Nejoblíbenější MTB řazení 2025.

92 nepřečtených
  • scalar

Tak jaké je aktuálně Tvoje nejoblíbenější řazení na MTB. Sram x Shimano, mechanika x elektrika, ještě někdo a přesmykačem?

0 7
    • šlapatko  

Tady bude veselo. Na bajku shimano 1×12. Na štěrkoletu 2×10 shimano. Pruty na ryby a navijáky taky shimano:-)

0 0
    • couffy  

Na mtb Sram axs,na gravelů a silnici Shimano ,mechanika 2×11

0 0
    • novas752  

To si mohl rovnou udělat anketu…

Aktuálně 2× Sram mechanika 12.

0 0
    • Morchella  

Vzhledem k postupujícímu věku je v roce 2025 moje stále oblíbenější řazení NAHORU (na kazetě) :-)

11 0
    • J1RKA  

HT 1×11 X0

FULL 1×12 AXS X0 :)

0 0
    • LM  
      • Trail SRAM X1 1×11
      • Enduro Shimano SLX 1×12
      • Gravel Shimano GRX400 2×10
      • Plečkosilnička microSHIFT R8 2×8

Elektronické řazení nepotřebuju a „ergonomie“ brambory u posledního řadiče SRAMu mi vůbec nesedla :-)

0 0
      • LM  

Jinak teda nejlíp se mi řadí s tím SRAM X1 1×11, ale kazeta 10–42z už je teď poněkud limitující ve výjezdech. Nevážím už 72 kg ani mi není pod 35 let :-)

2 0
    • tigermoth  

Cokoli co řadí a vydrží seřízené, ideálně jednoplacka. Neřešit a jezdit.

6 0
    • michomin  

Mé nejoblíbenější řazení je mechanika Shimano XT, už jenom proto, že na svých kolech jiné nemám.

0 0
    • jIrI___  

Máme 21. století, takže mechaniku můžeme rovnou vyřadit. Zatím vede obyčejné AXS a to i před Transmission. Ale jsem zvědavý až nahodím nové bezdrátové XTR, tipuju že Sram bude překonán.

2 3
    • gemini  

A co říkáte na Zirbel Twister ?

1 1
    • samorost-sazavsky  

1)2×10 shimano razeni, X.0 9sp hazka, XTR smyk na FSA kliky. Pres vsechny ostatni pokusy porad nedostizny. Blbuvzdorny, nerozstelovatelny.

2)cerstve red xplr, funkce absolutni, zatim.

0 0
    • Slam09  

Na MTB jsem vždy vozil Shimano. Poslední dva roky Sram GX AXS. Teď přišlo konečně Shimano s bezdrátem, takže mám nové XT DI2. Naprostá spokojenost.

0 0
    • ronda  

vše lanko

silnice konzerva Sh 2×10

full Sh 3×10

trek Sh 3×11

favorit „retro-direct“ (ve stavbě) bez lanka i elektriky

2 0
    • Simi82  

Všude lanko a Shimano, od Tourney po XT a jsme spokojení. Já to rsevisuju a jsem taky spoko…

0 0
    • LPuredgsuiakm  

Mechanika 1×12 Shimano XT , vlastně ted 1 × 10 :-)

dva největsi prevodniky na kazete jsem sundal

0 0
    • Tarky  

Shimano XT 3×9

2 0
    • Cyklofanatic  

Sram GX mechanika 1×12

0 0
    • brizak  

Tak různě, na mutantovi v1.0 2×9, konkrétně pravěký 9s Taigra dualy, zkombinovaný s 20 letou 9s Deore hazkou, na mutantovi v2.0 1×10 Ltwoo GR7, na třetím mutantovi 1×9 Sram x7 s Ltwoo páčkou, na XC 1×9 komplet Ltwoo a kazeta 11 – 50, na kanclbajk půjde opět 1×9 tentokrát Sram x9 se sramáckým gripshiftem, pak bych tam měl trekovej oceláč Bianchi s 1" karbon vidlí, překopanej na dualy a tam je jakejsi Microshift 1×8, sundanej tuším z Tribana či z kýho výra a ještě je v procesu něco jako monster gravel, na 26", s odpruženou kashimáckou liškou a corner bar řídítkama, na nějž je nějaký 1×9 Deorko

Prostě jeden výkřik techniky vedle druhýho, ale všechno to šlape k naprostý spokojenosti.

1 0
    • Florenc  

Shimano GRX 1×11 na gravelu, Shimano XT 1×11 na biku, Shimano XT+SLX 1×11 mix na dětském kole, Microshift Advent 1×9 na dětském kole, všechno mechanický. Přechod na elektriku si nechávám až na 1×13

0 0
    • miki  

Shimano xtr 960 dual inverz 3×9.

2 0
    • MJ24  

hodně jsem měl rád řazení Sram 3×9, vozil jsem jen X9, ale páčka a přehazka za mě byly top. Něco takového bych chtěl v 1×12

1 0
      • orm  

Ja to mel s gripshiftem a take na to rad vzpominam. X0 gripshift a prehazka, x-gen presmykac.

0 0
    • Kouba_2005  

Průzkum trhu, co nejlépe montovat na kola, aby to šlo rychle z domu nebo máš nohy v sádře a nudíš se? :-)

2 2
    • blackboy007  

XT na 3×10

XT na 1×12

0 0
    • duvenblejt  

Na fullu Sram GX AXS,na HT Shimano SLX,vše 1×12,vše funkční a bez potíží.U AXS mi sedí rychlost a přesnost řazení v terénu,ale té jsem k absolutní spokojenosti dosáhl až Leap tuningem

0 0
      • Slash  

Co si představit pod leap tuningem? výměnu čepů, nebo celý ramínko?

0 0
    • krabica  

Transmission

2 0
    • duvenblejt  

Mě transmission moc nenadchl.Sice jsem zkoušel jen na půjčeném kole,ale ta pomalá reakce není nic pro mě

1 0
    • Esi  

HT 2×10 Shimano, už má svoje léta

Full 1×12 Shimano mechanika

0 0
    • Doyle  

SRAM XX SL T-Type Eagle Transmission AXS

0 0
    • Georrge  

Proč jsi to nezaložil s anketou?

2 0
    • duvenblejt  

Ankety jsou pro důchodce,takhle je to veselejší

3 0
    • zbartos  

Na HT 26" mám Shimano 3×8, přehazka Alivio, přesmyk XT.

0 0
      • jIrI___  

Opravdu je tato kombinace tvou „nejoblíbenější“, jak se ptal zakladatel vlákna :O. Připadá mi, že děsivá spousta lidí nerozumí psanému textu a jen tu vypsala, co zrovna aktuálně vozí osazené na svých kolech.

5 3
        • krabica  

A tohle pak chodí k volbám…

4 3
        • scalar  

Taky nechápu, čemu většina nerozumí na nejoblíbenější a MTB…

0 1
          • skaj  

Hele dost casto si lidi pod nejblibenejsi predstavuji nejcastejsi – respektive otazku na to, co prave ted maji. Tak treba oblibena novinarska zkratka – jake je nejoblibenejsi auto v CR? Skoda Octavia…

Nicmene ano, nektere z nas muze hrat u srdce, ze jsme odpovedeli dle zadani:)

0 0
            • scalar  

Mně to přijde jednoduché, já třeba mám na kolech od 3×9 po 1×12, ale za nejoblíbenější bych označil 1×11 Sram gripshift.

0 0
          • Polka  

Já zase nechápu proč nejde udělat ve dvou krátkých větách zadání chybu a k tomu ještě nepoužít anketu ;-) Ne, vážně, výsledky by mě zajímaly.

1 0
        • ronda  

A proč by 3×něco nemohlo být pro někoho nejoblíbenější ? Pracně jsem před časem sháněl nějaký současnější rám na fulla, který by 3× umožňoval. Mám k přesmyku prostě důvod. – Nebo jde jen o potvrzení trendu 1× něco ? Potom by ta otázka snad byla zbytečná. Stačil by dotaz na elektriku.

Scalarovi se omlouvám, měl jsem v tu chvíli napůl nějakou slepotu na MTB, jen jsem přelétl titulek a pak se nechal strhnout několika dalšími.

0 0
          • skaj  

Souhlasim, je spousta lidi co ma rada BDSM nebo gravely a taky se nad tim nikdo nepodivuje, ze jo:)

1 0
          • jIrI___  

Popravdě se mi moc nechce věřit, že pro někoho může být 2×8 Alivio oblíbenější než třeba naprosto blbuvzdorné a skvěle chodící 3×9 XTR nebo 2×10 XTR (když už teda ten přesmykač chci, taky mám takový případ v rodině :) ).

1 1
            • J1RKA  

skoro bych oponoval, ALE X0 1×11 bude urcite lepsi :)

1 0
            • ronda  

Tak samozřejmě. Ale jestli ještě vyšší řadu neochutnal, Alivio mu chodí a jen má jasno, že bez přesmykače ne…

1 0
            • samorost-sazavsky  

teda 3× cokoliv bych uz fakt nechtel. Uhrát neškrtavost smyku bylo pro me obvykle nemozny, a prevodniky vychazely „mezikozy“. 2× neco tohle resi a rozsah sestrojis bez problemu 600%

0 0
              • ronda  

Když nemáš „krouťák“ a nejčastěji jezdíš nablint cestou necestou, oceníš kromě rozsahu i odstupňování, pak taky trochu menší citlivost na seřízení, když občas něco do kola nebo přehazky nabereš. A smyk se mi povedl docela slušně „vyladit“. Důležité, aby v krizovce hodil dolů na ťuknutí, nahoru bývá dost času mu trochu pomoct přetáhnutím, nezávodím.

2 0
                • Forester  

Jak píšeš.

Rozumím, že jezdit bez přesmykače je pohodlnější, ale pak si spousta lidí stěžuje, že jim chybí lehký nebo těžší převod. Jezdím XT 2×12 a pro mé potřeby je to ideální převod.

Jen sháním nové kolo, XC fulla a to nemá jiné řešení než jednopřevodník … :-(

0 0
                  • J1RKA  

a ja ted presel z < 10–52 > na kazetu < 10–50 > :) se picnu

0 1
                    • Forester  

když Ti to vyhovuje, proč ne … Každý jezdíme něco jiného :-)

Ať to jezdí!

1 0
    • Polka  

Bez ankety nebo nějakýho přehlednýho výstupu je to dost k ničemu ;-) Jinak teda vše na lanka:

• MTB – 1×11 NX, 1×12 GX
      • Gravel – 1×12 GRX
      • Road – 1×10 Tiagra

Nejlíp se mi řadí s GX.

0 0
    • TK75  

Libila by se mi mechanika a nejlip 10s..vic rychlosti mi prijde na mtb zbytecny a nechapu proc se vubec vse pohnulo ke dvanactce

0 0
      • MJ24  

nejsem extra háklivý na veliké skoky mezi převody, ani na rozsah, ale s 1×10 bych si asi nevystačil, to bych musel zůstat u přesmyku a 2×10

0 0
        • TK75  

10–48 kazeta a 30 prevodnik…pekne odolna a necitliva na rany 10s

Neco takoveho si stejne poridim..jednou)))

0 0
          • orm  

Nemusis cekat. To uz nabizi shimano cues/xt/deore pro linkglide.

2 0
            • TK75  

Jo ale mam vsude microspline…takze je to o nakupu hg orechu na ma kola

A to vzdy radsi dam za novej 12s saltr a jede se dal))

0 0
              • orm  

Zalezi jake mas naboje. Ja to ted predelaval na trail ht kde mam dt 350 naboje. Take jsem prechazel z microspline. Ocelovej HG orech (hlinikovej nebrat) jsem koupil na bazaru za par korun. Prehozeni behem chvilky. Zalezi tedy jak moc to chces :-). Moznosti jsou. Jeste na tom nemam moc najeto, ale za me je linkglide nedocenena technologie. Tchan jezdi na trekovem kole 1×10 deore linkglide od unora super. Jen mu tocim navoskovane retezy. Kazeta da nesmysl a ty male pastorky na kterych prevazne jezdi se daji vymenit samostatne.

0 0
            • Jan D.  

Nebo Microshift. Ale podle mě to nemá smysl řešit. Zas o tolik míň citlivé to na velké rány nebude. Možná na ohnutou patku jo.

0 0
    • skaj  

Mechanicke 1×12 Shimano XT. Mam rad tu “surovost” packy. Ve srovnani s elektrickym Sramem me bavi ta rychlost. A taky me bavi, ze prehazka, kterou kazdorocne aspon jednu ja nebo malej odpravime, stoji 1600 a nahradni ceka ve sklepe.

0 0
      • Slam09  

Pokud tě baví rychlost přehazování, vyzkoušej bezdrát Shimano – je to neskutečný.. ;-)

1 0
    • Lachtis  

DC full i fatbike uz jen elektrika, v mem pripade GX AXS s upgradem od Garbaruk. Lanko uplne nezatracuji, ale na elektrice me bavi ta presnost za vsech podminek a nereseni lanka/bowdenu.

1 0
    • Jan D.  

Na XC mám 1×12 Shimano XT a na Trail HT 1×12 Sram Eagle X01. Obojí funguje krásně. XT se mi líbí víc, na Sramu je skvělý ten kolíček na zaaretování ramínka přehazovačky při sundávání kola. AXS jsem nějakou dobu měl a nějak mě to nezaujalo. Respektive neřadilo to líp jak mechanika a nechtělo se mi řešit baterii v zimě (skladuji kolo v nevytápěném prostoru).

0 0
    • filipes  

Mám-jezdil jsem:

• pevňák GX 12
      • malý trail bike X01 12 ale neorigo kazeta
      • velký trail bike GX AXS T-Type

Favorit: T-Type

Ikdyž jsem byl zvyklý správně řadit, tak s t-type je to v terénu větší pohoda, skoro žádná pozornost na řazení, maximálná pozornot na terén.

V lehčím nebo i normálním terénu je to pro nezávodní použítí imho zbytečnost. I tak je to až ten poslední upgrade, kam cpát prachy. Jestli se vůbec „vyplatí“ vlastně ani nevím, nemám dlouhodobou zkušenost s životností.

Významný efekt pro mě má rozumné odstupňování kazety v terénních výjezdech, kdy už tam není ten obrovský skok 44->52

0 0
    • Kouba_2005  

Nejoblíbenější řazení jsem měl Deore 2×10. Páčky byly takový fajn gumový, velmi příjemný na ovládání. Proti tomu následně XT vyloženě kovový, surový, ale zas možnost řazení najednou o víc nahoru i dolů, taky příjemná fičura. Na předposledním novým kole Sram NX – ergonomii páček Sramu jsem vůbec nepochopil a stejným systém měla v podstatě veškerá Sramácká mechanická produkce. Tak to šlo všechno pryč a šla tam AXS elektrika. Jinej vesmír, páčky (kolíbka) dobře vyvedená, mačkalo se to dobře a řadilo suprově … i když občas jsem ten palec musel nějak vykroutit. Teď na novém kole Transmission s PODama a to je prostě TOP. Jak ergonomií, tak funkcí, pro moje malý ruce výborně nastavitelný, jako bonus ovládání PODem Garmina. Nejoblíbenější se tedy léty mění, tak jako s chutěmi na jídlo či holky. Aktuálně je to Transmission, ale Di2 mě jako zapřísáhlého šimaňáka láká :-) Možná na příštím projektu.

1 1
    • scret  

Nejoblibenejsi – 12sp. SRAM x01, mechanika… Na HT mam 11sp. XTRko a taky facha paradne…

0 0
    • Sinpa  

12s XT

0 0
    • va-bo  

Mně se nejvíc líbily dualy a inverzní šaltr. Na hospodském kole to mám dodnes.

3 0
      • jIrI___  

Kdysi jsem měl dualy Deore a pak i XT a zvláště ty XT byly skvělé. Zbožňoval jsem, jak brzdová páka byla pohyblivá a při brzdění se její poloha přizpůsobila prstu. Staré dobré časy.

2 0
        • scret  

Jsem rad, ze tahle ptakovina zmizela v propadlisti dejin :-))

0 0
          • Forester  

Tak to já jsem Dualy miloval. Za mě to bylo fajné. Hlavně druhá generace, která měla plošší páčky, které tak neřezaly.

2 0
          • va-bo  

Nezmizela, na silničkách a gravelech je to pořad. A funguje to.

0 0
            • scret  

v MTB… Od zacatku to byla cipovina koncepcne… Predstav si, ze na tom v tezsim terenu radis… Facepalm..

0 0
            • orm  

Tam ale neni reverzni prehazovacka.

1 0
              • va-bo  

Reverzní přehazovačka změní jenom to, jestli brzdovou pákou řadíš nahoru nebo dolů. Na druhou stranu řadí pružina. Jinak nic.

0 0
    • holmes  

dtto Morchella 7.8

0 0
    • makimaki  

2×10 na biku, gravelu i zimaku. Nuda, nuda – šeď, šeď.

0 0
      • va-bo  

Dej tam 1×1 a budeš koukat, jak se ti život změní. :-)

0 0
        • makimaki  

Několik let jsem ho intenzívně používal. Byla to radost. Teda na tříkolce.

0 0
    • nooski  

Na biku (28 let starý Klein) mám 3×9 Sram Gripshift. Kdybych se praštil do hlavy, tak nový bike na elektrickém Sramu. Na gravelu 1×12 AXS, co se mechaniky na silnici týče, tak nic lepšího než Campa nikdy neexistovalo.

0 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.