavím a todle se hezky nabídlo..nebo to je opravdu tak?

                0 0
                • fousek  

                  Sem nikde nerek ze sou debilove, ja proste rikam ze na netu ti klidne budu tvrdit ze enduristi v lese nemaj co delat a odpoledne vyvoram brazdu krz les podle azimutu:-)

                  0 0
                • assassin  

                  pokud to polozis do tyhle roviny tak skoro kazdej… endurista co jezdi po silnici je taky debil a copraci – no comment:)

                  ja si jen myslim ze tim ze nekde kde si myslim ze je to bezpecne porusim povolenou rychlost se ze me automaticky nestava debil… protoze pak by to bylo i 95procent ridicu aut… k cemu se prodavaj auta o vice nez 100konich? kolik denne potkavam BMW,audi atd ktery podle napisu na zadnich dverich maj vic jak 3litry obejm motoru? tihle vsichni ze dodrzuji rychlost? nekdo namitne, bezpecne predjeti – ok jedu za autem … pokud me zdrzuje a jede treba na 90ce 60 .. tak cca 20–30kmh jako rozdil rychlosti se bere jako dostatecne pro bezpecne predjeti.. ale na tohle bezne staci 1,4 – 1,6 zakladni motory vsech automobilu… pokud pojede 80… tak uz tam mam do neprekroceni rychlosti jen 10kmh .. to uz na bezpecne predjeti nestaci … spravne bych nekoho takoveho predjizdet nemel … ale vzhledem k tomu ze dnes vsichni jezdi ± 10kmh kolem limitu.. tak ti co predjizdi a pouzivaji vykon svych aut urcite rychlosti porusuji…

                  proto klidne vezmu ze sem debil kdyz nekde kde se da jedu na silnicni moto pres 100kmh … kdbych jel 90, prislo by mi to jako kdybys ty na sjezdaku jezdil po cykloztezce

                  0 0
              • krhac1  

                Řel bych že je trošku rozdíl mezi nedodržením rychlosti v obci o …(kolik to tam měl??)200km. a přestupkem,jako přejetí plné čáry na relativně přehledném místě,nebo předjetím kolony u semaforů.

                0 0
            • krhac1  

              A sme zase u toho házení všech do jednoho pytle.Tak jako jsou bajkeři,kteří se vozej a kochaj,jsou i tací motorkáři.Nehodlám se dohadovat o tom kdo a jak nedodržuje předpisy (viz thred o ježdění v jednosměrce v protiměru),i já je sem tam poruším(většinou ty lajny nebo rychlost). Jezdil jsem za mlada motokros,ale na silnici se snažím neblbnout(stejně by ze mě to moc zdravýho nebylo:).

              0 0
              • fousek  

                No nevim podle me proste ti co si koupi silnicni motorku ktera ma vesti objem nez 125ccm tak si ji kupuje proto ze chce jezdit rychle, pokud nechce jezdit rychle tak si koupi neco jinyho. V tomhle vsechny silnicare hazim do jednoho pytle, protoze sem na par takovejch motorkach jel a je na nich velmi obtizne ject podle predpisu, kapku zatahnes za plyn a je tam 100km/h a i kdyz se kochas tak najednou kounes na tacho a mas tam 130, proste tyhle motorky neumej jezdit pomalu, okonce nekterejm strojum se vubec nelibi rychlosti pod 50km/h, zakuckavaj se, cukaj, kapku pridas plyn ono nic a najednou rana do zad atd

                0 0
                • Honza729  

                  Musis se naucit pracovat se spojkou a plynem...... :-) Tady vidis, ze umet jezdit rychle umi kazdej, ale umeni jezdit pomalu a ovladat bike, to uz vyzaduje mit neco v hlave a neco za sebou :-)

                  0 0
                  • fousek  

                    Myslis ze tohle neumim? No tak proc kdyz chci jezdit pomalu bych si porizoval silnicni motorku? Ti co maj neco v hlave si kupujou vetsinou nahace, BMW, ja sem ten rozum jeste nedostal:-)

                    0 0
                  • assassin  

                    pujcim ti moto a muzes si to vyzkouset … 50 na vyssi rychlosti jet nejde vyslo by min nez cca 2000ot a to proste ten motor neumi, na nizsi je zase tak prudka reakce na male pridani/ubrani plynu (brzdeni/akce­lerace) ze to neni moc prijemne ani pro nekoho kdo na moto jezdil… navic tlumic rizeni v tehle rychlostech da „obycejnemu“ ridici taky dost zabrat… a drzet delsi dobu 50 jen prokluzem pres spojku je docela masakr, jak na ruku ridice tak pro spojku…

                    nerikam ze nutne vsichni musi jet na motorce nakou hroznou palbu … ale na silnicni moto je opravdu tezke drzet s e v limitech…

                    0 0
              • assassin  

                motorkar kterej se veze a kocha, je podle me vetsi nebezpeci… a porusuje zakon… pokud ridis motorove vozidlo nemas se co kochat ale mas se venovat silnicnimu provozu… ridice „kochace“ fakt miluju…

                0 0
                • krhac1  

                  Samo že se nekochám jako pan doktor z Vesničky.Jedu sice svižně ale relativně bezpečně.Užívám si průjezdy zatáčkama atd.S doslovným kocháním bych na silnici dlouho nevydržel.

                  0 0
      • Lance  

        ty ho znas?

        0 0
        • assassin  

          neni to zadny muj blizsi znamy, ale znam ho

          0 0
          • Meduza  

            Takze se tesim, az mu budu moci nekde u cesty pocurat krizek s blembackem :o) A doufam, ze na tom krizku bude jenom jedna fotecka!

            0 0
      • chodec  

        Co k tomu říct. Možná jen „debil vygumovanej“. Jestli ho znáš a ještě žije, tak mu to ode mě vyřiď. Doufám, že se pletu, když mám pocit, že z tvých příspěvků cítím snad i jakýsi obdiv

        • … porad jeste to nikomu nenarval nikomu do dveri a nikoho nezabil … – bezvadný tak budeme všichni čekat, až to udělá a jaké to tak bude mít při těhle rychlostech a pro ostatní nečitelném chování následky.
        • … on se mezi dve auta vesel nebyl tam duvod proc by ty dve auta meli nahle a prudce menit mezeru mezi sebou … co takhle, že nejede podle pravidel, a tak ho tam ti řidiči nemusí čekat – co třeba když jeden z nich zareaguje na díru v silnici, nebo pohyb děcka někde na chodníku nebo jinde mezi zaparkovanejma autama – za normálních okolností se nic neděje, mezi auty je dost místa – s pitomcem co tam náhodou přilít 150tkou a nikdo ho tam nečeká je to minimálně pro ty dva řidiče otrava škrábat toho kreténa z auta a řešit něco s policajty a pojišťovnama.

        když dojde k normální nehodě lidí, co jeli nějak smysluplně, tak se holt stane, ale narazit někde do mě tenhle p*čus, tak mu hluboho do řitě zakopu tu kameru, kterou si tuhle svou masturbaci natáčí.

        0 0
        • Honza729  

          Vis jak to vyrizeni vzkazu bude vypadat ? Assassin mu rekne, jaci jsme tady idioti, oba se tomu zasmejou a jejich ego bude zase o neco vys.......nez se neco stane.

          0 0
          • assassin  

            psal jsem ze vim kdo to je, ale muj znamej to neni… osobne ja takhle nejezdim, ani bych to nedokazal … krome vestsiho rizika nez jsem ochoten podstoupit to chce vetsi zkusenosti a schopnosti pri ovladani moto nez mam ja.

            0 0
        • assassin  

          no to video ukazuje jak se da jet rychle po meste a prezit to…

          co by kdyby k tomu jdou vymyslet vselijake…

          znam spoustu lidi co jezdi autem , dodrzuji rychlosti a stejne diky tomu ze nemaji schopnosti nebo talent ridit auto si myslim ze jsou pro okoli i v tech nizsich rychlostech vetsi nebezpeci a taky s tim nic neudelam

          me vadi jak v praze jezdi lidi na cervenou a taky mam smulu, vadi mi kdyz je zacpa ze se stejne i na cervenou i na zelenou do krizovatky lidi cpou, prestoze je v zakone jasne ze pokud je videt ze nemuzu krizovatku bezpecne opustit nemam do ni vjizdet, vadi mi ze vsichni parkujou kde jim auto vypadne z ruky, staci zapnout varovky ..... ale stejne tak jako vam vadi ze se sem tam najde motorkar co jezdi rychle je to ze nam to vadi asi to jedine co s tim muzem delat.

          0 0
          • Honza729  

            Mezi parkovanim na zakazu a jizdou po meste kolem dvou set bude preci jen nejaky rozdil, nemyslis ???

            0 0
            • assassin  

              ja nerikam ze je to stejne … ja jen rikam co zas pro zmenu vadi na doprave me… a ze stejne jako vy s tim nic nenadelam …maximalne muzu o tech lidech na inet foru rikat jak sou vylizany mozky

              0 0
      • Ravo23  

        nieco k teme: halbot.haluze­.sk/?id=1060

        0 0
        • Fak  

          tak tak, tohle je typicky prilad toho, jak to dopada kdyz motorkar machruje a nevinni lidi za to trpi… takovych pripadu lze najit na netu nespocet… je to smutne :(

          0 0
          • assassin  

            podle statistik vyplyva ze v CR je pouze asi ctvrtina nehod motorkaru zavinena motorkarem… zbytek je vinikem jina osoba… a pritom tyhle tri ctvrtiny jsou nejtezsi nehody a jsou z 80–90procent podilem na usmrcenych motorkarich…

            takze zase bych to nestavel do svetla ze motorkari machrujou a ohrozi nespocet „civilistu“ a lide v autech jsou ti kdo jezdi sporadane… kdyz treba statisticka data rikaji ze minimalne to ohrozovani je obracene…

            jinak to nema nic spolecneho s nehodou na foto, tam je vina jasna… cerstvy papiry a zavodni motorka (celkem rarita)… doufam ze to zas nekdo hodi do urovne ze ja sem to same a nebo ze ho hajim…

            0 0
            • kovar  

              to by mě zajímalo, kdes ty statistiky vhrabal, na mvcz píšou, že za rok 2006 při nehodách s účastí motocyklistů jich bylo 68% zaviněno právě motorkáři, jinými slovy dvě třetiny. A včil mudruj.

              0 0
              • assassin  

                jj chyba, omlouvam se obratil sem to … tri ctvrtiny zpusobily motorkari… 30 procent zpusobili ridici aut a pri tech 30ti procentech byl prave nejvetsi podil tech smrtelnych nehod tech cca 80procent (doufam ze sem to opet nespletl)

                tzn nehod si zpusobili motorkari vetsinu, ale vetsinu mrtvych pri nehodach motorkaru maj na svedomi ridici aut…

                to z toho melo puvodne vyplynout. jeste jednou se omlouvam za chybu

                0 0
            • kovar  

              omyl, přehlídl jsem se, je to 59% , čli skoro tři pětiny. Takže tak

              0 0
              • assassin  

                jj cisla jsou o trochu jina, ale to co pisu o prispevek vys by melo sedet…

                0 0
                • kovar  

                  podruhé se ptám, kde ty čísla bereš? www.theaction.cz/ tady zase říkají, že za rok 2006 75% motorkářů z celkového počtu zahynulo při nehodě, kterou sami zavinili, tak jak to teda je?

                  0 0
                  • assassin  

                    cerpam z udaju ve satistice zverejnene na jednom motorkarskem portalu, hledam to abych overil ten zdroj…

                    vetsina statistik pise jen o tech tusim 59procenty vlastni viny… to kolik smrtelnych nehod pripada na jake zavineni nemuzu v nakejch rozumnejch zdrojich najit..

                    0 0
                  • assassin  

                    uz sem to nasel: www.motoforum.cz/…h_testy.html

                    0 0
                    • kovar  

                      a nějaký důvěryhodnější zdroj by nebyl?, ona čísla jdou vycucat i z prstu, že jo a ony očividně vycucány jsou.

                      0 0
                      • assassin  

                        tak me je to vicemene jedno… ja zas nejsem jeden z tech co kopou za motorkare za kazdou cenu, vim jak jezdi, vim jak jezdi ostatni a nehodlam z motorkaru delat chudaky kteri jezdi ok a autari je srazej … jezdim tak abych mel ciste svedomi ja … do ostatnich mi celkem nic neni a vzhledem k tomu ze to nejak nedelam kvuli image ale ze me to bavi tak nemam tendenci byt nejakym clenem „druhu“ motorkar … ja proste jen jezdim na motorce a sem tam napisu svuj nazor na neco okolo motorek…

                        takze nehodlam hledat data abych to potvrdil nebo vyvratil… ja to nekde precetl, prislo mi to zajimave a tak to posilam dal…

                        je fakt ze to evidentne je prejate ze zahranici … ale proc myslis ze jsou „ocividne vycucany z prstu?“

                        0 0
                        • kovar  

                          Proti názorům nic nemám, ale pokud jsou prokládány výmyslama a lžima nebo polopravdama, tak proti tomu se ozývat budu. prostě napíšeš totální blbost, že motorkáři většinou ( nebývají viníky nehod nebo většinou nemohou za svou krvavou smrt, tak to snad není názor ale kokotina.

                          0 0
                          • assassin  

                            hele cerpal sem ze zdroje kterej sem uvedl… to ze za 2 petiny nehod muzou auta si potvrdil… to co sem napsal puvodne sem se spletl, omluvil sem se za chybu…

                            to kolik z nehod co si zpusobi motorkari sami je smrterlnych a kolik smrtelnych je v tech co zpusobi jini si nikde nenasel … nasel si jen ze 76 procent umrti spada na ty nehody kdy si za to muzou sami, z toho plyne ze na ty 2 petiny nehod kde za to muze auto …je jen 24 procent z usmrcenych? tomu zase neverim ja… protoze me zkusenosti hovori ze srazka s autem je smrtelna ve vetsine pripadu… ale jak rikam nechce se mi hledat data a pocitat jen abych dokazal ze velkou vinu na usmrcenych motorkarich maji i ostatni ridici… coz je muj nazor…

                            0 0
      • Kuba - Lomtrading  

        já se tam na tom videu našel!!!!! ten na tom skůtru co to mastí po Strakonické (70 km/h)! je to dobrý pako, ale u Baranďáku za autobusem trochu vyměkl)) ale být za 4 minuty z Radotína na Hradě – to je hezký, takhle kdyby ta doprava fungovala každý den.....

        0 0
    • pos3k  

      by nebylo naskodu zjisti jestli uz je vyreseno :) ..pulroku na uzavreni nehody neni moc ne? :D

      0 0
      • assassin  

        taky by me to zajimalo… ale kdyby se to vedelo tak uz by to na nove asi davali

        0 0
        • Standa  

          Našel by se zde právník? Assassin zde umístil odkaz na video,dále uvedl,že dotyčného zná, stačilo by to na podání trestného oznámení? Pokud to má šanci s chutí uhradím veškeré finanční prostředky s tím spojené.Možná by bylo o jednoho blbečka na silnicích míň.

          0 0
          • assassin  

            tak to je hodne vtipny… az za mnou prijdes s pravnikem/po­licajtem tak ti reknu ze sem rekl ze ho znam abych byl na foru „za machra“ … prispevek na verejnem foru ma dukazni hodnotu nula nula nic …

            0 0
          • assassin  

            BTW: je spousta frajeru ktery prokazatelne na silnici nekomu ublizili a doted jezdej… pravni system je na ne kratkej… tenhle nikomu nic neudelal ale uz bys ho cpal za mrize kvuli videu na youtube

            0 0
          • assassin  

            a taky sem tu rikal ze jezdim obcas rychlejs nez se smi a mzi auty v kolone… az budes zarizovat to trestni oznameni… muzes rovnou zaridit zabaveni mejch papiru… hned bude o 2 blbce na cestach min…

            0 0
            • Standa  

              Musím ti dát za pravdu.Chyba je jinde.V prvé řadě by to asi chtělo nafackovat rodičům,že absolutně nezvládli výchovu.Jak jinak si vysvětlit takovéto chování,kde domýšlení následků je naprosto nulové.Chápu,že takových jedinců jako jsi ty a tvůj kamarád na videu je spousta,nezlobím se v podstatě ani na tebe,děláš pouze to co ti předali rodiče,škola,spo­lečnost.V pod­statě jsi téměř ukázkový model dnešní doby.Nechci tě ponižovat,nebo schazovat-tak to myšleno není,pouze bych si přál,aby ses na sebe mohl podívat jinýma očima a uvědomit si svoje omezené chování.

              0 0
              • assassin  

                ja furt nechapu proc soudis na to ze sem nevychovanej a ze delam neco spatne … a uz nekolikrat sem tu opakoval ze s tim videem nemam nic spolecneho…

                0 0
              • assassin  

                predpokladam ze ty si nikdy rychlost neprekrocil, kdyz soudis na moji spatnou vychovu z tohodle… jo a na velke motorce jezdim od svych 17ti let coz uz je vice nez 10let … coz myslim svedci o tom ze nejezdim jako nekdo v uvedenych videich… tem se tu co ja vim daval polocas rozpadu max 2 roky…

                0 0
                • Standa  

                  Taky jezdím od patnácti,jezdil jsem na všem možném a né vždy podle předpisu,ale jsou jisté hranice,za které nejdu.Taky je pár věcí,za které se stydím,hlavně v období kdy jsem měl 600cm3.Jede to až od něakých 7000ot/min a to už jsem se kolikrát přistihl,že na motorce nesedím já,ale něaký psychopat.Prostě se blbě vracelo do normálního tempa.V dnešní době,kdy si mohu v klidu zajezdit na okruhu(volné dny,nebo pronájem) považuji rychlou jízdu v běžném provozu za nesmyslný hazard. Nechci to zde dále rozebírat,třeba se někdy potkáme na moto a můžem si své názory v klidu vyříkat.Přeju ti hodně km bez nehody.

                  0 0
                  • Beeda  

                    stando dik za tento prispevek…

                    0 0
                    • assassin  

                      hm hezky, ale porad to nevysvetluje vase soudy o me a nadavky…

                      ja sem jen rekl ze obcas prekrocim povolenou rychlost… a to tady asi kazdej, standa kterej rika neco o mem spatnem vychovani to vyse priznal take … ale ja sem debil

                      BTW: na motorce jsem kvuli riziku jezdit vicemene prestal a poridil kvuli tomu kolo…

                      0 0
          • fousek  

            :-), No myslim ze nez prohledas youtube a napraskas vsechny co na videu porusujou jakejkoliv zakon tak budes mit fousy az po kolena, navic z toho videa neni zrejme jestli jede tak rychle, ten display muze ukazovat treba v m/h nebo taky muze ukazovat tep ridice, navic je to tak mizerna kvalita zaznamu ze to moh udelat v nakym 3d studiu nebo nakreslit v malovani. Ale jinak jsem strasne rad ze existuji takovy spoluobcane jako ty, kterym zalezi na vseobecnem blahu spolecnosti a sem si jist ze kdyz uvidis treba na ulici jak nekdo nekoho okrad tak bez vahani za zlodejem bez vahani vyrazis

            0 0
    • Krys  

      Jazdiť pomaly na motorke, môže byť niekedy fakt nebezpečné. Je to trošku brutal. nothingtoxic.com/me­dia/1200284923­/Guy_in_Taiwan_on_a_Sco­oter_Gets_Horri­bly_Splattered

      0 0
      • miki  

        Koukám jak ty auta všechny jedou prya nikdo nezastaví.,taky bych odjel ,na tohle bych neměl žaludek.Tomu už stejně nic nepomůže ,jedině moje propadlá lékarnička .

        0 0
    • krhac1  

      Správně umístěná značka :op,:-) ps.nééé moje.

      0 0
    • přišlapávač  

      Takže si trošku ulevím, asi pár lidí naštvu, ale..... nevím jestli je zde někdo z elezného Brodu a okolí, protože pokud jo, tak určitě ví, že nemá vyjíždět o víkendech na silnici spojující Brod a Tanvald… z doslechu  se mi doneslo, že se tam sobotu co sobotu, neděli co neděli pořádají nějaké závody na motorkách a že se tam pravidelně ti bezmozci zabíjejí co víkend, to jedna kytka u krajnice. No neviděl jsem a nebral vážně až do dneška, když jsem tam jel, díky bohu autem, na kole bych měl asi fakt strach...... ať se na mě nikdo nezlobí, ale o co jim jde? nechápu jejich myšlení že můžou jezdit 150 v náklonu do zatáčky přes dvojitou plnou v protisměru? nevšiml jsem si že by byli nesmrtelní??!!??!! Fajn, Ti chytřejší si aspon odjedou do Brna a Ti naprosto tupí a vylízaní jedinci jezdí v provozu, pak se ale nedivte, když tu na ně někdo hází špínu..... když jsem jel v tom autě a ty vymydlenci mi viseli za autem a čekali až bude zatáčka aby mohly předjíždět?!?! říkal jsem jen debilové, sklářský písek do zatáčky a bude klid, tohle vážení borci a borkyně na CBR a podobných nejde…je mi lít vašich rodin a je mi lít lidí, které vezmete sebou. motorky se mi líbí ale tohle je zhovadilost největší. dobrou

      0 0
      • Jogador  

        Mě jsi nenaštval, a většinu lidí tu nenaštveš, tady jsou ruzumní lidi, až na jedince, který se tu se všema hádá, a nepochopí že jde sám proti davu. Nebo spíš nepochopí, že nemá pravdu:)

        0 0
      • hribik A1  

        su proste cesty so zvysenou koncentraciou motorkarov, vacsinou take kde su dobre zatacky. typicky priklad je tiez cesta cez buchlovske hory (ta hlavna), tu maju tiez v oblube. niektori jazdia slusne, niektori ako prasata, semtam sa tam nejaky z tej druhej skupiny zabije. kedze medzi motorkarmi je vacsi podiel tych ktori jazdia pre zabavu, v porovnani s osadkami aut, je tam asi aj o cosi vyssie percento prasiat. ale ani na tomto preflaklom useku (tiez sa o nom hovori cosi take ze si davaju zavody cez tie kopce, neviem, nemam overene, je to informacia z agentury JPP) som si nevsimol, ze by VSETCI jazdili ako prasata. na tom vasom hej?

        0 0
        • přišlapávač  

          nevím jak ve všední dny, ale v sobotu i v neděli tak VŠICHNI!!!!!! jezdí jako hovada. schází se jich tam tak do patnácti a jezdí jeden usek porad do kola, fotí se při tom  antáčejí na video, aby si pak mohli dokázat jací to jsou borci. Jezdí ten usek cca 6 kilometrů sem a tam od rána do večera. Ti inteligentní se tomuto useku vyhýbají a já už tam taky nebudu juzdit a pojedu radši delší cestou, tohle je opravdu moc, hloupé lidi nemám rád.

          0 0
          • hribik A1  

            a kde su policajti? stoja 10 metrov pred cedulou konca dediny a meraju 50ku a kontroluju lekarnicky a ziarovky :-)

            0 0
            • přišlapávač  

              ne policjati tam dali varovný billboard se slovy, že víc nezmůžou…

              0 0
              • hribik A1  

                dost pochybujem ze ked na buzerovanie slusnych ludi maju kapacit dost, tak ze by technicky bolo nemozne prinajmensom sa tam pokazde postavit alebo jazdit s autom s radarom a kamerou, nakamerovat a furt dookola buzerovat s predvolavanim na dopravny inspektorat. keby chceli. akurat by to nebolo tak pohodlne ako merat pri ceduli konec/zaciatok dediny, no alebo potom isty „iny“ dovod…nech uz je to hociaky dovod, proste ked ich treba, tak ich neni

                0 0
              • fousek  

                Co je to za blbost ze vic nezmuzou?

                POdle me maj dostatecny tresty na to aby nekoho donutili nejezdit

                0 0
    • Splinter  

      Mazec… Fakt čumím..

      Já jenom doufám, že potkám co nejmíň těch „silničních“ motorkářů…  A vůbec čím míň potkám spalovacích motorů po cestě, tím líp…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.