• LOTO

    Ahoj všem,potřeboval bych poradit jak se nastavuje vidlice Suntaur sf-xct v2 mlo.Jsem absolutní nováček a dnes jsem si koupil nové kola.Ujel jsem na něm prvních 30km a docela mě brněj ruce a to jsem jel po stezce,né žádný velký terén.Vidlice má zámek kterým se zablokuje pružení,ten jsem měl odemčenej.Příde mi že je to strašně tvrdý,na té druhé straně vidle je černý knoflik se značením + -,ale jde stim otočit jen pár mm a na tvrdosti se nic nemění.Dá se zlepšit konfort jízdy i odpruženým představcem?

    Dík za radu Honza

    0 0
    • R4YNE8  

      Bohuzel nic jineho, nez koupe nove vidlice nepripada v uvahu.

      Kup si Suntour Raidon a budes spokojenej.

      Navic nestoji tolik.Nebo si priplat za lepsi :), ale XCT je neco jako odpruzena vidlice s funkci pevne.

      0 0
    • Svět videa  

      že tě brněj ruce to nemusí být vidlicí…

      0 0
      • LOTO  

        Existuje náký odpružený představec který by alespon trochu pohltil rázi do ruk?

        0 0
        • Tomcat  

          Tohle je tvoje asi první vidlice že?

          0 0
          • LOTO  

            Je to moje první horské kolo,tak že i vidlice.

            0 0
        • Kubiczech  

          obr.1 – Softride

          obr.2 – mě neznámá věc z Aukra

          0 0
          • LOTO  

            Ta první by mi na ty ruce možná mohla trochu pomoc.Kde ji seženu?

            0 0
            • Kubiczech  

              Tady. Prosím, nemáš zač.

              0 0
            • Lišák  

              Nevymýšlej blbiny a kup si toho Raidona. Vyjde Tě podobně, jako ten forbec. Ta vidlice, co tam máš je jenom těžítko. Dávat k XCT odpružený představec je úplná kravina.

              0 0
            • vset  

              Odpruzeny predstavec jsem mel a byl uplne na prd nakonec mi pri sjezdu prasknul brneni muze zpusobovat i spatny posez nevhodna riditka a podob.

              0 0
              • vset  

                Jeste me napadlo kdyz je to tvoje prvni kolo jest-li mas dobre nafoukla kola do terenu by mela byt co nejmekci

                0 0
                • LOTO  

                  No tak to mě ani nenapadlo,jak jsem to dovez tak sem na něj skočil a frčel.Kolik tam je tlaku nevim,ale jsou pěkně tvrdý.Jenom že já mám 110kg tak to asi moc podhuštovat nemužu to bych asi jezdil po ráfkách :-D

                  0 0
      • R4YNE8  

        Pokud mu nebrni ruce normalne, tak je to vidlici.

        XCT jsem zkousel a je to opravdu hrozne.

        Musi si koupit jinou vidlici, napriklad tuto.

        Odpruzeny predstavec jsem jeste nikde nevidel, jenom stavitelny polohove.

         
        0 0
        • LOTO  

          Děkuju všem za rady,zítra si dám dalších 30km a pokud to bude stejné tak pujdu asi do té nové vidle.Včem je ta vidlice Raidon lepší?

          0 0
          • Lišák  

            Raidon je vidlice, kde pružení obstarává vzduch. Ten si nafoukneš speciální pumpičkou na hodnotu podle své váhy a svého stylu jezdění. Nevýhoda je, že má ocelovou negativní pružinu, která je vhodná na omezený rozptyl tlaků. Dále má tato vidlice olejové tlumení, kudíž nekope do řidítek při návratu ze zdvihu. V neposlední řadě (jako těžší jezdec) oceníš její 32mm vnitřní nohy. Vidlice bude o dost pevnější v krutu.

            Nevýhoda této vidlice je, že je mazaná vazelínou. Olej funguje lépe. Pokud by jsi chtěl do vidlice investovat o troch více, tak se mrkni tady. Budeš ji mít předělanou na olejové mazání a ocelová negativní pružina bude vyměněna na Tvoji váhu.

            Pokud by jsi vidlici kupoval, doporučuji k ní koupit zrovna pumpu. Správná tlak pro sebe zjistíš při jezdění, nikoliv při foukání v servisu. 

             
            0 0
            • Singlespeed  

              Ale s tím vzduchem to není úplná pravda. Raidonů je několik verzí. Klasický Raidon ve verzi RLD a LOD je pružinovka s regulací odskoku. Pouze verze Raidon RL-air a LO-air jsou vzduchovky, ovšem bez regulace odskoku.

              0 0
              • Lišák  

                Máš pravdu. Na pružinové verze jsem napomněl. Nicméně pokud bych si měl vybrat, tak vezmu vzduchovku, byť nemá seřizovatelný útlum. Zvláště pokud bych nebyl standardní váhová kategorie. než shánět a testovat pružiny je lepší si koupit pumpu. Vyjde to levněji ;-)

                Ovšem pokud bych měl trošku peněz navíc, vzal bych Epicona RLD.

                0 0
    • akula  

      Mám teď tu samou vidli na novým kole, ze začátku je tvrdá jak šutr, jestli chceš aby se alspoň trochu hnula tak si stáhni předpětí pružiny, ten „černej knoflík“ má krok po půl otáčce, musiš za něj trochu zabrat, jde strašně ztuha. Pak doporučuju dát trochu silikonovýho oleje pod stíráky, a poslat jí parkrát na doraz, ona se ta pružina trochu rozhejbe. Ten představec je podle mě kravina, jestli tě brní ruce, tak je to posedem, gripama nebo rukavicema, z toho co popisuješ bolí většiou zápěstí. Jinak ta vidlice je naprd, je to akorát 2,5kg vážící těžítko s nic moc funkcí, hned jak to finance dovolí tak jdu do F1RSTa nebo epicona.

      0 0
      • LOTO  

        No já se právě bál za to vzit abych to neurval,tak že o pul otáčky do – ?Gripi co tam jsou,jsou na mě dost slabé a je to docela nepříjemné,rukavice nemám žádný a ten poses(jak zjistim že sedim tak jak mám)?Já vim že to sou blbý otázky,ale začínám a tak potřebuju poradit se vším co se dá.Jestli nejsem blbej já že stim začínám ve 40 letech a možná že mě i proto brněj ruce.

        0 0
        • akula  

          Do – můžeš třeba až na konec závitu, to štelovátko má jen po půl otáčce aretaci (dvakrát to cvakne, když to necháš mezi cvaknutími, tak se ti to nemůže samovolně protáčet při jízdě), ta zaretovaná poloha je vždycky tim držátkem rovnoběžně se směrem jízdy.

          0 0
        • akula  

          Ohledně toho posedu se ještě můžeš podívat sem a můžeš rovnou zkouknout celou techniku jízdy.

          0 0
    • Rychlej turista  

      Jestli tě na kole brněj ruce, tak to pravděpodobné vidlicí nebude, věř mi :-)

      Podívej se na správné nastavení posedu, ale především si pohrej s nastavením řídítek, už nepatrná změna úhlu může pomoct. nebo úplná výměna řídítek.

      0 0
      • LOTO  

        Prosim tě kam se mám podívat na to nastavení posedu,představec tam je pevnej a řidítka rovná tak že jedině nahoru dolu.

        0 0
        • Lišák  

          Posed si nastavíš takhle. A řidítka povol v představci a pootoč je buď směrem k sobě, nebo od sebe. Osobně mám zkušenost, že mě brněly ruce, pokud byly řidítka natočeny konci moc nahoru. Takže raději to zkus směrem k sobě.

          0 0
    • io  

      Přikláněl bych se k posedu. Mě pomohlo, když jsem vidlici přifoukl. Váha na ruce byla menší, protože jsem se vpředu tolik nepropadal. Je tedy potřeba ladit těžiště. Dále si myslím, že ruce ze začátku nejsou zvyklé, ale časem se otupí a přestanou brnět.

      0 0
      • LOTO  

        Tak jo,všem moc děkuji za pomoc.Odzkouším co mi radíte a uvidim jak dopadnu.

        0 0
        • LOTO  

          Tak jsem nastavil ten posed,rukám to moc nepomohlo,ale aspon mě přestalo bolet mezikulořití.Ruce si asi zviknou,dneska to bylo už o trochu lepší.V tom návodu od Lišáka jsem nenašel jak mají být vysoko řidítka,mužete mi někdo poradit?

          Dík

          0 0
      • DaSnail  

        posed to byť môže. ale zmena posedu prefúknutím a zmenšením sagu vidlice je dosť nekonvenčná metóda

        0 0
        • hradman  

          Ahoj, tak já měl úplně stejný problém. mám nové kole na kterém jsem měl taky tu santourku MLO2 a byla to absolutní sra*ka za 900 a po 300 km začala nechutně vrzat a nějakou záhadou se mi při převozu v kombíku přetočilo zamykání (v oteveném stavu byla zamčená a naopak) tak jsem koukn na www.koloshop.cz a koupil http://www.koloshop.cz/…-model-2009/ toto a a má dokonce zamykání z řidítek a jsem s ní naprosto spokojen, krásně pruží a ruce mě nebrní. DOPORUČUJU JI. a ted stojí jen 2800 ale pokud chceš dát 800 navíc tak tam maj santour epicon a ta je lepší . model RL

          0 0
          • hradman  

            s tou MLO jsem se sral s prominutím pěkně dlouho. pořád jsem se jí snaži namazat i podle návodi na ivelo.cz jsem to rozebral a namazal a stejně to pak skřípalo…je to krampl. jen mě štve že tu samou má mladá na svém kole. Tak se jen děsím kdy jí to odejde. Tu mojí Raidonku jsem testoval v krkonoších a super…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.