Nášlapy a botky pro manželku

8 nepřečtených
  • Medi

    Ahojte potřeboval bych radu. Ma drahá se letos řádně rozjezdila, a teď uvažuje o nášlapech. Jistě pochopíte, že jsem odsunul všechny vlastní investice a všemožně ji podporuji ( cyklobunda, batoh..). no jo, ale teď:

    1. jaké nášlapy ty s tou destičkou ( odejímající nebo na

      pevno ) nebo jen nášlap

    2. boty: a) turistické ( prý ten pléšek tlačí )
      1. tretry

    Díky

    0 0
    • TomasN  

      Z pedálů bych určitě volil oboustrané SPD. Takové Shimana 505 naprosto dostacuji. S „jednostranným“ nášlapem je mnohem složitější manipulace, protože při každém pokusu o našlápnutí si je musí natočit, hrůza. Mluvím teď za svou přítelkyni. Lepší je si zvykat od začátku a povzbuzovat. Každý spadne, …a někdo padá stále!
      Pro začátek je turistická bota urcite vhodná, i pro případ že chcete vyjížďku proložit nějakopu procházkou. Jestli jí to fakt chytne, tak tě tretry stejně říve či později neminou.:-)

      0 0
    • Hanato  

      Moje manzelka taky letos dostala naslapy :-) Boty ma Spesl BG Comp (normalni panske, ty damske ji sedeli hur na noze) a pedaly ma „normalni“ bez desricek okolo. Chvilku ji sice trvalo nez se na tom poradne naucila, ale je spokojena. Ze zacatku si stezovala, ze nemuze vyndat nohu, zvlast v prudkym stoupaku (bylo z toho par peknejch drzkopadu :-D, ale to bylo nohama, ne botama ;-)

      0 0
    • Pebe  

      vzal Shimano 520, jdou poštelovat a vyndavací destičku k nim dostaneš. Tretry záleží hodně na noze, mě vyhovujou Shimano tretry.

      0 0
    • djano  

      Kamaratka skusala rozne, nakoniec skoncila u SiDi a je spokojna. Len pozor na naslapy, nech si nastavi predpatie pruziny aby bez problemov vypla. Ta moja kamoska skusala nove SPD a na krizovatke zistila ze nevypne botu. Este sa stihla vyzut.

      0 0
    • vt  
      1. urcite normalni oboustrany spd
      2. jestli i chodite, tak asi turisticky mekouse stojej za zvazeni. My jen jezdime a ac to neni zadna zavodnice, tak si tretry pochvaluje.
      0 0
    • Honza z H  

      SPD radši shimana 520. Ty 505 se zanesou a špatně se pak nasazují. Boty musí 1. dobře větrat 2. nějaké vyztužení podrážky, pro chůzi je důležitější, aby kufry byly schované. Na těch levných botech z Lídlu ty kufry vykukují a chůzi po asfaltě komplikují daleko víc než tuhá podrážka, nehledě na poškrábanou podlahu v předsíni :-)) 3. Dost důležitý je ten pásek na suchý zip pro zajištění tkaniček. 4. Oboustranné pedály mají opodstatnění pouze, pokud kombinuješ kolo s jinými aktivitami, kde šetří přezouvání botů.

      0 0
      • Ice-goofy  

        JA koupil naslapy z jedne strany a tretry NIKE pevna podrazka ne turisticke a jen co se po dvojcatech do jezdeni dostala uz jsme zas cekali :D no tak ted snad uz se konecne k tomu dostane a ja budu resit nove kolo a na to uz dam oboustrane naslapy uz si na tretry zvykla

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.