• Smazaný účet

    Zvažuji koupi nového kola. Mám hliníkový HT. Samozřejmě přemýšlím o fullu s nižším zdvihem (Merida 96 HFS-3000 apod.). Baví mně kopce a dávám i více než 100 km/den výlety road/offroad. Najde se někdo s podobným zaměřením, kdo šel do fulla a vrátil se k HT? Moc by se mi líbila Merida 0.Nine, ale tu mi těžko někdo půjčí takže nemám možnost srovnání carbon HT versus „malý“ full. Předem dík za Vaše zkušenosti.

    0 0
    • mr.antik  

      co čekáš od fula?

      0 0
    • Pi†el  

      Mno ja se po dvou letech jezdeni na dvou ruznych fullkach osazenych zdvihem 100mm vratil zpatky na HT. Duvodem byla vyssi tuhost a vetsi chut ramu drat se kupredu. Hlavne na dlouhych asfaltovych prejezdech.. Trvalo mi tehda asi 500km, nez sem se na HT v terenu zase naucil jezdit. Asi po roce sem si k HT poridil jezde endurko, takze kdyz chci zablbnout, ci se pohoupat, tak mam moznost..

      0 0
      • Smazaný účet  

        Taky mne to napadlo. HT a k němu traila. Líbí se mi Merida One-Twenty. Rozum ale velí, že radši jednoho pořádného univerzála-jestli teda něco takového existuje-snad by to mohlo částečně vyřešit dobrý HT v carbonu. Taky chci aby to jelo po silnici a na fulla za 100000 nemam.

        0 0
    • Trainman  

      Za mě solidní HT v carbonu. Jo a jestli jste (jseš) ze Lnář u Blatné, tak mě prosím konktatuj (-te). :-)

      0 0
    • qasko  

      Čo sa na fulle naučíš na HT jak keby si našiel ;) Ja som prešiel z fulla 120/115 na HT. Fúl bol super kopec zábavy skoky … ht je super tá akcelerácia ma nikdy neprestane baviť :) Za mňa by to chcelo mať biky dva ále ledva mám čas na jeden :(

      0 0
    • nsrb  

      Na začátku tohohle roku sem měl doma jednoho fulla,těď jak se koukám tak se koukám tak semý ht.

      0 0
    • Jarman  

      Já jsem letos v říjnu pořídil fulla konkrétně Specialized FSR XC Pro. Do té doby jsem jezdil na HT, konkrétně Merida.

      Už teď můžu říct, že bych se k HT vrátit nechtěl (i když nikdy neříkej nikdy). Ale pravda, že jsem fulla kupoval cíleně, jelikož jezdím 80% terén (silnici jen z nutnosti), tak už mě prostě to drncání nebavilo a hlavně jsem si chtěl pořádně užívat sjezdy. Je prostě důležité vědět proč fulla kupuješ a jestli ho využiješ. Já jsem volil nižší zdvih 120/120mm s tlumičem Fox Triad s lock outem a propedalem, abych si zachoval univerzálnost kola a na silničních přejezdech nějaký zásadní handicap necítím..

      0 0
    • Kedarr  

      skus karb.hardtail..je to velkej skok oproti hliníku, zpříjemníš si pohodlí..a pokud máš rád akceleraci není co řešit..ale pokud jezdíš víc jak 80km asi bych šel do lepšího fula..

      0 0
    • hmm  

      Dost záleží na tom co jezdíš a jezdit budeš. Proto mají lidi i 3 kola. Můj přechod na fulla bylo skončení s cykloturistikou i 130km denně bez hospody se zrcadlem na zádech apod. a přechod na kratší švihy cestou necestou cca 100km se zastávkama na jídlo a bez možnosti kreativnějšího focení… Asfalt na fullovi není problém…kup něco s Propedalem a Lockem a není co řešit.

      Pokud bych se vrátil zpět na cykloturistiku tak full musím vyměnit. Brašny na fulla nejdou naskládat ani náhodou to je mi už dávno jasný.

      0 0
      • tuleník  

        Myslím, že paradigma sa už dávno posunula od obrašnených ťažkotonážnikov s mizernou ovládateľnosťou smerom k tomu, čo som schopný dať iba s tak veľkým nákladom na chrbte, ktorý ma neobmedzuje.

        0 0
    • Dalas  

      …mě na HTčku taky vadilo kopnutí do zadku kvůli sebemenší díře i na silnici-to už nemluvím o terénu. Vyřešil jsem to odpruženou sedlovkou a je to úplně o něčem jiném. Je to vlastně už něco mezi HT a fullem. Fulla nevyužiju, jezdím i hodně silnici a na kole neskáču ani nic takového, ale jen v pohodě jezdím a vychutnávám…i když neříkám, že si občas nezablbnu i v terénu, při sjezdu atak.

      0 0
      • Pi†el  

        Odpruzenou sedlovku jsem taky zkousel a bylo to naprosty zlo. Nikdy vic..

        0 0
      • Janes  

        anebo rovnou dvacetdevítku :-)

        0 0
        • kusabi  

          souhlas…karbonova 29 bude to nejlepsi pro tebe…pohodli a prujezdnost terenem jako full a rychlost a akcelerace HTcka…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Že bych jezdil dvacetdevítku si slušně řečeno neumim představit. To,že divně vypadá je subjektivní. To,že je omezená nabídka kol, dílů a že přínos je námět k široké diskuzi je nepopíratelný fakt. Přesto, proč to nezkusit? Nevíte někdo kde se dá slušná 29 půjčit?

            0 0
            • mastihuba  

              no pokud nemáš nějakýho známýho,kterej by ti ji pujčil tak asi v nějaké cykloprodejně. Moc dalších variant mne nenapadá. :)

              0 0
            • Honzyn  

              Juvacyklo Uherske Hradiste

              0 0
          • MlokCZ  

            Naprosto nesouhlasím.

            HT 29tka (ani carbonová) nikdy nebude ani přiblížení pohodlí fungujícímu fullu.

            A s prostupností terénem to také nebude tak jednoduché, rozhodně nelze napsat, že to bude jako full 26tka (sem tam sice klidně může být v některé specifické situaci i nepatrně lepší, ale většinou na tom bude výrazně hůře, trakci zadního kola fullu a možnost dělat věci co HT neumožní ani větší kola nezachrání).

            Tím ho nechci odrazovat od HT 29tky, také bude mít svoje výhody, ale full to nikdy nebude. Jen si sám musí uvědomit co chce a jaké vlastnosti preferuje. Nejlépe vše vyzkoušet.

            0 0
          • Smazaný účet  

            a proč ne 29' softail?

            http://www.moots.com/…

            0 0
    • Hombre85  

      osobní zkušenost nemám, ale co třeba takový Anthem?

      0 0
    • misak.kadlec  

      S tím půjčením kola nemáš tak docela pravdu určitě budou i letos testovací dny Meridy, nebo se nechá půjčení testovacího kola domluvit i u kteréhokoliv prodejce. Zatím ale ještě nemají na webu aktuální informace. Letos to bylo tak že pokud si se zůčastnil testovačky dostal si voucher na 15% slevu na nové kolo. nebo si pořiď ojetou testovačku z letoška, nebývají ve špatném stavu.

      http://www.merida-bike.cz/obchod/2009

      0 0
      • Smazaný účet  

        Vím, třeba fully půjčují. Mám ale obavu, že pevná kola půjčovat nebudou. Test den je taky možnost-uvidim.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.