MTB - bolest zadku - pouze pulka

29 nepřečtených
  • green

    Zdravim,

    mam problem a jiz nevim co s tim. Pri jizde i po ni me dosti boli leva pulka zadku – jde to jakoby od kosti(ze spodu i ze zadu). Cim jedu razantneji tim je to horsi. Napr pri konci zavodu (50km -MTB) me jiz od toho bere krec do cele kycle. Po dojezdu ani nemohu na nohu stoupnout. Druha pulka uplne ok. Zkousene dve sedla = vysledek porad stejny.

    Prosim ma nekdo podobnou zkusenost ci vyreseni?

    diky moc

    0 0
    • Biker jak Pes  

      Jestli to není třeba sval, zadek na kole taky pořádně zabírá, tak není důvod aby nebolel. Když jezdím hranu v kopcích, hlavně ve stoje, tak mě prdel taky pěkně chytá. Ale zase to hned přejde a nikdy to nebolí tak, jako nohy… :-P A navíc ještě k tomu jedna půlka.

      Ještě mě napadlo, nesedíš na kole křivě? Jednou půlkou lehce mimo ?

      0 0
    • Mastr  

      Zajdi k lékaři :-) (sportovnímu)

      0 0
      • green  

        jj to by asi chtelo jen najit nejakyho dobryho na vysocine :(

        0 0
        • angelstorm  

          Je několik možností proč.

          1. špatný posed
          2. stále špatné sedlo (ale to je méně pravděpodobné pokud už máš

          druhé.. ale může být)

          1. můžeš mít lehce přiskříplej nerv někde, nemusí ti to při ničem

          vadit ale zrovna při jízdě na kole a sezení na sedle je to to bolestivé.

          Zkus to konzultovat s doktorem ale sportovním…nejlépe zaměřeným na cyklistiku, k normálnímu doktorovi nechod..ten by se hned potřeboval podívat dovnit a bla bla bla:-)))

          Na Vysočině o nikom nevím, je tu jeden doktor ve Žďáře nad sázavou ale nevím jestli by věděl jak poradit. možná bych vyzkoušela jako první možnost kontaktovat elektornicky pana Ondřeje Vojtěchovskécho, může Ti dát dobrej podnět co by to mohlo být a co dělat dál. Je to trenér a doktor v jedné osobě, šikovnej chlap s mnoha zkušenostma:-) Zadej jméno na net a najdeš ho hned:-)

          0 0
          • angelstorm  

            Odkaz na jeho stránky:

            http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/…ory/3/33/65/

            0 0
          • ZuzicK  

            4. jinak dlouhé nohy?

            To by to podle mě vysvětlovalo, možná by stačil i centimetr, který jinak není normálně znát.

            0 0
            • angelstorm  

              ajooo na to jsem zapomněla..jinak dlouhé nohy to je taky možnost a na to doporučuji pár chvatů co lehce zvládne každý kdo umí Dornovu metodu – nic bolestivého jen ti srovnaj kyčle a klouby tak jak maj být pár šikovnejma chvatama a stlačením tu a tam:-) Na vysočině to dělá paní ve Větrném Jeníkově:-)

              0 0
    • Meluzina  

      můžeš mít zánět šlachy nebo sedacího nervu, popřípadě zablokovanou bederní páteř, zkus navštívit fyzioterapeuta, nejlépe soukromého, aby na tebe měl dost času, ti placení pojišťovnou mají na klienta 15 minut, což na vyšetření nestačí ani náhodou…

      0 0
      • Mamut  

        Tak doslo aj na mna. 1.5 mesiaca ma postupne stale viac pichalo v lavej polke zadku pri predklone, az som si skoro nevedel zaviazat snurky na topankach. ar pokusmi so dosiel k tomu, ze zadok je v tom nevinne a musi to ist z chrbtice. Takze lekari + roentgen = zosadnuta medzistavcova platnicka, ciastocne zvapenatenie atd. Proste kancelarska krysa, ktora okrem biku toho uz vela nerobila. Aktualne chodim na fyzioterapiu a cvicim vsemozne cviky na brucho a pod. Uz za 10 dni od zaciatku cvicenia som skoro necitil problem, po dalsich 4 dnoch le pri velkom sustredeni. Po dalsom tyzdni uz uplne vobec. Ale potom co viem, by som to neriesil kadejakym pokutnym cvicenim doma, pretoze blbymi cvikmi sa to lahko da pokurvit este daleko horsie.

        0 0
    • Jituschka  

      Jak to dopadlo? Stává se mi to teď taky, ladím posed a měnila jsem sedlo, takže z toho moc radost nemám :(

      0 0
      • metelesku  

        jak to dopadlo to nevim.

        ale pokud jde vylozene o otlaceny sval na zadku, tak ze zkusenosti s ohnutou sedlovkou vim o jedne moznosti.

        protoze proste zimak porad ne a ne zreznout a je to jeste staricky od 2,5"-3" mensi, takze tim padem i hodne kratky ram sedam na zadni hranu sedla. aby netlacilo kde nema, tak je spicka sedla trosku vic dolu. a protoze je spicka trosku dost dolu, tak se da o to sedlo solidne zaprit a nejen na nem sedet. trosku to prodlouzi delku zaberu tak, ze posune zacatek nohy co dojde/dosla nahoru. kotnik pak dostava docela slusnou cocku a nejen ten. cela strana tela co sla nahoru a nemela by zabirat, tak ta pulka dostane od sedla celkem slusne hranu.

        0 0
    • KRAJIC  

      Měl jsem něco podobného, když jsem natíral střechu na baráku. Jelikož je orientovaná na jižní stranu a ******** se nahřívá tak jsem tam s tou vystrčenou prdelí trávil s přestávkama skoro 2 měsíce. Byla to dost nepříjemá ostrá bolest taky od kosti a když mne to chytlo nebylo celkem pomoci. Postupem času to odeznělo, když jsem po té střeše přestal skákat – asi šlo o jednostranné přetížení + zpocená prdel a chladivý větřík. Zkus to mazat někou tou sračkou z TV a držet to při jízdě v teple, možná to pomůže.

      0 0
    • nikeid  

      taky jsem se teď na konci sezony pral se stejným problémem. bolení levé půlky zadku (jakokdyby osezená kost, přitom to bylo jen po pár km) a pravá půlka úplně ok. to s tou kyčlí naštěstí u mě nenastalo, jen ten zadek. koupil jsem si nové sedlo (ritchey comp biomax 2012) a tak to přičítám tomu (na starém mě to nebolelo, ale zase se ozýval zadek při vyjížďkách 60+ km, proto jsem měnil) .. ale bylo to na konci sezony a na novém ritchey jsem najel snad 100km a tak počkám na příští sezonu, zkusím rozjezdit, rozssedět, jestli to půjde pryč :)

      0 0
    • novas32  

      u me bolesti zadku (jedny pulky, konretne levy, zacalo trapeni s vyhrezlyma plotynkama, bacha na to, nepodcenuj to. zpocatku to vypadalo jako natazenej sval, skoncilo to dvema (zatim) operacema. doporucil bych navstevu neurologa.

      Edit: vidim, ze mamut kousek vyse popsal vicemene to samy…

      0 0
    • mikaso  

      No řek bych, že ti co píšou o plotýnkách, tak je trápilo něco jinýho.

      Já mám asi to samý co ty (už půl roku) akorát že v pravo. Ortoped říkal, že je to zřejmě nějakej úpon, nebo nastydlej nerv někde na sedacím hrbolku a poslal mě na elektroléčbu. To ale nezabralo a teď krčí ramenama. Pokud bys náhodou narazil na někoho, kdo ti s tím pomůže, tak dej prosím vědět, protože já už nevím jak bych na kole seděl.

      0 0
      • Orfi  

        Se sedacim hrbolem chodim na obstrik tak 2× do roka .Zatim to pomaha .

        0 0
      • Neoš  

        Já jezdím teprve 2roky (29HT) a po 2měs. ježdění jsem začal mít tento problém (ostrá bolest v pravé půlce – jakoby ostrá bolest v v jednom bodě).Zkoušel jsem všechno a pomohla až výměna kola za 29Full včetně změny sedla, ale se stejnou šířkou. Bolest zmizela od první vyjížďky a to jsem byl ve stavu, kdy mně dělalo problém sedět i na tvrdé židly. Chvilu jsem měl oba biky společně a vždy po přesednutí na HT jsem začal tu bolest opět cítit. Posed na fullu jsem nastavil dle HT, takže dle doktora posed mám sice zhruba stejný, ale nemám teď takový tlak na nějaký nerv, který mně tu bolest vyvolával.

        0 0
        • sodek  

          A co máš teď za sedlo, na takové to domácí ježdění?

          0 0
          • Neoš  

            Nyní spokojenost se sedlem Bontrager Evoke RXL. Předtím Spešl Phenon Expert

            0 0
            • Neoš  

              oprava -předtím Spešl Henge expert. A zadek mně měřili u Spešlu i v Treku a cca se shodli.

              0 0
    • hary jablonec  

      taky to mám, takové pálení, píchání, které vystřeluje do stehna. za mlada (15–17 let)mě na kole zadek pálil pocitově jakoby na povrchu, až jsem musel zastavit a rozchodit to. takže plotýnka v tom věku težko. posledních 20 let klid , různá kola. nedávno jsem zkusil změnu posezu, sedlo jsem posunul dozadu a je to tady zase. myslím si, že skříplý nerv. zítra se chystám zavolat doktorovi a napíšu výsledek, jak budu po vyšetření

      0 0
      • sodek  

        plotýnka se na základě píchání v prdeli po jízdě na kole diagnostikuje dost blbě. Kór na fóru. Zpravidla se bolesti projevují jinde, než v té zadeli. Vím o čem mluvím. Navíc plotýnky jsou docela alchymie. Někdo to rozcvičí a jinému se to dokáže rapidně zhoršit. Takže rozhodně doporučuju doktora a podle výsledku řešit, co dál.

        0 0
    • The_Trooper  

      Mam podobny problém, mohlo by jít také o přetížení rotatoru kyčle na jedne straně, teda spíše u mě to tak je na 100% neboli Syndrom musculus piriformis. Mam to hlavně po intezivní zátěži většinou po závodě.. Poznám to když vytočím chodilo směrem dovnitř nebo když si zvedám peřinu pokrčenou nohou :)

      0 0
      • Krejč  

        Mám taky problém s pravou půlkou, konkrétně to co je na obrázku. Mám nový bajk 29ka HT a pořád laboruju s pozicí sedla(500km), ale problém s bolestí při větším záběru mám stále. Sedlo mám RACE D5250. Na starém treku s lehce širším a měkým sedlem jsem neměl žádné problémy. Vzhledem k bolesti pouze jedné půlky, nevím kde je problém. Mohla by pomoct výměna sedla? Nemá někdo radu k podobnému problému?

        0 0
    • king-bike  

      nechal bych si ve Speslu zmerit sedaci kosti a poznas jak potrebujes siroke sedlo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.