nejlepší sporttester do 5000 s GPS

66 nepřečtených
  • zacatecnikamater

    Zdravím

    Měl jsem vybrán sporttester Garmin forrunner 230 (který překročil nejvyšší sumu kterou jsem schopen zaplatit za sporttester), ale bohužel jsem zjistil, že v základním balení je prodáván bez hrudního pásu. Proto za něj hledám náhradu. Nejde mi o rozšířené funkce. Jediné co požaduji je přesný záznam tepu, jednoduché nastavení režimů, čitelný přehledný display, nízká hmotnost a jednoduchý přenos do PC.

    Poradil by mi někdo vhodný sporttestr, který toto splňuje a jeho trvanlivost bude alespoň 2 roky při opatrném zacházení?

    Děkuji

    0 0
    • losik_p  

      http://data.idnes.cz/…AKUPY_ON.PDF – tento vikend je 20% sleva na Suunto..

      ale jak se divam na ty ceny, tak je to docela kotel, takto drahe nebyvaly.. kupoval jsem po vanocich neco kolem 6tis vc. HR ambit 3, to by s temi 20% vyslo..

      pokud jde pouze o zakladni fce a dlouhodobe neplanujes cadence pod, tak ve verzi R vyjde s tou slevou na zhruba 5.5.. ve verzi R nejde pripojit bikepod, wattmetr a nejde nastavit workout v rezimu triatlon – musis ukoncit a zacit novy.. mel jsem R, kdyby podporoval bikepod, nemenim :)

      http://www.suuntocz.cz/view.php?…

      0 0
    • Trinec  

      Budu prodávat Garmina 800, pokud se mě osvědčí Wahoo BolT. Tak kdyby byl zájem dám do bazaru. Cena cca 4000,– s TOPO Pro. Ale bez senzorů.

      0 0
    • Myrra  

      Já bych si to s tím Garminem ještě rozmyslel. Žena teďka vybírala něco na běhání, skončila taky u něj a docela se mi líbí. Hrudní pás ale už má, protože všechno na kolech máme na ANT+. Je to tedy celkem slušně kompatibilní, a měl by umět i čidla na kolech (rychlost/kadence). Když budeš časem řešit nějaké další doplňky nebo výbavu na kolo/a, může to být další problém za dalších pár tisíc. Vůbec kompatibilita je problém :-(

      Takže se koukej daleko do budoucnosti, ať pak ten Polar neleží v šuplíku a nekupuješ další device. Pár takových zkušeností mám a to si dávám dost pozor. Z tohoto pohledu je 1k za hrudní pás, co pak použiješ i na cyklokompjůtr, pakatel.

      0 0
    • doubleingram  

      Poblem tech levnejsich GPS sprttesteru je vydrz. Mam Ambit 2 a tam uz to jde, tak 4 dny po cca 3 h jizdy a 5 sek int. GPS to da. Neco kolem 6 s vydrzi 15 h na 5 sek GPS a spolehlivosti by bylo super.

      Naky tipy?

      0 0
      • macomb  

        Garmin 230, podle papíru 16h, vyzkoušeno asi 12,5h gps+glonass v kuse, delší trackování jsem zatím nepotřeboval.

        0 0
    • MiKED  

      Jsem maximálně spokojen s TomTom Multi Sport. Je za hubičku, má tepák přímo v hodinkách a i s případným externím HR pásem a čidlem kadence na kolo se dostaneš pod 6000 (na Amazonu 3200 + 900 + 900).

      0 0
      • pavelxy  

        To už bych radši koupil za dobrou cenu ve výprodeji TomTom Runner 2 cardio. Multisporty sou hodně starý a výdrž na baterku nic moc…

        0 0
        • kemo  

          Souhlas s TomTomem, ale vzal bych poslední model bez vestavěného měření tepu – mě ukazovalo občas nesmysly.

          Má vestavěný hudební přehrávač, slepé mapy… Mě z amazonu stál 3000 + tepák například od polaru cca 1500.

          0 0
          • MiKED  

            hele, já to zkoušel porovnávat (tepák v hodinkách a souběžně hrudní pás propojený s telefonem) a bylo to identické…

            0 0
            • gollum  

              Já jsem viděl porovnání garmin chronos (novější luxusnější model fenix 3) při měření v zimě tzn. méně prokrvené studené ruce a měření pomocí hrudního snímače a rozdíl byl asi 30 tepů tzn. za určitých podmínek je optické měření tepu nepoužitelné.

              0 0
            • kemo  

              Já na TomTomech srovnával taky. Většinu normálního pohybu to měřilo správně. Ve chvíli větších výkyvů (sprint do kopce) to měřilo totální nesmysly (klidně i +50 proti realitě). Utažené jsem to měl tak, aby to bylo příjemné na ruce.

              Srovnání s jinýma značkama nemám (třeba je to problém mojí ruky), ale dokud mě někdo nepřesvědčí o opaku, tak má u mě tohle měření stopku.

              0 0
              • atty  

                Tepáky na zápěstí skutečně měří hůře přesně (proti klasickému hrudnímu), asi u všech značek a modelů, nejpřesnější je prej „jablečnej“ na jejich hodinkách. Na Garminu F3HR jsem i s tímhle měřením byl hodně spokojenej (hlavně jsem měl tepák vždy na ruce a nemusel řešit pás) a první rok to i měřilo opravdu dobře a přesně (sice tam občas vylítl nějaký nesmysl jako vteřinově maximálka nad 200 bpm – to už bych byl asi po smrti), ale jinak průměry a křivky hodně přesné, když to na stejné trase s podobným HR průměrem porovnám s tepákem. A to i třeba v zimě, kolem 0C, kdy si na to spousta lidí stěžovala, že jim to měří nesmysly, tak mne to fungovalo velmi dobře a přesně.

                Ale asi před měsícem mi HRko na zápěstí začalo blbnout – cca jednu z 5 ti vyjížděk jsem měl třeba tepy ještě 20 minut po výjezdu kolem 120 a při tom jel průměr, kdy mám běžně kolem 150 i více. Hodinky jdou do reklamace, začalo to dělat čím dál častěji a když se pak člověk koukne do přehledů, že trasu, co když jedu s cílem se unavit a jazykem na vestě s průměrem cca 160 bpm, jsem podle hodinek udělal v průměru 114 bpm, tak je to na nějaké statistiky opravdu na houby. (zase jsem se vrátil k pásu).

                Takže na nějaký denní průměry tepů a nenáročný sledování je to určitě dobrá věc, první rok mi to opravdu chodilo na hodinkách skvěle a hodně podobně hrudnímu pásu (až na pár vteřinové zpoždění), ale teď právě po roce je to už dost nepoužitelné – sice na sobě poznám, jestli jedu na tepu cca. 120, 140, 160 nebo na maximu kolem 180, ale spolehnout se na výsledky v hodinkách už nemůžu.

                Mimochodem řešeno mailem s Garminem – prej to musí být „kusová“ vada, doporučena reklamace/servis (posílal jsem jim FIT soubory pro porovnání a sami uznali, že to opravdu neodpovídá)

                0 0
          • kemo  

            Ještě přidám aktuální pozitivní zkušenost s reklamací TomTomu. Z ničeho nic baterka nevydržela déle než dva dny ve standby režimu. Restart apod. nezabíral.

            Přestože jsem hodinky kupoval v Americe přes Amazon, tak se bez problémů podařilo domluvit, že reklamace proběhne v Evropě – jen to bylo potřeba nahlásit na americkém TomTomu, protože v Evropě vyrtvale zapírali, že by to šlo :)

            Za pár dní od nahlášení na podporu jsem dostal štítek od UPS, to hodinky vyzvedlo, dovezlo do Rumunska, kde proběhla oprava a do týdne a dne jsem měl hodinky zpět. Nějaký čas ještě sebrala domluva s UPS o převzetí balíčku, protože na balíčku nebyl můj telefon a řidič mě němohl kontaktovat. Rozpětí doručení balíčku mezi devátou a koncem pracovní doby není moc konkrétní.

            Nicméně zadařilo se a už mám zase vše bez problémů funkční.

            0 0
      • doubleingram  

        Vydrz odhaduju tak na 8h, da se menit interval zapisu trasy v GPS? Ma to barometricky vyskomer? Popis na tomtomu je dost chaby.

        0 0
        • pavelxy  

          Nemá…:D

          0 0
        • MiKED  

          Reagoval jsem na zakladatele (nebo jsem se uklikl?).

          Ale k tvým dotazům – ne, nemá ani jednu z vlastností, na něž se ptáš.

          0 0
    • gollum  

      Začátkem roku jsem pořizoval garmin fr910×t z druhé ruky asi za 3000 včetně hrudního pásu. Má to barometrický výškoměr, dá se to nabíjet během záznamu, původní výdrž asi 20hodin záznamu, mě to vydrží asi 17hodin. Má to přesnější GPS, než novější modely od Garminu. Jediná nevýhoda je, že to stahuje data do PC nebo mobilu pomocí ANT+ tzn. dost pomalu. Před 4 roky to byl top model, dá se to propojit pomocí ANT+ s dalšími snímači (footpod, snímač rychlosti, kadence,…). Píšu to jen jako tip, co se dá pořídit. (používám to na dlouhé 100km+ běhy tzn. šlo mi o vlastnosti co jsem napsal výše…),

      0 0
      • doubleingram  

        Vypada zasjimave ze zahranici kolem 4k novy, coz je super. Zminovana vydrz je s jakym intervalem zapisu GPS plz?

        0 0
        • gollum  

          Těch 17 hodin mi to nahrává každou sekundu, pak je tam ještě nějaký úsporný režim záznamu, který jsem ještě nepoužil, tak nevím jakou to má výdrž s ním.

          0 0
          • doubleingram  

            17 h se 1s zaznamem jsou uzasny hodnoty, to se mi na Ambit 2 muze tak leda zdat. Je to predpokladam is barometrickou vyskou merene? Dik

            0 0
            • gollum  

              Mám teda zkušenosti s takhle dlouhou výdrží jen z běhání. Je to záznam GPS, barometru a tepu. Na kole takhle dlouhé vzdálenosti nejezdím. V poslední době spíše jen běhám, tak nevím jak moc ovlivní výdrž ještě připojení snímače rychlosti a kadence, ale předpokládám, že by změna neměla být moc velká, největší žrout energie je GPS.

              0 0
              • McBlacky  

                no to bych neřekl, G520 na silnici s připojeným wattmetrem, speed, HR žere výrazně víc než jen holý přístroj+hr co používám na horských kolech

                0 0
                • MD1972  

                  ahoj. prosba . hoď mě odkaz na ten wattmetr.. díky (klidně i SZ)

                  0 0
              • doubleingram  

                Pouzivam max tepak, takze np, zatim nejvetsi favorit na koupi.

                0 0
      • gollum  

        Pak ještě musím varovat před následujícím (novějším) modelem od Garminu FR920XT, od tohoto modelu začal používat garmin jiný čipset pro příjem gps (úspornější, ale méně přesný) a FR920XT nejdou nabíjet při záznamu což byl jeden z mých hlavních požadavků na sportester. FR910XT jdou nabíjet během záznamu, jen při nabíjení nezobrazují data.

        0 0
        • doubleingram  

          Da se specifikovat o kolik mene presna ta GPS u 920 je?

          0 0
          • Spyderco  

            920×t mám přes rok a jsem s nima pokojenej. Je pravda, že mají jiný čip, než předchozí model, ale není to žádná tragédie. Jinak na srovnání rúzných modelů múžete mrknout tady. Nejhůř dopadly třeba ty polary m400, ale i tak jsou s nima lidi celkem spokojený :-)

            http://fellrnr.com/…GPS_Accuracy

            0 0
          • gollum  

            Pro normální ježdění/běhání si nižší přesnosti pravděpodobně nevšimneš. Projeví se to hlavně někde v težkém členitém terénu. Uzké údolí, skály, prudké svahy… Běhám orienťáky, tak mě dost často zajímá kudy jsem přesně běžel, v jiných případech trochu nižší přesnost nemá vliv (pokud pominu novinky, které nemají ještě odladěný firmware, tam to bývá v poslední době katastrofa, než to odladí :) ) .

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              A to je výhoda Garminu – doladěno na zákaznících. Jen se jim – občas – doladění úplně nepovede před tím, než je model nahrazen novým.

              0 0
              • gollum  

                Nejen u Garminu. To co předvedlo Suunto se Spartanem, to se asi Garminu nepodaří překonat :). Prodlužovali kvůli tomu dokonce záruku u Spartanu o rok, sami uznali, že to bylo hodně nedodělané :). Momentálně zastávám názor, že budu kupovat novinky, až jim vychytají chyby (tzn. v té době už to novinky nebudou a klesne jim cena).

                0 0
          • gollum  

            Edit: teď jsem si všiml, že odkaz už je v příspěvku nademnou…

            Jen bych řekl, že nejhůře dopadly nejnovější novinky (když se dotoho započítá i cena za kterou se prodávají).

            Např. teď Fenix5

            Před půlrokem byla naprostá katastrofa Spartan od Sunta, teď to vypadá, že mu konečně dodělali firmware a je použitelný :)

            Nějaké měření je tady: http://fellrnr.com/…GPS_Accuracy ale u něho mi vadí, že u jednotlivých měření není uvedeno s jakým firmwarem je to provedené a pak že není ještě provedené měření s „posledním“ odladěným firmware…

            A pak já taky používám hodinky často v dost složitějším terénu, než v jakém to bylo testováno. Vyžádal jsem si od kamáradů záznamy z gps z jedné akce z Českosaského Švýcarska, šlo mi hlavně o porovnání přesnosti Fenix 3 (s odladěným firmwarem) v terénu mezi skalama, v údolích…, podívám se, jestli tam je taky nějaká 920. Ale měla by na tom být s přesností lépe než Fenix3. Jen momentálně nemám moc čas, abych data zpracoval.

            0 0
            • jaja01  

              zrovna ve skalach cesko-saskeho svycarska mi f3 jednou ve skalach 2× odskocil asi o 500m vedle, takze nameril plus jeden kilometr … pak se mi to stalo podobne jeste jednou, kdyz jsem vyrazil bezprostredne po zafixovani signalu

              od te doby, co je nechavam hezky dlouho pred startem fixovat a hlavne co jsem vypnul glonass, jsem problem s presnosti nemel (negativni vliv zapnuteho glonassu je na te strance ostatne zmineny a jen mi potvrdil me pozorovani)

              0 0
    • Haddock  

      Tohle vypada celkem slusne za zhruba 5 tisic korun

      0 0
      • macomb  

        Vypadá to slušně, ale trochu by mě odrazovalo to hodnocení na první pohled ;)

        0 0
        • Haddock  

          Jj, ale napriklad dle tohohle testu je to za ty prachy OK. Umi toho dost, ale navigace a hlavne Strava Live segmenty ne. Za 80 e vice by byla garmin 520 bundle, ktera zajisti ty live segmenty.

          0 0
    • Fran-tic  

      Ahojte,

      doba se posunula a došlo na mě, abych si vyřešil toto téma. Sháním sporttester primárně na běh, hory, kolo, lyže + požaduju navigaci. Hodně chodím na skialpech a v mlze velmi ocením funkce návratu ke startu atd. Notifikace a chytré fičury nejsou rozhodovacím kritériem.

      Z čeho vybírám?

      Lezyne Micro Color GPS Watch, Polar V800, TomTom Spark 3s, něco od garminu, Polar M430/600

      Nějaké postřehy nebo rady?

      0 0
      • plzakj  

        Garmin 935.

        0 0
      • veteran  

        Mám Lezyne asi dva týdny, a zatím max. spokojenost. Na běh, kolo, hory a lyže by asi vyhovovala, ale na navigaci asi ne. Pokud jí nemíníš používat současně s mobilem, kde je aplikace s nějakými dalšími možnosti navigovat (zatím nemám odzkoušeno), tak na malém displeji je vidět tenká čárka kudy jsi šel. Pochopitelně bez mapového podkladu. V nouzi a se sebezapřením by se podle toho asi vrátit dalo. Jinak za ty peníze dost muziky.

        0 0
        • Fran-tic  

          lezyne mě zrovna hodně zaujala. všechny ty pidi displeje budou kompromisem pro navigaci. já to mám jako total nouzovku v největších srackach jako poslední možnost před smrtí na ledovci :). jaké tam jsou možnosti ve volné aktivity? a výdrž gps? možná nastavení po 1 5 nebo 60 s? a cenovka koukal jsem že je za 4200 nebo si bral odjinud?

          0 0
          • veteran  
            • aktivity jsou tam pevně nastavené: hiking, běh, kolo a běžné nošení (která celkem nic kromě malé spotřeby neumí). Pro každou aktivitu se dá nastavit několik obrazovek s volitelnými údaji. Zatím mně to neomezuje, např. běh používám i při plavání.
            • výdrž zatím nebyl čas otestovat, ale vypadá to tak jak uvádí: 4dny v úsporném režimu, 12–14 hod GPS se záznamem. V praxi po dvou dnech se záznamem 2× cca hodinového tréninku je potřeba nabíjet.
            • na nastavení intervalu záznamu jsem zatím nenarazil
            • cena souhlasí a jde pomalu dolů, před pár týdny to bylo ještě o něco víc
            0 0
            • Fran-tic  

              ještě mě napadlo, jde importovat trasa s gpx nebo něco podobného?

              0 0
      • atty  

        Navigaci s mapovým podkladem umí až Fenix 5X nebo 5 plus řada (5X+ i s oxymetrem). Jen cena je poněkud ošklivá…

        0 0
        • Fran-tic  

          jo kámoš to má. řešením je klasika android hodinky s podkladem google. ale já to chci spíš záchranu před smrtí v mlze na skialpech :). jen přilepšení pro orientaci řekneme. a fenix mě v tomhle cenově nepřesvědčil :)

          0 0
      • Barak  

        Ty levnejsi Polary M430/600 bych asi z výběru vyřadil. Pár lidí tu psalo, že baterka nic moc výdrž. A jestli to hodlás využívat pro navigaci jak píšeš, je nutné ukládat záznam po vteřinách, což je pro baterku náročnější. Navíc v zimě. Jinak bych se bal, ze zahucim do nějaký díry.

        0 0
      • kemo  

        TomTom mám, jsem s ním maximálně spokojen. Slepá mapa pomůže na cestě domů, hudba do BT sluchátek je na běhání super.

        ALE TomTom přestal loni Wearables vyrábět. Přestože tvrdí, že bude vše podporovat i nadále, nyní bych si asi jejich nové hodinky nepořídil. Bez té jejich aplikace a portálu z hodinek totiž nic jednoduše nedostaneš.

        0 0
        • Fran-tic  

          jaká je výdrž tomtomu jestli se můžu zeptat? je tam nějaká možnost ukládání gps po dalších intervalech, jako má polar?

          0 0
          • kemo  

            Interval ukládání polohy měnit nelze.

            Výdrž záleží na teplotě a co máš připojené za příslušenství, ale zhruba 8–10 hodin záznamu je tak zhruba strop.

            V zimě na nic vyloženě dlouhého nechodím, čtyři hodiny na skialpech/běžkách to zvládlo bez problémů s velkou rezervou.

            0 0
            • Fran-tic  

              Ještě jsem koukal na TomTom Adventurer, protože barometrický výškoměr by se mi hodil. Ty máš taky tu prodlouženou výdrž baterie při hikingu? (uvádí až 20h)

              0 0
              • kemo  

                O modelu Adventurer vím, ale když jsem hodinky pořizoval, tak jsem ještě tolik nelezl po horách a bylo mi to jedno. Dnes bych asi model s výškoměrem chtěl.

                Na spark 3 aktivitu hiking nemám – používám „freestyle“ a pak to ručně přepnu na stravě.

                O víkendu můžu zkusit, kolik to na tenhle mód vydrží.

                0 0
              • Barak  

                Bez barometrickeho vyskomeru bych o hodinkach do hor vubec neuvazoval byt tebou.

                0 0
                • Fran-tic  

                  jj taky mi to došlo, že nechci jen výšku pomocí gps. navíc jedu příští rok do kyrgu lozit a tam chci přesně vědět, že už jsem v 6k, ať se můžu zaradovat :)

                  0 0
    • doubleingram  

      A co lezyne GPS na riditka? Ma nekdo zkusenosti? Jak na GPS tak i eventualne na navigaci.

      Predem dik.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi by to chtělo definovat na co se ptáš. Mám L. Super GPS a na moje účely bohatě stačí. Otázka je co od toho čekáš. Nepoužívám žádný čidla a další (pro mě) blbosti. Mám na obrazovce nastaveno rychlost, nastoupaný metry, teplotu, hodiny, ujetou vzdálenost, průměrnou rychlost a max rychlost. Dál už používám jen záznam trasy s exportem na Stravu a navigaci. Navigace je u tohoto zařízení jen jízda po čáře na displeji. Navigace jede offline a záznam trasy taky. Mně to tak stačí, když opustím čáru, vrátím se, ale na složitější křižovatce lesních cest musíš improvizovat. Nevím jak podrobný má mapy konkurence a dražší Lezyne – tam už jsou i offline mapy. Propojení s telefonem přes bluetooth mi vyhovuje a ovládání taky. Celkem často vydávají novej firmware, i když už to není poslední model výrobce, což v dnešní době potěší. Jediná věc co mi vadí, když je pod 10 °C, hodně se zpomalí reakce na stisk tlačítek. Výdrž na jedno nabití celkem sedí podle výrobce, což bylo pro mě taky důležitý kritérium. Na bližší seznámení je asi lepší jejich kanál na YouTube nebo nějakou zahraniční recenzi. U navigace je ještě blbý, že máš buďto navigaci přes celý displej, nebo jinou obrazovku s údaji. Psali, že to v nějakým z novějších firmware udělají jinak, ale moc tomu nevěřím.

        0 0
        • doubleingram  

          Dik moc za info, prakticke zkusenosti jsou nejlepsi. Ohledne vydrze, mas presnost GPS na 1s nebo Adaptive mode?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Přesnost až tak moc neřeším, takže tu automatiku, ale pokud trváš na něčem hodně přesným, tohle se v hustší zástavbě nebo někde v úzkým údolí ztrácí, takže někdy ukazuje i jiný rychlosti, to řeší čidlo rychlosti. Opět mi to nevadí, takže neřeším. Na uložený trasy a jejich odchylky od silnice se můžeš podívat na Stravě, mám to veřejně. Pořizoval jsem to právě kvůli snaze zbavit se čidla a nahrávání trasy mobilem a hlavně navigaci. Už mi vadilo dokola lovit v telefonu mapy, nebo při stálým zapnutí map a ukládání se hodně vybíjel. Tohle mi vyřešilo všechno dohromady, ale neříkám, že to nemá nějaký mouchy, jen nepoužívám všechno, tak o nich nevím. Třeba jsem viděl nadávat lidi na live segmenty a další problémy. Můžeš se taky podívat i do Google play na komentáře lidí k aplikaci, která se instaluje do mobilu. Lezyne Ally V2. Jednička je na starší přístroje.

            0 0
            • doubleingram  

              Dik. Pouzival jsem Suunto Ambit 2 s 5s intervalem, nez upadla GPS antena a 2,5 k za novou jsem nechtel dat. Jeste i kvuli chovani Suunto servisu na Andelu. Tak hledam neco adekvatniho. Nedokazu posoudit, jaky to muze byt rozdil.

              0 0
              • Smazaný účet  

                To já taky ne. Ale napsal jsem snad všechny důležitý postřehy. Těch funkcí a možností je u Lezyne krabiček mnohem víc, ale budeš muset hledat zkušenosti u těch, kteří je používají na 100 %.

                0 0
    • kemo  

      .

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dobrý den,nemá někdo prosím zkušenosti s tímto modelem?

      https://www.fitham.cz/…zlaty-vel-ml?…

      Děkuji za info.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.