• Trogonotron

    Zdravím, mám na svém kole pruzinovou vidlici SR Suntour XCR magnesium lower a nevím si moc rady jak správně vidlici nastavit, nahoře je zamykání a regulace + – a zespoda je nějaký šroub, vůbec netuším co se tím nastavuje, ale rád bych si to nastavil na své potřeby. Děkuji za případné rady.

    0 0
    • Bubaaak  

      Šroubem zespod nastavuješ, jestli chceš aby držela pohromadě, nebo aby ti upadly spodní nohy vidlice.

      Zamykanim nastavuješ, zda se má vidlice hýbat

      +/- nastavuješ tuhost

      0 0
    • novas752  

      Zamykání zamyká, dokud na zamknuté nevletíš do díry a zamykání nezničíš.

      Na vršku druhé nohy je nastavení předpětí pružiny uvnitř, víc na plus udělá vidlici tužší ale zároveň to ještě zhorší už tak mizernou citlivost. Zespoda pravé nohy u některých verzí bývá odskok, víc na plus zpomaluje návrat vidlice ze zdvihu, aby to nekopalo do rukou.

      0 0
      • Trogonotron  

        Děkuji za odpověď

        0 0
      • Trogonotron  

        A nemůže se stát to že když nastavím přepětí pružiny na mínus(úplně nejvíc jak to půjde) nezničí nebo nebude to nějak víc namáhat vidlici?

        0 0
        • novas752  

          Spíš naopak, samozřejmě pokud nebudeš lítat po dorazech.

          0 0
        • Pepin Thorx 70  

          Toho se fakt neboj,myslím,že u XCR vidle ani na nejvíc vytočený štelovák nebude vidle dostatečně měkká.Sousedovic kluk (12 let a cca 55kg) jí má na nějakým Supu a ta vidle se nehejbe ani pode mnou.Takže žádnej strach.Spíše zjistíš,že tahle vidle moc nevidlí.Chce to si s ní pohrát-dá se poladit-i když spousta lidí tady říká že ne.

          0 0
          • Trogonotron  

            No to moje kolo je Specialized rockhopper 2012 26'' velikost L dostal jsem ho když mi bylo 14 a od té doby jezdilo jen 2 roky, teď jsme ho vytáhl, je prakticky nové, jen ten musí jít na servis jak dlouho stálo, nechce se mi kupovat nové, tak spíš řeším jak si ho vylepšit a zpříjemnit si ještě více jízdu. Jinak děkuji za rady nějak si stím pohraju.

            0 0
            • Pepin Thorx 70  

              Výrazem pohrát si jsem myslel hlavně rozebrání,promazání (vazelína + silikon.olej) popř úprava pružiny-pokud bude vidle pořád hodně tvrdá-do vidle se prodává i měkká přužina-samosebou netuším,jestli už tam není měkká z fabriky

              0 0
              • Trogonotron  

                Rozebrání a promazani čeká celé kolo

                0 0
              • Trogonotron  

                No asi si to trefil, měkčí pružina tam bude, našel jsem popis kola a bylo tam napsáno, že vidlice je upravená na přání značky a co si matně vzpomínám tak mi nikdy nepřišlo že by to nějak málo pružilo, spíš mi šlo o to jestli je na této vidlici možné nějak nastavit odskok a atd. co se běžně nastavuje.

                0 0
          • Trogonotron  

            .

            0 0
    • Johny_r  

      Přidám se s dotazem. Žena má na starší trekové Meridě jakousi vidli, která má na obou nohách nahoře nastavovací kolečko (+/-). Jak postupovat s nastavením? Musím na obou stejný počet clicků nebo jak? Mám u toho nějak nastavovat sag nebo existuje nějaké exaktní řešení, jak nastavit nějakou výchozí pozici? Díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        U jakesi stare vidle bude mit nastaveni pramaly vliv…vykaslal bych se na zaborovani, stejne s tim nic moc neudelas…

        0 0
      • raschi  

        Myslím, že jediné, co s tím můžeš udělat, je nastavit na obou stranách předpětí na minimum. O nějakém nastavování na sag se u takových vidlic nedá vůbec mluvit, obvykle stejně reagují až na nějaký výrazný impulz. V případě lehčího jezdce může pomoct jednu z pružin úplně vyndat, aby vidlice vůbec začala nějak reagovat.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce