• yaourt

    Zdravím, chtěl bych se s vámi podělit o „zážitek“ ze dnešní vyjížďky. Asi po hodině krásné vyjížďky po Plzeňsku, si jedu zpátky do Plzně a za Žichlicemi směrem na Zruč se to stalo. Vyjíždím horizont, i tak se držím u krajnice, i když vím, že je lepší si najet více do pruhu v těchto situacích (teď když vím, co se stalo poté, jsem rád, že jsem do toho pruhu nenajel více). Předjede mi řidič zezadu tak, že mi skoro veme zrcátkem a já intuivně zvedám ruku (bez žádného vulgárního výrazu podotýkám). Řidič jen zahlédne ruku, své auto skoro zastaví na místě, že na silnici zůstanou stopy gum, vystoupí a čeká u auta, až ho dojedu. Dojíždím k jeho autu, postavou mi zatarasí zbytek mého pruhu a zatímco já na něj řvu něco o odstupu, tak se na mě rozběhne a vší silou mi strčí do pangejtu u silnice. Byl jsem tou dobou ještě na kole, to jsem fakt neustál a končím u silnice ve trávě. Pak dostanu ještě pár „buzerantů a zmrdů“ a když vidí, že zastavuje auto z protisměru (kterému moc děkuji), nasedá do svého auta a ujíždí. Mně se nic nestalo, naštěstí kolo je na tom stejně (stejně jsem rád, že jsem nevzal svou novou silničku, ale levnějšího horáka).

    Příjde vám to normální? Samozřejmě SPZ a kontakt na svědka mám. Na policii je vše oznámeno. Jsem sám, komu se něco takového stalo? Díky

    0 0
    • Dzany  

      Myslím, že je to obraz naší společnosti a uvadající její morálky. Udělal si pro nápravu vše, teď už je to v rukou policie. Věř, že na takové svině se voda vaří.

      Z tohoto důvodu jsem přestal jezdit na silnici.

      0 0
      • Jason Voorhees  

        Yes

        0 0
      • Romancero  

        silnici se také snažím vyhýbat…Potkávám žiletkáře-a jsem k nim tolerantní jako řidič-u krajnice se jezdit na okrskách nedá-jsou rozbité, plné záplat a děr.

        Chce to prostě si zkusit být jak řidičem auta, tak cyklistou , aby se asi člověk naučil respekru a toleranci.

        Tohle ale bylo spíše o stresu, nervozitě-ten řidič byl na nervy-nevíš , co se mu předtím přihodilo! také u sebe pozoruji občas zvýšenou agresivitu…ale to ho samozřejmě neomlouvá..

        0 0
        • Jason Voorhees  

          +yes

          0 0
        • zdenal8  

          Pokud nedokáže zvládnout svoje chování, nemá za volantem co dělat. Ovšem realita je jiná a proto situace na silnicích takhle vypadá.

          Chapu, že každého muže něco vytočit, tak si prostě zanadavam a je to.

          0 0
          • Breakpain  

            Právě jsi definoval větší část řidičů;)…

            0 0
          • deekay  

            Jenze tohle neni vubec o tom, jestli clovek sedi za volantem, riditkama nebo jde pesky :)

            To muzes uz napsat, ze kdo nedokaze ovladnout svoje chovani, tak nema na tomhle svete co delat :)

            0 0
    • Breakpain  

      Problém je, že lidé jsou podráždění a reagují neadekvátně, i když by možná normálně takový kkti nebyli. Tím chci říct, že máš právo zvednout ruku, ale občas se to může vyhrotit.

      Jako příklad uvedu, že jsem jel u krajnice, nikde ani noha, přijel Humr, vytroubil mě, udělal pár kliček a možná čekal, jestli se nezačnu čertit a dostal bych na budku ;) … upřímně, pokud nemám náladu a postavu nato se porvat, radši negestikuluju a v hlavě si myslím něco o debilech ;). A co se postavy týče, nejsem sice prcek, ale stejně nevíš, kdo z auta vystoupí ;) …

      Vypěnil jsem jen jednou a chvíli auto naháněl, ale očividně to byl někdo, kdo neměl chuť si to vyříkat a jak se vymotal z křižovatky, odjel. Kdyby to byl někdo větší, namakanější, tak mám možná něco zlomeného ⇒ nestojí to zato.

      Obecně jezdím defenzivně, protože řidiči cyklisty moc neberou, nechápou … Je jedno, jak by to mělo být – přizpůsobuju se realitě, abych byl v pohodě já ;).

      0 0
      • Smazaný účet  

        +1

        0 0
      • Nitroglycerin  

        Lidi jsou kkti, no.

        Jinak DEFENZÍVNÍ jízda na čemkoliv je základ. Opakují nám to na každém školení řidičů-referentů. Agresívních volů potkáš dost, zásadně je nechávejme „vyhrát“. S nima se dá maximálně uhrát plichta, když se nabouráte oba, dáte si po tlamě

        0 0
        • gerrard  

          Ja si pokazde rikam, ze je lepsi p..a prede mnou nez p..a za mnou a udelam mu co nejvic mista, aby mohl valit.

          0 0
      • Prazak0  

        Já jsem zvyklý na vybržďování, většinou ne asi cílené. Ale z kopce typicky předjede osobní vůz. Jede nějakých 35 km/h, abych předjel, trvalo by déle, dole za kopcem je zatáčka, problém je možné auto v protisměru a potom vybrat tu zatáčku, tj. nutné přední ní zabrzdit, tam jde projet max 40, i to musím jet středem, víc v protisměru. Takže jsem si zvykl, že mi snižují rychlostní průměr. Před lety jsem i zažil, že mě dodávka vyloženě vytlačila z vozovky, sjel jsem do pangejtu a byl rád, že mě nesrazil.

        Hovad je plno, cyklisté obvykle nejsou kulturistické typy a málokterý má postavu jako Sagan nebo Jágr. Navíc i kdyby někdo byl stejně fyzicky silný, tak on vyleze odpočatý z vozu, kdežto já v různé míře vysílený. Jednou taky v zimě, asi též únor, jsem zažil, jak chlap mlátil ženskou, za vlasy ji strhl na zem a tak. Já na něj řval, zastavil jsem na druhé straně silnice. On odpověděl něco jako co řveš, to je moje stará. Já tam křičel policie, policie, takže to netrvalo dlouho, pak s ní odešel. Fakt je ten, že kdyby tam přišli – poblíž tam je policejní stanice, byl jsem v podstatě na hranici doslechu, tak by paní možná řekla, že jí nic nedělal a já vysvětloval, proč volám zbytečně PČR. Abych tam fyzicky, zasáhl, to dosti těžko. Jednak chlap byl min. o 3 kg. těžší a vyšší, potom já měl takovou delší zimní jízdu, předtím jen kratší, takže jsem i tak toho měl docela dost. A ani u vyrovnaných sil, proč riskovat třeba vyražené zuby, kvůli nějaké paní, která by pak možná vše zapřela?

        0 0
        • Kouba_2005  

          Covece, ty ses snad krizenec Troubonena s Holmesem :) Pan o 3kg tezsi, to je vykon to takhle vypalit, natoz kdyz byl pan v bunde :)

          Nejblbejsi na potencialni potycce s kymkoliv jsou kufry, takze jako prvni dolu tretry.

          0 0
          • klobrch  

            No ty kufry zase nejsou tak zlý. Když kopneš takovýho troubu kuframa do kolene nebo holeně, tak na to bude hodně dlouho vzpomínat.

            0 0
            • RomanH  

              Bikovy NoProblem, ale v silnicnich chodis jak naprcanej kacer.

              0 0
              • Janes  

                Asi tak… když jsem v nich napoprvé zbobroval že schodů na zápraži, a fakt to nebylo hezký, chodil jsem ve fuseklích těch 5 schodů a obouval se až na tom posledním. :-)

                0 0
                • Esi  

                  Tak MTB tretry s plastovou podrážkou a mokrá dlažba je taky fajn kombinace :-)

                  0 0
                • RomanH  

                  jj, a uplne nejvic byly mramorove schody v praci, pridrzoval jsem se zabrali co to slo. Kazdopadne me to tehda odnaucilo zvedat prostrednik. Ted uz teda jezdim nekolik let jenom v bikovych s Time kufry, tak ten prst obcas zvednu :-)

                  0 0
                  • Paja  

                    Co klouze je blby, ale v silnicnich tretrach se silnicnima Campa pedalama jsem absolvoval nekolik bikemaratonu a tlacit se dalo bez problemu ;)

                    0 0
                    • Janes  

                      Po asfaltu relativně v pohodě, ale schody jsou jiná liga. :-)

                      0 0
                    • RomanH  

                      Ja to prehodnotil po tom vystupu na Pancir. Jako slo to, ale na to moje smrdlani mi bohate staci tvrdsi bikova tretra. Navic pak ani nemusim resit zimni silnicni tretry.

                      0 0
                      • Paja  

                        Ja jsem po Panciri nejak prehodnotil celou silnicni cyklistiku :D

                        0 0
        • Esi  

          No tady hlavně pozor, i kdyby jsi zasáhl a tomu dementovi (chlap ženu nikdy neuhodí) dal po tlamě tak máš poměrně velkou šanci že kdyby došlo na soud tak ta tebou „zachráněná“ bude svědčit proti tobě. Jestli to byla jeho stará tak je patrné zbyla že dostane na budku každou chvíli a pokud s ním je i tak tak je to její problém který musí řešit hlavně ona, ideálně začít tím že od něj odejde

          0 0
          • Prazak0  

            Už si nejsem, jestli jsem pak se nestavěl opět na policii, myslím, že jsem tam byl dvakrát, ale nejsem si jist, jestli toto byl ten druhý případ. A že by to paní nejspíš zapřela, to mi řekl sám ten policajt.

            0 0
    • Metalgirl  

      To jde vidět, že to je nějaký mrzák, který si všude vozí prdel autem a na kole v životě nebyl. Nevím, co si ti mrzáci musí dokazovat. Mě kdysi takto málem smetla dodávka, od mého lokte jela cca 3 cm, zacítila jsem akorát závan od té dodávky a to jsem jela v odstavném pruhu, nijak jsem mu nezavázela v cestě. Další skupina jsou ti, co v protisměru předjíždějí, roztahují se po celé silnici tak, že málem smetou cyklistu jedoucího naproti. Ti lidi vůbec neuvažují nad tím, že když tam už nejede auto, že tam může jet cyklista třeba.

      0 0
      • Prazak0  

        Takových duševních mrzáků bohužel jezdí na silnicích plno. Asi tak, když jsou ti lidé v práci, tak někteří se chovají jako slušní. V práci má sako, kravatu, bílou košili. Jakmile je bez dozoru, chová se jako zvíře. Prostě podobné, jako když nějaký slušný učitel, dobrý pedagog s dobrou pověstí a když cítí beztrestnost, tak třeba zprzní nějakou nezletilou nebo ji osahává ap. Nebo různé odpadní diskuze na internetu, myslím vyloženou žumpu, tak to nepíšou zpravidla bezdomovci, ale mnohdy lidi, co mají slušná postavení v zaměstnání a jakmile jsou anonymní, tak je z nich nejhorší dobytek.

        0 0
        • Metalgirl  

          Je to tak no, lidi jak jsou v anonymitě či nejsou v té své roli, tak si myslí, že se můžou chovat jak dobytci. Například takoví prznitelé dětí na venek vypadají jako slušní, milující, starající se jedinci jak pro svou rodinu, tak i pro své okolí či spolupracovníky a přitom někde v zákulisí przní děti.

          Na cestách tady tito kripli jsou neskuteční, člověk jede na 4 proudové silnici, z toho 9 z 10 řidičů tě pěkně objede v levém pruhu a ten poslední kripl to musí projet těsně okolo tebe, přitom mu nic nebrání vjet do toho levého pruhu a objet tě v dostatečném rozestupu. To ale asi bude fenomén na našich silnicích, když se jednou za čas dostanu do Polska, tak tam mě polští řidiči objíždějí slušně s velkým rozestupem pořád. Otázkou je, zda je to jejich přísnějšími silničními zákony nebo jsou opravdu tak tolerantní k cyklistům.

          0 0
          • Prazak0  

            Ano, pamatuji v Západní Evropě, ve víc zemích. Tehdy jsem se zastavil na křižovatce, řidič zastavil též, dával mi přednost. Já ani nechtěl přecházet, jen jsem se koukal, kudy dál. Poté u nás zavedli přednost na přechodu a stejně to pořádně nefunguje, dosti řidičů pro jistotu před přechodem přidá plyn, aby tam nikdo nelezl a on nemusel brzdit. Stejně tak se chovají jinak vůči cyklistům.

            Je to hodně o zemích. Na západ od nás to funguje jinak, někde v býv. Sov. svazu taky, podobně i Balkán je jiný. V USA zas je běžné policejní brutalita, taktéž v Rusku. Co se stalo v USA, to nebylo vůbec o rasismu, prostě tam policisté jsou ostří hoši a kdyby ten člověk byl bílý, tak akorát by bylo naprosté ticho. Proti policejní brutalitě jako takové se tam ovšem neprotestuje, ta vadí jen, když se týká rasových menšin. U bílých asi nevadí.

            0 0
            • scoty  

              Samozřejmě že to není o tom, že v USA jsou tvrdí policajti a ve Velké Británii měkcí.

              Celosvětový problém bude v tom, že se někteří lidé dobře množí, ale hůře pracují…

              0 0
              • Prazak0  

                Aby to nevyznělo blbě, já mám celkově dobrý vzah k USA. Ale když jsem tam před lety jel, tak nemohl jsem si nevšimnout např. chování imigračních úředníků na letišti. Vzniklo to asi historicky, plno násilí ve společnosti, kterému občas činili přítrž tvrdí šerifové. Westerny obvykle vycházejí ze skutečných událostí, otázkou je, jak bylo vše upraveno. Pokud policie zastaví řidiče a dá pokyn ruce na volant, nebo musí vystoupit z auta a ruce na kapotu, tak jednak se tím chrání. Ale současně oni jsou tvrdí, kdo neuposlechne, tak ho zastřelí, berou jako vlastní ohrožení.

                V Rusku to je vše jiné, v principu tam občany moc nechrání, policie je vůči občanům tvrdá, zákon ji jen chrání, cílem policie je chránit vládnoucí režim.

                Spíš jsem chtěl napsat, že v různých zemí to je opravdu různé. Myslil jsem zejména na to chování k cyklistům, to v západní Evropě je poněkud jiné než u nás.

                0 0
            • Smazaný účet  

              Nezapomínat na Francii, ta se zdá býti premiantem posledního roku v hromadného policejním násilí páchaném na demonstrantech – žlutých vestách.

              0 0
              • Prazak0  

                Jistě, mírumilovné protesty, spáleno přes sto aut.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jen sto aut, za 300 dní protestů, skoro slabé na Francouze.

                  Pokud to vidíš takto, třeba v US se teď zapalují i domy, rabují obchody a mrzačí jejich majitelé, měla by to tam ta jejich policie tedy začít brutálně řezat?

                  0 0
                  • scoty  

                    Tak policie většinou slouží vládnoucí třídě, tak by společně s army zakročit měla, proč je stát jinak platí?

                    Leda že by se změnila vládnoucí třída…

                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      0 0
                    • Prazak0  

                      Co to je za bolševický kecy, jak za totality, ještě to pamatuji.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Proč ho takto zle napadáš?

                        V porovnání protestů, protestující teď v US páchají mnohem horší věci než páchali Źluté vesty. Ale policejní brutalitu jen na Žlutých vestách jsi obhajoval.

                        Zdá se, že tvá ošklivá slova patří hlavně tobě.

                        0 0
                        • Prazak0  

                          Protože jsem reagoval na toto "

                          Tak policie většinou slouží vládnoucí třídě, tak by společně s army zakročit měla, proč je stát jinak platí?

                          Leda že by se změnila vládnoucí třída…"

                          Já jaksi dobře pamatuji ideologii, co se za bolševiků hustila do hlavy, to je přesně ono, tak to je v kapitalismu, kde policie a armáda slouží zájmům buržuazie. Jak psal Marx, stát je policie, vojsko, úřady.

                          Takže ano, neobhajuji brutální zákrok do míry, kdy zbytečně někdo zemřel. Pacifikovat ho na zemi, dát mu pouta, to bylo v pořádku, ne ho zadusit. Jiná věc je řádění lůzy, co parazituje na neštěstí toho zemřelého. Jim o něj nejde, to je jen záminka. Stejně tak prasata v londýně, vychčije se hrob nebo pomníček policisty, kterého zavraždil nějaký islamista, on neozbrojený se tomu teroristovi postavil do cesty, bohužel stal se obětí vraha a teroristy. Nechápu, co mu má nějaké prase chcát na hrob, protože v US neoprávněně nějaký policista při zákroku neúmyslně někoho zabil. Takže proti řádění davu v USA bych postupoval asi tvrdě.

                          0 0
                          • Esi  

                            Tak u většiny demonstraci které jsou původně poklidné se najde vždycky nějaký odpad společnosti který sice netuší proč se protestuje, ale je to dobrý důvod proč dělat bordel.

                            0 0
                          • scoty  

                            To je obecná poučka platící vždy a všude.

                            Nebo máš pocit, že v US vládnoucí třída neexistuje?

                            0 0
                            • Prazak0  

                              To je marxistická poučka, v civilizovaném světě, kam USA patří, tak samozřejmě to takto neplatí. Platí to ovšem pro totality jako Rusko nebo nacistické Německo nebo současné Turecko.

                              Z nás má hlavní exekutivní moc vláda, prezident má v něčem velké pravomoci, ale nerozhoduje o rozpočtu, neurčuje zahraniční politiku a neúkoluje vládu, tedy dle ústavy. Přesto policie za Nečase vrthla na do sekretariátu premiéra a udělala tam razii, sledovala jeho milenku atd. Takže on evidentně pod palcem policii neměl. Což je jeden z řady ukázek, jak ta lživá marxistická poučka v normální zemi neplatí.

                              Tímto se nezastávám ani Nečase, ani toho zákroku, měl své politické pozadí. Nicméně ten, kdo měl být sám vše pod palcem, tak najednou policie zasáhla jeho nejbližší okolí.

                              0 0
                  • Esi  

                    To by měla, protože nevidím jediný důvod proč když protestují proti policejnímu násilí, nemám dost informací abych posoudil jestli oprávněně nebo ne, proč by měli zapalovat soukromé obchody které před tím vykradou a ještě u toho ohrožovat na životě majitele nebo zaměstnance. To přece nemá s protestováním nic společného.

                    Ještě bych pochopil že zapálí policejní stanici, ale obchod?

                    0 0
                    • Barak  

                      Kolik myslis, ze treba z padesatitisicove demonstrace bude lidi, kteri zapaluji auta a rabuji? To same zlute vesty, kolik lidi myslis, ze je ochotne se porvat s policii? Proste se tito smejdi svezou s normalnimi lidmi.

                      0 0
                      • Esi  

                        Však jo bude jich maximálně pár procent a těchto pár by bylo potřeba eliminovat

                        0 0
                        • Barak  

                          Jak bys to navrhoval provest? Poslat tam armadu a a vyeskalovat to jeste vic? Postrilet par lidi?

                          0 0
                          • Esi  

                            Nenavrhoval protože to nejde, pokud by měl obchod ozbrojenou ochranku a ta rabující postřílela tak by mi to vůbec nevadilo. Vím že to není příliš reálné. Na druhou stranu mi nepřijde v pořádku že ten obchodník léta platí daně, buduje svůj obchod a potom přijde nějaká tlupa zvířat a zničí na co přijde

                            0 0
                            • Barak  

                              Skody jiste pokryje pojistka.

                              Tyhle jiste neprijemne vedlejsi skody by ale nemely zakryt a odvest pozornost od toho podstatneho, ackoliv je to do nalevny ctvrte cenove nosne tema, a to, ze v Americe muze polda pri zakroku odprasknout nebo jinak zabit cernocha, aniz by za to v plne mire dusledky, protoze ho system prikryje.

                              Nota bene v zemi, ktera velice rada ostatni poucuje o liddskych pravech a nevaha v ramci teto osvety nasadit bombardery a tanky.

                              0 0
                  • Prazak0  

                    Ne, policie má nechat mrzačit majitele obchodů, co jim rabují a vypalují obchody, vždy jsi to tak napsal.

                    0 0
    • adam1  

      To to zatím ne ,nedávno ostřikovače úplně bezdůvodně když se rozjížděl na zelenou (srab:)

      Ikdyž se tolerance trocha zlepšila pořád se najdou rapli no :(nic s tím nejde dělat a ani jim to nejde vysvětlit ?Jsou tak zřejmě vychováni a vlastně zato ani nemohou ?

      Pak napiš jak to dopadlo ?

      Dík

      0 0
      • Breakpain  

        No, občas je to otázka ;-) … někdy si chci při rozjezdu na světlech ostříknout sklo taky ;-) ⇒ jestli si uvědomil, že tam stojíš ;-)…

        Je fakt, že se snažím být hodný a ostřikovat sklo, když nejsem těsně před někým, a je jedno, jestli je to motorka, kolo, auto – prostě, abych ho nezajebal (pokud to jde, jsou situace, kdy nemáš na výběr).

        No a pak znám voly, který tam dají brutus proud a jde poznat, že to nedělají naschvál, ale jsou tak nakřáplí, že si neuvědomují, že tím zajebou sklo tomu za nima a pak musí všichni ostřikovat a stírat ;)…

        Jinak ostřikovače – ignoruju, už jsem pochopil, že nemusíš ani nic udělat, jedeš u kraje, cesta je volná, přijede auto a ošplouchne Tě ⇒ neumírá se nato, neřeším. Kdybych ho dojel na světlech tak mu prstem zaťukm na okýnko – jestli si to uvědomil… Normálka mile a zhodnotím, jestli je to člověk, se kterým chci pokračovat v argumentaci ;o)… Tzn. použít u toho chladnou hlavu a selský rozum – proč se pouštět do prohraného boje ;).

        0 0
    • yaourt  

      Pak ještě dodám, že jsem asi kilometr od domova píchnul – prostě super den

      0 0
    • oddie  

      Taktická chyba, dojíždět až k němu. Cos jako čekal? Na kole jsi bezbrannej, pak tě takhle snadno sejme.

      0 0
      • yaourt  

        Teď už bych se rozhodl jinak, máš pravdu. Asi jsem byl moc naivní a věřil aspoň ve zbytek lidskosti

        0 0
        • oddie  

          Kdepak, jakmile zastaví a vyleze, je třeba se připravit na nejhorší. Pokud nemáš kam uhnout, střihnout to jinam, kde by na tebe nedosáhl a nemohl tě ohrozit, je třeba zastavit co nejdál od něj, kolo držet tak, aby bylo mezi vámi, a pak podle toho, jak se situace vyvine. Kolo je dost účinná bariéra, přes kterou se jen tak nedostane, tak je třeba toho využít. Skoro lepší než hospodská židle. Jinak pokud nemáš postavu/fyzič­ku/schopnosti na rvačku, docela dobře odrazující prostředek je začít natáčet na mobil.

          0 0
          • Jason Voorhees  

            Hlavně se neposrat…

            0 0
          • Esi  

            Přes kolo na tebe normálně dosáhnu úplně bez problému, když jsi klasický cyklista 165cm 50kg tak nemá smysl gestikuloval jen nějakého labilního jedince vyprovokuješ k tomu aby jsi dostal před hubu. Za to že ti dá někdo po tlamě on dostane tak maximálně pokutu pokud by jsi mu to byl schopen dokázat, tak že to se opravdu nevyplatí

            0 0
            • Breakpain  

              s 50kg nemáš na výběr ;) …

              Moje míry jsou min. 90kg a 187cm, takže nevypadám jak hadr na holi. Přesto se ani já zbytečně nepouštím do křížku ;). To, že vyleze nějakej střízlík z auta ještě neznamená, že s sebou nevytáhne pálku nebo něco podobného. Kdysi jsem jednoho takového vola znal … ptám se ho „proč to taháš“… a on nato „ale, jezdím jako prase, tak když dojde na argumentaci, beru s sebou, přece nedostnau po hubě …“ tzn. věděl, že problémy dělá on a ještě byl schopný Tě tím přetáhnout ;) … to si prostě nepomůžeš ;).

              Prát se můžeš, ale jen když to má smysl – asi je to vypočítavé, ale jít do toho, pokud nevíš, jak je na tom druhá strana je zbytečný risk ;). Protože když dojde na lámání chleba, jeden prostě odpadne na zem. Těžko to skončí tím, že si dáte facku a konec ;-)…

              0 0
              • Esi  

                No já mám 191cm a 100kg, ale pokud to jen trochu jde tak se fyzické konfrontaci vyhnu, přece jen jednou blbě trefíš a toho druhého při této váze zabiješ, v mládí jsem si občas s někým pinknul tréninkově v ringu a i když je to už dávno tak mi to nestojí za ty problémy. Jedna nová rána a jsi v base

                0 0
              • Smazaný účet  

                No, taky zalezi jestli tu hmotnost delaji svaly nebo bucek jako u vetsiny lidi :).

                0 0
                • Breakpain  

                  Ano, i ne ;-) … vyšší váhovka je vždy problém, ať už jsou to svaly nebo tuk.

                  0 0
                • volyn  

                  Kdyz ti ju vlepi 125kg ovar, bude to i tak hodne bolet, kdyz prezijes prvnich 5 ran, tak pravdepodobne umre na infarkt

                  0 0
                  • Metalgirl  

                    I takového se dá skolit, v případě lehčí váhy hraje roli hbitost a rychlost. Takového ogara za chvíli utaháš a nemusí se přitom do tebe trefit ani jednou. Poté stačí už jen jedna dobře mířená rána. Ale zase na druhou stranu za ty další problémy to pak nestojí.

                    0 0
                    • Breakpain  

                      hezká představa :-)

                      0 0
                      • Janes  

                        A naivní :-)

                        0 0
                        • Breakpain  

                          Zkušenosti z filmu vs zkušenosti z ringu ;) …

                          0 0
                          • Janes  

                            Já nějak nechápu, proč bych se měl 5 minut nechat obskakovat a pak dostat po čuni, možná při boxu v ringu to takhle funguje, ale na ulici nikdo 5 minut čekat nebude. A podle pravidel to taky nebude…

                            0 0
                            • Breakpain  

                              Já reagoval na to klišé „stačí se trefit“ ;-) … Stačí, to ano, ale protože jsem chvíli v ringu poskakoval, tak tuším realitu, jak často se to děje :-)… ještě ve spojení s tím, kdo se obvykle v reálu střetne.

                              0 0
                              • Janes  

                                Jo, tak takhle tomu rozumím, v ringu jsem sice nebyl, ale ze skutečnégho života v mládí vím, že i když jsem, dokonce dvakrát, dostal první do ksichtu, tak to na mě nemělo valného vlivu, v tom druhém případě mě z toho borce sundávali dva lidi, každej za jednu ruku, abych ho neukončil :-).

                                0 0
                                • krabica  

                                  Přesně, do by musel být echt solidní úder, aby někho vypnul, většinou je to jen k nasrání… :-)

                                  0 0
                                  • Esi  

                                    No mě se to jednou povedlo, nějakej přiopilej vesničan když jsem šel od rodičů před lesík mě oslovil stylem hele mladej dej mi na pivo, slušně jsem odvětil jdi do hajzlu a už po mě šel pěstí, z ústupu jsem jeden hák poslal zpět a náhodou trefil přesně na vypínač, naštěstí se tak nějak sesunul na žabáka tak že si nedal druhou o zem, tak jsem ho decentně profackoval aby přišel k sobě s nechal ho osudu, už je to přes 20 let v té době jsem měl 105kg a udělal 10 bench-pressů se 130kg a 5 sérií, tak že v kombinaci s tím leknutím to byla hrozná rána, to že jsem trefil přesně byla náhoda a rozhodně jsem to nechtěl, stačilo aby padnul náznak a na šutr a byl jsem v hajzlu

                                    0 0
                                    • oddie  

                                      To byl vůl, otravovat takovou gorilu, vždyť to muselo být jasné od pohledu, že nejsi tintítko :D

                                      0 0
                                      • Esi  

                                        Jojo to už je dávno, tenkrát 191cm 105kg a 80cm v pase a 120cm přes hrudník, těch 191cm a téměř 105kg mám pořád, ale ten zbytek :-(

                                        On byl trochu nálitej tak se asi cítil nesmrtelnej :-) a měl váhovou převahu, odhadem měl tak 185cm a 120kg taková hospodská figura, tak že ano i ten lehčí může mít výhodu :-)

                                        0 0
                                        • Janes  

                                          Já to nebyl, byť popis zhruba odpovídá :-)

                                          0 0
                                          • Esi  

                                            :-) les zhruba v půlce mezi Borohrádkem Mlékojedy. Tak že asi někdo místní. Chodím tam léta a naštěstí jen jednou jedinkrát taková zkušenost, doufám že i naposledy.

                                            0 0
                                        • oddie  

                                          Mám takový příhody, měl jsem kutící garáž na auta v takový veselejší oblasti, a přesně takovej 110kg rváč mě přišel varovat před jednim sousedem, co za mnou chodil na pokec a posťourávat se ve vracích, ať si prej na něj dám pozor, že seděl. Když jsem říkal, že je mi to fuk, ukázal na asi 8 stehů nad obočím, že prej to má od něj. Měl jsem co dělat, abych se nepo… smíchy, chlápek přes 50 let, max 170cm a jestli 65 kilo, tak moc :D Neskutečnej ranař, za několik ublížení na zdraví si odseděl dohromady asi 8 let. V akci jsem ho nikdy neviděl, ale prej měl místo rukou kladiva…

                                          0 0
                                          • Esi  

                                            Jojo, měli jsme v práci obchodníka 170cm 65kg, léta dělal MMA a toho bych naštvat nechtěl a to výšková a váhová převaha by byla, ale trefit někoho takového v podstatě nejde, pokud nebude mít 3 promile a nebo narkózu :-). Bejt velkej má výhodu že se do tebe většinou nikdo nesere, ale přes hubu můžeš dostat klidně od někoho kdo je poloviční pokud to opravdu umí.

                                            0 0
                                            • Breakpain  

                                              na druhou stranu, těch je jako šafránu ;)…

                                              0 0
                                              • Esi  

                                                Jojo a snad většina z nich se dost vybouří na tréninku a nemá zapotřebí se poměřovat s běžným nebojovým obyvatelstvem. V ringu jsem teda párkrát stál, ale už je to hrozně dávno a vždycky jen takový lehký ťukec, jinak by mě parťák sundal do 20s

                                                0 0
                                              • Smazaný účet  
                                                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                0 0
                                              • oddie  

                                                Ten šafrán teda potkávám nějak často :) Spolužákovi na střední jsme přezdívali „mopslík“, teda do té doby, nez se pustil do bitky s největší třídní gorilou a na pár úderů vyhrál K.O, aniž by sám inkasoval. Pak už jsme mu tak radši neříkali, nebo jen zdálky :D

                                                0 0
                                        • Romancero  

                                          proboha!!!

                                          a takový robocop jezdí na kole? :-)

                                          0 0
                                          • Esi  

                                            Když ono je to už 20 let. Pravda vrchař že mě asi nebude :-)

                                            0 0
                  • Prazak0  

                    Když ti dá jednu ránu, dost možná půjdeš k zemi a pak je otázka, jestli do tebe párkrát kopne nebo si jednou dupne. Ne každý má na nějaký boxerský taneček, když předtím ujel X kilometrů a nyní se vrací a má to v nohách. Jednou myslím z TdF, cyklisti se nějak fackovali, rozhodně žádné tancování jak v boxu nebo MMA.

                    Jednou mně málem napadlo jedno hovado, nějaký Rus nebo Ukrajinec, chlap aspoň 60 (já tehdy 58). Dovolil jsem si mu říci, že nemá přehrabovat rohlíky holýma rukama. Začal řvát a hlavně, měl jsem ho těsně u těla. V této pozici se nejde bránit. Toto udělat policistovi, tak by dávno reagoval, bral by jako fyzické napadení. Z této vzdálenosti se nelze bránit první ráně ani nějakému uchopení. Navíc měl společníka, tomu bylo nějakých 35. Asi nějací dělníci, on malinko starší, ale fyzicky zdatnější.

                    Jeden kamarád, před lety, říkal mi, jak jednou dostal ránu, neuměl se bránit. Přitom chodil dřív na karate a různé kurzy sebeobrany, naučené techniky měl. Ale v krizové situaci tehdy neuměl použít. I když, co jsem slyšel, tak v jiné situaci, tak zakročit uměl, dotyčný ale nejprve fyzicky napdl jiného člověka, on mu šel pomoci a pacifikoval ho.

                    0 0
                    • Barak  

                      O o jde taky o to, ze pokud jsi slusny clovek, mas proste moralni prekazku provest to, co se pri takovych situacich radi udelat – zautocit jako prvni a to tak, ze velmi razantne, aby ses pokud mozno vyhl mozne odvete.

                      Malo lidi si dokaze rict, ze agresoruv utok je neodvratny a zareagovat vyse ubedenym zpusobem, dokud neschytaji prvni ranu, kdy uz ale muze byt pozde. To uz musi fakt nastat hodne vyhrocena a stresova situace.

                      0 0
                      • Prazak0  

                        Pokud bych se navíc bránil, musel bych brutálně. Jakožto slabší bych musel použít co nejdestruktivnější techniky, abych se ubránil . Navíc nosím dosti silné brýle na dálku. Nějaký pouliční rváč nebo zahraniční dělník, co je zvyklý se občas porvat, ten má jasnou výhodu. Nejen fyzicky, ale i psychicky.

                        0 0
                      • plzakj  

                        Ja mel za to, ze se v takovych situacich radi utéct. Jako, zastavit prede mnou auto nekde osamote na silnici, tak k nemu rozhodne nejedu.

                        0 0
                        • gerrard  

                          Ano to udela kazdy rozumny clovek. :) Ale zalezi, jak mas zbytnele ego a na co se citis.

                          0 0
                        • Prazak0  

                          Autu neujedeš. Konfliktu se snažit vyhnout, ale zase se nechat terorizovat?

                          0 0
                          • plzakj  

                            Ziskas cas. Uvidis, jestli se otaci a jede za tebou, nebo mu to staci k pocitu vitezstvi. Pokud pojede za tebou, musis pryc ze silnice.

                            0 0
                            • Prazak0  

                              Když tam je pole, tak není kam jít pryč. Asi nejsprávnější postup by byl pomalu dojet k autu, ze zadu nafotit mobilem jeho registrační značku, případně mobil v ruce pro tísňové volání. Asi jako exhibicionista někde v městském parku nebo lese. Do ruky mobil, vyfotit jeho a být s někým v telefonním kontaktu.

                              0 0
                        • Barak  

                          Ja ale feaguju na Prazakuv post, ne na zakladateleluv.

                          0 0
                      • xtonda  

                        I pokud nejsi slušný, ale máš mozek v hlavě, tak do toho nepůjdeš, protože je velká šance že to bude vyhodnoceno jako napadení z tvé strany.

                        0 0
                        • Barak  

                          Kdyz mas cas resit v hlave pravni dusledky, neni to situace, o ktere pisu.

                          0 0
                    • Jason Voorhees  

                      Hlavičkou

                      0 0
                  • orm  

                    Mam 125kg a nechapu, proc bych mel po 5 ranach umrit na infarkt.

                    0 0
                    • Esi  

                      Tak ono záleží jakých 125kg máš, znak i lidí v mém věku kteří nemají ani těch 125kg, ale takovou hezkou nadváhu 40kg v pohodě a vydýchavají jedno patro, ale jsou to lidí jejichž poslední sportovní aktivita byla tělocvik na základní škole

                      0 0
              • Kacko  

                Váha zase tak podstatná není. Člověk co se nemlátí na ulici se psychicky rozloží i z 50kg agresora a dostane na budku. Na tréninky nám chodili zoufalí borci, co při zápasech byli super, ale na ulici dostávali na budku.

                I s menší váhou stačí chovat se jako hovado a protivník vypne a celé mu to dojde až je po všem.

                Ale ideál se tomu vyhnout.

                0 0
                • Prazak0  

                  Tak jistě, dosti cyklistů jsou lehké váhy, kdo váží sám 60 kg, tak agresor o 50 kg může být nebezpečný. Pokud ale vážím přes 70 kg, tak 50 kg znamená někdo výrazně slabší. Když to bude žena, tak výrazně slabší, i když výškově může být skoro stejně, když to bude chlap, co nemá vyloženě hubenou nebo spíš vychrtlou postavu, tak může být i poměrně statný, ale hodně malý. Prostě něco jako statný Vietnamec. Tady bych se bál leda toho, že může vytáhnout nůž. I kdyby měl silnější ruce než já, tak je v podstatné nevýhodě. Pokus se přiblíží hodně nablízko, snadno ho odhodím, snadno se udrží dál, dosah rukou máme každý někde zcela jinde, nemluvím ani o odkopnutí. A i nízkým kopem ho zasáhnu relativně vysoko.

                  0 0
      • JachymP  

        Někdy to dáš. Na mě šel jednou pěšák, prej že jedu po soukromým pozemku (vedla tam cesta pro pěší), zkoušel mě shodit ale nevěděl kterou stranu si vyberu, vybral jsem si tu těžší a zrychlil což nečekal a nestačil se přetočit, takže do mě strčil až když už jsem byl za ním a jen jsem hodil vlnu. Ale souhlas, agresivita roste, je lepší se konfliktu vyhnout…

        0 0
        • oddie  

          Na pěšáka zpravidla není čas se připravit, tam to nečekáš. Popsaná situace je ale jednoznačná, pokud ti někdo zablokuje cestu a vyleze, víš, co čekat…

          S pěšákem jsem měl nedávno úsměvnou historku na jedné polní cestě, která vedla po kraji lesa. Široká až až, vyjetá traktorem. Šel po ní pěšák s ženskou, já jel na kole taky s ženskou. Uhnuli mi, já poděkoval (jako obvykle), projel, ženská asi 20 metrů za mnou. O 100 metrů dál křižovatka, zastavím a koukám, že jedem blbě, říkám, musíme zpátky, špatně jsem odbočil. Ona, že prej když je míjela, chlap měl na ni kecy, že tam kola nemaj co dělat nebo tak něco. Tak si říkám, asi bude veselo. Jedem zpátky, chlap mě uvidí, ztuhne, uhýbá na stranu, kouká mimo… :D

          0 0
        • Breakpain  

          Docela dobře na to funguje „aha, pardon, to jsem netušil, slezeš z kola a chvíli jdeš pěšo, než zaleze ;-)))“

          0 0
          • Esi  

            +1 jo to znám :-) takhle jsem se tak na cyklostezce zeptat pana kterej mi nadával do kreténů že jsem mu malém zabil psa na neviditelném vysouvacím vodítku, jestli si myslí že je dobrý nápad brát psa na cyklostezku, když jsem slezl z kola tak byl najednou úplně slušnej

            0 0
            • iron.hide  

              Tak to asi preto lebo mas 190/100 a ked si zliezol z kola tak si myslel ze mu ides prijebat

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jj tohle funguje. :)

                0 0
              • Esi  

                Však já ho původně šel proplesknout, protože ten blbec stal na jedné straně a psa měl na druhé straně u vody, neviděl jsem ani psa natož to slabé vytahovací vodítko, to jsem zaregistroval tak na 4 metry, chytilo se za převodník pes se trochu proběhl chlapovi jsem to vodítko vytrhnul z ruky a slyším něco o kretenech, tak jsem to otočil a šel se pana zeptat co že to říkal, asi jsem původně špatně slyšel, protože najednou říkal že to byla jeho chyba a hrozně se omlouval :-) občas se ty moje fyzické parametry hodí, ale když přijde 14% kopec nahoru nad 10 minut tak bych i 30kg nechal doma :-)

                0 0
                • Kouba_2005  

                  No jo, pána propleskneš a ačkoliv to byla jeho chyba, tak večer ve zprávách budeš za kkta a agresivního cyklistu ty :-(

                  0 0
                  • Esi  

                    Ano, přesně tak, naštěstí vychladnu většinou rychle, tak že jen jen pánovi řekl že by měl trochu myslet že takhle by taky mohl někoho zabít a jeho jsem pryč

                    0 0
                    • gerrard  

                      Taky nejsu vrchar. :) vcera jsme predjizdeli dva duchodce co jeli pres celou cestu. Jel sem prvni a ani nemusel nic delat vsimli si, pani uhla, tak jsem je v klidu predjel a jel dal. No a pana nenapadlo nic lepsiho nez na manzelku a decka pi…at, ze nemaji zvonek. Jak jsme zastavili, tak ho nabonzovali. No mel smulu dojel k nam a vyslechl si par milych slov. Ani nezastavil a mazal dal. Na slabsi se to vyskakuje pokazde lip.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        A proč teda ten zvonek nemají? :) Za mě je zvonek jedna z nejužitečnějších věcí na kole za předpokladu, že člověk nemá les 20 m z barákem a občas se pohybuje i po cyklostezkách apod.

                        0 0
                        • gerrard  

                          Proc by meli zvonek na MTB, kde ho nepotrebuji? Jen kvuli nejakemu jelitu jednou za 5 let? Btw na silnicce mam.

                          0 0
                        • nooski  

                          A v autě taky troubíš na každé jelito, které znemožňuje předjetí? I na kole mám mít přehled o tom, co se kolem děje.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Jak by věci měly být v ideálním světě je jedna věc, jak je to v realitě je věc druhá… A v autě jsem se ještě nikdy nedostal do situace, kdy bych dojel dvě auta jedoucí vedle sebe a všemožně kličkující přes celou šířku silnice, to bych zcela jistě troubil.

                            0 0
                            • nooski  

                              Nikdy jsi nejel po dálnici, kterou nesmyslně blokovaly kamiony? Já ani nevím, kde v autě mám v autě ovládání klaksonu, za vice jak dva roky jsem ho nepoužil.

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Po dálnici jezdím stejně rychle jako ty kamiony, takže do téhle situace jsem se dostal možná jen ve svém nevybouřeném období deset, patnáct let zpět :D. Ale jinak jsi mě teda vyargumentoval, i přes to se svého nejužitečnějšího příslušenství na kole nehodlám zbavit a budu ho dále používat ku spokojenosti své i ku spokojenosti předjížděných :)

                                0 0
                                • gerrard  

                                  Je Jiri jestli si neco nenamlouvas :) nebo tisice dekovnych dopisu od stastnych predjetych mluvi jinak?

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Mluví tak zkušenosti. Dříve jsem praktikoval různé buranské praktiky typu přestat šlapat a nechat to na cvrčku, v případě pískajících kotoučů přibrzdit, cvaknout brzdovými pákami, hlasitě přeřadit, pomalu dojet a říci „s dovolením“ apod. a ve většině případů jsem se setkal s poznámkou, jestli nemám zvonek. Tak jsem si ho po těchto naléháních teda pořídil :). Teď jen z dálky zazvoním, ať má předjížděný objekt čas pro zmatené přebíhání z jedné strany na druhou, případně na přitažení psa z opačné strany cyklostezky a poslední dobou se při předjetí poměrně často setkám i s omluvou. Prostě mi připadá, že zvuk zvonku mají lidi v sobě nějak zakořeněný a při jeho zaslechnutím jim dojde, že něco dělají špatně.

                                    0 0
                                    • oberleutnant Weiss  

                                      Co je na „s dovolením“ buranského?

                                      0 0
                                    • gerrard  

                                      Ale to jsou vsechno takove ty cyklostezkove zazitky. Kdyz si odmyslis cyklostezky, tak ho opravdu potrebujes? A jen tema pripadama potvrzujes to co rikam, tim zvonkem resis jenom to, ze ma nekdo hlavu zastrcenou v zadku a ne standardni souziti. Proc bys mel v normalni zivote zvonit jak salina.

                                      Za posledni dobu jsem zazil zvonek nekolikrat. Zde nekolik pripadu:

                                      • elektricke kolobezky svistici po chodniku s takovym tim „uhni p..o“
                                      • pani jedouci po chodniku na kole
                                      • pan na cyklostezce, kteremu byla pulka cyklostezky malo a musel si zazvonit, aby vsichni vedeli ze jede a ano mel elektrokolo

                                      Ten muj zazitek neni z cyklostezky, je z normalni cesty, kde muzes potkat i auta. Tady ta predstava nekterych lidi, ze se muzou chovat jak kreteni a ostatni se jim prizpusobi a musi se chovat podle jejich kretenismu mne pokazde zarazi.

                                      0 0
                                      • jIrI___  

                                        Jasně že celou dobu píšu o cyklostezkách, na silnici je zvonek k ničemu stejně jako v lese. Popravdě mě nenapadlo, že se ten důchodce z tvého příběhu ohradil při jízdě na několik metrů široké silnici, ale měl jsem tak nějak automaticky za to, že jste se předjížděli na klasické cyklostezce. Tím je vše vysvětleno :)

                                        0 0
                                        • gerrard  

                                          Mne teda nejvic zarazilo, ze vubec mrci. Nemel k tomu zadny duvod. Bezna nekonfliktni situace, probehlo to uplne v klidu. Zazijes to za den nekolikrat. No mrcel jen na decka a zenu, mne vynechal. :) Kdyz to hlasil mlady, tak sem si rikal buhvi co slysel, ale kdyz si stezovala zena s malou holkou, tak sem chytil na prvni skubnuti. :)

                                          0 0
                                        • xtonda  

                                          Proč jen cyklostezky, zvonek se hodí všude, kde pěšáci zabírají tolik místa, že je nelze bezpečně předjet, tedy i v lese, ale i úzké málo frekventované silnice, ulice, cesty. Zvonek mám na MTB i na městské skládačce a používám ho, na auta je to samozřejmě slabé, tak sem na skládačku dal trumpetku s balónkem, je to levné, lehké a kravál to dělá náramný.

                                          0 0
                                    • Radek Broz  

                                      ********* – to už by si člověk klidně mohl koupit nějakou buranskou sockově tichou nábu, kdyby se tahal se zvonkem. Fuj.

                                      0 0
                              • Kouba_2005  

                                Na kamiony můžeš troubit jak chceš, jim je to putna a beztak tě stejně neslyší :-)

                                0 0
                      • plzakj  

                        Duchodci jsou vetsinou zapschly pomstychtivy pripadi. Nezazil jsem, ze by mi nejakej duchodce v aute nekdy pustil na prechodu.

                        0 0
                        • nooski  

                          Jako velká část důchodců prožila život v jiné době, kdy slušnost byla neznámým slovem, ale co se přechodu týče, tak spíše si nikoho nevšimli.

                          0 0
                          • gerrard  

                            Oni se hlavne bali otevrit hubu, protoze nikdy nevedels do koho se pustis. Ted maji lidi jen pocit, ze se jim nemuze nic stat. Ale naopak dnes po hube muzes dostat daleko rychlej. :)

                            0 0
                        • gerrard  

                          Asi mel spatny den. :) Prca byla, ze pak prejel pres most se zanckou cyklisto sesedni z kola. Takove mam lidi mam rad. Misto, aby si hledeli sami sebe, tak maji pocit, ze je lepsi buzerovat druhe.

                          0 0
                        • Kouba_2005  

                          Když vidíš ten výraz za volantem, tak bys tam tomu důchodci stejně nevkročil, i kdyby tě nakrásně pouštěl :-D

                          0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • Mikikuba  

                    A oni mají brát svým chováním ohled na další na smíšené stezce což se děje jen velice málokdy aspoň na tý modřanský…Mít tam čokla na volno je naprosto mimo a přesto je to běžný…Na dvoumetrový šířce učit dítě jezdit na kole, jet inlajnisti vedle sebe se sluchátkama na palici, dvě maminky s kočárkama vedle sebe tak aby nikdo neprojel a tak dále a tak dále. Vše realita denodenní…

                    0 0
                    • Nitroglycerin  

                      Na Modřanský stezce se nedá během dne jezdit, tam je nesmysl jít s kolem. Provoz jak na Václaváku

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Jenže dost lidí tudy jede pouze domů, protože není alternativa…

                        Pak tu jsou matky s kočárkem, co klidně v nejužším místě zastaví a ladí kočárek – nechápu, moje dítě bych sem fakt nevzal, bruslař co si hraje na Sáblíkovou, biker co honí KOM bo kundodrom, ambiciózní matka na bruslích s beranidlem (čti chariot). Každodenní realita na stezce o šířce 2M ;)

                        0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                      • Barak  

                        Presne. Nejpekelnejsich nekolik km cyklostezky v CR a tady to neustale slouzi jako priklad, jak jsou cyklostezky na prd a neda se po nich jezdit.

                        0 0
                        • Mikikuba  

                          Každej reaguje na tu po které jezdí…To je překvapivé? A upřímně není to jen Modřanská…A pak jsou tu mraky cyklostezek, kde jedou 3 lidi za den…Ty znám taky. A nebo je postaví nechaj zadělaný tak, že po tom na silničce nikdo rozumnej nepojede a divej se že jezděj silničáři po silnici vedle…Stavění cyklostezek je v ČR úlet kdy to rozhodně nevymejšlej lidi co na kole jezděj a občas je jen třeba proinvestovat evropský peníze…Aspoň okolo Prahy do -+ 100km, kde jezdím to tak je…Pokud mi někdo na 300 metrech přikáže cyklisto slez z kola tak je jasný že tam jezdit na silničce nebudu…

                          0 0
                          • Barak  

                            S tim souhlasim, zkusenosti mam podobny. Na druhou stranu, neni to tak u vsech cyklostezek a ne vsichni jsou zavodnici. Mimo Prahu je vyuzivaji i starsi lidi, lidi kteri nehoni KOMy a kteri jedou jen na nakup, do prace, neco vyridit a cyklostezky jsou vnimany proste jako infrastruktura ktera ma slouzit take k tomu, aby nekdo na mensi vzdalenost jel na kole misto autem.

                            0 0
                            • Mikikuba  

                              To souhlasím. Jinak několikrát mě zastavila policie když jsem jela po silnici a souběžně byla cyklostezka. Vždy jsem v pohodě vysvětlila proč tam nejedu a problém nebyl a ještě mi popřáli pěknej den…A ať jsem opatrná:)

                              0 0
                              • Prazak0  

                                Policie je vůči cyklistům v podstatě velmi tolerantní, s rouškou jsem jel jen párkrát, ale i jinak. v noci jim stačí blikačka a přední světlo, předpisově by měly být vícero odrazky, to nikdy neřešili. Přitom někdy vidím kola, vzadu blikačka, ale baterka asi hodně vybitá, takže skoro neví vidět.

                                0 0
                          • Prazak0  

                            Na cyklostezkách se moc jezdit nedá, velká část cyklostezek je smíšený provoz, takže to vlastně cyklostezky nejsou. Jsou tam chodci, kteří chodí část po směru, část v protisměru jako na silnici, pak běžci, někdy i maminka s kočárkem, co ho za běhu postrkuje, pak bruslaři atd. Pokud je malý provoz, tak to jde, jak je víc lidí, je tu problém. Bruslaři jsou do šířky, dále dost lidí jede vedle, to platí pro kola, ale i běžce a chodce. Bezohlední jsou i cyklisté, zažil jsem jako chodec na smíšené cyklostezce podél Strakonické, v protisměru dvě kola vedle, ona (už starší, min 55 spíš víc) profrčela vedle mě natěsno, prostě musela jet v protisměru, i vedle sebe by mohla jet, abych měl dost místa. Bezohlední lidé jsou i na kolech, je to v lidech, cyklista je pouze (většinou) ten slabší, což platí pro silniční provoz. Potom na té stezce je plno exkrementů od psů, přitom vedle je tráva, pes by mohl jít tam, když to lejno po něm nebudou z principu uklízet. Ale asi nejlépe, když to rozmašírují cyklisté na svých pneumatikách případně běžci podrážkách. Lidi jsou dobytek.

                            0 0
                        • gerrard  

                          To co tu popisujete to je realita na cyklostezce pres cele Brno kolem Svratky.

                          0 0
                  • xtonda  

                    Nebyls tohle ty?

                    https://www.idnes.cz/…a-zpravy_rsr

                    Tuhle tu byl článek, že si majitel neuhlídal psa a způsobil pád cyklisty, pejskař odešel od soudu s podmínkou.

                    Majitel má mít psa na pozemní komunikaci nakrátko, pokud někomu vletí pod kolo je to vina majitele psa.

                    Pokud pes není moc velký, tak to na MTB jenom drcne, vyzkoušeno.

                    0 0
                    • Esi  

                      Jojo posouzení věta také vyzkoušena, nějaká taková gaučová myš které se nevím proč říká pes mi tady jednou skočila z chodníku pod přední kolo, úplně napřímo bez šance na jakoukoliv reakci, tak že měl smolíka

                      0 0
                  • -b-n-x-  

                    To tvoji akci bych fakt rád viděl :-D :-D :-D

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    A pro po takový smíšený „cyklostezce“ jezdíš na kole, a nejdeš zrovna pěšky?

                    0 0
                  • Esi  

                    I ty jeden internetovej hrdino, jel jsem po prázdné cyklostezce, na louce vedle cyklostezky stal chlap to že má v ruce vodítko které je natažené přes cyklostezku jsem neměl tušení dokud jsem nebyl 4m od něj a to asi z 30km/h neubrzdíš. Pohádky o prošláplém kolenní si nech pro vnoučata :-)

                    0 0
                  • BB  

                    „Na smíšené stezce nebo jakékoliv jiné pozemní komunikaci se máš pohybovat s ohledem na ostatní účastníky dopravy, a těmi jsou i chodci a pejskaři a sry, u pejskařů lze tak nějak předpokládat cokoliv, …“

                    Jako častý uživatel cyklostezky musím jen souhlasit. Možná, že ten název cyklostezka není úplně správný a že vybízí k tomu, že si my cyklisté myslíme, že patří nám a můžeme tam soutěžit na segmentech a jezdit jak se nám líbí.

                    0 0
    • plzakj  

      Tohle se mi nastesti nestalo, ale jezdim na silnicich kolem Plzne casto a posledni dobou moc ohledu neni. V patek odpoledne je vubec lepsi na silnici nelezt. To uz vsichni hroti vikend a je to asi nejhorsi den na silnici.

      0 0
      • Breakpain  

        To považuju za základ ;)… jezdím „mimo špičku“ – „kdo chce kam, pomozme mu tam“

        0 0
    • Dzany  

      Hele, já vím, že jsi plný vzteku, ale důležité je, že jsi zdravý a v pořádku. Vem si z této situace ponaučení a jak tu psal někdo o pár řádků výše vykašli se na nějakou odvetu. Zlo plodí zlo. Jestli je to blbec a agresor, svým chováním ho jestě více vyhecuješ. Ber to s nadhledem a ignoruj ho.

      0 0
      • yaourt  

        Já právě ani vzteklý nejsem, spíše je mi z toho smutno. Vždyť to je úplně zbytečný, nikdo si nepomohl, nikdo nebyl dříve doma a stejně se to očividně na silnicích děje.

        0 0
        • Dzany  

          To je dnešní doba, s tím se smiř. Lidi se chovají jako hovada. Tak to přijmi a jen se podle toho zařiď.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak tak, lidi se dnes malo bojí.

            0 0
          • volyn  

            Tenhle pristup se mi moc osobne nelibi. Jestli to byl vysinuty narcisni agresivni idiot, tak pristupem “takovi jsou lidi” bude cim dal tim vic otrlejsi az opravdu nekoho prizabije a bude to povazovat za neco, na co ma prece narok, protoze 10× predtim mu jeho obeti daly za pravdu tim, ze to proste presly. Prijde mi toto mysleni dost tradicni v dnesni dobe. Nekdo mlati v metru chlapka a lidi cumeji a polici nevolaj, pac takovi jsou lidi…

            0 0
        • Esi  

          Ale on je spokojený jak ti to nandal. Jednou takhle zastaví někomu kdo ví co s rukama a nohama a po takovém strčení skončí na pohotovosti a bude vyléčenej

          0 0
        • Breakpain  

          jednoduché vysvětlení:

          • v práci je stres
          • moderní doba vyžaduje více práce, méně volna
          • termíny…

          ⇒ už z toho jsi pod tlakem, ani si to nemusíš uvědomit

          A ono se to sbírá a časem se to spustí. Navíc Ti, co jezdí autem občas (já) tak je jim jedno, jestli jsou někde o 5 min dřív / později. Ti, co jezdí pravidelně, jsem si všiml, že strašně hrotí, že nestihli zelenou, že jsou ve špatném pruhu a čekají o 10s víc a podobně a dokážou se z toho totálně vytočit. Potom, jsou ti lidi úplně na spadnutí ⇒ stačí ještě kousek a bouchnou ;-)… realita… Neříkám, že všichni, ale malé procento to nebude.

          A samozřejmě nejjednodušší je bouchnout na někoho, kdo je slabší, protože si na něm vybiješ „bezpečně“ zlost ;)…

          0 0
          • Smazaný účet  

            je to tak mám to podobně…

            v práci telekonference, hrozí zastavení výroby s pokutami apod. do toho manželka co celou noc nespala a s děckama čeká doma až si děti vezmu a bude mít trocu klidu.. to tě pak i těch 10s na semaforu vytočí… :)

            0 0
    • snas89  

      1. Měl jsi štěstí, že máš svědka (máš na něj kontakt? je ochotný svědčit?pro polici a prokazování viny zásadní)

      2.

      Je třeba vnímat princip tady a teď. Tzn. že když ti to prase kvůli gestu (i kdyby s fakáčem) takhle zastaví, je velká pravděpodobnost, že půjde do fyzické konfrontace. Pokud by to šlo (a podle toho co píšeš myslím, že by to šlo) ses mohl na tu situaci připravit. Ihned zastavit, slézt z kola a sundat tretry…prostě se připravit na boj. A ne jet na porážku. Vnímat i přes ten adrenalin, který se vyplavuje. Na tohle pomáhá zajít párkrát na trénik bojových sportů. Aspoň si ošaháš, jaký máš tendence se chovat, víc se poznáš.

      Taky je účelný zvážit do poslední chvíle, jak se vyhnout zbytečný konfrontaci, když už takhle staví, možná třeba i otočit a odjet, když se necítíš. Pro tyhle blby platí dvojnásob, že kdo chce bojovat, nepřítel se vždycky najde a někdo ho časem sejme. V tomhle jsou myslím boží mlýny funkční:))

      Já v těchto situacích volím hodně podle toho, jestli tam jsem sám za sebe, nebo s někým jiným (kdy by mohl v případě mýho „poražení“ ještě taky přijít k újmě. Sám za sebe mám větší vůli jít do otevřenýho konfliktu – altruisticky trestat. Stalo se mi to i to (tzn. dostal pěstí vs. odešel jsem).

      0 0
      • yaourt  

        Jak jsem psal, svědka a kontakt na něj mám, ještě jsme si před chvílí psali SMS, rád pomůže

        0 0
        • Smazaný účet  

          No, tak teď rychle k doktorovi, že máš náhlé a velké bolesti v zádech.

          0 0
          • yaourt  

            Jak jsem již psal, mám nějaké zásady a nechci mít nějaké tahanice. Majitel staršího auta taky nevypadal moc majetně

            0 0
            • Tom-T45  

              Majitel staršího auta – mám taky zkušenost, že pokud se někdo chová na silnici jako *****, tak jsou to právě majitelé takových opelichaných pleček.

              0 0
              • 7021  

                +1

                0 0
              • jonys  

                Potvrzuju. Treba na invalidech bez povoleni zasadne vidis takovyhle stary strepy…

                0 0
                • jIrI___  

                  Taky si všímám, ale většinou opravdu mají za oknem symbol invalidy. Ale přeju jim to, když už jsou zdravotně postižení, tak ať se aspoň mají dobře.

                  0 0
                  • onuce  

                    Já si všímám, že skoro všichni romové mají v rodině minimálně jedno auto se symbolem invalida. Na tom je krásně vidět, jak je většinová společnost dře, až k nemohoucnosti.

                    0 0
                • nooski  

                  Bílé SUV BMW – invalida na hlavu i bez označení :-)

                  0 0
                • Tom-T45  

                  ***** ve smyslu zbytečné agrese v provozu. Předpokládám, že majitel takového auta nemá zapotřebí dávat najevo svou převahu nějakému cyklistovi ploužícímu se u krajnice.

                  0 0
          • Smazaný účet  

            Kdepak záda…, bolí a motá se mu hlava, hučí mu v uších, má mžitky před očima a nemůže se soustředit. Obyčejná třítýdenní neschopenka toho blba vyléčí lépe, než kdyby dostal do držky.

            0 0
            • Romancero  

              no, ale na tohle musíš mít náturu-žaludek!

              0 0
            • Barak  

              Takze toho blba potrestas tak, ze nebudes chodit 3 tydny do prace a budes doma sedet na zadku. Super rada…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Zaviněný úraz s třítýdenní neschopenkou je ublížení na zdraví…, už samotné soudní řízení je v tomto případě dostatečný trest…

                0 0
                • shark.jd  

                  A odnese to zaměstnavatel, který tam ani nebyl. A místo něj také kolegové v práci, kteří musí makat za něj. :-) T9 bych nedělal.

                  0 0
                  • yaourt  

                    Přesně tak

                    0 0
                    • Kouba_2005  

                      Léčení úrazu není podmíněno pracovní neschopností. Dobu léčení určuje lékař a v klidu u toho můžeš chodit do práce.

                      0 0
                      • oberleutnant Weiss  

                        A což teprve léčení vymyšleného úrazu, že jo…

                        0 0
                        • Kouba_2005  

                          Třeba :-) Já myslel třeba co jsem po pracovním úrazu chodil s loktem na rázovou vlnu a nebo po bouračce na masáže a rehabilitaci. Člověk není ve stavu, že by nezvládnul chodit do práce, ale stále je v léčení, které je kolikrát fakt na dlouho.

                          0 0
                • Barak  

                  Takze budes hrat divadlo x mesicu, nez probehne soud, pred lekarem, pred soudem, pred zamestnavatelem, kolegama, behat na policii, k soudu, po vysetrenich… navic riskovat, ze ti nakonec prijdou na to, ze kecas… hele tohle ne hrozna kravina, co pises.

                  0 0
        • Smazaný účet  

          No, tak teď rychle k doktorovi, že máš náhlé a velké bolesti v zádech. Ale, asi bych si s tím dál život neotravoval, hlavně že se nic nestalo.

          0 0
      • Prazak0  

        Tak většina cyklistů (zde míním lidi, co dosti jezdí na kole, ať závodí nebo ne, nemyslím ale jetí po vesnici na nákup) jsou spíš menší a hlavně lehčí typy. Pokud má někdo 70 kg, tak těžko může do konfrontace s někým ,kdo má 85 kg svalů z posilovny. Navíc dost lidí dělá dnes moderní bojové sporty. Ty nemalou měrou přitahují i různé psychopaty, stejně jako posilovny (nakonec ve vězení je posilovna dnes už pomalu standard). Kdo trénuje vytrvalostní sport, ať jde o delší běh nebo kolo, tak proti těmto typům nemá moc šanci. Ne každý chce místo ježdění na kole přejít na trénink bojových sportů, kde kolo by byl jen jako doplněk, asi jako boxeři mají rychlou chůzi či běh, aby měli fyzičku pro zápasení. Po delší jízdě i někdo zdatnější je prostě oslabený, horší síla i rychlost a taky reakce jako uhnutí ap.

        0 0
        • rasto  

          přikládám velice poučné video. dokoukejte se až do konce. mimochodem, celá série je good https://www.televizeseznam.cz/…cem-64072811

          2yaourt: ačkoliv jsi v situaci byl nevinně, byl jsi v právu (o tom žádná!), po.rals to. když jsi viděl, jakým způsobem zastavil, neměl jsi k němu vůbec jezdit. já měl 3 obdobné historky. 2 jsem pořešil odklizením se do pole. stačí málo, 10 metrů. agresivec odjede, ztratíš 2’ max.

          třetí na štěchovické dopadla tak, že z auta vystoupila holá lebka, bez krku. chlap tak 130 kg/170 cm. otočil jsem kolo na štorc – nebylo úniku a začal na něj řvát (musel jsem začít jako první). jako že mě ohrozil a tak. omluvil se mi (!) při nástupu do auta. jako dítě určitě neseděl na kole – proto mě předlej na tlousťku novinového papíru. přičemž provoz žádný. no ale to je jedno, každopádně jsem se k němu nepřibližoval.

          0 0
          • Romancero  

            jo jo..znám…trocha alkoholu, do toho ženská a navíc bez kámošů..blbá kombinace:-(

            0 0
    • vn25  

      Pokud bych na takového kokota narazil tak bych si určitě něco udělal se zádama. Dají se na tom vydělat těžký prachy, máš svědky a jsou právníci kteří se na tohle přímo specializují. Škoda žes nezahrál divadýlko

      0 0
      • oddie  

        No to ještě klidně může.

        0 0
      • snas89  

        aneb jak být taky *****, když potkám kurvu viď:)

        0 0
        • oddie  

          Oplácej stonásobně víc :)

          0 0
        • vn25  

          Jo , a vůbec bych se za to nestyděl

          0 0
          • snas89  

            a je ti jasný, že pak můžeš na většinu lidí v ten moment působit jako ten blb z auta tady?

            0 0
            • zdenek  

              Až tak???

              Je otázka, jestli policie najde řidiče, což není zdaleka jisté při jejich ochotě. Dále záleží, co řidič vypoví. Pokud bude předvolaný k podání vysvětlení, bude mít čas se na to připravit a zkonzultovat předem.Na začátek konfliktu není svědek, může si tedy vymyslet cokoli a bude to tvrzení proti tvrzení. Takže ve finále odejde bez postihu nebo s nějakou domluvou a bude se chlubit v hospodě, jakej je king.

              0 0
          • jIrI___  

            To je takový hodně zvrácený povahový rys, bohužel ve společnosti dost rozšířený.

            0 0
      • yaourt  

        Do toho nejdu, samotný týpek vypadal dost „opelichaně“ a auto byla taky starší plečka. I kdybych se přenesl přes nějaký zásady, tak by z něho asi nic nekáplo

        0 0
        • Esi  

          No 3 týdny neschopenka, náhrada ušlé mzdy, bolestné to máme 100 litrů, právník a podobně dalších 50 na první stání a borec chodí pěšky …

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hlavně je to trestný čin, ublížení na zdraví. Je tam i nějaká sazbicka, a pokud byl ten ****** už trestaný za násilí, tak by to už nemusela být podmínka. A tady vymekne každej tvrďák. Navíc těžko říct, komu tohle udělá příště a jestli dotyčného třeba neposadi na invalidní vozík…

            0 0
      • Barak  

        Nesmis tak koukat na americky filmy. Dostanes prd.

        0 0
      • mais  

        tleskám na kretenismus reagovat kretenismem a podvodem…výborně

        0 0
    • Lachtis  

      Dobres udelal, zes to nahlasil, at se ten blbecek zamysli a jeste dobre, ze se ti nic nestalo. Bohuzel dalsi priklad toho, ze na silnicku me uz nikdo nedostane, radsi se zabiju sam svoji vinou v terenu

      0 0
      • snas89  

        +1

        0 0
      • scoty  

        +1

        0 0
      • nooski  

        Ten blbec se nezamyslí, protože nemá čím a ve své tupé omezenosti není schopen posoudit škodlivost a dopady svého chování.

        0 0
        • oddie  

          Ano. Jediné, co by ho trochu umravnilo je právě to, kdyby musel platit nějaké odškodné a tahat se po soudech.

          0 0
          • zdenek  

            Ano. Jak jsem psal výše, trestní postih je dost nejistý, ale odškodné by ho zabolet mohlo.

            0 0
      • Esi  

        +1000

        0 0
    • AE86  

      Dobrý den, dejte pak prosím vědět jak se vyvine, tohle je vážně síla, pokud člověk spadne nešťastně, může se zmrzačit i zabít… A respekt k vám a vašemu přístupu, ve finále si z toho člověk muže vzít alespoň to, že na jednoho zmetka připadá několik fajn lidí (vy a auto v protisměru co zastavilo).

      0 0
      • yaourt  

        Máte pravdu, těch fajn si ale člověk většinou tolik nevšimne :) Určitě dám vědět.

        0 0
    • wladeq  

      Audi nebo báwo?

      0 0
    • rakcipmup  

      Byl bych opravdu hrozně, ale hrozně moc překvapen, kdyby policie cokoli udělala. Moje dosavadní zkušenost s Českou policí je taková, že jim jde jen o to jak problém co nejdřív odepsat. Například pokud se vás pokusí podvést podvodník a vy to prokouknete a podvést se nenecháte, tak Policii ten podvodník vůbec nezajímá, musel by se ozvat někdo, kdo byl skutečně poškozen..

      V tomto případě to v jejich podání vidím na to, že nevznikla žádná škoda a ani újma na zdraví.

      0 0
      • JachymP  

        Přesně. Jak není škoda na trestný čin nebo újma na zdraví, nic z toho nebude. Úspěch by už byl, kdyby ho aspoň pozvali na podání vysvětlení.

        To ale nic nemění na tom, že je úplně správný to nahlásit, hlavně když je svědek.

        0 0
    • parduba  

      Já od určité doby vozím sebou pepřák.

      0 0
    • MirosPikos  

      Kdybys byl černej, tak už se v Praze rabuje. Lidi jsou zmrdi. Jedno jestli jedou v autě, na kole nebo jdou pěšky.

      0 0
    • kiwaf  

      Silnicim se vyhybam co to jde, zvlast kdyz si prectu na bf podobnyho prihody. Z Zichlice zasadne po zelenej k Drahotinu a pak uz je to do Zruce kousek :)

      0 0
    • Charles2k  

      Podobný zážitek jsem měl před pár lety s motorkáři za Blanskem. Jezdili kolem odhadem kolem 180km/h a když chvíli stáli a já projížděl na kole vedle nich, tak jsem jim to vytknul a na to se jeden rozjel, jel pomalu vedle mne a loktem se mne snažil shodit do příkopu. Po pár set metrech zastavil a jak nepříčetnej mě začal v integrální helmě a masivních rukavicích boxovat do obličeje. Prostě vypatlaní magoři nemající dost peněz na to, aby si pronajali nějaký vyhrazený okruh.

      0 0
      • Tom-T45  

        Je to zvláštní, ale hodně jinak pohodových chlapů se nasednutím na motorku mění v totální magory…

        0 0
      • Toky  

        Hej, niektorí motorkári sú úplne blbí.

        https://www.facebook.com/watch/?…

        0 0
        • jIrI___  

          Tak motorkáři jsou kapitola sama pro sebe. Kousek od Ostravy je klikatá cesta s pěkným asfaltem mírně do kopce a ta motorkáře vyloženě láká k vyzkoušení výkonu strojů a svých dovedností. Jenže motorkáři většinou nejsou žádní velcí myslitelé a už jim asi nedochází, že i když při řezání zatáčky mají kola motorky za středovou čárou tak díky naklopení je jejich palice metr v sousedním pruhu… Jet po takové silnici i autem je o hubu, nikdy nevíš z které zatáčky na tebe jaký krypl vyletí, nehod tu už bylo nepočítaně.

          0 0
          • Breakpain  

            Kdo je bez viny… ;) já si přilbou cinknul o zpětné… stane se. Holt špatný odhad, v náklonu už s tím moc neuděláš .

            0 0
          • ms82  

            Ja mam spise problem s tim, ze kdyz vyuzivam celou sirku sveho pruhu (na kole ve vracecckach), motoristum pripada, ze je silnice volna a muzou jezdit i v protismeru. Takze na nekolikrat koriguji smer, protoze oni si hlidaji jen protijedouci auta.

            Na druhou stranu, jsou i takovi, co pribrzdi, protoze si mysli, ze to nevyberu :-)

            0 0
        • Tom-T45  

          Hlavně to jsou nezdvořáci, slušní motorkáři by se při míjení pozdravili vytrčením nohy.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Co to bylo za borce? Kolik bys mu tipnul let?

      Je dobre, ze mas svedka a resi to policie, ale trest bude smesny a pro takovy hovado nedostatecny …

      Predevcirem jedu po hlavni a blbecek, ktery mi mel davat na krizovatce prednost mi tam vjel a jeste si to hezky vybocil az uplne ke krajnici a tam jel jeste nekolik metru. Ja sem jel z kopce 45km/h a vybrzdil me. Mel sem chut najet na chodnik a tomu hajzlovi ukopnout bocni zrcatko

      0 0
      • makimaki  

        Tohle se bude jen zhoršovat, nervozita a bezohlednost lidí v době koronavirové bude stoupat, to se bude projevovat nejen v silničním provozu.

        0 0
        • zdenek  

          S koronou to nemá nic společného. Vypatlanci byli, jsou a budou. :-(

          0 0
          • onuce  

            Ale ano, bude se to zhoršovat. Přijde nezaměstnanost, frustrace, závist, vztek, agresivita…

            0 0
            • iron.hide  

              A preto je najlepsie jazdit v horach, vsak ano :)

              0 0
              • onuce  

                Ale to zas ne. Klidně, pohodově a bezpečně se dá jezdit i na silnicích. V Rakousku, Německu…

                0 0
                • iron.hide  

                  Nj o tom rakusku sa toto stale hovori, no tym ze som tam jazdil dost casto, tak aj tam som mal uz zopar konfliktov.

                  0 0
                • Risanek  

                  Dokud se tak nepotkáš s Čechem, Slovákem nebo Polakem…

                  0 0
                  • onuce  

                    Přesně tak. Mne v Bavorsku jen jedinkrát nebezpečně předjelo auto, samozřejmě s českou SPZ.

                    0 0
            • makimaki  

              Pochopil, takhle jsem to myslel. Jsme na začátku cyklu … Ale Babiš už to řeší – jen to bude sekera bilión za rok.

              0 0
            • gerrard  

              Nejhůř na tom bude cyklista s lyžema na zádech a cedulkou „JEDU LYŽOVAT DO ITÁLIE“. Ten neujede ani 5km. :)

              0 0
      • yaourt  

        Popis borce mám a policie také. Tipoval bych ho na nějakého vesnického burana, co se tak těšil celý pracovní týden na svou Máňu z JZD, až si chtěl vynucovat své ubermensch právo na silnici.

        0 0
    • milan.v  

      Tady toho je celkem dost… :o(

      https://www.bike-forum.cz/…-predjizdeni

      0 0
    • Barak  

      Vysel jsi z toho bez zraneni a bez poskozenyho kola, navic mas SPZ a svedka. Tahle jiste blba situace, kdyz uz se stala, pro tebe dopadla nejlip, jak mohla. Kazdopadne, smutny cteni, jaci jsou lide kkti.

      0 0
    • Toky  

      Toto sa mne našťastie nikdy nestalo. Sem tam niekto na mňa zatrúbil, nijako som to neriešil. Akurát raz jeden šrac po mne jačal z auta s mobilom v ruke cez otvorené okno lebo som si dovolil ísť bajkom po hlavnej keď na ňu chcel vyjsť z vedľajšej ulice – to som k nemu došiel a ten jeho fon mu zahodil do žihľavy – ale to už som tu kdesi spomínal. Vyšiel som na posmech, že si vymýšľam :-) Ok, s tým nič nenarobím. Každopádne si hodne vodičov áut myslí, že cyklisti patria na chodník a nie na cestu. Mám 45 rokov a ja sám som nevedel ešte pred tromi rokmi, že cyklista nad 10 rokov na chodník nesmie. V tomto smere viac-menej teraz robím takú malú osvetu a stále tým niekoho prekvapujem. Tým že cyklista na chodník podľa vyhlášky nesmie, nie tým že robím osvetu :-)

      Radu ti asi veľmi nedám, čo s takýmto agresorom. Ja by som sa do neho pustil ale to je hodne subjektívny pohľad – čosi pravdy na prchkosti východniarov je. A ja východniar som. Každopádne by ti na hocikoho stačilo zliezť včas z bajku a zobrať do ruky pumpičku na fúkanie kolies. Viem že cyklisti majú radi všetko príslušenstvo čo najmenšie a najľahšie ale občas je fajn mať niečo k ruke také bytelnejšie. Neveril by si ako taká pumpa v ruke dokáže upraviť svetonázor.

      Za mladi som so sebou nosieval taký šikovný teleskopický obušok. Ale to boli iné časy a mali sme tu vtedy celkom živo po večeroch.

      0 0
    • -b-n-x-  

      Normálně ho vypni příště :-)

      0 0
    • hatchet  

      Kdysi – cca 15 let zpátky – se mi stalo něco podobného kousek od Ledce nad Sázavou. V jedné z vesnicek v okolí je taková dost klikata silnice a tehdy mi tam vyjelo auto v protisměru, brousil jsem skoro nohou svodidlo… Tak jsem mu do zpětného zrcátka poslal Kalouskův pozdrav… Borec to uviděl v zrcatku, zagumoval, dal zpátečku a docouval ke mně. Já už slezl z kola a stál úplně u těch svodidel, za nimi byla taková kopřivami zarostlá mez dolů, docela dlouhej sraz, možná 15m. Jak ke mně rozpumpovanej doběhl a chtěl mi ji ještě v běhu napálit, stačilo jen kousek ukročit a chlapík hodil šipku do těch kopřiv a kutálel se dolů svahem… V tu chvíli jsem dostal bezva nápad a poslal jsem mu tam klíčky, který měl v zapalování…

      0 0
    • Pepe72  

      Když se blíží prpblémy a řidič vystoupí, slezte z kola a běžte mu naproti. Je to lepší než aby Vás shodil z kola.

      0 0
    • mais  

      Normální to není, bohužel znám i opačné situace, kdy cyklista napadl ženu, protože mu dle jeho názoru dostatečně neuhla na chodníku. A kdy cyklista napadl řidičku, protože mu po takřka kolizi – viník jasný cyklista, že by měl jet po té cyklostezce, co je metr vedle silnice

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jestli někdo srazí cyklistu tak rozhodně není bez viny, i když je hned vedle stezka.

        0 0
        • mais  

          Srazit ho nesrazila, ale tak tak zastavila zastavila a jela po hlavní, cyklista jel z vedlejší, kdyby jel po stezce vůbec na hlavní nemusel…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nerozumím jazyku tvého kmene :)

            0 0
            • mais  

              No jednak – pokud je cyklostezka, tak cyklista má povinnost po ní jet . dopočuji přečíst si pravidla silničního provozu, cyklisté výjimky nemají.

              A pokud jede cyklista z vedlejší silnice a nedá přednost vozidlu jedoucímu po hlavní silnici a dojde k situaci, že je takřka sražen (tedy je to tak tak zabrzděno) a řidič vozidla (v tomto případě řidička) řekne milému cyklistovi, že by měl jet po cykostezce – a cyklista za to řidiče napadne, tak je to ******* cyklistický-už rozumíš češtině?

              Jinými slovy, skoro každý cyklista je řidičem (k záčátku vlákna), a model chování je stále stejný – pokud je někdo ******* je jedno, jestli jede na kole, autem, na motorce…akorát řada lidí se tím autem víc bojí, ale dejme jim do rukou něco silnějšího (auto/motorku), nebo hbitého jako kolo a hned je to poznat

              0 0
              • Smazaný účet  

                Přečti si ty svoje bláboly a pak reaguj. Píšeš úplně mimo

                0 0
                • mais  

                  Ok, je to mimo tvoji rozlišovací schopnost…to se stává spoustě lidí 80:20

                  0 0
    • Edwin  

      V momentě, kdy uděláš gesto, musíš být připravený na fight a že možná dostaneš. A v momentě, kdy se k fightu schyluje, musíš být ty ten agresivnější magor, aby se ten druhý zalekl.

      Takže když už mě někde natolik vytočí, že začnu sakrovat a on si něco chce vyrikavat, tak na něj rovnou řvu :-) Naštěstí nikdy na žádný strkání nedoslo. Ale je fakt, že člověk nikdy neví, koho potká.

      0 0
      • l-e-t-o  

        Kalouskovo gesto ukážu pokaždé, když na mne někdo bezdůvodně zatroubí. A ne, nebudu to měnit.

        Například poslední situace se stala mě a přítelkyni v Jílovišti. Nájezd na dálnici směr Praha před mostem kde jsem uhýbal doleva k Trnové. Už na mostě se dívám jak jsou auta. Nikde žádné jsem neviděl. Na nájezdu se dívám zase za sebe, dávám levou ruku, říkám přítelkyni, že můžeme ke středu. Jakmile jsme dojeli ke středu cesty, za námi se vyřítil *******, který hned začal troubit. Přítelkyně se toho samozřejmě lekla a škubla řídítky. Naštěstí to udržela, ale byla z toho nesvá. Na kole se zase začíná učit jezdit.

        No a na takového kreténa bys neudělal gesto? Najíždět o 2 sekundy dříve, tak nás srazí, jak jel rychle do toho nájezdu.

        0 0
        • Barak  

          Nikdo neříká, že ukázaný prostředníček je v dané situaci nějaký etický prohřešek.:-) Jen je potřeba počítat s tím, že to může vést k další eskalaci.

          0 0
    • Aviatik  

      Bohužel čas od času se vyskytne psychopat, který nesnese jakýkoliv projev nelibosti nad svým chováním.

      Jak nad tím přemýšlím, tak si myslím, že to udělal úmyslně, jinak by nejspíš nesledoval ve zpětném zrcátku cyklistovy reakce.

      0 0
      • Breakpain  

        Hele, každému někdy vytečou nervy ;-)… Jsem docela slušný flegmatik a už se mi taky stalo, že kvůli naprosté prkotině jsem se vytočil a začali jsme se „přetahovat“ ;-)… Psychika je sviňka…

        0 0
    • Prazak0  

      Takových hovad je bohužel za volanty plno. Pokud máš registrační značku auta a svědka, tak to je velmi dobré. Nejhorší předjíždění s minimálním odstupem je u autobusů, další nešvar je, že předjede a musím pak přibrzdit, abych do vozu nenajel. Je toho víc. Jednou v zimě (asi 5 let zpátky) mi řidič tam řidič vjel, jel jsem na hlavní. Do kopce to nebyl problém zabrzdit, ale zařval jsem prase. Nečekal jsem, že to bude slyšet, byl myslím únor. Takže s autem si počkal, pak se rozjel, najednou jsem cítil, jak mě něco zasáhlo dozadu na krk. Až doma jsem zjistil, že to bylo syrové vejce. Toto se stalo těsně před začátkem hlavního města. Tj. z prodejny asi nejel, leda by dostal vejce u nějakých známých v Mírovicích, u kterých to bylo. Jelikož vyjížděl z vedlejší ulice, na jedné straně tam jsou domy, na druhé pole, tak by řidič asi dohledat šel. Ono to nebývá, že by někdo tam šel parkovat a nebydlel tam. Buď to bylo místní hovado, nebo tam jel někdo navštívit známé. V Čakovicích jsem se stavěl na policii, z přístupu jsem pochopil, že o tom maximálně napíšou protokol. Značku jsem neznal, jak jsem dostal tu ránu, tak mě předjeli rychle, značku si nešlo přečíst.

      Asi by bylo řešení vozit s sebou kameru, kde se bude vše nahrávat. I tak by u nějakých incidentů, kdy si počká na kolo ve stoje, to hlavní tam mohlo chybět. I když je divné, aby řidič zastavil a čekal na cyklistu ve stoje. Ale řekl by, že mu chtěl něco vysvětlit… Naše policie nemá zájem moc řešit, toto jsou pro ně banality.

      0 0
    • scoty  

      Kdybys byl můj syn, tak bych ti poradil zhruba toto:

      Pokud by nešlo toho člověka udat anonymně, tak bych to nechal být. Takový člověk může být i jinak agresivní a nechtěl bych, aby znal mé jméno a adresu…Prostě vyšetřování skončilo, zapomeňme a poučme se z toho.

      Dále bych se tě snažil odradit od ježdění na silničním kole, a to hlavně v provozu blízko měst. Že to je o život už tady bylo mnohokrát probíráno.

      Peníze ušetřené prodejem silničky bych vrazil do bajku: prý jsi píchl? divné…tak mlíko do kol, druhá jezdivější kola, atd

      0 0
      • gerrard  

        Tady te fobii z jezdeni po silnicich okolo mest a Brna konkretne nerozumim. Z meho pohledu se ta mnic dramatickeho nedeje a naopak se ridici cim dal tim vic zvykaji. Nejhorsi je to u rodicu na vesnici v tydnu, kdyz zacnou najizdet zpoza hranice slovaci, tam jde pak o zivot i v aute.

        0 0
        • scoty  

          Včera na cestě ze Žabin do Křtin jsem viděl nejméně 3×, že auto předjíždělo cyklistu bez blikání a ve vzdálenosti do1m…

          0 0
          • Prazak0  

            Tak vzdálenost 1 m, to je luxus, já se bojím spíš, kde to je s bídou nějakých 25 cm.

            0 0
            • Mikikuba  

              Přesně metr je luxus:) standart je tak půl metru a to se ohrožená výrazně necítím…Je to asi hodně o zkušenostech a najetejch kilometrech ve větším provozu…Mě třeba daleko víc vadí rozdrbaný silnice než auta. A silničku rozhodně nemíním opustit ani teď:) Nevidím pro to důvod. Prostě provoz zhoustl za posledních 25 let a holt to tak je. Pokud nechce někdo jezdit v provozu doporučuju Aljašku:)Tam bude rád když někoho za den uvidí…

              0 0
              • scoty  

                Půl metru? To stačí objet díru a má tě…

                Pro mně je ten pocit, že mně někdo ze zadu buď mine, nebo nemine a já to neovlivním nepřijatelný.

                0 0
                • Mikikuba  

                  Jen říkám v čem jezdím roky já…Půl metru je naprostý standart někdy i míň. Jezdím od kraje tak daleko -+ dalšího aspoň půl metru, že objíždím díru směrem ke krajnici. A funguje to u mě už víc jak 25 let. Jediné nehody s auty mám když mi nedali přednost. Zbytek jsem buď předvídala a stihla dopředu reagovat nebo to co ty píšeš vzhledem k tomu ja jezdím nenastalo…Ale je pravda že jednoho kamaráda mi někdo zabil že ho sestřelil zezadu ale bylo to potmě a nehoda vznikla tak, že auto před tím co způsobilo nehodu nedalo před objížděním cyklisty blinkr a ten viník se nestihl vyhnout. Nenávidím ty lenochy v autě co jsou líný i dát blinkr při objíždění cyklisty nebo sjížděním z kulaťáku!

                  0 0
                  • gerrard  

                    +1 to je základ uhybat doprava. A když vidím jak někteří jezdi úplně po kraji, tak si o opraseni vyloženě říkají.

                    0 0
                  • scoty  

                    Taky jsem měl staršího kamaráda, který 25let denně dojížděl do práce tam a zpět cca50km. Za tu dobu měl spoustu různých karambolů, poraněné oko když ho auto hodilo do křoví, ale nikdy to nevzdal. Jezdil v zimě v létě. Když šel do důchodu, tak ho ještě na pár týdnů přemluvili a ze zadu ho zabil starej děda v Š120, který už pomalu ani neviděl na cestu…

                    0 0
                  • Prazak0  

                    Tak jízda po silnici znamená určité ohrožení života, jenže totéž se týká i chodců na přechodech. Zas jezdit chci a chodit občas přes silnici taky musím.

                    0 0
                    • scoty  

                      Přesně tak to je. Když člověk chce jezdit. Ale riziko už se blíží k situaci horolezce v horách, kterému kámen přesekne lano o 20m výše…

                      0 0
                    • Mikikuba  

                      Takhle to přece podávat nejde…Riziko je všude třeba že uklouzneš ve vaně…:) Každej si musí zkalkulovat jestli mu a jaký riziko stojí za provozování určité aktivity a pak se snažit přežít. Což dělám. samozřejmě pokud chytnu ožralýho či zfetovanýho či do mobilu čumícího řidiče mám smolíka…Budu v blbým okamžik na blbým místě. Ale toto riziko jsem ochotna podstoupit protože ježdění na kole mi dává daleko víc..

                      0 0
                      • Prazak0  

                        Ano, musím si dávat pozor, ale prostě tu jsou situace, kdy při nejlepší vůli s tím nic neudělám. Nemám šanci se určitým situacím ubránit. Riziko tu je evidentně větší, než když někdo chodí běhat.

                        0 0
                        • Mikikuba  

                          To je pravda ale já prostě bez kola mám absťák a tak to riziko nějaký je pro mne přijatelný. Ale je pravda že teď už v týdnu chodím jen na bajka a ne nasilničku. A na bajku mě ta modřanská cyklostezka tak nevadí…A kromě toho pod barrandovskou skálou je to v pohodě naprosto.

                          0 0
                          • Prazak0  

                            Tak ono se jde třeba i vyhnout špičkám, na silnici je lepší sobota a neděle dopoledne než pátek a neděle odpoledne. I v rámci dne jsou časy, kdy to je lepší nebo horší. V pátek jsem ovšem vyjížděl ven právě v nevhodnou dobu, nic mě nesrazilo, ale projížděl jsem kolonou, když kus byl jednosměrný kvůli opravě, vlastně než ujedu 5 km z domova, mám takové úseky dva. Jeden bez světel, ale z kopce, druhý celkem po rovině, ale se světly. Vyřešil jsem to, že jsem to předjel po chodníku a pak před kruhovým objezdem se tam zařadil. V Belgii před 20 lety, tam tam všude plno cyklostezek, skutečných, jakmile bych tam jako chodec vlezl, tak z kola by na mě zvonili, když to bylo na silnici, tak pruh, na který nevjelo žádné auto. U nás se to leta buduje, ale za 20 let od té doby jsou výsledky minimální.

                            0 0
                        • R-A-D-I-U-S  

                          To ale můžeš uklouznout/za­kopnout a padnout hlavou na kámen (běžci bvykle helmu nemají). Lepší bude zůstat doma.

                          0 0
                • gerrard  

                  Od toho je garmin radar. Bez něho bych kluka na silnici nepustil.

                  0 0
              • Prazak0  

                Mně vadí obojí, navíc to funguje mnohdy tak, že auto mě dotlačuje, aby projel nějakou dírou, kde normálně bych se vyhnul. Pokud objiždí, že mě tlačí ke kraji, tak to je dost problém. Stav silnici na sever a východ od Prahy je katastrofa, vlastně i v té Praze, než dojedu na její okraj to je bída. Stav silnic je takový, že nejrychleji to projedu na pneu 40 mm šířky, protože můžou být trošku měkčí. Asi by to šlo projet i na 28 mm, ale určitě ne rychleji. Kde je ta doba, kdy jsem měnil pláště 25 mm za užší, tehdy ty silnice nebyly ještě tolik zničené.

                0 0
            • scoty  

              Píšu DO 1metru…

              0 0
          • gerrard  

            To jim ještě moc nejde no. Tady je prostor pro zlepšení. Ale za nebezpečné povazuju jiné věci jako nedani prednosti, ostrikovani apod.

            0 0
            • scoty  

              Tak tohle mi zrovna tolik nevadí, protože to bývá v přední části zorného úhlu a máš šanci reagovat. Když tě zezadu vezme nějaká smažka, opilec, frustrovaný debil, nebo baba píšící sms, tak nemáš šanci. A není jich na silnici zrovna málo…

              0 0
        • jIrI___  

          +1. MS kraj taky v pohodě, ale člověk se musí vyhýbat časům, kdy se v průmyslových zónách střídají směny a přijíždějí/od­jíždějí poláci.

          0 0
      • yaourt  

        Byl jsem zrovna na bajku, většinu doby jsem projel po polňačkách a v lese, ale občas se silnici prostě nevyhneš.

        0 0
    • tomxxx  

      Pokud se ti nic nestalo, řešit to moc nebudou. Bohužel…

      Jo, kdyby si zlomil při tom incidentu ruku, vytáhnou ho poměrně rychle, kdyz mas SPZ a svědka.

      0 0
    • psoid  

      Před měsícem na mě vyběh řidič, že jsem jel moc u kraje a vypadalo to, že nepojedu rovně. Začal vyhrožovat. On z vedlejší odbočoval vlevo.

      Dnes při jízdě po hlavní silnici z odbočujícího auta na parkoviště výkřik „zkurvenej cyklista“.

      0 0
      • rasto  

        občas jsou to závistiví flustráti… nemá cenu se nad tím zabývat…

        0 0
        • scoty  

          Jenomže to auto je zbraň. Cyklista je v provozu prostě překážka, což ho při dnešní úrovni vychování staví do pozice lovné zvěře…

          0 0
          • psoid  

            Koupit velký auto a jezdit ve 4, asi aktuálně nejbezpečnější způsob cestování.

            0 0
            • scoty  

              Jo, a silničku si občas odvézt kus za město, tam si pojezdit, pak zas naložit do auta a jet zpátky…

              0 0
      • babkanakole  

        Jedeš moc u kraje – řve na tebe řidič.

        Jedeš (podle jeho úsudku) moc od kraje – řve na tebe řidič taky.

        0 0
    • volyn  

      na DVTV rozhovor s Kreuzigerem. Rikal, ze byl pomerne prekvapeny agresivitou ceskych ridicu. 20 let nedostal sprchu z ostrikovacu a behem koronaviroveho treninku v cechach ji koupil hned 3×. Rikal,ze ho sokovalo,ze nebyl k tomu zadny duvod.

      Co dodat.

      0 0
      • Esi  

        K tomu nemá cenu nic dodávat, spousta řidičů nemá kvůli psychickému stavu na silnici vůbec co dělat a nikdy neměli dostat řidičák. Pokud jde někdo někoho mlátit jen proto že za ním musel přibrzdit tak není eviduje mentálně způsobilý k řízení motorového vozidla. Mají hrozný spěch, ale najednou mají čas někoho vybrzďovat, blokovat, nebo se s ním 5 minut pošťuchovat. Řidičák může vlastnit každý retard a podle toho to tady vypadá

        0 0
        • USPS  

          +1

          0 0
        • adam1  

          Jedna teď z neděle kdy jsme se vraceli v šesti jeli jsme po dvojičkách a za Opavou v MH nás předjel za hřmotu černé fabky a myška před nás a brzda !

          Zrovna byl v čele mladý kadet s otcem -celkem brutální počin !:(

          Celkem měl on štěstí protože za cca kilometr jsou glajzy a vůbec netuším jak by to celé dopadlo ???

          Jo ještě vedle něho seděla zřejmě pizza když může žít s takovou oháňkou ?!

          0 0
          • Smazaný účet  

            Takovej by měl fakt doživotně přijít o papíry, na druhou stranu, jízda dvou vedle sebe je hold červenej hadr na takový dementy. Tak proč jim zbytečně přikládat :/

            0 0
            • bodlak2  

              Přitom 3 dvojičky se předjedou lépe jak 6 cyklistů za sebou

              0 0
            • adam1  

              Hadr to zřejmě pro některé je ,ale jezdíme tak jen na širokých cestách a s ohledem na provoz -rušno nebo úzko tak jedem za sebou .

              Ještě jsem nezažil švih bez exesů :) :(

              0 0
              • Smazaný účet  

                Děláš něco špatně nebo jezdíš v blbý oblasti :)

                0 0
                • onuce  

                  Určitě jezdí v ČR.

                  0 0
                  • psoid  

                    Obvykle říkám, že je to všude stejný, ale v tomhle už jsem změnil názor.

                    Hustota blbců je v ČR vysoce nadprůměrná.

                    0 0
                    • BikerM  

                      Jak já jsem rád, že bydlím kousek od hranic s Německem. Tam je to na silnici uplně jiná káva. I silnice čtvrté nebo kdovíjaké třídy v naprosto luxusním stavu.. Řidič mě/nás nepředjede dokud nemá 100% jistotu, že je to bezpečné.. A ještě přitom málem vjede do vedlejšího pangejtu, jen aby byl co nejdál od nás.. :D

                      A kvůli debilům v ČR jsem si pořídil gravela. Tady už na silnici fakt minimálně.

                      Za poslední dva měsíce málem tři porovnávání fyzických sil s dementy.. ne! Tohle prostě nechceš!

                      A dostal mě kolega v práci. Podle něj prý nemá cyklista na silnici vůbec co dělat! :D

                      0 0
                      • onuce  

                        Mám naprosto stejnou zkušenost. Bavorsko, úplně jiný svět. Jako v krásné pohádce. Po chvíli ježdění opadne silniční nervozita a stres. A konečně je možno užívat jízdu. Ale nejen na silnicích, tam vás nikde nenapadne pes. Lidé zdraví na dálku, včetně dětí. V obchodě vás důchodci pustí před sebe, když si kupujete jen cyklosvačinu… Ale ten návrat pak do ČR, to je šok.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          V Polsku mám úplně stejné zkušenosti. Ale zjistil jsem, že je diametrální rozdíl potkat poláka za volantem v Polsku a poláka za volantem v ČR…

                          0 0
                          • BikerM  

                            Ano, i němci se u nás za hranicemi chovají jako hovada. Ale naštěstí takových je minimum.

                            0 0
                          • miťo  

                            No z Polska mám zážitek, poláci jsou prasata i doma. Možná ve mě poznali čecha…

                            0 0
                        • UHU  

                          pokud to není český řidič – to poznáš bez SPZ – každý druhý tě lechtá zrcátkem

                          0 0
                      • babkanakole  

                        Kolega v práci není sám. Existuje poměrně dost velká skupina řidičů, která je o téhle pravdě naprosto upřímně a na sto procent přesvědčená.

                        Jak udělali testy na řidičák, to opravdu netuším.

                        0 0
                        • BikerM  

                          Snažil jsem se mu vysvětlit, že cyklista má stejné právo využívat silnici jako řidič, ale nedá si to rozmluvit..

                          0 0
                          • miťo  

                            Po postnutí příhody a traktorem to vypadá, že 60% bajkfóra se taky vyjadřuje ve sprospěch řidičů. A to už je co říct.

                            0 0
              • TeryPV  

                Nechci se zastávat řidičů, sám bych je mlátil pumpičkou, ale co je horší, když si taková skupinka žiletkářů vyrazí na frekventované silnice zrovna během největšího provozu mezi druhou a pátou odpolední(neříkám, že je to tenhle případ). Ono pokud někdo chce toleranci, měl by taky trochu přemýšlet. Zde v okolí je spousta těchto skupin, co musí ve velkém počtu na silnice první/druhé třídy zrovna v největším provozu. Se nedivím, že pak někomu rupnou nervy.

                0 0
                • jIrI___  

                  Pokud nějakému řidiči rupnou nervy z důvodu potkání skupiny cyklistů, měl by co nejdříve navštívit psychiatra.

                  0 0
                  • onuce  

                    Přesně tak. Ale v civilizované zemi. Zde je to naprosto normální.

                    0 0
                  • TeryPV  

                    Ano, máš pravdu. Nicméně můj příspěvek byl o tom, že to chce toleranci na obou stranách. Což se, zrovna v prípadě žiletkářů, moc neděje.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ono je to těžké, hovada jsou v populaci rozprostřena rovnoměrně. Točvolanti, koňáci, pumpičkáři, čoklofilové, kuřáci… to by se musela vystřílet půlka populace.

                      0 0
                    • Smazaný účet  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      0 0
                    • BikerM  

                      Jsem silničář a má tolerance vůči řidičům je nulová. Myšleno tak, že jezdím podle pravidel a tak, abych neohrožoval a neomezoval nikoho ve svém okolí. Ale jakmile se ke mě řidič chová jako hovado a ještě mě svým jednáním ohrožuje, tak se neznám. Ještě nikdy jsem se nedostal do přímé konfrontace, kdy by na mě řidič nastoupil. Ale už se mockrát stalo, že mě málem srazil z kola, pak ještě zastavil a začal na mě řvát. Obvykle jsem nejdřív v klidu, ale pak se to otočí a požaduji po nich aby vylezli ven a vysvětlili mi to pořádně. Vždy se zaleknou a ujedou. V jedné krajní situaci jsem si odložil kolo a šel řidiči otevřít auto. Samosebou… šlápl na to a ujel. Nejsem žádnej rváč, nerad se dostávám do konfliktu, ale nebojím se toho, že bych hodně lidí nesložil.

                      Všechny tyhle negativní zážitky mám z ČR. Proto už tady na silnici prakticky nejezdím a silnička jen v Německu, tam je to jiný svět. Tady u nás teď hodně gravel, minimum silnic a jsem spokojený. :)

                      0 0
                      • volyn  

                        Nemci jsou na silnicich slusni, jsou kultivovanejsi, tolerantnejsi. Ale pak jim rupne v kouli a kominem prozenou miliony lidi. Si nevyberes

                        0 0
    • Kosta  

      To je tak, když se potká blbec s blbcem… :)

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Kacko  

      Perfektně vyřešené, hlavně že se ti nic nestalo a nenech se odradit od tak skvělého sportu. Blbec se najde všude, i při tenisu nebo fotbale.

      0 0
    • Jano86  

      No namna vykrikoval v patek že som cyklo **** s dodávky .. A ked som mu ukazoval ze zastav tak pridal plyn! A to som išiel slušne popri kraji.. A na predjizdeni mal veľký prostor..

      0 0
    • Smazaný účet  

      Sonda do hlubin točvolantí duše… https://www.facebook.com/…606825244737

      0 0
    • madhence  

      Já vůbec nechápu, proč se tohle řeší! Jsem cyklista auto i moto motorista a vždy uznávám, že na „slabšího“ musím dát pozor a nesmím jej ohrozit. Příklad teď v pátek, asi deset žiletkářů projíždí přes křižovatku U Bulhara (všichni motorizovaní Pražáci dobře znají), doprava hustá jak kaše. A co, tak si plechovky (včetně mě) počkají. Neubyde mě. Ať jedou, naopak, držím jim palce.

      Upřímně, silnice patří lidem ve šprckách. Auta tam nemají co dělat. Od čeho máme autobusy a vlaky. Jo a když si musíme vozit pr*el v chládku klimatizace jak jelita, tak se máme chovat slušně a uvolnit cestu slušnějším. To k tomu názoru, komu silnice patří.

      0 0
      • Aviatik  

        Není skupina lidí, které by sinice patřily, stejně jako není skupina lidí, kteří na silnici nemají co dělat. Silnice je tu k užívání všem a je na nás, jak se tam poskládáme, abychom se nepozabíjeli. Řidič předjíždějící cyklisty s půlmetrovým odstupem je stejný bezohledný blb, jako parta silničářů roztažených přes půl silnice.

        0 0
        • fargo.  

          Do kamene tesat.

          0 0
        • RomanH  

          Pokud se jedna o partu silnicaru, tak jje pro me osobne jako ridice lepsi, kdyz jedou v pelotonu, nez predpisove za sebou.

          0 0
          • Kubajsu  

            Jenže to některým nevysvětlíš… Prostě PŘEDPISY a basta. Že málokdo z takovýchto „spravedlivých“ sám předpisy dodržuje (třeba nedá ani ten blbý blinkr při předjíždění) je už vůbec netankuje :-/

            0 0
              • yorg  

                Četl jsem a je to jednostranný pohled člověka, co jezdí autem a ti *** v přiléhavých dresech ho jen rozčilují. Diskuze pod článkem pak tomu odpovídá.

                Na druhou stranu má i trochu pravdu, lidí na kolech na okreskách přibylo, ale cesty jsou stále stejně široké a ne všude jsou cyklostezky nebo pruhy pro cyklisty.

                Jezdím autem i na kole a mám za to, že ta podmínka 1,5 metru je blbost. A to mě dříve 2 x kamion bez odstupu sfoukl do příkopu. Vzdálenost by vždy měla být závislá na podmínkách a spíše zapracovat na propagaci ohleduplnosti, kterou ale nikdo nikdy žádným zákonem nevynutí. Je spousta úzkých cest, kde by se auto při 1,5 metru dostalo levou stranu mimo cestu. Navíc je rozdíl, když mě to auto bude míjet osobák v 40km rychlosti a kamion ve 100.

                Spíše bych to viděl jako snahu upozornit na problém a možná nastřelit při této iniciativě víc a výsledkem bude legální přejetí plné čáry při předjetí cyklisty, vozky s povozem a nebo bály s dvoukolákem.

                0 0
                • Esi  

                  Tak cyklistů přibylo to je pravda, ale ono na těch silnicích to třídy přibylo i hodně aut, okolo Prahy směrem na sever v každé vesnici kdy dřív bylo pár baráků je satelitní městečko o desítkách nebo stovkách domů každý barák 2 a více aut a protože tam v té vesnici není vůbec nic tak pořád jezdí autem do města a zpátky kvůli každé hovadině. Ideálně nějakým SUV, největší terén co to auto vidělo je teda ta okreska, ale je to přece teď moderní. Tak že případný cyklista jim potom samozřejmě překáží, nedej bože že by za ním museli na 15s zpomalit a přijeli potom pozdě na nehty nebo na nějakou jinou podobně důležitou schůzku :-)

                  0 0
                  • yorg  

                    Přesně tak. Přibylo cyklistů i aut. Bohužel cesty jsou stále stejné.

                    0 0
                    • fargo.  

                      Proto se budeme muset naučit vzájemně si nepřekážet.

                      0 0
                      • Esi  

                        Jo to ale s názorem autařů že cyklista je parazit který na silnici nemá co dělat půjde jen těžko

                        0 0
                • žvejk  

                  Myslím, že to blbost není, bude to chvíli trvat, ale věřím, že by se něco změnit mohlo. 1,5 m si úplně nikdo nevynucuje, spíš jde o tu ohleduplnost, aby pochopili , že když předjíždí pomalu jedoucího cyklistu 20 km/h není problem se vyhnout i třeba meně než ten metr, ale pokud jsou rozjetí na nepřehledné cestě a udělá totéž je to o život… 1,5 je slogan, značka, něco co na to vše má právě upozornit.

                  Jezdím na kole i autem dost, nikdo není svatý ani cyklisté, ale těch přestupků a bezohlednosti je na straně řidičů rozhodně víc, rychlost dodržuji snad jen autoškoly… ale hlavně cyklista svým tělem auto nezabije, auto cyklistu ano.

                  0 0
                  • miťo  

                    1+

                    0 0
                  • zdenek  

                    Jj, s autoškolou jsi mi připomněl: Největší komedie je pozorovat autoškolu projíždějící obytnou zónou. Evidentně si nechává rychlostní rezervu, takže místo 20 km/h jede tak 10–15. Za ní kolona nerváků, co jsou zvyklí jezdit stejný úsek 50+…

                    0 0
                  • gerrard  

                    Vcera jsem se pohyboval autem kolem Palavy. Doted mne neni jasne, jak tam mistni muzou zit a nestrileji cyklisty na potkani. Sem se stydel, ze mam nosice na strese. Tolik prestupku a neohleduplnosti sem jeste behem tak kratke doby nikdy nevidel.

                    0 0
                    • orm  

                      Jo jo, ten usek z Dolnich Vestonic do Pavlova je sileny :-), ale zas naopak, tou uzavirkou mostu a objizdkama zabili uplne cyklistiku kolem Pasohlavek. Tam se to ted fakt neda, coz me mrzi, protoze jsem tam jezdil rad.

                      0 0
                    • žvejk  

                      Nevím, na kole jsem tem byl jen na jaře a to tam moc ovíněných cykloturistů nepotkáš… Ale zkušenost stejná, Slovensko, Česko děs Rakousko jiná země.

                      0 0
              • onuce  

                Také jsem to četl. Dalo se to čekat. Pokus zákonem omezovat řidiče vyvolá jen větší nenávist a agresivitu vůči cyklistům. Teď teprv půjde na silnicích o život. Koho to proboha napadlo v této verbežeplné zemi přijít s nějakým 1,5 metru? Jistě ale nenávidí cyklisty.

                0 0
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
            • Tomahomo  

              Tady je „zóna“ – za 4,5 roku jsem tam potkal jedno auto které jelo 20km/hod :o)

              0 0
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • embi  

                A kolik by tam měli jezdit? když tam bude cedule 5 km/h, tak mají jezdit 5 km/h? Věřím, že většina řidičů jezdí prostě bezpečně. Když to situace vyžaduje, tak jedu na padesátce 30, naopak nevidím problém jet 200 na 130 – pokud to situace umožňuje…

                0 0
                • Tomahomo  

                  „málokdo z takovýchto „spravedlivých“ sám předpisy dodržuje“…

                  0 0
                  • embi  

                    No a? Koneckonců rychlostní limity na silnicích nebyly vymyšleny kvůli bezpečnosti.

                    0 0
                • Esi  

                  No 200 už je na 130 dost, na druhou stranu když je ta dálnice prázdná proč ne, taky nejezdím s očima přilepenýma na tachometru, je lepší koukat na cestu a jet na 50 třeba 57 než jet přesně 50 a koukat pořád na tachometr

                  0 0
                  • embi  

                    Já nevím no, jsou úseky dálnic, které mají v ČR podobné paramtery jako dálnice v německu, kde rychlost omezená není.

                    Jinak přesně takto vznikají nehody v Blance v Praze. Lidi bedlivě sledují tachometr, aby jeli 73 za hodinu a bouchnou auto před sebou.

                    0 0
                  • Jenda  

                    Jenže když jedeš výrazně nad limit tak jsi anomálie s kterou ostatní nepočítají. Tedy někdo ti to šoupne z pravýho protože neodhadne že jedeš o 50% rychleji než smíš a je vymalováno.

                    Tuším že v Austrálii běžela hezká kampaň na téma, že dodržování rychlostních limitů je důležitý zejména pro šanci zareagovat na chybu někoho jinýho. Každej někdy chybu udělá a nejde mít nastavený limity tak, aby se jezdila hrana a tedy nebyla šance na ty cizí chyby reagovat.

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Snad i 10 let stará auta nižší třídy mají omezovač rychlosti a ten když nastavíš třeba na 50 km/h, tak můžeš mít plyn na zemi a víc to prostě nejede. Při vjezdu do obce to zapínám už automaticky.

                    0 0
                    • embi  

                      Ne nemaji. Moje predchozi 6 leta Skodovka nic takoveho nemela. Mimo jine je prumerne stari vozu v cr 15.5 let.

                      0 0
                    • Tom-T45  

                      Neodpustím si poznámku, plyn sešlápnutý na podlahu by měl správně omezovač rychlosti deaktivovat :-). Ale jinak taky v obci zapínám tempomat na max 55 tachometrových.

                      0 0
                      • Janes  

                        +1

                        0 0
                      • Breakpain  

                        jedu permanentně tempomat – mimo i v obci ;) … a nic mě netrápí

                        0 0
                      • Esi  

                        Až když ten plynový pedál úplně prošlápneš do podlahy. Běžný plný plyn to právě řeší

                        0 0
                        • Jenda  

                          Omezovač vůbec netuším že by se dělal? Klasickej tempomat se škodovky deaktivuje jakmile ťukneš na plynovej pedál nebo brzdu. Bohužel v kategorii dodávek je tempomat často stále za příplatek takže třeba v caddym ho nemám a dodělat by stálo nesmysl.

                          0 0
                          • Mirec.K  

                            Klasický tempomat pedálom akcelerátora rozhodne nedeaktivuješ (neviem, ako u starších modelov). Proste pridáš, a keď pedál pustíš, auto sa vráti na tempomatovú rýchlosť. Deaktivuje sa iba brzdou, ani spojka tempomat nedeaktivuje (proste pod prudkým kopcom podradíš, za ním zas preradíš a tempomat stále drží rýchlosť).

                            Obmedzovač je vlastne funkcia tempomatu, v menu si vieš ovládacie prvky tempomatu „preklopiť“ na obmedzovač rýchlosti. Pokiaľ je aktívny, tak sa pri nejakom krízovom manévri (napr chceš predbehnúť niekoho pomalšieho) dá deaktivovať prešliapnutím konečnej polohy (pri klasickom tlaku na pedál proste dojdeš na koniec jeho dráhy a keď ešte troška človek pritlačí, tak prekoná odpor niečoho, neviem ako to je riešené, jasne to človek pocíti že pedál ešte troška „zakľakne“ a obmedzovač zrušený, auto akceleruje plným výkonom).

                            0 0
                            • Barak  

                              Tempomat není stejný u všech aut.

                              Na mém Yeti sešlápnutím plynového pedálu tempomat také nedeaktivuji, ale sešlápnutím spojky ano. Když jsem měl na den půjčené ze servisu náhradní auto Citigo, tak u toho se nevypínal tempomat při sešlápnutí plynu, ani spojky.

                              0 0
                              • Mirec.K  

                                Samozrejme, že to nebude rovnaké. Odhadujem ale, že deaktivácia obmedzovača bude z bezpečnostných dovodov všade rovnaká (to riešenie konečnej polohy pedálu). K obmedzovaču to bolo skor iba reakcia na „vůbec netuším že by se dělal“.

                                0 0
                                • Janes  

                                  Mám v autě tempomat, který používám opravdu často a taky omezovač rychlosti, který ani nevím, jak se zapíná a hlavně nevím, proč bych ho měl zapínat. Prodejce mi řekl, že to jednou použil, když auto půjčoval bráchovi, o kterým věděl, že se ho bude snažit prohnat po dálnici, co to dá. Když mu ho vracel, řekl mu, že mu to hovno jede, že víc, jak 150 z toho nedostal :-).

                                  0 0
                                  • Esi  

                                    Na D1 v zúžení tam nastavíš 83 a jedeš podle toho koho dojedeš, s tempomat tam pořád vypínáš a zapínáš, lidi neumí jet ani pár stovek metrů plynule.

                                    0 0
                                    • Aviatik  

                                      Na tohle taky pravidelně nadávám. Spousta lidí jezdí v koloně tak, že toho před sebou postupně dohání, když hrozí nebezpečí, že do něj nabourají, tak dupnou na brzdu, ten vepředu jim ujede a celý cyklus se opakuje.

                                      Před nedávnem zase jiný umělec, jehož rychlost nepochopitelně kolísala mezi 80–100 km/h, paradoxně jezdil zpravidla rychleji do kopce, než z kopce. Nechápal jsem.

                                      0 0
                                      • Esi  

                                        Jo to je klasika, kdyby auto uměli počítat kolikrát klikneš na tempomat pro úpravu rychlosti tak cestou z Prahy do Brna se snad pod 50 nedá dostat :-( většinou jezdím bez tempomatu jen s omezovačem rychlosti.

                                        0 0
                                        • Jenda  

                                          když jsem měl v autě tempomat, tak jsem nadával stejně jako ty, teď ho zas nemám a zpětně se musím všem na který jsem nadával omluvit, ono to fakt nejde bez tempomatu udržet dostaečně plynule. Vem si že stačí i na dálnici rozdíl ± 5 km/h a pro auto s tempomatem už jsi neplynulej, přitom bez něj to líp prostě neudržíš.

                                          0 0
                                          • oddie  

                                            Ano. Mám tempomat, dojedu auto jedoucí o něco míň, začnu předjíždět a on začne přidávat. Oblíbený kolorit. Když ho i přesto předjedu, musí mi to za každou cenu „vrátit“ a předjede mě zpátky, načež zase zpomalí. Diky podobným dementům, co tohle dělají, je v běžném provozu k nepoužití… resp. se furt musí upravovat rychlost.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Občas si tohle dělají kamioňáci a to je teprve žrádlo :) osobákem přidáš, klidně tomu dementovi odjedeš ale když jedeš v kamionu omezovač :).

                                              0 0
                                              • Esi  

                                                no jak kdy tomu dementovi odjedeš, předjel jsem jednou takového frustráta vždycky mě předjel (jel jsem těch tachometrových 140) a ubral, když jsem ho předjížděl po čtvrté tak už jsem se potom předjet nenechal a on to ve 160 vzdal, nebo felicie víc nejela. MAnželka už chtěla volat policajty, protože tohle není normální. když jsem ho předjel poprvé tak jel tak maximálně kilo a na to kilo po každém předjetí debil zase ubral

                                                0 0
                                                • Morchella  

                                                  To je jak z filmu Duel :-)

                                                  0 0
                                                  • Esi  

                                                    Jojo, myslím že psychotesty povinné před přijetím do autoškoly by možná vyřešily kolony na silnici když by těch řidičů byla polovina

                                                    0 0
                                                  • oberleutnant Weiss  

                                                    Psychotesty by vyřešily leda prd. K polišům se taky dělají a když se podívám na ten materiál…

                                                    0 0
                                                • Smazaný účet  
                                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                  0 0
                                            • obda  

                                              Mám tempomat, dojedu auto jedoucí o něco míň, začnu předjíždět a on začne přidávat. Oblíbený kolorit. Když ho i přesto předjedu, musí mi to za každou cenu „vrátit“ a předjede mě zpátky, načež zase zpomalí.

                                              Jo, tohle je peklo. Z nějakého důvodu se mi to stává speciálně na Slovensku – minulý týden mezi BB a Blavou to bylo obzvláště výživné. (Je zajímavé, že třeba v Rakousku se toto prakticky neděje.)

                                              0 0
                                              • -b-n-x-  

                                                A pritom to je celkem tezko pochopitelne.

                                                Kdyz me nekdo predjede, tak jsem jenom rad, kdyz mi potom ujede. Nebo naopak, kdyz nekoho predjedu ja, tak mi je takove blbe se pak tahnout pred nim.

                                                0 0
                                                • Esi  

                                                  Jo ale když jedu těch tachometrových 140 přejdu auto které jede kilo tak očekávám že mu normálně ujedu a ne že ten debil přidá aby mi předjetí oplatil :-)

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Tohle je ještě v pohodě, horší je když předjíždíš a ten debil přidá abys ho nepředjel.

                                                    0 0
                                                  • Esi  

                                                    Tak na dálnici je to jedno, na normální silnici na zabití

                                                    0 0
                                                  • orm  

                                                    No, nekdy si za to ti predjizdejici mohou sam, protoze kdyz te nekdo zacne predjizdet hned na znacce konec vesnice, kdy zrovna zacinas akcelerovat, tak fakt neprestanu, max. zachovam zrychleni konstatni. Cerstve zkusenosti z SK :-).

                                                    0 0
                                                  • Esi  

                                                    Jojo, ale to je neco jiného

                                                    0 0
                                                • embi  

                                                  jo to se mi obcas stane… Na dalnici si jedu proste takovy lehce nadlimitni tempo, nekoho predjedu a v zapeti zjistim, ze budu sjizdet:-) To si pak pripadam jak blbec.

                                                  0 0
                                                  • Esi  

                                                    tak pokud ho předjedeš střelíš to do odbočovacího tak že předjížděný může jet normálně nerušeně dál tak je to asi jedno, horší je když tě někdo předjede a před tebou začne brzdit aby se do toho odbočovacího pruhu vešel :-(

                                                    0 0
                                          • Janes  

                                            Denně jezdím tunel Blanka a V Holešovičkách, všude samý zónový měření, bez tempomatu jsi vyřízenej…

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  
                                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                              0 0
                                            • embi  

                                              V Holesovickach smerem nahoru mereni neni. Jakmile to v tunelu houstne, tak tam kazdej jede stejne 60…

                                              0 0
                                              • Janes  

                                                Ale je, jen ho posunuli už na nájezd z Povltavský a druhej začátek je hned za křižovatkou z Argentinský. Dřív to bylo až za spojením, tam je to sundaný. Konec je u Bulovky. A nikdo tam 60 nejezdí (možná ještě kolem tý benzínky) , až za Bulovkou, to tam vždycky peru velkou :-)

                                                0 0
                                                • embi  

                                                  Ano, popisujes to naprosto presne. Reagoval jsem vsak na kolegu, ktery jezdi z tunelu a pro toho plati, jako by tam mereni nebylo ;)

                                                  0 0
                                                  • Janes  

                                                    Asi má dobrý finanční polštář, protože V Holešovičkách je už dost dlouho 50 a obousměrně se měří. V Blance je to proměnné podle značek. Když si hrajou, tak se musíš mít pořádně na pozoru, kolik můžeš jet.

                                                    0 0
                                                  • embi  

                                                    Kdyz najizdis z tunelu, tak vjedes doprostred mereneho useku.

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Tak to bylo dřív. Od nového roku už dole v tý zatáčce začíná samostatná větev měření. Na zemi je tam čára. Konec je nahoře společný. Je to tam právě pro to, aby doprostřed měřeného úseku nevjiždeli a nemohli si tam jezdit beztrestně jak chtějí.

                                                    0 0
                                                  • jaja01  

                                                    Tak se u té čáry podívej na kameru, která by tě měla chytit – míří někam do nebes. Nehledě na to, že tam jsou dva pruhy a kamera jen jedna.

                                                    A abych jen nepoucoval, jezdím tam takřka denně a jezdím nahoru tak rychle, jak jen mi ostatní dovolí – žádný dopis jsem nedostal.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Tak teď mají na poslání 2 roky a ne vždy ty kamery měří. Takový pražský řešení :)

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Bych se na to úplně nespoléhal, jednoho dne to dají do provozu a já budu bez bodů, jezdím tamtudy každý pracovní den.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Když zaplatíš výpalný, body ti nevezmou.

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    :-) Upřímně, jezdím tudy mezi 15:30 – 16:30, to se tam stejně rychle jezdit nedá, takže mě osobně je to šumák, jestli měření funguje, nebo ne. :-)

                                                    0 0
                                                  • oberleutnant Weiss  

                                                    Když budeš bez bodů, tak budeš v pohodě. Horší bude, až jich nastřádáš 12…

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Nebo tak :-)

                                                    0 0
                                      • dr nick riviera  

                                        Přesně! Ještě bych dodal, že když dupnou na brzdu, tak se při hustém provozu část kolony zastaví a až se zas všichni rozjedou, tak se to stane znova. Stačí trochu odstupu…

                                        0 0
                                        • Janes  

                                          Když si necháš odstup na 4 proudovce v Praze, tak nikam nedojedeš, hned Ti tam někdo skočí .-)

                                          0 0
                                          • dr nick riviera  

                                            Njn, máš pravdu. Ale čím dál víc odstup považuju za dobrou strategii, zvlášť po Praze. Máš čas na reakci, když se chce někdo zařadit před tebe z vedlejšího pruhu tak nemusíš moc brzdit, pomáhá to při zipu (boha jaho jak mě sere, když vidím, že mají papíry lidi, co nejsou schopní si zapnout bundu) a tak.

                                            0 0
                                            • Janes  

                                              Tak jasně, já si právě dost velký odstupy nechávám, ale jsou místa, kdy bych s tímhle přístupem moc neuspěl, třeba rychlý pruh u Heydricha, to masakr motorovou pilou, ale teda, sotva dejchám :-)

                                              0 0
                                            • Smazaný účet  
                                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                              0 0
                                      • volyn  

                                        Na toto funguje naramne adaptivni tempomat. Dojel jsem s nim do Italie prakticky bez slapnuti na pedaly, zuzeni , zpomaleni to resi fakt perfektne. Akorat to vice brzdi kdyz je prede mnou veliky kamion, s tim clovek musi pocitat

                                        0 0
                              • Jenda  

                                Jaj, sypu si popel na hlavu, jasně, plyn nic, deaktivovala to spojka a brzda.

                                Ale že bych měl u nejjednoduššího tempomatu možnost nastavit si ho jako omezovač pochybuju, žádné menu tam nebylo :-)

                                0 0
                                • fargo.  

                                  Tempomat a omezovač rychlosti jsou dvě různý zařízení.

                                  0 0
                                  • Esi  

                                    taky bych řekl že jsou to 2 různé věci. FabiaIII má myslím v základu omezovač a za tempomat se připlácí celkem dost. řekl bych že u té fabie je za tempomat připlácet zbytečné, tam vzhledem k zamýšlenému použíti auta (měst a příměstský provoz) je to snad lepší než tempomat, nastavíš těch 55km/h jako max a normálně jezdíš jen nemusíš kontrolovat jestli už nejedeš rychle.

                                    0 0
                        • Tom-T45  

                          Čistě technicky a doslovně, prošlápnutím plynového pedálu do podlahy by pravděpodobně došlo k jeho destrukci :-). Ale myslím že si rozumíme, v krajní poloze je prostě spínač, který deaktivuje omezovač. Možná je tam i nějaké čidlo, které vyhodnocuje rychlost sešlápnutí pedálu, ale to už vařím z vody…

                          0 0
        • Chlebovnik  

          Jasně. Peloton 15 silničářů nataženej na 30+ metrů za sebou tak, aby je každej točvolant mohl v plný kalbě ******** zrcátkem nehledě na situaci v protisměru.

          Zkus občas použít mozek.

          0 0
      • ms82  

        Modranska do centra v sobotu kolem poledne – je tam rozkopano pred najezdem na okruh. Chvili predtim je cyklopruh, pote je treba se zaradit rovne ci doprava. Jedu rovne, nikoho neomezim, zastavim na cervenou. Zenska, co jede vpravo, ma zelenou, ale stejne ma potrebu zastavit a: „Prosim Vas!“, zpozornim, asi chce poradit, kam ma jet. „Nevite, proc se stavi jako ty cyklostezky?“

        Vsichni asi vedi, ze jet po soubezne cyklostezce v danem miste je o zivot, je to chodnik, na ktery je neco primalovano. Najet jsem na ni nemel kde a na silnici uz ve smeru do centra udelali cyklopruh, ktery je teda luxusni. Dokonce zaasfaltovali ty hnusne tramvajove odpojky s kostkama. Ale baba tesne pred duchodem asi sezrala vsechnu moudrost sveta.

        V naslednem zuzeni ridic za mnou v klidu pockal, kdyz jsem jel po vetru 45 km/h prostredkem, protoze predjet se tam neda. Lidi jsou ruzni. Rozdil ovsem je, ze za moji chybu i za chybu ridice auta zaplatim vzdy ja.

        0 0
        • Esi  

          To bych se asi neudržel a dal jí nějakou odpověď od plic :-)

          0 0
          • ms82  

            Uz jsem se zarekl, takze jsem ji odpovedel, ze to je proto, aby tam nemohla ona ;-)

            0 0
        • rasto  

          na mě občas vytrubujou, jako že proč nejedu na Zbraslav po cyklostezce, ale brousím svojí žiletkou plechařům asfalt. dělám, že nic o cyklostezce nevím hehe

          0 0
      • embi  

        Upřímně, silnice patří lidem ve šprckách. Auta tam nemají co dělat. Od čeho máme autobusy a vlaky

        Ty ses vocas. Predstava, ze si muzu jet kam chci ja, kdykoli a pohodlne ti je proti srsti, co?

        0 0
        • Esi  

          Tak on může každej jež Jan si zamane a na čem chce pokud to není proti předpisům. Bylo by fajn kdyby to autoři konečně pochopili ve vztahu k cyklistům, teda hlavně ta retardovaná co si myslí že kolo na silnici nepatří

          0 0
        • madhence  

          :-) jezdí si kam chceš. Jen někteří lidi, bohužel takoví opravdu existují, chtějí větší právo na svoje pohodlí. Například si myslí, že na silnici nemá právo být „ten cyklista, ten děda, co jezdí jednou za půl roku, ten týpek v dodávce, co furt překáží“ atd. A nejhorší jsou školiči a trpaslíci.

          Edit: zapomněl jsem na motorkáře a chodce. Ti by měli podle některých hned vymřít.

          0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • bikerluzice  

      Rakousko. Jiný svět. I mladý, který odmítá jezdit po silnicích u nás si to pochvaloval. Ohleduplnost od ridicu a i od nas. Priste tu Wien za svoje dáme. Dnes to nevyšlo. Vyjeli jsme pozdě.

      0 0
      • Romancero  

        ale to pole s větrákama na mě působí dost depresivně…

        0 0
        • bikerluzice  

          Njn. Mezi Zisterdorfem a Vidni. Jinak super krajina s mensimi polemi. Nekdo sklizel repku. Nekdo ozime obili. Kone. Kozy. Celkove uzasna pohoda. Kde se to tam v tech lidech bere…

          0 0
      • Aviatik  

        Jo, Rakousko … šlapu do kopce, jazyk na vestě, za mnou asi 200m jede autobus, já na něj mávám, ať mne předjede a on nic…

        0 0
        • Esi  

          Zkoušel jestli se vybičuješ a dáš ten kopec o pár vteřin rychleji :-)

          0 0
      • scoty  

        Slova slušnost, ohleduplnost a respekt tam mají asi trochu jiný význam?

        0 0
    • cerdan75  

      Nejsi sám, mě se něco podobného stalo toto pondělí. Jel jsem z mírného kopce tak 35km/h na náměstí v Úvalech a najednou chlap přede mnou v protisměru začal otáčet dodávku, naleh jsem na brzdy a jen taktak to ubrzdil, abych se o dodávku nerozmázl. Trochu v šoku jsem si poklepal na čelo. chlapík v dodávce to viděl a když jsem se zase rozjel, tak na výjezdu z náměstí dal dodávku naštorc přes oba jízdní pruhy, abych nemohl projet a začal i nadávat a vyhrožovat, že mě zmlátí. Tak jsem ho objel a jel dál, on mne dojel a dál vyhrožoval. Jsem byl děsně vynervovanej a bál se a debilně jsem mu ukázal fakáč. Načež mi dál nadával a začal na mne, zatímco jsem jel po kraji silnice, tou dodávkou najíždět. Před kontaktem jsem se zachránil skokem na chodník, naštěstí pak už jen chvíli nadával a vyhrožoval zmlávením a nakonec odjel. Poučení – příště neukazovat žádná gesta, pokud nechci jít do konfliktu. Někteří frajeři se nebojí použít ani auto jako zbraň.

      0 0
      • jIrI___  

        PČR jsi informoval? Fakáč je jedna věc, ale najíždění autem na cyklistu je věc druhá…

        0 0
        • Jenda  

          To je sice hezký, jenže ve stresu si často ani nevšimneš spz natož aby sis jí zapamatoval: Když nemáš svědky je to tvrzení proti tvrzení a vzhledem k tomu že rozšířený názor policajtů je, že cyklista je na silnici škodná, tak by to skončilo akorát promrháním 1–2 h na služebně a výsledek v lepším případě žádnej, v horším se to celý překroutí a ještě ti něco přišijou :-/

          Takhle jsem šel na policajty se záznamem z palubní kamery kdy mě málem v autě napálil debil s pasatem kterej nutně musel předjíždět. Já na brzdy, předjížděný auto na brzdy, on to vybral jen tak tak, no a hezky jsme to vše sepsali a pak slyším jak si chlapci povídaj. No dyť to nic tak dramatickýho nebylo…

          0 0
          • miťo  

            Záznam z kamery bych předal nějaké komerční televizi. Vyretušují značky, mají událost do zpráv a ještě kontaktují policii ;-)

            0 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • Kocourek  

        Měl jsi ho ztlouct.

        0 0
        • Toky  

          To hádam aby cyklista so sebou nosil teleskopický obušok na opasku. Jebs ním takému dementovi po čelnom skle a zdrhačka opačným smerom.

          0 0
        • rasto  

          někteří cyklisti neoplýváme zrovna postavami diskobolů. nehledě na fakt, že řidič dodávky je zvyklý tahat těžké věci. nepoměr si asi dovedeš představit.

          @cerdan75: já na sobě usilovně pracuji. zdatně se učím vrtět hlavou ze strany na stranu. občas to je těžké…

          už jsem psal výše, raději zastavit dříve (nedojet agresivce) a čekat. případně mu z dálky vysvětlit, že nás ohrozil. kolikrát si to točvolanté neuvědomí

          0 0
    • Pennywise  

      Parádní zážitek, jsme s přítelkyní zažili v sobotu cestou z Prahy do Berouna. Na hlavní silnici z kopce zastavil týpek za krajnicí a před přítelkyní otevřel dveře přímo do vozovky, aniž by se podíval do zpětného zrcádka. V rychlosti se stihla vyhnout a jenom zakřičela, že je to výborný nápad otvírat dveře do silnice. Za chvilku do nás začal ze zadu najíždět, vytlačoval ji ze silnice a nakonec zablokoval. To vše z kopce a za plného provozu, takže ještě ohrožoval všechny řidiče. Otevřel okýnko u spolujezdce a začal nadávat do cyklozmrdů. Načež mu přítelkyně sdělila, že pokud jsme cyklozmrdi, tak on je tlustý prase :D Agresivita z jeho strany nabrala obrátek a zařval: cos to řekla! a vylezl z auta s tím, že ji fyzicky napadne. Ona už ale měla v ruce mobil se zapnutou kamerou a v druhé ruce tekutou střelu. Všechno zdokumentovala a když se přibližoval, tak mu sdělila ať odstoupí nebo mu to stříkne do ksichtu. Lekl se, chvíli ještě nadával a nakonec odjel, ale bohužel ne daleko, čekal na nás před Loděnicí a předpokládám, že nás chtěl autem sejmout. Naštěstí si ho přítelkyně všimla, jak je zaparkovaný za auty a čeká. Zastavila a začala ho znovu natáčet a fotit, to už nevydržel a odfrčel. Kdybychom nepospíchali na závody, tak volám policii. Část máme natočenou. Úžasný zážitek s českým primitivem.

      0 0
      • AE86  

        Přítelkyně dobře. Šel bych ho nahlásit PČR, když už, alespoň by se prošel.

        0 0
        • Janes  

          Ona už ale měla v ruce mobil se zapnutou kamerou a v druhé ruce tekutou střelu. Všechno zdokumentovala a když se přibližoval, tak mu sdělila ať odstoupí nebo mu to stříkne do ksichtu.

          Výbornej návod, ukládám si do hlavy…

          0 0
      • Rorejs74  

        Jen technická :

        A co jsi dělal po dobu těch incidentů Ty ? Nešel jsi ji bránit ?

        0 0
        • Pennywise  

          Samozřejmě jsem tam okamžitě přijel :) Kdyby se ji dotknul, tak ho dobiju jak psa. Je to jemná žena, poradila si a primitiv musel stáhnout ocas, což asi jen tak nevydejchá. :D

          0 0
          • Rorejs74  

            Tak super, jen z toho popisu mi to nebylo úplně jasný :)

            0 0
            • Breakpain  

              Tak čekal, jak to dopadne a přidal by se na stranu vítěze,ne? :D

              0 0
              • Jenda  

                já teda doufal že to točí taky, aby se podělil pak s kamarády na B-F :-D

                0 0
                • Pennywise  

                  Na první fotce ji nadává do cyklozmrdů a cykloku…, potom vystoupí a odehraje se výše popisovaný incident. Na druhé fotce, poté co byl přistižen jak číhá a vyfocen, opět prchá do ******, tam kam patří.

                  0 0
          • nooski  

            Jako klobou dolů před robou, ale já bych klidný nebyl a nečekal bych až se jí dotkne.

            0 0
          • karliner  

            Když tohle čtu, tak si vždycky představuju ty cyklochrousty, kteří píšou, jak by někoho dobili jako psa a musím se tlemit… Drtivá většina lidí z B-F, které osobně znám, by nepřeprala ani dítě. Ale možná jseš výjimka, no…

            0 0
            • Stingray  

              Ajaj, internetovej hrdina Karliner :-) Ale když tě potkal ten Lojza, co jsi tady snim sváděl virtuální souboje, tak jsi stahnul ocásek a dělal že tam nejsi. Podle fotky bych si tipnul, že by tě tu kazdej druhej žiletkář zlomil jak vzduchovku.

              0 0
              • oddie  

                Počkej, počkej, ke slavnému setkání Karliner – Janouch nakonec opravdu došlo? To mi nějak uniklo…

                0 0
                • Stingray  

                  Dle Janoucha ano, počkáme co vypotí tenhle vocas. :-))

                  0 0
                  • oddie  

                    Janoucha neznám, Karlinera už jsem párkrát viděl.

                    0 0
                    • Stingray  

                      Ja videl Janoucha a na Karlinera bych si fakt nevsadil. Zase Karliner je vycepovanej sparťanskej Rowdie a má za kámoše Seržu, takže těžko říct :-D

                      0 0
                      • karliner  

                        Člověk by řekl, že to toho vola už přestalo bavit, ale evidentně rozjel další kolo :-D

                        0 0
      • Aviatik  

        Kolega takhle jednou podjížděl kolonu zprava, aby se dostal do odbočovacího pruhu a spolujezdec z dodávky se ho pokusil sejmout dveřmi. Nejspíš proto, že sejmout cyklistu je úžasná švanda. Kolega si toho včas všimnul (bylo vidět, jak se dveře pootevřely) a ustál to; když začal toho blbce z dodávky *****, co to mělo znamenat, tak se ten zbabělec před ním zavřel a dělal, že tam není.

        0 0
        • nooski  

          Oni ti ubožáci jsou machři jen v plechovce a pokud nejsou přímo v ohrožení. Kdykoliv jsem zatím jasně ukazoval, aby řidič zastavil a všechno jsme si vyříkali, tak statečně všichni ujížděli. Pokud jsem je pak dojel někde, kde museli autem stát, tak v zamknutém autě seděli jak myšky.

          0 0
      • zdenek  

        Tak to obdivuji její duchapřítomnost a nervy, když v takové situaci takto zareagovala. Myslím, že dost lidí by ve stresu na mobil zapomnělo.

        0 0
        • Pennywise  

          Jezdíme hodně a něco jsme už zažili. Po incidentu, kdy ji nějaký frustrát postříkal za jízdy z okýnka vodou, už nechce kvůli všeobecně zvýšené agresi lidí nechávat nic na náhodě a je připravená se bránit. Bohužel jsme ohroženi my a nikoliv řidiči. A bezmoc na kole asi všichni známe.Tekutou střelu vozíme na popruhu Evoka.

          0 0
      • dr nick riviera  

        Hezky se to čte, myslím teda tu kontrolu situace. Dobrý ******. Zkusím se inspirovat. Fajna roba, respekt!

        0 0
    • Glatz  

      Taky si dovolím. Mě zase předevčírem málem vtáhnul pod kola náklaďák. A to se tu bavíme o profesionálním řidiči. Osobáci mě objížděli obloukem, ale tento ***** s větším pinďourem (náklaďákem) mě málem sejmul. Nevím čím je blbá tahle doba, ale když se poohlédnu jací byli prarodiče, tak se lidé na sebe smáli a nespěchalo se tolik.

      0 0
      • scoty  

        Neexistují ekonomické krize, jsou to především krize morálky…

        0 0
        • Pennywise  

          S druhou půlkou věty se naprosto ztotožňuji.

          0 0
          • scoty  

            Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.

            Tomáš Baťa

            Přesné a věčné.

            0 0
            • Pennywise  

              Krásně to pan Baťa vyjádřil. Bohužel aplikovat tento model na ČR je zcela nemožné.

              0 0
            • madhence  

              V dobách, kdy učitelé národa, t.j. jeho představitelé, dávají na odiv (a jdou příkladem) buranství, ožralectví a ignoraci k morálním hodnotám, které jsou nám ostatně od narození dané, je naivní očekávat, že společnost nebude podléhat morálnímu úpadku.

              0 0
              • AE86  

                A proto nezbývá než se ten morální úpadek snažit v rámci možností a sil jedince snažit sabotovat:-)

                0 0
    • BabbaJagga  

      Nevím, jestli to tady už nebylo: https://sport.aktualne.cz/…cc47ab5f122/?…

      Ono je dnes asi jedno, jestli člověk jezdí na kole nebo v rámci letní přípravy na kolečkových lyžích. Kulturní vyspělost národa se prý pozná podle WC. Hádám, že mentalita národa se pozná podle chování na silnici.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zrovna jsem to tu chtěl taky pridat… asi český folklór

        0 0
        • Nachtlauf  

          Od jedné redaktorky cyklistického časopisu z USA jsem četl její článek o tom, jak a na jakých kolech jezdila a jezdí. Krom toho, že jí asi 3 kola ukradli, tak popisovala právě to, jak dostává od řidičů aut na amerických silnicích i lekce v podobě ostřikování, ohrožování u krajnice atd. Tedy: není to jen v ČR.

          0 0
          • hatchet  

            Že to není jen v ČR bylo spíše myšleno porovnáním s vyspělou Evropou. Amíci jsou křupani.

            0 0
            • Jenda  

              A jak se pozná vyspělá Evropa? Že se tam chovají k cyklistům lépe než v ČR ;-)

              0 0
            • Smazaný účet  

              tak jasně…na bicyklu tam jezdí jen buzny! každý řádný redneck má velkýho…pickupa!

              0 0
      • Jenda  

        ale přijde mi že se o tom začíná čím dál víc psát, ozývají se elitní sportovci, vidím určitý světlo na konci tunelu. I když aby se to fakt změnilo, to by musel někdo přejet Jágra na elektrokole Crusis :-/

        Mimochodem, neměly by teda holky pro jistotu vozit i flinty? Že by potrénovaly i střelbu :-)

        0 0
        • Kubajsu  

          A navíc ve stresu :)

          0 0
        • -b-n-x-  

          To jo teda! :-)

          Mohly by strilet treba do tech cervenych STK nalepek co jsou na zadnich RZ :-)

          0 0
        • obda  

          :D

          0 0
        • UHU  

          někteří řidiči jsou debilové, ale kolečkové lyže, brusle apod. na silnici nepatří

          0 0
          • psbiker  

            Točvolanty to musí dráždit ještě víc než kola. Zase tě nepobodají hůlkou na cyklostezce :)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Zajímavé že dle zákona ano.

            0 0
            • embi  

              To jestli, je to dle zákona dobře nebo ne je na dlouhou polemiku. Věřím v to, že bychom došli k tomu, že spousta zákonů není moc dobrá.

              0 0
              • mr.antik  

                na tursitcké silnice typu Smědava neboj Ještěd snad není potřeba řešit nějaké zákony.

                0 0
          • zdenal8  

            Tak s tímto názorem se akorát řadíš mezi ty některé řidiče.

            0 0
    • onuce  

      Původně jsem přidělal kukri na kolo, abych jej při zálesáckém švihu nemusel tahat v batohu. Jelikož ale perfektně drží, nepřekáží, a hlavně se dá okamžitě tasit za jízdy… Prostě vozím teď stále pro pocit bezpečí. Zejména coby odstrašení agresivního řidiče.

      0 0
      • jIrI___  

        Ať si při tasení neotevřeš stehno… Už jsi ji na někoho použil, myslím jako jen na odstrašení?

        0 0
        • onuce  

          Tasení je intuitivní a bezpečné. Používám vlastně každý den při švihu k zahnání bezmocného pocitu bezbrannosti. Prevence je základ.

          0 0
          • Jenda  

            Jsem předpokládal že si tím klestíš cestu při návratu do gheta :-)

            0 0
            • oddie  

              V ghettu s tím je určitě za kinga, řadový ghetťan má akorát žiletki…

              0 0
      • oddie  

        Vypadá to dobře, což o to, ale nebylo by přeci jen lepší mít tam radši pušku? Zálesáci měli také pušku takto u sedla, byť tedy na koni. Ale i když je kůň dvoustopý a kolo pouze jednostopé, nemělo by to snad vadit.

        0 0
      • tigermoth  

        Nechcu dělat moral faga a vím že to psal onuce, ale jako člověka se vztahem k chladným zbraním mě představa, že pomocí kukri zastrašuješ nějakého člověka, co tě přímo neohrožuje na životě, dost děsí. To není zavírací nožík. Je to tradiční Gurkhská zbraň a jejím tasením s výhružným záměrem se pravděpodobně dopustíš tr. činu nebezpečného vyhrožování. Kvůli takových kovbojům nás milovníky krásného železa lidi vnímají jako nějaké sociopaty :/

        0 0
        • onuce  

          Nezastrašuji, nevyhrožuji. Odstrašuji preventivně. Ptejte se královny Alžběty II. proč má jaderné hlavice, zda není sociopatka. Abych na někoho tasil, musela by být situace nejhorší.

          0 0
          • scoty  

            Doufám, že s tím alespoň prosekáváš traily… :-)

            0 0
            • onuce  

              Na traily se to kolo absolutně nehodí, je vyloženě XC.

              0 0
              • scoty  

                XC znamená jízda v terénu… ;-)

                0 0
                • onuce  

                  Doslova křížem krážem krajinou. To jest dojet svobodně kam třeba, bez ohledu na kvalitu cest a povrchů. Traily jsou však vytvářeny uměle pro zábavu.

                  0 0
                  • scoty  

                    Všechny lidské cesty jsou umělé. U nás je pod slovem trail většinou myšlena úzká cesta v terénu.

                    0 0
      • hatchet  

        Ty jo, to už si nechte patentovat, třeba horští myslivci v alpských zemích by mohli v létě jezdit na Vašem speciálu…

        0 0
    • Kacko  

      https://www.liveleak.com/view?…

      v 0:50 je zajímavý způsob jak se s kolem zbavit záškodníka :)

      0 0
      • jandoo  

        Akorát by se hodila taková ta klec na přehazku :)))

        0 0
      • rasto  

        to asi nebude karbonový rám? :-)

        neměl by na ně někdo hodit sance konečně za útisk vlastních občanů? :-/

        0 0
      • volyn  

        Ty vole to je dement ten policajt . Takovyhle utok musi prodavet levou stranou kola , kde neni hazka. Takhle si akorat zohne policejni patku

        0 0
        • Esi  

          No hlavně to mělo být elektrokolo s ručním plynem a motorem v zadním náboji, potom už stačí obout zadní plášť zimák s hřeby

          0 0
    • volyn  

      Slusne ho sejmul.

      Predstava,ze si beru v praci volno, dam si svih a uz se nevratim. Pomerne hnus

      0 0
      • onuce  

        Nejhorší na tom je, že řidič bude proklínat cyklistu, co má kvůli němu teď problémů. U takových bezohledných lidí vůbec neexistuje soucit s jinými. Přímo to z nich čiší, z jejich jednání a chování. Každý, kdo cyklistu „lízne“, je potencionální vrah. Sobec, zbabělec, který má soucit jen sám se sebou. A co takových lízalů je!

        0 0
        • scoty  

          Dneska mě zrovna chtěl jeden ******** zadní kolo:) Přitlačil jsem kolo k dlouhému přechodu v centru Brna. Většina lidí už byla na půlce, zelená svítila. Vydal jsem se za nimi, a abych to urychlil, tak jsem v půlce naskočil na kolo ala kolobrnda abych stihl zelenou. Ovšem na druhé straně už se těšil pilot odbočující vlevo přes přechod až projde poslední chodec a on vystartuje. Pojížděním po zebře a tůrováním dával jasně najevo, že ta babka běží na druhou stranu pomalu… No a najednou já na kole, pro něj další 4 vteřiny pryč. Normálně se na mě rozjel a líznul mi zadní gumu blatníkem. Celou dobu svítila zelená.

          0 0
          • onuce  

            To je přesně ten typ „člověka“, který jsem měl na mysli. Absolutně bezcenný, nebezpečný pro okolí.

            0 0
          • mr.garisson  

            Tohle je denní chleba v centru Brna a psychopatů za volantem mám pocit i přibývá.

            Nicméně je to nepříjemná situace, protože kdyby Tě sejmul, tak to neokecáš. Prostě jsi jel po přechodu a tím pádem nemáš přednost. Rozumný člověk by tuhle jízdu po přechodu toleroval, protože pochopí, že jsi naskočil, abys byl rychlejší – navíc Tě musel vidět, že jsi kolo prve vedl. Psychopatovi to nevysvětlíš ani holí.

            0 0
          • JendaH  

            To tě naučí po přechodu normálně chodit (opatrně, v tretrách rozhodně nespěchej), pán si příště jistě rád počká, hlavně, že vše bude přesně podle zákona.

            0 0
            • scoty  

              Já vím, chápu, ale běžet v karbonových tretrách přes 4 pruhy je strašnej vopruz, tak to raději přejedu rychlostí chodce a nikoho nezdržuju…

              0 0
              • gerrard  

                Tomu nejak nerozumim. Mas kolo a jdes pres prechod? Neco spatne ne.

                0 0
              • HonzaRez  

                Tretry patří do atletiky…

                0 0
                • Breakpain  

                  je něco, s čím nemáš problém? :-)

                  0 0
                  • Janes  

                    A navíc ještě mele z hladu https://cyklisticke-tretry.heureka.cz/?…

                    asi jezdí v sandálkách, nebo v lodičkách :-)

                    0 0
                  • HonzaRez  

                    Něco by se našlo… Třeba s lidmi nemám vůbec žádný problém. Ale potkávám jich málo…

                    0 0
                    • vrazdit  

                      …čím víc lidí potkávám, tím radši mám zvířata? :)

                      0 0
                      • scoty  

                        Tak zvířata mají jednodušší psychiku, ale nejsou tak hloupá jak člověk :)

                        0 0
                      • onuce  

                        Nemohu říci, že bych měl zvířata přímo rád. To bych je nemohl jíst, že. Leda bych to „rád“ myslel cynicky. Já sám zvířatům nevadím, řekla mi to. Ptal jsem se. Líná huba… Nedávno jsem jel, pomalu do kopce, kolem stádečka ovcí. Tak nějak divně se na mne ty ovce dívaly. „Ahoj. Máte něco proti mně?“ zeptal jsem se. A ony: „nee, nee“

                        Jinak ale celkově svojí mentalitou se cítím blíže lesní srně, než člověku. Jsem plachý a stále před lidmi utíkám.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Teď s tebou, po delší době, nemohu vůbec souhlasit. Prarodiče měli na vesnici zvířata, žili s nimi, i pro ně, chovali je, odrodili je, pečovali o ně. Ale ta zvířata je i živila, tak je i poráželi a jedli. Psi a kočky sloužili, ale muselo se zamezit přemnožení. Chci tím říci, že všechny druhy zvířat prosperovali a množili se spolu s lidmi. To je velký rozdíl oproti pojetí městské lásky, kde se vyzdvihuje jedinec, ale druh upadá.

                          0 0
                          • BabbaJagga  

                            … a množili se spolu s lidmi…

                            Tomu se myslím říká zoofilie.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jseš jen hloupej, až dokážeš odchovat koně a kravky, desítky prasat a skotu, a stovky různé drůbeže, tak se ozvi.

                              0 0
                              • BabbaJagga  

                                Hloupej nejsem, moje IQ mě na základě testování letos v květnu opravňuje ke vstupu do Mensy ČR. Při studiu na gymnáziu jsem si přivydělával psaním do novin, takže si myslím, ze se umím i obstojně vyjadřovat, aby měl můj projev hlavu a patu. Pocházím ze sedláckého rodu a do podobného prostředí jsem se též přiženil. Před třemi roky z hodiny na hodinu zkolaboval můj kamarád a bylo potřeba se mu postarat o sad, stádo ovcí a několik hejn slepic. Kdo myslis, ze mu nabídl pomoc a 3 roky se tomu věnoval?

                                Tak co tam mas dalšího?

                                0 0
                                • les  

                                  Mistr mimoděk :-D

                                  0 0
                                • scoty  

                                  Znám pár lidí, kteří jsou chytří, ale zároveň dost málo inteligentní a psychicky nevyrovnaní…

                                  0 0
                                  • BabbaJagga  

                                    Jj, jen tady na B-F jsou takových minimálně desítky. A spousta z nich navíc nechápe nadsázku a berou se hodně vážně. To je potom na nedorozumění hned zaděláno.

                                    0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Tak to omluva. Když jsi to téma nakousl, tak jen bokem dodám, že dobrých novinářů by bylo třeba, ale bohužel o takové asi není zájem, a tak je novinář dnes opět spíše sprosté slovo, jelikož opět jsou nejvíce slyšet ty prodejné a úderné povahy.

                                  0 0
                            • scoty  

                              Zoofilii lze zmínit v případě, že jde o sexuální podtext. Jsi mimo…

                              0 0
      • scoty  

        Podle fotek horské kolo. Tedy pravděpodobně jen „krátký“ přesun mimo asfalt, jak tady většina říká…

        0 0
      • bara2  

        https://www.novinky.cz/…rel-40334353

        Cyklista 68 a ještě před hodinou bylo v tom článku, že řidič má přes osmdesát let (87 podle příspěvku v diskuzi) , to už tam teď není :-(

        0 0
      • jIrI___  

        Doufejme že to nebyl někdo, kdo si vzal k srdci místní „moudré“ rady, že má jezdit minimálně metr od krajnice :(

        0 0
        • orm  

          Lidi co maji tyto moudre rady jeste zijou. Mozna kdyby jel tento vice od kraje, tak by ho ridic videl a zpomalil misto, aby ho nabral.

          0 0
          • yaourt  

            Přesně tak, vypadá to jakoby řidič vůbec o cyklistovi jedoucím u kraje vůbec nevěděl… Čuměl do mobilu nebo měl ještě jiného na práci… :/

            0 0
        • Smazaný účet  

          Jiříku, díval ses na fotky u toho článku a nebo zas jen bohapustě trolluješ?

          Podle fotek je ta silnice dost úzká a točvolant byl podle Novinek celkem slušně seniorní až gerontní. Pokud cyklistu přehlédl, tak by ho nabral i v případě, že by jel podle tvého Jiříkova Kodexu Slušného Cyklisty narvaný na samotný okraj áčka.

          Tohle se ti moc nepovedlo.

          0 0
    • Fran7  

      Zakladatele této diskuze lituji, takovýho idiota potkat je na ho.no, jako já loni vybržďovače s výrazem dám ti přes držku.

      Moje dvě zkušenosti z posledního měsíce, akce s kamarády v místě kde auto projede jednou za hodinu, jedeme vedle sebe a kecáme, slyším náklaďák tak přibrzdím abych se zařadil, jenže on už nás viděl, zatroubil a začal na nás najíždět, naštěstí to bylo z kopce, tedy stačilo zrychlit, ale i tak už jsme měli jenom cca metr místa.

      Druhá zkušenost, s partou a dětmi, lesem na Třeboňsku, zákaz vjezdu, pouze lesáci a jeden náklaďák bez dřeva proti nám, bez světel a docela pelášil, když nás viděl ani nespomalil a neuhnul, rychlej seskok z kol na krajnici a jedné malé 8 let ten kok.t líznul patu zadním kolem návěsu, nezpomalil a zmizel, o kousel dál lesáci svorně tvrdí, že ho neznají.

      0 0
      • yaourt  

        Zvlášť to druhý je fakt prasárna. Snad to malou neodradí od kola…

        0 0
        • onuce  

          A pokud odradí, možná jí to zachrání život. Protože tady se to fakt nedá a bude hůř. Ačkoli dnešní mladí mají výhodu, třeba bude studovat v zahraničí, třeba tam zůstane… A tam pak se může věnovat cyklistice v pohodě.

          0 0
          • onuce  

            Ještě, proč si myslím, že bude hůř. Jednak se vystupňuje nenávist řidičů vůči cyklistům z důvodu pokusů o zákonné stanovení 1,5 m odstupu. Do teď řidičům cyklisté „jen“ překáželi, teď mají konečně pádný důvod pro svoji zlobu. Na just budou cyklisty lízat, aby jim dokázali, že se od nich nenechají terorizovat. Budou se spravedlivě mstít. Ne, že by chtěli cyklisty přímo zabít, ale občas to prostě při líznutí nevyjde… Dalším faktorem pro zhoršení zdejší situace bude nezaměstnanost a tedy větší počet frustrovaných a naštvaných řidičů. Jako červený hadr na býka pak na ně zapůsobí cyklista na drahém kole. Co si pomyslí takový řidič? On sám má sotva na benzín, sotva na opravy, musí kupovat levné cigarety, sotva na pivo… A tady ten se plácá, má volno a přitom peníze na takové zbytečné kolo…

            0 0
            • scoty  

              Jo.

              0 0
            • Janes  

              Opravdu poznáte během řízení auta, na jak drahém kole cyklista jede?

              0 0
              • onuce  

                Ach pane. Příhodnější by byla otázka, jak pozná levné kolo. Každé barevné kolo je drahé, protože je zbytečné. Slituje se tak maximálně nad ošuntělou babičkou na Esce s igelitkou na nosiči.

                0 0
            • jIrI___  

              Myšlení většiny řidičů z řad necyklistů (paradoxně zvlášť těch, co sotva mají na benzín) je úplně opačné – jede na kolo = socka co nemá na auto.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jak jsi na to přišel? :-D

                0 0
                • Smazaný účet  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • jIrI___  

                  Protože to je přesně moje sociální bublina :)

                  0 0
                  • gerrard  

                    Tak moje socialni bublina, kdyz vidi co za kola a hlavne elektrokola jezdi si rika, kde na to ty lidi ***** berou. :)

                    0 0
                    • Romancero  

                      tak je evidentně zřejmé, že se většina národa se má velmi dobře a žije si jak prasátka v žitě – soudě dle množtsví aut na silnicích, nových postavených domů, množstvíprodaných elektrokol a dovolených v zahraničí

                      Já si tedy rozhodně nestěžuji – po materiální stránce jsme uspokojen.

                      …ale potvrzuje se PRAVDA, že to podstatné (láska, přátelství, zdraví, radost, pohoda…) se za prachy koupit nedá :-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                      • gerrard  

                        Ja sem tim myslel, ze na tech kolech rozhodne nejezdi primarne lidi ekonomicky slabsi, ale naopak lidi, co si to muzou dovolit. By se mozna nekteri plechovkari divily, ze to kolo ma 2× az 3× vetsi cenu nez ten jejich vrak.

                        0 0
                        • UHU  

                          divili, já taky – co je na kole tak náročného (vývoj, materiál, testy, výroba, distribuce… oproti např. zmíněnému autu – všechno sportovní, resp. volnočasové je předraženo a všichni to rádi kupujeme a jsme in

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            V minulých letech cyklistika udělala velký BOOM. Každý chce najednou jezdit a kole. Před deseti lety chtěl zase každý běhat. Když k tomu připočteš ještě intervence ČNB, tak kola strašně podražila v posledních pěti letech.

                            Já se zase divím, že ty se tomu divíš …

                            0 0
                            • Kubajsu  

                              Když vynecháme auta; pořád se divím, že se cena lepších kol celkem blíží ceně supersportovních motorek… To mi moc normální nepřijde.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Mně zase nepřijde normální platit dnes za garsonku třeba dva milióny, a taky to nechodím nikam ventilovat …

                                0 0
                              • volyn  

                                je to stejne jako kupovat karu za 4 mice. Doveze te stejne rychle z mista A na misto B jako auto za 400k. Ale je hezci a vic zere

                                0 0
                                • Esi  

                                  A většinou víc jede :-)

                                  0 0
                                  • bara2  

                                    Což se o kole zas tak moc říct nedá.

                                    0 0
                                    • Esi  

                                      Musíš to pojmout tak že jsi si koupil závodní speciál tak musíš potrénovat, protože když tě na silničce za 3 kila předjíždí baba na skládačce tak to vypadá minimálně blbě :-)

                                      0 0
                                  • Smazaný účet  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
    • Smazaný účet  

      Jsem v tomto vlákně dlouho nebyl … jak to teda dopadlo s tím čidičem? Vystopovali ho policajti a bylo s ním zahájeno nějaké řízení ?

      0 0
      • yaourt  

        Vzhledem k tomu, že nenastala žádná hmotná škoda, tak se PČR asi ani neobtěžovala něco s tím dělat. Snad si to aspoň poznamenali k SPZ auta. Snad mu to přiškodí, až spáchá něco dalšího…

        0 0
    • Jenda  

      Tak my si tu brečíme jak nás nemaj rádi řidiči, ale když na kole jezdí i toto, tak se vlastně těm cyklohaterum nedivim :-(

      0 0
      • xtonda  

        Proč to dáváš i do dalšího vlákna?

        0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • bara2  

        Těžko na dálku soudit. Třeba měl hošík krátkého černého ježka a na chodníku vyhlížel oběť houf jeho příbuzných… Nevím, vrazit do splašeného děcka a nezastavit mi přijde divné, kdoví, jak to bylo.

        0 0
      • gerrard  

        Bych to nevidel tak dramaticky. Decko se rozhodlo, ze slovi cyklistu a tak udelalo. Kdyz se ta otocila, tak uz stalo, vypadalo OK a melo tam matku. Takovych srazek uz sem videl nekolik. Jako mohla se zeptat jestli je v poradku, ale ze by to byl vrah na kole, tak to zase ne.

        0 0
        • Mikikuba  

          Přesně tak. Jasně vina matky otázka zní jestli zastavit. Já bych třeba zastavila…Ale prostě ona jak píšeš vyhodnotila jinak.

          0 0
          • zdenek  

            Ono zastavit a nechat si nadávat nebo zastavit a čekat, až svolá půlku sídliště na svou podporu… Možná tušila, že není o co stát.

            0 0
            • jIrI___  

              U tohoto místa nejsou v dokřikové vzdálenosti žádné baráky. Osobně mi nepříjde normální, že by člověk při poražení kohokoliv (důchodce, děcka, psa,…) nezastavil a nezjistil stav. Ale je fakt, že Ostrava je region razovity :(

              0 0
              • Esi  

                U sražení osoby jakéhokoliv věku, pohlaví rasy a podobně ano, sraženého psa opravdu neřeším a řešit nebudu ani na kole ani v autě pokud mi nevznikla škoda. když autem trefíš zajíce tak taky nevoláš policii, ani nebudeš zastavovat a hledat jeho zbytky aby tě ještě někdo naboural a ten přední nárazník prostě zacvakneš ze svého a nebo z havarijního pojištění.

                0 0
                • bara2  

                  Ti nevím. Už jsem odtahovala ještě živého srnce ze silnice – nic příjemného. Pak ještě dojet na hájenku nahlásit, ať s ním něco udělaj… Tohle je normální nehoda se škodou a ten, kdo se jí účastnil, to má řešit, ne já :-(

                  0 0
                  • Esi  

                    ano mrtvej srnec je ale trochu něco jiného než zajíc :)

                    0 0
                  • Jezevec70  

                    Už se mi taky stalo, že jsem při cestě ráno do práce potkal sražené sele divočáka a vedle ležela přední spz od auta. :-)

                    0 0
                  • Jenda  

                    Já volal policajty ať tam pošlou myslivce ať srnku dorazí. Bohudík v průběhu telefonátu jelo v protisměru velký SUV který ji nevidělo a její utrpení ukončilo.

                    0 0
        • Kubajsu  

          Přesně, co měla za informace? Naběhlo do ní děcko, pak měla dost práce sama se sebou a když se ohlédla děcko normálně stojí… Nevidím tam žádné indicie pro to, že došlo k nějakému zranění a tím pádem důvod nejet dál…

          0 0
          • Jenda  

            Jako sorry, ale při pohledu z kola těžko zjistím jestli je po kolizi někdo OK nebo ne. Prostě pokud se to stane, je normální zastavit a zjistit jaký jsou následky.

            0 0
            • Esi  

              Šok je prostě svině a nikdo předem neví jak zaraguje

              0 0
      • JendaH  

        No to mi řekněte, jestli to jako je nebo není chodník (a tedy jestli tam měla cyklistka co dělat a jestli chodci měli jít při kraji). Z jedné strany je to podle mě silnice (auta, značka jednosměrka), z druhé je to chodník (schody, vchod, sloupy).

        0 0
        • jIrI___  

          Je to samozřejmě normální chodník, kde člověk na kole nemá co dělat.

          0 0
          • BabbaJagga  

            To některým jedincům těžko vysvetlis. Sám jsem se o to nedávno pokusil v jednom městě nedaleko Prahy u polosvleceneho (jen šortky bez trika, bylo asi 35 ve stínu) pseudoexpedicniho cyklisty odhadem 40 let a 120kg. Se slovy Mám se kvůli tobě na silnici nechat přejet, ty ******? mě málem popovezl na řídítkách…

            0 0
          • scoty  

            Každý, kdo jezdí po městě na kole, chodník občas použije.

            Já třeba když vylezu z práce, tak je mezi mnou a ulicí zábradlí, a po 3m širokém prázdném chodníku 100m k přechodu…

            0 0
          • JendaH  

            A jak to můžu zjistit? Našel jsem to na streetview: https://mapy.cz/zakladni?…, ale nevím co tam teda dělají ta auta (na videu) a značka (která je na streetview z obou stran jednosměrka, takže OK, minimálně je cyklista „v protisměru“)

            0 0
          • JendaH  

            Ale jako jo, z většího kontextu okolo to vypadá víc chodníkovitě než z videa.

            0 0
    • Velomiwookie  

      Nevim jestli to tu uz nebylo, ale pekny cteni, to by jeden blil…

      https://danielpolman.com/…budes-cvakat

      0 0
      • Esi  

        jo s poctivostí nejdřív pojdeš, jak psal na konci měl to prostě zatlouct, takhle to ten ******* dá do autorizáku, ti mu naúčtují nějaké přeleštění a dolakování, tak hodinu až dvě práce, když jim nezapomene nenápadně poradit že to nemají šetřit a mají to udělat pořádně protože má dobrou kavku která to zaplatí a přijde faktura na 5 tisíc jako nic, a jestli v tom servisu má nějakého známého tak mu ještě hezky v ceně třeba vymění olej.

        0 0
        • Velomiwookie  

          tyjo 5 tisic za prelakovani dilu by bylo z hodne levnyho kraje… fakt to asi nejde po dobrym na takovyhle srace.

          0 0
          • Esi  

            tak ono se to lakovat nebude, pokud je to jen umazané, policie má fotky tak že to zase nesmí přehnat.

            ale zase zkušenost že do cizích aut se nekope a když už tak se to alespoň nepřiznává :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Aby ses nedivil. Jestli ****** zmínil, že to platí viník, autorizák se rozjede. Na to jsou šikovný. Práce jim už nikdo rozporovat zpětně nebude. To se viníkovi nevyplatí. Takže v tom může být klidně za 30 a víc

              0 0
      • mr.garisson  

        To je smutná realita. Taky mě postříkali… Provokatér provokuje a pak až mu někdo udělá bebí, tak jde žalovat. Proti takovým řidičům není páka, moc dobře to ví a zneužívají sitace. Jakákoliv reakce cyklisty na takové osprchování se velmi snadno obrátí proti němu. Takže asi nezbývá než mít hodně vysokou frustrační toleranci a takové pomatence ignorovat. Kdo má dostatek času, sil a hereckého talentu, může zkusit uhrát bolavé oko, ale pochybuju, že to bude fungovat, když dotyčného ubožáka z projíždějícího auta nijak nekonfrontujete za přítomnosti policie. V populaci je vždy nějaké procento s íkvé-tykve a nic stím nenaděláme.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak s tvojí orientací tam to stříkání bude často.

          0 0
        • mikub  

          Tak jasně, ale zase nemusíš dát policajtům všechny náboje. Ono by v danou chvíli možná stačilo těm policajtům říct, že šmouha se na autě vyskytla poté, co na něj řidič najížděl a celá debata by se mohla otočit úplně jiným směrem. Chápu Dana, že si myslel, že to vyřeší a uzavřou na silnici bude hotovo. Neuzavřelo se bohužel nic…

          0 0
          • mr.garisson  

            To mě už taky napadlo, prakticky musel vypnout z pedálu aby do něj nanarazil. A škrtl ho jen tak tak… Jak jsem napsal, kdo má to herecké jádro, tak by to asi směřoval malinko jinak. Jenže ono jde spíš o to, že provokatér čekal odpor nebo mstu a Dan tak padl do pasti psychopata…

            Na každou svini se vaří voda a jednoho dne se to třebas obrátí proti němu, kdy na opuště né okresce někoho osolí a té samé opuštné okresce pak dostane po tlamě. To je zákon, kdy nasereš velké množství lidí a pak nevíš, odkud to přijde. :)

            0 0
            • Esi  

              Nebo si pamatovat SPZ, třeba shodou okolností zaparkuje nekde u lesa počkáš až bude z dohledu a takové 2 vypuštěné gumy potěší, schválnost za schválnost. Ideálně vyšroubovat ventilek a vyhodit

              0 0
              • mr.garisson  

                Kola vypustili a ventilky zahodili… A košíček rozdupali… :D

                0 0
                • Esi  

                  Přesně tak :-) já to vyřešil jednoduše, jezdím jen velmi málo po silnici a asi mám štěstí, ostřikovače do ksichtu dostanu tak jednou za několik let

                  0 0
              • mikub  

                Tak ostatně, RZ je na tom blogu. Tam místo pro mstu je :)

                0 0
        • adam1  

          Ostřikovače jsou prd -neřešit :)

          Je to výchovou už v rodině :( a rodí se to v porodnici .....:)

          0 0
          • xtonda  

            Nastříkat cyklistovi jedoucímu po silnici do očí saponát a v případě zimní směsi i jedovatý metanol je ohrožení, to není prd.

            0 0
            • Esi  

              Ale nemáš šanci dokázat že ti to udělal ten konkrétní řidič, to by jsi musel mít celkem kvalitní kamerový záznam.

              0 0
              • mr.garisson  

                A zároveň, že to byl úmysl. Prostě jsem si osřikoval a najednou tam byl cyklista.

                0 0
                • Esi  

                  Přesně tak, žádný zákon ani vyhláška ti nezakazuje ostřikovat okno když je někdo v okolí, je spousta retardů kteří ostřikují okno ve městě když vedle po chodníku jdou lidi a nedělají to schválně prostě jsou jen tak neinteligentní že nechápou že to je něco nevhodného

                  0 0
                  • zdenek  

                    Asi jako projet hlubší kaluž, když jde zrovna kolem chodec. To taky některým řidičům nedocvakne.

                    0 0
                    • Esi  

                      Tak kaluž je problematická v tom že na našich silnicích se těžko odhaluje kde je 1cm vody a kde je past na mamuta. Jsem před kaluži skoro zastavil a stejně to byl gejzír přes celý, naštěstí prázdný, chodník.

                      0 0
                • xtonda  

                  Ohrožovat ostatní účastníky se snad nesmí ani z nedbalosti, byť za prokázaný úmysl tam bude větší flastr.

                  0 0
                  • mr.garisson  

                    Jasně, ale jak píše Esi, nemůžeš zakázat ostřikování, když je někdo v okolí. Spíš se očekává, že máš dost kví-kvé. To už bysme kvůli nejslabším jedincům trpěli nařízení, kdy je vhodné si prdnout a kdy ne.

                    0 0
                    • Zdyn  

                      Tohle je ale pořešeno. Ty nesmíš ohrožovat a v jistých situacích ani omezovat ostatní účastníky silničního provozu. Takže výmluva, že jsi cyklistu neviděl je sice hezká, ale neomlouvá. Stejně by jsi pak moh řící, že jsi neviděl nějakou značku, semafor, atd.

                      0 0
                      • mr.garisson  

                        To mohlo být kolem poledne, to jsem takhle jel v jedný nepřehledný zatáčce a v tom najednou na kraji cyklista… takže říkáte… no dvě dávky, jednou okno a jednou světlomety. :)

                        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • rasto  

          další variantou je kamerový záznam. takže mizivá šance na nápravu…

          ale je pravda, ignorance je asi nejlepším lékem. mám za to, že srandisti se baví na našich vzteklých reakcích.

          0 0
          • Esi  

            Přesně, nemá cenu na to nijak reagovat

            0 0
          • Smazaný účet  

            Je to tak, vytrouben jsem už byl několikrát i autem v protisměru (kluci jeli ze zábavy), nereaguji tak se nevšímají a jedou dál. Nějaká slovní výměna už taky proběhla, ale to už je pár let a řidič raději odjel.

            0 0
        • embi  

          Tohle jsou proste frustráti v populaci, není jich mnoho, ale jsou. A nejsou to jen řidiči automobilů. Člověk takové lidi potká občas všude, v práci, mezi řidiči, mezi cyklisty, mezi chodci…

          0 0
    • JendaH  

      Všiml jsem si nového jevu, předjede vás strašlivě čoudící diesel EURO –8, a pak schválně jede tipuju na extrémně vysoké otáčky a pouští před vámi mrak.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zvláštní že agresivní typy potkávám většinou jen když jedu na kole. Když jedu na kolobce nemám problém, spíš naopak. Asi jsou opravdu cyklisti pro řidiče jak rudý hadr pro býka.

      0 0
      • BabbaJagga  

        Neboj, to se taky brzo změní, koloběžek utěšeně přibývá.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ale jo nějaká ta trubka taky byla. Akorát koloběžka v terénu je větší peklo než kolo. Takže mě tu nutí víc na silnici a to já dost nerad.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.