• Neddy

    Po pročtení několika set příspěvků v diskuzi motorkari v lese jsem se docela nasmál. Pro objektivitu té diskuze by mě zajímalo, kolik lidí zde na motorce vůbec někdy jelo.

    Odpovědi v anketě jsou seřazeny tak, jak si myslím, že budete hlasovat.

    0 0
    • Michell  

      Jen pro úplnost. Kdysy sem jezdíval, ale pak sem se na motorce málem zabil a od té doby jenom kolo.

      0 0
    • JARDA0011  

      chybí ti tam možnost: mam kolo, jezdil sem na kámošovo motorce a jezdili sme tam kde nepoškozujeme přírodu a nerušíme lidi

       

      když by to tam bylo tak hlasuju…

      pro všechny aby si nemysleli že sme někde níčili přírodu…jezdili sme na odkališti železáren, kde je jenom prach, a z toho udělaný duny, cesta pro tatrovky…

      0 0
      • Neddy  

        Ale svojí motorku nemáš, o to jde. Ono jezdit pořád na stereotypních tratích omrzí, a tak se každý motorkář nakonec vydá i do toho lesa… mít vlastní motorku, tak bys na ní určitě nejezdil jen tam kde s kámošem, protože by tě to prostě omrzelo a chtěl by sis užít i jiný terén. A v tomhle je nejlepší les… nabídne ti největší škálu terénů.

        0 0
        • Splinter  

          což omlouvá motorkáře ve freeridingu po lesích?

          0 0
          • Neddy  

            Ne, ale kdyby byly i území pro enduristy, jak je tomu v zahraničí, tak by se situace zlepšila. Ne každý má desetitisíce na údržbu motorky a ještě další na cestování do zahraničí (navíc je to i časově hodně náročné).

            0 0
            • Hejdik  

              No to by jste se ovšem o ten bordel taky museli starat.Už vidím jak běháš s motyčkou a lopatou v lese aby sis mohl hezky zajezdit.Ono totiž nejpohodlnější je udělat někde bordel a pak rychle ujet aby vás nikdo nechytil.

              0 0
              • Neddy  

                Bordel motorce nevadí, ta zvládá jakýkoliv terén… záleží už pak jen na umění jezdce :) A rozbitý terén je jistě zajímavější.

                0 0
                • Kubiczech  

                  Ty budeš dareček… (: Takže ideální stav by byl, kdyby ti někdo za barákem postavil trať na tvůj „moped“. Ty bys tam jezdil a jezdil, ničil práci jiných a až by tvé jezdecké umění nestačilo, šel bys ničit do lesa. Více takových a za chvíli se bude po motorkářích vážně střílet.

                  0 0
                  • Neddy  

                    Trať téměř za barákem mám a jezdím i tam. Poprvé na ní jezdíl (postavil ji) můj otec před 30 lety a od té doby se tam stále jezdí… je široká kolem 50 cm a nepotřebuje nijak udržovat :) Jezdí nás tam asi 5 z vesnice a občas se tam svezou okolo jedoucí enduristé.

                    Jinak já v lese nic neničím (nic s trvalými následky) a jsem ohleduplný vůči ostatním… do zatáčky, které nevidím, samozřejmě neletím stovkou, abych tam nesejmul nějakého přítele cyklistu…

                    0 0
        • pitos  

          Osobně proti motorkám celkem nic nemám a tyhle vlákna o ježdění v lesích už ani nečtu ale opravdu nechápu co tímto zamýšlíš.

          Jestli je ježdění v lese na motorce zakázano tak se není o čem bavit a jestli tam někdo jezdí nelegálně bude to jeho riziko ale nechápu co chceš tady obhájit.

           
          0 0
          • Kubiczech  

            Moje slova.

             

            Proti motorkářům v lese také celkem nic nemám, myslím tím ale ty, co se chovají slušně. Když někdo vjede přes zákaz do lesa, udělá tam paseku a někdy i ohrožuje ostatní, tak se nemůže honu na motorkáře divit. Sice tohle přirovnání bude poněkud pokulhávat, ale je to stejné, jako když lupič v bance dobrovolně sepne alarm a pak se diví, že dorazí policie.

             

            Tyhle vlákna jsou už celkem zbytečná.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Za nasi cast lesu muzu s klidem rict, ze pokud motorkari jezdi po ceste, kterou tam udelali lesaci tahanim dreva, tak je mi to volny. Ikdyz tam projede tak jeden za tyden a pak se tam prohani kluci z vesnice na fichltlech. Nicmene proti uvedenym lesaku, pusobi skodu nulovou. Kdyz se to veme kolem a kolem, tak tam nikdo nejezdi.

              Ale vytaci mne postoj mnohych majitelu motorky, kteri si steziju, ze nemaji kde  jezdit a „dozaduji se“ vystaveni nebo vycleneni prostoru. tento rpistup mi rpijde dost sobecky a omezeny, protze je to motorkar, ktery rozhoduje o stroji, ktery si koupi. A kdyz si koupi stroj, ktery ej v jeho lokalite(klidne i cela CR) nevyuzitelny, je to jeho problem. Cyklistickym ekvivalentem by bylo, koupit si nadupane DH kolo v kranine holantskeho razu a plundrovanim schodu v metru se dozadovat o navezeni pulkilometrove­ho kopce.

               

              Vzdy je to hlavne o lidech, jejich usudku, svedomi a moralce. Zakony  nijak nepomuzou.

              0 0
              • Neddy  

                Nemáme kde jezdit pouze co se zákona týče, ale jinak máme kde jezdit a je nám hej :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  ROFL..to jo, z tehle svedomi a zodpovednost primo cisi:DD

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Uz je to asi rok, co jsem videl nekde u Dorotanky(bes­kyby, pobliz Bileho Krize) chlapika na ctyrkolce. Chvili sem byl nasrany a divne se dival. Kdyz projel kolem mne a ja zjistil, ze z nohou ma jenom pahyly, tak mi bylo trapne.

                  0 0
                  • stréc od piva  

                    to ze je invalida mu nedava pravo nicit prirodu…By men zajimalo co takovej udela kdyz z teho spadne :-D to pak v tom lese mu preji at tam u te sve ctyrkolky shnije…

                    0 0
          • vasek80  

            Motorek jsem měl již 13. Z toho i dvě krosové ČZ. Jezdil jsem jen na trati a v prostoru bývalého vojenského cvičiště. Do lesa bych se nikdy nevypravil a nikdy si to nedovolil.

             

            Nejhorší problém s motorkářema v lese je problém jejich odchytu. Bohužel sestřelit je nejde. Onehdá si na nich měla natrénovat zásahovka na nich dopadání pachatele, který ujíždí např. od bankovní loupeže. Bohužel zásahovka s vrtukníkem nemůže lítat pořád po lesích. Také pamatuju, jak nějací dementi rozjezdili nějakým vědcům nějakou speciální síť z kokosových vláken. Chvilku si dementi zařádily a zůstala po nich škoda za více jak 100 000 a nevyčíslitelná škoda na výzkumu.

             

            Já bych byl pro nějaké šetrné sestřelení z motorky. Policie s Fabiema je na ně bohužel krátká.

            0 0
            • Sobi  

              Souhlas. Je fakt škoda, že je myslivci nemůžou střílet jako škodnou… Samozřejmě jen brokové náboje s náplní pepř kajenský a sůl kamenná…

              0 0
              • JARDA0011  

                já bych tam dával kuličky z airsoftu…

                0 0
                • Sobi  

                  To už je moc soft ;-)

                  0 0
    • Biker jak Pes  

      Chybí mi možnost: Nemám kolo, jenom motorku a ničím přírodu, kde se dá … :P

      0 0
      • Neddy  

        Takoví sem nechodí… pro ty jsou jiná fóra ;-)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Víš, já rád provokuju … :)

          0 0
          • Neddy  

            To jsme dva, viz fota výše :D

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Jj, už jsem je viděl. Upřímně, je mi úplně jedno, jestli se někdo někde prohání lesem na motorce. Taky se občas projedu na biku a když najedu na zničenou cestu, tak samozřejmě nadávám. Ale čím dál častěji vidím víc a víc borců na čtyřkolkách a musím říct, že mít o trochu víc peněz, tak neváhám a kupuju taky. A žádné zahradní vozítko, ale pořádnou, která projede všude… :)

              0 0
              • Splinter  

                jestli todle myslíš vážně, tak to mě *****…

                0 0
                • hribik A1  

                  pri jeho nazoroch na ziletkarenie a cestnu premavku…to sa k nim tak akurat hodi

                  0 0
                • Biker jak Pes  

                  Myslím, nevěřím, že se najdou lidi, kteří mají aspoň trochu rádi trochu adrenalinu a nechtěli by si tohle vyzkoušet…

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  no jako myslím, že pokud by měl člověk na to ty peníze, a chtěl by začít jezdit na čtyřkolce nebo krosce tak je logické, že časem by ho to dotoho lesa lákalo víc a víc… a i když je to u nás nelegální tak kdybych měl ten stroj tak bych to asi taky vyzkoušel…

                  tímto nechci ale motorkáře obhajovat, mě nevadí, že motorky po lese jezdí, mě vadí když ohrožují lidi v lese a hlavně ten hluk (kdyby tak existovaly tlumiče na výfuk, které by ten zvuk redukovali, ale jsou spíše k tomu aby dělaly ještě větší randál…)

                  0 0
                  • madcat  

                    Takový výfuky existujou, říká se jim sériový výfuky, ale řádit na motorce nebo na čtyřkolce a slyšet pod sebou jenom jakýsi bzučení nebo vytočenej vysavač by tě asi dlouho nebavilo. Je to úplně jinej pocit jezdit s laďákem (upozorňuju – já na motorce žádnej nemám, ale časem asi bude).

                    0 0
                • madcat  

                  Souhlasím s BjP. Motorku mám, ale silniční, takže do lesa s ní nejezdím, ale ty prachy mít, tak bych nějakou tu krosku nebo 4kolku po polňačkách nebo po lese v okolí taky prohnal… samozřejmě ne v zákazech jízdy, ale těch tady u nás v okolí ani moc není…

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Jen poznámka – to, že tam není ta kulatá cedule ještě neznamená, že tam můžeš.

                    0 0
    • xp3  

      Co konkrétně tě na tom pobavilo?

      Myslím že jsem celkem telerantní člověk. Jenže moje tolerance jaksi skončila, když jsem jel na na biku v lese, předjede mě grupa na kroskách a každej z těch týpků, co maj úžasně vypumpovaný endorfiny z ty husty jizda po lese a cestach, hned otoči plynem a  tím na mě pošle pár šutrů. Věř, že nejen že mě opustila tolerance, dokonce mě to i dost nasr…o. Hádám že bys na tom byl stejně, nebo seš tak na pohodu, že tě šutr do kokosu nechá v pohodě?  No ale vzhledem k tomu, že podobná individua vídám nalejvat se v Šantánu u Bezdězu, tak se vlastně ani nemůžu divit. Koneckonců, co může bejt lepší, než vyrazit na krosce do lesa, pak se zastavit na pár piv, pak zase vyrazit a dojezdit nádrž a přitom ****** co nejvíc lidí.

      Chápu že jezdit po okruhu je opruz, ale chce to ohleduplnost a zodpovědnost – toť vše.

      0 0
    • Mike Gaucher  

      Mám za sebou pár sezon na silnici (moto) a libilo by se mě i enduro, ale jelikož si myslím, že jezdit na motorce po lese neni normální, nechávám si na enduro zajít chuť.

      Ostatně je to i hxvxo machrovina nechat se do kopce vyvézt motorem.:-)

      0 0
      • Neddy  

        Je vidět, že na motorce nejezdíš, jinak bys tohle neřekl. Proč mě asi motorka za půl hodiny unaví více, než 80km maratón? Motorky maj přes 100 kilo, takže zas tak lehké na ovládání nejsou… fyzicky mi dává zabrat víc motorka.

        Jinak co se výjezdů kopců týče… to co je pro tebe kopec, to je pro nás rovinka, co je pro tebe nesjízdná stěna, to je pro nás kopec ;-) viz Erzberg.

        0 0
        • Neddy  

          Ale na silnici mě samozřejmě motorka neunaví, mluvím o ježdění v terénu… kde práce s těžištěm je potřeba často, a pracovat s 10 kg bikem nebo 130 kg motorkou, to už pak rozdíl je znát.

          0 0
    • eso  

      Jestli beres pitbiku 250 jako krsoku trak jezdim na obojim :D

      0 0
    • pajan  

      Se omlouvám, klikl jsem na mám kolo i motorku, na obojím jezdím obdobné terény 

      Mělo to být na mám jen kolo, na terénní motorce nejezdím

      0 0
    • mr.antik  

      Takže když už dělám něco nelegálního (a my občas taky děláme, že) – tak aspoň potichu a nenápadně a neprovokuju u toho ostatní lidi.

      Mimochodem, když takovýho někoho potkám, mám chuť zaparkovat před jeho zahradou až bude třeba s rodinkou grilovat a čtvrt hodiny tam tůrovat auto, aby se taky nadejchali i přes tejden ve městě.

      Proti motorce jako takový nemám nic a pro tohodle koníčka mám pochopení, ale nájezdy němců nebo pražáku v čistých hadrech a s naleštěnejma mašinama, co jezdí podle gps jednu trasu moc nechápu. Přitom opravdovejch zapomenutejch lesňaček daleko od civilizace je u nás mraky, tak ať si jezděj u nich, kde to znaj.

      0 0
    • mastihuba  

      hele vy všichni, kteří se zastáváte ježdění motorovejch vozidel po lesních cestách za účelem rekreace, by ste mohli říct jaký máte zkušenosti s polesnýma.

      Různej přístup různý zkušenosti. Tak prosím pište.

      0 0
      • Neddy  

        Všichni polesní co znám, tak mají buď čtyřkolku nebo enduro :) Takže pohoda. A ti, kteří nemají, tak neznám…

        0 0
    • Neil100  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Volf  

      Každý kdo vjede do lesa na motorovém vozidle / vyjma vyjímek daných zákonem / porušuje zákon a je potřeba ho řádně potrestat. Protože zatím z toho mají joudové na motorkách v lese jen srandu, tak bych to viděl na propadnutí zabavené motorky. Dovolím si lehce parafrázovat výrok m. Zemana o terorismu a muslimech. Netvrdím, že každý hlupák je motorkář, ale každý motorkář v lese je hlupák.

      0 0
      • Neddy  

        A co sekce fotogalerie Bikeři v akci? Na fotkách je tam tolik cyklistů, co jezdí přímo lesem – což je také zakázáno ⇒ mělo by se trestat ⇒ zabavovat jim kola?

        A nauč se psát slovo výjimka…

        0 0
        • Neil100  

          Co takhle jít psát svoje myšlenky někam na forum, ktery je k tomu určeny? A ne tu prudit snůškou nesmyslů

          0 0
          • Neddy  

            Nikdo tě nenutí tenhle thread číst, můžeš ho dát mezi blokované a máš pokoj… ;-)

            0 0
            • Neil100  

              Čekám na nějaký argument a třeba odpověd, co taháš moto na cykloserver, chytráku.

              0 0
              • Neddy  

                Tahat moto na cykloserver jsem nezačal, nejsem autorem diskuze motorkari v lese.

                Jen jsem vám chtěl anketou dokázat, že kdo má motorku, tak prostě lesu neodolá. 6 lidí z 36 má zde motorku, z toho pouze jeden jediný na ní nejezdí do lesa. Vy totiž pořád nemůžete pochopit, že motorkáři jízdu v lese berou stejně jako cyklisté. I mezi cyklisty jsou prasata, kteří na úzké nepřehledné cestičce letí jak hovada a hrozí srážka v zatáčce s cyklisty, kteří jedou do kopce. Takže urážet zde motorkáře nemá smysl, když cyklisté jsou na tom obdobně, jen mají trochu odlišný koníček… ale stále jezdí na dvou kolech přírodou.

                0 0
                • Neil100  

                  Meles tu nesmysly. Uznavam motorkare, ktery jezdi slusne, stejne tak lidi na konich, kolech, sanich a ja nevim  cim vsim… Ale to co jsi prevedl ty, patri na tu druhou stranu z kazdyho z tech barikad co jsem napsal…A pis si, ze hodne lidi co se snazi chovat slusne, ty a tobe podobny individua co jim akorat kazite uz tak nahnuty jmeno dost silne vadi, takze zacni pouzivat to co mas na krku !

                  0 0
                • Barak  

                  To, že spousta lidí, kteří mají motorku jezdí v lese a berou to jako normální věc ještě neznamená, že s tím ostatní lidé musejí souhlasit, takže nějakými statistikami asi nepřesvědčíš.

                  0 0
                • kovar  

                  tvoje rozlišovací schopnosti jsou bídné, holt motorkář

                  0 0
    • Log1ck  

      Ujasni si prosim te co tady rikas. Nejdriv sem hodis fotky nakejch pitomcu na moto uprostred lesa mezi boruvcim nebo cim a pak se tady snazis nakukat, ze si jezdis na pisecku za barakem. Nevim, jakej byl zamer zalozeni tohohle vlakna, ale kazdyho tu s nim akorat na*eres. Jestli si cekal pochopeni a pochvalu, tak fakt sorry :-\

      0 0
      • Neddy  

        Těm „pitomcům na moto“ nešaháš ani po kotníky (pokud nebudeš patřit mezi světovou špičku), tak je neurážej. A neříkám, že jezdím na písečku za barákem.

        Záměr založení tohodle vlákna je uveden hned v prvním příspěvku. Že mě tu hned místo hlasování v anketě někdo začal pomlouvat, za to nemůžu. Měli jste pouze hlasovat.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce