Náhrada za Specialized MTB Comp

11 nepřečtených
  • Hrubiduk

    Ahoj,

    po dlouhe dobe mi dosluhuji boty Specialized MTB Comp. Mam je opravdu dlouho a maximalni spokojenost. Zde na foru jsou ale k jejich novym modelum docela vyhrady, proto Vas prosim o nazor, ktere boty by jste mi doporucili jako srovnatelnou variantu.

    Budu je pouzivat jak na MTB, tak i na silnici, upnuti SPD, zatim neuvazuju o variante karbonove podrazky. Preferuji kvalitu a delsi vydrz.

    K tem karbonovym podrazakam: Obcas s temi botami projedu a projdu blatem a taky se s nimi obcas trochu projdu. Toto je hlavni duvod, proc zatim neuvazuju karbonovou podrazku, nebot si myslim, ze toto zachazeni boty vic nici. A ja si je nechci kupovat jen na 2 sezony. Mensi tvrdost mi doposud nevadila.

    Pokud ale mate jine zkusenosti a i tak by jste mi doporucili karbon dole, zvazim to.

    Do oka mi padly SIDI Eagle 5, u ostatnich nevim. S jinymi botami nez Specialized totiz nemam zkusenost.

    Diky za nazory a tipy.

    0 0
    • tromboonen  

      Za me podrazka co nejtvrdsi, urcite pokud pouzivas na silnici a i na MTB kdyz jedes dele a sportovne, pokud je to nejake turisticke poflakovani tak mozna chodici mekci, ale jinak ne..

      Vyssi MTB modely s tvrdou karbon podrazkou maji vetsinou slusne udelane podrazky/vzorek co schova kufry, takze poskozeni podrazky nehrozi, chodit se v tom da, nevzal bych si to na pesi turu, ale nekde vyjit kopec co nevyjedu, obejit turistickou atrakci nebo co uplne v poho.. dobre je, aby ty podrazkove segmenty byly vymenne, protoze jinak se okopou a boty se sice daj pouzivat dal, ale uz se v nich chidii o poznani hur, v terenu klouzou atd…

      Zrovna SIDI maj u vyssich modelu vymenitelne vsechno, muzu je doporucit, ale jsou vemi UZKE, urcite vyzkouset, vetsinou se berou o cislo vetsi, nepocitat s tim ze by se roztahly, ten material je dobrej a neroztahuje se, ja je mam roky a porad jako nove (ale v terenu a ve srackach moc nejezdim).. Spesly Compy jsou co vim sirsi, nekomu sedi nekomu ne, ale nizsi modely jsou casem mekci, s jakoukoli mekci podrazkou bych nedoporucoval, ostatne ani jine..

      0 0
    • BlickM  

      Pokud jsi maximálně spokojený s MTB Comp … kup si je zas, starší modely se daj ještě sehnat.

      Jinak potvrzuji, že nový model je horší.

      0 0
      • Bumerangista  

        Které jsou horší? Já jsem letos koupil ještě s přeskou (myslím, že pak je nějaké kolečko) a ty jsou fajn, přeska výrazně lepší, než dřív, ostatní cca stejné.

        0 0
        • BlickM  

          Podle mne jsou horší ty novější (s kolečkem).

          Teda kolečko funguje skvěle, ale podrážka mi přijde taková robustnější. Tretry mi přijdou jak o level horší, pocitově.

          0 0
          • Martinson  

            A já jsem s novejma Compama spokojenější než se staršíma, který jsem vyreklamoval. Sice míň větraj, ale jsou odolnější. Kolečko zatím funguje líp než přezka, která se občas sama povolila, když jsem se o něco opřel.

            0 0
      • rdx  

        Mam letosni model s koleckem ktere sice funguje dobre, ale obcas ho pri delsi jizde dotahuju (u presky to drzelo vice). Taky mi uplne nevyhovuje vnitrni „ponozka“, obovauni neni zrovna jednoduchy. Pocitově jsou takové „bačkorovitější“ :)

        Bud bych si koupil starsi model, nebo sel do vyssi rady.

        0 0
    • Darius  

      resim to same a co jsem vycetl na foru, pozornost jiste zaslouzi Giro Privateer nebo Gauge… samozrejme zalezi, zda ti sedne tvar

      0 0
      • Pain  

        A co Giro Terraduro,nějaké zkušenosti někdo ?

        0 0
        • Edwin  

          Až si někdo pořídíte nový boty, nemohli byste mi prodat zámek levé přezky? Potřebuju tu pružinku co drží zuby pásku.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.