• vjjokhnr1

    Zdravim,

    na kole mam kotoučové brzdy s hydraulickou kapalinou. Když je chci nastavit tak, jak pisou v návodech na netu tak proste v nejakejch místech drhnou…zatim to mam nastavený tak ze sem to od oka šteloval a už to nedrhne nicméně mam pocit že kvůli tomu nevyužiji plnej potenciál brzd… měl bych ty kotouče hodit do servisu nebo to dokážu doma srovnat? zkoušel sem to přes páku šroubovákem ale bez úspěchu bojim se za to zabrat.

    0 0
    • nitraq  

      Tak drhnou nebo nedrhnou? Co to je za značku a model? Co mají najeto? Máš pocit, že nevyužiješ plný potenciál – proč si to myslíš? Pozn. – občasný cinknutí nemá vliv na funkci.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak to je jasne, roztocis kolo a je to „drhne, nedrhne, drhne, nedrhne…“..:))

        zakladateli:

        stelovani brzd je popsano asi milionkat a s obrazkama to najdes i na www.ivelo.cz

        pokud si troufas, zkus to doma, vykunene to muzes do servisu odnest dycky (jenom budes za ocasa)…

        0 0
        • vjjokhnr1  

          No je to tak, že když to nastavim podle toho navodu, tak to proste chvilkama drhne…tak sem to našteloval jen podle „oka“ tak aby to nedrhlo, ale problém je v tom, že kotouč je dost zvlněnej tak by mě zajímalo co s tim udělat…Nevim kolik maji najeto, protože je to kolo z bazaru ale celkem sjetý už od pohledu jsou…

          0 0
          • bikerR  

            pokud je kotouč zvlněný, tak nechat narovnat,

            pokud je rovny a obcas to skrtne, neresit a jezdit…

            0 0
          • duk  

            Jestli jsi to nastavil od oka tak, že to nedrhne, tak je to OK, nastavit to vizuálně na mezeru je podle mě lepší, než tak, že nasucho zmáčkneš brzdu a utáhneš šrouby. Pokud ti přijde kotouč zvlněnej, tak ho vyrovnej..

            0 0
          • Stancek  

            Srovnej kotouc, pak posad nekoho na kolo, vem list bilyho papiru a poloz ho tak, abys dobre videl mezeru mezi deskama a kotoucem z obou stran a dolad to na stejny mezery zleva a zprava, pak nemuze nic drhnout.

            0 0
    • Alibaba  

      Přesně totéž jsem včera řešil. Podívej se uvedeným způsobem (papír, bílá plocha) kde se kotouč vychyluje. Pak přiložit dva ploché kusy kovu (já použil jinak nepoužitelné „nářadíčko“ Sport arsenal), stisknout kombinačkama a s citem rovnat. Nastavení brzd jsem dělal stejně „vizuálně“ v místech, kde byl kotouč rovný. Zatím ok, ovšem kotouč, který se zvlní pod vahou třináctiletého kluka nebude stát za moc… (Tektro Auriga).

      0 0
      • Vilém  

        Mezi dvema plechama toho moc nenarovnas.

        0 0
        • Alibaba  

          Proč ne? Já narovnal. Síla plechu cca 1,5mm, šířka cca 1cm, délka cca 8cm. Na zvlnění se zdál ideální. Pokud bude kotouč jak jistící podložka, tak jistě ne. Jestliže však „drhne, nedrhne“ jak bylo uvedeno, tak je vychýlen ve větší ploše.

          0 0
          • Vilém  

            V urcitych specifickych pripadech by to jit mohlo, ale rozumnejsi mi prijde rovnat to rukou, at uz samotnou, nebo nejakym rovnacim nastrojem. Casto je kotouc treba prihnout vic na opacnou stranu, nez je zohly a to bys mezi dvema plechama dosahl tezko.

            0 0
            • Alibaba  

              Ano, specifické případy řešit specificky. Podle plochy vyhnutí se dá využít i plocha dvou „plochých, úzkýcho a podlouhlých předmětů“, ty mi přišly ideální. Rovnací nástroj nemám a ploché kombinačky nemají při stisku konstatní mezeru mezi čelistmi. Sice systém Pat a Mat, ale (v určitých případech) funguje.

              0 0
    • vspik  

      Jak rovnat kotouče:

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.