• Aleshek

    Od této sezóny jsem začal zkoušet jezdit s navigací. Používám telefon s Androidem a mám nainstalované Mapy.cz. Používám tu funkci „Výlet po okolí“, kde se dá posuvníkem vybrat určitá trasa podle požadované vzdálenosti od pár km až po cca 150 km. Jako není to úplně špatné, ale má to docela „mouchy“, a hlavně se to nedá moc nastavit (otočit směr navrhované trasy, cíl mít jinde než je start atd.). Proto se chci zeptat, co na Androidu používáte, resp. je podle vás nejlepší?

    Mně by se líbilo, kdybych si mohl navolit výlet odkud – kam (výchozí hodnota „aktuální poloha – aktuální poloha“), pak nějaká představa o km, tj. rozsah např 50–70 km. No, a ideálně nějak (např. náčrtem pomocí prstu v mapě) předvolit směr/oblast, kam chci jet. Taky by bylo dobré, kdyby to za jízdy přepočítalo trasu, když z té plánované trasy uhnu.

    0 0
    • virtualcop  

      Když už chceš generovat trasu nějak náhodně (jestli to chápu dobře), tak jakej problém je třeba na těch mapy.cz si vytvořit nějakou trasu s více průjezdními body (které chceš dodržet) s tím, že jí necháš přepočítat mapy.cz, aby to vedlo ideálně po cyklostezkách nebo okrajových aglomeracích (což samozřejmě umí a jde to)?

      Navigací na Android je asi tak skoro milion, ale pro naší republiku a tenhle tvůj přístup jsou ty mapy.cz skoro ideální.

      Pro navigaci na kole jsou doporučované třeba Osmand, Locus, Komoot (ale lépe s placenými verzemi), nicméně pro to, co ty pravděpodobně chceš, jsou mapy.cz celkem ideál – jen si „negenerovat“ náhodnej výlet, ale sám si předpřipravit trasu s pár průjezdními body a nechat mapy přepočítat trasu tak, aby vedla smysluplně po povrchu, který preferuješ (cyklostezky, postranní ulice atd.). S trasou si pak samozřejmě můžeš dělat, co se ti zlíbí – otáčet směr, přidávat či ubírat průjezdní body atd.).

      Netřeba v tom hledat vědu…

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Aleshek  

        Jo, tuhle možnost si samozřejmě taky uvědomuju, nicméně už s tím musíš trochu laborovat dopředu, spíš asi na PC, pak si to přenést do telefonu. Na telefonu to celé nastavit je poněkud voser. Navíc abys to měl okruh, tak potřebuješ minimálně 4 body (2 jsou jasné start a cíl bude většinou aktuální poloha), ale spíš víc. Pak bude problém měnit trasu za jízdy, pokud třeba malinko uhneš, protože tě ta navigace bude tahat zpátky na ten bod.

        Proto jsem se ptal, jestli není nějaká možnost takového random generátoru trasy, něco jako jsou ty Výlety po okolí na Mapy.cz, ale víc propracované. Taky jsem si říkal (i když to očekávám, že tomu tak je), jestli Mapy.cz jsou to nejlepší, podle čeho po ČR jezdit, čili jsem si to chtěl nechat potvrdit/vyvrátit.

        0 0
        • xtonda  

          Je to složitý, mapy.cz jsou asi nejlepší mapové podklady, ale ten jejich cyklo plánovač je dost hrůza. A naopak vzniklo několik zajímavých projektů pro plánování, které pracují s podstatně horším mapovým podkladem OSM.

          0 2
    • Florenc  

      Zkus třeba Šlappeto, je tam funkce chci ujet X km z-do, ale přenos trasy z PC do telefonu jde jen manuálně třeba QR kódem

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.