• Hajnrych

    ahoj vsichni. poradite mi prosim nekdo s nastavenim tlumice dhx 4.0 air? Mam Reign x 2008 na skakani (fr/dh). Snazim se nastavit tlumic aby nechodil na doraz a zaroven aby fungoval (zehlil) pri bezne jizde. Vazim 60 kg. Pri optimalnim sagu (14mm) mam v hlavni komore 145 psi, a aby to dobre zehlilo pri odemknutym propedalu tak boost valve jsem mel taky na 145 psi. Zehlilo to perfektne ale i pri sjezdu maleho dropiku pres zadni kolo (i obrubnik) to slo hned do dorazu (dokonce mi kyvka udelala zarez zezadu do sedlovy trubky jak do ni vrazila spojovaci prickou. Zkoumani jde pomalu a zatim jsem trochu zvysil oba tlaky a mam ted 170 hlavni a 150 boost. Zda se mi to takovy tvrdsi na beznou jizdu ale zas to lip drzi, ale na doraz chodim stejne i bez velkyho skakani. Mam to ignorovat a proste to nechat chodit na doraz? Pak me napada nechat v jedne komore psi na mou vahu a druhou komoru „prefouknout“. Ale kterou a muze to pomoct? Samozrejme to vyzkousim ale zere to cas tak pisu zdali mi nekdo nedokazete poradit. Jinac s 165 hlavni/145 boost jsem jezdil 1 den vsenory DH a uplne skvely. Jenom to chodi na doraz a nevim jestli tak ten tlumic nezrusim. Diky

    0 0
    • MlokCZ  

      Vyměnil bych high volume komoru za standardní. Tím zvýšíš výrazně progresivitu a bude to ok i s těmi menšími tlaky.

      Možná tě to naopak pustí ještě do nižších tlaků v pozitivní komoře (malá komora se vždy fouká o něco méně a i tak potřebuje větší sílu na doraz).

      0 0
    • Lišák  

      Do hlavní komory nafoukej těch 145, bude ti to žehlit. Do Boost valve dej nejvyšší tlak, který tam máš povolený (200psi?). Právě BV ovlivňuje progresivitu. Postupně pak můžeš ubírat, kdyby to bylo progresivní moc.

      0 0
      • Hajnrych  

        Diky moc! Zkusim to.

        0 0
      • kesu  

        přesně tak, pak ještě může nechat zmenšit objem hlavní komory v bikelive a nechat naladit interní komprese (taktéž bikelive)

        0 0
        • Hajnrych  

          Diky pane Kesu.

          0 0
        • Lišák  

          Interní komprese bych nepřidával-chce, aby to žehlilo. Ta normální komora by byla, podle mě lepší řešení. Ovšem nejlevnější řešení jsem napsal výše. Pokud bude vyhovovat, tak je vyhráno! ;-)

          0 0
          • Hajnrych  

            Diky pane Lisaku. Povazuju to za vyreseny diky vsem a zamykam tu dizkuzi – dela se to tak?

            0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce