• Janouch

    Ahoj mate nekdo nejakou negativni zkusenost s nakupem pres ebay ? A pokud zbozi nedorazi jaka je sance ziskat zpet peníze?

    Díky za info

    0 0
    • Tinker  

      Hledej, je toho tady v historii opravdu hromada… Obecně se není čeho obávat. Já osobně nákupů cca 10 a žádný problém. Platit přes PayPal, tím máš záruku vrácení peněz.

      0 0
    • ivaneck  

      Jednu negativni zkusenost jsem mel, kdyz jsem chtel koupit notes. Nastesti jsem to zarazil driv, nez jsem poslal penize, takze vsechno ok. Jinak spis pozitivni, ze kdyz se neco posere tak neni problem vratit penize. Prodavajici dbaji na svou reputaci.

      0 0
    • borda  

      veskrze velice pozitivni, akorat minulej tyden mi sly tri veci (neco i pro kamose) a nejen, ze mi vsechno ty darmozroutsky liny ku..zd rzely na ruzyni 5 dni a vice, ale jeste naparili clo + dph

      0 0
      • simon111  

        Používám ebay cca 2měsíce. Mám za sebou 6nákupů.. nakupuju kde má obchodík přes 500feedbacků a hodnocení mu nejde pod 98%.. a nebyl žáden problém.. Jenom jednou, mi to svině zadrželi v Praze10 na nějaké té celní sekci a platil jsem DPH.. Clo tede ne.. ale to není věcí ebay.com… Vyhneš se tomu tak, že řekneš prodejci, ať balík neoznačuje..

        0 0
        • pos3k  

          Vyhneš se tomu tak, že řekneš prodejci, ať balík neoznačuje..

          to spise rekni tem u toho rentgenu ;)

          0 0
    • miki  

      Nakupuji na Ebay 3 roky a mám 170 nákupů a narazit na nepoctivce se dá ale není to tak hrozný jako nakupovat v Čechách.Kdybych nakupoval jen od lidí co mají fedback víc jak 500 tak toho moc nekoupím.Jednou jsem narazil na jednoho falešnýho ale ztráta byla 15 euro.Měl falešnou adresu tak jsem prachy zpět nežádal protože bych je stejně nedostal.

      0 0
      • MichalH  

        Můžu se zeptat jak často si platil clo a dph? Já zatím kupoval jen pár věcí, nejdražší ipod za cca 100USD a neplatil jsem(prodejce to označil jako gift tak možná proto), teď chci kupovat něco dražšího, cca 350USD, tak nevím jestli nemám říct tomu prodejci aby tam třeba nepsal cenu, nebo aby tam napsal třeba 50USD, to by se na to pak celníci mohli možná ****** něco mi účtovat.

        0 0
        • kubad  

          vždy pokud je uvedená cena nad cca 100dolarů. Občas to přes celníky může projít, ale je to spíš náhoda. Pokud ti prodejce uvede nižší cenu a zboží označí jako gift asi to přes celníky projde,ale pokud to bude v originál obalu a s fakturou uvnitř tak to asi nebude ideální.

          Další problém nastane když se balík stratí a není pojištěný nebo je, ale na nízkou cenu – to máš pak smůlu.

          0 0
          • MichalH  

            S tou pojistkou mě to taky napadlo, to by se nemuselo vyplatit, tak radši zasponzoruju celniky.

            0 0
        • miki  

          Já nakupuji jen na Německým Ebay .Ale nakupoval jsem v US rám a cena byla napsána na 200 USD a deklarováno jako Gift. a platil jsem jen DPH.

          0 0
          • přišlapávač  

            Jen??? no takže to hlavní :-) DPH je 19% a clo 3,7% myslim

            0 0
            • miki  

              Ano DPH je 19% a clo je dle položek

              0 0
            • kubad  

              clo se dá lehce obejít, horší je dph

              0 0
              • přišlapávač  

                já vím, já jen reagoval na to slovíčko „jen“, protože bych radši platil jen clo než jen DPH

                0 0
                • miki  

                  Já byl rád že jen DPH a málo protože jsem nakupoval za 800 USD a napsal mi prodejce 200 USD a celnicí to prošlo.

                  0 0
        • bad robot  

          zalezi asi na tom jak se celnikum chce…mrkni do myho profilu…ten rocky je z 80% poskladanej z veci z ebye…vsechno proslo bez nejakych dalsich poplatku krome brzd…je treba rict ze casto byla uvedena cena pod 100 $, ale u ctyr zasadnich baliku (ram, vidle, naby a balik se ctyrmi rafky ztr,thomsonem predstavcem a sedlovkou a razenim) prosly i kdyz proste projit nemely…

          0 0
          • tomaschek  

            Ta samá zkušenost, taky to tak skládám. Platil jsem jen za brzdy, protože jsem si blbec neuvědomil, že když objednám přední a zadní brzdu zvlášť, vyhnu se clu i DPH. Chybami se člověk učí… Jinak do 200 dolarů (ekvivalent 150 eur) je to vždy v pohodě bez cla i DPH. Ještě lepší je tahat to z Anglie bez poplatků, ale tam je oproti USA z pohledu dobrých cen cca desetinový výběr…

            0 0
    • Tino  

      Dal som svoj prvý pokus minulý rok. Našiel som Specialized Stumpjumper v špičkovej výbave a vydražil ho za nejakých 2000 EUR. Predávajúci mal za sebou stovky obchodov a výborný feedback. Nadšený som šiel hneď zaplatiť keď mi niečo začalo nesedieť. (Bol to môj prvý pokus bez toho, že by som sa s niekým skúseným cez ebay poradil.)

      Čudné bolo, že predávajúci chcel som mnou komunikovať len cez mail ktorý zverejnil na ebay stránke predávaného biku a nie cez mailovú komunikáciu ktorú sprostredkúva ebay. Potom som si všimol, že ten týpek normálne predáva akúsi keramiku a nie biky. Plus nesedeli ešte nejaké iné veci – predávajúci bol z US ale bike bol v Londýne etc. Skúsil som poslať mail cez ebay a nedostal som žiadnu odpoveď. Tak som to celé stopol lebo to smrdelo a ušetril som 2000 EUR.

      Na druhý deň som videl ten istý bike zasa v ponuke tak som to reportoval ako pokus o podvod na ebay. Vyzerá, že sa dá hacknúť s zneužiť užívateľský prístup nejakého predávajúceho s vybudovanou reputáciou (identity theft) a naivní neskúsení nováčik – kupujúci sa môže chytiť.

      Odvtedy som už urobil aspoň 5 dalších dobrých obchodov bez problémov, takže môžem len doporučiť. Treba však byť na pozore… If something seems too good to be true , it often is.

      Ebay ponúka akési poistenie pre prípad podvodu ale neviem aký je limit a či sa vzťahuje na všetky krajiny… Treba prečítať Help.

      0 0
    • dieegoo  

      Dost možná si taky risknu svůj první nákup na německém ebay. Vybírám takové obchodníky, kteří jsou označeni jako „power seller“. Doufám, že je to dostatečná záruka serióznosti.

      0 0
    • miki  

      Nakupuji i od prodejců co nají třeba jen 20 prodejů a bez problému.

      0 0
      • simon111  

        Ono je to tak. Clo se platí až od nějaké výše. Nevím kolik to je. Ale já bral věci okolo 5000 Kč a tam jsem clo neplatil. Pouze DPH. Pokud prodávající balík řádně označí. Tak Vám to stopnou v Praze celníci. Potom po Vás chtějí, aby jste poslali prohlášení o tom, že zboží je jen pro Vaší osobní potřebu, ne pro další prodej. A taky chcou nějakou účtenku. To stačí naskenovat a poslat to mailem na to jejich pracoviště. Oni Vám naúčtujou DPH (Doporučuju tam ještě v pracovní den zavolat a poprosit je, ať to udělají rychle, jinak se stává, že to řeší až za pár dnů, mi to pak uvolňovali ještě ten den), které doplatíte, když si balík vyzvednete u Vás na poště. Tuším, že není moc pravděpodobné, že by Vám zásilku celníci otvírali. No, potom mám kamaráda, který kupuje na ebay trika a tady v čechách to prodává. Normálně se s prodejci domluví a ti to posílají neoznačené. Zatím mu nestopli ani jednu zásilku. Záleží na Vás :)

        0 0
        • zdenek  

          Bezcelní limit pro soukromou osobu je někde kolem 50$. Co je nad, ještě záleží sazba na druhu zboží. Na něco je clo 0%.

          0 0
        • miki  

          Nevím jak jsi to měl Ty ale mě balík přišel do Prahy na vyměňovací poštu 22000 – pošta Praha 120.Kde Ti balík celník otevře vyměří DPH a Clo a pošle na Tvojí adresu jako dobírku .Trvá to jeden den.Dobírka je Clo a DPH a máš o tom doklad v balíku že jsi zaplatil .Bez toho balík nedostaneš.

          0 0
    • vili  

      kdyz uz se to tady tak rozjelo, muzu se zaptat co presne znamena platit pres paypal? diky

      0 0
      • ivaneck  

        www.paypal.com Je to takova virtualni banka, kam si bud nasypes prachy v ruznych menach a pak je v ramci paypalu pouzivas, nebo je cerpas z kreditky. Muzes platby posilat i prijimat a da se tim hodne usetrit oproti preshranicnim platbam.

        0 0
        • o.1  

          Co myslis tym usetrit, PayPal berie 3% a pri platbe kartou je poplatok 0,5%, alebo mi nieco uniklo?

          0 0
          • kolečko  

            Pokud nemáš Premier nebo Business účet, tak jsou platby kartou zdarma a neplatíš vůbec nic.

            0 0
            • ivaneck  

              no Paypal v zasade zije z prevodnich poplatku mezi menami. Tzn. mas tam eura a platis dolary, v prevodnim kurzu si zapoctou marzi.

              Tim usetrenim jsem myslel to, ze platba z ceske banky do zahranicni (prevodem) stoji mega penez.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravím, také bych měl jeden dotaz. Díval jsem se na ebay a dají se tam velmi levně sehnat nějaká starší kola. Třeba Cannondale Rush Carbon lehce přes 1000 dolaru a pod. Je mi jasne že je to risk kupovat starší kolo, ale vzhledem k tomu, že nové u nás stojí asi 7krát víc, tak na to nikdy nenašetřím. Ale chtěl jsem se hlavně zeptat jak je to s DPH na použitou věc? u té se přece neplatí nebo?

      0 0
      • kubad  

        DPH se platí z hodnoty zboží, bez ohledu na to jak je to staré. A je pořád stejné 19% Z toho je celkem jasné že DPH zaplatíš z uvedené ceny balíku včetně poštovného!!! Clo bys platit neměl pokud je to použité kolo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dnes som sa si po sviatkoch prezeral maily a pozerám ako puk – potvrdenie o 3 platbách pre toho istého predajcu v objeme cca 55 USD (nič som samozrejme nekupoval a neplatil). To potvrdenie je takmer totožné s tým čo dostávam pri vykonaní platby, ale sú tam rozdiely – každý mail príde ako Dear (moje meno), ten podvodný bol Dear Member, odkaz na číslo transakcie tam chýbal a pod. Takéto maily treba hneď preposlať na spoof@paypal.com a zmazať. Navyše prišlo asi 6 mailov vyžadujúcich update osobných údajov na paypal.com konte kliknutím na uvedený link – našťastie firemný proxy firewall ma nepustil ďalej, nič nenasvedčovalo tomu že sa jedná o podvod. Link bol síce paypal.com/… ale odkaz bol na úplne inú stránky. Update skutočne stránka pýta pri klasickom prihlásení, takže asi preto toľko podvodných mailov. Dávajte si pozor!

          0 0
          • Jirik123  

            paypal je nejčastějším cílem phishingu, takže to chce dávat opravdu majzla. zrovna dnes je o tom článek na lupě www.lupa.cz/…t-phishingu/

            0 0
            • Smazaný účet  

              samozrejme a o tej spořke už netreba ani hovoriť, každý deň mám tak 6 mailov, vypadá to tak, že akonáhle si ma pri jednej nedávnej príležitosti zaregistrovali v Slovenskej sporiteľni, už som v systéme celej ERSTE skupiny.

              0 0
      • Smazaný účet  

        a uz jste nekdo kupovali kolo na ebay?

        0 0
        • VanVren  

          Jssně, platba přes Paypal a vše v pohodě. Vybirej prodejce s označením PowerSeller.

          0 0
          • Pablos  

            mne by spis zajimalo jak je to s dopravou, clem, dph a tak. vim ze jsou nejake sluzby jako zasilkovasluz­ba.com, shipito.com, cz-ebay.cz, jestli se to pres to nejak resi, jestli je problem s velikosti baliku, taky uvazuju ze tam koupim kolo, jinak vybrat kolo co chci a aby to bylo od PowerSellera to bych se nedockal

            0 0
    • lubos  

      Hlavne si dej pozor na podvodniky, kteri chteji platbu pres western union. To v zadnem pripade.

      0 0
    • miki  

      Platba přes Westerm union bývá taková černá díra.

      0 0
      • Scotty  

        Tak tohle mě aktuálně zajímá. Včera jsem koupil rám (viz. níže) Prodávající je označen jako Power Seller,feedback 99,7% je to docela velký obchod.. Ještě včera v noci mi přišel mail,který vypadá jako od eBay (checkout@ebay.com jako odesílatel je tam jakýsi automotorsportweb@gmail.com. V tom mailu je mi zděleno,že se prodávají bohužel momentálně nachází v anglii a má zablokovaný PayPal,pak je tam popis jak provést platbu právě přes Western union.. Skutečně to vypadá jako od eBay,včetně fotky a odkazu na koupené zboží. Nesedí mi to,že dnes ráno přišel další mail,který mě normálně vyzívá k platbě přes PayPal a tam je odesílatel přímo ten obchod,kde jsem kupoval… Může se jednat o nějaký podvodný mail s tím western union??

        0 0
        • kubad  

          hehe těžko říct, ale asi bych dal od tohodle ruce pryč

          Pya pal je částečná záruka že pokud zboží zakoupené přes e-bay nebude v pořádku tak máš šanci na vrácení peněz, takhle oklikou je to ehm bez jaké koly jistoty, navíc důvěryhodnost prodejce který má bloklý Pay Pal je dost mizivá aspoň pro mě.

          tvrdě bych trval na platbě Pay Palem nebo bych odstoupil od aukce.

          0 0
          • miki  

            Vidím to taky tak jak píše Kubád ,jinak se Ti může stát že neuvidíš ani peníze ani zboží.Pay pal je 100% vlastněn Ebay.

            0 0
            • Scotty  

              právě,vůbec se mi to nezdá..navíc,já se včera prodejce zeptal,jestli navadí,že zboží zaplatím až během 2 – 3 prac. dnů,jakmile budu mít peníze na Paypal účtu…a teď kolem sedmé mi přišla odpověď přímo z mailu toho obchodu,že jako ok..tak jsem jim napsal o tom Western Union,tak jsem zvědav. Pak napíšu,jak to dopadlo..

              0 0
              • jimiAJ7  

                jdes do frantika????

                0 0
                • Scotty  

                  Zatím bohužel ne.. Teď se jedná o rám pro přítelkyni. S Frantikem musím zatím čekat,až budu mít volné finance. Asi už nestihnu modely 09 (chtěl jsem ten co jsi objednal ty),tak uvidím… Psal jsem prodejci,jestli budou modely 2010,napsal,že určitě,brzy by měli být.

                  0 0
                • kali222  

                  tech tu bude : ))

                  0 0
              • Scotty  

                Tak skutečně,..ještě,že jsem se o to zajímal a neletěl to hned platit..,to bych si pomohl. Prodejce odpověděl,že přijímají pouze platby přes PayPal a že to vypadá na podvodný mail. Má ebay nějakou adresu,na kterou lze takové problémy hlásit?

                0 0
        • Smazaný účet  

          kldině může jít o podvod. Já jsem dokonce kdysi psal prodejci email na nějakou věc ohledně shippingu nebo co a on mi odepsal , že tohle neprodává, že to není jeho a že to nahlásil do ebay aby to blokli a prošetřily nebo co.. jinak ta aukce vypadala úplně normálně.

          0 0
    • Scotty  

      omlouvám se,ale nikde jsam na tuto informaci ohledně eBay nanarazil,tak se zkusím zeptat tady. Když něco na eBay koupím,tak to musím zaplatit ihned po nákupu,nebo mám na uskutečnění této operace nějaký čas…,třeba 2–3 dny?? nevíte někdo jak to přesně je?? nejsem v angličtině 100%,tak se mi ty pravidla na eBay louskají docela těžce :)

      0 0
      • kubad  

        Celkem odvaha kupovat neco aniz bys vedel co a za jakych podminek

        ale to je tvuj boj.

        Zaplatit bys mel co nejdriv vetsinou to ma prodavajici v podminkach, do 2 dnu neni problem, dyl jak tyden bych platbu neprotahoval mohl bys dostat negativni hodnoceni.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.