• pavelr

    Přestalo mi fungovat na dualech 105 pravé řazení. Páčky jakoby zatuhly, brzdová páka se přestala vracet, malá páčka se zasekává, přeřadí až na druhé zmáčknutí, jedna páčka strhává druhou. Máte někdo podobnou zkušenost? Co s tím? Stříknout olej nebo rozdělat a vyčistit? Dík.

    0 0
    • maxtor  

      Podle toho, co jsi napsal, je to jednoznačně špatně promazané. Se silnišními duály je bohužel větší problém než s např. rapidfiry, kde se k mechanismu dostaneš lépe. je potřeba to nějak promazat. Rozdělávat ti to nedoporučuji. Zkoušels to aspoň prostříknout WDčkem??

      0 0
    • multib  

      Někdy pomůže sundat krytku a ten přišroubovaný plast pod ní a pak je tam matice, která se mohla uvolnit a páka chytla vakly a dobře neřadí, takže stačí dotáhnout. Jinak do opravy se nepouští ani P-L.

      0 0
    • martt  

      toto robievaju rapidfire ked je zimsie a stuhne vazelina. Nemusi byt ani pod nulou, staci plus 10 a uz nejdu. Nastriekam do toho najprv nieco petrolejove (uvolnovac sroubov), potom na premazanie nieco ridke napr. GT85 a zase to funguje.

      0 0
    • miťo  

      Já to párkrát prostříkl vydatně WDčkem, když mi proskakovala západka při řazení nahoru. Pak to ustalo. Taky nezapomeň, že když máš zatuhlé lanko v bowdenu, tak se mechanizmus více namáhá a ničí.

      0 0
      • maxtor  

        Nebyls to náhodou ty, kdo sem někde dával tu fotku do šroubku rozebraných duálů?? Hledal jsem to, ale marně.

        0 0
        • miťo  

          Já to nebyl, já dělal jen tohle: www.bike-forum.cz/…big/2881.jpg

          0 0
          • maxtor  

            Jo jo, to si vzpomínám, ale někde tu byla fotka 105tek rozebraných úplně do mrtě a jednotlivé součástky pěkně seřazené jak v tom mechanismu mají být. Hleděl jsem, co všechno se dá do silničního duálu dostat…

            0 0
            • miťo  

              Mě se povedlo rozebrat jen RSX Dualy, tam to šlo. Kámoška utrhla hlavičku lanka a já to vyoperoval ven.

              0 0
              • maxtor  

                Já jsem jen jednou kuchal rapidfiry a bylo to to poslední, co je v životě čekalo. Buďto jsem ten mechanismus utáhl tak, že se páčky nevracely nebo tak, že větší páčka naopak nezabírala. Už se mi to nikdy nepodařilo vyladit tak aby to spolehlivě řadilo. Šly do kytek. Mám pocit, že hodinář by měl co dělat s tím, aby dnešní duály Shimano rozebral a pak složil zpět.

                0 0
                • martt  

                  rapidfire (STX sedem poloh) som mal rozobrane aj poskladane niekolkokrat. Chce to vhodny vercajk, pinzety, pean atd. a trocha trpezlivosti.

                  0 0
                  • maxtor  

                    Netvrdím, že to nejde. Rozhodně to chce trochu vzručnosti a znalostí o tom, jak to celé funguje. Pochybuju, že by se našel v okolí mého bydliště servis, kde by tohle dokázali.

                    0 0
    • Baracuda  

      poradne proplachnout petrolejem a pak prostriknout GTckem. Jinac samozrejme zkontrolovat bovden a lanko…

      0 0
    • mm  

      stejne problemy s razenim se u me vyskytly, kdyz mi v dualech praskla jedna pruzina. bike-forum.cz/forum/fot­ky/kola_a_kom­ponenty.html?de­tail=975

      rozdelat se daji dualy docela dobre, jde to lip, nez si clovek predstavuje. kazdy krok, kdyz sem z dualu posttupne oddelaval soucastky, mam vyfoceny. takze sem pak sedl k monitoru a zase je slozil. kompletace sice zabere dost casu, ale neni to nic neprekonatelnyho :)

      0 0
      • sann  

        Myslim si, ze to take bude tou pruzinkou, obcas se jeste stane , ze vypadne pruzina u te male packy. Jestli si z Prahy a mas zajem, tak to muzes hodit ke mne na servis a kouknu na to.(www.atombike.cz) Je to jen strasna pakarna rozdelat dualy do mrte. Obcas mi to takto pekne rozdelany prinesou kamosi a nic moc

        0 0
      • Baracuda  

        Kde si nakonec tu pruzinku sehnal? Prijde mi ale divny, ze mu to obcas zaradi…Kdyz kamosovi praskla taky ta pruzinka, tak mu to neradilo vubec… Kazdopadne klobouk dolu pred tou rozborkou – byl by z tebe zdatny hodinar :-)

        0 0
        • mm  

          mne to po prasknuti porad radilo, ovsem velmi velmi neochotne. porad sem mackal packu naprazdno. PRUZINKA – znamej mi donesl asi 30 cm rovnyho pruzinovyho dratu. bohuzel kruhoveho prurezu, cili pri skladani mela pruzina tendenci vyskakovat. vyrobit sla pomoci sveracku, plochych a kulatych klesti. nejdriv byly dve pokusne, treti pruzinka pasovala a uz cca rok funguje. sehnat original je asi nerealne, leda ze by nekde zbyla v servisu

          0 0
    • tomek  

      V Havířově je jeden specialista, co všem v okolí opravuje dualy.

      0 0
    • h3poun  

      Měl sem podobnej problém a bylo to rozdrbaný lanko, blblo to a nakonec se lanko utrhlo a ten koneček zapad dovnitř a pak nešlo řadit vůbec. Takže jsem tu páku musel chcouc nechcouc rozebrat, povedlo se a vyndal jsem to ven. Byly to ale starý RX100vky. Takže doporučuju prověřit lanko! Navíc to prasklo když jsem měl domu ještě asi 120 km z Krkonoš, takže sem si to všechno hezky vydupal na dva převody 53/19 a 39/19 :-)

      0 0
    • Jery01  

      Ahoj všem, mám takový problém. Levé řazení nefungovalo, tj. že přesmyk nešel vytáhnout na velký převodník, tak jsem trochu zabral, něco v něm křuplo a nešlo vůbec nic. Tak jsem ho rozebral a nevím, jak složit (ten vnitřek s „kladívky“). Žádám někoho, kdo by byl ochoten poradit, protože X tisíc za nové si teď dovolit nemohu. Děkuju moc.

      0 0
      • raceman  

        tak to preju hodne stesti :D kdyby ses radeji zeptal driv, nez ses do toho pustil…

        0 0
        • Jery01  

          Tak jako složím to v pohodě, jenom bych potřeboval pochopit mechanismus jak to funguje, abych dal správně to ozubené kolečko a natáhl pružinu… Četl jsem, ale nedozvěděl jsem se nic, jen to, že to někdo skládá úplně v pohodě a někde mají být fotky (?).

          0 0
          • Kouba_2005  

            Záleží, jakej máš model. Tady máš nějaký obrázky, ale jestli se to podle toho dá složit …

            0 0
            • Jery01  

              5510. Ten obrázek je fajn, akorát pro mě nepoužitelný, mám rozebranej vnitřek, tohle je v celku :)

              0 0
    • Jery01  

      Mam to jakz takz slozene, ale nevim jak napnout pruzinu :( nejak neni prostor a ani naradicko

      0 0
    • blaf  

      Zdravim,

      prestala mi radit prava paka Ultegra ST-6700. Kdyz chci zaradit na vetsi pastorek tak to cvakne, ale nic se nestane. Kdyz hybu pakou dal az k druhemu cvaknuti (normalne preradi o dva pastorky) tak se konecne preradi. Takhle se to chova jen pro 3. nejvetsi pastorek. Pro ostatni to radi ok.

      Je to rovnou na reklamaci nebo by se to potencialne dalo opravit doma? Moc se do toho hrabat nechci…

      0 0
      • raceman  

        co zkusit znova seridit, pripadne zkontrolovat, jestli neni ohla patka, pak nove lanka a bowdeny…

        0 0
        • blaf  

          serizeny to je, ten druhej cvak prehodi spravne a presne, jen ten prvni proste neudela nic, ani nezatahne za lanko, podle me je problem primo v pace

          jde mi spis o to jestli to muze byt nejaka drobnost, ktera by sla opravit doma nebo to mam dat rovnou na reklamaci, je to pul roku stary

          0 0
          • Jery01  

            Být tebou, tak zkusím reklamaci, protože pustit se do toho a umět to složit správně zpátky je nadlidský výkon… :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.