• jobekr

    Plánujeme s celou rodinou, že v létě pojedeme do Vídně vlakem a z Vídně domů na kole (Vídeň, Znojmo, Pardubice…Most), máte někdo zkušenosti s tím, jak je to tam se stanováním venku? Jedná se o jednu max. dvě noci v tom Rakousku, ale jde mi o to, jestli to tam nějak nepokutujou stanování venku, protože kemp jsou docela zbytečný peníze a někdo říkal, že je to tam v poho stanovat normal na louce, někdo zase, že se to přísně pokutuje… Nevíte někdo jak to je?

    0 0
    • jecnak  

      Louky, lesy atd jsou soukrome, takze staci se dovolit vlastnika. Nikdy nebyl problem.

      Mimochodem kemp zas tak zbytecny neni – Rakusaci maj na kempy urcity standard, takze tepla voda, sprchy, zachody, mistnost na myti nadobi, prani pradla atd.

      0 0
      • jobekr  

        Tady jde o to, jak hledat vlastníka… ale osobně si myslim, že kdyby na nás narazil a viděl, že chceme jen přespat, tak by jen mávl rukou a bylo by to v poho…

        A ty kempy jo jasný, ale to stačí tak ob den ob dva dny, jede nás celkem 6 a tak částka za kemp už je docela slušná…

        0 0
        • jecnak  

          Myslim to tak, ze se zeptas treba u statku, jestli muzes nekde u stodoly prespat.

          0 0
    • Lukin  

      Spal jsem konkretne v Rakousku ve volne prirode nekolik desitek noci a nikdy jsem problem nemel. Snazil jsem se najit takove misto, kde to vypadalo, ze vlastnik neni nablizku a zasil jsem se tam nikym nepozorovan pozdeji k veceru. Zadne pikniky jsem ale neprovadel :)

      0 0
    • vlkouš  

      v rakousku je veskera puda skutecne v soukromem vlastnictvi (treba i cirkvi, obci, ruznych spolku jako rybari, myslivci, hasici) a je intenzivne obhospodarovana. znam rakouskou mentalitu, ale urcite tam nikdo rukou nemavne. jenze oni si na ploty moc nehrajou, ale je to jejich teritorium. minimalne z toho bude ostuda. kempy jsou tam perfektne vybaveny. treba v horach byl problem i zaparkovat auto na louce a jit na turu, stacilo se ale dovolit, pochvalit pocasi a jeste jsme byli pozvani na kafe po navratu z tury. s usmevem a slusnosti jde vsechno lip!!! v.

      0 0
      • jecnak  

        Presne pro to jezdim do Rakouska moc rad.

        0 0
        • Ice-goofy  

          Tez se mi v rakousku jezdi dobre .. nikdo na me netroubi … silnice jsou vesmes ve velice dobrem stavu v porovnani s ceskem.. Co se tyce stanovani atd tak nevim nemam s tim zkusenosti..

          0 0
          • vlkouš  

            Jezdil jsem do Rakouska nejraději na silničce nalehko, ubytování se dalo vždycky sehnat, je tam spousta ubytoven, všichni rádi poradí, kde hlavu složit. Kuriozitou byla silnice II. třídy z Bad Leonfeldenu do Reichenau – byl to klasický makadam, uválcovaný písek. Na 20 pláštích docela zábava..... Jinak ohleduplný řidiči, prostě pohoda. Ale na to stanování na soukromejch pozemcích jsou fakt alergický, ani jsem to nezkoušel. V.

            0 0
      • kesu  

        takhle sem tam sice nikdy nebyl,ale na Rakusany mi to presne sedi,pokud muzu vsechny hodit do jednoho pytle,tak je az uzasny jek je jednoduchy se s nekym dohodnout.Prijdou mi komunikativni a velice vstricni.Rozhodne bych se zeptal..

        0 0
        • vlkouš  

          V každým národě jsou lidi dobrý a zlý. V Rakousku nám s kamarádem natáhl o velkou částku autobusák státního PostBusu. Na druhý straně jsme kolikrát dostali na horách slevu, o kterou jsme ani nežádali.Na silničce je tam problém, že pokud vede někde cyklostezka (třeba i dost daleko souběžně od silnice), údajně se nesmí se jezdit na kole po silnici. Takhle vysvětlovali místní žandáři. Bylo to mezi Mauthausenem a Lincem na silnici č.3. Značka zákaz vjezdu cyklistům tam nebyla. V.

          0 0
    • Darjan  

      V Rakousku jsou velice hodní a ochotní lidé. Nevim proc, ale kdyz jsem se vracel z Rakouska, tak jsem radsi spal pod sirakem na louce v Rakousku nez u nas. :) Asi takový pocit z celého týdne že tam jsou hodnější lídé. Stanování na louce není problém. Pokud je nablízku nějaký statek, tak se tam třeba zeptej, zda bys mohl si tam tam rozlozit stan. Pokud se nezeptas, tak si vyber takovou louku, abys jim neslehl vysokou travu na sečení.

      0 0
      • Mirooo  

        muzu potvrdit…v Rakousku jsou lide velice ochotní..ale spíš na jihu..tady u Vídně začínají chytat špatnou českou mentalitu .-)) ale jelikož mám projetý celý jih Rakouska (podle mě nejkrásnějšá část v celém Rakousku – Korutany), můžu potvrdit, že když se slušně zeptáš, tak ti každej ochotně pomůže.

        0 0
    • Habib  

      V Rakousku nekolko noci…ruzne pod pristreskem na traktor, dvakrat na vlakove zastavce, ruzne v lese, jednou ve stodole a pak na zahrade u dobrych lidi, v otevrene garazi na nakladak. Vsude bylo dobre, ptali jsme se jen obcas, pokud byl nekdo nablizku…a ani nebylo treba buhvi jak sprechtit, stacilo naznacit a prihodit nejaky to slovicko a bylo to. A k te jedne zeleznicni zastavce – chrneli jsme pod striskou, kam si domorodci parkovali mopedy, kdyz frceli vlakem do prace..lezeli jsme tam 4 + kola s bagazi a nikdo si na nas nestezoval, nikdo nenadaval…u nas si to radsi nepredstavovat.. Ale stejne nej noc byla v Julkach, ve stoupani na Vrsic jsme spali v epesnim seniku, nebo mozna pristresku pro kravy..sice prselo, teklo tam strechou a byla mlha, ale bylo to bajo spani :)

      0 0
    • mosquito  

      jak uz tu bylo zmineno – na severu Cechy radi moc nemaji ale na jihu jsou lide velmi prijemni, spani venku je sice asi formalne problem (nejvetsi asi spani v aute na parkovisti u silnice), na druhou stranu mi nikdo krivy slovo v praxi nerekl (lehnu pozde vecer 22+ na mistech kde lidi bezne v rannich hodinach nechodi a rano vetsinou nemuzu dospat takze 6+ sem vzhuru, do hodinky poklidim, popojedu nekam kde se da lepe posedet a snidam), jinak stan vytahuju jen kdyz prsi a mam maly tmave zeleny iglu – neco jinyho mozna bude kdyz si rozbalite 3×3m cervenej domecek

      0 0
      • Pamo  

        Ak by nemal niekto platz na prespanie moze sa kludne u nas na farme zastavit :) Pracujem nedaleko Linza (Gramastetten) v jednej velmi milej rodinke takze ak by ste potrebovali osprchovat alebo nieco uvarit na zjedenie na nasom sporaku :D alebo len prespat v zahrade v stane tak ak prave nebudem nahodou na dovolenke doma na Slovensku tak sa mozete zastavit ;) Max pocet lidi je obmedzeny na 100 :D

        0 0
        • Ice-goofy  

          Tak to jsme kousek od sebe ;) ja jsem ve Welsu … Kde vsude brazdis?

          0 0
          • Pamo  

            No to je super:) Ja jazdim len tak po okoli sem tam Linz a zhruba tak v okruhu 20km. Byvam kusok vyssie tak vzdycky uz ked nemam sil ma caka este slapanie spet domov :( niekedy by som radsej byval 200m pod morom :)

            Zastav sa niekedy, s tvojim bikom to vyjdes skoro bez slapania :))

            0 0
        • jobekr  

          Ne díky moc, ale tudy zrovna nejedem, jedeme směr Víděn – Znojmo, protože od Budějovic to už známe, tak taky trochu něco novýho chci poznat…

          0 0
          • Pamo  

            Ved hej v pohodicke to bolo len tak pre info ak by niekto isiel okolo a nemal kde preckat noc :)

            0 0
    • Bocka  

      Ahoj, ať nezakládám nové téma, tak otázku hodím sem. Týká se to Rakouska a kol v autě. Slyšel jsem (ano, „jedna bába povídala“), že se v Rakousku nesmí vozit lyže v autě (např. sklopená sedačka a lyže vedle pasažéra v zadu), jak je to s koly? Neplatí pro ně stejné pravidlo? Nerad bych platil nějakou pěknou velkou pokutu… Díky za odpovědi :)

      0 0
      • zdenek  

        To jsou fakt starosti. :-)

        Vyšel o tom nějaký článek. Vyplývalo z něj, že není zakázáno vozit v autě, ale že náklad v autě musí být bezpečně upevněn. To ostatně platí i u nás, ale zvesela se na to dlabe. Většině svéprávných řidičů snad nikdo nemusí přikazovat, že nemají ohrožovat spolucestující. Stačí si představit setrvačné síly při prudkém zabrzdění nebo při nárazu zezadu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.