• Macek

    Zveme Vás na 6. ročník XC závodu MTB Odolena Voda, který se letos jede i jako mistrovství SAC. Opět se můžete tešit na super hravou a vychytanou trať, díky které se tento závod stal jednám z nejpopulárnějších ze seriálu UAC. Více informací naleznete na stránkách www.uac.cz nebo www.mtb-odolena.cz

    Těšíme se naviděnou

    0 0
    • Fanatik  

      Ajajaj… Odolen byl jakýsi kníže, na plakátě nemá být ODOLENÁ VODA, ale ODOLENA VODA (v původním smyslu „knížete Odolena“). Tak ať to hoši dají do tisku ještě jednou…

      0 0
    • Macek  

      omlouvám se…odkaz je www.mtb-odolenavoda.cz

      0 0
      • Peka  

        Hele, jdi fakt do háje! I tady máš ten nadpis špatně. ODOLENA Voda. Když už tu něco organizuješ tak se to alespoň nauč psát správně!!!

        0 0
        • kenapets  

          Aby ses z toho nepo…(a stejně tak ti další dva chytráci). Jel jsi to aspoň někdy, když už to máš za barákem? Dost pochybuju. Já třikrát a z mého pohledu není tomuto závodu absolutně co vytknout. Organizace, trať, atmosféra. Nějaký a/á si můžeš strčit někam. Raději tu svoji milovanou ODOLENU Vodu přijď reprezentovat na start, ať vidíš, kolik za tím musí být práce…

          0 0
          • Peka  

            POdívej se, vůbec netušíš jak ten název vznikl a od čeho je vlastně odvozen tak se do toho laskavě nemotej. Tobě taky nikdo nepíše, že pořádá závody ve SLANÍM, nebo třeba ve SLANYM. A tvá starost a pochyby zda jsem to vůbec někdy jel? Ani jsi se nepodíval do starších výsledků…

            0 0
        • MichaelSimek  

          Kdyby vsichni lidi umeli skvele psat a cist a mluvit, tak se Odolena voda nejmenuje Odolena voda. Komoleni nazvu a slov patri k jazyku, nemusi se ti to libit, ale to je tak jediny co stim udelas.

          Nehlede na to ze jmeno zavodu nemusi byt do puntiku shodne s jmenem vesnice kde se kona ze.

          Kdyz si tam udelam zavod a pojmenuju ho Vodolena voda budes taky sproste nadavat a kricet jaky jsem nevzdelanec a jak neumim psat?

          0 0
          • Peka  

            Já nikomu sprostě nenadával, to si mě zřejmě s někým pleteš. D

            0 0
            • MichaelSimek  

              Dobra, „posílat do háje a křičet…“ už je to lepši?

              0 0
              • Peka  

                Podívej, mě jde spíš o to, že se tady ten závod dělá už několikátý rok a hlavní pořadatel (není z Odolky) si není schopen zřejmě zapamatovat jak se název města píše! Osobně mi to dost vadí a opravdu nejsem sám. Podívej se na to z druhé strany. Ty objevíš někde super ježdění a budeš tam chtít udělat závody…dobrá, ale nezjistíš si u toho jak se přesně obec jmenuje? To tě tam budou mít místní určitě rádi, pokud jim budeš komolit název města. Každý rok to tady někomu z pořadatelů zdůrazňujeme…a zase stejná písnička. Proto ta moje reakce. Asi se někomu nechce předělávat plakát či webovky. A tímto bych z mé strany uzavřel diskuzi na toto téma. Nemám chuť se tu s někým hádat, zda jsem řekl to či ono.

                0 0
                • MichaelSimek  

                  Ale ja se s tebou nehadam, ja jenom poukazuju na to ze tva reakce je naprosto prehnana. Ja pochazim z Dubé, kazdy kdo jel kolemu tomu rikal Dubí, rozdil je veliky, jedno je malebne mestecko pobliz kokorinska/machace atd, druhy je znamy jako mesto kurev. Mel jsem stim problem? Ne, vysvetlil jsem jim jak to je. A kdyz pak stale pouzivali Dubi, tak me to bylo fuk, oni vedeli co mysli, ja vedel co mysli a o to v komunikaci jde. A znovu opakuju, ten zavod se proste nemusi jmenovat presne jako ta vesnica, jde o to ze kazdy vi co je to za zavod.

                  0 0
                  • Flegmatik  

                    Každopádně je to vizitka pořadatele a hodně trapná. Určitě nemá cíl to jmenovat nějak jinak, používá jen suché MTB Odolena Voda, tam žádná kreativita není. A ani to není schopen napsat správně. Je to nevědomost, ignorance, šlendrián. A naprosto chápu místní, že je to štve. S tím názvem je obecně problém :-) Odolena se třeba, podle slov starosty, vůbec neskloňuje a zůstává pořád stejné, jen se mění pády v: Voda/Vody… Co si říkají lidi, je jedno, co ale visí na plakátech, je věc jiná, veřejná. Stejně jako když přijdeš do restaurace a v jídelním lístku jsou gramatické chyby, tak to důvěryhodně nevypadá.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      jedu do Odolena Vody nebo potkáme se v Odolena Vodě?

                      jo to dává smysl :)

                      přejmenovat na XC Odolka a bude klid. By se tady pak neřešila geneze názvu ale info o závodě

                      0 0
                      • Flegmatik  

                        Jj, „MTB Odolka“ nebo „XC Odolka“ by vyřešilo tento malý problém :)

                        0 0
                      • Flegmatik  

                        Hm, tak podle ÚJČ AV ČR se to skloňuje i Odolena… :-)

                        U českých názvů obvykle k problémům se skloňováním nedochází. Výjimkou je místní jméno Odolena Voda, u kterého si uživatelé jazyka občas nejsou jisti, zda první slovo názvu skloňovat. Rodné jméno Odolen je staročeské a dnes se vyskytuje zřídka. Původní podoba názvu Odolenova Voda se vzhledem ke složité hláskové stavbě postupně zjednodušila na podobu Odolena Voda. Obě části skloňujeme podle vzoru „žena“: 2. p. Odoleny Vody – 3., 6. p. Odoleně Vodě – 7. p. Odolenou Vodou. Více informací o tomto názvu naleznete např. v knize Aleny Polívkové Naše místní jména (Universum, Praha 2007).

                        To někdější starosta asi kdysi nevychytal, když to říkal do rádia nebo kde jsem to slyšel.

                        0 0
                        • karliner  

                          Nedokážete se dohodnout ani mezi sebou, jak vyslovovat a skloňovat :-), ale jebete maníka, co možná neumí dobře skloňovat nebo flákne (možná) do plakátu chybu, ale umí každoročně uspořádat dobrej závod. To kluci fakt nechápu…

                          0 0
                          • Flegmatik  

                            Však o tom žádná pře, že dokáže dělat pěkněj závod… Tohle je jen malá, nepodstatná piha na kráse… :-) Jestli někde visí plakáty (?) stačí fixa a čárku nad A zabarvit. Asi podobné reakce by byly, kdyby někdo udělal závod XC Maraton Prahá.

                            0 0
    • McBlacky  

      normálně mě ten lingvistický oříšek donutil se účastnit :)

      takže see ya na startu, můžeme při závodě rozebírat skloňování…

      0 0
      • MichaelSimek  

        Elitaky tam nechceme, nechcu dostat kolo QQ

        0 0
      • JakeF  

        Sakra, ještě že jsem v jiný kategorii :D. Rýsuje se celkem pěkná konkurence na špici tý vaší…

        0 0
    • McBlacky  

      tak ještě lehce s odstupem report u nás na blogu

      http://www.mtb-blog.cz/…da-30–6–2012

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.