• Tomas916

    Ahoj,

    mám šestiletého kluka (120 cm / 24 kg) a rád jezdí na kole (za rok najel na SUP FLY 20 cca. 700 km), no a letos se svezl i na pár závodech a hodně ho to baví. Ze současné „dvacítky“ vyrůstá a i v jeho kategorii K6 jsou ostatní kluci na "24.

    Kolo nechci stavět, čas bych asi našel, ale myslím, že to neumím a tak chci něco hotového. I při výběru současného kola jsem hodně koukal na váhu, chci aby se nedřel a měl z ježdění radost a tak hledám lehkou „čtyřiadvacítku“.

    Favorit je : https://superiorbikes.eu/…ome-team-red

    a https://www.cube.eu/…cknbluenred/

    Superior má kotoučovky a odpruženou vidlici, ale tu bych asi stejně vyměnil za pevnou karbonovou, Cube má „jen“ véčka, ale je znatelně lehčí… SUPa už jsem byl okukovat na prodejně a převážil jsem ho (10,4 Kg), Cube jsem na vlastní oči neviděl a tak nepřevážil, ale má mít 8,4 kg (prý bude od 48 týdne).

    No a teď prosím o radu, je výbava na Cube OK (Microshift vůbec neznám, ale to samozřejmě neznamená, že je to špatné :-))

    Favorit je asi CUBE, ale nemá kotoučové brzdy…

    Díky za vaše názory.

    T.

    0 0
    • bednee  

      Pokud jsi z Prahy, tak si zajdi na Cyklovrakoviště. Závodní 24 nám tam postavili před pár lety a momentálně na ní závodí mladší dcera. Fakt tomu tam rozumí.

      Microshift je si myslím otočné řazení, což není pro děti moc dobré, dost často nemají sílu na otočení, ideálně jdi do páček.

      Kotoučovky na 24 jsou myslím potřeba, na závodech ne, ty se jezdí na rovině, ale když někam vyrazíte, tak se to pozná. Malá teď zvládla sjezd z Ještědu přes Pláně a s ráfkovýma by to si myslím nedala.

      0 0
    • gersa  

      Za 20k je to Cube hodně předražený krám, za to už složíš kolo sám a lepší

      Kliky 152mm jsou dlouhý, převod 32×36 je ultra krutý a těžký, jedině snad ta hmotnost. Ale pokud půjdeš po hmotnosti, tak např. Beany

      https://www.beany.cz/…4-blue_z166/

      0 0
      • Tomas916  

        Díky za postřehy (délka klik, převody), na SUPu jsem délku klik nenašel, jen že převodník má 28 zubů.

        Jak jsem psal, já kolo nedokážu postavit, tak hledám „hotovku“ na které dokáži udělat maximálně malé úpravy. U SUPa bych vyměnil vidlici, možná kazetu a pneu a tím snad dostanu váhu troch dolů, ale víc nezvládnu… a cena by po těchto úpravách byla asi ještě vyšší než u CUBE…

        CUBE se mi líbilo, že bych nic dělat nemusel (alespoň jsem si to myslel…).

        Na kola Beany jsem koukal, váha super, ale vzhledově mě to nechytlo, chtěl bych, aby to vypadalo jako závodní kolo pro kluka a tak to fakt nevypadá…

        Každopádně díky za názor!

        0 0
        • gersa  

          Mrkni ke mně do profilu, stavěl jsem už několikrát na rámu Force, nejen pro své děti. Jako výchozí polotovar je to super základ a není to žádná raketová věda

          0 0
          • Tomas916  

            Koukal jsem na Tvůj profil, dětská kola super, ale víc jsem se kochal tím Giantem s Recordem – moc hezké kolo a je fajn vidět, že nejsem sám kdo má na silničce Campu :-)

            Našel jsem SUP model 2021 a musím říct, že se vzhledově povedl, ale taky by potřeboval váhově poladit… :-)

            https://www.juvacyklo.cz/…ack-team-red

            0 0
            • zderes  

              Ten sup je fajn. Z každého kola jde něco shodit. Je to o tom, kolik jsi ochotný investovat. Mrkni do mého profilu, kde mám supa na kterém jezdil můj mladej, třeba ti to pomůže.

              0 0
            • Rychlej turista  

              Původně jsem z něj stáhnul 1 800 g. Ale dochází stále další Čína – pedály, kazeta, řetěz, kotouče, titanové šroubky… A taky jsem dal kratší představec, takže teď už může mít o takových aspoň 200 g méně. Velikou váhovou rezervu ještě skrývá sedlo. Přes zimu se možná podívám po kratší vidlici, ale to už by asi bylo pro dalšího piškota, protože tomuto to kolo příští rok už bude akorát a od dalšího roku Drsoněk poroste společně s ním, až do doby, než přesedne na Bukefala :-)

              Na Bukefala už mám moje staré brzdy Formula R1 a k nim 26" TUFO kola Kolibri na galuskách :-)

              0 0
              • Tomas916  

                Drsoňek vypadá super!!!

                Když „vyhraje domácí výběrko“, tak budu otravovat o rady :-)

                Nyní jsou ale SUP TEAM 24 2021 i CUBE Reaction 240 SL (největší favorité) nedostupní a budou prý až na přelomu podzim/zima, tak mám čas na přemýšlení, příp. na stavbu něčeho jiného, ale musí to stihnout nejpozději Ježíšek :-)

                0 0
            • gersa  

              Asi tě nepotěším, ale od letošního léta se na Gianta nastěhovalo Shimano Dura-Ace ;)

              0 0
              • Tomas916  

                Dura-Ace je samozřejmě špička, ale já mám prostě raději Campu – i když to dnes asi už není úplně racionální rozhodnutí… :-)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.