Nějaký stavitel pro “retro” projekt ?

22 nepřečtených
  • White.9

    Zdravím,

    Po delší době se chci zase začít věnovat cyklistice. Doma mi leží kolo GT Avalanche X z roku 2011 v celkem slušném stavu ale s malým rámem.

    Chtěl bych zde nalézt nějakého stavitele kol ideálně z ostravska ale nedělá mi problém ani zaslat poštou který by bych ochoten sehnat rám na 26” kola ve velikosti L (které jsou podle fora a všech článku na internetu mrtvá tak proto retro projekt :D ) na který by pasovaly komponenty z meho stávajícího kola. Jelikož uz se v dílech neorientuji našel bych tady rad někoho komu bych za to zaplatil abych to měl bez starosti. Tedy jestli to má vůbec nějaký finanční smysl nebo me vyjde lépe koupit něco nového za 20tis což je otázka na zde znalé lidi z bike fora. Má představa je mít co nejlepší kolo za 20tis :D

    0 0
    • TommyP3  

      No v této době za 20 koupíš tak alivio řezané altusem a základní brzdy. To ještě na 2×8 pohonu a pruzinove vidli. Výrobci hřeší na to, že kola nejsou a je po nich poptávka. Ta sestava je slušná a pokud nevadí morální zastaralost klidně bych do toho šel. Problém je že ani rámů na trhu moc není a 26 je bráno jako dětské kolo. Na druhou stranu jsou větší rámy problematicky prodejné a snižuje jim to cenu

      0 0
    • White.9  

      Co říkáte na tenhle rám?

      https://www.maxbike.cz/…b-cmx7600-20

      Vypadá to na slušnou cenu a vždycky jsem chtěl zkusit karbon :D Napadá me otázka ohledně hlavového složení, muže mi nekdo poradit jak zjistím jestli je kompaktibilni ?

      0 0
      • tompca  

        Hlavové složení kompatibilní určitě nebude, GT má 1 1/8" krk a Maxbike tapered- hlavové složení: integrated tapered Ø 41,8/51,8 mm.

        Pak Ti tam ještě nesedí zadní osa Maxbike má podle všeho klasický rychloupínák se šířkou náboje 135mm a GT pevnou 15mm osu, šířku náboje jsem nedohledal.

        0 0
      • PENE  

        Ten asi nebude pro 140 mm vidlici.

        0 0
        • White.9  

          Bude to velký problém ?

          0 0
          • PENE  

            Pokud je to XC kolo pro 100 mm, tak 40 mm navic uz je dost, zvedne se stred, zmensi se uhel hlavove a sedlove trubky. U sedlove trubky by mohl vzniknout problem, ze ani se sedlovkou bez offsetu, nenastavis sedlo do vhodne pozice vuci pedalum. Ale mozna by sla vidlice snizit.

            0 0
    • Markony  

      Hlavko bych dal nové jo jinak je tam položit dotaz prodejci a tam odpoví vše . No ale sepiš není to škoda peněz cpát do 26"?

      0 0
      • White.9  

        No dá se to hlavové složení předělat ? V zadu je klasicky rychoupinak. No kdybych se dostal s karbonovym rámem na cenu s práci do 25tis myslím ze by to bylo určitě lepší než nějaká 27,5 nebo 29” s kdovijakou pruzinovou vidlici. navíc se mi na tech kolech divně jezdí :( se vzduchovou vidlici jsem byl maximálně spokojen. Když koukám na kola za 20tis nemají snad ani kotoučové brzdy

        0 0
        • tompca  

          Ne koupíš nové+redukční kroužek na vidlicí.

          0 0
          • White.9  

            Oki takže se to dá. Jak to vychází finančně cca hlavko kolem 1000kc ? A ta redukce ? Protože zbytek by měl asi sedět ne ? Když nepočítám sedlovku. Myslíte ze je slušná cena 11tis za karbonovy rám ? Docela se mi začíná tato varianta zamlouvat. Neplánují jezdit nejake prasárny a skoky, max upravené stezky.

            0 0
    • kubad  

      Ve finále ti z toho nic nezůstane. Nesmysl prodat a koupit nové

      0 0
    • Markony  

      Osobně si myslím že ty naby budou špatně popsány viděl bych to sepiš na rychloupínák.

      0 0
    • tompca  

      https://www.axit.cz/mtb-ramy/

      Zkus se podívat na 26" rámy ještě tady.

      0 0
    • White.9  

      Děkuji všem za rady a názory , začal jsem to řešit se známým , a došli jsme k závěru ze je blbost dávat 140mm vidli na 100mm rám. Takže je ve hře varianta 2 je placnout se přes kapsu a koupit tenhle rám: https://www.maxbike.cz/…phin-zluty-l Který je ve velikosti L jakou potřebuji na vidlici 140mm kde sedí i hlavové složení a vše krom zadního náboje což bude bohužel investice navíc. Myslíte ze to ma za cca 30tis smysl ? Když pomineme to ze je to 26” kolo což někdo třeba nepřežije. Myslím ze za 30tis bych lepší celopero nekoupil, nebo se pletu ? Případě varianta 3 prodat kolo a koupit něco za 30tis. Jakou muze mít reálně cenu to gt ?

      0 0
      • PENE  

        Ram dobry, ale neprijde mi to moc, vhodne pro pouziti, ktere jsi psal vyse, ale treba te to vytahne vice do terenu. Pokud budes chtit nechat presmykac, asi bude taky potreba vymenit.

        0 0
        • White.9  

          No říkám si ze bych si mohl zase po letech dopřát :) vždycky me to táhlo do terénu jen nebylo auto a ani finance aby se dalo vyrazit někam na traily, teď je auto takže není problém jet kamkoliv a peněz je taky víc než když jsem byl student a tahal jsem to z brigád :D jen jsem teď zděšen z toho ze všichni mají 29” kola nebo 27,5 :D

          0 0
      • černápole  

        nabírá to dobrý směr-)

        0 0
    • Markony  

      Je to marné je to marné komu není rady tomu není pomoci.V dnešní době dávat 30 000 ± za KOLO NA 26" je blbost .

      0 0
      • White.9  

        No v mých očích je to pořad lepší než 30tis za 29” HT s vidlici 100mm s kvalitou bůhví jakou.

        Každopádně jsem již sehnal “skladatele” kol se kterým to řeším a nyní uz se jen zjišťuje délka krku vidlice zda bude Ok. A jdu do toho. :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.