Multisportovní sporttester versus Smartphone + HR pás ...

85 nepřečtených
  • culibrk

    Ahoj,

    uvažuji nad nákupem „sofistikovanějšího sporttesteru“. Aktuálně používám smartphone a hrudní pás Polar H7 v kombinaci s Endomondo (kolo i běh; coaching ) a Adidas Micoach (běh; coaching). Vcelku jsem spokojený. Kladu si ale otázku, zda má smysl se v takovém případě zabývat přístroji jako Garmin Fenix 3 nebo Suunto Ambit 3. Máte někdo zkušenosti, že byste uměli porovnat výhody a nevýhody řešení Smartphone + hrudní pás versus špičkové multisportovní Garminy apod.?

    Co mě vcelku láká, je tvrzení výrobců (u těch nejnovějších hodinek) že jsou schopny měřit celodenní aktivitu, VO2 max, jestli jsem zregenerovaný dostatečně na další zátěž, výškovou oscilaci u běhu, kadenci, watty atd. To Endomondo ani Micoach nenabízí.

    Díky za jakékoliv podněty a zkušenosti.

    0 0
    • saintjv  

      Ahoj, hele resil jsem tohle tema velmi dlouho. Mam doma Suunto Core a i Suunto Ambit. Core byli zatim nejlepsi hodinky co jsem mel. Pak jsem dostal Ambity. Diky debilni antene v pasku jsem je nenosil takze jsou hned vedle COre v supliku…A proc jsou Core v supliku? Protoze jsem dostal Fenix 3. Za me total top vseho. Co me dostava je ze to jsou navic i smart hodinky. Prectes sms , kouknes kdo vola, precte to i zpravu z FB, umi to kalendar i teplomer proste bozi. A navic super vypadaj na ruce. Resil jsem jestli si nepockat na iwatch ale 1 den nabiti to fakt ne… Fenix vydrzi Mesic pokud na tom nepoustis gps.Telefon mam v baglu bezpecne ulozenej a hodinky pod rukavici. Co je dalsi + pro fenixe je ze tam funguje i strava i bez telefonu. Nechas tel doma jdes behat, pak se to spoji s telefonem a sesyncvhronizuje. Jiny hodinky uz nechci.

      Co se tyce tech technickejch sracek co jsi psal ano umi to vse. Osobne vyuzivam pouze tepak, teplomer a vyskomer.

      0 0
      • McBlacky  

        na to co píšeš by ti stačily i Garmin vivoactive. Stojí třetinu co Fenix3 a jsou výrazně menší na ruku ;)

        pokud sebou někdo tahá pořád smart, tak řešení smart+senzory není špatný. Se správnou apkou a senzorem to zvládne i watty, kadenci a dost možná oscilaci (tu stejně měří nový garmin pás a ne hodinky).

        0 0
        • saintjv  

          Hele ja mam rad velky hodinky takze pro me jsou Fenixy jasna jednicka. Ne kazdemu to vyhovuje.

          0 0
          • McBlacky  

            nandavání batohu, nebo použití na holou ruku při ostřejším MTB – to jsou pro mě situace kdy velký hodinky jsou oser (ambit)

            0 0
        • culibrk  

          Tahám s sebou smart + H7 tepák už cca 1 rok a funguje to, ale např. pokud mám zapnutý na kole display a navigaci + Endomondo, tak mi telefon sežere baterii tak za cca 5–6 hodin. Koupil jsem proto druhou a v případě nutnosti měním. To je jeden z důvodů, proč uvažuji o hodinkách.

          0 0
        • culibrk  

          Můžeš poradit konkrétněji, co máš na mysli „správnou aplikaci a senzorem“?

          0 0
        • vpa007  

          Zdar,

          na Garmin vívoactive jsem přešel právě z kombinace Smartphone + HR pás + Endomondo… ve chvíli, kdy jsem pustil na phounu GPS + Bluetooth, tak šla baterka za pár hodin do kytek :-(. Navíc se nějak navzájem rušily signály, takže trackování stálo v 50% za prdlačku… nutno uznat, že mám 2simkovou Xperii M, takže pro celodenní toulání se záznamem a občasným dohledáním polohy podle GPS (gde proboha su) na mapy.cz tohle kombo nefungovalo úplně ideálně.

          Teď mám hodinky na řídítkách, kde maj luxusní výhled na družici a vydrží vpoho celej den trackovat GPS i HR. Navíc se mi na vívoacivech líbí to, že jsou čtveratý a dyzajnovo čistý, právě to, že to není čistej sportester.. prostě sytlovky, co se daj nosit i do práce k polobotkám…

          Takže mohu doporučit :-)

          0 0
          • Breakpain  

            Takové „hrany“ mají smart hodinky často mi právě přijde.

            Nemám do toho co kecat, ale právě kvůli vzhledu jsem je vyřadil z výběru :). O funkci to nic nevypovídá, jen jsme se neskamarádili ;). Už mlčím…

            0 0
          • culibrk  

            Díky. Rád bych zůstal u používání Endomondo (což lze pasivně pomocí importu dat z Garminu nebo Polaru), ale horší to je s adidas micoach. Ty mají své vlastní hodinky, jako ostatně Garmin apod. a s dalšími aplikacemi se přímo nekamarádí. Líbili by se mi i LG Watch Urban 2 Edition (http://www.gsmarena.com/…ion-7607.php), které mají frčet na Android Wear. Endomondo aplikaci na Android Wear má, Adidas a další zatím nikoliv, ale to bude jen otázka času, než se tyhle zařízení rozšíří a tím pádem i software. Bohužel je LG stáhlo z prodeje, kvůli snad nějakému problému.

            Nechám tomu asi ještě nějaký týden čas. Z těch argumentů, které doposud zazněly mi nepřijde žádný tak zásadní, abych měl chuť investovat cca 10000 Kč apod. do hodin, které budu cca obden nabíjet a pojedou jen s jednou aplikací jako např. Garmin Connect apod.

            Nebo ještě jinak. Netuší někdo zda není na trhu nějaký náramek, co by sloužil jako zobrazovací zařízení tepu, při zapnutém Endomodu a pásu Polar H7?? To by mi možná úplně stačilo.

            0 0
            • McBlacky  

              pokud už máš pás tak vivoactive jsou aktuálně za 5 tisíc. Pás nejlevněji kolem 700 (ebay), 900 (decathlon).

              Při propojení s telefonem to vydrží i 14 dní. Pokud používáš GPS tak jako každý sporttester to žere dost. Čistě s HR čidlem to vydrží taky dost.

              0 0
              • culibrk  

                Pás mám od Polaru, H7. Mám to chápat tak, že pokud bych měl Garmin Vivoactive plus od Garminu HR pás (ANT+), tak pokud pás spáruji s Endomondo a i hodinkami, tak mi při aktivitě budou ukazovat tep ty hodinky + vše ostatní zaznamenávat Endomondo?

                0 0
                • McBlacky  

                  takový kombo nemám vyzkoušený. Moc pro to ani nevidím důvod. Hodinky spáruješ s pásem který umí ANT+ nebo BT, zapneš záznam včetně GPS a doma si to nahraješ přes počítač do endomonda. Když máš garmin tak se ti do garmin apky syncnou i bez počítače (jinam ale ne).

                  Jinak libovolný ant+ nebo BT pás jde spárovat s více přístroji, tedy by tvoje řešení bylo možné. Ušetříš tím baterku v hodinkách, která by jinak sosala pro podporu GPS, ale zase budeš vybíjet víc mobil, který bude řešit gps signál

                  0 0
                  • jaja01  

                    v garminu na webu si ted ponovu muzes nastavit propojeni (krome jinych) s endomondem, takze ve chvili, kdy nahrajes aktivitu do garmina, automaticky se posle i do endomonda

                    0 0
                    • McBlacky  

                      to už šlo dřív, se stravou a dalšími.

                      Mě šlo o to, že hodinky se syncnou s apkou v telefonu jen přes BT. Nemusíš být vůbec na síti.

                      0 0
          • culibrk  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
      • culibrk  

        To zní zajímavě, že to umí i maily, sms, kalendař. To jsem vůbec netušil. Jak je to s výdrží např. Fenix 3 při zapnuté GPS. A jak je to s mapovými podklady? Co je v ceně? Hádám, že jen TOPO Czech.

        0 0
        • saintjv  

          Mapy zatim nevyuzivam takze vlastne ani nevim. Vydrz je myslim 9 hodin na tu vysokou citlivost GPS.

          0 0
          • culibrk  

            Hmm. 9 hodin není moc. Jak to řešíš v případě nutnosti? Dobíjíš? Pokud ano, tak jak dlouho? Jde použít powerbanka jako u smartphone?

            Jestli to dobře chápu, tak používáš GPS funkci pouze jako tracker. Nikoliv navigaci, jo?

            0 0
            • Risanek  

              Výdrž F3 je kolem 18hodin na nejcitlivější mód GPS, s UltraTrac kolem 50 hodin. Dobíjet lze i za běhu na ruce z PowerBanku.

              0 0
              • Breakpain  

                To máš vyčtené nebo ozkoušené?

                A jen s GPS nebo i s čidly (soudě dle zmínky o běhu asi bez čidel, jen hrudní pás)?

                0 0
                • Risanek  

                  Celkovou výdrž do plného vybití jsem ještě nezkoušel, po osmi hodinách na lyžích s GPS a hrudním pásem ( vše zapnuto i po dobu oběda), poté asi 1h večerní běh kdy opět pás i GPS, nedostal jsem se ani pod 60%baterie. Po celý den také zapnuto bluetooth a spárováno s mobilem. Nicméně všechny testy na netu výdrž potvrzují. Hodně závisí jaké máš doinstalované další aplikace, watch face atd…

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Zatím nemám F3 ;) … koketuju F3 vs 920XT vs levnější model (230 například). Ale čím dál tím více se utvrzuju v tom, že se budu rozhodovat jen mezi F3 a 920XT …

                    Hodinky mi přijdou defakto identické … funkcemi, které využívám.

                    Extra neřeším:

                    • kompas
                    • teplotní čidla
                    • vzhled civilních hodinek
                    • většinu fcí na běh (běh šolíchám, takže mě to nevytrhne a dle jeho fcí se extra rozhodovat nebudu)

                    Takže si asi udělám seznam zobrazovaných fcí na displayi, zaběhnu do Garminu, nechám si předvést a pak zkusím obě verze na ruku a dle toho to rozčísnu. Každopádně mám radost, že to vydrží docela dlouho na moje potřeby „zbaštím“ cca 12h … ale je dobré mít rezervu.

                    0 0
        • McBlacky  

          mapy v hodinkách vůbec neřeš. Garmin mapy jsou na hraně použitelnosti v daleko větších přístrojích.

          výdrž lze zvýšit prodloužením intervalu záznamu na 5sec, navíc F3 umí vypínat GPS při pauze, což dost sportesterů neumí a prožereš si tak baterku na obědě v hospodě apod.

          0 0
          • Breakpain  

            Chápu dobře, že máš F3? Nemáš srovnání s 920XT?

            Už jsem něco četl na webu … ale pořád váhám. Chci zůstat u Garmina, chci hodinky … ale nějak se nemůžu rozhodnout, které budou lepší volba … stojí to dardu …

            0 0
            • McBlacky  

              Hodinky Ambit 1, mapová navi Oregon 600 a manželka Vivoactive a Edge 500

              F3 už jsou pro mě velké, zatím nástupce suunta vybraného nemám

              0 0
            • ruza  

              Ahoj

              Měl jsem 920 XT na dlouhodobý test a teď mám Fenix 3 (chystám recenzi)

              Za mě jednoznačně F3

              • F3 …civilní vzhled!!!, kompas, teploměr, ovládání hudby, volba intenzity podsvětlení, noční režim (inverzní displej)

              Nevím, jestli po nějaké aktualizaci toto nenabízí i 920XT.

              • 920Xt …ještě lehčí než F3 a ještě lépe sedí na ruce.

              Tomáš

              0 0
              • Bolero2004  

                Zdravím,

                chtěl jsem se zeptat na Fenix 3. Včera mi konečně dorazily a velice mi špatně funguje počasí v hodinkách. Máš stejný problém? Já je mám připojený přes iphone ze kterého si má brát data na počasí. Jinak musím říci, že jsou opravdu super, mě se libí i vizuálně, jen je docela časově náročné vše dobře nastavit:)).

                0 0
                • McBlacky  

                  garmin má i nějaké svoje počasí, tzn funguje to v přístrojích i bez připojení ke smartphone. Jak se nastavuje počasí konkrétně v F3 ale nevím.

                  0 0
                  • Bolero2004  

                    já myslím, že to funguje jen s mobilem, tahá si z něj data. To samé platí i pro kalendář.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      kalendář je jasný, počasí jedině, že by to pak bez delší synchronizace nemělo aktuální data. Zase tak detailně jsem to nezkoumal. Pokud chci aktuální počasí, stejně je potřeba koukat na radary

                      0 0
                    • MaPa  

                      Může být i zádrhel v té apce počasí. Je možná potřeba jí občas spustit aby se aktualizovaly data. Garmin si bere jen data která má k dispozici, neumí spustit proces aby ty data získal. Zkus porovnat údaje počasí na garminu se všema apkama na počasí co máš v telefonu, najít tak tu správnou a tu zamknout na pozadí, třeba to pomůže.

                      0 0
          • culibrk  

            OK. Díky. Včera jsem měl možnost vidět Fenix3 naživo u kamaráda a … mno vizuálně nic moc. Působí zpracováním kapku levně.

            Jaká je tedy přednost řešení hodinky místo smartphone + pás? Co mi osobně trochu chybí u telefonu je to, že se jen tak nepodívám na display, když běžím, jaký mám pace, tep atd., protože jej mám někde v kapse a vyndat jej není zrovna tak jednoduché a pohotové jako je kouknutí na hodinky.

            Na druhou stranu, jak třeba funguje coaching u těch Garminů? U telefonu s Micoach mi apka stanoví „délku (čas) a tepovou frenkvenci“ jak dlouho se v ní mám pohybovat a v případě, že jsem mimo (moc pomalý nebo rychlý), tak mi na to řečí upozorní, jestli mám přidat nebo zpomalit.

            0 0
          • culibrk  

            OK. Díky. Včera jsem měl možnost vidět Fenix3 naživo u kamaráda a … mno vizuálně nic moc. Působí zpracováním kapku levně.

            Jaká je tedy přednost řešení hodinky místo smartphone + pás? Co mi osobně trochu chybí u telefonu je to, že se jen tak nepodívám na display, když běžím, jaký mám pace, tep atd., protože jej mám někde v kapse a vyndat jej není zrovna tak jednoduché a pohotové jako je kouknutí na hodinky.

            Na druhou stranu, jak třeba funguje coaching u těch Garminů? U telefonu s Micoach mi apka stanoví „délku (čas) a tepovou frenkvenci“ jak dlouho se v ní mám pohybovat a v případě, že jsem mimo (moc pomalý nebo rychlý), tak mi na to řečí upozorní, jestli mám přidat nebo zpomalit.

            0 0
            • volodaj  

              Neviem ako G3 ale G2 pípa a vibruje. Predpokladám, že to isté. U mňa využitie beh, bike, turistika, skialp, plávanie.

              Výhody pre mňa: Barometrický výškomer, ovládanie tlačítkami takže v rukaviciach je to podstatne jednoduchšie a keďže ho nosím na túry a skialp tak sa nemusím báť keby sa niečo stalo, že sa mi kvôli GPS záznamu vybije mobil. Na beh nemusím brať veľký mobil, ale stačia malé hodinky na ruke. Poteší pri plávaní počítanie dĺžok v bazéne.

              Nevýhody pre mňa: Navigácia nie je moc použiteľná aspoň na G2. Teda po naplánovanej strase áno, ale zorienotvať sa podľa mapy na tom mini displeji nehrozí. Ďalšie ma moc nenapadajú.

              0 0
            • blue.sun  

              Hodinky na tebe třeba nebudou mluvit, to je jasné. Pro Garmin třeba používám nahrání tréninků z Garmin Connect, kde si je vytvářím (v podstatě kompletní plán), pak pošlu do hodinek a ty už mi sami vibrací nebo pípáním říkají, co mám dělat. Zvuky se liší, takže jak se je jednou naučíš, jde to samo…

              Nové forerunnery pak umí i to propojení s mobilem, kdybys nutně potřeboval. Notifikace, live tracking…

              0 0
          • misko  

            to su garmin mapy take zle? nejdu tam nahrat rastrove mapy alebo openstreet map?

            0 0
            • Breakpain  

              No, tak hlavně na hodinkách je prd vidět ne ;) … je to titěrné :)

              0 0
            • harec  

              Do Fenixe 3 ziadne mapy nenahras!!Islo to do 2ky…Ale myslim ze je to uplne zbytocne,navigacia cez voped pripravenu trasu funguje dobre..

              0 0
            • McBlacky  

              mě přijdou špatné. Rastrové do některých garminů jsou, ale je to aftermarket úprava, není to lehký a má to dost ALE.

              0 0
      • mr.nikdo  

        Nechces prodat Ambity?

        0 0
    • blue.sun  

      Smartphone s pásem je přijatelná kombinace, pokud jen jezdíš na kole a hodíš smart na řidítka nebo do batohu. Nedovedu si ho ale představit třeba při běhu, na inlajnech nebo podobné činnosti. Dnešní obří pádla jsou na ruce už dost nepříjemná, při pádu náchylná k rozbití…

      Pokud chceš využít výhod našlápnutých hodinek a nechce se ti za každou cenu utrácet třeba za Fenixy, zkus Forerunner 630, nebo pokud neřešíš běžeckou techniku a ty oscilace, tak třeba 230/235 (ten má vestavěný snímač tepu).

      Tu 230 aktuálně používám já, pro hobíka výborná hračka. Regenerace, VO2 max, race predictor, kadence, multisport režimy, denní monitoring aktivity a spánku, výdrž taková, že ho za týden ani nevybiju (při cca 9 hodinách tréninku má pořád nad polovinu baterie).

      0 0
      • culibrk  

        Mám S5 Mini. Vcelku malý kompaktní přístroj, voděodolný a prachutěsný. Při běhání (zima) jej mám v kapse bundy, v létě apod. v malinké elastické běžecké ledvince od Adisasu.

        Ty Forerunner(y) jsou multisport? Já měl za to, že to je řada přístrojů jen na běh.

        0 0
        • Krov  

          Minimálně řady 3×x a 9×x jsou multisport a z toho, co jsem zatím měl v ruce, tak bych je přes všechny výhrady, které mám obecně ke Garminu, preferoval (neviděl jsem ale třeba F3). Sestavíš si tam obrazovky podle svých preferencí pro jednotlivé sporty a i baterie mívá slušnou výdrž – při standardním gps režimu uvádí výrobce 20 hodin a kupodivu ani moc nepřehání. Asi hlavní výhodu Garminu před konkurencí bych viděl v algoritmech na vyladění trasy při horším gps signálu právě při rychlostech dosahovaných při běhu, co jsem viděl porovnání, tak Garmin vycházel nejvěrohodněji (to se samozřejmě může časem změnit, konkurence nespí).

          S5 mini mám také a třeba na kole ho často používám, ale na běh je nepraktický. Ledvinku bych přežil, ale pokud nechci jen tak běhat po lese, ale smysluplně trénovat, tak potřebuju průběžně sledovat tempo nebo tepovku a to jde jenom na hodinkách na ruce.

          0 0
          • culibrk  

            Jo, to máš pravdu. Sledování tempa nebo tepovky u mobilu lze těžko. Nicméně využívám alespoň to, že jak Micoach tak i Endomondo hlásí různá data (která si vyberu) po určeném česovém intervalu nebo vzdálenosti. Což mi docela postačuje. Nicméně úplně ideální to není, to souhlas.

            0 0
        • blue.sun  

          FR230/235 a 630 umí běh, kolo a „jiné“, tam mám brusle. Jsou v podstatě první multisporty z těch levnějších řad.

          0 0
          • culibrk  

            Jsem z toho kapku jelen. Na ofiko českém webu garminu jsou jako multisport zařízení prezentovány pouze Fenix 3, řada vivoactive a 920/910 XT … Můžete tu někdo vypsat úplný seznam Garminů, které jsou aktuálně „multisport“ a máte to ověřené v praxi, nikoliv vyčtené z letáku apod.? Díky.

            0 0
            • Breakpain  

              Myslíš tím triatlon nebo jiné sporty?

              0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Garmin jako multisport deklaruje jen ty hodinky, které zvládají i údaje plavání (délky, tempa, styl, swolf).

              Seznam si vytvoř sám.

              0 0
            • blue.sun  

              Spíš jinak: Co s nimi budeš dělat za sporty? Podle toho si vyber. Pokud chceš i plavání, pak Fenix nebo 9XX (Fenix je hezčí). Pokud jen běh, kolo a nějaké silové sporty nebo třeba brusle, stačí i ta 230/235.

              0 0
              • culibrk  

                Mno chtěl bych primárně hodiny na běh a cyklo. V rámci toho běhu bych i rád, aby mi to pomohlo s technikou (délka kroku, výšková oscilace, stanovení tepových zón, atd.). Má někdo zkušenost v Polat V800? Je to srovnatelné s Fenix 3 nebo Forerunner 630??

                0 0
                • blue.sun  

                  Na krok a oscilace spíš tu 630, ale po pravdě, bez odborné rady ti to je stejně k ničemu. Když do toho budeš vrtat sám, rozhodíš se ještě více a můžeš si fakt ublížit. Nedoporučuju to. Většina toho je stejně práce pro fyzioterapeuta, než pro laika s hodinkami. To spíš se hodí třeba kadence běhu, tu umí i 230.

                  Polar má o něco lepší plavecké funkce vůči 630, ale Fenix je zase lepší, než Polar. Pokud neplánuješ triatlon, nemá to, podle mého názoru, ani moc smysl a držel bych se při zemi. U 630 mi taky vadí částečně dotekové ovládání, já ho při pohybu prostě nemám rád. :-( A nemám a ne a nebudu…

                  0 0
            • Nikovlas  

              Nový Forerunnery umí 3 aktivity, jak bylo zmíněno. Pokud chceš například plavat, mohou být vhodnější Vivoactive (mají také funkce na plavání). Na triatlon už asi bude lepší jiný model.

              0 0
              • McBlacky  

                vivo akorát změří bazény podle obrátky když nastavíš délku bazénu počítá to dobře i vzdálenost.

                Styl a tempa to stejně neměří.

                0 0
      • Breakpain  

        prosím tě … 230ky po 9h – to je zapnuté jen GPS nebo máš i nějaká čidla?

        0 0
        • blue.sun  

          Devět hodin s GPS a připojením na Scosche Rhythm+ a baterka je v polovině. Podle výrobce mají zvládnout 16 hodin nepřetržitého měření, což by i vcelku odpovídalo. 235 s optikou je na tom hůře, tam Garmin uvádí 11 hodin, ale to je zase se zapnutým měřením. Při spojení s pásem by to asi bylo více, nemám to vyzkoušené.

          0 0
          • blue.sun  

            Tak beru zpět, po 9 hodinách má 45% šťávy, chybný odhad způsobil analogový číselník s nepřesným ukazatelem.

            0 0
      • McBlacky  

        vestavěný snímač tepu je ok, pokud sportuješ v teple. Ale jakmile potřebuješ mít hodinky na oblečení je k ničemu (beh v zimě, běžky, kolo v zimě).

        Lepší koupit hodinky bez toho a používat HR pás nebo IR senzor (scosche nebo jiný)

        0 0
        • culibrk  

          Aha. Tak to je super info, že mají hodiny s vestavěným HR čidlem tento háček při používání. To je zásadní nevýhoda.

          0 0
          • Davidof  

            Ale i k těm hodinkám s vestavěným čidlem můžeš koupit klasickej pás nebo snímač na ruku.

            0 0
    • Johnnyxjr  

      K tem F3 jeste jedna dost podstatna funkce ktera tady nebyla zminena automaticka synchronizace pres znamou wifi naprosta parada kdyz pribehnes nebo prijedes domu jdes do sprchy a jak vylezes vse je automaticky na gc.

      0 0
    • mm  

      Navigace po připravené trase je v hodinkách velmi dobrá. Co zatím nezaznělo – běžné smarphony nejsou příliš voděodolné ikdyž jde o „outdoor“ stroje. Zničil jsem dvoje levné sportovní hodinky s „utěsněným USB“ a jeden smarphone, než jsem si koupil Ambity (Ty jsou nabídkou funkcí v současnosti hodně za Fenixem, na druhou stranu na ně nejsou takové stížnosti, co se dá najít k Fénixům). Ambit 4 (už má velký skluz s uvedením) snad náskok dohoní.

      0 0
    • Pan.Fazole  

      Před půl rokem jsem koupil takřka úplně nový Ambit3 Sport za 5k z aukra s celou zárukou i pásem. Na fotce to vypadalo jako že je prasklý sklo – ale byla to jen otlačená folie :). 2. nejlepší nákup v životě.

      Do tý doby jsem běhal a jezdil na kole jen s telefonem. Ale je to strašnej opruz. Jde to, ale už bych se nechtěl vracet.

      Akorat co tu tak ctu co vsechno umi F3 tak je ambit dosti pozadu.

      Aplikaci furt nemaj doladěnou a použitelná začla bejt trochu až posledním updatem.

      Občas využívam tu jednoduchou navigaci (následuj čáru:) ) co tam je – to je fajn.

      Co se mi zase líbí – tak je moovescount oproti garminu connect.

      0 0
    • danis7  

      Uvažuji nad koupi hodinek Garmin (Forerunner 235 nebo Fenix3) a koukám, že trend Garminu je optický sensor měření tepu. Konkrétně ty 235 už jsou pouze s optikou. Já si vždycky myslel, že ideální je mít hodinky na řidítkách + hrudní pás, tím vidím tepovku apod. Aktuálně používám mobil + hrudní pás a hodinky jsem chtěl jako náhradu + použití v dalších sportech.

      IMHO vždyť měření tepu hodinkami na zápěstí, když odhlédnu od přesnosti, je kromě léta s krátkým dresem nesmysl. Jak si zkontroluji tep nebo vůbec spustím záznam trasy na hodinkách, když je mám pod dlouhým dresem? Např dlouhý dres Kalas má kolem zápěstí pevnou manžetu a nedokážu si představit mít pod ní hodinky nebo vůbec se přes tu manžetu k hodinkám dostat. U krátkého dresu to je v klidu, podívat se na zápěstí už není takový problém. Jak to řešíte s hodinkami vy?

      0 0
      • MaPa  

        Tak není problém pás připojit jako externí senzor když to pro něco člověk nechce snímat ze zápěstí. Optika je naopak fajn v tom že už nic dalšího nepotřebuješ a prakticky vždy to máš s sebou (i když na to třeba nekoukáš)…

        0 0
        • danis7  

          Mít měření tepu vždy u sebe je supr věc. Teď jsem zkoušel dlouhý dres a pod něj běžné hodinky a k tomu, abych se k nim dostal si musím sundat dres

          0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Krom toho pak hodinky se senzorem fungují jako fitness náramek s vyhodnocováním spánku a denní aktivity. Na běžeckých bundách se sem-tam vidí i prostřih v manžetě právě pro ovládání hodinek (Karrimor).

        0 0
        • danis7  

          Jak jsou na tom hodinky s měřením tepu v terénu, tzn hodně otřesů?

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Používá mladší syn, bez problémů.

            0 0
            • danis7  

              Tak to je super.

              Ještě jedna věc mě odrazuje od hodinek a to výdrž. Když bych šel do nižší řady (Forerunner 35) tak výdrž 13 hodin, to mi déle vydrží mobil se záznamem trasy 

              0 0
              • Breakpain  

                Krz vydrz hodinek jsem skoncil na F 5 / FR 935 … Plne te chapu, nakonec FR 935. A lituju, ze jsem nevzal F 5 :) (odolnost tela hodinek)…

                0 0
              • nomecz  

                Suunto ambit 3 peak je sportester s nejdelsi vydrzi na trhu az 20 hodin s gps zaznamem po 1s pri frekvenci 60s dokonce 200 hodin

                0 0
                • jaja01  

                  ty hodnoty 20 hodin rozhodne nejsou nejlepsi, fenix5× ma to same, tak tady nelzi, zemane :-)

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Stařičké 910XT dají cca 18 (podle teploty a připojených čidel). Plus možnost dobíjet za chodu při záznamu.

                    0 0
                  • nomecz  

                    Hele lojzo nemudruj a toho staryho koralu sem netahej :) Az na to ze fenix ma ultratrac max 50 hodin a to pouze v jedne verzi jinak jenom 35, suunto az 200 protoze umoznuje zaznam az po 60s

                    0 0
    • danis7  

      Existuje nějaká aplikace pro android, která umí vyhodnotit tepovou frekvenci, resp, kolik času jsem strávil v zónách?

      Aktuálně tréninky nahrávám přes mobil (aplikací Locus) spárovaný s hrudním pásem a potom data exportuji do Stravy. Locus i Strava mi ukáží pouze průměrný a maximální tep, zóny ne.

      Proto hledám nějakou aplikaci, která by mi zobrazila kolik času jsem strávil v zónách.

      Požadavky na aplikaci jsou, aby si data načetla ze Stravy (což asi není časté, většinou si Strava bere data z jiných app) nebo** import GPX, TCV souboru**, který mám z Locusu.

      0 0
      • jir34  

        Používám; Endomondo, Runtastic. Aplikace dokáží pracovat s GPX. Odzkoušeno.

        0 0
        • danis7  

          Endomondo ukazuje čas v zónách pouze v placené verzi

          0 0
      • Smazaný účet  

        Čas strávený v tepových zónách mi přehledně zobrazuje placená verze endomonda.

        0 0
        • danis7  

          Chci něco free, max si zaplatit jednorázově app, placené Endomondo nebo Stravu bych nevyužil, jde mi jen o ten čas v zónách

          0 0
      • volyn  

        nazdar, pouzivam Wahoo Fitness apku pro IPhone s Polarem pasem. Takze apka urcite podporuje kde co. Po ukonceni treninku a ulozeni zadas ikonku exportu a nabidne ti to jak chces udelat. Krom prenosu k jinym aplikacim jako je STRAVA ti to nabidne i zaslani emailem (tedy musis mit na mobilu nakonfigurovany nejak email ucet). Emailem to nabizi nekolik formatu, od tcx, gps az k CSV. Tak si posli CSV a v excelu si uz analyzu udelej sam.

        Jestli je ovsem apka stejna pro android i IPhone uz musis zjistit sam. Minimalne jsem zaslechl, ze hlasovy kouc pro tepy u Android verze udajne chybi.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.